Ειδήσεις

3 Απρ 2008

Το... επίκαιρο παρελθόν

Σαν αύριο, 4 Απριλίου...

Το 1912 το Θιβέτ έγινε για πρώτη φορά, με τη βία, επάρχία της Κίνας
Το 1949 δώδεκα έθνη υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Βόρειου Ατλαντικού, δημιουργώντας το ΝΑΤΟ.

Από: www.sansimera.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι όμως η κινητή τηλεφωνία είναι... 35χρονη

("Κλικ" στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζήτησε τη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του "Σινούκ" από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πήρε δυσμενή μετάθεση;

Ο λόγος για την Αποστολία Ακριβούση, την ιατροδικαστή Λάρισας η οποία αποδίδει σε έκρηξη την πτώση του Σινούκ το Σεπτέμβριο του 2004, που στοίχισε τη ζωή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και σε 17 μέλη της συνοδείας του.
Μετά την αποκάλυψη που έκανε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», στις 24 Μαρτίου, έλαβε αιφνιδιαστικά, μετάθεση για τη Λαμία, που μάλλον δυσμενής είναι, υποστηρίζει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.
Η κ. Ακριβούση ζήτησε τη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του ελικοπτέρου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά. Κατέθεσε στον εισαγγελέα έγγραφα και CD, που όπως υποστηρίζει ενισχύουν την άποψή της.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τους κάλεσε στην κηδεία του για να τους κεράσει μπίρα στο καφενείο του χωριού!

Ο λόγος για 65χρονο οικοδόμο από το Μελισσοχώρι Λάρισας, ο οποίος έστησε σε συγγενείς και φίλους πρωταπριλιάτικη φάρσα που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή!
Ο Γιώργος Ξηντάρας δημοσίευσε την αναγγελία θανάτου του σε τοπική εφημερίδα, στην οποία ανέφερε:

«Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και αδερφό Γεώργιο Ξηντάρα του Θεοδώρου, ετών 65, που πέθανε, κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 1/4/2008 και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μελισσοχωρίου. Καλούμε τους συγγενείς και φίλους να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του. ΣΗΜ.: Ο καφές θα προσφερθεί στον Ζαχαρούλη (καφενείο)».

Αμέσως το σπίτι του πλακατζή οικοδόμου γέμισε μαυροφορεμένες γυναίκες και συγκλονισμένους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους για να συνοδεύσουν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία. Μάλιστα, πολλοί αγόρασαν λουλούδια και παρήγγειλαν ακόμα και στεφάνια για το κατευόδιο του «μακαρίτη»!
Όπως είπε στην «Espresso» ο αδερφός του 65χρονου, Αντώνης Ξηντάρας, ουδείς γνώριζε για τη μακάβρια φάρσα: «Το πρωί της Πρωταπριλιάς βγήκα για να πάω για ψάρεμα και με πλησίασε ο μικρότερος αδερφός μας με τον ανιψιό μου για να μου πουν ότι πέθανε ο Γιώργος. Αρχικά γέλασα και τους είπα ότι είναι φάρσα, αλλά μετά που μου έδειξαν την εφημερίδα τα 'χασα. Η αδερφή μας λιποθύμησε από το σοκ».
Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη, το παράδοξο ήταν ότι την ώρα που η οικογένεια πληροφορούνταν από την εφημερίδα το χαμό του Γιώργου ο ίδιος ο «μακαρίτης» είχε πάει στη δουλειά του σαν να μη συνέβαινε τίποτα: «Πήγα στην οικοδομή και τον ρώτησα τι ήταν αυτό που έκανε κι εκείνος γελώντας μου απάντησε ότι είναι φάρσα»!
Ο καλαμπουρτζής οικοδόμος, πάντως, είπε στους άναυδους συγγενείς και φίλους ότι ήθελε ναα τους μαζέψει όλους στην εκκλησία και μετά να εμφανιστεί για να τους κεράσει μπίρα στο καφενείο!

