Ειδήσεις

8 Μαΐ 2008

Επίθεση Σταύρου Δαϊλάκη σε Χρήστο Ιακώβου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Δαϊλάκης επιτέθηκε στον προπονητή της άρσης βαρών, Χρήστο Ιακώβου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστές οι επισκέψεις του κ. Ιακώβου σε «γκουρού» στην Άπω Ανατολής και η συνεργασία του για τέλεια χαρμάνια που δεν μπορεί κανείς να πιάσει. Η «Dream Team» ήταν αυτή που ήταν. Το θέμα είναι, αυτό που είπε και ο κ. Τατούλης νωρίτερα. Αν έχουμε και μια επιστροφή μεταλλίων τι θα γίνει δηλαδή;»

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής;
Εμάς περισσότερο συζήτηση σε καφενείο μας θυμίζει... Έστω... της Βουλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγωνία για τα... "καμένα"

Οι προτάσεις για την ανάπτυξη του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου των πυρόπληκτων περιοχών περισσεύουν... Οκτώ μήνες, ωστόσο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, οι πυρόπληκτοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, περιμένουν.
Στο χθεσινό συνέδριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πυρκαγιές 2007. Από την καταστροφή στην ανάπτυξη», μεταφέρθηκε η αγωνία από τα καμένα: «Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα να πείσουμε τους αμπελουργούς της Αιγιαλείας να μείνουν στην περιοχή. Πολλοί προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά και τα αμπέλια τους. Είναι σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», υπογράμμισε ο αντινομάρχης Αχαΐας, Θανάσης Πετρόπουλος.
Περισσότερα στην εφημερίδα "Έθνος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλικιωμένος ιερέας βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα εκκλησίας, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο Νέο Κόσμο

Συγκεκριμένα, ο ιερέας 81 ετών, εγκλωβίστηκε στη μικρή τουαλέτα του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να ανοίξει την πόρτα. Όταν οι πυροσβέστες παραβίασαν την πόρτα βρήκαν νεκρό τον ιερέα, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τεράστιος οικοδομικός γερανός έγειρε και έπεσε πάνω στο κτίριο του νοσοκομείου Βόλου

Περίπου 40 έγκυες που περίμεναν έξω από τα εξωτερικά ιατρεία Μαιευτικής στο Νοσοκομείου Βόλου πανικοβλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι όταν ένας τεράστιος οικοδομικός γερανός έγειρε και έπεσε πάνω στο κτίριο.
Σύμφωνα με τη «ΝΕΤ», η διοικητής του νοσοκομείου Μαρία Καρρά απέδωσε το σοβαρό ατύχημα σε ασυνεννοησία των υπεύθυνων.
«Η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, είχε υποδείξει στο συνεργείο του γερανού άλλο σημείο στήριξης των πελμάτων του, από εκείνο που οι χειριστές επέλεξαν» φέρεται να δήλωσε.
Οι χειριστές, από την πλευρά τους, απέδωσαν το ατύχημα σε υποχώρηση του εδάφους, κάτι που δεν μπορεί να εξακριβωθεί μέχρι η Πυροσβεστική να απομακρύνει τα συντρίμμια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επτά στους δέκα Έλληνες καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς μόλις αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας

Στοιχεία-σοκ για την κατ' ευφημισμό δημόσια υγεία στη χώρα μας φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα του Κέντρου Μελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία νοσούν βαριά.
Με την γλώσσα των αριθμών η έρευνα αποκαλύπτει ότι επτά στους δέκα Έλληνες καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς μόλις αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας και μόνο δύο στους δέκα πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Μιλώντας στον «Alpha» ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, τόνισε ότι «ο Έλληνας πολίτης βάζει το χέρι στην τσέπη του, με αποτέλεσμα να έχουμε και τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη».
Μια δεύτερη έρευνα αναδεικνύει, ότι χιλιάδες συμπατριώτες μας ξοδεύουν πάνω από το 40% του εισοδήματος τους για την υγεία τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθαρίστε τη Μεσόγειο - 2008

Το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», η «Ελευθεροτυπία» και το περιοδικό «ΓΕΩτρόπιο» συνδιοργανώνουν την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών. Η εκστρατεία που γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2008» συνεχίζεται για 13η χρονιά στην Ελλάδα και θα διαρκέσει από τις 10 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2008, με τη συμμετοχή σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξωραϊστικών συλλόγων, οικολογικών ομάδων και πολιτών, ενώ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος του ΟΗΕ για το περιβάλλον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί άραγε;

