Ειδήσεις

9 Δεκ 2008

Το κράτος δολοφονεί. Όλοι στους δρόμους!

Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Τις τελευταίες μέρες ένα κύμα οργής και αγανάκτησης έχει πλημμυρίσει όλους τους δρόμους της χώρας. Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις διαδηλώνουν ενάντια στην εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή από δύο ειδικούς φρουρούς το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων.
Τα όσα ακούγονται από πλευράς αστυνομίας και κυβέρνησης για «εξοστρακισμό της σφαίρας» και για «τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό» δεν πείθουν κανέναν απολύτως. Τα σώματα «ασφαλείας» στη χώρα μας, άλλωστε, έχουν μακροχρόνια εμπειρία σε τέτοια κατά τα άλλα μεμονωμένα περιστατικά, αφού τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταγραφεί επίσημα πάνω από 15.
.........
Συνεχίζεται...

Ειδικά, το τελευταίο διάστημα τα δείγματα γραφής της αστυνομίας είναι πάρα πολλά. Από τις «ζαρντινιέρες» και τα «πράσινα παπούτσια» μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στις μεγαλειώδεις φοιτητικές πορείες των δύο προηγούμενων χρόνων και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των γεγονότων είναι ότι οι υπεύθυνοι ουδέποτε τιμωρούνται, αντίθετα καλύπτονται πολιτικά και ηθικά από το επίσημο κράτος.
Είναι ανάγκη να γίνουν δύο πολύ σημαντικές επισημάνσεις:
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου στο κέντρο της Αθήνας έχει ηθικό αυτουργό και πολιτικό υπεύθυνο. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αυτή που με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν στη Λευκίμη, με την ατιμωρησία των δολοφόνων του Ηρακλή Μαραγκάκη, με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν τον μετανάστη Μοχάμεντ Ασράφ πριν ενάμισι μήνα, με την ατιμωρησία όλων των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας, όπλισε το χέρι των δύο αστυνομικών – φονιάδων. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη.
Η ωμή βία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτική του πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και πως στέκεται απέναντι στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέναντι στην δίκαιη οργή και αγανάκτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας που βλέπει να της στερούν με κάθε μέσο το μέλλον, απαντά με χιλιάδες δακρυγόνα, με πλαστικές σφαίρες, με ξύλο και συλλήψεις ακόμα και μαθητών.
Ήδη οι καθηγητές πανεπιστημίων έχουν προκηρύξει από την Δευτέρα τριήμερη απεργία. Απεργία επίσης έχει καλέσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ στις περισσότερες σχολές της χώρας οι φοιτητές προσανατολίζονται σε καταλήψεις. Είναι ανάγκη, αυτό το κύμα οργής και αγανάκτησης να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο και τις επόμενες μέρες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τον εκπαιδευτικό κόσμο και όλη την κοινωνία του Ρεθύμνου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην πόλη.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9/12 στις 19:00 στο Δημαρχείο και στην πανεργατική πορεία την Τετάρτη 10/12 στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Επικοινωνήστε μαζί μας: 6979410524,6973657427
http://adioristoirethumnou.blogspot.com/
adioristoirethumnou@gmail.com

adioristoirethumnou.blogspot.com/

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ατιμωρησία είναι γενικότερο πρόβλημα της ελληνικής πολιτείας, όλων των κυβερνήσεων και όχι μόνο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Επίσης να θυμηθούμε ΚΑΙ την ατιμωρησία όλων των τσογλάνων που τα σπάνε κάθε τρεις και λίγο, γιατί δεν βρήκαν τη δόση τους, γιατί δεν τους έκατσε η γκόμενα, γιατί δεν καλογάμησαν, γιατί η κωλοομάδα τους την έφαγε, γιατί ο Λαζόπουλος τους δείχνει το δρόμο και ο Αλάβάνος με τον Τσίπρα τους κλείνουν το μάτι και τους αναβαθμίζουν σε ήρωες. Και ενώ συλλαμβάνονται επ' αυτοφόρω και παραπέπονται σε δίκη, οι ποινές τελικά επιβάλλονται μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο (και τον Ευρωπαίο) που καλείται κάθε φορά να πληρώνει από την τσέπη του τα γαμησιάτικα.

