Ειδήσεις

29 Μαρ 2008

Τρεις Έλληνες εργάτες στη Γαλλία κάνουν απεργία πείνας εδώ και δεκαπέντε μέρες γιατί απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση

Για δεκατη πέμπτη μέρα αρνούνται οποιαδήποτε μορφή τροφής τρεις Έλληνες εργάτες στα ναυπηγεία της Σεν Ναζέρ, στη Γαλλία. Η εταιρεία που εργάζονταν τους απέλυσε όμως χωρίς να τους καταβάλει την αποζημίωση τους.
Οι τρεις αμμοβολιστές άφησαν την Θράκη, ξενιτεύτηκαν στο Σεν Ναζέρ της Γαλλίας και δούλεψαν σκληρά. Κάποια στιγμή ο εργοδότης τους είπε ότι είναι κουρασμένοι και πως είναι καλύτερα να γυρίσουν στην Ελλάδα.
Όταν ζήτησαν τα χρήματα τους απάντησε, πάρτε τα λεφτά για το εισιτήριο της επιστροφής και μόλις φτάσετε στην χώρα σας, θα σας στείλουμε ό,τι σας χρωστάμε.Οι αμμοβολιστές αρνήθηκαν. Φορώντας τις φόρμες της δουλειάς ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο της πόλης.
Στο πλευρό τους το ελληνικό προξενείο που ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εργασίας στο Παρίσι. Οι κάτοικοι της πόλης τους συμπαραστέκονται ενώ οι γιατροί που τους παρακολουθούν τονίζουν ότι κινδυνεύει η υγεία τους αν συνεχίσουν να μην τρώνε.
Οι εργάτες ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξινοί" τους βγήκαν οι υπολογιστές

Δόξα τω θεώ είπαν οι πολίτες όταν εξοπλίστηκε το δημόσιο με υπολογιστές. Βοήθα Παναγιά αναφωνούν τώρα οι υπάλληλοι που τους χρησιμοποιούν.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Oικονομικών τους ζητά να πληρώσουν περισσότερα από 4.000 ευρώ ο καθένας... και τοις μετρητοίς.

Μόνο στο δήμο Καλλιθέας, 27 υπάλληλοι που εργάζονται ως χειριστές υπολογιστών έχουν λάβει την ειδοποίηση, να πληρώσουν εντός 48 ωρών τα χρήματα που ...σύμφωνα με το λογιστήριο του κράτους έπαιρναν τόσα χρόνια κατά λάθος.

Το επίδομα πληροφορικής ανέρχεται στα 100 ευρώ μηνιαίως. Το λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι που χειρίζονται υπολογιστή, σύμφωνα με την οργανική τους θέση. Τώρα οι ελεγκτές λένε ότι το δικαιούνται μόνο όσοι εργάζονται σε τμήματα μηχανογράφησης. Οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έλαβαν από το 1996.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν λάβει ανάλογη ειδοποίηση δεν έχει προσδιοριστεί. Σύμφωνα με τα μέλη της POE-OTA, είναι εκατοντάδες, και η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη στέλνονται ανάλογες ειδοποιήσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δικαιώθηκε για πανωτόκια

Τελικώς, δικαιώθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης αλλά έως τώρα η ταλαιπωρία του ήταν απερίγραπτη,

Ο βαμβακοπαραγωγός από την Ημαθία, δανείστηκε από την ΑΤΕ 52.000 ευρώ, επέστρεψε μαζί με τους τόκους 104.000 ευρώ και η τράπεζα, όχι μόνο του ζητούσε άλλες 70.000 ευρώ, αλλά του δέσμευσε και τον προσωπικό του λογαριασμό.
Ο 69χρονος αγρότης από το χωριό Πλάτανος, αναγκάστηκε να δουλέψει ως εργάτης σε βιομηχανία χαλκού για να ζήσει την οικογένειά του, αφού η τράπεζα του κρατούσε όλα τα χρήματα από τις επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις και τις πληρωμές βαμβακιού και επιπλέον, όταν ο αγρότης δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο Βέροιας, η διοίκησή της τράπεζας έκανε έφεση.
Όμως, και πάλι το Εφετείο Θεσσαλονίκης τον δικαίωσε σε δεύτερο βαθμό και τον... ελευθέρωσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δύο μερίδες χόρτα βραστά, 18 ευρώ

"Άδειασαν" πορτοφόλια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την ημέρα της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Οι επισκέπτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή δεν προλάβαιναν να δίνουν χαρτονομίσματα.

