Ειδήσεις

23 Μαΐ 2008

Δέκα άνθρωποι μπορεί να σωθούν από έναν δωρητή οργάνων

Περισσότεροι από 10 ασθενείς που έχουν ανάγκη από καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, νεφρά, κερατοειδείς, δέρμα ή και οστά μπορούν να σωθούν από τα όργανα ενός μόνο δότη.
...............
Περισσότερα εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένταση και λιποθυμίες επικράτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην πορεία των συνταξιούχων, όταν απωθήθηκαν από αστυνομικούς επί της Ηρώδου Αττικού

Ένταση και λιποθυμίες επικράτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην πορεία των συνταξιούχων, όταν απωθήθηκαν από αστυνομικούς επί της Ηρώδου Αττικού, λίγα μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια που τους πνίγει, ζητώντας κατώτατη σύνταξη 1.100 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και φθηνότερα φάρμακα. Οι περισσότεροι όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς τους. Τους συνταξιούχους δέχθηκε τελικά να δει ο γραμματέας του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος τους υποσχέθηκε να μεσολαβήσει, ώστε να συναντηθούν με τον Κώστα Καραμανλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Δάχτυλο» ανταγωνιστών καταγγέλλει η Ουκρανία για τη «λαδιά»

Μια άλλη όψη του διατροφικού εφιάλτη έρχεται από την Ουκρανία, όπου όλα δείχνουν ότι παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι αισχροκέρδειας με το ηλιέλαιο.

Οι Ουκρανοί τριπλασίασαν τις εξαγωγές τους αδιαφορώντας για τις προδιαγραφές ασφαλείας και συσκευασίας και ίσως έτσι βγήκαν στην αγορά οι ποσότητες του μολυσμένου ηλιελαίου.
Μάλιστα, ακόμη και στη Βουλή της χώρας ξέσπασαν κόντρες για τις εξαγωγές, καθώς στην αγορά της δεύτερης σε παραγωγή χώρα ηλιελαίου δεν υπάρχει ηλιέλαιο, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης από τις χώρες της ΕΕ.
Πριν από λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε, ότι το ηλιέλαιο εξαγόταν στην Ευρώπη και υποστήριξε ότι η μεγάλη ποσότητα που διαθέτει η χώρα σε καλή τιμή, ενόχλησε τους ανταγωνιστές. «Πέρσι εξαγάγαμε 200.000 τόνους και τώρα 500.000 τόνους ηλιέλαιο. Αυτό ενόχλησε τους Ευρωπαίους. Μας δημιουργούν προβλήματα και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τούρτσινοφ.
Επειδή η ποσότητα ήταν τεράστια, οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν αρχικά ότι αναγκαζόταν να αποθηκεύσουν το ηλιέλαιο σε δεξαμενές, που είχαν χρησιμοποιηθεί πρώτα για ορυκτέλαιο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών.
Τώρα δεν παραδέχονται τίποτα και περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, που έγιναν σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εξής θα πραγματοποιείται έλεγχος για ορυκτέλαιο και στην Ουκρανία, αλλά και στην χώρα που θα φθάνουν τα φορτία με το ηλιέλαιο. Αυτό όμως θα γίνει μετά από ένα μήνα, αφού πρώτα ειδικοί από την ΕΕ ταξιδέψουν στην Ουκρανία, τοποθετήσουν το σύστημα ελέγχου και αφού το δοκιμάσουν, ενημερώσουν τις υπόλοιπες χώρες.
Μέχρι τότε, μπορεί κάθε χώρα να μην επιτρέπει στα ουκρανικά φορτηγά πλοία την εκφόρτωση του ηλιελαίου.
.............
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο Κτηματολόγιο - Τρία εκατομμύρια πολίτες σε 107 περιοχές της χωράς καλούνται να πληρώσουν χαράτσι...

Τρία εκατομμύρια πολίτες σε 107 περιοχές της χωράς καλούνται να πληρώσουν χαράτσι, για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο...
Μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να έχουν καταβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα κτηματολογικά γραφεία, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο που αγγίζει τα 1500 ευρώ.
Το χαράτσι βέβαια διαφέρει από οικογένεια σε οικογένεια γιατί παίζει ρολό το είδος του ακινήτου αλλά και πόσοι ιδιοκτήτες έχουν μερίδιο σε αυτό.
Για ένα σπίτι 100 τ.μ. που η αντικειμενική του αξία είναι 200.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:

Για το ακίνητο: 35 ευρώ
Για αποθήκη: 20 ευρώ
Για γκαράζ: 20 ευρώ
Σύνολο: 75 ευρώ
Αν πάλι το ίδιο ακίνητο ανήκει εξ ημισίας σε ένα ζευγάρι τότε το σύνολο είναι: 75 + 75 = 150 ευρώ.

Μετά από τέσσερα χρόνιάα στην δεύτερη φάση της κτηματογράφησης οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη ποσό... Για το ακίνητο λοιπόν των 100 τετραγωνικών τα πρώτα 20.000 ευρώ είναι αφορολόγητα και το ποσό υπολογίζεται:
1/1000 Χ Αντικειμενική Αξία
180 ευρώ.

Συνολικά το ζευγάρι θα πληρώσει 150 και 180 δηλαδή, 330 ευρώ.
Η προθεσμία καταβολής των δηλώσεων ξεκινά από τις 17.06.2008 και λήγει στις 30.09.2008.
Αν δεν δηλωθούν τα περιουσιακά στοιχεία η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί στα δικαστήρια αφού το ακίνητο θα χαρακτηριστεί άγνωστου στου ιδιοκτήτη.
Τότε ξεκινά ένας νέος χορός χρημάτων με συμβολαιογράφους, τοπογράφους και δικηγόρους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θανάσιμος τραυματισμός εναερίτη

Άσχημο τέλος επεφύλασσε η μοίρα σε εναερίτη της ΔΕΗ, ο οποίος κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης της λειτουργίας ενός μετασχηματιστή που είχε υποστεί βλάβη στην περιοχή Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων, τραυματίστηκε θανάσιμα.
Ο 56χρονος τεχνικός εναερίτης, Αθανάσιος Γκουντόπουλος εργαζόταν πάνω σε στύλο της ΔΕΗ το βράδυ της Τετάρτης 21ης Μαΐου. Όταν έσπασε η ασφάλεια και ο ηλεκτροφόρος αγωγός έπεσε πάνω του, ο άτυχος άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον άτυχο τον άτυχο 56χρονο, πατέρα δύο κοριτσιών στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι σε τρεις μήνες ο άτυχος άνδρας θα έπαιρνε σύνταξη.
.................
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε χωρίς λόγο ο πρόεδρος της κοινότητας Ζωνιανών

"Κεραυνοβολήθηκε" η τοπική κοινωνία των Ζωνιανών, από την είδηση της παραίτησης του προέδρου της κοινότητας Αναστάσιου Παρασύρη, ο οποίος με ένα ολιγόλογο κείμενο το οποίο κατέθεσε στην Περιφέρεια, γνωστοποίησε την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη θέση του.
Η επίσημη αιτιολογία που χρησιμοποίησε στο κείμενο του, ήταν «σοβαροί προσωπικοί λόγοι» χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση που να δίνει περισσότερες πληροφορίες, για την απόφασή του να απομακρυνθεί από την προεδρεία της κοινότητας.
..........................
Περισσότερα στο: www.patris.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αστυνομικοί έπαιρναν με το ζόρι χρήματα από αλλοδαπούς

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων συνελήφθησαν, σήμερα δύο Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, για «Εκβίαση κατ΄εξακολούθηση» και «Κατάχρηση εξουσίας».
Οι συλληφθέντες ενώ εκτελούσαν υπηρεσία προέβησαν σε έλεγχο δύο Πακιστανών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό 187 ευρώ.
Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με τον ίδιο τρόπο, κατά καιρούς είχαν αποσπάσει και άλλα μικροποσά από αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς, προκειμένου να μην εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία σε διάφορες ποινικές παραβάσεις.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε βάρος τους, κατόπιν εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να ληφθούν άμεσα διοικητικά μέτρα (θέσεως στην κατάσταση της διαθεσιμότητας, διενέργεια Ε.Δ.Ε.).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατεδαφίστε το, τώρα γκρεμίστε το... λέει η Νομαρχία Μαγνησίας σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων

Τελεσίγραφο δέκα ημερών δίνει από σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατασκευών, στις περιοχές από Σουτραλί μέχρι Καρνάγιο, που παρεμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. Μετά την παρέλευση του δεκαήμερου τα αυθαίρετα θα πέσουν από συνεργεία κατεδάφισης.
.........
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άμα ξέρεις από λάδι...

Μήνυμα αναγνώστη
.........................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κινεζικές ομάδες έχουν εντοπίσει 50 επικίνδυνες πηγές ραδιενέργειας έπειτα από τον σεισμό της 12ης Μαΐου στην επαρχία Σιτσουάν

Από τις πενήντα επικίνδυνες πηγές ραδιενέργειας, οι δεκαπέντε από τις οποίες, δεν έχουν ακόμη ανευρεθεί, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γου Σιαοτσίνγκ, επιμένοντας ότι η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και ότι δεν έχει σημειωθεί διαρροή ραδιενέργειας.
"Τριάντα πέντε πηγές έχουν ανευρεθεί και έχουν επιβεβαιωθεί τα σημεία όπου βρίσκονται οι υπόλοιπες 15, αλλά δεν έχουν ανευρεθεί", δήλωσε ο Γου. "Τρεις είναι θαμμένες στα ερείπια και 12 άλλες βρίσκονται σε επικίνδυνα κτίρια στα οποία δεν μπορεί να εισέλθει προσωπικό. Προς το παρόν οι έλεγχοι δείχνουν ότι δεν έχει υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας", διευκρίνισε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους η Μιανμάρ ανοίγει τα σύνορά της

Μετά τη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο στρατιωτικός ηγέτης της Μιανμάρ συμφώνησε να επιτρέψει σε όλα τα μέλη ξένων ανθρωπιστικών οργανώσεων να προσεγγίσουν τις πληγείσες από τον κυκλώνα, περιοχές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μεζονέτα των οργίων - Σεξ και ναρκωτικά πρόσφερε ο ιδιοκτήτης της, στο Κολωνάκι όπου εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, 47,46, 41 και 39 ετών και ένας 46χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων.
.................
Περισσότερα: Νews247.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεξουαλικά όργια σε ... γηροκομείο - Δέκα από τους υπερήλικες ενοίκους αναγκάστηκαν να παντρευτούν, για να περιοριστεί το πρόβλημα του ελεύθερου σεξ!

