Ειδήσεις

15 Μαΐ 2008

Επιχορηγήσεις από το 2001 χρωστούν στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Μήνυμα αναγνώστη
.

Είμαι πρόεδρος σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο με 1.800 αθλητές το 95% των οποίων είναι μέχρι 18 ετών. Δουλεύουμε δηλαδή ερασιτεχνικά, σχεδόν αποκλειστικά τα τμήματα υποδομής και θεωρούμε ότι είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα.
Κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εισπράττει από τον ΟΠΑΠ, μέσω ειδικού λογαριασμού, μέρισμα από τη συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, το οποίο το αποδίδει στα σωματεία μέσω της ετήσιας επιχορήγησης τους.
Τι σημαίνει αυτό δηλαδή, Ότι για κάθε δελτίο ΠΡΟΠΟ ή ΤΖΟΚΕΡ ένα πολύ μικρό ποσοστό πρέπει να γυρίσει στα αθλητικά σωματεία. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία βασίζονται στο μεράκι μερικών πολύ λίγων ανθρώπων τα ποσά αυτά είναι μια μεγάλη βοήθεια.
Το έτος 2003 με καθυστέρηση δύο ετών βγήκαν οι τακτικές επιχορηγήσεις του αθλητικού έτους 2001-2002 με συγκεκριμένες αποφάσεις και πρωτόκολλα για όλα τα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Από ημέρα σε ημέρα, από μήνα σε μήνα η κοροϊδία ήταν συνεχής. Το ίδιο συνέβη και με τις επιχορηγήσεις του 2002-2003. Όλοι πιστεύαμε ότι λόγω εκλογών η κυβέρνηση κάποια από τα χρήματα των προηγούμενων ετών θα μας τα δώσει. Δυστυχώς η χρηματοδότηση των υπεραθλητών, των έργων και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων μας διέψευσε. Όλο αυτό το διάστημα όλοι εμείς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και δεν είμαστε Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος, βάζαμε το χέρι στην τσέπη με ποσά που πολλές φορές ξεπερνούσαν τις δυνατότητες μας (υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταστραφεί ή έχουν φτάσει στα όρια) ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε τα χρήματα αυτά.
Οι υποσχέσεις συνεχίστηκαν λέγοντας μας ότι θα πρέπει να τελειώσει η Ολυμπιάδα και να δούμε μετά τι θα γίνει. Μετά το τέλος της Ολυμπιάδας και αφού πια είχε αλλάξει η Κυβέρνηση η επίσημη άποψη της ΓΓΑ ήταν ότι δεν υπήρχαν λεφτά ενώ η ανεπίσημη από τους διευθυντάδες ότι "τι να κάνουμε εμείς τώρα, παραλάβαμε άδεια ταμεία".
Φτάνουμε στο 2005 όπου έπρεπε να βγουν οι επιχορηγήσεις του 2004. Με λύπη μας είδαμε ότι δεν βγήκαν ούτε αποφάσεις.
Το 2005 ενώ είχαν βγει αποφάσεις πχ. για ποσό Α, αυθαίρετα κόψανε το 60% αυτού. Σε αποφάσεις των 10.000, δώσανε 4.000. Αλήθεια, τι έγινε η διαφορά;
Το 2006 δώσανε κανονικά τις επιχορηγήσεις και φτάνουμε στο 2007 όπου μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει καν τις αποφάσεις.
Αυτό αφορά όλα τα αθλητικά σωματεία τις Ελλάδας.
Πού πήγαν τα λεφτά;
Είναι υποχρεωμένο το κράτος από την στιγμή που έχουν βγει αποφάσεις του να πληρώσει τις οφειλές του που υπάρχουν από το 2001;
Μήπως επειδή όλοι φοβούνται να τα βάλουν μαζί του συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο;
Γιατί όλοι σκέφτονται, σιγά μην κυνηγήσω το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πασχάλης, η σύζυγός του και ο… Καβάφης

Κωνσταντίνος Καβάφης
Όσο μπορείς
.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μία ξένη φορτική.
.
Αφιερωμένο από την Ουρανία Τουτουντζή στην οικογένεια του Πασχάλη. Και όχι μόνο, θα λέγαμε εμείς...
(Πριν από λίγο στη εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ "τρώει το ξύλο της αρκούδας"

Μήνυμα αναγνώστη

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ Χ.Α.Α. "ΤΡΩΕΙ" - ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ - ΤΟ... "ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ".

  • ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ; [ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝΑ ΚΙ'ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η κα ΠΕΤΡΑΛΙΑ].
  • ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ- κ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΘΕΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .

ΥΓ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε βαθμό κακουργήματος θα τιμωρούνται στο εξής οι τηλεφωνικές υποκλοπές, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα επιβάλλεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών, ενώ προϊόντα υποκλοπών δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια, εκτός κι αν πρόκειται για λόγους δημόσιας ασφάλειας ή διακρίβωσης σοβαρών εγκλημάτων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αϊνστάιν: «Η λέξη «Θεός» δεν είναι για μένα τίποτε...»

Τις απόψεις του περί θρησκείας αποσαφηνίζει σε άγνωστη μέχρι σήμερα επιστολή του η οποία θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο στα τέλη της εβδομάδας.
Η επιστολή καθιστά ξεκάθαρο ότι ο θεωρητικός φυσικός ουδέποτε υπήρξε υποστηρικτής των θρησκευτικών δογμάτων. Ο Αϊνστάιν έγραψε την επιστολή, αποδέκτης της οποίας ήταν ο φιλόσοφος Έρικ Γκατκάιντ.
"Η λέξη «Θεός» δεν είναι για μένα τίποτε περισσότερο από μια έκφραση, ένα προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας και όσον αφορά στη Βίβλο θεωρώ ότι πρόκειται για ενδιαφέρουσα συλλογή πρωτόγονων μύθων, οι οποίοι παραμένουν παιδιάστικοι", γράφει ο Αϊνστάιν.
Ο μεγάλος φυσικός, ο οποίος ήταν εβραϊκής καταγωγής και είχε απορρίψει πρόταση να ανακηρυχθεί πρόεδρος του Ισραήλ, απέρριπτε την ιδέα ότι οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού. «Για μένα ο εβραϊσμός είναι όπως κάθε άλλη θρησκεία, δηλαδή μια μετουσίωση των πλέον παιδιάστικων προκαταλήψεων, και ο εβραϊκός λαός, στον οποίο είμαι χαρούμενος που ανήκω, δεν έχει διαφορετική ποιότητα από οποιονδήποτε άλλο λαό», τονίζει ο ίδιος.
.
Από: http://autenergos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεόδωρος Πάγκαλος για τη συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom: «Κάποιος θα πάει φυλακή και θα είναι πολιτικό πρόσωπο»

Μετωπική σύγκρουση για τον ΟΤΕ είχαν μία ημέρα μετά τον «αρραβώνα» με την Deutsche Telekom κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις και είπε χαρακτηριστικά, ότι «κάποιος θα πάει φυλακή και θα είναι πολιτικό πρόσωπο».

Περισσότερα: Αlphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τους φίλους του handball

Μήνυμα αναγνώστη

...
Φίλοι του handball δημιούργησα ένα χώρο που θα ενημερωνόμαστε και θα ανταλλάσουμε απόψεις για το άθλημα της χειροσφαίρισης (handball) και του beach handball.
Η συμμέτοχή όλων είναι απαραίτητη για τη σωστή ενημέρωση, την ανάδειξη και την προβολή του αθλήματος που αγαπάμε.
Ελπίζω στη συνεργασία σας για την προβολή διοργανώσεων, απόψεων, ομάδων και γενικά ό,τι έχει σχέση με το handball και το beach handball.
Δείτε το πρώτο δείγμα της προσπάθειας http://handball.madblog.gr και διαδώστε το.
Περιμένω ιδέες, προτάσεις και τα νέα των ομάδων σας, καθώς και των προπονητών και διαιτητών.
Ευχαριστώ πολύ.

dimitriostsa@yahoo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βοηθήστε να γραφτεί ένα βιβλίο

Μήνυμα αναγνώστη
.
Ο κύριος Φίλιππος Μπράβος, ομογενής στη Γερμανία, με καταγωγή από την Πάτρα, έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη και πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Θέλει να συγκεντρώσει σ' ένα βιβλίο (λεύκωμα) όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες από γήπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου.
Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα νέο περιοδικό θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στα περίπτερα. Καλό ξεκίνημα!

