Ειδήσεις

30 Απρ 2008

Μόνο το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο δήμο Ζωγράφου έχει πρόβλημα;

Ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτησή του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κυρία Φάνη Πάλλη- Πετραλιά αναφέρει:

Το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο δήμο Ζωγράφου εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους της περιοχής. Ο πληθυσμός όμως έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της προσθήκης των φοιτητών και των μεταναστών, ενώ τα τελευταία χρόνια στο ΙΚΑ έχουν ενταχθεί και άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Τόσο το διοικητικό όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του υποκαταστήματος δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Εξαιτίας των παραπάνω οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα στις καθημερινές τους συναλλαγές. Πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ ο χρόνος αναμονής για ραντεβού υπερβαίνει τον ένα μήνα. Συνέπεια όλων αυτών είναι πολλοί ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να επωμιστούν το κόστος της επίσκεψης σε ιδιωτικούς ιατρούς.
Η πλειονότητα των κατοίκων του Ζωγράφου είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Η κατάσταση που επικρατεί όμως έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες τους, όπως και του τοπικού Τύπου και φορέων της περιοχής, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Να ήταν μόνο το ΙΚΑ Ζωγράφου, καλά θα ήταν.
Το θέμα είναι ότι αν αντί για Ζωγράφου γράψει κάποιος το όνομα σχεδόν οποιουδήποτε άλλου δήμου, η ερώτηση εξακολουθεί να ισχύει, δυστυχώς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις

  • Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ μισή ώρα νωρίτερα χωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.
  • Την ίδια ώρα, στους δρόμους ετοιμάζονται να ξαναβγούν και οι συνταξιούχοι.
  • Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός και Τραμ.
  • Το Μετρό θα λειτουργήσει 9 το πρωί με 7 το βράδυ και ο Ηλεκτρικός από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Ο ΟΣΕ θα πραγματοποιεί μόνο δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.
  • Μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό και μια πτήση ανά χώρα στο εξωτερικό θα γίνονται από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού.
  • Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν ΕΚΑΒ και δημόσια νοσοκομεία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τούρκοι προβλέπουν μεγάλο σεισμό

Φυσαλίδες αναβλύζουν από το βυθό σχηματίζοντας σταλαχτίτες. Θερμά αέρια έλκουν πολλά είδη ψαριών ακόμα και μικρούς καρχαρίες. Το παράξενο όμως αυτό θέαμα που καταγράφεται πάνω στο γνωστό ρήγμα της Ανατολίας στη θάλασσα του Μαρμαρά, για τους Τούρκους σεισμολόγους είναι ένας κακός οιωνός. Έρχεται μεγάλος σεισμός υποστηρίζουν, προσδιορίζοντας τον μάλιστα από σήμερα μέχρι το 2029.
Σύμφωνα με τον Τούρκο σεισμολόγο Νατζί Γιουρούρ το ρήγμα της Ανατολίας που προκάλεσε τον καταστροφικό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ το 1999, σύντομα θα ξυπνήσει και πάλι χτυπώντας αυτή τη φορά ακόμα πιο δυτικά στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Η ενέργεια που συσσωρεύεται εδώ και εννέα χρόνια θα προκαλέσει την απότομη κατάρρευση της τεκτονικής πλάκας που πιέζεται και ο σεισμός που θα σημειωθεί θα συγκλονίσει την περιοχή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι και το βόρειο Αιγαίο. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχει το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ παρακολουθείται και από Έλληνες σεισμολόγους, οι οποίοι πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Δεν είναι λίγοι πάντως οι Έλληνες σεισμολόγοι που υποστηρίζουν πως μια ισχυρή δόνηση στη θάλασσα του Μαρμαρά είναι αναμενόμενη, αλλά όχι και προβλέψιμη όπως απρόβλεπτες θεωρούν και τις συνέπειες στον ελλαδικό χώρο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θραύση κάνει παιχνίδι που σκοτώνεις!