Το «μπες-βγες» των ανδρών στα δωμάτια των γυναικών κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν γνωστό σε όλους, όμως το σκάνδαλο πήρε διαστάσεις και η λύση ήταν αυτή που προτείνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις: η επισημοποίηση των κρυφών σχέσεων με γάμο.
Το περίεργο σε αυτή την περίπτωση όμως είναι ότι το γάμο δεν επέβαλαν οι γονείς των ζευγαριών, αλλά η διεύθυνση του γηροκομείου. Γιατί ναι, οι παραπάνω ερωτικές περιπτύξεις καταγράφτηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Ινδονησία.
Δέκα από τους υπερήλικες ενοίκους αναγκάστηκαν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας, για να περιοριστεί το πρόβλημα του ελεύθερου σεξ μέσα στο κτίριο!
....................
Περισσότερα: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης ζητάει να γίνουν γνωστά στην κοινή γνώμη τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, "με το Ν.3625/2007 που τροποποίησε το Ν.2472/1997, ορίσθηκε ότι σχετικά με τις ποινικές διώξεις ή καταδίκες ενός προσώπου, δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση, σε σχέση προς ορισμένα εγκλήματα, με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών ή Εφετών (εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο).
Τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν πολλά «ευυπόληπτα» άτομα που συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, αλλά και τα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός ότι, όπως είναι προφανές, τούτο ήταν επιβεβλημένο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Εν όψει τούτων, ζητούμε από τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, σε περιπτώσεις όπως η ανωτέρω, να προβαίνουν κατ' εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, στην έκδοση διατάξεως με την οποία να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εμπλεκομένων στα εγκλήματα που αναφέρει ο νόμος.
Η κοινωνία μας και η κοινή γνώμη γενικότερα, έχει ανάγκη να προστατευθεί από ειδεχθή εγκλήματα που στρέφονται κυρίως εναντίον της", καταλήγει ο υπουργός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έδειρε υπάλληλο της Περιφέρειας γιατί έδωσε γεώτρηση στο γείτονά του και έτσι μπορεί να στέρευε η δικιά του

Η γεώτρηση του γείτονα... φαίνεται ότι ήταν η αιτία που ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης γρονθοκοπήθηκε άγρια χθες από μαινόμενο αγρότη από τη Μεσαρά, που εισέβαλε στα γραφεία της Διεύθυνσης Υδάτων επί της λεωφόρου Ικάρου και τα έκανε γυαλιά-καρφιά! Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Παράλληλα, ο διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης κ. Στ. Τζουανάκης διέταξε αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν το περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης.
..........................
Περισσότερα: "Νέα Κρήτη".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο δράστης εξήγησε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή τι τον ώθησε να γίνει για δεύτερη φορά εγκληματίας, αφαιρώντας τη ζωή του 21χρονου Μανόλη

Απόμακρος, ψυχρός και ψύχραιμος, ο 30χρονος δράστης του φονικού, που άφησε άφωνη ακόμη και την ίδια του την οικογένεια, εξήγησε χθες ενώπιον εισαγγελέως και ανακριτή εκείνο το αδικαιολόγητο «γιατί» που τον ώθησε να γίνει για δεύτερη φορά εγκληματίας, αφαιρώντας τη ζωή του 21χρονου Μανόλη. Εκείνο το γιατί που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του άτυχου φοιτητή, και που γέμισε ντροπή τους δικούς του ανθρώπους.
...........
Περισσότερα: "Νέα Κρήτη".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που εργάζονταν πριν την εκλογή τους στον Δημόσιο τομέα θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής

Ποικίλα σχόλια προκαλεί η νομοθετική ρύθμιση που κρυβόταν στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική με την οποία προβλέπεται η καταβολή και μάλιστα αναδρομικά, των ασφαλιστικών εισφορών των βουλευτών στους φορείς που ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους.
Μέχρι τώρα τις εισφορές κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά με τη ρύθμιση το ποσό θα καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό της Βουλής.
Η διάταξη προβλέπει μάλιστα την καταβολή εισφορών αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2003 ενώ διευκολύνει μεγάλη μερίδα βουλευτών να πάρουν και δεύτερη σύνταξη από τον φορεία που ασφαλίζονταν πριν εκλεγούν πέραν της βουλευτικής σύνταξης που λαμβάνουν αν εκλεγούν δυο τετραετίες.
Για καθέναν από τους βουλευτές που αφορά η ρύθμιση η ανώτερη εφάπαξ δαπάνη για τις εισφορές από το 2003 έως θα είναι τα 20.000 ευρώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε λειτουργία το blog του Μάκη και του zougla.gr

Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://zouglapress.blogspot.com.
---------------

