Ειδήσεις

4 Μαρ 2008

"Ξαναχτύπησε" ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών

θα ήταν καλό να ξέρουμε αν για τον κύριο Καραμανλή είναι πιο σημαντική η κοινοβουλευτική του σταθερότητα από τη σταθερότητα στην περιοχή, είπε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Ασχολούνται και με τα "εσωτερικά" μας τώρα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αλλαγή Διεύθυνσης στον "Ελεύθερο Τύπο"

Παρελθόν ο Γιάννης Παπουτσάνης από τον «Ελεύθερο τύπο». Στη θέση του ο Αντώνης Παπαγιαννίδης του «Βήματος» ο οποίος από την πρώτη μέρα της εποχής Γ. Αγγελοπούλου κατείχε (επισήμως) την θέση του συμβούλου στον Ε.Τ.

Από: www.enimerosi24.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλό ταξίδι...

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Έλενα Ναθαναήλ εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης και τότε οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι έπασχε από την επάρατη νόσο.
Ο καρκίνος είχε ξεκινήσει από τον πνεύμονα όμως τον τελευταίο καιρό είχε κάνει πολλές μεταστάσεις και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.Η αξέχαστη πρωταγωνίστρια έβαλε με την γοητεία, την αρχοντική εμφάνιση και το ήθος της, την δική της σφραγίδα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ο αγαπημένος της σύντροφος και βετεράνος ποδοσφαιριστής του Εθνικού και του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος και η κόρη της Ίνκα. Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει», ενώ παράλληλα ξεκίνησε και την πορεία της στο θέατρο. Ήταν από τις λίγες ηθοποιούς που δεν φοβήθηκε να κάνει τολμηρές κινηματογραφικές εμφανίσεις.
Μερικές ακόμη από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ήταν η «Ντάμα σπαθί», «Ξύπνα Βασίλη», «Ο αισιόδοξος», «Το λεβεντόπαιδο», «Εθελοντής στον έρωτα», «Επιχείρησις Απόλλων», «Εκείνο το καλοκαίρι» το ’71 και η «Αναζήτηση».
Το 1968 πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή της στην ταινία «Ραντεβού με μιαν άγνωστη».
Η δημοφιλής ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας, περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στην Εύβοια και μόνον φέτος πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σίριαλ «Γοργόνες» του “Mega”, λίγους μήνες πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της.«Είμαι τυχερός που γνώρισα έναν σπάνιο άνθρωπο και χαρακτήρα. Την Έλενα Ναθαναήλ. Αυτή είναι τα φώτα μου, σε αυτήν οφείλω τη ζωή μου, ό,τι έκανα ως σήμερα. Τα λίγα ή πολλά στο ποδόσφαιρο» αποκάλυψε το 1997 σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Τάσος Μητρόπουλος.
Η κηδεία της Ελενας Ναθαναήλ θα γίνει την Τετάρτη, στις 14.00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.


Τιμής ένεκεν (Xarhakos Stauros-San me koitas.mp3) - DivShare

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όσα βλέπει η πεθερά...

Είκοσι μέρες απομένουν μέχρι την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πληγωμένη από τις πυρκαγιές Αρχαία Ολυμπία. Και μόλις 2.000 δέντρα υπολείπονται να πάρουν τη θέση τους - από τα 38.000 που συγκεντρώθηκαν άρον άρον προκειμένου να αποκατασταθεί το καμένο τοπίο. Μπορεί και πάλι κατά το ελληνικό έθιμο οι αρμόδιοι να ξεκίνησαν στο παρά πέντε και να τρέχουν ακόμη για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Μπορεί να ολοκληρώνονται οι γενικές φυτεύσεις - κοινώς όσα βλέπει η πεθερά, αν και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την κάμερα - με μόλις το 1/3 των δέντρων που κάηκαν, αλλά μπροστά στον διεθνή διασυρμό ουδείς λέει κουβέντα. Και μπορεί παρά τις επεμβάσεις οι ειδικοί να υποστηρίζουν πως χρειάζονται είκοσι χρόνια για να κλείσουν οι πληγές από τη φωτιά. Το θέμα είναι να υπάρχει συναίσθηση. Διότι όταν ακούγονται δηλώσεις διά στόματος υπουργού Πολιτισμού «δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εικονική πραγματικότητα για τις τηλεοπτικές κάμερες», τότε ο κατάφυτος Κρόνιος Λόφος που υπόσχεται το υπουργείο Πολιτισμού τι είναι; Θαύμα της φύσης;

Μ.Α.

