Ειδήσεις

17 Μαρ 2008

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναφέρεται στον πολιτικό γάμο και στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

α. Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.


β. Καλεῖ το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων Αυτής να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου, φροντίζει για την εφαρμογή της διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού, για την τήρηση των αρχών του ιερού Ευαγγελίου σε όλους τους τομείς της ζωής και τον σεβασμό προς τους παραδεδομένους ιερούς κανόνες σχετικά με το βίο και τη συμπεριφορά των τέκνων της Εκκλησίας.

γ. Μέ βάση τις αρχές αυτές και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης έναντι του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού δηλώνει, ότι είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζει την απεργία η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Δελτίο Τύπου

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 και συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008, στις 11.00 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να κινηθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου θα γίνει το Πανεργατικό συλλαλητήριο μισή ώρα μετά.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έλαβε απόφαση συνέχισης των απεργιακών της κινητοποιήσεων το βράδυ της Κυριακής 16 Μαρτίου 2008, έξω από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, όπου δυνάμεις καταστολής της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει παρανόμως την είσοδο. Τέτοιου είδους ενέργειες τρομοκρατίας που εκδηλώνονται με πολιτική εντολή, δεν πρόκειται να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιστέκονται στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία αποσκοπούν στη διάλυση των Ταμείων (Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που με πολυετείς αγώνες και αίμα κέρδισαν. Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008, στις 3.00 το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του εν’ όψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τα διόδια της Αθηνών - Πατρών

Μήνυμα αναγνώστη

Σχετικά με τα διόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, σας στέλνω την αλληλογραφία μου με το Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Οι απαντήσεις είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Τα σχόλια δικά σας.

(Κάντε "κλικ" για μεγέθυνση)
Και εμείς εξακολουθούμε να μην έχουμε πάρει απάντηση.
Η ερώτηση είναι:
Όπως από πολλούς υποστηρίζεται, με βάση τα άρθρα της Κοινοτικής Οδηγίας με αριθμό 1999/62/EC το Ελληνικό Δημόσιο παρανομεί εισπράττοντας διόδια για την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.
Είναι έτσι;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πασχάλης - Βοσκόπουλος: Βίοι παράλληλοι

Είναι άραγε είδηση σε ποιον ανήκει το παιδί ενός διάσημου;

Είναι σημαντικό γεγονός εάν η σύζυγος στηρίζει τον τραγουδιστή άντρα της που την απάτησε;
Είναι ή όχι αστείο να εκλιπαρείς για "αυτοσυγκράτηση" τους δημοσιογράφους όταν διαρκώς σκοντάφτεις σε... μικρόφωνα;
Προσωπικά, εκτιμώ ότι είναι κουτσομπολιό που μπροστά στο "βωμό της τηλεθέασης" εκμαυλίζει συνειδήσεις και αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά.
Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι συνήθως οι "ασήμαντοι" γίνονται διάσημοι, καθώς οι σημαντικοί δε "διψούν" για δόξα. Μηδενός εξαιρουμένου, ούτε εμού του ιδίου...
Μη βιαστεί κανείς να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους αλλά τους διευθυντές τους, που η εμπορικότητα της είδησης είναι συνυφασμένη με την παραμονή στο "θώκο" τους.
Και επειδή ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, ο υπογράφων ήταν ο μόνος, ίσως, παρουσιαστής κεντρικού δελτίου ειδήσεων που παραιτήθηκε γιατί δεν άντεχε να εκφωνεί ειδήσεις για τη φούστα του Ρουβά ή το νικητή του "Μεγάλου Αδερφού".
Θα μου πείτε, γιατί προβάλλουμε στο ιστολόγιο τις περί DNA ειδήσεις;
Διότι σε αυτό, ο καθένας γράφει όποια είδηση θέλει και όποιος επιθυμεί εκφράζει τη διαφωνία του.
Γιατί μας αρέσει να ζούμε με την ψευδαίσθηση του πλουραλισμού.

Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστρέφει στο σχολείο της η Χαρά Νικοπούλου

Δάκρυα χαράς έφερε στη δασκάλα της Θράκης, Χαρά Νικοπούλου το μήνυμα από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να στηριχθεί στο αίτημά της για επιστροφή στα καθήκοντά της.
Έτσι, εκτός απροόπτου, η μαχητική κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, που μπήκε στο μάτι των φανατικών μουσουλμάνων, επιστρέφει σήμερα κοντά στους μαθητές της, στο Μέγα Δέρειο.

Από την εφημερίδα "Espresso".

Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=638748

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Αγωνία" για την εξέταση...

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η Χαρά Βοσκοπούλου, προκειμένου να υποβληθεί στην εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι βιολογική κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου.

Η Τζούλια Παπαδημητρίου έκανε δηλώσεις οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας στο μεσημεριανό δελτίο του "Star", o Τόλης Βοσκόπουλος πέρασε δίπλα της αλλά δε μίλησαν και το σημαντικότερο;
Ήταν εκεί δημοσιογράφοι από ΟΛΑ τα κανάλια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Ενημερώθηκε, τουλάχιστον μετά τις 10:30, η σελίδα

Στον πίνακα υπάρχουν και οι περιοχές στις οποίες έγιναν διακοπές ρεύματος από τις 8:30 έως τις 9:30 και από τις 9:30 έως τις 10:30.
Για την περίπτωση που οι κάτοικοι σε αυτές, δεν το κατάλαβαν...
Πάντως, οι διακοπές που αναφέρονται είναι, στην πλειονότητά τους, της μίας ώρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν κατέθεσε ο εργατολόγος

Όπως είπαν οι συνήγοροι δεν τους χορηγήθηκε τελικώς, από το Δικηγορικό Σύλλογο άδεια για να ασκήσουν σήμερα τα καθήκοντά τους.
Έτσι, ο εργατολόγος θα απολογηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναρωτιόμαστε...

Δανειζόμαστε το ερώτημα από: http://www.parapolitiki.blogspot.com/

"Φαντάζεστε να φιλοξενούσε το σημερινό άρθρο του Πρώτου Θέματος κάποιο blog; Θα μιλούσαν όλοι για ανώνυμους συκοφάντες, εκβιαστές και "κουκουλοφόρους"; Ναι ή Όχι;".
Το ερώτημα αναφέρεται στο άρθρο του Γιώργου Πετρίδη, δημοσιογράφου του «Πρώτου Θέματος» (καθώς και τα γραφόμενα στη στήλη «Όφις» της ίδιας εφημερίδας, προσθέτουμε εμείς).

Διαβάστε τα συγκεκριμένα άρθρα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας: http://83.149.104.2/~protothema/downloads/160soma.pdf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Τσίπρας και στο Μαντούδι

Δελτίο Τύπου


Ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλαλητήριο εναντίον του λιθάνθρακα στην Πλατεία Μαντουδίου, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008.

Μετά την πρόσκληση του Δήμου Κηρέως στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να παραβρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής 21 Μαρτίου στην Πλατεία Μαντουδίου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας ενημέρωσε ότι θα εκπροσωπηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, αρχηγό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ των Κινημάτων της Αριστεράς και της Οικολογίας.
Στις 21 Μαρτίου ολόκληρη η Εύβοια στέλνει ηχηρό μήνυμα από την πλατεία Μαντουδίου: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ.

Από το Δήμο Κηρέως.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πετάξαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε... (2)




Σερπαντίνες, ρούχα ακόμα και κούκλες...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πετάξαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε... (1)

Μήνυμα αναγνώστη

Μέχρι και στρώματα πέταξαν αυτές τις ημέρες της απεργίας κάποιοι "νοικοκυραίοι". Και μετά μου λέτε για αλληλεγγύη στους απεργούς...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Πάει περίπατο" και η ανακύκλωση...