Αν και στην τελευταία ανάρτηση γράφει "Είμαστε εδώ και περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας" δεν επιτρέπει σχόλια αναγνωστών παρά μόνο μέσω e mail.
Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει στην πορεία...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνυτήρια αναφορά του Βασίλη Καπερνάρου για τη Μονή Εσφιγμένου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Καθηγουμένου της Ιερής Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου και των εκατόν πέντε (105) μοναχών αυτής.
Ο εξ ημών Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, εξελέγην στη θέση αυτή την 5η Μαρτίου 1999, μετά την αποδημία στις 27 Φεβρουαρίου 1999 του προκατόχου μου, Μακαριστού Καθηγουμένου Ευθυμίου. Η εκλογή μου έλαβε χώρα καθόλα σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Μονής και τον Καταστατικό Χάρτη Αγίου Όρους (εφεξής Κ.Χ.Α.Ο.).
Σας επισυνάπτουμε το Πρακτικόν εκλογής Ηγουμένου με αριθμό Πρωτοκόλλου 19, το οποίο απεστάλη στην Ιερή Κοινότητα Αγίου Όρους, στον Πολιτικό Διοικητή Αγίου Όρους καθώς και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (ΣΧΕΤΙΚΟ 1).
Προς γνώσιν Σας ομοίως και η πνευματική Διαθήκη του προκατόχου μου Μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ευθυμίου, όπου ο ίδιος με προτείνει διάδοχό του. (ΣΧΕΤΙΚΟ 2) Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Απευθυνόμαστε σε Σας ως ύστατη λύση, διότι συμβαίνουν οι εξής αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες και παρακαλούμε για την άμεση επέμβασή Σας!
Είμαστε συνολικά εκατόν πέντε άνθρωποι, εκατόν πέντε μοναχοί και βιώνουμε μία ζοφερή κατάσταση καθημερινού τρόμου στο Κονάκι μας της ιστορικής Ιερής Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου συμβαίνει μοναχοί της Μονής μας να πεθαίνουν αδιάγνωστοι ενώ κινδυνεύει καθημερινώς η ζωή των εναπομεινάντων από μας, καθώς σε περίπτωση που ασθενήσουμε, δεν έχουμε πρόσβαση ούτε σε γιατρό ούτε σε φάρμακα! Και τούτο, διότι αυτό, στην πράξη, μας έχει απαγορευτεί! Ζούμε πραγματικά αποκλεισμένοι, υπό απαγόρευση προμήθειας τροφίμων και φαρμάκων στην Ιερά Μονή και υπό απαγόρευση –επαναλαμβάνουμε- του να μας επισκεφθεί ιατρός! Όχι μόνο αυτό αλλά αποτελούμε διαρκώς στόχο επιθέσεων, ακόμη και δολοφονικών, από πλευράς εγκληματικής ομάδας, που παρανόμως έχει διοριστεί ως «νέα αδελφότητα Ιερής Μονής Εσφιγμένου» και επιδιώκει την με κάθε μέσο απομάκρυνσή μας από τη Μονή μας, στην οποία, όπως θα Σας αποδείξουμε, έχουμε εμείς και μόνο εμείς δικαίωμα να διαβιούμε (προς διερεύνησίν Σας η τυχόν παραβίαση ενδεικτικώς των άρθρων 42, 45, 299 ΠΚ και σωρείας άλλων διατάξεων, τη λήψη υπόψη των οποίων θα κρίνετε βεβαίως αρμοδίως Εσείς κατά την υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών, που θα Σας παραθέσουμε, στον κατάλληλο κανόνα δικαίου).
Βρισκόμαστε υπό απηνή διωγμό, ο οποίος λαμβάνει μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα χαρακτήρα πραγματικής απόπειρας εξάλειψής μας. Η απόπειρα αυτή δυστυχώς καθίσταται τετελεσμένο έγκλημα, όταν πράγματι γέροντες μοναχοί αποθνήσκουν διότι υποπίπτουν στο «θανάσιμο σφάλμα» να ασθενήσουν και δεδομένου ότι είμαστε οι μόνοι Έλληνες πολίτες στους οποίους κυριολεκτικά απαγορεύεται η πρόσβαση σε φάρμακα και η ιατρική φροντίδα! Είμαστε η μόνη ομάδα ανθρώπων επί ελληνικού εδάφους, που επί σειρά ετών βιώνει τον κίνδυνο θανάτωσής της, από άλλη ομάδα ανθρώπων, με την υποβοήθηση, ενθάρρυνση, ενδεχομένως ηθική αυτουργία των ίδιων των επισήμων αρχών του ελληνικού κράτους (Αστυνομίας, Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους, Πολιτικής Διοίκησης Αγίου Όρους)!!!
Προκειμένου να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων, Σας παραθέτουμε ένα ιστορικό γεγονότων. Το 1965 με την «Κοινή Δήλωση» του τότε Πάπα Παύλου ΣΤ΄ και του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα «περί άρσης των αποφάσεων ακοινωνησίας» μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας και αργότερα με τις αιρετικές πρωτοβουλίες του Αθηναγόρα για συμπροσευχή, συλλειτουργία με τον Πάπα της Ρώμης, παραβιάστηκαν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, η παραβίαση των οποίων όχι μόνο επιτρέπουν αλλά επιβάλλουν την αποκοπή μας από τον αιρετικό, άλλως υποπίπτουμε οι ίδιοι σε βαρύ θρησκευτικό αμάρτημα! Ήδη, λοιπόν, το έτος 1972 η Ιερά ημών Μονή του Εσφιγμένου έπαυσε για λόγους Πίστεως και Συνειδήσεως την μνημόνευση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη καθώς και την πνευματική επικοινωνία (συμπροσευχή) με την Προϊσταμένη της Αρχή, δηλαδή την Ιερή Κοινότητα Αγίου Όρους. Η Ιερή μας Μονή είχε τέτοιο δικαίωμα βάσει του Πρακτικού της Εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως εις την ΝΒ΄/13-11-1971 αυτής, το οποίο διαλαμβάνει τα εξής επί λέξει: «3, Διαμνημόνευσις Οικουμενικού Πατριάρχου. Η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη (ΕΔΙΣ) αναφέρεται εις την ακόλουθον απόφασιν αυτής, υπό την έννοιαν ότι εκάστη Ιερά Μονή έχει την απόλυτον ελευθερίαν όπως ενεργή εν προκειμένω κατά την εαυτής κρίσιν και συνείδησιν. (Συνεδρία ΞΘ΄/17-11-1970 τακτική). (ΣΧΕΤΙΚΟ 3)
Επιπροσθέτως σύμφωνα με το άρθρο 1 του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς Κοινότητος δεν δύναται η τελευταία να ακυρώσει τις αποφάσεις της. Δυστυχώς όμως η επιλογή της Ιερής μας Μονής να παύσει την μνημόνευση του Πατριάρχη δεν έγινε τελικά σεβαστή από την Ιερά Κοινότητα, όπως επέτασσε η αναφερθείσα απόφαση της ΕΔΙΣ, αλλά μέσω κλιμακουμένων πιέσεων προς την Ιερή μας Μονή, η τελευταία προσπάθησε να μας εξαναγκάσει να επαναφέρουμε το μνημόσυνο.
Έτσι, την 11.6.1972, με το υπ’αριθμ. πρωτοκόλλου 499/Κ έγγραφό της (ΣΧΕΤΙΚΟ 4), που απέστειλε προς τότε Καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο, η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω απέπεμψε από τις Ιερές Συνάξεις τον δικό μας Αντιπρόσωπο Γ. Χαρίτωνα και μέχρι σήμερα απαγορεύει και παρεμποδίζει η Ιερή Κοινότητα τη συμμετοχή δικού μας Αντιπροσώπου σ’αυτές, γεγονός το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με το άρθρο 19 του Κ.Χ.Α.Ο., που προβλέπει ότι τέτοια απομάκρυνση δεν επιτρέπεται να επεκτείνεται πέρα του εξαμήνου (ΣΧΕΤΙΚΟ 5). Σημαντικότερη όμως παραβίαση είναι η εξής: Η Ιερή Κοινότητα δεν αρκέστηκε στον ούτως ή άλλως παράνομο αποκλεισμό Αντιπροσώπου μας από τις Ιερές Συνάξεις αλλά αυτοβούλως τοποθέτησε ως Αντιπρόσωπό μας Αγιορείτη μοναχό, ανήκοντα σε άλλη Μονή, τον οποίο μάλιστα έχρισε με τον τίτλο του «Αντιπροσώπου της Μονής Εσφιγμένου»! Τον εξουσιοδότησε δε να υπογράφει στη θέση μας τα πρακτικά των συνεδριάσεων, τις αποφάσεις του ιεροκοινοτικού Σώματος και να ψηφίζει στις Ιερές Συνάξεις αντί για μας, άρα στην ουσία αυτό που λαμβάνει χώρα εδώ και τριάντα πέντε συναπτά χρόνια και που διαπράττει η Ιερή Κοινότητα έχει ένα όνομα: Πλαστογραφία! Διότι ο εν λόγω Αγιορείτης Μοναχός δεν είναι Αντιπρόσωπός μας και βεβαίως δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα ούτε εξουσιοδότησή μας να υπογράφει ως τέτοιος! Είναι επομένως ψευδής, δόλιος και παραπλανητικός ο ισχυρισμός, που προβάλλει η Ιερή Κοινότητα, ότι εμείς δήθεν από δική μας πρωτοβουλία δεν στέλνουμε Αντιπρόσωπο στις Ιερές Συνάξεις, διότι αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό το να σου απαγορεύει κανείς ρητώς μια πράξη και μετά να σε κατηγορεί ότι δεν πράττεις αυτό που σου απαγόρευσε!
Εν έτει 1974 και επί εξάμηνον η Ιερή Μονή Εσφιγμένου ήταν περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδιζαν την προσόρμηση πλοίων στο λιμάνι της, διέκοψαν την τηλεφωνική επικοινωνία, παρεμπόδιζαν την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και δεν επέτρεπαν την τροφοδοσία της Μονής, καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό την Αδελφότητά μας στο θάνατο από πείνα! Πάγωσαν εξάλλου τις κρατικές πληρωμές που αναλογούν στη Μονή μας από ενοικίαση ακινήτων μας από το Κράτος. Στην κοπιώδη αλλά μάταιη προσπάθειά του να κάμψει το ηθικό μας φρόνημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη και στην αντικανονική και παράνομη πράξη να καθαιρέσει τον μακαριστόν καθηγούμενον της Μονής μας Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο και να αποσχηματίσει τρεις από τους Πατέρες αυτής, τους Π. Κυριακόν, τον αείμνηστο Π. Χαρίτωνα και τον Π. Εφραίμ. Η Ιερή Κοινότητα, με την Πατριαρχική προτροπή, δεν αναγνωρίζει τους Προϊσταμένους και Επιτρόπους της Ιερής μας Μονής, ούτε εμένα ως Καθηγούμενο Αυτής αλλά ούτε και τον προκάτοχό μου Γέροντα Ευθύμιο.