H πολυαναμενόμενη τέταρτη συνέχεια του «Grand Theft Auto» είναι γεγονός. Ο Νίκο, κεντρικός χαρακτήρας, οδηγεί κάθε είδους όχημα που κινείται και πετά, έρχεται σε επαφή με άγνωστες γυναίκες, βρίσκεται αντιμέτωπος με εμπόρους ναρκωτικών. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ζωντανός είναι να σκοτώσει αθώους και ένοχους. Λαθρομετανάστης από χώρα της ανατολικής Ευρώπης έφθασε στην πόλη της Ελευθερίας, πιστό αντίγραφο της Νέας Υόρκης. Το αμερικάνικο όνειρο που περίμενε να συναντήσει της εύκολης και πλούσιας ζωής γίνεται εφιάλτης στην πραγματικότητα. Το βιντεοπαιχνίδι προκαλεί έντονες αντιδράσεις αφού στηρίζεται στη βία και τη διαφθορά. Η Χίλαρι Κλίντον το χαρακτήρισε «σιωπηρή επιδημία», στην Αυστραλία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του, δικηγόροι μηνύσαν τους δημιουργούς υποστηρίζοντας ότι το βιντεοπαιχνίδι είναι υπεύθυνο για την αύξηση αυτοκτονιών στις εφηβικές ηλικίες. Οι λάτρεις του παιχνιδιού κάνουν λόγο για φοβερή πλοκή και γραφικά, δυνατό σενάριο, μοναδική αίσθηση ελευθερίας.
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες πωλήσεις μόνο στη χώρα μας. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα πολύ βίαιο παιχνίδι και μιλούν για «ψηφιακό υπόκοσμο».
.
Από www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύξηση τιμής πετρελαίου και ανατιμήσεις

Μήνυμα αναγνώστη


Αυτά που δεν καταλαβαίνω είναι τα εξής:
Πώς είναι δυνατόν να ακριβαίνει σήμερα το πετρέλαιο στην ΝΥ και μέχρι το απόγευμα να ανεβάζουν τις τιμές στα βενζινάδικα.
Πώς είναι δυνατόν να ακριβαίνει σήμερα το πετρέλαιο στην ΝΥ και μέσα σε τρεις ημέρες να «ανεβάζει» η ΔΕΗ το ρεύμα.
Πώς είναι δυνατόν να ακριβαίνει σήμερα το πετρέλαιο στην ΝΥ και μέσα σε τρεις ημέρες να ανεβαίνει η τιμή της ντομάτας, του γάλακτος, το κρέας, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλα.
Και δεν το καταλαβαίνω διότι γνωρίζω τα εξής.
Το πετρέλαιο που εισάγουμε σήμερα έχει κλειστεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν, ίσως και χρόνο
Στις 25/4/2008 το ρωσικό πετρέλαιο έκλεισε στα $107.69 για παράδοση τον Νοέμβριο του 2008 ενώ το αντίστοιχο του Ομάν στα 110.42$ .
Ναι, η τιμή αυξάνεται αλλά η τιμή των εμπορευόμενων καυσίμων μήπως πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται μετά από την ανακύκληση των αποθεμάτων ασφαλείας έστω και με την μέθοδο LIFO (last In First Out); Ειδάλλως, μοιάζει λίγο κερδοσκοπικό το όλο σκηνικό .
Για το 2006 οι προμήθειες σε αργό πετρέλαιο έγιναν από τις παρακάτω χώρες: Σαουδική Αραβία 11,8%, Ιράν 33,6%, Λιβύη 11,3%, Πρίνος 0,7%, Ρωσία (URALS) 31,7% και από το Καζακστάν 9,3%. Οι προμήθειες αργού, τόσο των διυλιστηρίων στην Ελλάδα, όσο και του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ (Σκόπια), συντονίζονται κεντρικά της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια.
Φέτος, δεν έχουν αλλάξει και πολύ τον διαμοιρασμό των προμηθευτών, επίσης είναι γνωστό οτι οι συμφωνίες είναι διακρατικές, μεγάλου χρόνου παράδοσης και δεν έχουν και πολύ σχέση οι σποτ τιμές που καταγράφονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στο ΝΥΜΕΧ. Δηλαδή, για την τιμή του Light, Sweet Crude Oil απο τον κόλπο του Μεξικού.
Η τάξη μεγέθους του προϋπολογισμού για υγρά καύσιμα της ΔΕΗ είναι γύρω στα 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με ενεργητικό 12.938,1.
Τα 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο εν νομίζω ότι δικαιολογούν τις αυξήσεις που ανακοίνωσε, ό,τι λογιστικά τεχνάσματα κι αν παραθέσει.
Συμφέρει την κυβέρνηση η ακρίβεια . Εισπράττει περισσότερο ΦΠΑ. Ψάχνει η κυβέρνηση να βρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Μάλλον το έχει βρει.
Πότε ενδιαφερθήκαν οι πολιτικοί μας για τον τόπο;
Ολομέλεια έχει η βουλή μόνο όταν ψηφίζουν τις αυξήσεις τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάχνει κάποιον ετοιμοθάνατο να περάσει τις τελευταίες ώρες του μπροστά στο κοινό κάποιας γκαλερί!