Μήνυμα αναγνώστη

Τουλάχιστον μέχρι να λήξει η απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα, αν δεν ανήκετε σε αυτούς που κρατούν τα σκουπίδια στο σπίτι τους για να μην επιβαρύνουν την έτσι κι αλλιώς δυσάρεστη κατάσταση με τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων, μην κουράζεστε να τα ξεχωρίζετε σε ανακυκλώσιμα και μη.
Έτσι κι αλλιώς όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης είναι γεμάτοι με κάθε λογής σκουπίδια και το περιεχόμενό τους, όταν αρχίσει η αποκομιδή, θα καταλήξει στη χωματερή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα;

Η ΔΕΗ δεν έχει ενημερώσει ακόμα την ιστοσελίδα της για το αν και πού θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα.

Στη σελίδα Eνημέρωση πελατών με Πίνακες Προγραμματισμένων Περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει ακόμα η ανακοίνωση για χθες Κυριακή.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πρέπει να έχει στείλει Δελτίο Τύπου αφού οι ενημερωτικές εκπομπές με "κρόουλ" αναφέρουν τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν διακοπές.

Πρέπει όλοι μας να ξυπνάμε το πρωί και να βλέπουμε τηλεόραση για να μάθουμε;

Για αυτήν την ολιγωρία φταίνε οι απεργοί;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και η κάρτα της εταιρείας της συζύγου του κ. Γιάννη Μακρή.

Το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που αναφέρεται στην ιδιοκτησία της εταιρείας Executive Security από τη σύζυγο του προέδρου των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική κ. Ι. Μακρή.
Στην ένθετη φωτογραφία, η κάρτα της εταιρείας σεκιούριτι που διαφημίζει παρακολουθήσεις πολιτών.

Από "Το Βήμα": http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15159&m=A50&aa=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Την κασέτα της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" από την οποία ακούστηκαν οι καταγγελίες για την "Εταιρεία Φύλαξης" που διατηρεί στο όνομά της η σύζυγος του προέδρου της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής, κ. Γιάννη Μακρή, ζήτησαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες.

Ας διαβάσουν και το δημοσίευμα του «Βήματος»: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15159&m=A50&aa=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιδιωτική αστυνομία μέσα στην... ΕΛ.ΑΣ!

Αυτό καταγγέλλει αυτήν τη στιγμή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Κυριαζίδης για το Γιάννη Μακρή, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη. Ότι δηλαδή, έχει εταιρεία "σεκιούριτι". Υποστηρίζει μάλιστα, ότι προσωπικό αυτής της εταιρείας είχε ανάμιξη στη χθεσινή συμπλοκή και το ξυλοδαρμό του Σταύρου Μπαλάσκα.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση ο πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής, Γιάννης Μακρής είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στη γυναίκα του, ότι η χθεσινή συμπλοκή ήταν μια σκηνοθετημένη παράσταση και υποσχέθηκε αποκαλύψεις μέχρι το απόγευμα.
Το θέμα όμως δεν είναι καινούριο. Η εφημερίδα "Το Βήμα" είχε γράψει σχετικά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έγραφε τότε ο δημοσιογράφος Β. Γ. Λαμπρόπουλος:

«Δεύτερη αστυνομία» μέσα στο αστυνομικό σώμα, που παρακολουθεί επ' αμοιβή πολίτες, κατηγορείται ότι έχει συγκροτήσει ο προσφάτως «κομμένος» από την ΠΟΑΣΥ «γαλάζιος» πρωτο-συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την προβολή που του εξασφάλιζε. Η εταιρεία σεκιούριτι που διατηρεί επ' ονόματι της συζύγου του ο κ. Ι. Μακρής προχωρεί, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του, σε παρακολουθήσεις προσώπων και σε φυλάξεις κτιρίων και γραφείων, δραστηριότητες οι οποίες, εκτός του ότι θέτουν θέμα ηθικής τάξεως, είναι και παράνομες. Μάλιστα, όπως λένε οι αστυνομικοί, για την καθιέρωση της εταιρείας στην αγορά έπαιξε κρίσιμο ρόλο η θέση του κ. Μακρή στην προεδρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Δ. Κυριαζίδης, «ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Ιωάννης Μακρής συνέστησε και λειτουργεί επ' ονόματι της συζύγου του εταιρεία σεκιούριτι με την επωνυμία Executive Security / Φύλαξη Προσώπων - Χώρων, Αναζητήσεις - Παρακολουθήσεις». Ο κ. Κυριαζίδης, ανακοινώνοντας τα μέτρα που λαμβάνει η ΠΟΑΣΥ κατά του προέδρου της Ένωσης των Αστυνομικών της Αττικής, χαρακτήρισε την υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή για τη συνδικαλιστική τάξη, καθώς μάλιστα η παρακολούθηση πολιτών από ιδιώτες είναι αντισυνταγματική...
Ο κ. Κυριαζίδης εμφάνισε μάλιστα επισκεπτήριο της συγκεκριμένης εταιρείας με τον προαναφερόμενο τίτλο, αλλά και συμβόλαια της επιχείρησης ιδιωτικής ασφαλείας με πελάτες, που υπέγραφε ο ίδιος ο κ. Μακρής και όχι η εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια σύζυγός του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κυριαζίδης, η έδρα της εταιρείας σεκιούριτι της συζύγου του κ. Μακρή βρίσκεται στην οδό Σερίφου στα Πατήσια. Η εταιρεία εμφανίζεται να δημιουργήθηκε προ εξαετίας.
Ο κ. Μακρής μόλις άκουσε τη σχετική καταγγελία «μίλησε για απολύτως νόμιμη δραστηριότητα της συζύγου και για άδεια λειτουργίας εταιρείας σεκιούριτι που έχει λάβει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».
Ωστόσο ήδη από τις 24 Ιουλίου 2007 η ΠΟΑΣΥ απέστειλε έγγραφο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου αναφερόταν σε «πρόδηλη ηθική απαξία στη δημιουργία της εταιρείας σεκιούριτι από τη σύζυγο του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο οποίος μάλιστα συναποφασίζει σε κρίσιμες επιλογές της ΕΛ.ΑΣ.». Αμέσως ο κ. Δημοσχάκης διέταξε έρευνα για την εταιρεία σεκιούριτι και τις δραστηριότητές της, η οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη.
Πρώτο ζητούμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει ασυμβίβαστο στη δημιουργία εταιρείας σεκιούριτι από σύζυγο αστυνομικού και μάλιστα με τέτοια θέση στον μηχανισμό της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των «ιδιωτικών επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφαλείας» του νόμου του 1997, δεν υπάρχει καμία δέσμευση ακόμη και για συγγενείς πρώτου βαθμού αστυνομικών να ανοίγουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα ασυμβίβαστο για εταιρείες που αναλαμβάνουν φρουρήσεις κτιρίων ή προσώπων.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των εταιρειών σεκιούριτι, «τουλάχιστον σε 4-5 περιπτώσεις στην Αθήνα, αλλά και στην Πάτρα, στο Κιλκίς και αλλού έχουν ανοίξει εταιρείες σεκιούριτι συγγενείς πρώτου βαθμού απλών αστυνομικών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.».
* Αντισυνταγματικές παρακολουθήσεις
Αλλά το ζήτημα της εταιρείας σεκιούριτι του κ. Μακρή εμφανίζεται πιο σύνθετο. Όπως ανέφεραν άλλοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., στα έγγραφα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η εταιρεία Executive Security εμφανίζεται να προχωρεί και σε αναζητήσεις και παρακολουθήσεις πολιτών. Άρα δεν λειτουργούσε ως απλή εταιρεία σεκιούριτι, όπως δηλώθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά ως γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Και εδώ ενσκήπτει συνταγματικό κώλυμα. Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών εμπίπτει σε άλλη νομοθεσία. Σύμφωνα με τον νόμο 3206 του 2003, που διέπει τη λειτουργία τέτοιων γραφείων, συγγενής πρώτου βαθμού εν ενεργεία αστυνομικού απαγορεύεται ρητώς να ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ.
Ένα ακόμη μεγάλο ζητούμενο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι να διερευνηθούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην εταιρεία της συζύγου του κ. Μακρή εργάζονταν παρατύπως αστυνομικοί
.


Περισσότερα: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15159&m=A50&aa=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...