Το δελτίο παραγγελίας από το εστιατόριο της περιοχής είναι κατατοπιστικότατο.
Δύο μερίδες βραστά χόρτα χρεώθηκαν 18 ευρώ.

Το κυλικείο μπροστά από το Μουσείο, θησαύρισε. Για παράδειγμα, ένα ντόνατς το οποίο στην Πάτρα πωλείται ένα ευρώ, εκεί το πωλούσαν 2,5.
Όσο για την καφετέρια της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί ο καπουτσίνο κόστιζε 4 ευρώ και χωρίς απόδειξη από ταμειακή μηχανή.

Από την εφημερίδα "Ο Κόσμος της Πάτρας"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκάλυψη: Αντισυνταγματικός σύμφωνα με νομικούς ο νόμος Πετραλιά για το ασφαλιστικό

Από την εφημερίδα "Ο Κόσμος της Πάτρας"


Αντισυνταγματικό κρίνει το νόμο για το ασφαλιστικό ο καθηγητής Νομικής Αντώνης Μανιτάκης*, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή του με νομικά πλέον μέσα.
Ο κ. Μανιτάκης εκλήθη από από την ΕΣΗΕΑ να γνωμοδοτήσει επί του νόμου και απεφάνθη ότι το ασφαλιστικό κεφάλαιο - τα αποθεματικά δηλαδή, των Ταμείων - στα οποία θέλει να βάλει "χέρι" η κ. Πετραλιά - προστατεύεται από το άρθρο 22, παράγραφος 5 του Συντάγματος**.
Παράλληλα, στο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις οι οποίες αντίκεινται του Ευρωπαϊκού Δικαίου, γεγονός που σήμαίνει ότι με τις ανάλογες προσφυγές ο νόμος της κυρίας Πετραλιά θα έχει την τύχη που είχε και ο νόμος για το "βασικό μέτοχο", ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη.

*Ο Αντώνης Μανιτάκης γεννήθηκε, (1944) μεγάλωσε και σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκει έκτοτε τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας.

** Σύνταγμα
Άρθρο 22, παρ. 5

Tο Kράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.
Eρμηνευτική δήλωση: Στους γενικούς όρους εργασίας περιλαμβάνεται και ο προσδιορισμός του τρόπου και του υποχρέου είσπραξης και απόδοσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της συνδρομής των μελών τους που προβλέπεται από τα καταστατικά τους.

Εμείς σημειώνουμε ότι αντισυνταγματικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινό. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΣΑ πραγματοποιήθηκαν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήσαν την περασμένη Πέμπτη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι δώδεκα επιστημονικοί φορείς (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι κ.λπ.) για το θέμα του ασφαλιστικού.
Οι επιστημονικοί φορείς εξέτασαν και το ενδεχόμενο να προσφύγουν τόσο στα Ελληνικά δικαστήρια, όσο και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων.
Ακόμα, το θέμα της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό έθεσε πριν λίγες μέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο πλήττει κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων και ειδικότερα σημείωσε ότι έρχεται σε αντίθεση με τα άρθρα 22.5 , 25.1 και 17 του Συντάγματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νερό - δηλητήριο στη Νέα Μάκρη

Ακατάλληλο προς πόση και ιδιαίτερα επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους νεφρούς, το νευρικό σύστημα ακόμα και το δέρμα… κρίθηκε το νερό από γεώτρηση η οποία τροφοδοτεί την περιοχή της Νέας Μάκρης.
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή είχε εγκαταστήσει στη γεώτρηση ειδικό σύστημα χλωρίωσης το οποίο ωστόσο έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα… Από την ανάλυση του νερού διαπιστώθηκε η ύπαρξη δέκα κολοβακτηριοείδων ανά 250ml νερού όταν σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ποσότητα κολοβακτηριοειδών πρέπει να είναι μηδενική!
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, ενώ η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι η λειτουργία της γεώτρησης έχει σταματήσει…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιρλανδία: Μέσα από τους στίχους του τραγουδιου με το οποίο συμμετέχει στη Γιουροβίζιον καλεί τη... Μακεδονία να την ψηφίσει.

