Ειδήσεις

1 Δεκ 2008

Ένα ακόμα βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση

Μήνυμα αναγνώστη

...
«Μετά τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απαλλοτρίωση οικοπέδων στο Βοτανικό), έγινε ένα ακόμη βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση, τη μεγαλύτερη οικολογική αστική παρέμβαση στην ιστορία της πόλης των Αθηνών.
Σε μια χρονική στιγμή που σηματοδοτείται από κλιματικές αλλαγές, φυσικές καταστροφές αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση, εμείς μετατρέπουμε τις απειλές σε ευκαιρίες με γνώμονα το δημόσιο όφελος.
Η Διπλή Ανάπλαση είναι αφορμή για μια «οικολογική αναβάθμιση» του Ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (που είναι το 6% της Αθηναϊκής γης) με τη δημιουργία δύο νέων πάρκων 135 στρ. και 35 στρ. αντίστοιχα.
……
Συνεχίζεται…

Πέραν όμως του οικολογικού χαρακτήρα της η Διπλή Ανάπλαση αποκτά μέγιστη σημασία δημοσίου οφέλους, αφού για την υλοποίησή της θα απασχοληθούν επί δύο χρόνια περίπου 2000 εργαζόμενοι (οικογένειες), σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης και ανεργίας.
Οι δήθεν ευαίσθητοι πολίτες οι οποίοι έχουν βάλει στόχο τη Διπλή Ανάπλαση στην ουσία είναι οι φυσικοί αυτουργοί διάλυσης του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.
Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν και ηθικοί αυτουργοί αυτής της παρέμβασης».(Ν. Κακλαμάνης)

http://www.athinapoli.gr/athens/index.php?option=com_content&task=view&id=1282&Itemid=9