Κάτι παρόμοιο, όμως, συνέβη και στην Κομοτηνή. Νεαροί τοιχοκόλλησαν σε κολόνα κεντρικής οδού της πόλης, μπροστά σε Ιντερνετ καφέ, κηδειόχαρτο με το πρόσωπο 18χρονου. Το αναγγελτήριο της κηδείας έμοιαζε αληθινό, αλλά αν πρόσεχε κανείς τη φωτογραφία του υποτιθέμενου νεκρού, θα καταλάβαινε αμέσως ότι επρόκειτο για μακάβριο αστείο, καθώς ο «μακαρίτης» Δημήτρης Γκαγκάτσας απεικονιζόταν σε αστεία γκριμάτσα με... λεζάντα «Μεγάλο θύμα του Βούλγαρου performance».

Εύα Παπαδάτου
Από την εφημερίδα "Espresso"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόεδρος της ΠΓΔΜ: Το μοναδικό εμπόδιο που σταμάτησε τη Μακεδονία από το να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι τα απωθημένα της Ελλάδας

"Το μοναδικό εμπόδιο που σταμάτησε τη Μακεδονία από το να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι τα απωθημένα του νότιου γείτονά μας, της Ελλάδας, που έφτασε την παράλογη θέση της σε τέτοιο σημείο ώστε να κάνει κατάχρηση του δικαιώματός της για βέτο, ως μέλος της Συμμαχίας".


"Δεδομένου αυτού, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και στους γείτονές μας στην Ελλάδα, ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα επιβιώσει, ο λαός μας θα το υπομείνει και αυτό".

Αποσπάσματα από δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα, στο Βουκουρέστι, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζορτζ Μπους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νικολά Σαρκοζί: "Η τελευταία ενσάρκωση του Έλβις",

Ο Μπους είπε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι ότι όταν ο Σαρκοζί επισκέφθηκε το Νοέμβριο τις ΗΠΑ, ο τρόπος που τον είδαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σαν να ήταν "η τελευταία ενσάρκωση του Έλβις", δήλωσε υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος.

Ο Μπους ευχαρίστησε επίσης θερμά κατά τη σύνοδο κορυφής τον Σαρκοζί για την ενίσχυση των γαλλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε η ίδια.

Love me Tender...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ήθελα να αυτοκτονήσω για να διασώσω την υπόληψή μου

Τα ψέματα μάλλον τελείωσαν.

Αν και μας έχουν συνηθίσει στις αναβολές όλοι όσοι νοσούν ή αν θέλετε "νοσούν" εξαιτίας της "υπόθεσης Ζαχόπουλου", ο ίδιος, άυριο στις 10 το πρωί, θα δεχτεί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" όπου νοσηλεύεται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, την επίσκεψη του δεύτερου ειδικού ανακριτή.
«Οδηγήθηκα στην αυτοκτονία, γιατί πίστευα ότι με αυτή την πράξη θα μπορούσα να ακυρώσω τον εκβιασμό και θα διέσωζα την τιμή και την υπόληψή μου», θα πει στην κατάθεσή του στον κύριο Οικονόμου, όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της περασμένης Κυριακής, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποκαλεί τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι φέρονται ότι του ζήτησαν αρχαιολογικές διευκολύνσεις, «φερέφωνα της 35χρονης».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κύριε δήμαρχε, τιμήστε το Σαρκοζί δίνοντας το όνομά του σε μια οδό ή σε μια πλατεία του δήμου

Επιστολή προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Είναι γνωστό ότι Ελλάδα και Γαλλία διατηρούν παραδοσιακές σχέσεις φιλίας.
Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας ένας Γάλλος Πρόεδρος να έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη, από τη Μακεδονία. Έναν Πρόεδρο, ο οποίος δεν διστάζει να μιλά με υπερηφάνεια για την καταγωγή του, αλλά και να στηρίζει την Ελλάδα σε καίρια θέματα διεθνούς πολιτικής.
Αποκορύφωμα η στάση του στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, μια στάση που επιβεβαίωσε την παραδοσιακή συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας.
Κατόπιν τούτων, εκτιμώ ότι του οφείλουμε μία τιμή και προτείνω να δοθεί το όνομά του σε μια οδό ή σε μια πλατεία του δήμου σας.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Μήπως το παρακάνουμε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μπους εξέφρασε τη λύπη του επειδή δεν προσκλήθηκε η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η φωτογραφία είναι από αρχείο, αλλά μόνο που δεν έκλαψε ο Τζορτζ Μπους επειδή δεν προσκλήθηκε η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους χαιρέτισε σήμερα την πρόσκληση που έγινε από το ΝΑΤΟ στην Αλβανία και την Κροατία, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ηγέτες της συμμαχίας δεν κατάφεραν να συναινέσουν στην πρόσκληση και της ΠΓΔΜ να ενταχθεί σ' αυτήν. "Το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί γρήγορα", δήλωσε ο Μπους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αναφερόμενος στο βέτο που άσκησε η Ελλάδα στην ένταξη της ΠΓΔΜ λόγω της διένεξης σχετικά με το όνομά της.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ δύο χώρες - μέλη θα διοργανώσουν μαζί την επόμενη σύνοδο κορυφής

