Ειδήσεις

6 Μαΐ 2008

Διεθνές ένταλμα της Interpol για σύλληψη υπόπτου για παιδεραστία

Διεθνές ένταλμα σύλληψης υπόπτου για παιδεραστία εξέδωσε η Interpol για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά μηνών.
Ο ύποπτος δημοσίευσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλές φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται ο ίδιος να κακοποιεί παιδιά.
Οι Αρχές ελπίζουν σε πληροφορίες από το κοινό, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην περίπτωση ενός 32χρονου Καναδού παιδεραστή, ο οποίος συνελήφθη πέρσι στην Ταϊλάνδη.
..
Περισσότερα: Interpol

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η κατάσταση της Αστυνομίας σε φωτογραφία του Assosiated Press. Αλήθεια, τι έγινε με αυτούς;

Μήνυμα αναγνώστη
Αυτή η φωτογραφία είχε κάνει το γύρο του κόσμου πριν περίπου δύο χρόνια. Είχε απασχολήσει τότε όλα τα ΜΜΕ.
Τα περιπολικά, όπως φαίνεται, έχουν σταθμεύσει παράνομα, φράσσοντας τη δίοδο των πεζών και οι αστυνομικοίο πίνουν τον καφέ τους στην καφετέρια δίπλα.
Τι να έχει γίνει άραγε με τους συγκεκριμένους αστυνομικούς;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν οι κάτοικοι των Ζωνιανών, στην κάμερα της «Παγκρήτιας Τηλεόρασης»

Η Πολιτεία αν και μας είχε υποσχεθεί έργα πνοής στην περιοχή μας, μας ξέχασε, είπαν.
Καλά, η Πολιτεία τους υποσχέθηκε, αυτοί την πίστεψαν;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν τό 'βρε και δεν τό 'πε ακόμα...

Αθήνα, 4 Μαΐου 2008
Αρ. Πρωτ.: 402/10/ 6

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ποιος φταίει…, Ποιος φταίει;
(Οι μοιραίοι, Κώστας Βάρναλης)

Mες την υπόγεια την ταβέρνα,
σε καπνούς και σε βρισές
(απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
όλ' η παρέα πίναμ' εψές·
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής.
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται.

Ήλιε και θάλασσα γαλάζα
και βάθος τ' άσωτ' ουρανού!
Ω! της αβγής κροκάτη γάζα,
γαρούφαλα του δειλινού,
λάμπετε, σβήνετε μακριά μας,
χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!

Tου ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
παράλυτος, ίδιο στοιχειό·
τ' άλλου κοντόημερ' η γυναίκα
στο σπίτι λυώνει από χτικιό·
στο Παλαμήδι ο γιος του Mάζη
κ' η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό 'βρε και δεν τό 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
.
Αν θέλετε να διαβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τον υπουργό Υγείας. Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομίας

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, πήγε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει διάφορες μονάδες, μεταξύ των οποίων και μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Οι εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες και συνθήματα, καταγγέλλοντας προχειρότητα στις κινήσεις του υπουργείου.
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, καθώς οργισμένοι οι εργαζόμενοι κινήθηκαν προς το μέρος του, υποστηρίζοντας ότι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες για τις εφημερίες τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έφοδος Χηνοφώτη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε αστυνομικά τμήματα, προσπαθεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να αλλάξει τα πράγματα στο Σώμα, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτό της Θεσσαλονίκης.
Χθες, ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης έκανε έφοδο στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Και αν και το βρήκε να λειτουργεί άψογα, δε συνέβη το ίδιο και με άλλες εφόδους που έγιναν σε πολλά αστυνομικά τμήματα της Αττικής, από εκείνη τη βραδιά έως σήμερα.
Αυτό είπε πριν από λίγο, ο αστυνομικός συντάκτης του «Alpha», Πέτρος Καρσιώτης στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την επαναλειτουργία του αεροδρομίου στο Ελληνικό ζητά με προσφυγή του στο ΣτΕ ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς

Την επαναλειτουργία του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ζητούν με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς και ο τέως πρόεδρος της Αερολέσχης Αθηνών, Π. Σακελλαρίου.
Στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι μόνο έτσι θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο η έκταση των 5.500 στρ. που καταλαμβάνει ο συγκεκριμένος χώρος να μετατραπεί σε τσιμεντούπολη.
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι το παλαιό αεροδρόμιο πρέπει για λόγους κοινής ωφέλειας να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και για τα αεροσκάφη της γενικής αεροπορίας.
.
Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης, με πρωταγωνιστές τον υπουργό και τη βουλευτή της Ν.Δ. Παρθένα Φουντουκίδου

Η απρόσκλητη επίσκεψη της βουλευτίνας της Ν.Δ. Παρθένας Φουντουκίδου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ομάδα αγροτών από την Κεντρική Μακεδονία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος επικαλέστηκε προγραμματισμένα ραντεβού και αρνήθηκε να δεχτεί στο γραφείου του τους… επίμονους επισκέπτες.
Όταν η «γαλάζια» συντρόφισσα του κ. Κοντού αρνήθηκε να εγκαταλείψει το υπουργείο, τότε ο υπουργός κάλεσε άνδρες της ασφάλειας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να καθησυχάσουν τα οξυμμένα πνεύματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντός είχε συναντήσει πριν από μερικές μέρες μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής και αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψε μια δεύτερη συνάντηση μαζί τους.
.
Περισσότερα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γραφειοκρατία και ο κανόνας των τριών υπογραφών