Μήνυμα από www.greekalert.com

.
Πριν μερικές ημέρες στο Δημαρχείο Αθηνών δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Νικήτα Κακλαμάνη για τις πράσινες ταράτσες.
Ως εδώ καλά... και η προσπάθεια καλή... θα κριθεί στην πράξη...
Το αξιοσημείωτο που πρέπει όμως να τονιστεί, είναι πως σε κάποια στιγμή της συνέντευξης, μία δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο θέμα των ΡΟΜΑ στο Βοτανικό... και εδώ αρχίζουν τα καλά!
Αφού ο Δήμαρχος έδωσε την απαραίτητη απάντηση για το θέμα εξέφρασε μία απορία. Ποια ήταν αυτή;
Θύμισε πως ο Δήμος Αθηναίων και ο ίδιος, έτρεχε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου κατόπιν ενεργειών και καταγγελιών του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Δημητρά... και αυτό γράφτηκε σχεδόν στο σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ!
Το ότι ο κύριος Δημητράς έχασε στο Συμβούλιο του Στρασβούργο παταγωδώς γιατί δεν γράφτηκε πουθενά;
O Δήμαρχος καλά κάνει και απορεί... Εμάς όμως γιατί δεν μας φαίνεται ούτε περίεργη αλλά ούτε και τυχαία αυτή η ασυλία που έχουν κάποιοι από τα Ελληνικά ΜΜΕ;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βοηθήστε να σωθεί ένα τετράχρονο κοριτσάκι που πάσχει από λευχαιμία

Έκκληση σε όλους τους πολίτες που μπορούν να βοηθήσουν, απευθυνθεί ο Δήμος Παλλήνης Αττικής, προκειμένου να σωθεί ένα τετράχρονο κοριτσάκι που διαμένει στην περιοχή και από την Μεγάλη Πέμπτη νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία, ενώ υποβάλλεται από την Παρασκευή 2/5/2008 σε χημειοθεραπεία.
Το κοριτσάκι έχει ανάγκη από μονάδες αίματος και αιμοπετάλια.
Ο Δήμος Παλλήνης έχει προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 11 Μαΐου στα Δημοτικά Ιατρεία από τις 09.00-13.00.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία έχει αποσταλεί ακόμη και σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής, « ίναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αιμοδοσία και χορήγηση αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν παράλληλα στον καθένα εθελοντή αιμοδότη».

Πληροφορίες στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου από τις 08.30-15.00 (Καλλιόπη Κοτζιά - Τηλέφωνο: 210 660 0615)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγοράσαμε παρτίδες από το ηλιέλαιο που έπρεπε να είχαν ανακληθεί. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι παρτίδες για να μην τις αγοράσετε και εσείς

Η εταιρεία «Μινέρβα» που είναι ανάμεσα στις 16 εταιρείες, οι οποίες παρέλαβαν το καρκινογόνο λάδι, αποσύρει 124 τόνους ύποπτες παρτίδες ηλιελαίου με την φίρμα της.
Επειδή παρά την ανακοίνωση για την ανάκληση του προϊόντος από την αγορά, η ρεπόρτερ του «Alpha», Ρένα Κουβελιώτη εντόπισε και αγόρασε σε σούπερ-μάρκετ μία συσκευασία δύο λίτρων της ύποπτης παρτίδας ηλιελαίου δείτε ποιες είναι αυτές έτσι ώστε να αποφύγετε να τις καταναλώσετε αν τις εντοπίσετε να πωλούνται:

Συσκευασίες ηλιελαίου ενός λίτρου με ημερομηνίες λήξης
14.1.2009 και 17.1.2009 και 3.2.2009, 4.2.2009, 16.2.2009 και 17.2.2009.
Συσκευασίες ηλιελαίου δυο λίτρων με ημερομηνίες λήξης
28.1.2009, 4.2.2009 και 21.2.2009.
Συσκευασίες ηλιελαίου πέντε λίτρων με ημερομηνίες λήξης
17.5.2009 και 15.6.2009.
Συσκευασίες ηλιελαίου δέκα λίτρων με ημερομηνίες λήξης
17.1.2009, 18.1.2009, 20.1.2009, 31.1.2009 και 1.2.2009, 14.2.2009 και 22.2.2009.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκουπίδια στη Ζάκυνθο

Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Λαγανά για τον καθαρισμό της περιοχής τους από τα σκουπίδια, ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες στο δρόμο του ΚΤΕΟ, κάνοντας λόγο για κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας.
Οι σωροί έχουν φτάσει σε ορισμένα σημεία σχεδόν στο ένα μέτρο ύψος και συνεχώς… μεγαλώνουν, αφού στη θέα της συγκεκριμένης εικόνας και άλλα άτομα αφήνουν εκεί τα απορρίμματά τους.
Όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα «Ημέρα» της Ζακύνθου, ο επιχειρηματίας κ. Ζαφείρης, εδώ και ένα μήνα έχει σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών και παρά τις οχλήσεις του στο Δήμο Λαγανά, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. «Περίπου πέντε φορές απευθυνθήκαμε στο Δήμο. Προχθές με διαβεβαίωσε κάποια υπάλληλος ότι τα σκουπίδια θα μαζευτούν. Υπέθεσα να μαζευτούν τουλάχιστον κάποια από αυτά, γιατί είναι δύσκολο να τα πάρει κάποιος μόνο με τα χέρια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ για τις εταιρείες στις οποίες διακινήθηκε το ύποπτο ηλιέλαιο