Μήνυμα αναγνώστη

.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλειστικές εικόνες από την προετοιμασία του zougla.gr

Η ομάδα του Μάκη δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς...
....ενώ η σελίδα έχει τεράστια επισκεψιμότητα, πριν καν ανοίξει!
.
Τα υποψήφια θύματα δεν ξέρουν πού να κρυφτούν. Όμως όπου κι αν βρεθούν, είναι με ένα laptop στο χέρι. Μάλλον νιώθουν ότι έρχονται δύσκολες μέρες...
...
Απ' ό,τι λέει ο Μάκης, στη «zougla» θα υπάρχει χώρος για όλο το… «ζωικό» βασίλειο...
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι επώνυμοι είναι οι νονοί της...χελώνας

Βασιλικά… βαφτίσια δύο χελωνών «Careta-Careta» στη Ζάκυνθο .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μπήκε λουκέτο" στην εταιρεία η οποία προμήθευσε στην αγορά το ακατάλληλο ηλιέλαιο

Δόθηκε τελικά η εντολή για να κλείσει η εταιρία στο Βόλο, που εισήγαγε το νοθευμένο ηλιέλαιο, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο υφυπουργός ανάπτυξης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στην αγορά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ των ακατάλληλων παρτίδων ηλιέλαιου που πρέπει να αποσυρθούν, αυτές εξακολουθούν να πωλούνται

Στις 8 Μαιου γράφαμε: "Αγοράσαμε παρτίδες από το ηλιέλαιο που έπρεπε να είχαν ανακληθεί. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι παρτίδες για να μην τις αγοράσετε και εσείς".
.
Σήμερα, 15 Μαΐου, πριν από λίγο, μία εβδομάδα μετά, από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγοράσαμε ηλιέλαιο από τις παρτίδες που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί. Περισσότερα αύριο γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται.
Εσείς να έχετε «τα μάτια σας δεκατέσσερα» όταν αγοράζεται ηλιέλαιο ή προϊόντα που το περιέχουν.
Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ για τέτοιου είδους αγορές συμβουλευτείτε τον πίνακα του ΕΦΕΤ που μπορείτε να τον βρείτε εδώ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ προειδοποιεί για το ότι στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορεί να υπάρχουν και άλλα προϊόντα τα οποία να είναι ακατάλληλα ενώ οι ιδιοκτήτες μικρών σούπερ μάρκετ δήλώνουν ότι κανένας δεν τους ενημέρωσε επισήμως για τις επικίνδυνες παρτίδες ηλιέλαιου και το πώς θα τις αποσύρουν.
Τέλος, μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι μπήκε λουκέτο στην εταιρεία η οποία προμήθευσε στην αγορά το ακατάλληλο ηλιέλαιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με σύνθημα: "Η ζωή μας αξίζει περισσότερο από τα κέρδη τους"

Μήνυμα αναγνώστη
.
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, εκατοντάδες πολίτες, κάτοικοι των δήμων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων, που προβλέπουν τη λειτουργία λιμανιού στο Σκαραμαγκά και την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.
Ήταν μια δυναμική κινητοποίηση-απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης και στην ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καταστρέφουν το περιβάλλον, υπονομεύουν την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής και απειλούν ευθέως αυτή την ίδια την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
.
Περισσότερα: http://home.asda.gr/asda/press3.htm

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εάν η Κίνα δεν θα μπορέσει να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ολυμπιάδα γίνεται στη χώρα που τους φιλοξένησε την τελευταία φορά

Ο καταστροφικός σεισμός στην Κίνα και το ενδεχόμενο να μην μπορεί μετά από αυτόν να αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων απασχόλησαν πριν λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι θα το λάβει σοβαρά υπόψη του καθώς αυτός θα είναι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτός θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωσή τους.
Οι Κινέζοι διαβεβαιώνουν τους πάντες ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν πείθεται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους και στέλνει εκπροσώπους της να κάνουν ελέγχους και εδώ στην Ελλάδα, όπως όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά, η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, είναι παραμελημένες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ρομπότ σε ρόλο μαέστρου - Δείτε πώς ο Asimo διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ντιτρόιτ



Με δεξιοτεχνία που θα ζήλευε ακόμα και ο Φον Κάραγιαν, ο Asimo, ένα ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας «Honda», διευθύνει σε ρόλο μαέστρου τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ντιτρόιτ. Ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες του ρομπότ είναι να αναγνωρίζει πρόσωπα, να σερβίρει, να τρέχει ακόμα και να χορεύει.
.
Περισσότερα: http://world.honda.com/news/2008/c080423ASIMO