Την εφαρμογή του κανόνα των τριών υπογραφών στις διοικητικές πράξεις των Δήμων και των Νομαρχιών, ζητά με εγκύκλιο που απέστειλε στις Περιφέρειες της χώρας ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η μείωση των υπογραφών θα επιτευχθεί με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και με την εξουσιοδότηση της υπογραφής, «με εντολή», από νομάρχες, δημάρχους και προέδρους Κοινοτήτων σε διοικητικά όργανα κατώτερης βαθμίδα.

.
Από την εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ενδέχεται ο κυκλώνας Ναργκίς που προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές να αποδειχθεί χρήσιμος»

Αυτό υποστηρίζει το σημερινό φύλλο της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera»
«Οι εικόνες από την καταστροφή παρουσιάζονται ήδη στις και μια πλειάδα ηθοποιών του Χόλυγουντ επιθυμούν να διαφωτίσουν την αμερικανική κοινή γνώμη για την πολιτική κατάσταση στην Βιρμανία.
Στόχος τους η αναζωπύρωση νέου κύματος διαδηλώσεων εντός και εκτός της χώρας.» διαβάζουμε στην εφημερίδα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρήστος Ιακώβου: Τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου σκέφτηκα ακόμη και την αυτοκτονία

«Ακόμη δεν είμαι σε θέση να δώσω συνεντεύξεις, επειδή θέλω να μιλήσω με στοιχεία όταν θα έρθει η ώρα. Περιμένω κάποια σημαντικά έγγραφα για την υπόθεση. Όταν τα παραλάβω, τότε θα μιλήσω, επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω», δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρώην αρχιπροπονητής της άρσης βαρών.
Τα έγγραφα που περιμένει, θα προέρχονται από το εργαστήριο της Κολονίας, εκεί όπου εξετάστηκαν τα δείγματα των έντεκα αθλητών και αθλητριών.
Ουσιαστικά, το ζητούμενο για τον προπονητή είναι να αποδειχθεί ότι η απαγορευμένη ουσία δόθηκε μέσω συμπληρώματος διατροφής, από λάθος της κινέζικης εταιρίας, και όχι ανεξάρτητα με τα συμπληρώματα που χορηγούνταν στους αθλητές. «Κατέθεσα το υπόμνημα στον εισαγγελέα και θα καταθέσω και τα νέα στοιχεία, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρώ ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ο εισαγγελέας συλλέγει στοιχεία και παίρνει καταθέσεις απ' όλους που εμπλέκονται στην υπόθεση» επισήμανε ο κ. Ιακώβου, αναφερόμενος στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό, που ανέλαβε τη διερεύνηση ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Χρήστος Ιακώβου βρέθηκε σε μία δίνη. Ταυτόχρονα έχασε τον πατέρα του Ιάκωβο, ενώ βρήκε γυρισμένες πλάτες πρώην φίλων. Παράλληλα δεχόταν κριτική, δικαίως και αδίκως, ενώ υποθέσεις που είχαν μπει στο συρτάρι βγήκαν στην επιφάνεια ως ενοχοποιητικά στοιχεία. «Κάποιοι βιάστηκαν να μας πυροβολήσουν. Τώρα κουράστηκαν να μας χτυπάνε και σταμάτησαν», ήταν το πικρό σχόλιο του προπονητή.
Παράλληλα σε δηλώσεις του στην ΕΤ3 και στον Γιώργο Φερέτη, τόνισε ότι ο ίδιος παρήγγειλε μέσω του εισαγωγέα από τη Λάρισα το αμινοξύ Β13 επειδή υπήρχε έλλειψη στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η υγεία των αθλητών δεν διατρέχει κίνδυνο και αποκάλυψε ότι τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε κάθε δεκατέσσερις κατοίκους αντιστοιχεί μια κάμερα επιτήρησης και όμως μόνο το 3% των κλοπών που έχουν γίνει στο Λονδίνο εξιχνιάστηκε χάρη σε αυτές

Στη Βρετανία 4,2 εκατομμύρια κάμερες καλύπτουν τη χώρα, δηλαδή περίπου μία για κάθε 14 Βρετανούς, σύμφωνα με δεδομένα που χρονολογούνται από το 2003. Έτσι ένα πρόσωπο μπορεί να φωτογραφίζεται εν αγνοία του από κάμερες ως και 300 φορές την ημέρα! Κι όμως, υπεύθυνος της βρετανικής αστυνομίας είπε σήμερα σε δημοσιογράφους: «Δισεκατομμύρια στερλίνες δαπανήθηκαν για το υλικό, αλλά δεν σκεφτήκαμε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα χρησιμοποιεί τις εικόνες και πώς θα παρουσιάζονται ενώπιον ενός δικαστηρίου. Είναι ένα πραγματικό φιάσκο. Μόνο 3% των κλοπών που έγιναν στο Λονδίνο εξιχνιάσθηκαν χάρη σε εικόνες που προέρχονταν από τις πολλές κάμερες επιτήρησης που έχουν εγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα.
Οι αστυνομικοί δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις εικόνες "επειδή απαιτούν πολλή δουλειά". Οι κάμερες δεν έχουν ούτε προληπτικό ρόλο, καθώς πολλοί κακοποιοί ξεκινούν υποθέτοντας πως δεν λειτουργούν».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαγορεύεται να ρίχνετε σκουπίδια και αντικείμενα εκτός κάδου