Αθήνα 7 Μαΐου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη ορυκτελαίων σε ηλιέλαιο προερχόμενο από την Ουκρανία Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα , ήτοι σήμερα 7 Μαΐου 2008 , ξεκίνησε τον έλεγχο στις εταιρείες «ΜΑΝΟΣ Α.Ε.» και «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.», για τις οποίες μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, υπήρχε η πληροφόρηση ότι είχε γίνει διακίνηση ηλιελαίου, που περιείχε ορυκτέλαιο.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων μέχρι στιγμής έδειξαν τα παρακάτω: Σύμφωνα με την Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, που αφορούσαν τον έλεγχο της επιχείρησης «ΜΑΝΟΣ Α.Ε.» στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στο Βόλο, από τον αρχικό έλεγχο των παραστατικών προέκυψε ότι διακινήθηκαν 1182tn από τους οποίους 1058tn ραφιναρίστηκαν και διατέθηκαν στις κατωτέρω επιχειρήσεις:

ΕΛΤΡΟ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΣΠΡΕΧ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΑΧΑΡΝΑΙ
ΙΩΑΝ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ Α.Ε., ΛΑΡΙΣΑ
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ, ΣΠΑΤΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε., ΑΘΗΝΑ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η. ΚΟΚΟΛΙΝΑΚΗΣ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΥΠ ΑΒΕΕ, ΛΑΖΟΧΩΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
DESSINA BALKAN, ΚΟΡΥΤΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΣΑΦΟΙ ΠΑΝ. ΜΠΑΚΤΑΛΙΑ ΑΕΒΕ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΣΕΦ ΑΒΕΕ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΥΙΟΙ Γ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε., ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΦΟΙ ΧΑΛΚΙΔΗ ΑΕΒΕ, ΛΑΡΙΣΑΕΛΕΜΧΟ ΑΕ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΘΗΝΑ
124tn ανεπεξέργαστοι ηλιελαίου διατέθηκαν στην ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.Β.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Για επιπλέον 950 tn ακατέργαστου ηλιελαίου αναμένουμε αργά απόψε σχετικό πελατολόγιο από την εταιρία.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ, που αφορούσαν τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε»,από τον αρχικό έλεγχο των παραστατικών προέκυψε ότι παρελήφθησαν 855tn, από τους οποίους 730tn ραφιναρίστηκαν και 125tn παρέμειναν ανεπεξέργαστοι. Το σύνολο της ποσότητας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και δεσμεύτηκε, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ώστε να αποφασιστεί και ποια η περαιτέρω τύχη τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τέσσερις ώρες ταξίδευαν με ρήγμα στο Αιγαίο – Έναν χρόνο μετά το ναυάγιο του «Sea Diamond» η ίδια πλοιοκτήτρια εταιρεία, ξανά στο προσκήνιο

Στο λιμάνι της Μήλου κατέπλευσε σήμερα το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο «Aquamarine» με 872 επιβάτες και 407 μέλη πλήρωμα, στο οποίο διαπιστώθηκε ρήγμα.
Το κρουαζιερόπλοιο αποπλέοντας από το λιμάνι του Ηράκλειου Κρήτης για Σαντορίνη και Πειραιά, χτύπησε στον προβλήτα και διαπιστώθηκε ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Όμως, αντί να επιστρέψει στο λιμάνι συνέχισε τα ταξίδι του.
Ο πλοίαρχος ενημέρωσε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για το ρήγμα, εν πλω προς Σαντορίνη και αμέσως έλαβε εντολή να καταπλεύσει στο πλησιέστερο λιμάνι για επιθεώρηση. Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην εταιρεία «Louis Cruise Lines» με το γνωστό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond».
Πριν από έναν χρόνο άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρείας, το «Orient Queen», είχε πέσει στον προβλήτα στο λιμάνι της Μυκόνου και στη συνέχεια είχαν φύγει δύο κάβοι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ναυτικός.
Στο πλοίο θα γίνει επιθεώρηση, ενώ το Λιμενικό θα αναζητήσει ευθύνες στον καπετάνιο για την καθυστερημένη ενημέρωση για το περιστατικό.
O καπετάνιος πάντως, μιλώντας στο δελτίο του "Αntenna" είπε: "Δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Να ξέρετε ότι στην Ελλάδα το… τόσο, γίνεται... τόσο".
Ας ενημέρωναν τους επιβάτες για την κατάσταση και ας άφηναν τους ίδιους να κρίνουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Πρακτική άσκηση» φοιτητών στο ΝΑΤΟ