Από τα "Νέα": http://www.tanea.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Εμείς οι σλάβοι κάτοικοι της FYROM δεν έχουμε σχέση με το Μέγα Αλέξανδρο"

13 Μαίου 1995: Εξαμελής αντιπροσωπεία του "Συμβουλίου Νεολαίας" της ΠΓΔΜ πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη,ύστερα απο πρόσκληση της Παμμακεδονικής Ενωσης Ελλάδος. "Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς,είπαν,ότι εμείς οι σλάβοι κάτοικοι της FYROM είναι δυνατόν να έχουμε σχέση με τον Μ.Αλέξανδρο", λένε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κίρο Γκλιγκόροφ: Είμαστε Σλάβοι, δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων

26 Φεβρουαρίου 1992:
Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ σε μια συνέντευξή του είπε: "Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων."

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ευάλωτη" στην εγκληματικότητα η χώρα μας

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ναρκωτικά, στον τόμο που αναφέρεται στο "ξέπλυμα χρήματος και τα οικονομικά εγκλήματα", υπογραμμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού οικονομικού κέντρου στη γοργά αναπτυσσόμενη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και ως γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.
Επικαλείται «ανεπιβεβαίωτα στοιχεία» περί αύξησης οικονομικών εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντας τη χώρα "ευάλωτη σε παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και προσώπων, παράνομη μετανάστευση, πορνεία, λαθρεμπόριο τσιγάρων και άλλων ειδών, μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή, σοβαρά κρούσματα απάτης ή κλοπής και παράνομη χαρτοπαιξία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μόνον μία χώρα αμφισβητεί το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα»

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μιλώντας σε διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Το δικαίωμα στο συνταγματικό όνομα και στην εθνική ταυτότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας», ανέφερε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «απηύθυνε έκκληση προς την Ελλάδα να αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα και να συμπεριληφθεί στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ που έχουν πράξει κάτι τέτοιο».

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Ανατολική Μακεδονία ανήκει στη Βουλγαρία.

(Μήνυμα αναγνώστη)
Από www.greekalert.com

To βίντεο ανέβηκε αρχικά στην σελίδα proininews.gr και προέρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας. Ο κύριος που κάνει την πολύ σοβαρή καταγγελία είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Αθανασιάδης.

Δείτε το στη διεύθυνση: http://www.greekalert.com/2008/02/blog-post_26.html

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Λευτέρη Αθανασιάδη ο οποίος μας είπε ότι τo συγκεκριμένο ζήτημα ξεκινά από την εποχή της Γερμανό-Βουλγαρικής κατοχής της Ανατολικής Μακεδονίας (1941-1945). Τότε η Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας είχε δημοσιεύσει την προσάρτηση της Ανατολικής Μακεδονίας στην Βουλγαρία χωρίς ακόμα να έχει προβεί σε διόρθωση αυτής της δημοσίευσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φάρσα το "χαρτονόμισμα των Σκοπίων"

Στο δελτίο του Αlpha, ο Κώστας Βαξεβάνης με παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι το περίφημο "χαρτονόμισμα των Σκοπίων" στο οποίο απεικονίζεται ο Λευκός Πύργος είναι μια φάρσα που έκαναν κάποιοι ή κάποιος δημοσιογράφος το 1992 και που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.
Αργότερα βέβαια η εφημερίδα το απέσυρε.
Μήπως τελικά εμείς οι ίδιοι δίνουμε ιδέες στους Σκοπιανούς;

Κωνσταντίνος Μπάχλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσεκτικότερη ανάγνωση της επιστολής Ζαχόπουλου συστήνει ο Μάκης


«Η ηθική κοινωνία, η κοινωνία των αγγέλων εκμεταλλεύτηκε ένα ηθικό μου παράπτωμα, βρίσκοντας την κατάλληλη πολιτική αποδοχή. Έπεσα βορά στο στόμα των λεόντων. Ένα ηθικό παράπτωμά μου, έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό. Μου ζήτησαν χρήματα και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω. Μου έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα πολιτικά ώτα προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο πολιτικός εκβιασμός. Αρκεί ένα λάθος, άραγε, στην τέλεια κοινωνία μας για να σπιλώσουμε, να διαγράψουμε μια ζωή; Ο μηχανισμός στήθηκε, με σκοπό μια ολόκληρη ζωή αρχών και αγώνων να πέσει βορά στην αρένα. Δεν μπόρεσαν να με σπιλώσουν πολιτικά, θέλησαν να με εξαφανίσουν ηθικά. Θέλετε αίμα; Θέλετε κρέας στην αρένα; Θα το έχετε. Ζητώ συγγνώμη από όσους με αγάπησαν και με στήριξαν»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι όμως είναι Δελτίο Τύπου

Όσο ο Πρωθυπουργός και η Ντόρα χαριεντίζονται με Αμερική και ΝΑΤΟ, η Εθνική Υπόθεση οδηγείται στον Πάτο.



Δήλωση Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ.

ΑΘΗΝΑ, 03/03/2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...