Ειδήσεις

16 Μαΐ 2008

Φωτογραφία με τα... "μέτρα" που έλαβαν σε Αστυνομικό Τμήμα για αποτροπή επιθέσεων σαν τη χθεσινή

Στο Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς μου αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ μετά τις 12:00. Κλείνουν το δρόμο που περνάει μπροστά από την είσοδο για προστασία, όπως μου είχαν πει όταν τους είχα ρωτήσει.
Σήμερα έκαναν το ίδιο πολύ νωρίτερα. Στις 10:00 πήρα τη φωτογραφία που σας στέλνω.
Φοβήθηκαν από τα χθεσινά στο Αιγάλεω και ταμπουρώθηκαν...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χθες αγοράσαμε ηλιέλαιο από αυτά πού θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί εδώ και μία εβδομάδα






Μπορεί η συγκεκριμένη παρτίδα ηλιελαίου να έχει ανακληθεί από τον ΕΦΕΤ, η εταιρεία να έχει γνωστοποιήσει ότι πρέπει να αποσυρθεί, εμείς το αγοράσαμε χθες από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Παρίσι δημοσιογράφος κατέγραψε με κρυφή κάμερα καλοντυμένους χαμηλόμισθους πολίτες και όχι άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγα τρόφιμα

Το βίντεο -ντοκουμέντο καταμαρτυρά πως η ανέχεια λόγω της ακρίβειας πλήττει τους χαμηλόμισθους. Αρκετοί Παριζιάνοι πολίτες μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ, αναζητούν στα σκουπίδια όλων των ειδών τα τρόφιμα. Ακόμη και γιαούρτια. Φαίνονται μάλιστα και ικανοποιημένοι από αυτή την λύση που σε άλλες εποχές, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό τους. Τροφές, απορρυπαντικά ακόμη και εμφιαλωμένα νερά μπαίνουν στις τσάντες των «ανώνυμων» πολιτών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Σουφλιάς: Εμείς οι Σαρακατσάνοι στο χωριό μου, έχουμε ένα πρόχειρο φαγητό. Αυτή είναι η παπάρα

«Τα περί παρωδίας διαλόγου για το χωροταξικό είναι παπαρολογίες και υπερβολές...» είπε ο Γιώργος Σουφλιάς στη Βουλή και σήμερα, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η αδόκιμη έκφρασή του στη συζήτηση του χωροταξικού στη Βουλή, ο Γιώργος Σουφλιάς επανήλθε εξηγώντας την προέλευση της λέξης, η οποία όμως εν τω μεταξύ διαγράφηκε και από τα πρακτικά της Βουλής... Οι βουλευτές που μετείχαν στη συζήτηση για το χωροταξικό στη Βουλή άκουσαν έκπληκτοι τον Γιώργο Σουφλιά... Τι σημαίνει η έκφραση "παπαρολογίες" κατά τον Γιώργο Σουφλιά;
Εμείς οι Σαρακατσάνοι στο χωριό μου, έχουμε ένα πρόχειρο φαγητό. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ψωμί, λίγο τυρί, λίγο νερό και τα βράζουμε. Αυτή είναι η παπάρα. Ένα πρόχειρο, ένα άχρηστο φαγητό. Γι’ αυτό και όταν λέμε «λες παπάρες» εννοούμε άχρηστα πράγματα, είπε...
Ο «Αlpha» αναζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίμαχη έκφραση στο λεξικό. Η μόνη συναφής λέξη που εντοπίσαμε ήταν η λέξη "παπάρα"... που σημαίνει είτε ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα είτε πρόχειρο φαγητό από κομμάτια ψωμιού βρασμένα με κρασί ή με βούτυρο ή με λάδι. Μεταφορικά, η λέξη χρησιμοποιείται για να εκφράσει αυστηρή επίπληξη, κατσάδιασμα ή ανοησία...

Πάντως στα πρακτικά της επιτροπής της Βουλής η επίμαχη λέξη αντικαταστάθηκε από τη λέξη αστειότητες...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαρίκα Μητσοτάκη για τους πολιτικούς αρχηγούς

Ρένα Κουβελιώτη: Κώστας Καραμανλής;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Πολύ καλός στη δική μας κυβέρνηση.
Ρένα Κουβελιώτη: Τσίπρας;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Απλώς, γελώ.
Ρένα Κουβελιώτη: Με τη φωτογράφηση;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Όχι Είναι ένα νεαρό παιδί…
Ρένα Κουβελιώτη: Δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει...
Μαρίκα Μητσοτάκη: Αστεία πράγματα.
Ρένα Κουβελιώτη: Γιώργος Παπανδρέου;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Καμία…
Ρένα Κουβελιώτη: Αλέκα Παπαρήγα;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Εγώ βρίσκω τη Παπαρήγα πολύ καλή στο κόμμα που είναι και αυτό που κάνει...