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του ΝΑΤΟ, που κοινοποιείται σε σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καλούνται φοιτητές να συμμετέχουν σε πρόγραμμα «Πρακτικής Άσκησης» του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στις 20 Μάρτη από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του ιδρύματος προς τη Νομική Σχολή, την Πολυτεχνική Σχολή, τα Τμήματα Πληροφορικής και Δημοσιογραφίας για συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα.
Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγράφονται στο σχετικό έγγραφο «πρακτικής άσκησης» στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ως στόχοι του προγράμματος:
  • Να παράσχει στον Οργανισμό πρόσβαση στις πλέον πρόσφατες θεωρητικές και τεχνολογικές γνώσεις, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συμμετέχων στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μέσα από την ανάθεση πρακτικών καθηκόντων σε αυτόν, καθώς και με επιπλέον προσωπικό.
  • Να παράσχει στους συμμετέχοντες του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την κοινότητα του NATO και να αποκτήσουν μια πιο ενδελεχή και ισορροπημένη άποψη για τον Οργανισμό.
  • Να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πιο διαφοροποιημένου εργατικού δυναμικού.
  • Να διευρύνει την κατανόηση του NATO στις χώρες - μέλη της Συμμαχίας.

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τροχονόμος έπιασε το συνεργάτη του Πάσσαρη

Ένας τυχαίος τροχονομικός έλεγχος και η οργάνωση της αυστριακής αστυνομίας «έκαψαν» το «δεξί χέρι» του Κώστα Πάσσαρη.
Ο Ρουμάνος Μάριο Ραντουκάν ή Πάολο Πόπα συνελήφθη προχθές, έξω από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ήταν κάτοχος διαβατηρίου με τα στοιχεία Ιοάν Πόπα, το οποίο χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί μέσω του κομπιούτερ που είχαν στο περιπολικό τους διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν αληθή και ότι επρόκειτο για το συγκεκριμένο δραπέτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μητρότητα δύο ταχυτήτων. Μόνο για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ το «δώρο» της άδειας μητρότητας

Μήνυμα αναγνώστη

Ανακοινώθηκε χθες η υπουργική απόφαση για την εξάμηνη άδεια μητρότητας στις ασφαλισμένες στο ΙΚΑ. Οι ασφαλισμένες στα άλλα ταμεία δεν είναι μητέρες;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου γιατί κάθε μέρα κερδίζω από 1.000.000 € έως 10.000.000 €. Καλός ο πρόλογος;

Μήνυμα αναγνώστη

Κύριοι, τον τελευταίο καιρό με έχουν τρελάνει στα e-mail από το εξωτερικό, ζητώντας μου να τους δηλώσω τα στοιχεία μου με το πρόσχημα ότι έχω κερδίσει μυθικά ποσά και οι άνθρωποι αγωνιούν να μου τα παραδώσουν.
Μήπως πρέπει να κάνετε κάποιο ρεπορτάζ γιατί θα την πατήσουν και μπορεί να χάσουν τις καταθέσεις τους ή να βρεθούν χρεωμένοι και εγώ δεν ξέρω με πόσα χιλιάρικα ευρώ.
Σας αποστέλλω ένα από e-mail:

In line with the weekly sweepstakes of the above named organization heldon the 3 of may, 2008. It is our pleasure to inform you that your e-mail address attached to theabove Ref No.BVMSA/2690/023/02,Batch No.20/333/MBV, Serial No: 5368/06,and Award No.02,03,13,16,18,20,23.came up in the first category has won theprize Sum of: €2,000,000.00 (Two Million Euro) Do contact the details below:Attention: Mr. SMITH VANPhone: +316-286-975-82Fax:+31-847-353-260E-mail:detailsnl1@aol.co.ukYou are advised to provide him with the following information:


Your Names:
Phone number:
Fax number:
Nationality:
Occupation:
Email Address:

Yours Sincerely,
Vjertis Von Adrian (Ms.) CPA.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Δρακόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμο ανέγερσης 1.287,95 ευρώ για κήπο στην ταράτσα τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να... πρασινίσουν τις ταράτσες τους

Να πρασινίσουν τις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τους ακάλυπτους χώρους, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης από τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Και μάλιστα, σκοπεύει να θεσπίσει και βραβεία για τον καλύτερο κήπο.
Από την άλλη, όταν ο κύριος Γιάννης Αυγερινός αποφάσισε να μετατρέψει σε κήπο την ταράτσα του, βρέθηκε αντιμέτωπος με την Πολεοδομία και αυτήν τη στιγμή σύμφωνα με έγγραφό της χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και κατεδαφιστέα η φυτοτεχνική κατασκευή του καθώς και μια ξύλινη πέργκολα ως και του επιβάλλεται πρόστιμο ανέγερσης 1.287,95 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 643,98 ευρώ ετησίως.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας κόκκορας που κλωσάει αυγά!