Την 9η Ιουλίου 2001 η Ιερή Κοινότητα προχώρησε ακόμη παραπέρα όταν, χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας, κατήργησε τα πενήντα τιμής ένεκεν Διαμονητήρια που δικαιούται η Μονή μας κάθε έτος για την ελεύθερη είσοδο των φίλων της στο Άγιο Όρος, όπως δικαιούνται και όλες οι άλλες Μονές του Αγίου Όρους- Άθω.
Συναφώς η Ιερή Κοινότητα δεν εκδίδει ούτε ειδικά διαμονητήρια για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν αποκλειστικά τη δική μας Μονή.
Και ενώ η Μονή μας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σχεδόν τετρακόσιους προσκυνητές, αν τηλεφωνήσει κανείς στην Ιερή Επιστασία του Αγίου Όρους και ζητήσει διαμονητήριο για τη Μονή μας, θα λάβει την στερεότυπη και ψευδέστατη απάντηση πως η Μονή τάχα δεν δέχεται επισκέπτες! Όταν δε η Ιερή Επιστασία εκδίδει γενικά διαμονητήρια και για τις είκοσι Μονές του Αγίου Όρους πλαστογραφείται η υπογραφή του Επιστάτη της Μονής μας, όπου υπογράφει αντ’αυτού άλλος, μέλος της ψευτοαδελφότητας! (ΣΧΕΤΙΚΟ 6).
Την 4η Οκτωβρίου 2001 η Ιερή Κοινότητα έστειλε έγγραφο στο Διοικητή του Αγίου Όρους με αριθμό Πρωτοκόλλου Φ. 2/34/1712/21/9-4/10/2001 με εντολή να διερευνήσει σχετικά με το ποιά πρόσωπα και βάσει ποιάς εξουσιοδότησης η Ιερή μας Μονή διαχειρίζεται υφισταμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ’ονόματί της (ΣΧΕΤΙΚΟ 7).
Κατόπιν δε τούτου την 8η Οκτωβρίου 2001 ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου απέστειλε έγγραφο με αριθμό Πρωτοκόλλου 4212/31/7/8-10-2001 σε όλες τις τράπεζες της Ελλάδος με σκοπό, αν υπάρχουν καταθέσεις στο όνομα της Ιερής Μονής Εσφιγμένου σε αυτές, ουσιαστικά να τις δεσμεύσει, διότι τάχα «υφίσταται εκκρεμότητα σχετικώς με την νόμιμη εκπροσώπηση της ανωτέρω Ιεράς Μονής»! (ΣΧΕΤΙΚΟ 8).
Σταδιακά δε, μας επεβλήθη από την Ιερή Κοινότητα ένα αδυσώπητο εμπάργκο, καθώς κατόπιν σχετικής εντολής που εδόθη από τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου προς το Τελωνείο Δάφνης, το Τελωνείο έπαψε να μας χορηγεί ατέλεια καυσίμων χωρίς να έχουμε λάβει καμία ειδοποίηση ούτε από τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους, ο οποίος έδωσε αυτή την εντολή ούτε από την Ιερή Κοινότητα. Μας τηλεφώνησε μόνο ο Τελώνης Δάφνης και μας γνωστοποίησε την εντολή που είχε λάβει!
Το εμπάργκο πήρε ευρύτερες διαστάσεις όταν η Ιερή Κοινότητα έδωσε εντολή στην Αστυνομία του Αγίου Όρους-Άθω να μην αναγνωρίζει την Αρχή της Μονής και την εκπροσώπησή της και να αρνείται κάθε έγγραφη εξυπηρέτηση. Επιπλέον, επεβλήθη απαγόρευση εισόδου και εξόδου προς και από την Ιερή μας Μονή οποιουδήποτε οχήματος, απαγόρευση που επέβαλε ο νέος Πρωτεπιστάτης της Ιβηριτικής Επιστασίας Γέρων Καλλίνικος.
Όλα αυτά τα «μέτρα» βέβαια δεν έχουν άλλο στόχο απ’ το να αναγκαστούμε εμείς να υποκύψουμε και να παρεκκλίνουμε από την Ορθόδοξη πορεία μας, παραβιάζουν δε κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματά μας ως Ελλήνων πολιτών!
Την 14η Δεκεμβρίου 2002 εξεδόθη η υπ’αριθμ. Πρωτοκόλλου 1110/14-12-2002 αυθαίρετη Πατριαρχική Πράξη, η οποία εμείς οι Εσφιγμενίτες Μοναχοί κηρυχθήκαμε ως «σχισματικοί» (ΣΧΕΤΙΚΟ 9).
Η Πράξη αυτή απεστάλη στην Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω η οποία ανέλαβε το «έργο» να μας εκδιώξει ακόμα και διά της βίας από το Άγιον Όρος!!!
Ακολούθως οι εγκληματικές ενέργειες πολλαπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα, στις 26-8-2005 στις Καρυές του Αγίου Όρους Άθω, εντελώς αυθαίρετα και κατά πλήρη καταστρατήγηση του Κ.Χ.Α.Ο., η Ιερή Κοινότητα προέβη στη σύσταση νέας -παράνομης- Αδελφότητας, προς υποκατάσταση της δικής μας νομίμου Αδελφότητας της Ιερής Μονής Εσφιγμένου.
Σας προσκομίζουμε την με αριθμό Πρωτοκόλλου Φ.2/34/1440 απόφαση της Ιερής Κοινότητας, μνημείο νομικής αυθαιρεσίας. (ΣΧΕΤΙΚΟ 10)
Η σύσταση της παρανόμου αυτής νέας Αδελφότητας, είναι αποτέλεσμα παραβίασης πλειόνων νομικών διατάξεων, που καθορίζουν τη διαδικασία εκλογής, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί στο πρόσωπό του ο εκάστοτε Ηγούμενος.
Συγκεκριμένα οι εκκλησιαστικοί κανόνες προβλέπουν ότι ο εκλεγησόμενος Ηγούμενος πρέπει να έχει λάβει Αγιορείτικη κουρά, να έχει συμπληρώσει κατά το χρόνο της εκλογής του δεκαετία κοινοβιασμού στην Μονή (Εσφιγμένου) και να εκλεγεί από νομίμως συγκροτημένη Γεροντία που αποτελείται από μέλη της Μονής που έχουν συμπληρώσει εξαετία διαβίωσης στη Μονή από την Κουρά τους. Όμως η νέα Αδελφότητα, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη, δεν εξελέγη αλλά τοποθετήθηκε από την Ιερή Κοινότητα και μάλιστα εν μια νυκτί! Ο δε νέος ψευτοηγούμενος δεν έχει Αγιορείτικη κουρά και δεν έχει βεβαίως διαβιώσει στη Μονή μας αλλά υπάγεται στην Ιερή Μονή Σίμωνος Πέτρας! Επήλθε συνεπώς παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 108, 112, 114, 119 του Κ.Χ.Α.Ο όπως και του άρθρου 10 του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιερής Μονής Εσφιγμένου, γεγονός που καθιστά την εν λόγω νέα Αδελφότητα παράνομη. (ΣΧΕΤΙΚΟ 11)
Το γεγονός δε ότι η ψευτοαδελφότητα αυτή χαίρει των ευλογιών και της αναγνωρίσεως του Πατριάρχη Κων/λεως δεν θεραπεύει ασφαλώς την ακυρότητα συστάσεως και ύπαρξής της! Παρανόμως λοιπόν η ψευτοαδελφότητα του Κατσουλιέρη χρησιμοποιεί τον τίτλο της Ιερής Μονής Εσφιγμένου, που όπως κατέστη σαφές, ανήκει σε εμάς. Επίσης, παρανόμως χρησιμοποιεί το λογότυπο, δηλαδή το σχεδίασμα δικεφάλου αετού, το οποίο η Ιερή μας Μονή χρησιμοποιεί από αιώνες, καθώς και τη Μεγάλη Σφραγίδα της Ιερής μας Μονής, που εικονίζει την Ανάληψη του Χριστού και έχει ολόγυρα την επιγραφή «ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝΙΜΟΝ ΟΡΟΣ + 1797», η οποία χρησιμοποιείται διαχρονικώς απ’ τους Πατέρες της Μονής μας εδώ και διακόσια δέκα συναπτά έτη, η κλοπή αυτή δε τιμωρείται αυστηρώς απ’ την ελληνική νομοθεσία. Όπως παρανόμως συνεστήθη, κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζει τη δράση της εναντίον μας η ψευτοαδελφότητα του Κατσουλιέρη, οι έκνομες ενέργειές της μάλιστα αποκτούν ολοένα βαρύτερη μορφή, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.
Την 22.9./4.10.2005, ο Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, επικεφαλής της ψευτοαδελφότητας, έστειλε το με αριθμό Πρωτοκόλλου Φ236/14 έγγραφο στο Ελληνικό Ταχυδρομείο (ΕΛ.ΤΑ.), στο οποίο εμφανίζει εαυτόν ως Ηγούμενο της νέας Αδελφότητας της Ιερής Μονής Εσφιγμένου, και ζήτησε να παραδίδεται σε αυτόν όλη η αλληλογραφία (επιστολές, έντυπα, εμβάσματα) που απευθύνεται στην Αδελφότητα της Ιερής μας Μονής, η οποία έχει, όπως είναι αυτονόητο, πραγματικό αποδέκτη εμάς, που εγκαταβιούμε εντός της Μονής από δεκαετιών! (ΣΧΕΤΙΚΟ 12).
Ο σφετερισμός αυτός της αλληλογραφίας μας, που συνεχίζεται ως σήμερα, παραβιάζει κατάφωρα το νόμο και τα δικαιώματά μας ως Ελλήνων πολιτών, τον καταγγέλλουμε δε με αγανάκτηση ενώπιόν Σας!
Την 21-10-2005 ημέρα Παρασκευή, μέλη της ψευτοαδελφότητας, παρουσία του Διοικητή Αστυνομίας Κοντού, λήστεψαν το τρακτέρ της Μονής μας από τα χέρια του οδηγού του Εσφιγμενίτη Μοναχού Αντύπα, προπηλακίζοντας και εκδιώκοντας αυτόν, ο οποίος εκείνη την ώρα μετέφερε κουφώματα παραθύρων. Παρών εκτός από τον Διοικητή της Αστυνομίας Κοντό, ήταν και ο Αστυνόμος της Αγίας Άννης Φίλιππος (αγνώστου επωνύμου) καθώς και άλλοι αστυνομικοί και από την ομάδα των μελών της ψευτοαδελφότητας δράστες ήταν οι Ι. Γαβριήλ, Π. Βαρθολομαίος και Π. Τιμόθεος. Μάρτυρες του γεγονότος υπήρξαν τα μέλη της Μονής μας οι Ιεροδιάκονος Κλεόπας, Π. Αβραάμ και, βέβαια, ο παθών Π. Αντύπας, ο οποίος, ως ελέχθη, απειλήθηκε προκειμένου να εγκαταλείψει το τρακτέρ τόσο από το Διοικητή της Αστυνομίας Κοντό και τους άλλους αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων ήταν ο Αστυνόμος της Αγίας Άννης Φίλιππος όσο και από τα τρία προαναφερθέντα μέλη της παράνομης αδελφότητας του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη, τους Γαβριήλ, Βαρθολομαίο και Τιμόθεο. Σημειωτέον, ότι το τρακτέρ αυτό αποτελούσε το μοναδικό μας μεταφορικό μέσο για να εφοδιαζόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα! Το γεγονός αυτό συνέβη στις Καρυές, κοντά στο Κονάκι της Μονής μας, μέσα στη μέση του δρόμου!
