Ειδήσεις

16 Δεκ 2008

Τι γράφει η ΝΕΤ για την κατάληψη που έκαναν οι μαθητές την ώρα του δελτίου ειδήσεων

Εισβολή στο στούντιο της ΝΕΤ
.............
Καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου ομάδα νεαρών εισέβαλε το μεσημέρι στο στούντιο και το κοντρόλ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Με τρόπο που έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο χώρο, κατόρθωσαν να διακόψουν την κανονική ροή του προγράμματος και να μεταδώσουν σύνθημά τους. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος κατήγγειλε την ενέργεια της συγκεκριμένης ομάδας η οποία σημειωτέον δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε στο κείμενο το οποίο επιχείρησε να μοιράσει στους διαδρόμους. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για μαθητές, αλλά για αγνώστους που δεν σέβονται την ελευθερία και την δημοκρατία, που δεν ήρθαν οργανωμένα, αλλά με ύπουλο τρόπο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι παρεμπόδισαν τόσο τον ίδιο, όσο και τους υπεύθυνους ροής του Δελτίου Ειδήσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την ενέργεια των νεαρών. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια κάποιων ακραίων στοιχείων να καταλύσουν σήμερα την εύρυθμη και ανεξάρτητη λειτουργία ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και μάλιστα με δημόσιο χαρακτήρα. Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν την περιφρόνηση που έχουν αυτά τα στοιχεία για τους κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Γι` αυτό, κάθε τέτοια ενέργεια είναι από την πλευρά εκείνων που τη σχεδιάζουν, την πραγματοποιούν ή ακόμα και μόνο τη στηρίζουν, μια συνειδητή απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στο επεισόδιο στην ΕΡΤ τόνισε πως "είναι γνωστή η κριτική που έχουμε ασκήσει στη Δημόσια Τηλεόραση για τον τρόπο λειτουργίας της, για τις πρακτικές της και την αντίληψή της, σχετικά με το τι αποτελεί αντικειμενική ενημέρωση".
Σημείωσε ότι τα σημερινά γεγονότα που συνέβησαν στην ΕΡΤ, "είναι δυστυχώς άλλη μια απόδειξη της διάλυσης της επιχείρησης επί Νέας Δημοκρατίας", αλλά κατέληξε λέγοντας πως "ταυτοχρόνως, είναι προφανές ότι παρόμοιες ενέργειες, τις οποίες έχουμε δει τις τελευταίες μέρες και σε άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν μπορούν να είναι αποδεκτές ως μέθοδος δημοσιοποίησης απόψεων".
Ο πολιτικός εκπρόσωπος Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στην ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Όταν η κυβέρνηση μετατρέπει τη δημόσια τηλεόραση σ'έναν μηχανισμό προπαγάνδας και σπατάλης του δημόσιου χρήματος, τότε μοιραία έρχεται η πλήρης διάλυση, που την παρακολουθεί ο Ελληνικός λαός, σε απευθείας σύνδεση. Άξιος ο μισθός τους". Σε ερώτηση της ΝΕΤ για το πώς σχολιάζει το ΚΚΕ την κατάληψη του στούντιο της ΝΕΤ, το Γραφείο Τύπου απάντησε:
"Ως μία από τις πολλές μορφές δράσης δεν μπορείς να την αποκλείσεις. Η παρατήρησή μας βρίσκεται στο ανώνυμο της ενέργειας, καθώς και ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων θα έπρεπε να αφορά σε προβλήματα της Παιδείας και σε άλλα που απασχολούν τη νεολαία της εργατικής τάξης, τα παιδιά γενικά της λαϊκής οικογένειας".
Την ενέργεια καταδίκασε ο ΛΑΟΣ.
"Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την ανησυχία μας για το συμβάν στο Κρατικό Ραδιομέγαρο κατά το οποίο «μαθητές» και γνωστοί άγνωστοι κατέλαβαν την αίθουσα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΤ για να «διαμαρτυρηθούν».Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι, άλλο διαμαρτυρία, άλλο κατάληψη, άλλο Δημοκρατία και άλλο Αυθαιρεσία", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος . Κυριάκος Βελόπουλος.