Ο κόκκορας του κυρίου Κώστα Αγγελόπουλου στο Μενίδι, ανέλαβε χρέη… κότας και εδώ και 22 μέρες, δε σηκώνεται από τα... αυγά του, αφού αποφάσισε να τα κλωσήσει μέχρι που να βγουν τα κοτοπουλάκια!
Ο κόκκορας… κλώσσα ή κατά κόσμον, Βαλάντης, φαίνεται ότι έχει και ανεπτυγμένο το… πατρικό να το πούμε(;) ένστικτο, καθώς, δεν αφήνει ούτε τον ιδιοκτήτη του να πειράξει τα αυγά του και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν πάει κάποιος να τον κουνήσει, τον τσιμπάει στο χέρι!
Και ενώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πριν δεν άφηνε τις κότες σε ησυχία, τώρα ο Βαλάντης δεν... κουνιέται καθόλου και αυτό που αναρωτιέται ο κύριος Αγγελόπουλος είναι αν θα αρχίσει και πάλι να κυνηγάει τις κότες, όταν επωαστούν τα αυγά!
.
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Κουκοδήμος

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του "Alpha 98,9" o Κώστας Κουκοδήμος επιστρέφει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.
Η σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί έως το τέλος του μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι το θέμα του θα έχει διευθετηθεί και δικαστικά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλετε επίδομα; Περάστε πρώτα από τον ανιχνευτή ψεύδους!

Ανιχνευτές ψεύδους έχει επιστρατεύσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίζονται υποθέσεις απάτης στις αιτήσεις για επιδόματα.
Όταν ο πολίτης τηλεφωνεί στην αρμόδια υπηρεσία για να διεκδικήσει την πληρωμή επιδόματος η φωνή του αναλύεται από ανιχνευτή ψεύδους αφού προηγουμένως έχει προειδοποιηθεί από μήνυμα αυτόματου τηλεφωνητή .
Το μέτρο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτρέψει και αυτούς που έχουν πραγμάτική ανάγκη από το να ζητήσουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με αυτό τον τρόπο ένας Ινδός καλλιτέχνης καλέι σε βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα


Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταπράσινη η ραδιενέργεια. Ιδού και η απόδειξη!


Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εγκυκλοπαίδεια «Encarta» θέτει θέμα ύπαρξης πολλών εθνικών μειονοτήτων στη χώρα μας

Μήνυμα αναγνώστη

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η εγκυκλοπαίδεια ENCARTA ,στη ενότητα που αφορά τη χώρα μας , θέτει θέμα ύπαρξης ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ μειονοτήτων κάτι που υποτιμά και τα λεγόμενα ΟΛΩΝ των Ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και ΟΛΕΣ τις διεθνείς συνθήκες που έχουμε υπογράψει ως χώρα. Δεδομένου ότι η ιστοσελίδα αυτή πηγή για την ενημέρωση των ανθρώπων σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο θεωρούμε σωστό να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε τη διόρθωση των δεδομένων με βάση τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ απογραφές (Ελληνικές και Ξένες). Ακολουθούν οδηγίες, πρότυπα επιστολών και σχετικές διευθύνσεις e-mail για την αποστολή τους . Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να ξεκινήσουμε να βάζουμε τάξη στην προπαγάνδα κατά της Ελλάδας αλλά και της Μακεδονίας καθώς στην ENCARTA μιλούν και για Σλαβομακεδονική μειονότητα, εκτός της Πομακικής, Τουρκικής, Τσιγγανικής, Βλαχικής, Αλβανικής και Αρμενικής!

Οδηγίες: Επικολλήστε το παρακάτω ΑΓΓΛΙΚΟ κείμενο στην φόρμα επικοινωνίας της Microsoft που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://support.microsoft.com/contactus/emailcontact.aspx?scid=sw;en;1208 .

Στο επάνω μέρος επιλέγετε τη χώρα σας, κατόπιν το θέμα πχ ENCARTA’s WRONG INFORMATION και εάν θέλετε e-mail για να σας απαντήσουν.
Μέσω e-mail. Αποστείλατε ταυτόχρονα στις διευθύνσεις που σας παραθέτουμε (ΥΠΕΞ, Υπ.Οικονομικών, Πρωθυπουργός, Ελληνική Microsoft)
cio@mfa.gr , ypetho@mnec.gr , state@government.gr , klogo@microsoft.com , mshcs@microsoft.com

ΦΥΣΙΚΑ μπορείτε να την προωθήσετε και σε όλους τους φίλους σας για να γίνουμε πολλοί!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε που νομίζετε ότι σας εκφράζει καλύτερα.