Επιτέλους η κυβέρνηση να αποκτήσει ΠΥΓΜΗ και να τους κόψει την ψολή.

Unknown είπε...

Αν τους την κόψει πως θα την βγάλεις;
Θα μείνει μέσα σου, καθίκι φασίστα!

...εκτός κι αν αυτό είναι το επιδιωκόμενο. Τότε οκ, να το σεβαστούμε, δικαίωμά σου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι "συντηρητικός" και δεν έχω τέτοια "προωθημένα" χούγια σαν του λόγου σου...

Εξέφρασα μια "άλλη" άποψη, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από τη δική σου και με αποκάλεσες "καθίκι" και "φασίστα". Και μετά μαλάκα δασκαλάκο θα μπεις στην τάξη να μιλήσεις στα παιδιά για Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διασφωτισμό και Βολταίρο, τρομάρα σου!

ΥΓ. Για την "ψολή", γράψε λάθος: ουρά ποντικού είναι, και μάλιστα λιγδωμένου...

Unknown είπε...

Σύντομα, θα ανεβάσουμε στο youtube σειρά από βίντεο με καταστροφές και αποδείξεις ότι τις κάνουν άτομα γνωστά μέλη τις χρυσής αυγής.

Η συκοφάντηση δεν θα περάσει ακόμα κι αν μας μετατρέψετε σε ρουφιάνους!

Η βιντεοσκόπηση συνεχίζεται, και καλό θα είναι οι συκοφάντες ακροδεξιοί που συμμετέχουν μαζί με καμιά 300αριά χουλιγκάνους, να ξέρουν ότι ΚΑΙ ασύρματα δίκτυα υπάρχουν, ΚΑΙ κινητά τηλέφωνα.

Δεν τους σώζει τίποτα!

Unknown είπε...

Ενα μοναδικό βίντεο σε λίγο.

Ο γνωστός ψευδοκαταμυνητής συκοφάντης Σταύρου, kai η ξαδέρφη yp;odikoy Αλογοσκούφη, συζύγου Δίκας κόρης χουντικού "υπουργού", να υμνούν τον καρατζαφέρη για την συκοφαντία της αριστεράς.

Στο άλλο μισό κάδρο, χρυσαυγίτες που τα σπάνε όλα μποστά στη Βουλή.

"αξίζει να το δεις τι χουντικοί είμαστε, όχι μονο οι μπαμπάδες μας", τι φραπελιάδες ηλίθιοι.

έρχεται σύτομα στο youtube!

Unknown είπε...

Να μην λέμε μόνο τα ασχημα, τις αστοχίες αλλά και τα καλά:

Βλέπω ταυτόχρονα σε μάτριξ 2χ4 τα 6 μεγαλύτερα κανάλια της Αττικής.

Έχετε (όπως πάντα) την καλύτερη και αντικειμενικότερη παρουσίαση.

Υποκλίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι αν τα σπάνε οι αναρχοκατσαπλιάδες ή οι bodybuilders χρυσαυγίτες. Και οι δύο είναι εξίσου υποκινούμενα κωλοτόμαρα και άθλιοι εντολοδόχοι. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι υποχείριοι τελοσπάντων τα σπάνε, οι εντολείς τους τους παρέχουν (υψηλή) προστασία, οι πολίτες επωμίζονται το κόστος, και η εκάστοτε κυβέρνηση φοβούμενη τη ρετσινιά της κρατικής βίας και το πολιτικό κόστος, υποκύπτει στους εκβιασμούς και τα συμφέροντα των καναλαρχών, για να ξεκινήσει έτσι ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής: κρατική εύνοια κι επιχορήγηση - πολιτική διαφήμιση - υφαρπαγή ή διατήρηση της εξουσίας. Την πουτάνα τη νύφη βέβαια την πληρώνω πάντα εγώ, ο μαλάκας Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Αυτό είναι το πρόβλημά μου, μαλάκα μπλούπερ και ΟΧΙ το αν θα κυβερνήσουν οι πράσινοι ή οι γαλάζιοι. Αυτούς και να τους φτύσεις, θα σου πουν πως βρέχει!

