Ειδήσεις

12 Μαΐ 2008

Οι φίλοι μας οι Γάλλοι...

Μήνυμα αναγνώστη

Στο 61ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών που ανοίγει τις πύλες του στις 14/5 το ΜΑCEDONIA FILM COMMISSION στεγάζεται στο Century On The Beach, στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο Κάρλτον.
Αλλά ευτυχώς εμείς έχουμε πολιτικούς μεγάλου εκτοπίσματος στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Τουρισμού και δεν μας σκιάζει φοβέρα καμμιά. Ξέρουμε ότι γι'αυτό το ατόπημα του γαλλικού φεστιβάλ βασανίζεται ανηλεώς και σε καθημερινή βάση ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, του οποίου επιδοτούμε και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (μην τυχόν και δεν ασπαστούν τη "γαλλική" κουλτούρα οι ιθαγενείς!).
Και ότι από τα πολλά φαξ διαμαρτυρίας τελείωσαν τα μελάνια στο ευαγές ίδρυμα του "Ελληνικού" Κέντρου Κινηματογράφου...

HOUSES/ LOUNGES/ LODGES/ SUITES/ CANNES VENUES
Anheuser Busch Yacht @ Docked in the first slip
Baoli by Xquisite Group & Moving Picture @ Restaurant Baoli
Chopard Jewelry & Watch Loan @ Carlton Hotel
The Green House
Hollywood Life Lounge
Macedonia Film Commission @ Century on the beach across from Carlton
΄.
Από: JULIA X - na4u.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Σκοπιανοί καταγγέλλουν Έλληνες για επίθεση και ζημιές στα φορτηγά τους. Δείτε το ρεπορτάζ του καναλιού Α1 των Σκοπίων

Μεταφράζουμε το συνοδευτικό κείμενο του βίντεο: "Δεύτερη επίθεση στους Μακεδόνες πολίτες στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ένας πατέρας, ο L.S. 67 χρονών και ο γιος του, ο D.S., 29 χρονών, που επέστρεφαν με το φορτηγό τους στη Μακεδονία δέχτηκαν επίθεση στο δρόμο μεταξύ της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Μακεδονίας. Σύμφωνα με την έκθεση, το φορτηγό τους το σταμάτησαν βίαια τρία επιβατικά οχήματα. Πέντε Έλληνες πήραν από τα αυτοκίνητά τους μεταλλικά στυλιάρια και προσπάθησαν να σπάσουν το φορτηγό του Μακεδόνα.
Ο πατέρας και ο γιος κατόρθωσαν να σταματήσουν το σπάσιμο του φορτηγού, αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τη ζημιά στις πόρτες τους. Ενώ σταμάτησαν οι δύο Έλληνες, οι άλλοι τρεις συνέθλιβαν τις πόρτες τους και όπως στο χθεσινό επεισόδιο "πείραξαν" τα διεθνή μακεδονικά διακριτικά «MK».
Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη επειδή οι Έλληνες, εκτός από το ότι βίαια σταμάτησαν το φορτηγό, είχαν μαζί τους ανεξίτηλο σπρέι με το οποίο έγραψαν «GR» (διεθνή διακριτικά για την Ελλάδα) σε διάφορες θέσεις στο φορτηγό".
.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήπως έχασα κάποιο επεισόδιο;

Μήνυμα αναγνώστη
.
Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο χτες, είδα ότι ο Τσίπρας ήταν σχεδόν αγκαλιά με τον Τζίγκερ και το Βγενόπουλο στην εξέδρα των επισήμων στον αγώνα ΠΑΟ - ΑΡΗ...
Τι έγινε ρε παιδιά; Αποσύρθηκε η προσφυγή των «τσιπραϊκών» ενάντια στην κατασκευή του γηπέδου στον Ελαιώνα; Ή απλώς βρήκε ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να μας ρίξει... "στάχτη στα μάτια";
Μήπως πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι παναθηναϊκοί είμαστε πάρα πολλοί για να μας εμπαίζει με τα τσαλιμάκια του;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μας "δουλεύει" ο Αλέξης