Από το δελτίο ειδήσεων του "Alpha".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν έκλεισαν τελικά την εταιρεία στο Βόλο που προμήθευσε την αγορά με ακατάλληλο ηλιέλαιο

Νέο σηριαλ με την εταιρία που εισήγαγε τις επικίνδυνες παρτίδες του λαδιού.
Στην εταιρία δεν μπήκε τελικά λουκέτο παρά τη χθεσινή υπουργική απόφαση και το πρωί έγινε απλώς αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ...
Δείτε και την ανάρτηση: 'Εβαλαν "λουκέτο" σε εταιρεία χωρίς άδεια λειτουργίας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η προκήρυξη της σημερινής επίθεσης στο Α.Τ. Αιγάλεω: "Έχουμε συγκεκριμένη αιτία που το κάναμε και θα το ξανακάνουμε"

Τα ξημερώματα στις 16 Μαΐου, χωρίς κάποια συγκυρία και αφορμή, επιτεθήκαμε στο Α.Τ. Αιγάλεω.
Έχουμε όμως συγκεκριμένη αιτία που το κάναμε και θα το ξανακάνουμε. Η αιτία είναι ή ίδια η ύπαρξη της αστυνομίας.
Εμείς δεν περιμένουμε πότε θα αποκαλυφθούν αστυνομικές αυθαιρεσίες ή πότε οι μπάτσοι θα υπερβούν τα καθήκοντά τους με «τυχαίες» εκπυρσοκροτήσεις, ξυλοδαρμούς στα τμήματα, εμπόριο ναρκωτικών, βιασμούς εκδιδόμενων γυναικών στα κρατητήρια κ.α. Υπερβαίνουμε εμείς την σιωπή και την απάθεια αυτής της κοινωνίας και περνάμε πρώτοι στην επίθεση. Γιατί ο ρόλος της αστυνομίας είναι συγκεκριμένος. Είναι ο ένοπλος εσωτερικός στρατός του δημοκρατικού δεσποτισμού που διαφυλάσσει την τάξη και την ασφάλεια του καθεστώτος. Υπερασπιστής των συμφερόντων των αφεντικών, επιστάτης της νομολατρείας, φρουρός της πειθαρχικής ροής χρήματος και εμπορευμάτων. Για αυτό η αστυνομία είναι πάντα ένας ωραίος στόχος. Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι οι μπάτσοι, από τους «ζόρικους» ΜΑΤάδες και τους σερίφηδες ΖΗΤΑδες μέχρι τον τελευταίο αστυνομικό πληρώματος περιπολικού, ότι για τον καθένα από αυτούς πάντα θα αντιστοιχεί μια καλοζυγισμένη πέτρα στο κεφάλι.
Δεν κάνουμε διακρίσεις, από τη στιγμή που αυτοί από μόνοι τους επέλεξαν να διακριθούν φορώντας τη στολή. Οι καλοστημένες ενέδρες και οι επιθέσεις εναντίον τους είναι το τίμημα της επιλογής τους. Δεν θα γράψουμε τα αυτονόητα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι οι μπάτσοι διαφυλάττουν αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι ή βλάκας ή συνάδελφός τους. Ζούμε σε μια ένστολη πραγματικότητα που οπλοφορεί και ελέγχει τη σύγχρονη αποστειρωμένη καθημερινότητα η οποία και εξαντλείται σε μια διαρκή εναλλαγή τήρησης εντολών και διαταγών με ηχητική υπόκρουση τη σιωπή και την αδράνεια. Επιθυμώντας να διαταράξουμε αυτήν την πένθιμη κανονικότητα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα που ως σύμβολο αποτελεί την εγγύηση αυτής της συνθήκης. Επιλέξαμε να χτυπήσουμε το πολυδύναμο Α.Τ. Αιγάλεω και για δυο παραπάνω λόγους: Πρώτον, θέλαμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη υλική καταστροφή. Γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. διέθετε αρκετά οχήματα να πυρπολήσουμε και αυτό ήταν μια πρόκληση και ένα καλό κίνητρο για την πράξη μας. Δεύτερον, στην περιοχή του Αιγάλεω πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε μια επιτροπή κατοίκων που διοργάνωσε και πορεία με κεντρικό της αίτημα την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή. Η επίθεση στο Α.Τ. Αιγάλεω είναι η συμβολή μας στο διάλογο που θέλουμε να ανοίξουμε με αυτό το παρακλάδι του κοινωνικού χαφιεδισμού. Τέλος, όσον αφορά το χρόνο της ενέργειας, θέλαμε να είναι κοντά σε μια άλλη σημαδιακή ημερομηνία, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τον αντάρτη πόλης Χ. Τσουτσουβή που στις 15 Μαΐου 1985, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γκύζη, αφού πρώτα κατάφερε να εκτελέσει τρεις από αυτούς. Το χτύπημα αυτό το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους συντρόφους που σε πείσμα των καιρών, της σιωπής και της αδράνειας, επιμένουν να πυρπολούν τις ήσυχες νύχτες της μητρόπολης με τις φωτιές τους.
.
Συμμορίες Συνείδησης
.
Υ.Γ. Η αποχώρησή μας από το Α.Τ. έγινε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, στον χρόνο που είχαμε επιλέξει και όχι από τους πυροβολισμούς των μπάτσων, όπως ισχυρίζονται οι κύκλοι της αστυνομίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοψία - σοκ στην Πάρνηθα - Έτοιμη να καεί ξανά...