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφίες από το κτήμα στο οποίο προσγειώθηκαν UFO στο Γύθειο – Τα ίχνη δημιουργούνται από το επικλινές έδαφος, λέει ο ιδιοκτήτης του

Οι διαστάσεις του θέματος είναι τόσο μεγάλες που βλέπουμε κατοίκους της Λακωνίας και όχι μόνο, να επισκέπτονται το Γύθειο για να δουν το σημείο της προσγείωσης του UFO ακόμα και σήμερα 15 μέρες περίπου μετά το συμβάν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Παλιόπολης (στις εργατικές κατοικίες και στα Γυμνάσια) του Γυθείου περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου.
Περίπου στις 9:15 το βράδυ έγινε μια πρώτη μικρή διακοπή ρεύματος στο Γύθειο και στη συνέχεια στις 10 έγινε ολική διακοπή ρεύματος, όταν ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ κάηκε. Εκείνη την ώρα το φωτεινό αντικείμενο βρισκόταν πάνω από το μετασχηματιστή.
Στην περιοχή πάνω από τα Γυμνάσια, λένε οι μαρτυρίες, το ιπτάμενο αντικείμενο έμεινε μέχρι τις 1:00 τα ξημερώματα και μετά πήγε πάνω από το κοιμητήριο, όπου έμεινε μέχρι τις 4:15.
Στη συνέχεια το αντικείμενο χάθηκε με κατεύθυνση προς την περιοχή της Λίμνης.
Την άλλη μέρα το πρωί, κάποιο κάτοικοι παρατήρησαν στην περιοχή της Λίμνης σε έναν αγρό που φαίνεται από τον δρόμο, σχήματα επάνω σε βρόμη. Αυτή ήταν το σημείο που σύμφωνα με της μαρτυρίες, προσγειώθηκαν τα ΑΤΙΑ.
Η μορφή του αντικειμένου, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν σφαιρικό σαν μπάλα χρώματος γρι, με ακανόνιστες γραμμές μέσα του και περιστρεφόταν με συγκεκριμένες κινήσεις και ασύλληπτες ταχύτητες, ενώ γύρω του περιστρεφόταν ένα άλλο φως.
Μαρτυρίες επίσης κάνουν λόγω για 5 ΑΤΙΑ, ένα μεγάλο με διάμετρο περίπου 80 - 100 μέτρων και άλλα 4 με διάμετρο περίπου δωματίου, τα οποία πετούσαν μάλιστα και σε χαμηλό ύψος περίπου στα 200 μέτρα.
Όμως, ανακαλύψαμε ότι την μέρα που εμφανίστηκαν τα UFO, είχε χαμηλή και όχι πυκνή νέφωση. Είναι δυνατόν λοιπόν, με ένα δυνατό προβολέα όπως αυτά που χρησιμοποιούν κάποια νυκτερινά κέντρα ή circo, να έχουμε αντικατοπτρισμό στα σύννεφα και μάλιστα αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Αυτοί οι προβολείς, ακολουθώντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι δυνατόν προκειμένου να τραβήξουν ακόμα περισσότερο την προσοχή μας, να κάνουν και διάφορες γεωμετρικές κινήσεις και περιστροφές σε μεγάλες ταχύτητες.
Το φαινόμενο αυτό λοιπόν, μάθαμε ότι το είδαν και στην Αρεόπολη, εκεί που ένα νυκτερινό μαγαζί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εξοπλισμό.
Όσο για το κτήμα με τα ίχνη, ανακαλύψαμε ότι ανήκει στο Δημήτρη Πετροπουλάκη, κάτοικο Γυθείου. Τον επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε μαζί του.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του κτήματος
.
Ο κ. Πετροπουλάκης μας είπε ότι πριν από λίγα χρόνια, έγιναν κάποιες χωματουργικές εργασίες στο κτήμα του και από τότε υπάρχει ένα κυκλικό βαθούλωμα, που όταν βρέχει τα νερά του χωραφιού συγκεντρώνονται σε αυτό το σημείο. Κάθε χρόνο το χωράφι του το σπέρνει με σιτηρά, άλλοτε κριθάρι, άλλοτε με βρόμη κλπ. Όταν τέτοιο καιρό βρέξει, τα φυτά που έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται στο σημείο του βαθουλώματος, λόγω της βροχής και του νερού που μαζεύεται στο έδαφος, γέρνουν δίνοντας την εντύπωση, πως κάτι έχει κάτσει επάνω τους.
Έτσι και φέτος, μας λέει ο κ. Πετροπουλάκης, η βρόμη που είχε σπείρει και φυτρώσει, σε εκείνο το σημείο παρουσίασε το φαινόμενο να γείρουν σε περίπου κυκλικό σχήμα τα φυτά. Το φαινόμενο δε, παρουσιάστηκε λίγο πριν το Πάσχα όπου και είχαμε τις τότε βροχές.
Άρα, δεν υπάρχει καμία σύνδεση του χωραφιού με κάποια πιθανή προσγείωση UFO, τουλάχιστον στο κτήμα του κ. Πετροπουλάκη, το οποίο καθημερινά το επισκέπτονται αρκετές δεκάδες κόσμου.
Εμείς νομίζουμε ότι το μυστήριο του Γυθείου, όσο μπορούσαμε το έχουμε λύσει και μάλιστα πριν καν προλάβει να έρθει η NASA και να αποκλίσει την περιοχή, για να προστατέψει τον κόσμο από πιθανά ραδιενεργά κατάλοιπα και μικροοργανισμούς που μπορεί να μετέφερε το UFO, από την πιθανή του προσγείωση στην περιοχή.
.
Περισσότερα στο www.apela.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι «ανέκδοτες εικόνες από τη Χιροσίμα» ήταν απάτη