ΥΓ. Ράμματα για τη γούνα σας: η (χρυσοπληρωμένη) ρουφιανιά δεν είναι το μοναδικό σας "προσόν". Είστε κυρίως και πρωτίστως επαγγελματίες προβοκάτορες, δολοπλόκοι και τσιράκια των βρωμο-καναλαρχών σας. Και το ξέρετε πολύ καλά αυτό, όσο κι αν ωρύεστε (υποκριτικά) για το αντίθετο.

Ο λαός το λέει πιο απλά: "πουλημένα τομάρια"...

Unknown είπε...

καλά τώρα...

Είσαι νομίζεις το μόνο "θύμα";
Πιστεύεις ότι εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε είμαστε αλώβητοι από όσα έγιναν;
Ε, ΟΧΙ! Απλώς το βλέπω με άλλη γωνία, λέω ότι μπορώ κάνω, τα παιδιά κατεβαίνουν, εγώ θα γράψω και θα πληρώσω τις ζημιές.

Η Δημοκρατία ΔΕΝ είναι δωρεάν. Τόσο καιρό πληρώνεις για μια παρωδία δημοκρατίας, τώρα σε πείραξε; Τώρα ξινίζει;

Δεν μπορείς να κατέβεις στο δρόμο, οκ. Σώπασε και πλήρωνε όπως κι εγώ. Δεν εννοώ τους αλήτες, αλλά όσα παιδιά αγωνίζονται και ίσως μερικά παρασύρονται. Μην τους φοβάσαι, μην τους λοιδορείς!

...αλλιώς, επειδή είναι δεκαεξάρηδες, μπορεί και με το δίκιο τους ως άλλοι Σαββόπουλοι, να μας "γαμήσουν τα λύκεια". Ας μείνουμε καλύτερα στο άλλο, το "κι εγώ πληρώνω την Δημοκρατία που αγαπώ" κι ας μην είναι "μάτια".

Αυτά, κύριε "χώστης".

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, μπλούπερ, sorry αλλά...

Μήπως ρώτησες τον Σαββόπουλο ποια δημοκρατία εννοούσε ή θα μπορούσες να μου υποδείξεις ένα παράδειγμα εφαρμοσμένης Δημοκρατίας αυθεντικού τύπου; (αλβανικής, κινέζικης, γαλλικής, αμερικανικού ή σοβιετικού τύπου;)

Μάλλον καμιά προκάτ δημοκρατία στήσανε πάλι, σκαρωμένη επί χάρτου από πρωτοετάκια σε κάποιο αρχαιόλαγνο Καποδοστριακό συμπόσιο μετά από αρκετή δόση και πόση χασίς και οινοπνεύματος και οράματα "νεοχίππικης" ουτοπίας... (με γενναιόδωρο χορηγό τα υποψήφια κόμματα εξουσίας)

* Σημαντική λεπτομέρεια: τα "οράματα" της στρούγκας αναλαμβάνει πάντα να ενσαρκώσει με το αζημίωτο ο υποθάλπων χορηγός... (ποιος πληρώνει το είπαμε ήδη... εγώ ο μαλάκας που υφίσταμαι συν τοις άλλοις και την αποτυχία των εκάστοτε "δημοκρατικών" οραμάτων)

ΥΓ. Αυτόν τον γελοίο, τον Βερύκιο, τι ληγμένα τον ποτίζετε εκεί στον Άλφα; Καλό το show που δίνει, αλλά μόνο στα νηπιαγωγεία μπορεί να πείσει...