Μήνυμα αναγνώστη
.
Από τη μία δε θέλει γήπεδο του Παναθηναϊκού και από την άλλη, κάθεται και βλέπει τους αγώνες παρέα με τον υπεύθυνο κατασκευής του νέου γηπέδου!
Από την μία δήθεν καταγγέλει την σύμβαση και από την άλλη, εύχεται να πάει η ομάδα στο νέο γήπεδο!
Αν αυτό δεν είναι δούλεμα, τότε τι είναι;
Μπράβο Αλέξη, συνέχισε έτσι... αν αρχίσεις και το ποδήλατο, τότε την ξέρουμε τη συνέχεια, την έχουμε ξαναδεί!
.
Στάθης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσούτο και σολομό... ψώνιζαν οι ψυχικά ασθενείς

Τιμολόγια από σούπερ μάρκετ για αγορές καπνιστού σολομού, προσούτο Πάρμας και ουίσκι 12 και 15 ετών...
Παραστατικά καταστημάτων για ρούχα και παπούτσια που είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Αλλά και παρακράτηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τις συντάξεις και τα επιδόματα των ψυχικά ασθενών, καταγράφει πόρισμα-σοκ του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας σε μονάδες κοινωνικής αποκατάστασης που λειτουργούν στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης.
.
Περισσότερα στο "Έθνος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μη ρουφάτε βενζίνη από τα ντεπόζιτα γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή πνευμονίτιδα", λέει το υπουργείο Υγείας!

Δεν είναι αστείο. Ακούσαμε πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων του "Antenna", ότι στα νοσοκομεία έχουν πάει άτομα που έχουν υποστεί δηλητηρίαση από βενζίνη!
Δεν είναι ανησυχητικά περιστατικά αλλά μάλλον θα είναι αρκετά σε σχέση με άλλες περιόδους, αφού κινητοποίησαν το υπουργείο Υγείας το οποίο προειδοποιεί: "Μη ρουφάτε βενζίνη από τα ντεπόζιτα γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή πνευμονίτιδα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, συνοδοιπόροι Έλληνες οδηγοί, μετά από πολύ κόπο βρήκα ανοικτά βενζινάδικα, αυτήν την ώρα

Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, συνοδοιπόροι Έλληνες οδηγοί, μετά από πολύ κόπο βρήκα ανοικτά βενζινάδικα, αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.
Tο ένα είναι στη Συγγρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του FIX.
To άλλο στο Κουκάκι, στην παράλληλο της Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στο σταθμό του Mέτρο «Ακρόπολη».
Ανοιχτά επίσης είναι και τα δυο βενζινάδικα στην Αττική Οδό, στην Κάντζα, στο ύψος του τηλεοπτικού σταθμού «Αlpha» με… «ουρές» αυτοκινήτων να περιμένουν.
Οι τιμές της αμόλυβδης σε αυτά, είναι γύρω στο 1,20 ευρώ.
.

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκυλίσια νοημοσύνη

Μήνυμα αναγνώστη
.
Από σόου στη Μεγάλη Βρετανία.
.

.
Ginny

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακύκλωση τώρα και μέσω ίντερνετ στο xariseto.gr


Είναι ένα νέο site που με απώτερο σκοπό την ανακύκλωση αλλά & την αμοιβαία βοήθεια, με σύνθημα «ΕΔΩ ΔΕΝ πετάμε, χαρίζουμε». Η βασική του αρχή είναι πως ό,τι προσφέρεται πρέπει να διατίθεται δωρεάν.
Το xariseto.gr έχει χωριστεί σε κατηγορίες με βάση τις πόλεις ή τους νομούς για εύκολο χειρισμό αγγελιών.
Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας σε αυτήν την προσπάθεια εναλλακτικής μορφής ανακύκλωσης αλλά και οικονομίας.
Δώστε τώρα στον εαυτό σας την ηθική ικανοποίηση, χαρίζοντας αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε και θεωρείτε ότι είτε είναι «βάρος» είτε είναι απλώς «τα αντικείμενα που γεμίζουν την αποθήκη σας»,που σε άλλα μέλη του site ίσως φανούν χρήσιμα.