Στις 25-10-2005 ο Διοικητής της Αστυνομίας Δ. Κοντός παρέδωσε τα κλειδιά του τρακτέρ στα μέλη της «αδελφότητας» του Κατσουλιέρη. Επίσης, την 7.12.2005, ο Π. Γαβριήλ, μέλος της ψευτοαδελφότητας, επεχείρησε, έχοντας μαζί του ως συνεργούς αλλοδαπά άτομα, να καταλάβει με τη βία το Κονάκι μας στις Καρυές και έσπασε με πρωτοφανή μανία για το σκοπό αυτό την κεντρική είσοδο αυτού χρησιμοποιώντας βαριοπούλα! Είχε προηγηθεί επίσκεψη του εργολάβου Τσολάκη μαζί με εννέα εργάτες στο Κονάκι μας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν έρθει για να αρχίσουν εργασίες. Όπως ήταν φυσικό εμείς αρνηθήκαμε, με συνέπεια ο Τσολάκης να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τον Π. Γαβριήλ και να ακολουθήσει το περιστατικό, που μόλις Σας εκτέθηκε. Από την πράξη αυτή του Π. Γαβριήλ προκλήθηκε ο τραυματισμός δύο μοναχών, του πατέρα Μαρδάριου και του πατέρα Ιακώβου.
Η εγκληματική αυτή ενέργεια που δείχνει εξαιτίας της βιαιότητάς της αλλά και του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, την έκταση των εγκληματικών ενστίκτων και προθέσεων του δράστη- μέλους μιας επικίνδυνης και παράνομης ομάδας, κατεγράφη και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας πάταγο και χείριστες εντυπώσεις, δείχνοντας μαινόμενους καλογέρους, καθοδηγουμένους και καταφερομένους εναντίον του Κονακίου μας.
Τον ίδιο καιρό, κατόπιν αιτήματος της ψευτοαδελφότητας, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, διέκοψε παρανόμως όλες τις τηλεφωνικές μας συνδέσεις στο κεντρικό κτίριο της Ιερής μας Μονής και στα Κονάκιά μας στις Καρυές, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Ρόδα, καθώς και στο αγρόκτημά μας εις Ιερισσόν της Χαλκιδικής.
Τον Μάρτιο 2006, και πάλι κατόπιν αιτήματος της ψευτοαδελφότητας, η οποία «πληροφόρησε» την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ότι αυτή (η ψευτοαδελφότητα) είναι πλέον οι νόμιμοι Εσφιγμενίτες και ότι δεν χρειάζεται πια την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ διέκοψε παρανόμως την ηλεκτροδότηση στο Κονάκι μας στη νέα Ρόδα και στο αγρόκτημά μας στην Ιερισσόν.
Διευθυντής της ΔΕΗ στην περιοχή ήταν ο Γεώργιος Πρόγιος, ο οποίος ουδόλως έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί σε μας, παρόλο που είμαστε συνδρομητές τόσα χρόνια, αλλά, χωρίς να μας ειδοποιήσει, έδωσε εντολή για τη διακοπή της ηλεκτροδότησής μας στα αναφερθέντα μέρη, συμμορφωνόμενος πλήρως στο αίτημα της ψευτοαδελφότητας Κατσουλιέρη.
Όταν λοιπόν ο Πρόγιος έστειλε τους τεχνικούς για να διακόψουν την παροχή ρεύματος, εμείς τους παρακαλέσαμε να μην το πράξουν, αλλά αυτοί απάντησαν ότι έχουν έγγραφη εντολή από τη «Μονή Εσφιγμένου», εννοώντας την ψευτοαδελφότητα και ότι πρέπει να διακόψουν την παροχή ρεύματος. Έκτοτε παραμένουμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Επιπροσθέτως η ομάδα των ψευτοεσφιγμενιτών εισπράττει τα ενοίκια που προέρχονται από την εκμίσθωση σε τρίτους των ακινήτων, που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ανήκουν στην Ιερή Μονή Εσφιγμένου.
Πέραν αυτού οι ψευδοεσφιγμενίτες καταχρώνται και τα μετοχιακά μισθώματα της Μονής μας καθώς εμείς στερούμεθα κάθε κρατικής ενισχύσεως. Ήδη από τις 22-7-1976 με έγγραφό της Διοίκησης Αγίου Όρους προς το Δημόσιον Ταμείον Πληρωμών αναφέρεται ότι η Μονή μας «δεν δύναται να εισπράξει δι’οιουδήποτε τρόπου το αναλογούν εις αυτήν ποσόν εκ της υπό του Υπουργείου Οικονομικών χορηγουμένης εις τας Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους χαριστικής οικονομικής ενισχύσεως» (ΣΧΕΤΙΚΟ 13).
Ακόμα, η ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη, με την υποστήριξη της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους, διεκδικεί τα σκάφη της Μονής μας. Ήδη την 17.1.2003 η Ιερή Κοινότητα απέστειλε προς το Λιμεναρχείο Ιερισσού επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η είσοδος και προσέγγισις οιουδήποτε σκάφους εις Άγιον Όρος άνευ προηγουμένου εγγράφου αδείας προσεγγίσεως της Ιερής Κοινότητας» (ΣΧΕΤΙΚΟ 14), ενώ κατόπιν της εντολής με αριθμό πρωτοκόλλου Φ2.3.5./54, που απέστειλε προς το Λιμεναρχείο Ιερισσού η ψευτοαδελφότητα του Κατσουλιέρη την 27.10./9.11.2005 (ΣΧΕΤΙΚΟ 15), έχει απαγορευτεί ο απόπλους όλων μας των σκαφών καθιστώντας έτσι αδύνατη την τροφοδοσία μας σε τρόφιμα και φάρμακα, όπως βεβαίως και την από μέρους μας αλιεία!
Η ψευτοαδελφότητα του Κατσουλιέρη δεν αρκέστηκε όμως στις παραπάνω παράνομες ενέργειές της, αλλά, με τη συνέργεια της Ιερής Κοινότητας, εμποδίζει την είσοδο βυτιοφόρων στο Άγιο Όρος, καθιστώντας έτσι αδύνατο και τον εφοδιασμό μας με καύσιμα! Όλες οι εκτεθείσες ενέργειες είναι παράνομες, το γεγονός δε ότι διαπράττονται από ρασοφόρους, τις καθιστά ακόμα απεχθέστερες, γι’ αυτό οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Διότι η συγκάλυψη των εγκλημάτων αυτών από την Ιερή Κοινότητα, την Πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους και κατ’ επέκταση του ίδιου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο πλήττει όχι μόνον εμάς ως πρόσωπα, αλλά την ίδια την ιδέα του Χριστιανισμού, όπως εκφράζεται από την Ορθοδοξία μας, συνεργοί δε στα εγκλήματα γίνονται όργανα του ελληνικού κράτους, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, διότι, ενώ έχει χρέος να εποπτεύει για την ακριβή τήρηση των διατάξεων του Κ.Χ.Α.Ο., αυτός, αντιθέτως, συγκαλύπτει την παραβίαση πλειόνων διατάξεων αυτού, και όχι μόνο αυτό, αλλά αποσιωπά τις εγκληματικές πράξεις της ψευτοαδελφότητας και της συνεργού, ή ηθικού αυτουργού αυτής, της Ιερής Κοινότητας, τις οποίες Σας εκθέσαμε.
Οι πράξεις αυτές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας, έχουν δε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε συντρόφους μας Μοναχούς Εσφιγμενίτες, όπως θα Σας εκθέσουμε αμέσως παρακάτω!!!
Δυστυχώς, λοιπόν, η Ιερή μας Μονή του Εσφιγμένου θρηνεί ήδη θύματα ως συνέπεια των εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεων της Ιερής Κοινότητας. Την 26.1.2003, ο αείμνηστος εξαρτηματικός μας Μοναχός Τρύφων, ο οποίος διέμενε στο Ιερό Κελλίον «Άγιος Τρύφων», το οποίο απέχει απ’την Ιερή μας Μονή περίπου πεντακόσια μέτρα, χρειάστηκε να μεταβεί στη Γιοβάνιτσα για κάποια εργασία του Ιερού Κελλιού του. Σημειωτέον ότι η Γιοβάνιτσα απέχει απ’ το «Ιερόν Κελλίον» «Άγιος Τρύφων» περίπου σαράντα πέντε λεπτά με το τρακτέρ. Λόγω των εκτεθέντων απαγορευτικών «μέτρων», που έχει λάβει εναντίον μας η Ιερή Κοινότητα, ο π. Τρύφων, φοβούμενος να κυκλοφορήσει την ημέρα για να μη τυχόν συλληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, προτίμησε να φύγει τη νύχτα με προορισμό τη Γιοβάνιτσα. Για να μην υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών, ξεκίνησε με το τρακτέρ του έχοντας τα φώτα κλειστά.
Τόσο ζοφερός είναι ο φόβος, υπό τον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε εν έτει 2007 στην Ελλάδα, ωσάν να είμαστε κοινοί εγκληματίες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία του και να πέσει στο γκρεμό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο, αφού, όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία την επόμενη μέρα, ο θάνατός του δεν επήλθε ακαριαία αλλά, καταπλακωθείς από το τρακτέρ, σφάδαζε όλη τη νύχτα έως ότου ξεψύχησε! Η κηδεία του έλαβε χώρα υπό καθεστώς διωγμού εντός του κελλίου του «Άγιος Τρύφων», όπου και ετάφη με ελάχιστους συμμετέχοντες, δεδομένου ότι υπήρχε ο κίνδυνος, όποιος έβγαινε από τη Μονή να συλλαμβανόταν από την αστυνομία και να απευλαυνόταν!