Χώρα: Ιρλανδία

Χρονιά: 2008
Τίτλος τραγουδιού: Irelande Douze Points (Ιρλανδία - Δώδεκα πόντοι)
Ερμηνεία: Dustin The Turkey
.
.
.
Eastern Europe, we love you
Do you like Irish stew?
Or goulash, as it is to you
Yes, it's Bulgaria, we love you
Belarus, Georgia, Montenegro
Moldovia, Albania, Croatia
Poland, Russia, Ukraine, Macedonia
.
.

Πρόκειται για απόπασμα στίχων του τραγουδιού με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ιρλανδία στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.
Το τραγούδι είναι σατυρικό και αναφέρεται στη "γλώσσα" του διαγωνισμού και στις συμμαχίες των χωρών κατά τη ψηφοφορία. Κεντρική του ιδέα: Καλεί όλες τις χώρες να ψηφίσουν την Ιρλανδία. Καλεί όμως και τη FYROM αποκαλώντας την, Μακεδονία!
Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ μόλις το έμαθαν ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους της Ιρλανδικής αποστολής οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι θα αντικαταστήσουν τη λέξη "Μακεδονία" με τη Λιθουανία που κάνει επίσης ρίμα.

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=-n--JnAwirk

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πόσο μας υπολογίζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ υπογράψανε συμφωνία άρσης της βίζας για τουρισμό, με την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Λετονία, την Εσθονία και την Λιθουανία.
Η Ελλάδα δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα αυτό και καθώς φαίνεται δε θα ενταχθεί.

Προφανώς, η συμπεριφορά αυτή δείχνει πόσο μας υπολογίζουν οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας.
Μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση θα ήταν να συνεργαστούμε στενά με την Κομισιόν για την πλήρη άρση της βίζας από όλους τους πολίτες χωρών - μελών της ΕΕ ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να επιβληθεί βίζα σε όσους Αμερικανούς πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν την ΕΕ.
Α.Σ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέλευση Ενάντια στον Ελληνικό Επεκτατισμό

Πρόσφατα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές με περιεχόμενο τη «διδασκαλία της σωστής ιστορίας» σύμφωνα με τους υπογράφοντες του κειμένου που είναι κάποια «Συνέλευση Ενάντια στον Ελληνικό Επεκτατισμό»
Το κείμενο λήγει με το «Σαλονίκη, Μάρτης 2008».
Σημειωτέων ότι η ονομασία «Σαλονίκη» χρησιμοποιείται από αυτούς που δε θέλουν να αποδεχτούν την ελληνικότητα της πόλης χρησιμοποιώντας την τούρκικη της ονομασία.
Το ανησυχητικό είναι ότι στα σχολεία μας που είναι γεμάτα από αλλοδαπούς μαθητές είναι εύκολα κάποιοι να σπείρουν σπόρους για να θερίζουμε θύελλες.
Υπάρχουν ορισμένες συγκαλυμμένες τέτοιες εκδηλώσεις ευτυχώς περιορισμένης έκτασης έως σήμερα.
Εκφράζω το φόβο ότι με τον… ύπνο της επίσημης ελληνικής πολιτείας μπορεί να ξυπνήσουν όλες οι ορέξεις των γειτόνων μας.

"Από το 1991, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και άρχισαν να σχεδιάζονται ξανά τα σύνορα στα βόρεια του ελληνικού κράτους, ο ελληνικός ιμπεριαλισμός αγρίεψε όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία βάζοντας στόχο το διαμελισμό του κράτους της Μακεδονίας.
Με το να αρνούνται ως τώρα τα ελληνικά αφεντικά να αναγνωρίσουν το κράτος της Μακεδονίας με το όνομά του, αρνούνται στην ουσία την ύπαρξή του και η απαίτησή τους να επιβάλουν το όνομα της δικής τους επιλογής είναι απαίτηση επιβολής όρων υποτέλειας στο κράτος της Μακεδονίας".