Dear Sirs, MS Encarta editors,

In the 28th of January 2008 , Mr Bill Gates chairman of Microsoft Corporation visited Greece in order to inaugurate the Microsoft Innovation Center in Athens. (Read about in English
http://www.hri.org/news/greek/apeen/2008/08-01-28_4.apeen.html#01)
The Greek Minister of Economy and Finance, Mr.Alogoskoufis, seems that he has already signed an agreement between the Greek state and Microsoft Corp. for the acquisition of 70.000 (seventy thousands) licenses of Microsoft products. Buying Microsoft products instead of cheaper or free open source programs was a choice of the Greek Government which proves that Greeks really trust Microsoft as a reliable supplier and consider your company a friendly organization that does NOT attack Greek interests. Unfortunately Microsoft, through its product ENCARTA Encyclopedia seems to have veiled hostility against Greece which is unexplainable. Microsoft through Encarta product decided to set in serious danger the Greek Foreign Policy claiming the existence of various ETHNIC minorities that they DON’T result to any official census made by the Greek Government or the European Union. (see
http://encarta.msn.com/encyclopedia_761572872_3/Greece.html)
According to ALL Greek Governments and ALL the international treaties signed by Greece and all neighboring countries there are NO Ethnic minorities but just ONE Muslim minority in Thrace. (see
http://www.greekembassy.org/embassy/content/en/Article.aspx?office=1&folder=19&article=18800) .
These claims sound as funny as claiming the existence of a huge Swiss minority in Northern Italy, Southern France and Southern Germany. It sounds as a joke of a bad taste.
Microsoft ENCARTA seems to ignore ALL official censuses, ALL Greek Official statements and ALL international Treaties. Instead Encarta promotes a hostile and false propaganda against Greece’s interests which can destabilize the peace in Balkans. Claiming the existence of such minorities is like calling all Greek Politicians untrustworthy, the Hellenic Republic an unreliable regime and obviously this is NOT the spirit of collaboration meant to exist between the Greek State and Microsoft Corporation.
So we urge you to an immediate CORRECTION of the data about ethnic groups in GREECE in ENCARTA Encyclopedia according to reliable and official statistics. We could never accept that Microsoft will be part of a well-known to us, cheap game played in Balkans in order to practice pressure to neighboring countries. We expect an immediate action by your side to stop this international defamation of Greece through ENCARTA’s website.
We Greek taxpayers CAN NOT accept any kind of deal between Microsoft and Greece as false data are being propagated by ENCARTA which gets involved in serious issues of our foreign policies. We are collecting signs against any collaboration between Microsoft and the Greek state which will be canceled as soon you get those data corrected. Please let us know whenever this occurs.
This letter was sent also to the Greek Prime Minister, the Greek Minister of Foreign Affairs and the Greek Minister of Finance

With regards,
--------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί κύριοι, συντάκτες της MS ENCARTA,

Στις 28 Ιανουαρίου του 2008, ο κ.Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος της Microsoft, επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό να εγκαινιάσει το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα. (Διαβάστε σχετικά εδώ
http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/02/o-bgates.html)
O Έλληνας Υπουργός Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφης, φαίνεται ότι έχει ήδη υπογράψει μία συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού κράτους και της Microsoft για την απόκτηση 70.000 αδειών χρήσης από προϊόντα της Microsoft. Αγοράζοντας προϊόντα της Microsoft αντί για φθηνότερα ή δωρεάν ανοιχτού λογισμικού προγράμματα ήταν μία επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία αποδεικνύει ότι οι Έλληνες πραγματικά εμπιστεύονται της Microsoft ως αξιόπιστο προμηθευτή και θεωρούν την εταιρία σας ως έναν φιλικό οργανισμό ο οποίος ΔΕΝ επιτίθεται στα Ελληνικά συμφέροντα. Δυστυχώς η Microsoft, μέσω της Εγκυκλοπαίδειας ENCARTA, φαίνεται να επιτίθεται υπογείως στην Ελλάδα κάτι που είναι ανεξήγητο. H Microsoft, μέσω του προϊόντος της ENCARTA, αποφάσισε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο της Ελληνική εξωτερική πολιτική υποστηρίζοντας την ύπαρξη διαφόρων ΕΘΝΙΚΩΝ μειονοτήτων που ΔΕΝ προκύπτουν από καμία επίσημη απογραφή που έκανε το Ελληνικό κράτος ή Ευρωπαϊκή Ένωση. (δείτε εδώ
http://encarta.msn.com/encyclopedia_761572872_3/Greece.html)
Σύμφωνα με ΟΛΕΣ τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και ΟΛΕΣ της διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και όλα τα γειτονικά κράτη δεν υπάρχουν ΚΑΘΟΛΟΥ Εθνικές μειονότητες παρά μόνο ΜΙΑ Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. (Δείτε
http://www.greekembassy.org/embassy/content/en/Article.aspx?office=1&folder=19&article=18800)
Αυτοί οι ισχυρισμοί ακούγονται τόσο αστείοι όσο αστείο θα ήταν να ισχυριστεί κανείς την ύπαρξη μίας τεράστιας Ελβετικής μειονότητας στην Βόρεια Ιταλία, τη Νότιο Γαλλία και την Νότιο Γερμανία. Ακούγεται ως έναν κακόγουστο αστείο.
H Microsoft Encarta φαίνεται να αγνοεί ΟΛΕΣ τις επίσημες απογραφές , ΟΛΕΣ τις επίσημες Ελληνικές δηλώσεις και ΟΛΕΣ τις διεθνείς συμφωνίες. Αντίθετα προωθεί μία επιθετική και ψευδή προπαγάνδα ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας τα οποία μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ειρήνη στα Βαλκάνια. Ο ισχυρισμός της ύπαρξης τέτοιων μειονοτήτων ισοδυναμεί με το να αποκαλείτε όλους τους Έλληνες πολιτικούς αναξιόπιστους, την Ελληνική Δημοκρατία ένα αναξιόπιστο καθεστώς και είναι προφανές ότι αυτό ΔΕΝ είναι το πνεύμα συνεργασίας που αναμένετο μεταξύ του Ελληνικού κράτους και της Microsoft.
Έτσι, σας προτρέπουμε σε μία άμεση ΔΙΟΡΘΩΣΗ των δεδομένων για εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα της εγκυκλοπαίδειας ENCARTA σύμφωνα με αξιόπιστες κι επίσημες στατιστικές. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αποδεχτούμε ότι η Microsoft είναι μέτοχος στο ,πολύ γνωστό σε εμάς, φθηνό παιχνίδι που παίζεται στα Βαλκάνια με σκοπό την άσκηση πίεσης στα γειτονικά κράτη. Αναμένουμε την άμεση ενέργεια από την πλευρά σας στην διακοπή αυτής της διεθνούς δυσφήμησης της Ελλάδας μέσω της ιστοσελίδας της ENCARTA.
Εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι ΔΕΝ μπορούμε να δεχτούμε κανενός είδους συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Ελλάδας εφόσον ψευδή δεδομένα διαδίδονται από την ENCARTA η οποία αναμιγνύεται σε σοβαρά θέματα της Εξωτερικής μας πολιτικής. Συλλέγουμε υπογραφές ενάντια σε κάθε συνεργασία της Microsoft και του Ελληνικού κράτους κάτι που θα ακυρώσουμε μόλις διορθώσετε τα συγκεκριμένα δεδομένα. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε όποτε αυτό συμβεί.
Αυτό το γράμμα εστάλη στον Έλληνα Πρωθυπουργό, την Ελληνίδα ΥΠΕΞ και τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.
Με τιμή,

