Ειδήσεις

1 Δεκ 2008

Να αποζημιώνονται οι αθώοι που φυλακίζονται - Πώς κάποιοι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν φυλακή χωρίς να φταίνε

Ο 25χρονος Χρήστος Μακροδημήτρης πήγε στη γιορτή του εξάδελφού του στην Ανάβυσσο, επάνω στο κέφι βγήκε στη βεράντα με το φίλο του, Νίκο Γκούρλια, αστυνομικό, κι άλλους δύο φίλους να πυροβολήσει στον αέρα, όπως κι έκανε. Ο αστυνομικός τού ζήτησε την καραμπίνα να ρίξει κι αυτός και την πήρε. Όμως, όντας ζαλισμένος από το αλκοόλ, δεν κράτησε καλά το όπλο, αυτό έπεσε στη βεράντα, εκπυρσοκρότησε κι ο Γκούρλιας σκοτώθηκε ακαριαία. Από πολλές και διαδοχικές παραλείψεις ιατρών, νοσοκόμων, αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών ο Μακροδημήτρης θεωρήθηκε ύποπτος ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του φίλου του, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
......
Συνεχίζεται...

Παρέμεινε 6 μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε στο ακροατήριο παμψηφεί, αφού εκτέθηκαν εμπεριστατωμένα οι παραλείψεις που προηγήθηκαν και τον κατέστησαν ύποπτο και κατηγορούμενο, σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε όλα κι όλα 20 λεπτά! Τόσο χρειάστηκε για να αποδειχθεί η ανύπαρκτη σχέση του με το υποτιθέμενο έγκλημα.
Για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανοίγει το δρόμο της αποζημίωσης για όσους φυλακίζονται αδίκως.
....
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος ere