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι η προσεχής σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας θα γίνει τον Απρίλιο του 2009 στο Στρασβούργο και στο Κελ, στα γαλλογερμανικά σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος γάλλος αξιωματούχος.

Η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να προτείνουν από κοινού η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ το 2009, που είναι η 60η επέτειος από την ίδρυση της Ατλαντικής Συμμαχίας, να γίνει και στις δύο όχθες του Ρήνου, στο Στρασβούργο και στο Κελ.
"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλουν κατ'αυτόν τον τρόπο, 60 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης της Ουάσινγκτον να δώσουν έμφαση στη γαλλο-γερμανική φιλία και στη σημασία της Ατλαντικής Συμμαχίας για την ειρήνη στην Ευρώπη".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αιχμηρά σχόλια για την Ελλάδα στον Τύπο των Σκοπιών

Κλίμα απαισιοδοξίας, με αιχμηρά και ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια κατά της Ελλάδας, καλλιεργείται από τον Τύπο των Σκοπίων.


Η εφημερίδα "Βεστ", στο πρωτοσέλιδο της δεύτερης έκδοσής της έχει υπέρτιτλο "Κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας" και κύριο τίτλο "Η Ελλάδα, ο μοναδικός μας εχθρός".

Η "Ντνέβνικ", η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, κυκλοφορεί με τίτλο "Η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ".

Η εφημερίδα "Βρέμε" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: "Ο Μέγας Μπους αγωνίζεται για τη Μακεδονία".

Τοπικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι, οι οποίοι συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις, σημειώνουν ότι η Ελλάδα άσκησε "ηχηρό βέτο" στην πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή θα έχει μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών και ότι η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε πολιτικό επίπεδο κινδυνεύει να περάσει σε επίπεδο κοινωνιών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ρέμα που κάποτε ήταν πεντακάθαρο και ψαρεύαμε σε αυτό, τώρα είναι γεμάτο λύματα

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β.Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ για το θέμα των αποβλήτων του «Μπερδεμένου» ρέματος του Πυθίου Διδυμότειχου:


Είναι απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Πυθίου, να βλέπουν το κανάλι,(«Μπερδεμένο ρέμα») που περνά μπροστά από το χωριό τους, γεμάτο με διάφορα απόβλητα ενώ κάποτε ήταν πεντακάθαρο και ψάρευαν. Τα λύματα αυτά προέρχονται από διάφορες κτηνοτροφικές Μονάδες, τα Σφαγεία Διδ/χου και κατα καιρούς από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδος.
Τα απόβλητα αυτά δημιουργούν δυσοσμία και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, λόγω εγγύτητας του καναλιού με τα σπίτια τους και έχουν σε αυτό ελεύθερη πρόσβαση, όλα τα ζώα του χωριού.
Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει επίσης η υγεία τους, διότι η γεώτρηση του δικτύου ύδρευσης του χωριού, βρίσκεται κοντά στο εν λόγω κανάλι.
Επί πλέον το τμήμα υγείας της Νομαρχίας Έβρου χαρακτήρισε το νερό της γεώτρησης ακατάλληλο προς πόση, από τον Δεκέμβριο του 2007.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τις αρμόδιες να επιβάλλουν τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κύριε Σαρκοζί, σας καλώ να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη, σε χρόνο που το πρόγραμμά σας το επιτρέπει...