Μετά τον Guillermo Vargas Habacuc έναν καλλιτέχνη από την Κόστα Ρίκα ο οποίος πήρε ένα σκυλί από το δρόμο και το έκανε έκθεμα σε γκαλερί παρουσιάζοντάς το να λιμοκτονεί στο όνομα της… τέχνης, ένας Γερμανός εικαστικός, ο Gregor Schneider, ψάχνει κάποιον ετοιμοθάνατο που θα είναι διατεθειμένος να περάσει τις τελευταίες του ώρες σε γκαλερί στην οποία το κοινό θα… κοιτάζει τον τρόπο που φωτίζεται ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την τελευταία του πνοή.
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θάνατο στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (κάποτε είχε δεχθεί εγκωμιαστική κριτική για το γλυπτό μιας νεκρής γυναίκας ενώ το 2000 είχε προσποιηθεί ο ίδιος το νεκρό λέει ότι ο ετοιμοθάνατος θα καθορίσει τα πάντα, όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με τους συγγενείς και το κοινό θα παρακολουθήσει το θάνατο μέσα σε κατάλληλη ιδιωτική ατμόσφαιρα.
"Πεθαίνεις για να δεις την τελευταία δουλειά του Gregor Schneider; Μην ανησυχείς, μπορεί να είσαι μέσα σε αυτήν". Με αυτόν τον τίτλο οι "Times" αναφέρθηκαν στο θέμα την περασμένη εβδομάδα (διαβάστε το άρθρο εδώ).
Πολλοί αναφέρθηκαν στα δυσδιάκριτα όρια της τέχνης και στο κατά πόσο ο καλλιτέχνης τα ξεπερνάει.
Αν τελικώς κάποιος δεχτεί να κάνει το... έκθεμα και κάποιοι να παραστήσουν τους... φιλότεχνους, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αλλού το πρόβλημα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λουτρά Θερμιών: Ένας οικισμός από αυτοσχέδιες παράγκες περιμένει για να σας φιλοξενήσει δωρεάν και να σας μυήσει στη διαδικασία των θερμών λουτρών