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδότες ημερήσιων εφημερίδων από όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για «σκανδαλώδη» ενίσχυση φιλικά προσκείμενων εντύπων με διαφημίσεις

Η πιο πρόσφατη καταγγελία έχει την εικόνα της διαφημιστικής καταχώρισης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «ελληνικό κρέας» που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ την περίοδο των εορτών του Πάσχα και υπογράφεται από τον ΣΗΠΕ.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων κ. Γιάννης Διαφωνίδης είναι αποκαλυπτικός στη δήλωσή του στον ΕΤ: «Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός και απίστευτη πρόκληση».
Ποια είναι η πρόκληση κατά τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΗΠΕ;
Σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού Κιλκίς, η οποία σύμφωνα με τους εκδότες άλλων εφημερίδων πρόσκειται φιλικά στον υφυπουργό στο εν λόγω υπουργείο κ. Κώστα Κιλτίδη, καταχωρίστηκε η συγκεκριμένη, ίδια διαφήμιση στην πασχαλινή έκδοσή της πέντε φορές. «Κανείς δεν αρνείται την ενίσχυση μιας εφημερίδας από πολιτικό που τον στηρίζει αλλά οι πέντε φορές διαφήμιση στο ίδιο φύλλο είναι πρόκληση», σχολίαζαν άλλοι εκδότες, μέλη του Συνδέσμου.
Λίγο παλαιότερα είχαν καταγγείλει επιλεκτική στήριξη εντύπων μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων του Κρατικού Λαχείου. «Αποκαλύπτεται έτσι η άμεση ή έμμεση οικονομική στήριξη σε λαθρόβια έντυπα, χαμηλής κυκλοφορίας», επισημαίνει ο κ. Διαφωνίδης.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Κιλτίδης αναφέρει σε δήλωσή του στον ΕΤ: «Ο καταγγέλλων (ο κ. Περπερίδης είναι αντιπρόεδρος του συνδέσμου) έχει καταχραστεί τη δημόσια διαφήμιση επί σειρά ετών έναντι των υπολοίπων εβδομαδιαίων φύλλων του νομού. Το όποιο στιγμιαίο λάθος διεπράχθη από τους διαχειριστές αυτού του διαφημιστικού προγράμματος. Από εκεί και ύστερα, ζητήθηκε όταν έλαβα γνώση, μετά τις γιορτές, πάση θυσία να αποκατασταθεί το λάθος. Θα μπορούσε να έχει διάρκεια χρονική η όποια καταχώριση και όχι να γίνει μαζική».
.
Από την εφημερίδα "Ελευθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το... έδιωξε η μάνα του