Με εκτίμηση
η ομάδα του www.xariseto.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να απεργήσουν αλλά με προσωπικό ασφαλείας

Μήνυμα αναγνώστη

Θα ήθελα να ρωτήσετε τους οδηγούς βυτιοφόρων που απεργούν και δεν τους νοιάζει αν ο κόσμος αύριο θα μπορεί να πάει στην δουλειά του, πώς θα αντιδρούσαν αν οι γιατροί απεργούσαν ΟΛΟΙ.
Εμείς οι γιατροί, δουλεύουμε απογεύματα, νύχτες, αργίες, κάνοντας εφημερία, δουλεύοντας για 32ωρες συνεχόμενα χωρίς να δικαιούμαστε ρεπό, με αποζημίωση 4 ευρώ την ώρα.
Πρόσφατα κατεβήκαμε σε απεργίες λόγω του ότι δεν μας είχαν πληρώσει από τον Δεκέμβριο. Πριν 15 μέρες πήραμε τα λεφτά του Ιανουαρίου...
Όταν όμως κάνουμε απεργία, αφήνουμε προσωπικό ασφαλείας! Τελικά μήπως είμαστε βλάκες;
Μήπως πρέπει και εμείς την επόμενη φορά που θα ζητάμε τα αυτονόητα, (π.χ. σαράντα ώρες εβδομαδιαίως αντί 120 ώρες, αύξηση του μισθού των τεσσάρων ευρώ την ώρα, κ.τ.λ.), να απεργήσουμε όλοι και τότε όταν ο κόσμος θα αρχίσει να πεθαίνει, να δούμε τι θα πούνε. Το ότι κάποιοι κλάδοι έχουν δύναμη και αν απεργήσουν μπορούν να απαιτήσουν πολλά, δε σημαίνει πως πρέπει να εκμεταλλεύονται τη δύναμη αυτή.
Δίκαια ή μη τα αιτήματα τους, θα πρέπει να αφήσουν προσωπικό ασφαλείας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκκληση για εντοπισμό αυτοπτών μαρτύρων

Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 21.30, στη διαστάυρωση της λεωφόρου Χαλανδρίου και Σουλίου, Ι.Χ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή που οδηγούσε ο γιος μου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (τα στοιχεία τους τα έχει η τροχαία Αγίας Παρασκευής), ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σεβάστηκε την προτεραιότητα των ερχόμενων με πράσινο οχημάτων, από Χαλάνδρι προς Αγία Παρασκευή και παραβιάζοντας ή κόκκινο ή παλλόμενο πορτοκαλί συγκρούστηκε με τη μηχανή στο μέσον της λεωφόρου.
Οι αυτόπτες μάρτυρες, πάνω στην ταραχή τους, προσέτρεξαν αμέσως στον τραυματία χωρίς να συγκρατήσουν το σωστό αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Το μόνο σίγουρο που συγκράτησαν ότι ήταν ότι επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος πιθανόν «Citroen» και οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου ήταν δύο - οδηγός και συνοδηγός - ηλικίας περίπου 22 -25 χρονών.
Εντύπωση έκανε στους μάρτυρες πώς εξαφανίστηκε αυτό το αυτοκίνητο, αφού δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω σοβαρών ζημιών στους τροχούς του οι οποίες έκαναν και μεγάλο θόρυβο.
.
StudioA-Blog: Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με το e-mail του ιστολογίου μας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ίσως κάποιος να γνωρίζει ή να έχει δει το κορίτσι αυτό...