Λίγο πριν μπείτε στην πόλη της Δράμας παίρνετε τον δρόμο για Παρανέστι και σε μια ώρα σχεδόν έχετε φτάσει στο χωριό των 1500 περίπου κατοίκων. Εκεί θα ακολουθήσετε την ορεινή διαδρομή που δείχνει προς Λουτρά Θερμιών. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε από εδώ και πέρα πραγματικά θα σας μαγέψει. Απέραντο δάσος και το πράσινο θα κατακλύζει συνεχώς το μάτι σας. Ο δρόμος σε αρκετά σημεία δεν είναι πολύ καλός αλλά σε γενικές γραμμές προσβάσιμος.
Μετά από περίπου επτά χιλιόμετρα έχετε φτάσει στην ελληνική "φαβέλα" του Νέστου κοντά στα βουλγαρικά σύνορα. Η πρώτη όψη της περιοχής δεν θα σας εντυπωσιάσει μιας και μοιάζει πραγματικά με μια μικρή παραγκούπολη της Βραζιλίας.
Ο οικισμός αποτελείται από αυτοσχέδιες παράγκες φτιαγμένες από τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα λουτρά εδώ και 35-40 χρόνια. Είναι όλες αριθμημένες και τα νούμερα φτάνουν μέχρι και τις 100 περίπου παράγκες. Οι παλιότεροι αναφέρουν πως πριν 35 χρόνια εκεί υπήρχαν 3 παράγκες και από τότε μέχρι σήμερα ολοένα και αυξάνονται. Οι περισσότερες παράγκες πλέον είναι κλειδωμένες και αυτό γιατί πολλοί που περνάνε από το σημείο είτε Έλληνες είτε Βούλγαροι, έχουν την τάση να τα καταστρέφουν και να μην σέβονται τη δουλειά και τον χρόνο που κάποιοι ξόδεψαν για να τα κατασκευάσουν. Μπορείτε όμως χωρίς κανένα κόστος να βρείτε ανοιχτές παράγκες για να σας φιλοξενήσουν δωρεάν, ή να συνεννοηθείτε με τους κατοίκους για να σας προμηθεύσουν κάποιο κλειδί για κάποιες από τις παράγκες. Ο κόσμος είναι φιλικός και πρόθυμος να σας βοηθήσει αλλά και να σας μυήσει στη διαδικασία των θερμών λουτρών. Μισές παράγκες κάτω από το δρόμο κοντά στο ρέμα και μισές πάνω από αυτόν περιτριγυρίζουν το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που είναι χτισμένο εκεί.
Μόνιμοι κάτοικοι δεν υπάρχουν μιας και το ηλεκτρικό δεν έχει φτάσει εκεί αν και υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ που όμως είναι κατεστραμμένες. Επομένως αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε σίγουρα μαζί σας είναι πολύ χοντρά ρούχα μιας και το κρύο το βράδυ «τσακίζει κόκαλα». Επίσης όποιο είδος φορητής θέρμανσης είναι χρήσιμο για την καλύτερη διαμονή σας σε μια από τις πολλές παράγκες. Τέλος μια λάμπα για να βλέπετε το βράδυ, που το μόνο που φωτίζει είναι τα αστέρια του ουρανού, είναι απαραίτητη.
Οι πηγές που έρχονται από τα βάθη των βουνών συγκεντρώνονται σε μικρότερες πηγές και εκεί με λάστιχα φτάνουν σε ειδικά χτισμένες "πισίνες" δύο - τριών ατόμων κλειστές με λαμαρίνες. Το νερό είναι, βάσει δειγματοληψιών που έχουν γίνει, πόσιμο και έχει τη θερμοκρασία των 50-60 βαθμών κελσίου.
Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, παθήσεις των ουροφόρων οδών του ύπατος και των χοληφόρων οδών.
Κάποιες από τις πηγές είναι τόσο ζεστές βέβαια που δεν τις αντέχει το σώμα σας. Με την κατάλληλη αναζήτηση βέβαια αλλά και ρωτώντας τους κατοίκους εκεί θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Η εγκατάσταση των Λουτρών από τη Νομαρχία Δράμας
Στον χώρο μόλις φτάνετε θα δείτε ένα κτίσμα της σύγχρονης εποχής που όμως είναι σχεδόν λεηλατημένο. Προοριζόταν για εγκατάσταση Λουτρών από τη Νομαρχία Δράμας. Το θέμα είναι πως η λειτουργία του θα αλλοίωνε την τωρινή φυσική ομορφιά του χώρου και σίγουρα θα έφερνε πλήθος άλλων τουριστικών οικημάτων στην περιοχή. Οι κυνηγοί της περιοχής μαζί με τους περιστασιακούς κατοίκους το λεηλάτησαν και δεν επέτρεψαν έτσι τη λειτουργία του. Στέκει εκεί στην περιοχή κατεστραμμένο και αποτελεί το μνημείο της νίκης των κατοίκων. Η ιστορία αναφέρει πως οι κατασκευαστές του ήθελαν να γκρεμίσουν τις αυτοσχέδιες παράγκες που υπάρχουν στην περιοχή και αυτό ήταν κάτι που έβρισκε αντίθετους τους κατοίκους, που με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια μένουν στην περιοχή απολαμβάνοντας τη φύση και τις θερμές πηγές. Έτσι δεν επέτρεψαν με βίαιο τρόπο την λειτουργία του.
.
Από: www.dentnews.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι είναι οι «Κυνηγοί Στίγματος» και πώς, πριν τρία χρόνια, βρέθηκε στο στόχαστρό τους ο τραγουδιστής Νίνο

Από την εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" και από το "Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής"
Οι «κυνηγοί στίγματος» είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες απέναντι στα ζητήματα των ψυχικών διαταραχών.
Οι κυνηγοί στίγματος, αφού εντοπίσουν το υλικό που στιγματίζει, ενημερώνουν το Ελληνικό Πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια αναλαμβάνει την αποστολή επιστολών «ευγενικής διαμαρτυρίας» σε κανάλια, σε δημοσιογράφους και στελέχη των ΜΜΕ, καθώς και σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν με ακατάλληλο τρόπο τις ψυχικές ασθένειες για τη διαφημιστική προώθηση των προϊόντων τους, επισημαίνοντας τις αρνητικές έως και τραγικές επιπτώσεις που έχει αυτό στις ζωές των ασθενών και των οικογενειών τους.

