Ειδήσεις

18 Δεκ 2008

Δημοσκόπηση της VPRC για την "Αυγή"

Πρόθεση ψήφου

.......
ΠΑΣΟΚ: 37,5%
ΝΔ: 31%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΚΚΕ: 8,5%
ΛΑΟΣ: 5%
Οικολόγο-Πράσινοι: 4,5%.
........
Η έρευνα ολοκληρώθηκε μετά από την ομιλία και το «Mea Culpa» του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ερχόμαστε τώρα στην υπεραπλούστευση με την οποία τα φιλοπασοκικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την δημοσκόπηση, κάνοντας δηλαδή μνημειώδη αναφορά μόνο στο «άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν μας είπαν όμως πού οφείλεται κατ’ εξοχήν αυτό το «άνοιγμα». Δεν μας είπαν εάν από αυτή τη δυσμενέστερη για το κυβερνών κόμμα κατάσταση επωφελείται επαρκώς ο βασικός του αντίπαλος στη διεκδίκηση της εξουσίας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Και όταν λέμε «επαρκώς», δεν εννοούμε φυσικά τη... μισή ποσοστιαία μονάδα που φαίνεται να παίρνει το ΠΑΣΟΚ συγκριτικά με την έρευνα του προηγούμενου μήνα, γιατί μέσα στο τεράστιο όριο «στατιστικού λάθους» (που για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυμαίνεται από +/-2,8% έως +/-3,1%) αυτή η «μισή» μονάδα είναι λιγότερο και από το... μηδέν! Συμπέρασμα: το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει τίποτα από τη φθορά της κυβερνώσας παράταξης! Το περίφημο «άνοιγμα της ψαλίδας» είναι αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της πτώσης της ΝΔ, λόγω αποσυσπείρωσης της βάσης της, κάτι όμως που δεν αποτελεί στοιχείο ικανοποίησης και θετικής προοπτικής για ένα κόμμα που φυσιολογικά θα έπρεπε να επικεντρώνει την προτίμηση τουλάχιστον των «δυσαρεστημένων» της ΝΔ...
Για να είμαστε ακόμη πιο ρεαλιστές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει σε όλες τις έρευνες ποσοστά πολύ πιο κάτω από το ποσοστό ήττας των τελευταίων εκλογών!
Με απλά λόγια: το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αγγίξει τα «όριά» του. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να περιμένει για να κερδίσει μεγαλύτερη πίτα του εκλογικού σώματος... Ίσα-ίσα που -όπως πάντοτε συμβαίνει στην Ελλάδα- τα «θαύματα» των τελευταίων μηνών κάποια στιγμή θα τελειώσουν για το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος πλέον θα αναζητά συγκεκριμένες προτάσεις και πρόγραμμα. Κάτι που το ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι ότι δύναται να εμφανίσει πλέον...
Οι ακραία δημαγωγικές «εξαγγελίες» Παπανδρέου στη ΔΕΘ κατέρρευσαν σχεδόν αμέσως με το ξέσπασμα της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσεως, που αναμένεται να ταλανίσει και τη χώρα μας στο εγγύς μέλλον... Γι’ αυτό και η Χαριλάου Τρικούπη άρχισε να ποντάρει κατ’ εξοχήν στην σκανδαλολογία και καταστροφολογία, μια που πρόγραμμα που να είναι και ρεαλιστικό και «φιλολαϊκό», μέσα σε τέτοιες διεθνείς συγκυρίες, κανείς δεν μπορεί να παρουσιάσει, χωρίς να κινδυνεύσει να καταστεί φαιδρός και καταγέλαστος!
Πέραν τούτου, στο ΠΑΣΟΚ έχουν και τον «βραχνά» που λέγεται... Σημίτης. Ήδη αυτές τις μέρες στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, άφησε σαφείς αιχμές για μη σοβαρή αντιμετώπιση των κινδύνων της κρίσεως και από πλευράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προφανώς και πρωτίστως από το σημερινό αρχηγό του... Αν αρχίσει, λοιπόν, ο Γιωργάκης να «τάζει λαγούς», είναι σίγουρο ότι, ευθέως ή εμμέσως, ο Σημίτης και το περιβάλλον του θα τον «αδειάσουν»...
Διότι ο Σημίτης πλέον «ποντάρει» στο κύρος του στις Βρυξέλλες (προσδοκώντας «κάτι» από κει...) και δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στα ανεύθυνα παιχνίδια δημαγωγίας και υπερφίαλου λαϊκισμού του Γιωργάκη. Στη Βουλή μίλησε περισσότερο σαν Πρόεδρος της Κομισιόν παρά σαν στέλεχος αναμεμιγμένο στην ελληνική πολιτική καθημερινότητα και αντιπαλότητα. Αυτό σίγουρα αποτελεί «αγκάθι» για το Γιώργο, που ούτως ή άλλως δεν θεωρείται και... καταλληλότερος από τον Καραμανλή. Εάν δεν καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να «δώσει» κάτι παραπάνω από τη σημερινή Κυβέρνηση (και πώς, αλήθεια, μέσα σε τέτοιο περιβάλλον κρίσης;), το παιχνίδι είναι σίγουρα χαμένο... Ό,τι κι αν «λένε» αυτήν την περίοδο οι δημοσκοπήσεις.
Περισσότερα εδώ:http://fileleftheros.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

"Αγαπημένη VPRC, πράγματι δικαίωσες όλους αυτούς που πίστευαν σε σένα. Κατάφερες να πουλήσεις μέχρι και στην “Αυγή”. Την εφημερίδα που φεσώνει τους δημοσιογράφους, εσύ την κατάφερες να στα χώσει για να της κάνεις δημοσκόπηση! Μιλάμε για θρίαμβο.
Μετά από αυτή την υπέρβαση, σου εύχομαι ολόψυχα και στην Α1, με ποσοστό του ΛΑΟΣ κοντά στο 19,5%. Στην Ελεύθερη Ώρα, όπου θα δώσεις στην “Βασιλοχουντική συμμαχία” το οριακό 4,2% με είσοδο στην 12κομματική βουλή. Και βέβαια στο επίσημο περιοδικό των πρασίνων, το “πράσινο άλογο”, όπου πλέον η χώρα θα σωθεί από την ακυβερνησία με πρωθυπουργό τον Τρεμόπουλο που θα αγγίξει το 53%.
Δε μου λες βρε VPRC, επειδή έχω και κάτι άκρες στην εφημερίδα “Ζαρουχλαίικα”, μήπως μπορείς να μας κάνεις μια φιλική τιμή (τύπου Αυγής) για να βγάλουμε μια δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο δήμαρχο Κάτω Αχαγιάς;"

Πηγή: http://olympia.gr/

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε και το νέο γκάλοπ:
ΠΑΣΟΚ: 50%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: -50%

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 100 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!
Α... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ!!! ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ, ΑΛΛΆ ΤΑ... ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ!!!