Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Κάηκε το βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης" και βρήκαν την ευκαιρία να το λεηλατήσουν!

Σε κατάσταση πανικού η διευθύντρια του βιβλιοπωλείου μόλις μας ενημέρωσε ότι αυτήν τη στιγμή, "αξιοπρεπείς" πολίτες βρίσκονται μέσα στο αφύλαχτο και κατεστραμμένο βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης" και παίρνουν, για την ακρίβεια κλέβουν, βιβλία...
Η ίδια δεν μπορεί να κάνει κάτι και δεν υπάρχουν και αστυνομικοί να διαφυλάξουν το χώρο.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα καταστήματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

‎Διεύθυνση:
el.wikipedia.org


Τα Εξάρχεια, παλαιότερα "Πιθαράδικα" είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο όνομά τους προήλθε από τα εργαστήρια που υπήρχαν στη περιοχή μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα και κατασκεύαζαν πιθάρια. Αργότερα πήραν το νέο όνομά τους από τον έμπορο Έξαρχο, που άνοιξε στη περιοχή ένα μεγάλο -για τα δεδομένα της εποχής- κατάστημα γενικού εμπορίου. Τα Εξάρχεια μαζί με τη Νεάπολη Εξαρχείων (την περιοχή προς το λόφο του Στρέφη) συνορεύουν: ανατολικά με το Κολωνάκι, ενώ στις υπόλοιπες κατευθύνσεις ορίζονται γενικά από τις οδούς Σόλωνος, Πατησίων και Αλεξάνδρας.

Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Η στέγαση εκεί των τμημάτων του πανεπιστημίου της Αθήνας, προσέλκυσε από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, διανοούμενους και φοιτητές, ενώ αποτέλεσε -και αποτελεί- περιοχή που στεγάζουν τα γραφεία τους οργανώσεις της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και χώρος ζυμώσεων και δράσης για αναρχικές ομάδες.

Η παρουσία διανοούμενων αλλά κι η έντονη πολιτικοποίηση που κυριαρχεί στα Εξάρχεια ώθησε στη παρουσία πολλών βιβλιοπωλείων και βιβλιοθηκών στη περιοχή, ενώ φιλοξενούν και πολλές τυπογραφικές επιχειρήσεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η περιοχή έγινε επίσης κέντρο της αγοράς ειδών πληροφορικής, καθώς πάρα πολλά καταστήματα του είδους εμφανίστηκαν στην οδό Στουρνάρα και τις καθέτους της.

Στην περιοχή των Εξαρχείων κατοίκησαν και δραστηριοποιήθηκαν σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρονται ο ποιητής Κωστής Παλαμάς (που έμενε στην οδό Ασκληπιού), ο Τίμος Μωραϊτίνης, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο σατιρικός δημοσιογράφος και ποιητής Γεώργιος Σουρής, ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, ο γλύπτης Δημήτριος Φιλιππότης, ο Κάρολος Κουν και αρκετοί άλλοι. Στην περιοχή ήταν και η κατοικία του Χαριλάου Τρικούπη.

Στα Εξάρχεια έχουν αφετηρία μεγάλο πλήθος αστικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ του συστήματος συγκοινωνίας της Αθήνας. Σχετικά κοντά βρίσκονται οι σταθμοί "Πανεπιστήμιο", "Ομόνοια" και "Βικτώρια" του μετρό της Αθήνας, ενώ προβλέπεται σταθμός στην

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδιά τι καταφέρνετε με το να καταστρέφεται περιουσίες αθώων πολιτών?Αυτό που συναίβει με τον 16χρονο είναι τραγικό και άκρως απαράδεκτο αλλά ο τρόπος που εκδηλώνεται η διαμαρτυρία δεν οδηγεί πουθενά και δε βοηθάει σε τίποτα.