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε δέκα ανέκδοτες φωτογραφίες φρίκης από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μετά τον βομβαρδισμό της το 1945.
Όπως αποδείχθηκε τελικά, οι φωτογραφίες δεν ήταν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα αλλά απεικόνιζαν διαμελισμένα πτώματα ύστερα από έναν καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα περίχωρα του Τόκιο το 1923 και ουδεμία σχέση είχαν με τη Χιροσίμα και την ατομική βόμβα......
...
Περισσότερα στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα πράσινο σκυλάκι γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη

Ένα σκυλάκι που γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη πριν από λίγες μέρες έχει τραβήξει την προσοχή των κατοίκων της περιοχής γιατί είναι... πράσινο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κουτάβια που γέννησε η ίδια μαμά και είναι ολόλευκα.
Οι επιστήμονες που εξέτασαν το κουτάβι λένε ότι συμβαίνει σχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενός ζώου, το αμνιακό υγρό να μπερδεύεται με τον πλακούντα και σε συνδυασμό με το χρώμα της μαμάς του και το τι αυτή τρώει, να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.
Δείτε εδώ το βίντεο.
.
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκκρεμούν απλήρωτες κλήσεις για παρκάρισμα από τα έτη 1999, 2000, 2001, δηλαδή την εποχή των παρκόμετρων;

Μήνυμα αναγνώστη

.
Πήγα στην εφορία να πάρω μία ενημερότητα αλλά μου είπαν ότι είναι μπλοκαρισμένη από το Δήμο Αθηνών. Εκεί μου είπαν ότι εκκρεμούν απλήρωτες κλήσεις για παρκάρισμα από τα έτη 1999, 2000, 2001, δηλαδή την εποχή των παρκόμετρων όταν κανένας δεν τα πλήρωνε επειδή ήταν αντισυνταγματικά. Τώρα λέει πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ!
Όμως, υπάρχει ένας νόμος μου είπαν και μπορώ να πληρώσω μόνο 350 και σε δόσεις…
Σας γράφω επειδή μου… «μυρίζει» κομπίνα.
Πώς δεν έχουν παραγραφεί κλήσεις για παρκάρισμα εδώ και 8-9 χρόνια; Οι κλήσεις που είχαν δοθεί από τα παρκόμετρα δεν ήταν παράνομες; Πώς επανέρχονται τώρα και μας ζητάνε να πληρώσουμε;
.
Ένας αγανακτισμένος Αθηναίος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά"

Μήνυμα αναγνώστη
.
"Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά"
Διαμαρτυρία για την λογοκρισία κατά των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου: http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το timing του ΙΝΚΑ