Τραγική είναι η εικόνα που επικρατεί στην Πάρνηθα. Το κομμάτι του δάσους που έχει απομείνει θεωρείται ωρολογιακή βόμβα. Η κάμερα του "Alpha" εντόπισε βαρέλια με καύσιμα παλιά αυτοκίνητα και τόνους σκουπιδιών. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τις αρχές για ολιγωρία και ζητούν να ληφθούν μετρά άμεσα για να μην επαναληφθεί η καταστροφή του καλοκαιριού...
Στο δάσος μπορείς να βρεις ησυχία, καθαρό αέρα, λάστιχα, γεμάτα βαρέλια με καύσιμα, σκουπίδια ακόμα και αυτοκίνητα...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άφησαν την εγχείρηση στη… μέση γιατί έφυγε ο αναισθησιολόγος

Μιλάμε με το σύζυγο της ασθενούς, η οποία είχε προγραμματίσει μία χειρουργική επέμβαση για πάρκινσον, χθες Παρασκευή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, στην Πάτρα.
Ενώ το χειρουργείο βρισκόταν σε εξέλιξη μας λέει, τον φώναξε ο χειρουργός και του είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το χειρουργείο, καθώς δεν είχε αναισθησιολόγο. Ο αναισθησιολόγος είχε εμφανιστεί κάποια στιγμή στο χειρουργείο, αλλά μετά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έφυγε. Η ασθενής άρχισε να ανεβάζει πίεση και έτσι, ο γιατρός αποφάσισε να διακόψει την επέμβαση, καθώς η παρουσία του αναισθησιολόγου στις συγκεκριμένες επεμβάσεις, κρίνεται απαραίτητη από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η επέμβαση, αν και κρίνεται σοβαρή, πήρε παράταση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο γιατρός να ξανακλείσει την τομή στο κρανίο της ασθενούς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε για την υγεία της αυτό ή για την ψυχολογία της, αφού ήταν ξύπνια και άκουγε τα πάντα.
Το ζευγάρι, που πήγε στην Πάτρα αποκλειστικά για την επέμβαση αυτή, καθώς είναι από την Αθήνα, έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά.
....
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σπίτι της μαντάμ Ορτάνς...

«Η Νέα Δημοκρατία κατέστησε τον ΟΤΕ "σπίτι της μαντάμ Ορτάνς". Βέβαια, το κόκκινο φωτάκι στην εξώπορτα του ΟΤΕ το είχε βάλει πρώτο το ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε χαρακτηριστικά σήμερα στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα ήταν απλά θέμα χρόνου να βρεθεί ο πελάτης που θα πλήρωνε αδρά».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ανοίγει» σιγά, σιγά το site της η κινέζικη εταιρεία που προμήθευσε τα αναβολικά στην Άρση Βαρών

«Ανοίγει» σιγά, σιγά το site της η κινέζικη εταιρεία που προμήθευσε τα αναβολικά στην Άρση Βαρών. Και λέμε σιγά, σιγά γιατί υπάρχει εικόνα μόνο στην αγγλική και όχι στην κινεζική έκδοση και αυτή χωρίς ιδιαίτερο νόημα αφού δεν υπάρχει πρόσβαση σε κανένα από τα links. Όσο για τις αλλαγές, επειδή η ιστοσελίδα είχε κλείσει για να αλλάξει η διαμόρφωσή της, είναι ελάχιστες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχει χώρα στην οποία το πετρέλαιο πωλείται προς 2 λεπτά του ευρώ, το λίτρο

