Ειδήσεις

8 Δεκ 2008

Τερματίστηκε ύστερα από οκτώ ώρες η κατάληψη του ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Βερολίνο

Ειρηνικά τερματίστηκε απόψε νωρίς το βράδυ, ύστερα από οκτώ ώρες, η κατάληψη του ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Βερολίνο που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η ειρηνική και χωρίς «παρατράγουδα» αποχώρηση των 25 περίπου καταληψιών από το κτίριο που στεγάζεται το προξενείο έγινε δυνατή ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της εισαγγελίας και των αστυνομικών δυνάμεων από τη μία πλευρά και των δικηγόρων των καταληψιών, Λίντεμαν και Κορν, από την άλλη.
Η Εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές δέχθηκαν τελικά να μην πραγματοποιήσουν εξακρίβωση στοιχείων των καταληψιών, (πράγμα που έθεταν ως όρο οι καταληψίες προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο), λόγω απουσίας αδικήματος, δεδομένου ότι η ελληνικές αρχές δεν ζήτησαν την δίωξη των καταληψιών.
Η συμπεριφορά των καταληψιών κατά τη διάρκεια της κατάληψης ήταν, σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο Αντώνη Κολαίδη, «άμεμπτη».

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτοί θα σκοτώσουν προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.
Καταραμένη ξεφτιλισμένη γαμημένη δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Βερολινο ειναι αυτο, ας εκαναν φασαρια να βλεπαμε για ποτε θα τους μπουζουριαζανε. Ευτυχως στα θεματα ταξης και ασφαλειας δεν ειναι παντου Ελλαδα.