Μήνυμα αναγνώστη

.
Σε μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας καλεί τους καταναλωτές σήμερα Πέμπτη η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (πρώην ΙΝ.ΚΑ).
Ομολογουμένως πολύ έξυπνη η ιδέα να μποϊκοτάρουμε τα σούπερ μάρκετ τη μέρα που τα ράφια τους είναι άδεια, λόγω της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.
..
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος πουλάει τον Ο.Τ.Ε και για ποιους το κάνει;

Μήνυμα αναγνώστη
.
Ποιος μας έπεισε ότι η πώληση του Ο.Τ.Ε θα μας ωφελήσει; Τι είδους ωφελήματα θα έχουμε; Ζαχαρωτά, μανταλάκια, γιαουρτάκια με γεύσεις εξωτικών φρούτων, το χαμόγελο του Αλογοσκούφη μετά την πώληση τυπωμένο σε αφίσα με κάδρο στο σαλόνι μας;
Αρκεί για να ξεβολευτούν κάποιοι «βολεμένοι» να πουληθεί η μεγαλύτερη κρατική εταιρία, η οποία παρά τις παθογένειες του δημοσίου έκανε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς κέρδη 221,9 εκατομμύρια ευρώ;
Ποιος τον έφτιαξε τον Ο.Τ.Ε; Να καθαρίζει 70 δισεκατομμύρια δραχμές μέσα σε ένα εξάμηνο και να προσφέρει ταυτόχρονα τις χαμηλότερες τιμές σχεδόν σε όλους τους τομείς της αγοράς όπου δραστηριοποιείται;
Ποιος έστησε τις κολόνες σε όλη την χώρα για να έχει τηλέφωνο και το πιο μακρινό χωριό; Παρήγγειλε και τοποθέτησε τα ασύρματα δίκτυα;
Ποιος πάλεψε για να μπει ο τηλεφωνικός οργανισμός της χώρας στην κινητή τηλεφωνία, από όπου σήμερα προέρχεται ένα σημαντικό μέρος των κερδών του;
Ποιος είχε αποκλείσει τον Ο.Τ.Ε. από την κινητή τηλεφωνία το 1992; Δεν ήθελε να είναι κερδοφόρος ο οργανισμός; Να έχουν καλύτερες τιμές και υπηρεσίες οι πολίτες;
Ποιος εγγυάται σήμερα ότι τίποτα δεν θα απειλήσει την εθνική ασφάλεια στον ευαίσθητο τομέα των τηλεπικοινωνιών;
Ποιος σχεδίασε και εκτέλεσε τις επενδύσεις του Ο.Τ.Ε. σε χώρες της Βαλκανικής και ευρύτερα; Προσπάθησε να κάνει τον οργανισμό ισχυρότερο και πιο λειτουργικό για να εξυπηρετεί και να φέρνει κέρδη; Στα ταμεία του, στο ταμείο του κράτους, για τις ανάγκες των εργαζομένων του, για τις ανάγκες του κράτους;
Ποιος πρέπει να αποφασίσει που θα πηγαίνουν τα κέρδη του Ο.Τ.Ε.;
Ποιος συνεισέφερε περισσότερο στην σημερινή εικόνα του οργανισμού; Στην κερδοφορία του; Στις προοπτικές του;
Ποιος θα πουλούσε το καμάρι του για να το χαίρονται άλλοι;
Ποιος πουλάει τον κόπο των άλλων; Και εκποιεί το μέλλον του οργανισμού και της χώρας.
Ποιος καλλιεργεί χειρότερες εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους και καλύτερες συνθήκες κερδοσκοπίας για κάποιους άλλους;
Ποιος πουλάει τον Ο.Τ.Ε και για ποιους το κάνει;
Δεν θα απαντήσω σήμερα! Αργήσαμε…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί χτίζεται η Πάρνηθα