Μπορεί το πετρέλαιο να υπερβαίνει τα 125 δολάρια το βαρέλι, υπάρχει όμως μια χώρα όπου η βενζίνη πωλείται προς… δύο λεπτά του ευρώ ή 3 σεντς δολαρίου το λίτρο και δεν είναι άλλη από τη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Καισαριανής, τον περασμένο Δεκέμβριο συνάντησε στελέχη της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες και συζήτησαν το ενδεχόμενο η χώρα της Λατινικής Αμερικής να προμηθεύει με «μαύρο χρυσό» την Καισαριανή αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις.
.
Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμα σε τράπεζες γιατί χρέωναν υπέρογκα έξοδα και προμήθειες και δεν παρείχαν σαφή ενημέρωση

Πρόστιμα συνολικού ύψους ενός 1,73 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε σε 19 Πιστωτικά Ιδρύματα, η Τράπεζα της Ελλάδος. Ορισμένες από αυτές χρέωναν έξοδα και προμήθειες κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, ενώ άλλες δεν παρείχαν σαφή ενημέρωση.

.....

Για πρώτη φορά η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε και τα ονόματά τους:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. € 115.000

ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. € 85.000

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. € 60.000

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. € 175.000

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ € 60.000

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. € 160.000

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ ΠΕ. € 50.000

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Τ.Ε. € 140.000

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. € 50.000

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. € 160.000

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ € 25.000

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. € 25.000

ΤΡΑΠΕΖΑ PRΟΒΑΝΚ Α.Ε. € 50.000

ΑSPIS BANK Α.Τ.Ε. € 95.000

ΒΝP PARIBAS € 30.000

CITIBANK INTERNATIONAL PLC € 50.000

FBB ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. € 50.000

HSBC BANK PLC € 30.000

MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. € 90.000

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

'Εβαλαν "λουκέτο" σε εταιρεία χωρίς άδεια λειτουργίας

Στις 7 Μαΐου του 2008 ο ΕΦΕΤ διαπιστώνει ότι η εταιρεία που εισήγαγε τη μεγαλύτερη ποσότητα επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιελαίου, δεν έχει άδεια λειτουργίας και ικανοποιητικό σύστημα ελέγχου καταλληλότητας προϊόντων.
Έπρεπε να προμηθεύσει την αγορά με ακατάλληλο ηλιέλαιο για να ελεγχθεί μια εταιρεία οι οποία λειτουργεί χωρίς άδεια;
.
Από την εφημερίδα Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακύρωση συμμετοχής στην εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης

Μήνυμα αναγνώστη
.

Η προγραμματισμένη μετάβαση του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων στα Χανιά, για την 67η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ματαιώνεται λόγο των παραλόγων απαιτήσεων της ΑΝΕΚ.
Ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη εταιρία μετέφερε δωρεάν τα Ιστορικά Οχήματα του Σ.Δ.Ι.Ο. και επιβαρύνονταν τα μέλη μας μόνο το 50% της αξίας των τετράκλινων καμπινών, φέτος οι απαιτήσεις της έφτασαν στα όρια του παραλόγου αν όχι του εμπαιγμού και της κοροϊδίας, απαιτώντας από τον Σύλλογό μας ακέραιο το κόστος μεταφοράς των οχημάτων και έκπτωση 30% στις τετράκλινες καμπίνες.
Σημειωτέον ότι δε βρισκόμαστε σε μία εποχή με πληρότητα των πλοίων 100% .
Επειδή η δαπάνη της μετακίνησης μας κάτω από αυτούς τους όρους (σε σχέση με την αποδεδειγμένα σημαντικής προσφορά μας) είναι μεγάλη για τα μέλη του Σ.Δ.Ι.Ο., το Δ.Σ. αποφάσισε την ματαίωση του ταξιδίου και των αποκλεισμό έτσι, των οχημάτων μας από τους εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης που όλα τα παρελθόντα χρόνια από το 1995 λάμπρυναν με την παρουσία τους τις τοπικές εκδηλώσεις του Νομού Χανίων.
.
Ο Γενικός Γραμματέας Σ.Δ.Ι.Ο.
Γεώργιος Δρακόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...