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί η προεξάρχουσα σημασία του τραγικού γεγονότος ότι από την εποχή της έναρξης του παράνομου διωγμού μας έως σήμερα, έχουν αποβιώσει δεκαπέντε μοναχοί της Μονής μας εξαιτίας των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους, της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη και των συνεργών τους! Οι αποθανόντες μοναχοί λόγω της απάνθρωπης αυτής κατάστασης αποκλεισμού και διωγμού αλλά και λόγω αυτών καθαυτών των βιαιοπραγιών εναντίον μας της παράνομης και ψευδεπίγραφης ομάδας με επικεφαλής τον Χρυσόστομο Κατσουλιέρη, κατάστασης, την οποία, επαναλαμβάνουμε, έχουν προκαλέσει κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις των παραπάνω, είναι οι εξής- παραθέτουμε τα ονόματα και την ημεροχρονολογία θανάτου τους. Την 3.11.2000 απέθανε ο Μοναχός Ιωάσαφ, κοσμικό ονοματεπώνυμο Θεμιστοκλής Γιαννάκης, την 22.3.2001 απέθανε ο Μοναχός Γαβριήλ, κοσμικό ονοματεπώνυμο Στυλιανός Αρναούτογλου, την 7.9.2002 απέθανε ο Ιερομόναχος Σμάραγδος, κοσμικό ονοματεπώνυμο Γεώργιος Γιωτόπουλος, την 26.1.2003 απέθανε ο προαναφερθείς μοναχός Τρύφων, κατά κόσμον Ανάργυρος Μπογδανόπουλος, την 28.7.2004 απέθανε ο Μοναχός Μάξιμος, κοσμικό ονοματεπώνυμο Μιχαήλ Συνοδινός, την 10.10.2004 απέθανε ο Μοναχός Παρθένιος, κατά κόσμον Παναγιώτης Παππάς, την 13.2.2005 απέθανε ο Ιερομόναχος Ματθαίος, κατά κόσμον Απόστολος Ράπτης, την 31.7.2005 απέθανε ο Μοναχός Αβέρκιος, κατά κόσμον Αντώνιος Κουρμπάκης, την 12.9.2005 απέθανε ο Μοναχός Ανατόλιος, κατά κόσμον Άγγελος Βλάχος, την 11.11.2005 απέθανε ο Μοναχός Αντύπας, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Αβραάμ, Ιερομόναχος Εφραίμ, κατά κόσμον Ευάγγελος Προδρόμου, την 30.5.2006 απέθανε ο Μοναχός Κοσμάς, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, την 28.6.2006 απέθανε ο Μοναχός Γεννάδιος, κατά κόσμον Γεώργιος Σαϊνίδης, την 20.7.2006 απέθανε ο Μοναχός Διονύσιος, κατά κόσμον Πέτρος Παπαϊωάννου, την 29.1.2007 απέθανε ο Μοναχός Γρηγόριος, κατά κόσμον Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο θάνατος όλων των παραπάνω μοναχών και πατέρων οφείλεται στον, ιδιαίτερα από το έτος 2001 και μετά, ασφυκτικό κλοιό που έχει επιβάλλει η ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη με τη συνδρομή της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους Άθω εναντίον μας και συγκεκριμένα οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της ασθενείας τους, δεν τους παρεσχέθη καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς ούτε σε γιατρό επιτρέπει η Ιερή Κοινότητα να μας προσεγγίσει ούτε, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, φάρμακα μας επιτρέπεται να προμηθευτούμε!
Το γεγονός ότι η Ιερή Κοινότητα Αγίου Όρους δεν επιτρέπει να δεχθούμε την επίσκεψη γιατρού, όταν τον έχουμε ανάγκη, αποδεικνύεται από ποικίλες μαρτυρίες, πέραν των δικών μας.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λόγος» της 22-12-2005 αναφέρεται επί λέξει τα εξής: «Ο ιατρός των Μοναχών της Ιερής Μονής Εσφιγμένου κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου είπε ότι ‘‘ο θάνατος από εγκεφαλικό επεισόδιο του μοναχού Αντύπα, πριν από δεκαπέντε μέρες πιθανόν να οφείλεται και στον επιβληθέντα αποκλεισμό της Ιεράς Μονής, αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι εάν του προσεφέρετο η δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν θα είχε αποφευχθεί ο θάνατός του. Είναι συναφές και το γεγονός ότι κατά τον αποκλεισμό της Μονής του έτους 2003 εφονεύθη ο μοναχός Τρύφων, καταπλακωθείς από το τρακτέρ». Λαλίστατο είναι και το περιστατικό που αφορά τον οδοντίατρο κ. Μιχάλη Καλλήνη, ο οποίος επιχειρώντας να μας επισκεφθεί για να παράσχει τις υπηρεσίες του σε πάσχοντες αδελφούς εξ ημών, εδιώχθη με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο από το μέλος της ομάδας Κατσουλιέρη, πατέρα Γαβριήλ! Σημειωτέον ότι ο εν λόγω γιατρός είχε προμηθευτεί έγκυρο διαμονητήριο, παρά τούτο όμως δεν του επετράπη να εισέλθει στο ταχύπλοο που θα τον έφερνε κοντά μας.
Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε διότι ο γιατρός, έξαλλος για την απαράδεκτη μεταχείριση που υπέστη, εμφανίστηκε στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατήγγειλε τα συμβάντα.
Και αυτή η έκνομη ενέργεια, όμως, συγκαλύφθηκε από την Ιερή Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση! Άλλο σοβαρό επεισόδιο, που οφείλει να τύχει της προσοχής σας, διαδραματίστηκε στις 12.7.2006, όταν ο μοναχός Αθανάσιος στην προσπάθειά του να ανάψει μία λάμπα πετρελαίου, έπαθε σοβαρά εγκαύματα, καθώς αυτή εξερράγη. Αμέσως ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αστυνομικό Διοικητή στις Καρυές, προκειμένου να μας επιτραπεί να μεταφέρουμε τον τραυματία με δικό μας όχημα στην Γιοβάνιτσα για να χρησιμοποιήσει από εκεί τη συγκοινωνία, να εξέλθει του Αγίου Όρους και να μεταβεί σε νοσοκομείο. Ο Διοικητής έδωσε μεν την άδεια και ο τραυματίας μοναχός Αθανάσιος πήγε στο νοσοκομείο, όταν όμως θέλησε να επιστρέψει, με όχημα που οδηγούσε ο μοναχός Ισαάκ, ο τελευταίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και δύο άλλοι αστυνομικοί του ίδιου τμήματος! Ακολούθησε βιαιοπραγία εις βάρος του μοναχού Ισαάκ, κατά την οποία οι δύο αστυνομικοί, παρόντος του Διοικητή τους, πλησίασαν τον πατέρα Ισαάκ, λήστεψαν το κινητό του τηλέφωνο, τον έπιασαν από το λαιμό και τον συνέλαβαν! Προτού οδεύσουν δε προς τις Καρυές, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών απέσπασε με βίαιο τρόπο κάποια από τα καλώδια του οχήματος και το ακινητοποίησε.
Στη συνέχεια ο πατέρας Ισαάκ οδηγήθηκε στις Καρυές με σκοπό να απελαθεί από το Άγιο Όρος! Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ εξ ημών του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου και του Αστυνομικού Διοικητή, όπου βεβαίως ο τελευταίος ερωτήθη για τους λόγους αυτής της μεταχείρισης, απήντησε ότι η άδεια αφορούσε μόνο την έξοδο και όχι και την είσοδο στο Άγιο Όρος! Τέτοια είναι η φαιδρότητα και η ποταπότητα με την οποία αντιμετωπιζόμαστε και ως έλληνες πολίτες και ως ορθόδοξοι χριστιανοί από τους φορείς δημόσιας εξουσίας!
Η σοβαρότερη όλων εγκληματική ενέργεια που έχει λάβει χώρα εις βάρος μας συνέβη την 20.12.2006, όπου πραγματοποιήθηκε μία άνευ προηγουμένου δολοφονική επιδρομή εναντίον μας από τα μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη με τη συμμετοχή ενός κοσμικού, ο οποίος μάλιστα προηγείτο των μελών της ψευτοαδελφότητας κρατώντας ένα λοστό! Συγκεκριμένα, ήταν κατά τις 05.00 π.μ. όταν ξυπνήσαμε από το θόρυβο που προκάλεσε η διάρρηξη της εισόδου του κονακίου μας στις Καρυές, όπου και ξαφνικά εισέβαλαν μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη και συγκεκριμένα οι Πατέρας Γαβριήλ, Ιερομόναχος Ιωακείμ, Πατέρας Εφραίμ, Πατέρας Βαρθολομαίος και ο προαναφερθείς κοσμικός, ο οποίος, τυγχάνει αδελφός του μέλους της ψευτοαδελφότητας, μοναχού Βαρθολομαίου και συνάμα Αστυνομικός εν ενεργεία!
Η δολοφονική επίθεση εκτυλίχθηκε ως εξής: Όπως προαναφέρθηκε περίπου στις 05.00 π.μ. της Τρίτης προς Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006, και ενώ άλλοι από εμάς μελετούσαμε, άλλοι ξεκουραζόμασταν και άλλοι συνέχιζαν να τελούν τα πνευματικά τους καθήκοντα, ακούστηκαν θόρυβοι από χτυπήματα λοστών επί της εξώθυράς μας. Εκείνοι από εμάς που αντελήφθησαν πρώτοι την εισβολή άρχισαν να φωνάζουν για να ειδοποιήσουν και τους άλλους ότι γίνεται επίθεση και έτρεξαν προς την ήδη διαρρηγμένη πόρτα. Είδαν και άκουσαν σαστισμένοι τους εισβολείς να κραδαίνουν λοστούς και σιδερένιες μπάρες και να αλαλάζουν μανιωδώς. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν λυσσαλέα όσους από εμάς επιχειρούσαν με τα σώματά τους να απωθήσουν τους εισβολείς. Οι τελευταίοι χτυπούν με φονική μανία όποιον από εμάς συναντούν μπροστά τους. Από χτυπήματα με σιδηρολοστό τραυματίζονται οι πατέρες Μαρδάριος, Αμβρόσιος και Χρυσόστομος, ο δεύτερος μάλιστα εξ’αυτών σοβαρά διότι ο σιδηρολοστός τον πέτυχε στο κεφάλι! Ο μοναχός αυτός χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις ημέρες στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης!
Σημειωτέον είναι και το εξής περιστατικό, που δεικνύει και αποδεικνύει την απαράδεκτη, παράνομη και εγκληματική σύμπραξη των Αστυνομικών Αρχών Καρυών με την εγκληματική ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη!
