Ειδήσεις

4 Δεκ 2008

Η Ελληνική Υφαντουργία στα Γιαννιτσά προηγήθηκε του Μίχαλου

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Εργαζόμενη, Εργαζόμενε της Ελληνικής Υφαντουργίας

Η ανοιχτή στήριξη του ΔΣ του σωματείου σας, καθώς και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, στην απόφαση της εργοδοσίας να σας αλλάξει τις εργασιακές σας σχέσεις (δουλειά μόνο 4 μέρες τη βδομάδα κι ανάλογη πληρωμή-άδειες άνευ αποδοχών), είναι ενδεικτικό του «αναβαθμισμένου» ρόλου που έχει επωμιστεί ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, καθώς η οικονομική κρίση εκδηλώνεται και βαθαίνει.
……
Συνεχίζεται…


Ολοένα και πιο καθαρά καταδεικνύεται ότι και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές μαζί με τις πλειοψηφίες, τόσο στη ΓΣΕΕ, όσο και σε κλαδικές Ομοσπονδίες, συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση που έχει στηθεί από το κεφάλαιο και τα κόμματά του να καταστήσουν τους εργαζόμενους συνένοχους στην καπιταλιστική κρίση, ώστε να πληρώσουν αδιαμαρτύρητα το κόστος για την επανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η τακτική τους. Τα ίδια έκαναν και την περίοδο που η μεγαλοεργοδοσία της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.» απομυζούσε τεράστια υπεραξία από το βάθεμα της εκμετάλλευσης σας για να συγκαταλέγεται, σήμερα, στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και να είναι η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα. Τα ίδια κάνουν και τώρα, που δυσκολεύεται να αναπαράγει αποδοτικά τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά της.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές καλούν σήμερα τους εργαζόμενους να δεχτούν νέες απώλειες στα δικαιώματά τους, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνειδητά δεν έκαναν τίποτα, και δε θα μπορούσαν να κάνουν, για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να απαντήσουν με επιθετικό τρόπο στην όξυνση της επίθεσης της πλουτοκρατίας.
Η απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ανάπτυξη σκληρών ταξικών αγώνων, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο εργατικό κίνημα, η αποδυνάμωση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ενίσχυση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ, αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και δείχνει τον αντίπαλο που δημιούργησε την προηγούμενη και θα γεννήσει την επόμενη κρίση. Με αιτήματα και στόχους πάλης επιθετικούς, το ταξικό κίνημα μάχεται για να θωρακίσει τους εργαζόμενους απέναντι στις συνέπειες της κρίσης. Απαιτεί και παλεύει, το μάρμαρο να το πληρώσουν οι εργοδότες, ανάμεσα τους και ο Ακκάς, από τα αμύθητα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Να παρθούν μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος με κατάργηση του ΦΠΑ και των διοδίων. Να διασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους και στο σύνολό τους τα αποθεματικά των Ταμείων. Μ' αυτά και άλλα αιτήματα δίνει τη μάχη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ (ΒΑΕ)
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Νοέμβρης 2008 Γραμματεία Πέλλας του Π.Α.ΜΕ.