Β.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κηδεία και ταφή στο φεγγάρι

Μία αμερικανική επιχείρηση η οποία ειδικεύεται στις "διαστημικές κηδείες" ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να δημιουργήσει έως το 2009 μία υπηρεσία για όσους θα ήθελαν να έχουν στη Σελήνη την "τελευταία κατοικία" τους.

Δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αποστολή ανθρωπίνων λειψάνων στη Σελήνη με πτήσεις ιδιωτικών διαστημικών πυραύλων.
Η επιχείρηση διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της πως οι αποστολές αυτές στο φεγγάρι θα είναι "μια ειδική τιμή προσιτή σε όλους όσους μοιράζονται το όνειρο να διευρύνουν την εμβέλεια της ανθρωπότητας μέχρι τ΄αστέρια".
Η αποστολή ενός και μοναδικού γραμμαρίου στάχτης στο φεγγάρι θα κοστίζει ωστόσο σχεδόν 10.000 δολάρια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου προς τους υποψήφιους επενδυτές

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Με αυτήν την αφίσα το ΠΑΣΟΚ είχε κατακλύσει την επικράτεια το 1993.
Τότε «υπόσχονταν» έναν ΟΤΕ με μια μετοχή, που θα ανήκε στο Δημόσιο.
Τότε που «απειλούσαν» τους «υποψήφιους επενδυτές» δι' επιστολής του Αντρέα Παπανδρέου.
Τότε που θα... καταργούσαν τους νόμους της ΝΔ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.
Τι έγινε όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση;
Οι «επενδυτές», στους οποίους θα «χάριζε» η ΝΔ τον ΟΤΕ, τελικά τον πήραν τον ΟΤΕ. Όχι από τη ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Μπογιόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμο για ζώνη ασφαλείας

Μήνυμα αναγνώστη

Είμαι επαγγελματίας οδηγός ειδικών μεταφορών.
Σε ένα μπλόκο της τροχαίας με σταμάτησαν γιατί οδηγούσα το δικό μου Ι.Χ. χωρίς ζώνη ασφαλείας.
Από εκεί και πέρα εκτός από το πρόστιμο των 350€ και τους 5 πόντους που χρεώθηκα στο δίπλωμα μου (το οποίο είναι Ε’ κατηγορίας και είναι επαγγελματικό), μου πήραν και το δίπλωμα για 10 ημέρες.
Πήγα στο διοικητή ακριβώς την επόμενη ημέρα όπως μου υπέδειξαν τα όργανα (να κάνω ένσταση στη κλήση) για να καταφέρω να πάρω το δίπλωμα μου.
Έκανα ένσταση και η απάντηση του διοικητή ήταν να πληρώσω πρώτα τα μισά χρήματα της κλήσης, το ποσό το οποίο ανέρχεται στα 175€, εάν θέλω να πάρω το δίπλωμα μου πίσω άμεσα, προσκομίζοντας την απόδειξη πληρωμής.
Δεν τα βάζω με την τροχαία που έκανε το καθήκον της από ένα μέρος.
Να πληρώσω το πρόστιμο εφόσον έκανα παράβαση του Κ.Ο.Κ. αλλά είναι δυνατόν να παίρνουν το επαγγελματικό δίπλωμα για 10 ημέρες;
Έχασα δυο ημέρες εργασίας τις οποίες και δεν θα πληρωθώ. Και τι έγινε τελικά; Απλώς, ταλαιπωρήθηκα, και τίποτα άλλο αφού το δίπλωμα, μου το επέστρεψαν όταν τους πήγα την απόδειξη πληρωμής της κλήσης.
Τον εκβιασμό αυτόν δεν τον καταλαβαίνω. Να πληρώσουμε πρώτα την κλήση για να μας επιστρέψουν το δίπλωμα. Εάν δεν είχαμε χρήματα για να πληρώσουμε τι θα γινόταν; Θα έχανα και δέκα μεροκάματα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θερινή ώρα από αύριο

Την Κυριακή, στις 3:00 μετά τα μεσάνυχτα
.





γυρίστε τους δείκτες των ρολογιών σας ώστε να δείχνουν 4:00.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μακεδονικόν άτοπον


Μήνυμα αναγνώστη

Από: http://macedonia-greece.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...