Ειδήσεις

5 Μαΐ 2008

Η 15χρονη που τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών πέρυσι στο Σικάγο, υποστηρίζει ότι πιέζεται για να… «σωφρονιστεί»

Αντιγράδουμε από το περιοδικό "Δαυλός" του Μαΐου την επιστολή της Προμηθέας στον εκδότη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που παρουσίασα την ομιλία στο Σικάγο. Ορισμένοι χριστιανοί που παρευρίσκονταν στην αίθουσα επικοινώνησαν αργότερα μαζί μου, σαν φίλοι στην αρχή.
Στη συνέχεια όμως άρχισαν να με πιέζουν να μην ξαναπαρουσιάσω τέτοιες ομιλίες, ούτε να ασχοληθώ με παρόμοια θέματα στο μέλλον.
Οι απειλές τους ήταν ακριβώς ίδιες, όπως παρουσιάζονται στα ιστορικά δρώμενα του Χριστιανισμού: Πισώπλατες επιθέσεις. Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό της δειλίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κανείς δε φταίει για τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ λέει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Στο αρχείο ζητά να τεθεί η δικογραφία για τις διακοπές ρεύματος, κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, καθώς τόσο η διοίκηση όσο και η πλευρά των εργαζομένων κινήθηκαν εντός των ορίων που θέτει ο νόμος για το προσωπικό ασφαλείας και την ισχύ του ρεύματος, που διατέθηκε.
Τον τελικό λόγο για την υπόθεση θα έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, που θα κρίνει το πόρισμα του κ. Παναγιωτόπουλου.
.
Από: www.in.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποφθέγματα της καθημερινότητάς μας - Από ποιους προήλθαν

«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην»
Του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό, το βουνό πάει στο Μωάμεθ.»
Του Άγγλου φιλόσοφου Φραγκίσκου Βάκωνα

«Ο καλύτερος τρόπος ν' αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ' αυτόν»
Του Όσκαρ Ουάιλντ

«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος»
Του Γερμανού φιλόσοφου Καρλ Μαρξ

«Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό»
Του Γερμανού φιλόσοφου Φρίντριχ Νίτσε

«Αν διεξαχθεί τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με ρόπαλα»
Του Αλβέρτου Αϊνστάιν

.
Περισσότερα: i,panic

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από τις 16 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου ψηφίζεις το μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών

Σε αυτό το link http://www.skai.gr/greatgreeks/ μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία του ΣΚΑΪ για την ανάδειξη των "Μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των εποχών".
Αν θέλετε μία δική μας πρόταση, ιδού: Άγνωστος Στρατιώτης

.
Από: i,panic

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν δεν πήγαινα για νεκροψία στον νεκρό οδηγό, οι αρχές θα περίμεναν μέχρι την Δευτέρα το πρωί. Οι ιατροδικαστές δεν εργάζονται τα σαββατοκύριακα

Αυτά είπε στο δελτίο ειδήσεων του "Alter" ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Ματθαίος Τσούγκας. Και πήγε ο ίδιος, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος να πάει, για να εξετάσει το πτώμα του άτυχου οδηγού...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άρχισαν οι… μιμήσεις; Νέα πειρατεία σε αστικό λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας

Συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην αφετηρία της οδού Μενάνδρου στην Αθήνα.
Ένας νεαρός μόλις το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Γ18 Αθήνα-Πέραμα αποβίβασε τον κόσμο, μπήκε μέσα και απείλησε τον οδηγό μια σύριγγα, ζητώντας να τον μεταφέρει στη Χαλκίδα.
Ο οδηγός υπάκουσε και μπήκε στην εθνική οδό, αλλά λόγω της κίνησης κάποια στιγμή ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει και αποβιβάστηκε.
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει συλληφθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πληρωμένη καταχώρηση του Υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται δυο φορές στα Σκόπια ως "Μακεδονία"!

