Ειδήσεις

3 Δεκ 2008

Τι είπε στην εξεταστική ο Μπασιάκος για το Ρουσόπουλο

Μήνυμα αναγνώστη
........
Διαβάστε: Η αλήθεια για την κατάθεση Μπασιάκου

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το όργιο παραπληροφόρησης από εφημερίδες και κανάλια για το Βατοπέδι (ένθεν - κακείθεν) είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ έχουν μπερδέψει το ρόλο της ενημέρωσης με το ρόλο της προπαγάνδας.

Τρία μπορεί να είναι τα κίνητρα:

(α) Τα προσωπικά κόμπλεξ των ιδιοκτητών τους,

(β) Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων από την παράταξη που υποστηρίζουν ή

(γ) η χρηματοδότησή τους από εξωθεσμικούς παράγοντες από το εξωτερικό.

Ή ακόμη και ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ των ανωτέρω.

Η περίπτωση [α] είναι σχετικά θεμιτή (με επιφυλάξεις, λόγω της δύναμης επηρεασμού των πολλών, δηλ. ο λαός, από τους λίγους, δηλ. τους εκδότες, τουλάχιστον όμως είναι ανιδιοτελής).

H περίπτωση [β] είναι ανήθικη διότι πίσω από την πολιτική προπαγάνδα κρύβονται ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα. Το κράτος πρέπει να βρεί τρόπους να απομονώσει το επαίσχυντο αυτό φαινόμενο και μάλιστα παραδειγματικά.

Η περίπτωση [γ] είναι μακράν η χειρότερη. Εδώ οι επιπτώσεις είναι συστημικές, διότι αφορούν εθνικά θέματα, δημοσιονομική ευρωστία και κοινωνική συνοχή, δηλαδή έχουν επιπτώσεις σε όλους τους Έλληνες και μάλιστα σε βάθος γενεών.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, νομίζω ότι, όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε κάποιες σοβαρές αποφάσεις για την ποιότητα της ενημέρωσης που θέλουμε.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να κυτάξουμε πρώτα μέσα μας και να κάνουμε πράξη τη θεώρηση του Βολταίρου ότι:

"Διαφωνώ κάθετα μαζί σου αλλά είμαι διατεθειμένος να πεθάνω υπέρ του δικαιώματός σου να έχεις την αντίθετη από μένα άποψη".

Εξάλλου ο Αριστείδης ο Δίκαιος το είχε κάνει πράξη 2.200 χρόνια πρίν το Βολταίρο με τη γνωστή ιστορία του εξοστρακισμού του.

Τροφή για σκέψη, για όλους.