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν ήμουν μικρή πηδούσαμε τις φωτιές του Αϊ-Γιαννιού. Η απόλυτη αντίθεση με αυτό το παιδί, που πηδάει τη φωτιά από ένα λάστιχο που καίγεται στο δρόμο

Όταν ήμουν μικρή πηδούσαμε τις φωτιές την ημέρα του Αϊ-Γιαννιού στους δρόμους της Καλαμαριάς. Ήταν γιορτή, πανηγύρι. Η απόλυτη αντίθεση με αυτό το παιδί, που πηδάει τη φωτιά από ένα λάστιχο που καίει στο δρόμο.
.
Από το περιοδικό "Επιλογές"
Τόπος: Προσφυγικός καταυλισμός Ασκάρ, Δυτική όχθη
Φωτογραφία: Γιάννης Μπεχράκης
Σχόλιο: Μαρία Χρυσάφη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάδος σκουπιδιών σε θέση πάρκινγκ ανάπηρων, στη Μεσσήνη

Όσες φορές και αν τραβήξαμε το συγκεκριμένο κάδο από το σημείο, κάποιος τον μετακινεί και τον βρίσκουμε πάλι εκεί, είπε ο αρμόδιος με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά η Πόπη Τσαπανίδου στη σημερινή εκπομπή της...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας πλωτός… «κολοσσός» θα βρίσκεται στη Ρόδο από αύριο και για τέσσερα μερόνυχτα

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο του 5ου Στόλου «Harry S. Truman» το οποίο θα καταπλεύσει στο νησί με 5.000 ναύτες.
Η άφιξη του είναι η αφορμή για τη λήψη σειράς μέτρων προστασίας στο λιμάνι της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι το γιγαντιαίο πλοίο δεν θα «δέσει» εκεί, για λόγους ασφαλείας. Θα παραμείνει στη θάλασσα και το πλήρωμά του θα πηγαινοέρχεται με μικρά πλοιάρια, τα οποία θα αράζουν σε συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού.
Το «Harry S. Truman» είναι σωστή πολιτεία που διαθέτει ακόμη και καθημερινή εφημερίδα. Οδοντιατρεία, ιατρεία, κομμωτήρια, νομικές υπηρεσίες, τμήμα ΜΜΕ, μονάδες ασφαλείας, τμήματα προμηθειών και εκπαιδευτήρια είναι λίγες από τις παροχές που μπορεί να βρει κανείς μέσα στο μεταλλικό μεγαθήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει αδιάκοπα, χάρη στην πυρηνική ενέργεια που του εξασφαλίζει ο αντιδραστήρας του!

Το 2003 πλοίο χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Tears of the Sun» που περιλάμβανε αποστολή της ειδικής ομάδας του αμερικανικού ναυτικού, υπό την ηγεσία του Bruce Willis, στις ακτές της Νιγηρίας, εν μέσω εμφύλιου πολέμου, για τη διάσωση μιας Αμερικανίδας υπηκόου, την οποία υποδυόταν η Monica Bellucci.
.
Από την εφημερίδα "Εσπρέσσο"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μαριέττας

Παρούσα χθες το πρωί, στο μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά του και η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κυρία Γιαννάκου αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, λέγοντας ότι πήρε δύναμη για να ανταπεξέλθει σκεπτόμενη το παιδί της.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν ασχολείται με το παρελθόν και τις επιθέσεις που δέχθηκε, είπε ότι θα συνεχίσει στην πολιτική, πως σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θα είναι απόσταγμα της 30χρονης πολιτικής της εμπειρίας.
Η πρώην υπουργός σημείωσε ακόμη αναφερόμενη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια πως εάν δεν προχωρούσε σε αυτήν, τότε το 2010 η Ελλάδα «θα πάθαινε ό,τι έπαθε πρόσφατα και για την υπόθεση του περιβάλλοντος». Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής είχε σύντομη συνομιλία μαζί της και η πρώην υπουργός είπε το κλίμα ήταν φιλικό και ευχάριστο, όπως πάντα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Κίνα "κόβει" ΟΛΑ τα Blogspot blogs εν όψει Ολυμπιακών

Η είδηση ξεσηκώνει αντιδράσεις στην διεθνή μπλογκόσφαιρα.

Σε μεγάλο αμερικανικό blog διαβάζουμε οτι η Κίνα διέκοψε την πρόσβαση σε όλα τα μπλογκς του Blogger εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου που ξεκινούν σε τρεις μήνες (!).
.
Περισσότερα: nakednews-gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...