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη τη σθεναρή στάση και τις απόψεις που εκφράσατε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αναφορικά με το θέμα του ονόματος της γειτονικής μας πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Δεδομένης και της καταγωγής σας από την πόλη μας, εκ μέρους όλων των Θεσσαλονικέων, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας και σας καλώ να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη, σε χρόνο που το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, προκειμένου να σας απονείμουμε την ύπατη τιμή, το χρυσό κλειδί της πόλης μας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι και σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Φαντάζεστε να έρθει; Μαζί με την Κάρλα, εννοείται... Τι ετοιμασίες, τι ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις...
Μεγαλεία...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν πέτυχε, απλώς... έτυχε

Του Μιχάλη Αραμπατζόγλου


Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες.
Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν πέτυχε… απλώς έτυχε.
Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία μέσω του αγωγού που διέρχεται από την Ουκρανία είναι ο λόγος που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν θέλησαν την ένταξη Ουκρανίας και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.
Μια δυσφορούσα Ρωσία θα μπορούσε μελλοντικά να κλείσει την ενεργειακή «κάνουλα» προς την Ευρώπη με προφανή αποτελέσματα για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Μια γεύση από τη ρωσική πίεση έχουν ήδη πάρει οι Ευρωπαίοι από τον Ιανουάριο του 2006 όταν διέκοψαν ξαφνκά την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία μέσω της οποίας τροφοδοτείται ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη.
Οι ευρωπαίοι λοιπόν δεν είναι διατεθειμένοι να δυσαρεστήσουν το βασικό παροχέα τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο για χάρη ενός πρόεδρου των ΗΠΑ του οποίου η θητεία τελειώνει σύντομα.
Το ελληνικό βέτο δεν οδήγησε σε απομονωτισμό της χώρας γιατί πολύ απλά δεν ήταν μέρος ενός παιγνίου μηδενικού αθροίσματος (όλα ή τίποτα).
Συνεπώς για ακόμα μια φορά "δίπλα στον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα…"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το διάστημα: Tο Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel


Camp Bondsteel
από το Σταύρο Κυριαζή*

Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι. Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!
H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε" να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα.Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό πετρέλαιο .
Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή, αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ... αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών.
Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ... Veto!

Camp Bondsteel.
Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι Αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση.
Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.
Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil).
Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.
Στα σερβικά ερείπια
Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton.
Για να μην ξεχνιόμαστε… Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.
Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους Αμερικανούς «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.
Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή.
Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!
Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.
Μια πόλη - κράτος!
Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 Αμερικανοί μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 Αλβανοί εργάτες.
Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων.
Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.
Όπως λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει.
Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.
Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»;
Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:
* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.«Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…

Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.
Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.
Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο Βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…
.
.
.
.
* Οι Greek bloggers μας ενημέρωσαν ότι το παραπάνω άρθρο είναι αντιγραφή από το blog ​​politis-gr​​​​​ στο οποίο υπάρχει εδώ και δέκα μέρες. Εμείς το αντιγράψαμε σήμερα από το "kourdistoportocali" όπως αναφέρουμε.
Ψάχνοντας, πράγματι ανακαλύψαμε ότι πολύ νωρίτερα, την Πέμπτη, στις 27 Μαρτίου 2008, με τον τίτλο: Γιατί “καίγονται” οι ΗΠΑ για τα Σκόπια ; Η αλήθεια ! υπάρχει δημοσιευμένο κείμενο στο blog "politis-gr​​​​​", στο οποίο φαίνεται ότι είναι βασισμένο αυτό που αναρτήσαμε και εμείς και το "kourdistoportocali".
Σας ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε γιατί με τις "πηγές" μας θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Και χαιρόμαστε που αυτό το λάθος έγινε η... αιτία να γνωρίσουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον ιστολόγιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιες χώρες ήταν υπέρ και ποιες κατά της Ελλάδας στο Βουκουρέστι

Στο πλευρό της Ελλάδας συντάχθηκαν οι Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.
Στήριξη διατύπωσαν το Λουξεμβούργο και η Ισλανδία.
Υπέρ της ένταξης των Σκοπίων αλλά με κατανόηση στις ελληνικές θέσεις της Ελλάδας εμφανίσθηκαν Ουγγαρία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Νορβηγία.
Κατά των ελληνικών θέσεων οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία.
Ουδετερότητα δήλωσαν η Δανία και η Βουλγαρία.
Δεν έλαβαν λόγο ο Καναδάς, η Βρετανία και η Πορτογαλία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας μεγάλος σεισμός στο Τόκιο θα ανάγκαζε περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους να βγουν στους δρόμους προκαλώντας χάος

Ένας μεγάλος σεισμός στο Τόκιο, στη διάρκεια της ημέρας, θα ανάγκαζε περισσότερους από 12 εκατομμύρια ανθρώπους να προσπαθήσουν να μεταβούν στα σπίτια τους με τα πόδια, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι και να προκληθεί πανικός.