Σε πληρωμένη 12σέλιδη καταχώριση του υπουργείου Οικονομίας στο «Newsweek» αναφέρονται δύο φορές τα Σκόπια ως «Μακεδονία»! Ανικανότητα, βλακεία ή… αυτοχειριασμός; Πώς αλήθεια μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε πληρωμένη 12σέλιδη διαφημιστική καταχώρηση του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας στο έγκυρο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό «Newsweek», δύο φορές η γειτονική ΠΓΔΜ αναφέρεται νέτα-σκέτα «Μακεδονία»; Όλοι μας είχαμε εξοργιστεί και δικαιολογημένα όταν από το βήμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ακούγαμε τον αμερικανό Πρόεδρο να μην κρατά ούτε τα προσχήματα και να ονοματίζει με κάθε ευκαιρία τα Σκόπια «Μακεδονία». Όταν όμως κάνουμε το ίδιο εμείς, τότε πώς και πόσο νομιμοποιούμαστε να κατηγορούμε τους ξένους; Απίστευτο, θα πείτε, αλλά δυστυχώς αληθινό και επιβεβαιώνει ότι σ' αυτήν την ταλαίπωρη χώρα εξακολουθούμε να «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας»! Πρόκειται για το προηγούμενο τεύχος του «Newsweek» (21-28/4), γεμάτο εγκωμιαστικές αναφορές, σχόλια και δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, γύρω από το μέγα μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, του προέδρου του ΧΑ κ. Σπύρου Καπράλου, του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δημήτρη Μηλιάκου, του ειδικού γραμματέα του ΥΠΕΞ για την Ανάπτυξη Διεθνών Προγραμμάτων και άλλων οικονομικών παραγόντων της χώρας μας. Πλήρες δηλαδή αφιέρωμα για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, εντός αλλά και στη βαλκανική ενδοχώρα, γεμάτο διαφημίσεις ναυτιλιακών κυρίως εταιρειών, εξόφθαλμα πληρωμένο. Όπου, όμως, εντοπίζονται δύο αναφορές που προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση:«Το επίπεδο των ελληνικών επενδύσεων σε Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Μακεδονία έφτασε τα 3,5 δισ. ευρώ πέρυσι» και «Το 2002 η κυβέρνηση… ξεκίνησε το ελληνικό σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων, το οποίο τώρα επιβλέπει ο κ. Τσιατσιάμης: Είναι ένα πρόγραμμα 700 εκατ. δολαρίων, σχεδιασμένο να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Μακεδονίας». Με απλά λόγια πληρώνουμε μέσω του κ. Αλογοσκούφη, ειδικό αφιέρωμα σε ξένο περιοδικό για να προβάλλουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και μέσα σ' αυτό δύο φορές τα Σκόπια αποκαλούνται «Μακεδονία».

Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα, κύριε Καραμανλή; Αν αλήθεια αύριο, σε όποια διεθνή σύναξη οι συνδαιτυμόνες σας σας «τρίψουν στο πρόσωπο» κατά το κοινώς λεγόμενο το σχετικό δημοσίευμα, τι θα βρείτε να τους απαντήσετε; Είναι δυνατόν, κύριε Αλογοσκούφη, να πληρώνουμε για να αυτοδιασυρόμαστε; Κανένας από το επιτελείο σας, κύριε υπουργέ, δεν ζήτησε να ελέγξει το τελικό κείμενο πριν δημοσιευθεί; Τώρα τι θα πείτε; Και πόσο άραγε πληρώθηκε αυτή η προβολή για να ξέρουμε την... προσφορά μας στα Σκόπια; Εύγε σε όλους τους «μαέστρους» της οικονομικής, διπλωματικής και επικοινωνιακής πολιτικής που διαχειρίστηκαν το λαμπρό αφιέρωμα. Θα τους αξίζει, ίσως, και ένα ειδικό για την περίσταση «εθνικό μπόνους»! Κύριε πρωθυπουργέ, αναμένουμε…
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μισώ και αγαπώ τον Τσίπρα

