Ειδήσεις

4 Δεκ 2008

Βατοπέδι: Το μοναστήρι με την ηλεκτρονική μπάρα

Το μοναστήρι δεν είναι φτωχό και αυτό φαίνεται. Έντεκα στρέμματα καλύπτει το βασικό τμήμα του. Οι μοναχοί είναι στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας και μιλούν με τη χαρακτηριστική κυπριακή προφορά. Στο Βατοπέδι γίνονται αυτήν την εποχή εργασίες στα κτίσματα προς τη νότια πλευρά του. Ένας πανύψηλος γερανός ξεπερνά τα κελιά και διακρίνεται από μακριά. Στο μαρμάρινο πηγάδι δίπλα στην είσοδο του μοναστηριού έχει σταθμεύσει περιπολικό της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός με τα πολιτικά συζητά με τους γέροντες στην πύλη. Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής που τους στοχεύει αντιδρούν. «Μη τραβάτε φωτογραφίες. Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε», αντιδρούν έντονα...

Το αυτοκίνητο ανηφορίζει στον δρόμο της επιστροφής προς τις Καρυές. Λίγο έξω από το μοναστήρι του Βατοπεδίου ερχόμαστε και πάλι «αντιμέτωποι» με την ηλεκτρονική μπάρα που υπήρχε και στην είσοδο.
Είχαμε δώσει στον μοναχό που φυλά το πέρασμα τα στοιχεία μας. «Είναι απλοί προσκυνητές, γέροντα. Όπως πηγαίνουν έτσι θα γυρίσουν», βιάστηκε να τους πει ο οδηγός.
«Γιατί κλείνετε με μπάρα τον δρόμο;». «Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαμονητών μας», απάντησε... .........


Περισσότερα: Τα Νέα