Το δίκτυο συγκοινωνιών του Τόκιο θα σταματούσε την λειτουργία του, αφήνοντας τους ανθρώπους να γυρίσουν με τα πόδια σπίτια τους από δρόμους που θα είναι κυριολεκτικά γεμάτοι κόσμο - έξι άνθρωποι ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, στην οποία εκτιμάται ότι πολλοί θα αναγκαστούν να περπατήσουν έως και 15 ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άνοιξε η οδός Λήδρας στην Κύπρο

Η απελευθέρωση πολύχρωμων μπαλονιών από τους συμβούλους των ηγετών των δύο κοινοτήτων κ.κ. Ιακώβου και Ναμί σηματοδότησε σήμερα το πρωί, το άνοιγμα του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

Η οδός ήταν κλειστή από τις διακοινοτικές ταραχές του 1964.
Με το άνοιγμα της διόδου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να διακινούνται από και προς το κατεχόμενο τμήμα της παλιάς πόλης της Λευκωσίας.
Η διακίνηση θα γίνεται με την επίδειξη ταυτοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Guillermo Vargas: Ο καλλιτέχνης που θεωρεί τέχνη να αφήσει έναν σκύλο να πεθάνει από την πείνα στη γκαλερί του! Φάρσα; Δείτε το βίντεο*



Ένας «καλλιτέχνης» από την Κόστα Ρίκα - ο Guillermo Habacuc Vargas - πήρε ένα σκυλί από το δρόμο και το ανάγκασε να λιμοκτονήσει στο όνομα της "τέχνης".
Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον για αυτό το σκυλί αλλά μπορούμε να δείξουμε στους διοργανωτές της «The Bienal Centroamericana Honduras 2008» ότι δεν αναγνωρίζουμε ως καλλιτεχνικές, τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Υπογραφές συγκεντρώνονται στο: http://wwww.petitiononline.com/ea6gk/petition.html

Μετάφραση βίντεο:

Γεια σας. Έφτιαξα αυτό το βίντεο, γιατί διάβασα κάτι πολύ σκληρό στο ίντερνετ και θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Αναφέρομαι στον καλλιτέχνη Guillermo Vargas, επίσης γνωστός ως Habacuc.
Πέρυσι, το 2007, πλήρωσε μερικά παιδιά, για να πιάσουν έναν εγκαταλελειμμένο σκύλο. Λέγεται ότι έδεσε το άμοιρο ζώο, από ένα πολύ κοντό σκοινί, στον τοίχο της γκαλερί, στην Μανάγκουα. Έπειτα, άφησε αυτό το κακόμοιρο ζώο, για αρκετές ημέρες, χωρίς φαγητό ή νερό. Και το έκανε, επί μέρες, σαν μια μορφή τέχνης, μέχρις ώτου ο δύστυχος σκύλος πέθανε.
Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια, πολύς κόσμος επισκέφθηκε την έκθεση στην γκαλερί, αλλά δεν έδωσε καμία σημασία στο μαρτύριο αυτού του φτωχού ζώου.
Απλώς, πατήστε στο «Google» το όνομά του, για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, να διαβάσετε περισσότερα άρθρα, γι’ αυτόν τον ηλίθιο καλλιτέχνη.
Εντάξει, μπορεί να ακούγεται ακόμα πιο ηλίθιο, αλλά ο Habacuc προσεκλήθη να επαναλάβει την «τέχνη» του για άλλη μια φορά, μέσα στο 2008.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σταματήσουμε αυτό τον ηλίθιο καλλιτέχνη και πρέπει όλοι να μιλήσουμε γι’ αυτό.
Σας παρακαλώ, στείλτε μου απαντήσεις σχετικά με αυτό, φτιάξτε τα δικά σας βίντεο, διαβάστε γι’ αυτό, σχολιάστε το, στείλτε αυτό το μήνυμα με e-mail σε όποιον ξέρετε.
Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να υπογράψετε την αίτηση, ώστε να σταματήσουμε αυτόν τον τύπο, που κάνει τόσο σκληρά πράγματα, που βασανίζει έτσι τα άμοιρα ζώα.
Αυτό είναι το link:(
http://wwww.petitiononline.com/ea6gk/petition.html). Παρακαλώ στείλτε το σε όποιον γνωρίζετε. Σας ευχαριστώ πολύ και σας παρακαλώ να το σκεφτείτε.

