Ειδήσεις

20 Δεκ 2008

Οι αστυνομικοί κάνουν δημόσια έκκληση για αποκατάσταση της εικόνας τους

Δημόσια έκκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι Ομοσπονδίες των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ. με αίσθημα ευθύνης έναντι της ελληνικής κοινωνίας που υπηρετούν και των συναδέλφων όλης της Χώρας που εκπροσωπούν, μετά την εγκληματική ενέργεια με τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν προβεί σε μια σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα της χώρας αλλά κυρίαρχα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων στην πολιτική - φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρξει εκτόνωση και να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, χωρίς όμως μέχρις στιγμής καμία θετική εξέλιξη, με ορατό το ενδεχόμενο της περαιτέρω επιδείνωσής της.
………..
Συνεχίζεται…


Ακόμη και αυτή η έκκλησή μας προς τη αστυνομική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για ανάληψη από μέρους της σχετικών πρωτοβουλιών δεν εισακούσθηκε ούτε έτυχε απάντησης. Έτσι λοιπόν έχουμε χρέος να επισημάνουμε για άλλη μια φορά τα εξής: Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί η Αστυνομική Ηγεσία ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν είναι εκείνο που έπληξε με τη λειτουργία του το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς - και δεν είναι εγωιστικό - εργαστήκαμε συστηματικά και καταφέραμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που άφησαν πίσω τους ταραγμένες περίοδοι.Εμείς υποστηρίξαμε τις πολιτικές που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας σύγχρονης αστυνομίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στις καθημερινές του ανησυχίες.

Εμείς ζητήσαμε να επανιδρυθεί η Αστυνομία, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά εισπράξαμε την έντονη αμφισβήτηση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και τελευταία και την προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου μας.Σήμερα, λοιπόν, ο αστυνομικός είναι υπερβολικά εξουθενωμένος, με ψυχική και σωματική κόπωση και καταπόνηση που αγγίζει τα όρια της ανεπανόρθωτης κατάρρευσης αισθάνεται πλήρως εγκαταλειμμένος με τη διαμόρφωση ενός άκρως αρνητικού κλίματος εναντίον της κοινωνικής υπόστασής του, τόσο ως εργαζομένου και ως πολίτη, όσο και της οικογένειάς του .Προτού παγιωθεί αυτή η αρνητική εξέλιξη, η Ηγεσία οφείλει να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών κ.λ.π. παραγόντων με τη δική μας συμμετοχή, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη άμεσων μέτρων, έτσι ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της ανεπανόρθωτης διατάραξης των καλών σχέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με τους πολίτες.Η Αστυνομική Ηγεσία ας αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της, διότι ο απλός αστυφύλακας, τα μεσαία και τα ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οικογένειές τους, οι συμπολίτες μας σε τελική ανάλυση, αναμένουν τις δικές της πρωτοβουλίες, ώστε να λάβουν πράγματι σάρκα και οστά οι φραστικές εκκλήσεις της περί ανόρθωσης του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας και επανασύνδεσής της με την κοινωνία.Κατόπιν αυτών , Καλούμετον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
να ζητήσει για όλους μας ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για το κακό που έχει συντελεστεί, να δώσει κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες να επισκεφθούν τα σχολεία και τους μαθητές για να δείξουν τη διαλλακτικότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας και κυρίαρχα να δηλώσει άμεσα ΠΑΡΩΝ.


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν θέλουν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να τους παίρνουμε στα σοβαρά, να μην δικαιολογούν εγκλήματα και να μην ψεύδονται δημοσίως. Μέχρι τότε να πάνε να πηδηχτούν. Συλλογικά. Παρτούζα.

Αϊ στο διάολο, ψυχοπαθείς εγκληματίες δημόσιοι υπάλληλοι.