«Στοιχηματίζω ότι μπορώ να βρω 10.000 πολίτες που μισούν τον Αλέξη Τσίπρα», λέγεται σε ένα πρωτότυπο ιντερνετικό γκρουπ που δημιουργήθηκε στο γνωστό πια "Facebook". Λίγες μέρες αργότερα δημιουργήθηκε και το αντίδοτό του, με τίτλο «στοιχηματίζω ότι μπορώ να βρω 20.000 πολίτες που τους αρέσει ο Αλέξης Τσίπρας». Για την ώρα, το πρώτο αριθμεί 868 μέλη, ενώ το δεύτερο μόλις 251.
.
Από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν την ιστορία μας όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά "κάνουν τα στραβά μάτια"

Με έγγραφο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πρωτομαγιά, από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική ιστορία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά για λόγους μάλλον συμφερόντων «κάνουν τα στραβά μάτια».
Στο έγγραφο της φωτογραφίας ("κλικ" για μεγέθυνση) αποκαλύπτεται ότι Αμερικανοί αναγνωρίζουν «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στους γείτονές μας, αλλά όχι «μακεδονική ιστορία», έτσι τουλάχιστον όπως οι σκοπιανοί την εννοούν παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως απογόνους του Μεγάλου Αλέξανδρου και του Φιλίππου.
.
Από την εφημερίδα "Απογευματινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με "Blur" σε όλους τους... τόνους - Πρέπει ή όχι να δούμε το πρόσωπο του δράστη της δολοφονίας του οδηγού του λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη;

Οι φωτογραφίες είναι από τις σημερινές εφημερίδες. Ο δράστης με κρυμμένο πρόσωπο, ο δράστης με ημι-κρυμμένο πρόσωπο, ο δράστης να φαίνεται, ο δράστης να φαίνεται και οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν, όχι.
Τελικά, ξέρει κάποιος τι ισχύει και τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Γιατί, για το τι πιστεύει ο καθένας μας ότι πρέπει να γίνεται, οι γνώμες, όπως βλέπετε άλλωστε, είναι όσες και οι εκδοχές.








Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ένοπλη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ εκπαιδεύει στο Ιράν ιρακινούς ενόπλους

Αυτό προκύπτει από υλικό με ανακρίσεις το οποίο επικαλούνται αμερικανοί αξιωματούχοι, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς".
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως έχουν την πληροφορία από τέσσερα μέλη σιιτικών ένοπλων οργανώσεων που συνελήφθησαν πέρυσι στο Ιράκ και ανακρίθηκαν χωριστά. Η πληροφορία δόθηκε στην ιρακινή κυβέρνηση πριν από τη μετάβαση, την περασμένη εβδομάδα, μιας ιρακινής αντιπροσωπείας στην Τεχεράνη για να παρουσιάσει στοιχεία για την υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν σε σιιτικές ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ, αναφέρουν οι " Νιου Γιορκ Τάιμς ", προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές αν οι Ιρακινοί έδειξαν τα στοιχεία αυτά στο Ιράν.
Ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες Κυριακή μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας ότι οι ιρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν οποιαδήποτε ανάμιξη στο Ιράκ. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν, σύμφωνα με τους "Τάιμς", πως το Ιράν φέρνει μικρές ομάδες σιιτών ενόπλων στη χώρα.
.
Πηγή: ΑΠΕ
Περισσότερα: http://www.nytimes.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου για... μπουγάτσα!

Δελτίο Τύπου
Θέμα: «Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου»
Την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι,στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού μεγάρου,ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Άρης Δρογαλάς,ο Νομάρχης κ. Στ. Φωτιάδης και ο Δήμαρχος Σερρών κ. Ι. Βλάχος,θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου,ενόψει του «1ου Φεστιβάλ Σερραϊκής Μπουγάτσας»,που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες από 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2008.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποτέ μην πίνεις πριν οδηγήσεις - Ούτε να αλλάζεις αλυσίδα εν κινήσει στο ποδήλατο!


