Ειδήσεις

10 Δεκ 2008

Τι είναι τελικά ο Καραμανλής; Θύμα ή τσιράκι...;

Μήνυμα αναγνώστη
……

Επειδή σε κάποια blogs επιχειρείται και πάλι η... "θυματοποίηση" της γάγγραινας για τη χώρα που ονομάζεται «Καραμανλής»... - Τα ίδια είχε πει, στο ξεκάρφωτο, και πριν λίγες ημέρες στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Νικήτας Κακλαμάνης... "Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Καραμανλής "πληρώνει" το όχι που είπε στο Βουκουρέστι" - πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το παραμυθάκι που το διαβάσαμε και το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές.
…….
Συνεχίζεται…

Αυτή η επιχείρηση εντάσσεται προφανώς στη λογική των σεναρίων περί ντόπιων, ξένων και... εξωγήινων συμφερόντων και "ασύμμετρων απειλών" που βρίσκονται, σύμφωνα με τους εμπνευστές των σεναρίων, πίσω από την κατρακύλα της κυβέρνησης και του ίδιου του Καραμανλή.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Εφραίμ και το μισό υπουργικό συμβούλιο, τα απίστευτα αλισβερίσια.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την απίστευτη, νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την ώρα που η ύφεση χτυπάει την πόρτα μας.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την αδιαφάνεια, την ακρίβεια, τις «λευκές επιταγές» στις τράπεζες, όλα αυτά που έχουν εξοργίσει τον κόσμο με την κυβέρνηση και στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ.


Αλλά πόσο "εχθρικός" υπήρξε πράγματι ο Καραμανλής έναντι των ΗΠΑ; Επαναλαμβάνω αυτά που είχα γράψει και παλαιότερα... για να μην ξεχνιόμαστε:


- Πρώτον, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τον κ. Μπους (Μάιος 2004 και Μάιος 2005). Και μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν μετά το μεγαλοπρεπές χαστούκι το Νοέμβριο του 2004 με την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από τις ΗΠΑ. Παρόλαυτα, οι κ.κ. Καραμανλής και Μολυβιάτης πανηγύριζαν για τη "στρατηγική εταιρική σχέση" ΗΠΑ - Ελλάδας και το "άριστο κλίμα" στις σχέσεις των δύο χωρών.


- Δεύτερον, από το Μάρτιο-Απρίλιο του 2005 ο πρωθυπουργός και λίγοι κολλητοί γνώριζαν για τις υποκλοπές. "Εντόπισαν", και μάλιστα το Φεβρουάριο του 2006 οι 3 υπουργοί "φωτογράφισαν" ως κέντρο των υποκλοπών, το τρίγωνο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Το θέμα το έφερε ο Παπανδρέου, τότε, στη Βουλή. Και ζήτησε εξηγήσεις. Είναι έτσι; Και τι κάνει η κυβέρνηση; Είναι δυνατόν να ισχύει, αν ισχύει κάτι τέτοιο και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα; Αλλά η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις, έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Πλήρης συσκότιση.


- Τρίτον, ο Καραμανλής ενώ γνώριζε για τις υποκλοπές και για υπόνοιες σχετικά με την αμερικανική πρεσβεία - οι ίδιοι τις αποκάλυψαν - παρήγγειλε χωρίς διαγωνισμό και μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2005, 30 F16 από τις ΗΠΑ...


- Και τέταρτον, πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για βέτο για τα Σκόπια, στις 31 Οκτωβρίου 2005 στη Βουλή, όταν κάλεσε την κυβέρνηση την κυβέρνηση "να δηλώσει ότι, σε κάθε περίπτωση η ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν θα υπάρξει αμοιβαία ικανοποιητική λύση για το ζήτημα του ονόματος". Στην ίδια συζήτηση ο Καραμανλής έλεγε ότι τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως FYROM, επικαλούμενος μάλιστα, λανθασμένα, την Ενδιάμεση Συμφωνία!!!! (αφού η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει επανειλημμένως παραβιαστεί από τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων). Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής απέτυχε να διαπραγματευτεί και σύρθηκε στο βέτο. Τελεία.


Τι είναι τελικά ο Καραμανλής; Θύμα ή τσιράκι...;


Κρόγιας Γιώργος

http://krogias.blogspot.com/