Δείτε και το "Η Πάρνηθα χτίζεται" - Η απάντηση του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. αλλά κυρίως δείτε το Διάταγμα Προστασίας Πάρνηθας και το Χάρτη ζωνών προστασίας για να καταλάβετε ότι όταν κάποιες "πόρτες" μένουν νόμιμα ανοιχτές, είναι πολύ λογικό κάποιοι να τις περάσουν...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Η Πάρνηθα χτίζεται" - Η απάντηση του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Έχουμε ασχοληθεί δυο φορές με το ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα "Ο κόσμος του Επενδυτή"
Μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. έκανε την ακόλουθει ανακοίνωση:
Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» το Σάββατο 10 Μαΐου για αυθαίρετες κατασκευές στην Πάρνηθα, επισημαίνουμε τα εξής:
Οι περιοχές της Πάρνηθας που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι παρακολουθούνται δορυφορικά και με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μ. Πέμπτη 24 Απριλίου) δεν υπάρχει καμία αυθαίρετη κατασκευή σε αυτές.
Οι κατοικίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν βρίσκονται στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας, αλλά στην περιοχή της Δροσοπηγής.
Με εντολή του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργου Σουφλιά, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βρίσκονται από χθες στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι κατοικίες και διεξάγουν έλεγχο.
Η περιοχή είναι εντός των ορίων αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καπανδριτίου και από σήμερα το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που εξετάζει την υπόθεση πραγματοποιεί επίσκεψη και στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο Καπανδριτίου.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις και φυσικά αν βεβαιωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν οι πλέον αυστηρές διοικητικές ποινές και η υπόθεση θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας ακόμα αναλώσιμος αναβάτης ήρωας

Μήνυμα αναγνώστη
.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ το ακριβές κείμενο της επιστολής μου χωρίς τα τυπογραφικά λάθη της εφημερίδος Κing Βet και τα αρχικά σχόλια αυτής 13-05-2008:
Επιστολή του επίτιμου προέδρου των αναβατών κ. Μάρκου Καζάκου, σχετικά με το τραγικό ατύχημα του αναβάτη Π. Λιάκου.