*Ο/Η the Bloopers team είπε...
Σβήστε το! Είναι μύθος. Πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Αύγουστο και ξανά τον Οκτώβριο. Επανέρχεται τώρα... Δείτε αυτό: Starving dog hoax.

Μετάφραση της ιστοσελίδας:

Η έκθεση με τον σκύλο που λιμοκτονεί, αναφέρθηκε ως απάτη


Η ιστορία που θέλει έναν σκύλο να πεθαίνει από την πείνα, σαν μέρος μιας έκθεσης, φαίνεται, σύμφωνα με νέες πηγές ότι ψευδώς αναφέρθηκε στην εφημερίδα “The Nation” της Κόστα Ρίκα. Αναφέρθηκα στην τρομερή αυτή ιστορία, την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής της έκθεσης και της αναφερόμενης πρόσκλησης επανάληψής της και αλλού.
Τώρα όμως προέκυψε, ότι η πρόθεση του καλλιτέχνη Guillermo Habacuc Bargas, ήταν να δείξει το πώς ένας σκύλος που πεθαίνει της πείνας, γίνεται το κέντρο της προσοχής σε μία έκθεση μιας γκαλερί, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει όταν βρίσκεται στον δρόμο.
Αυτό το εγχείρημα, είχε σκοπό να εκθέσει τους ανθρώπους γι’ αυτό που πραγματικά είναι: «υποκριτικά πρόβατα». Ο ίδιος τόνισε, ότι προκειμένου η δουλειά του να έχει αξία, τόσο εκείνος, όσο και η γκαλερί, έπρεπε να δώσουν την εντύπωση ότι ο σκύλος πέθαινε πραγματικά της πείνας.
Η Χουανίτα Μπερμούντεζ (Juanita Bermudez), διευθύντρια της γκαλερί Codex, δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε την κακομεταχείριση του σκύλου, ότι το ζώο έτρωγε και έπινε κανονικά και ότι στο τέλος της έκθεσης, το άφησαν πάλι ελεύθερο στους δρόμους, απ’ όπου και το είχαν πάρει. «Πρόκειται για εννοιολογική τέχνη και για ένα έργο που αφήνει ένα κοινωνικό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.
Η επίδειξη αυτή, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μέσω ίντερνετ μία αίτηση, προκειμένου να προλάβουν να πεθάνει κι άλλο σκυλί από την πείνα, σε ενδεχόμενη επανάληψη της έκθεσης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης δέχτηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής του και κρίνοντας από τον ακραίο θυμό που προκάλεσε αυτή η ιστορία, κάτι τέτοιο δεν θα με εξέπληττε.
Το περίεργο είναι το πώς αντιδράτε εσείς, τώρα που γνωρίζετε ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη.
Υποψιάζομαι, ότι, σαν κι εμένα, θα εξακολουθείτε να νιώθετε οργή, θα το θεωρείτε κατά πάσα πιθανότητα όλο αυτό αρρωστημένο και ότι η πρώτη σας αντίδραση ήταν πλήρως δικαιολογημένη.
Αν και δεν συμφωνώ με αυτές τις σοκαριστικές μεθόδους, ωστόσο, θαυμάζω την ικανότητα του Guillermo Habacuc Bargas να προκαλέσει τέτοια αντίδραση και υπό αυτήν την έννοια, δεν πέτυχε αυτό που εξ αρχής ήθελε να κάνει;
Τώρα, αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί τέχνη, εννοιολογική ή μη, είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύριο καταθέτει ο Ζαχόπουλος

Καταθέτει αύριο, εκτός απροόπτου, ο Χρήστος Ζαχόπουλος καθώς οι θεράποντες ιατροί του έδωσαν το πράσινο φως στον δεύτερο ειδικό ανακριτή κο Οικονόμου να τον επισκεφτεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" όπου νοσηλεύεται περίπου 4 μήνες .

Ωστόσο αν η κατάσταση της υγείας του δεν το επιτρέψει είναι πιθανό η κατάθεσή του να μην ολοκληρωθεί σε μια μέρα .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...