Μήνυμα αναγνώστη

Ονοματεπώνυμο: Γεωργία Κολιογιάννη
Ημερομηνία γέννησης: 6.7.1990
Χρώμα μαλλιών: Καστανά
Ημερομηνία εξαφάνισης: 25.2.2008 από την Καλογρέζα Αττικής.
Χρώμα ματιών: Γαλάζια

Ίσως κάποιος να γνωρίζει ή να έχει δει το κορίτσι αυτό. Στείλτε το μήνυμα σε όσους μπορείτε.


Περισσότερα: http://www.hamogelo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άκουσα να λέτε... 12χρονα παιδιά στην ηρωίνη…

Μήνυμα αναγνώστη

Στην Ολλανδία είχαν το ίδιο πρόβλημα και επιτρέποντας την χρήση κάνναβης ανέβασαν το όριο ηλικίας των εγκληματιών από τα δώδεκα στα δεκαοκτώ χρόνια.
Εδώ, από προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω ότι για 0,03 χιλιοστα του γραμμαρίου κάνναβης «έριξε» το δικαστήριο σε χρήστη έξι μήνες και δέκα μέρες φυλάκιση...!!!
Αυτή την στιγμή μπορώ να σας πω ότι εγώ ως χρήστης αποκλειστικά και μόνο κάνναβης, στην... αγορά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα τσιγαράκι, μπορώ όμως να βρω πολύ πιο εύκολα κοκαΐνη και ηρωίνη.
Είναι οι εναλλακτικές που μου δίνουνε οι έμποροι, αλλά εγώ αντιστέκομαι, γιατί δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας χρήστης και έχω και τα χρόνια, μου είμαι 48 ετών. Ο 12χρόνος λέτε να κάνει το ίδιο;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μικρή Καλλιθέα μας στέλνει SMS κάθε δυο ώρες…

Η πέμπτη επιχείρηση ραδιοπαρακολούθησης αρκούδων από τον «Αρκτούρο» ξεκίνησε στην ορεινή περιοχή Γρεβενών-Τρικάλων (στο όρος Χάσια).
Η μικρή Καλλιθέα είναι η πρώτη επίσημη «παρακολουθούμενη» αυτής της φάσης, μια και η αρχή έγινε με τον Απρόσμενο (τον τρίχρονο αρκούδο που βρέθηκε παγιδευμένος κοντά στο Νυμφαίο).
Η Καλλιθέα συνελήφθη το Σάββατο 10.05.2008 από την ερευνητική ομάδα του «Αρκτούρου», στην ορεινή περιοχή Καλλιθέας Γρεβενών, όπου και μετά από σύντομη διαδικασία νάρκωσης και εξέτασης, φόρεσε το ειδικό κολάρο που μας εκπέμπει σήμα για τη θέση της κάθε δυο ώρες.
Η μικρή Καλλιθέα είναι ακόμη σε περίοδο εκπαίδευσης από τη μητέρα-αρκούδα με την οποία και θα παραμείνει τουλάχιστον ως το τέλος του καλοκαιριού, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την παρακολούθησή της.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους κατοίκους του Δ.Δ. Καλλιθέας του Δήμου Γόργιανης για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία της δράσης του «Αρκτούρου».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γίνετε χορτοφάγος και γράψτε για την εμπειρία σας!

Μήνυμα αναγνώστη

Καθώς πλησιάζει η Διεθνής Εβδομάδα Χορτοφαγίας (19-25 Μαΐου), σας προτείνουμε να γίνετε χορτοφάγοι για μια εβδομάδα και να δημοσιεύσετε σχετικό άρθρο - που να περιγράφει την εμπειρία σας.
Στις μέρες μας είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει κανείς χορτοφάγος στην Ελλάδα με την πληθώρα των φρούτων και λαχανικών που έχουμε στη διάθεση μας. Δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε στις ρίζες μας, δηλαδή στην περίφημη Μεσογειακή Δίαιτα που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, το ελαιόλαδο και το μέλι!

Περισσότερα: http://www.peta.org

Olga

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...