Όταν εμείς κατορθώσαμε τελικά να απωθήσουμε τους εισβολείς κάτω στο καλντερίμι, βρεθήκαμε προ της οδυνηρής εκπλήξεως να βλέπουμε τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Καρυών κ. Δούκα με συνοδεία τεσσάρων ακόμα ενστόλων αστυνομικών αντί να σπεύδουν να συλλάβουν τους εισβολείς, που παρολίγο να γίνουν φονιάδες μας, να στέκονται και απλώς να αναμένουν την «έκβαση» της μάχης, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό και συμπράττοντας στην ενδεχομένως φονική πρόθεση της εγκληματικής «αδελφότητας» εις βάρος μας! Είναι αδιανόητο, κρατικά όργανα που έχουν ταχθεί για την τήρηση των νόμων και της τάξης, όχι μόνο να μένουν απαθή ευρισκόμενα ενώπιον εγκληματικών πράξεων, σαν αυτών που μόλις περιεγράφησαν αλλά και να αποδεικνύεται από τη στάση τους ότι επιδοκιμάζουν τις πράξεις αυτές!!
Το γεγονός ότι η εισβολή-επίθεση της 20 Δεκεμβρίου 2006 εις βάρος μας από την ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη αποτελούσε στημένη ενέδρα με συνενοχή και της Αστυνομίας Καρυών, αποδεικνύεται αδιάσειστα από τα εξής γεγονότα:
α) από την πρώτη στιγμή που διεπιστώσαμε την επιχείρηση παραβίασης της εξώθυρας του κονακίου μας, τηλεφωνήσαμε στην Αστυνομία για να σπεύσει να μας προστατεύσει. Η Αστυνομία ήλθε μεν αλλά όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει, όπως ήταν το αυτονόητο και θεσμικώς προβλεπόμενο καθήκον της, αλλά συνέλαβε δικούς μας μοναχούς και όχι τους δράστες!!
β) Όταν ο Εσφιγμενίτης Πατήρ Μαρδάριος ερώτησε γεμάτος απορία τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Δούκα για ποιό λόγο διατάσσει αυτός τη σύλληψη των Εσφιγμενιτών μοναχών και όχι τη σύλληψη των δραστών εισβολέων με τη φράση «μα καλά συλλαμβάνεις εμένα που σε φώναξα και αφήνεις αυτόν (εννοώντας τον παρακείμενο ψευδοεσφιγμενίτη π. Βαρθολομαίο) που ήρθε να με σκοτώσει;», η αυθόρμητη απάντηση του υποδιοικητή ήταν «Αυτός είναι δικός μου, θα έρθει μόνος του»!!!
γ) Ο προαναφερθείς ψευτοεσφιγμενίτης και μέλος της ομάδας των δραστών εισβολέων πατέρας Βαρθολομαίος ακούστηκε από τον πατέρα Μαρδάριο να λέει στο κινητό του «εμείς αυτό που είχαμε να κάνουμε, το κάναμε.
Τι άλλο μας μένει να κάνουμε;». Και πραγματικά! Η κατάσταση έχει εκτραπεί τόσο και λάβει τέτοιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις ώστε κάθε έννοια ανθρωπισμού, πολιτισμού και ελληνορθοδόξου πνεύματος εκλείπει και το μόνο που κυριαρχεί στο νου των καταγγελλομένων είναι η με κάθε τίμημα αποβολή μας από την ιστορική Μονή μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους!
Συμφέροντα τα οποία θα αναδείξουμε και αποκαλύψουμε με την παρούσα αναφορά μας, μολονότι η ύπαρξη των οποίων τείνει να αποτελέσει πια κοινό μυστικό!
Και δεν έφτανε η παντελής ατιμωρησία των στην ουσία επ’αυτοφώρω καταληφθέντων εισβολέων-μελών της ψευτοαδελφότητας, αλλά η Αστυνομία Καρυών δια του υποδιοικητή της κ. Δούκα προχώρησε και στην απέλαση δύο Εσφιγμενιτών πατέρων, ενώ αυτοί ακόμα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Πολυγύρου!
Οι δε δηλώσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας στα κανάλια της τηλεόρασης αποτέλεσαν την απόλυτη παραποίηση της αλήθειας αφού ξεδιάντροπα μίλησαν για δήθεν δική μας επίθεση κατά των ψευδοεσφιγμενιτών!
Όμως στη δική μας Μονή τελέστηκε η πράξη, και στην οποία κατοικούμε εμείς! Πώς είναι δυνατό λοιπόν να επιτεθήκαμε εμείς στους ψευτοεσφιγμενίτες στον τόπο που κατοικούμε εμείς και όπου βεβαίως δεν διαμένουν αυτοί; Πρόκειται σαφώς για χονδροειδή ψεύδη που εκπίπτουν κάθε λογικού συλλογισμού, είναι όμως τόσο μεγάλα τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εγκληματική ψευτοαδελφότητα που ακόμα και τέτοια ψεύδη μετέρχονται για να την υποστηρίξουν και για να καταστρέψουν εμάς!
Το πιο πρόσφατο γεγονός, που αποδεικνύει σε ποιάς έκτασης πολιορκητικό κλοιό τελούμε, είναι αυτό της Τετάρτης 12.9.2007, όταν, στο λιμάνι της Ιερής μας Μονής, καταδιωκτικό ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος Δάφνης[1] σταμάτησε το σκάφος μας, που μετέφερε φάρμακα στο Μοναστήρι μας.
Οι μοναχοί μας διετάχθησαν να δεχθούν να προσαχθούν στο Βατοπέδι μόνο και μόνο επειδή αποτόλμησαν να βοηθήσουν τους άρρωστους γέροντες μοναχούς!
Ως θαρραλέοι άνθρωποι, με συνείδηση του αγαθού αυτού που έπρατταν και μαθημένοι να μην υποκύπτουν σε παράνομες και δη απάνθρωπες και αντιχριστιανικές προσταγές, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στην ανήθική αυτή διαταγή.
Ωσάν οι ανθρωπιστικές και βαθύτατα χριστιανικές πράξεις να θεωρούντο εγκληματικές και παράνομες, καταδιώκονται χριστιανοί ορθόδοξοι ρασοφόροι και δη στον ιερό αυτό τόπο, από αιώνες προπύργιο της Ορθοδοξίας, της αγαθότητας, της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας. Οι μοναχοί αυτοί μάλιστα ποτέ δεν αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά φυγαδεύτηκαν αργότερα στο Μοναστήρι.
Η λυπηρή πραγματικότητα έχει λοιπόν συνοπτικά ως εξής: Εκατόν πέντε, υπολειπόμενοι σήμερα, μοναχοί δεν δικαιούμαστε ούτε να λάβουμε τροφή ούτε φάρμακα ούτε να κινηθούμε ελεύθερα διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συλληφθούμε και να απελαθούμε. Και δεν φτάνουν αυτές οι απάνθρωπες στερήσεις αλλά η ζωή μας είναι διαρκώς υπό κίνδυνο, καθώς τα περιστατικά που σας εκθέσαμε δείχνουν μέχρι ποιού σημείου είναι ικανοί να φτάσουν οι διώκτες μας!
Όσον αφορά βέβαια το λόγο αυτής της διώξεως-εκδιώξεως, δεν πρόκειται ασφαλώς μόνο γι’αυτή καθ’αυτή την πνευματική μας διαφωνία με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αλλά για το γεγονός ότι αρνούμεθα, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα ως αυτοδιοίκητη Μονή, να δεχθούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια (ύψους περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δραχμών!) που μας αναλογούν, τα οποία σαν Δούρειος ίππος θα αλώσουν το άβατο του Αγίου Όρους!
Όμως εμείς ποτέ δε θα επιτρέπαμε τη μεταμόρφωση του Αγίου μας Όρους σε τουριστικό θέρετρο, υποκύπτοντας και εμείς στη σαρωτική τάση εμπορευματοποίησης των πάντων, που διαλύει ήθη, έθιμα, κουλτούρες, ακόμα και θρησκευτικές συνειδήσεις!
Ήταν λοιπόν ίσως αναμενόμενο ότι η ψευτοαδελφότητα «τοποθετήθηκε» στη θέση μας με σκοπό να καρπωθεί αυτή τα χρήματα που αναλογούν σε μας! Και μέσο αυτής της καρπώσεως είναι η δική μας εξάλειψη είτε διά της εκδιώξεώς μας από τη Μονή μας, στην οποία από αιώνες δικαιωματικά κατοικούμε, είτε δι’αυτής της ίδιας της φυσικής μας εξοντώσεως, η οποία και αυτή, όπως κατέστη σαφές, επιχειρήθηκε.
Δυστυχώς, ο θάνατός μας θα επέλθει σίγουρα είτε από τις παραλείψεις είτε από τις πράξεις των καταγγελλομένων και αυτό είναι βέβαιο, αν δεν εμποδίσετε εσείς και θέσετε ένα τέλος σ’αυτή την κατάσταση, η οποία πραγματικά αμαυρώνει τόσο την εικόνα του Αγίου Όρους διεθνώς ως τόπου θείας κατάνυξης και πνευματικής γαλήνης όσο και σε πολιτικό επίπεδο της Ελλάδος ως χώρας δημοκρατικής και σύγχρονης!
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα! Είμαστε βέβαιοι ότι στην προσπάθειά Σας να εξακριβώσετε τι συμβαίνει, θα Σας τεθούν πολλά εμπόδια, όπως και πολλοί θα είναι οι εκπρόσωποι των συμφερόντων, που θα επιχειρήσουν να Σας πλανέψουν, αλλοιώνοντας την αλήθεια και σπιλώνοντας εμάς τους Εσφιγμενίτες μοναχούς.
Δεδομένου ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που αναλογούν στην Ιερή μας Μονή, ανέρχονται σε ένα μυθώδες ποσό, το οποίο εποφθαλμιούν μη δικαιούχοι, κάθε ισχυρισμός, είτε λογικοφανής είτε προφανώς αβάσιμος είτε ανυπόστατος θα ανασυρθεί από το οπλοστάσιο των διωκτών μας για να μας διασύρει!
Θα μας κατηγορήσουν ότι είμαστε «καταληψίες», ενώ όπως Σας κατεδείχθη παραπάνω, εμείς είμαστε οι μόνοι δικαιούχοι να κατοικούμε την Ιερή Μονή Εσφιγμένου με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους! Θα ισχυριστούν ότι δεν μας γνωρίζουν διότι δεν είμαστε εγγεγραμμένοι στα Μοναχολόγια που επικυρώνει η Ιερή Επιστασία του Αγίου Όρους, αποκρύπτοντάς Σας ότι ήδη κατά την έκτακτη Συνεδρία Ξ της Ιερής Κοινότητος Αγίου Όρους την 16η Σεπτεμβρίου 1972 αποφασίστηκε «όπως η Ιερά Επιστασία μη επικυροί και μη ενεργήται νέα τυχόν εγγραφή εν τοις μοναχολογίοις άχρις ου επιλυθή το όλον ζήτημα της Ιεράς Μονής ταύτης» (ΣΧΕΤΙΚΟ 16).