Πώς μπορείς να μας βοηθήσεις
Ως κυνηγός στίγματος, θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με το να γίνεις πιο παρατηρητικός /ή όσον αφορά το αγαπημένο σου τηλεοπτικό πρόγραμμα, την εφημερίδα που διαβάζεις, ή κάποια ταινία που είδες πρόσφατα.
Όταν διαπιστώνεις ότι τα θέματα γύρω από την ψυχική ασθένεια ή τα άτομα με ψυχική διαταραχή παρουσιάζονται με αρνητικό τρόπο, τηλεφώνησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα (210-61 70 824) ή στείλε e-mail στο stigma@epipsi.gr.
Κάνε το ίδιο, όταν η ψυχική διαταραχή παρουσιάζεται με τρόπο θετικό.

Στο «στόχαστρο» των «Κυνηγών Στίγματος» βρέθηκε και ο καλλιτέχνης Νίνο. Το τραγούδι του «Φοβάμαι» ήταν υποψήφιο στα Βραβεία «Αρίων» πριν από τρία χρόνια στην κατηγορία του καλύτερου video clip της χρονιάς. Ήταν ένα video clip σκληρό και αναχρονιστικό σε σχέση με τον τρόπο που παρουσίαζε την ψυχική ασθένεια και την αντιμετώπισή της. Για παράδειγμα, οι νοσοκόμοι φορούσαν ιατρικές μάσκες στο πρόσωπο, σαν να επρόκειτο για μεταδοτική ασθένεια και οι ψυχικά ασθενείς σαν να βρίσκονταν σε καραντίνα. Η ψυχιατρική κλινική παρουσιαζόταν ως χώρος εγκλεισμού υψίστης ασφαλείας και όχι ως χώρος θεραπείας. Επίσης, οι νοσοκόμοι έπαιζαν τον ρόλο μπράβων για να διαφυλάξουν τον ψυχίατρο από τον «βίαιο/επικίνδυνο» ασθενή (Νίνο), ενώ ο ψυχίατρος φορούσε λευκή ιατρική μπλούζα - κάτι που έχει καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια στην Ελλάδα. «Για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες όλων των ηλικιών, που αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια και για τις οικογένειές τους, αλλά και για τους Κυνηγούς Στίγματος, το συγκεκριμένο οπτικοποιημένο τραγούδι έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του πιο στιγματιστικού video clip της χρονιάς», ανέφεραν οι υπεύθυνοι στην επιστολή τους προς τον καλλιτέχνη ο οποίος δεν δίστασε να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γυναίκα μου έχει πεθάνει προ πενταετίας και έτσι δεν θεωρειται πλέον χήρα;

Από την εφημερίδα "Πατρίδα".


.


.


.


.


.


Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξύστε και μυρίστε...

Όσοι θυμούνται πράγματα από τη δεκαετία του ΄70 το θυμούνται και σελίδες σαν κι αυτήν. 'Όπως γράφει στη στήλη "Πάμε σαν άλλοτε" του περιοδικού "Ταχυδρόμος", η Πέπη Ραγκούση, την Άνοιξη του 1973 ο περιοδικός Τύπος στην Ελλάδα "ζει" μια εποχή... ανθοφορίας.

Πληθαίνουν οι έγχρωμες σελίδες ανάμεσα στις ασπρόμαυρες και η καμπάνια του «MUM πέρφιουμ σπρέυ», όπως γραφόταν τότε, έβαλε στο… παιχνίδι και την όσφρηση.
Μια καρδούλα ή ένας κύκλος να τα ξύσεις και να μυρίσεις κάποια από τις εκδοχές του πρώτου και μοναδικού τότε αποσμητικού για όλο το σώμα.
Αρώματα, ονόματα (φρες απήλ, σάμερ ντρημ, έκστασυ) και συσκευασίες που θεωρούνται η επιτομή της κουλτούρας της δεκαετίας του ΄70.
Στο «Ρομάντζο», στο «Φαντάζιο», στο «Θησαυρό»…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραυματίστηκα στο στρατό, έχω 67% αναπηρία και ζω με 460 ευρώ το δίμηνο από την Πρόνοια