Από την εφημερίδα "Απογευματινή".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπιλ Κλίντον: «Προσευχηθείτε για τη Χίλαρι» - Σάσα Ομπάμα: «Ψηφίστε τον μπαμπά μου»

Χθες στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα, η 6χρονη Σάσα Ομπάμα, η μικρότερη από τις δύο κόρες του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, ανέβηκε στο βήμα για να ζητήσει από τους παρεβρισκόμενους να "ψηφίσουν τον μπαμπά" της. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι περιόδευσε το σαββατοκύριακο στην Ιντιάνα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια, 9 ετών, και τη Σάσα, 6 ετών.
Στην άλλη Πολιτεία όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές, τη Βόρεια Καρολίνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ζήτησε από τους πιστούς μιας εκκλησίας να προσευχηθούν για τη σύζυγό του, Χίλαρι. "Δεν ήρθα να σας ζητήσω να ψηφίσετε τη γυναίκα μου. Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να προσευχηθείτε για εκείνη. Και να ψηφίσετε όποιον θέλετε. Να εκφραστείτε. Η χώρα μας βρίσκεται σε τρομακτική απελπισία", τόνισε ο Μπιλ Κλίντον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πληρωμένοι ψεύτες σε ρόλο "ειδικών" και "δημοσιογράφων"

Μήνυμα αναγνώστη


Μία υπόθεση φαίνεται να έφτασε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ υπό τη μορφή καταγγελίας στις 23/6/06 σύμφωνα με έγγραφο που μας απέστειλε ένας αναγνώστης.
Εδώ έχουμε μία λίστα δημοσιογράφων και πολιτικών που φαίνεται να πλήρωνε το υπουργείο Εξωτερικών με πάρα πολλά λεφτά, για προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια που αφορούσαν τη Σερβία, το Κόσσοβο και την Πρώην Γιουγκοσλαβία γενικά για το διάστημα 2003-2004. Το έγγραφο δείχνει πραγματικό. Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει ποτέ στη δικαιοσύνη διότι τα «μαύρα» χρήματα διακινούνται χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια. Κι ούτε περιμένουμε από το υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχθεί τέτοιες παράνομες πρακτικές. Το πιο πιθανό είναι να βρεθεί ένοχος αυτός που ζήτησε τη βοήθεια της δικαιοσύνης, ο καταγγέλλων δηλαδή. Τα ποσά συνάδουν με τις περιουσίες που κατέχουν σήμερα μερικοί πρώην ασήμαντοι παρουσιαστές ειδήσεων και δημοσιογράφοι ενώ η χειραγώγηση των ειδήσεων ώστε να καθοδηγούνται αναγνώστες και τηλεθεατές προς την αποδοχή νέων καταστάσεων χωρίς αντιδράσεις είναι γεγονός που επαληθεύσαμε πολλαπλώς κι αυτοπροσώπως.
Σε σχέση με το Κόσσοβο... καμία αντίδραση από τους "δημοκρατικούς" Έλληνες δημοσιογράφους. Ευνόησαν και δικαιολόγησαν την αυτονόμηση του Κοσσόβου στην κοινή γνώμη νομιμοποιώντας έτσι στο μυαλό των περισσοτέρων την παράνομη ανεξαρτητοποίηση τμήματος της Σερβίας.
Τους τελευταίους μήνες που έχει πάρει φωτιά η υπόθεση του Σκοπιανού και που αφορά άμεσα τη Μακεδονία μας... παρατηρήσαμε ότι συνεννοημένα όλα τα ΜΜΕ... απέκρυψαν τα μεγάλα συλλαλητήρια των ομογενών μας στη Μελβούρνη, τον Καναδά και τη Γερμανία. Παρατηρήσαμε ότι οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται να μιλούν για τη Μακεδονία είναι οι "αυθόρμητοι" Ψωμιάδης, Ζουράρις και Άνθιμος. Κανείς άλλος από τα 2.500.000 Μακεδόνων... κανείς από τους Μακεδόνες πολιτικούς... κανείς από τους σοβαρούς και καλούς γνώστες του προβλήματος. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να απαξιώσουν το πρόβλημα ώστε να υπάρχει ένα 10% των Ελλήνων που να υποστηρίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια.
.
.
Studioa-blog: Προχθές ένα δεκάχρονο αγόρι έπεσε από μπαλκόνι στον Νέο Κόσμο. Τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν. Μήπως συνεννοημένα όλα τα ΜΜΕ... απέκρυψαν και αυτό; Το φαινόμενο είναι σύνθετο και ίσως πολύ πιο απλό από όσο το παρουσιάζετε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πωλούν αδέσποτα για τροφή άγριων ζώων στο τσίρκο;