Στην από 5-4-2002 επιστολή δε της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους προς τον Αναπληρωτή Διοικητή Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου αναφέρεται ότι θεωρεί η Ιερή Κοινότητα «αδύνατον» και «παράνομον» την οποιαδήποτε θεώρηση Μοναχολογίων της Ιερής Μονής Εσφιγμένου αλλά και την αποδοχή ή ανταλλαγή οποιασδήποτε αλληλογραφίας από τις κρατικές υπηρεσίες του Αγίου Όρους (ΣΧΕΤΙΚΟ 17).
Μας κατηγορούν εν ολίγοις για μια ακόμη φορά ότι δεν πράττουμε αυτό που μας απαγορεύουν να πράξουμε! Θα μας ονομάσουν «σχισματικούς» επειδή δεν δεχόμαστε να παρεκκλίνουμε από το ορθόδοξο δόγμα και τις διδαχές του, επειδή δε δεχόμαστε να συγκοινωνήσουμε και συλλειτουργήσουμε με το Βατικανό, όπως ανερυθρίαστα πράττει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, «λησμονώντας» τόσο τις δογματικές διαφορές Ορθοδοξίας-Καθολικισμού όσο και τον ιστορικά πρωταρχικό ρόλο του Παπισμού στην προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης της ύπαρξης της Ορθοδοξίας!
Πόσο πράγματι έχουμε υποφέρει από το αδυσώπητο μίσος των Παπών εναντίον μας!
Θα Σας πουν ακόμα, για να μας καταστήσουν υπόπτους στα μάτια Σας, ότι έχουν ασκηθεί εναντίον μας ποινικές διώξεις.
Πράγματι, μας κατηγορούν ότι επιθυμούμε να ξεπουλήσουμε τα ιστορικά κειμήλια της Μονής μας, ακόμα δε ότι σκεπτόμαστε να την ανατινάξουμε με δυναμίτιδα!!! (ΣΧΕΤΙΚΟ 18).
Ανερυθρίαστα μετέρχονται οι κατήγοροί μας κάθε λογής ανιστορήτων και γελοίων ισχυρισμών για να μας σπιλώσουν και να νοθεύσουν την πραγματικότητα, που συνίσταται στο ότι είμαστε οι μόνοι που ζούμε στο Άγιον Όρος, σε συνθήκες δεκάτου ογδόου αιώνος, χωρίς να δεχόμαστε τις ανέσεις της τεχνολογίας όπως πράττουν οι άλλες Μονές με μόνη μας έγνοια την προσευχή, μακριά από κάθε κοσμικότητα.
Ο σκοπός τους είναι σαφής: Θέλουν να εκπέσουμε στην κοινή θρησκευτική συνείδηση των χριστιανών. Με το επιχείρημα ότι σκοπεύουμε τάχα να ανατινάξουμε τη Μονή μας προσπαθούν προφανώς να μας παραστήσουν ως τρομοκράτες!
Ο υπερβολικός τους ζήλος όμως να μας αμαυρώσουν με κάθε μέσο είναι αυτός που τους «ξεμπροστιάζει» τελικά στα μάτια κάθε αντικειμενικού, συνετού και λογικού ανθρώπου, ο οποίος θα αναρωτηθεί φυσικά «μα, είναι δυνατόν να είναι αληθείς αυτοί οι ισχυρισμοί, αυτές οι εξωφρενικές υπερβολές;»
Είναι επομένως και αυτές οι ποινικές διώξεις απόρροια των επιρροών του Φαναρίου στα πλαίσια της προσπάθειας καθυπόταξής μας, που εκδηλώνεται- πέρα από τις σκηνοθετημένες και στην ουσία ανυπόστατες ποινικές διώξεις- με τις παραπάνω εκτεθείσες ενέργειες- παραλείψεις των Αρχών του Αγίου Όρους (δολοφονικές επιθέσεις, εκφοβισμός των μοναχών μας απ’τα Σώματα Ασφαλείας, αφαίρεση δικαιώματος για ιατρική περίθαλψη και προμήθεια φαρμάκων, απαγόρευση ανεφοδιασμού μας τροφίμων (!), απαγόρευση χρήσης τηλεφώνου και ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση επίσκεψης πιστών στο Μοναστήρι, προφανώς για να μην υπάρχουν μάρτυρες στον επιχειρούμενο με κάθε μέσο αφανισμό μας.
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, καταφεύγουμε σε Εσάς ως μόνη ελπίδα σωτηρίας στην εγκόσμια ζωή, όντας αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε ως την τελευταία στιγμή, όντας αποφασισμένοι να προτιμήσουμε τον ευγενή θάνατο από την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της παράδοσης της πίστης μας!
Ήδη αποδημούν εις τον Κύριον μέρα με την ημέρα μοναχοί μας ως αποτέλεσμα των στερήσεων και της μη περίθαλψης των ασθενών. Μη θέτοντας ως επιλογή την παράδοση της πίστης μας και υποταγής μας στους Αιρετικούς, αφήνουμε εαυτούς εις το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού έχοντας τη συνείδησή μας καθάρια και αλώβητη.
Προσμένουμε στην αντιμετώπισή μας ως ελλήνων πολιτών που χαίρουν άνευ εξαιρέσεως των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και όσων άλλων τους χαρίζει ο απλός νόμος και αιτούμεθα να τιμωρήσετε τους ενόχους όλων των εγκλημάτων εναντίον μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
1) ΣΧΕΤΙΚΑ 18 (ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ)
2) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Ιφιγένειας Καμτσίδου, Επικούρου Καθηγήτριας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
3) Απόψεις και θέσεις επί ζητημάτων Αγίου Όρους του Ανέστη Κ. Τσενεκίδη, Επ. Προέδρου Εφετών Αθήνα, 15-10-2007
Ο Καθηγούμενος της Ιερής Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί [1] Η Δάφνη αποτελεί το δυτικό επίνειο του Αγίου Όρους και απέχει 45΄ λεπτά με τα πόδια από την Ιερή Μονή. Ξηροποτάμου, 1ώρα και 45΄ από την Ιερή Μονή Σίμωνος Πέτρας και περίπου 40 λεπτά από την Ιερή Μονή Αγίου Παντελεήμονος. .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ των μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου που αρνείται, παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, να απομακρυνθεί από την ιερά μονή.
Με μια πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωριδης, διαπιστώνει την καθυστέρηση που υπάρχει στην αντίδραση της πολιτείας για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων μοναχών και ζητά την άμεση επέμβαση δημοσιάς δύναμης.
Δεν μπορούμε να τους βγάλουμε με τη βία ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, χθες.
Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν και συμφωνά με τις αποφάσεις της ιεράς κοινότητος, ώστε να απομακρυνθούν οι σχηματικοί σε καμιά περίπτωση όμως με τη χρήση βίας.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών θεωρεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στη μονή, θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Ορούς και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι μοναχοί της ομάδας Μεθοδίου τις αποφάσεις του Οικουμενικό Πατριάρχης και της ηγεσίας της ελλαδικής εκκλησίας.
Η κατάσταση δημιουργεί ιδιαίτερη επικινδυνότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και όλη η Εκκλησιαστική ιεραρχία εξυβρίζονται καθημερινά μέσα στο ίδιο το κέντρο της ορθοδοξίας, που είναι το Άγιον Όρος, από μια ομάδα φανατικών ατόμων.
Ο κ. Φλωριδης, διατυπώνει ανησυχίες για επέκταση του φαινόμενου της παράνομης κατοχής των μοναστηριών του Αγίου Όρους και από άλλες ομάδες μοναχών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή της Μονής Εσφιγμένου με θέμα την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Αθήνα, 23.05.08
Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη ( αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει.
Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.
Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας. Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή. Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών. Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια.
30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα – Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.
Επιπλέον :
Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ότι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.
Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας .
Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες.
Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.
Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.
Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.
Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας.
Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.
Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.
Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.
Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.
  • Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους – Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».
  • Όλα αυτά με την ευλογία του Οικουμενικού, μέσα σε Ελλαδικό χώρο.
  • Ως σημαία έχουν την απόφαση του ΣτΕ που απλά έχει αποφασίσει ότι σε θρησκευτικά θέματα δεν είναι αρμόδιο, αυτό τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν όλα αυτά;

    Βοήθεια …είμαστε 107 μοναχοί, 107 ψυχές!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...