Πρώτα ο Κνουτ. Μετά η Νιφάδα. Και τώρα ο Γκρίζου. Έχει γίνει κάτι σαν μεταδοτική ασθένεια τελευταία στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας να εγκαταλείπουν οι μαμάδες τα παιδιά τους και να αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι να τα μεγαλώσουν... Έπειτα λοιπόν από την εγκατάλειψη του διάσημου Κνουτ στο Βερολίνο και της (επίσης πολικής αρκούδας) Νιφάδας στη Νυρεμβέργη, ήρθε η σειρά μιας καγκουρίνας στη Λειψία να πετάξει από τον μάρσιπο το μικρό της... Τώρα να τις πούμε άσπλαχνες...
.
Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας... νηφάλιος χρήστης ηρωίνης;

Ο Βίκτορ ντος Σάντος, 39 χρόνων, είναι ένας πρώην τοξικομανής, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει καταφέρει να γίνει ένας νηφάλιος χρήστης ναρκωτικών.
.
Περισσότερα στην εφημερίδα Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οδύσσεια 5 μηνών για καρκινοπαθείς

Μένουν χωρίς ακτινοθεραπεία γιατί χάλασε το μηχάνημα στην Πάτρα.
«Ήρθα από τη Ναύπακτο στην Πάτρα για ακτινοβολίες, αλλά τα μηχανήματα είναι χαλασμένα. Ψάχνω ραντεβού στην Αθήνα αλλά θα περιμένω μήνες», λέει ο 62χρονος Κώστας Σωτηρόπουλος.
.
«Δεν ξέρουμε αν τελικά θα προλάβουμε να εξεταστούμε και να μπούμε σε θεραπεία», λέει η κ. Στέλλα Καλυβά, καρκινοπαθής που πλέον αναζητά νοσοκομείο στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.
.
Περισσότερα στην εφημερίδα Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάνθρωπη η φυλακή λέει 17χρονος που πέρασε 15 μήνες κρατούμενος

«Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού για να ζητήσω άσυλο. Με κράτησαν μέσα και με χτύπησαν. Την επόμενη μέρα ήμουν ψυχολογικά άρρωστος και βαριά χτυπημένος. Με πήγαν στο δικαστήριο. Η φυλακή ήταν η επόμενη τιμωρία μου. Η κατάσταση στον Αυλώνα είναι αφόρητη. Άνθρωποι κοιμούνταν στο πάτωμα και τα ναρκωτικά τα έβρισκες με το κιλό», λέει ο 23χρονος σήμερα Νασίμ Μοχαμέντι.
.
Περισσότερα στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοιμόταν στα παγκάκια για να γλιτώσει το ξύλο

Ο 13χρονος μαθητής από την Πύλη Τρικάλων, που ζούσε με την αλλοδαπή μητέρα του και τον δεύτερο σύζυγό της, έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο ίδιο του το σπίτι και φοβούμενος τα χειρότερα αποφάσισε μια μέρα να το εγκαταλείψει.Έφυγε από το σπίτι του, περιφερόταν στους δρόμους για πολλές μέρες και κοιμόταν στα παγκάκια, μην αντέχοντας την κακοποίηση από τον πατριό του.
.
Περισσότερα στην "Εσπρέσσο".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

23χρονος με ειδικές ανάγκες κατάπιε σαπούνι και πέθανε

Τραγωδία σε ιδιωτικό οικοτροφείο ατόμων με ειδικές ανάγκες στη Νέα Κηφισιά! Νεαρός τρόφιμος κατάπιε ολόκληρο σαπούνι, έχασε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατος του 23χρονου παρέμεινε κρυφός από την αστυνομία αλλά και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τρίτης, όταν το θύμα μεταφέρθηκε από την παιδοκόμο στην τουαλέτα του ιδρύματος.
.
Περισσότερα στην "Εσπρέσσο".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του από μια οδοντογλυφίδα

Ένας 63χρονος από τα Τρίκαλα πήγε στο νοσοκομείο της πόλης επειδή δεν μπορούσε να καταπιεί. Ο γιατρός που τον εξέτασε απέδωσε την ενόχληση σε απλό ερεθισμό και αφού του συνέστησε τη σχετική αγωγή επέστρεψε στο σπίτι του. Ωστόσο, καθώς περνούσαν οι μέρες τα συμπτώματα χειροτέρευαν.
Τελικά, ύστερα από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι μια οδοντογλυφίδα είχε καρφωθεί στο ανώτερο τριτημόριο του οισοφάγου και έβγαινε στο μεσοθωράκιο. Χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί η οδοντογλυφίδα, τώρα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ σε περίπτωση που καθυστερούσε λίγες ημέρες η διάγνωση η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν μοιραία!
.
Περισσότερα στην "Εσπρέσσο".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...