Μήνυμα αναγνώστη

Στο παζάρι στο Σχιστό, κάθε Κυριακή, πουλάνε αδέσποτα ζώα σε όποιον λάχει, ακόμα και για κυνομαχίες... Αλλά, δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις και τρόπος να σταματήσει αυτό, αφού η αστυνομία δεν ενδιαφέρεται, ούτε ασκεί αυτεπάγγελτα διώξεις όταν πρέπει.
Τα αδέσποτα, σύμφωνα με κάποιες φήμες (ή αλήθειες), γίνονται τροφή για τα ζώα που έχουν τα τσίρκο και οι γύφτοι ή άλλοι φροντίζουν να τα μαζέψουν και να τα πουλάνε στο τσίρκο ως τροφή για να βγάλουν λεφτά... Αυτός είναι ένα ακόμη λόγος που διαμαρτύρονται οι φιλοζωικές οργανώσεις.
Η διαστροφή, ο εγωισμός, η βρωμιά κι ο ατομικισμός αυτού του κόσμου δεν έχει τέλος... Όλα για το κέρδος...

Αθηνά

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην... απόσυρση τα τέλη κυκλοφορίας!

Εμπαιγμός η ασυνεννοησία;
Στην…απόσυρση τα τέλη κυκλοφορίας!
Χωρίς πόρους κινδυνεύουν να μείνουν Δήμοι- Νομαρχίες

Περισσότερα: www.aftodioikisi.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ορεινό «ελληνικό» χωριό της Ρωσίας θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014

Πρόκειται για το χωριό «Κράσναγια Πολιάνα» (Κόκκινο Ξέφωτο) που θα αποτελεί τη βάση των Αγώνων στο θέρετρο Σότσι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. «Για πρώτη φορά η Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας των αρχαίων Ελλήνων και του Βυζάντιου» - αφηγείται στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο 82χρονος δάσκαλος ιστορίας και διευθυντής του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου του «Κράσναγια Πολίανα» - Μπορίς Ντμίτριεβιτς Τσχομάρια.

Το χωριό «Κράσναγια Πολιάνα» επονομάζεται «ελληνικό» γιατί ιδρύθηκε το 1878 από τους δύο Πόντιους Έλληνες τον Μουράτ Ξανθόπουλο και τον Θεόδωρο Αθαναϊλοβ.
«Οι δύο αυτοί Έλληνες είχαν έρθει από την περιοχή Σταυρούπολη της Νότιας Ρωσίας περνώντας την μεγάλη οροσειρά του Καυκάσου. Την ίδια χρόνια έφεραν στο «Κόκκινο Ξέφωτο» όλους τους συγγενείς τους και φίλους τους. Από τότε το χωριό, παρόλο που κατοικείται και από άλλες 22 εθνότητες διατηρεί έντονα το ελληνικό στοιχείο. Σήμερα στο χωριό Κράσναγια Πολιάνα κατοικούν περίπου 5.000 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 800 είναι ελληνικής καταγωγής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...