Ειδήσεις

10 Δεκ 2008

Όχι στον αποπροσανατολισμό - Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της βαλλιστικής...

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι από την στιγμή που θα βγει από την βαλλιστική εξέταση ότι ήταν εξοστρακισμός, κατευθείαν θα βγει κόσμος και θα τονίζει ότι τζάμπα βγήκαν οι νέοι στους δρόμους, τζάμπα φωνάζανε για ένα λάθος. Μια άτυχη στιγμή. Μια "παρεξήγηση" όπως φρικαλέα δήλωσε ο συνήγορος του αστυνομικού, ο Αλέξης Κούγιας.
Εμάς από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα της βαλλιστικής. Για μας έχει μόνο δικονομική σημασία. Δηλαδή για το πώς θα βγει η κατηγορία. Εξ' αμελείας ή εκ προθέσεως.
…….
Συνεχίζεται…


Το μεγάλο ζήτημα είναι να πάρουμε απαντήσεις για το γιατί γύρισε στο σημείο. Πήγε για μανούρα?? Πόσο επικίνδυνος είσαι όταν αφού προκλήθηκες από 15 χρονα, πήγες πάρκαρες το αυτοκίνητο και γύρισες πεζός να ζητήσεις τα ρέστα? Τόσο πολύ θίχτηκες από τα 15χρονα? Τι μπορεί να σου είπαν ? Εκεί ξεκίνησαν όλα. Εκεί άρχισε το κακό. Για αυτό είσαι μόνο υπεύθυνος εσύ. Δεν πήγες στο περιστατικό που σε είχαν καλέσει, άλλο ένα παράπτωμα, διότι κάποιος μπορεί να κινδύνευε εκεί και το μόνο που ήθελες ήταν να πας να κάνεις τσαμπουκά.

Το δεύτερο ζήτημα είναι γιατί έβγαλες όπλο. Κύριε 37χρονε, όταν τα παιδιά σας φτάσουν 15 χρονών και θα έχετε τους γνωστούς εφηβικούς καβγάδες στο σπίτι, θα βγάλετε όπλο??? Ποιος πατέρας δεν έχει ακούσει μπινελίκι από τον έφηβο γιο του? (και όποιος δεν το έχει ακούσει, είτε έχει κλειστά τα αυτιά του, είτε το παιδί του, του τα χώνει πίσω από την πλάτη του τρεις χειρότερα). Αυτή είναι η εφηβεία.. Αμφισβήτηση των πάντων. Αν δεν υπήρχε δεν θα είχαμε εξέλιξη του κόσμου.

Αν κινδύνευε η ζωή σας, γιατί γυρίσατε στο σημείο ? Στην σχολή δεν σας έχουν μάθει ότι όταν βγαίνει το όπλο από την θήκη μπορεί να προκληθεί ατύχημα?

Δεν θα καταδικάσουμε εμείς κανέναν. Αλλά δεν μπορείτε στις συνειδήσεις μας , να μας πείσετε ότι είστε αθώος. Μπορεί σε 3-4 χρόνια να είστε ελεύθερος, μπορεί να περάσει άσχημες στιγμές η οικογένεια σου, όμως όλα αυτά είναι συνέπειες των πράξεών σου. Ένα παιδί έφυγε. Μια χώρα καίγεται.

Δεν ήθελες να τον σκοτώσεις , ήθελες να τον φοβίσεις. Είδες πόσο φοβήθηκαν όλοι αυτοί που βγήκαν στον δρόμο μετά από αυτό που έκανες ?

Μιλάμε πάντα για τον δράστη και όχι τον συνάδελφο του αστυνομικό, ο οποίος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Έχουμε βρεθεί και εμείς σε στιγμές , όπου δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε έναν φίλο σε έναν τσαμπουκά. Και βέβαια καλά έκανε και τον ακολούθησε. Δεν μπορούσε να τον αφήσει μόνο του.


http://salonica-press.blogspot.com/2008/12/blog-post_6874.html

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μας ενδιαφέρει. Αλλά δεν μπορεί να υπερισχύει των μαρτυριών 10 αυτοπτων μαρτύρων και ενός βίντεο του εγκλήματος.