Μήνυμα αναγνώστη

Με το βαθμό του επιλοχία (εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης) συμμετείχα στην ειρηνευτική δύναμη του Κοσσόβου το 1999.
Στις 23 Οκτωβρίου 1999 ο που θα με «άλλαζε» στην σκοπιά καθυστέρησε και στον εκνευρισμό μου, είχα φραστικό επεισόδιο μαζί του, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης να με χτυπήσει με το κράνος στο κεφάλι. Το τραύμα ήταν βαρύ και την άλλη μέρα μεταφέρθηκα με ελικόπτερο στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη ΘΣΝ. Είχα εσωτερικό αιμάτωμα και χειρουργήθηκα άμεσα αφού κινδύνευε η υγεία μου.
Το 1999 που συνέβη το περιστατικό βρισκόμουν ήδη στον τέταρτο χρόνο της υπηρεσίας μου. Το 2000 θα ανανεωνόταν η σύμβασή μου με την προϋπόθεση 25ετούς μονιμοποίησης στο στρατό. Όμως αντί για αυτό, μου έδωσαν διετή αναβολή και όταν αυτή έληξε, με έδιωξαν από το σώμα με απολυτήριο Ι3.
Μου έδωσαν μάλιστα και ένα μετάλλιο για την προσφορά μου, με ευχαρίστησαν αλλά δεν μου ανανέωσαν την σύμβαση.
Τώρα έχω 67% αναπηρία (προβλήματα όρασης και αντίληψης) και παίρνω 460 ευρώ το δίμηνο, επίδομα από την Πρόνοια.
Πιστεύω ότι υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις για μένα αλλά δεν μερίμνησε κανείς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φώναξαν κλειδαρά γιατί ο υπάλληλος του ΙΚΑ που είχε τα κλειδιά έλειπε με άδεια!

Την παράδοση σύμφωνα με την οποία η Τετάρτη και όχι η Τρίτη του Πάσχα είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις διακοπές, τήρησαν και φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι αργίες για πολλούς ξεκίνησαν από τη Μεγάλη Παρασκευή και για κάποιους θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα αφού άυριο είναι Πρωτομαγιά, μετά Παρασκευή και σαββατοκύριακο...
Στις δημόσιες υπήρεσίες χθες, η κάμερα κατέγραψε άδεια γραφεία, αίθουσες αναμονής ασφυκτικά γεμάτες, και την… «ουρά» των ασφαλισμένων να έχει φτάσει μέχρι το πεζοδρόμιο.
Μάλιστα, στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" διαβάσαμε ότι στο ΙΚΑ Χαϊδαρίου υποχρεώθηκαν να φωνάξουν κλειδαρά επειδή ο μοναδικός υπάλληλος που είχε τα κλειδιά της υπηρεσίας έλειπε με άδεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

2,50 ευρώ ένα κουτάκι πορτοκαλάδα στην παραλία της Κύμης

Μήνυμα αναγνώστη

Και να πεις ότι πήγαμε σε κανέναν εξωτικό προορισμό...
Στην παραλία της Κύμης ήπιαμε από έναν ελληνικό καφέ με τη γυναίκα μου και μια πορτοκαλάδα το παιδί μας και πληρώσαμε 7,50 ευρώ.

Και μετά θέλουν και τουρισμό...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάτοικοι Λέσβου: Η χρήση της λέξης λεσβία προσβάλλει την προσωπικότητά μας

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την... αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.
Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους».
Ένας από τους τρεις κατοίκους που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός», Δημήτρης Λάμπρου ο οποίος είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μία καθαρά αμυντική στάση, «αφού αισθανόμαστε ότι κλέβουν κάτι δικό μας».
Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σήμερα το πρωί πάντως, στην εκπομπή «Κοινωνία, ώρα Mega» η εκπρόσωπος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας, Ευαγγελία Βλάμη, είπε ότι οι γυναίκες κάτοικοι της Μυτιλήνης πρέπει να αποκαλούνται Λέσβιες και όχι Λεσβίες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς το Μάριο Τόκα

Πέθανε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα σε ηλικία 54 ετών, ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Μάριος Τόκας.
Θα τον αποχαιρετήσουμε σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...