Γεια σας φίλοι και φίλες των ιπποδρομιών,

Σας έχω ξαναπεί πως σε οποιαδήποτε επιστολή λαμβάνω σχετικά με κάποιο θέμα, διένεξη, ενημέρωση, δεν παίρνω ποτέ θέση αμέσως, εάν δεν «ψάξω» το θέμα! Ακόμα και εάν έχω δημοσιεύσει – πάντα με την άδεια της εφημερίδας – την οποιαδήποτε θέση, εγώ προσωπικά τοποθετούμαι αφού κάνω την προσωπική μου έρευνα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει μια ιδιαιτερότητα. Ότι η επιστολή προέρχεται από τον επίτιμο πρόεδρο των αναβατών κ. Μάρκο Καζάκο που εκτός του όποιου αγώνα έχει κάνει για τα δικαιώματα των αναβατών επί σειρά ετών, τον ίδιο, τον είχαν «μαζέψει» ουκ ολίγες φορές ως τραυματία από τον στίβο του ιπποδρόμου, και είναι σίγουρο ότι ξέρει ακριβώς για τι πράγμα μιλάει!
Ας περάσουμε στην ανάγνωση της επιστολής η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία από το εξής γεγονός: Σήμερα ήταν να δημοσιεύσω την ανοιχτή επιστολή του επίτιμου προέδρου προς την Πολιτεία, ως αναφορά το παράνομο ιπποδρομιακό στοίχημα. Μια επιστολή που θα του έδινε αρκετούς «πόντους» τουλάχιστον στο ιπποδρομιακό κοινό. Παρ΄ όλα αυτά μου ζήτησε να γίνει αυτό σε κάποια άλλη έκδοση και θεωρεί πως αυτή η επιστολή έχει μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη προτεραιότητα!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΗΡΩΑΣ
Είδα την κούρσα απευθείας και ως εμπειρικός σχημάτισα αμέσως την άποψη μου για το τι ακριβώς συνέβη.
Με βάση τα γεγονότα που επακολούθησαν τουλάχιστον εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμα μου για το πώς προήλθε η ανατροπή και λυπάμαι πολύ που ακόμα δεν έχει βγει ένα πόρισμα δικαίωσης για τον ήρωα αθλητή που σημειωτέον από τα πρώτα του βήματα στον ιππόδρομο (στάβλο Σολομωνίδη) είχα την ευχαρίστηση να απολαύσω ένα παιδί ευαίσθητο , καλοσυνάτο, γεμάτο χιούμορ και ζωή και ο οποίος είχε τον τρόπο του να κερδίζει μόνον φίλους.
Είναι κρίμα για αυτόν τον αθλητή, αφ’ ενός η μη ανακοίνωση του πορίσματος ΑΛΛΑ και το γεγονός που ακόμα και σήμερα κανείς από τους καθ’ ύλη αρμοδίους (ΟΔΙΕ –ΦΕΕ) ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ να διεξαχθεί μια ιπποδρομιακή συγκέντρωση προκειμένου να συγκεντρωθεί ορισμένο χρηματικό ποσόν έτσι ώστε να μπορέσει να μεταβεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Εξωτερικό όπως συνέβη με τον άλλον ήρωα αθλητή Σταμάτη Μπάκο που κερδίζει καθημερινά την ζωή παρά την ατυχία που του έτυχε.
Ευελπιστώ ότι αυτό θα το κάνει ο Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, που ενδιαφέρθηκε άμεσα για την υγεία του άτυχου αναβάτη, αρκεί μόνον, κάποιος να τον ενημερώσει.
Θέλω προσωπικά να συγχαρώ την ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων του χώρου για την οικονομική βοήθεια που του παρείχαν και θα θεωρούσα σκόπιμο, επειδή σε αυτήν την περίπτωση η παροιμία «Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό» δε θα πρέπει να ισχύσει, αυτά τα ονόματα να ανακοινωθούν προς παράδειγμα και προς μίμηση και άλλων.
Όσον αφορά την διοίκηση των Αναβατών και τις κάποιες επιπόλαιες δηλώσεις ορισμένων μελών διά μέσου tv περί εξοικονόμησης χρημάτων για την υποστήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων ώστε να αναδειχθεί και το κοινωνικό πρόσωπο του Ιπποδρόμου, ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να αγνοεί και το "εσωτερικό" κοινωνικό πρόσωπο του Συνδέσμου Αναβατών και ειδικότερα απέναντι σε αγωνιστές –αναβάτες που όχι μόνον έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία αυτού του Συνδέσμου και με άοκνες προσπάθειες κατάφεραν να τον ανεβάσουν στο ύψος που του αρμόζει ΑΛΛΑ και σε όλα τα μέλη που με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας στήριξαν την όλη προσπάθεια.
Για δεύτερη φορά με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου των Αναβατών ας μου επιτραπεί να σας συστήσω στην υπάρχουσα Διοίκηση , για να μην μείνετε στην ιστορία του Συνδέσμου ως ένας από τους αρνητικότερους πρωταγωνιστές και η αιτία να «ξεκόψουν» οι νεότεροι από αξίες του παρελθόντος που αποτελούν την κληρονομιά μας να φροντίσετε οι αγωνιστές-αναβάτες να έχουν την θέση που τους αρμόζει στην καρδιά μας ,που ευτυχώς για μας έχουμε ακόμα και δυστυχώς για κάποιους από εσάς το ανωτέρω σημείο παραμένει τουλάχιστον κενό ΑΛΛΑ να αποκατασταθούν πλήρως και αφιερώνω το «Έρμα μαντριά γιομάτα λύκους» και «Εκεί που είσαστε ήτανε και ο ΛΙΑΚΟΣ κι εδώ που είναι μπορεί να έρθετε (ή να φτάσετε)».
Η φωτογραφία είναι από έπαθλο που είχε καθιερώσει ο Σύνδεσμος Αναβατών σε συνεργασία με την ΦΕΕ στην μνήμη αποβιωσάντων αναβατών και τα οποία δυστυχώς διεκόπησαν για ανεξήγητους λόγους (ίσως στοιχίζει ακριβά ένα κύπελλο) γιατί φαίνεται ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον Δαίμελο, Καπερώνη, Βάιο Καραδήμα, Λυκούδη, Καπανδρίτι και άλλους αδικοχαμένους αναβάτες.
Φαίνεται ότι είναι ακριβά τα κύπελλα ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡA ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ που εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες!
Τα συμπεράσματα από την επιστολή, τα αφήνω στην κρίση σας!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άδεια πρέπει να είναι σούπερ μάρκετ και μαγαζιά την Πέμπτη 15 Μαΐου λένε οι ενώσεις καταναλωτών

Την Πέμπτη 15 Μαϊου, που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κυρήξει απεργίες και στάσεις εργασίας, απεργούν και οι καταναλωτές.
Σε μποϋκοταζ κατά της ακριβειας καλεί τους καταναλωτές, την Πέμπτη, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.
Με ανακοίνωσή της ζητεί από τους πολίτες να μη διαθέσουν «ούτε ευρώ στην αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...