Ειδήσεις

3 Δεκ 2008

Ως πότε κύριοι, θα κοροϊδεύετε ασθενείς και φοιτητές για την ποιότητα των σπουδών και των υπηρεσιών υγείας, που προσφέρει η Οδοντιατρική ΑΠΘ;

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Στην Οδοντιατρική ΑΠΘ, το έλλειμμα είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει τις περισσότερες από τις πρακτικές και τις καταστάσεις στο ίδρυμα αυτό.
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Όταν ο κάθε διευθυνταράς, κάνει ό,τι γουστάρει στο Εργαστήριο του, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν και σε τίποτα. Ακόμη περισσότερο, όταν αυτός που κάνει ό,τι γουστάρει δεν έχει φτάσει ακόμα στην υψίστη αυτή θέση, αλλά εκμεταλλεύεται τις "γνωριμίες" και τα "κονέ" του για να λύνει και να δένει…
……….
Συνεχίζεται…
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΗΘΟΥΣ: Όταν οι περισσότεροι από τα μέλη ΔΕΠ, υποτάσσονται στην λογική του ενός που εξουσιάζει παραβλέποντας τις αξίες με τις οποίες υποτίθεται ότι έπρεπε να διέπουν τη συμπεριφορά τους και κατ' επέκταση την μεταλαμπάδευση αυτών στους φοιτητές τους.


ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Όταν τα προβλήματα συσσωρεύονται το ένα μετά το άλλο και οι άμεσα θιγόμενοι δεν αντιδρούν… Δεν γίνεται να μην έχεις έδρα να δουλέψεις, να μην έχει υλικά να εκπαιδευθείς, να μην έχεις ΔΕΠ να σε καθοδηγούν… και εσύ να ανησυχείς μήπως δεν ήρθε ο ασθενής σου.


ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ: Όταν όλα τα ΔΕΠ είναι βουτηγμένα στη λογική του ψέμματος, για χάρη της βόλεψης, του γλυψίματος, για χάρη της ανέλιξης, του κομπλεξισμού, για χάρη της δημιουργίας "ονόματος", του ρεβανσισμού, για χάρη της γεύσης της εξουσίας… Που είναι τα αληθινά αισθήματα αγαπητά μέλη ΔΕΠ;


ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ: Όταν τα περισσότερα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται εκεί, δεν έχουν καμιά λογική συνέχεια μεταξύ τους. Βλέπεις από τη μία τον έναν να μαλώνει και να βρίζεται χοντρά με τον άλλον και μετά από κάποιες μέρες, χωρίς καμιά εξέλιξη, να τους βλέπεις αγκαζέ στο ασανσέρ, να πηγαίνουν στα γραφεία τους. Υποκρισία και στρατηγική λέγεται αυτό κύριοι… Καμμία λογική στις αντιδράσεις σας, στις πράξεις σας … στη σκέψη σας!


ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑΡΡΟΥΣ: Όταν όλοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν… αλλά "off the record"… Μόνο όταν θα αποκτήσουν όλοι το θάρρος να μιλάνε ανοιχτά και να λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν και σκέφτονται, θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός αυτό το ίδρυμα. Αλλιώς για μια ζωή όλοι εκεί μέσα θα είναι έρμαια της δειλίας και της ένδειξης υποταγής τους.


ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: Όταν βλέπεις πως όσα μέλη ΔΕΠ θέλουν να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν, κόρες, γιους, συμπεθέρους, μπατζανάκηδες, το κάνουν … όποια θέση και να αφορά αυτό… Πάντα πατώντας στις λεπτές ισορροπίες που εξασφαλίζει ο νόμος τους. Μα πως γίνεται όμως αυτός ο νόμος να καλύπτει πάντα τους έχοντες την εξουσία; Πάντα αυτούς… Όσο δεν "εξοπλίζεται" αυτή η Σχολή με νέους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε τίποτα στη ζωή τους, όσο δεν επανδρώνεται με άτομα που δεν τους "χρωστάνε" τίποτα, όσο δεν ανελίσσονται ΜΟΝΟ και το τονίζω ΜΟΝΟ αυτοί που αξίζουν … αλλά ΜΟΝΟ όσοι συμφέρει στη συγκεκριμένη συγκυρία…… τότε αυτό το αχούρι δεν πρόκειται να μοιάσει στα μάτια μου με Πανεπιστήμιο.


Το τελευταίο έλλειμμα είναι αυτό της ειλικρίνειας… Της αληθινής στάσης απέναντι σε όλα όσα διαδραματίζονται εκεί μέσα. Ψέμα και πάλι ψέμα θα πουν κάποιοι. Είναι πιο ανώδυνο. Η αλήθεια πονάει … για λίγο κύριοι… για όταν λέγεται, όταν ακούγεται, όταν γράφεται ! Το ψέμα θα σας πονάει μια ζωή… Και όταν πέφτετε για ύπνο και όταν ξυπνάτε. Όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και όταν καμαρώνεται για όσα "πετύχατε"… Μπορεί για κάποιους αυτό να μεταφράζεται σε "απόκρυψη της πλήρους αλήθειας"… αλλά κι αυτό ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ είναι … και θα το κουβαλάτε για πάντα στις πλάτες σας.



Από: http://odontiatroi.wordpress.com/