Ειδήσεις

5 Ιουν 2008

Διαμαρτυρία των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του δήμου Βαθέος

Διαμαρτυρία των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του δήμου Βαθέος για την απόφαση της Δημαρχίας να κόψει τα πεύκα μπροστά στο Διοικητήριο ώστε να διευκολύνει τα αυτοκίνητα!
---------------------
Θέλουμε πράσινο!
Γιατί χωρίς πράσινο δεν υπάρχει ζωή….
Θέλουμε να διατηρήσουμε το πράσινο που έχει απομείνει στην πόλη μας.
Για να μη λέμε και εμείς στα παιδιά μας – όπως μας λένε σήμερα οι γονείς μας- ότι μια φορά κι έναν καιρό εδώ μπροστά στη Νομαρχία υπήρχαν κάτι πανύψηλα πεύκα και ο Δήμος τα έκοψε, τα σκότωσε για να κάνει δρόμο για τα αυτοκίνητα!
Το κόψιμο των δέντρων δεν είναι για το καλό μας, είναι για τα αυτοκίνητα που μολύνουν το περιβάλλον.
Εμείς τα παιδιά θέλουμε να βροντοφωνάξουμε ότι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Θέλουμε όποια απόφαση παίρνει ο Δήμος μας, να σκέφτεται πρώτα εμάς τα παιδιά.
Θέλουμε ο Δήμος μας να φυτέψει και άλλα δέντρα.
Κάποτε οι παππούδες μας είχαν τις αλάνες και τις αυλές των σπιτιών τους και έπαιζαν.
Εμείς σήμερα τι έχουμε;
………………..
Συνεχίζεται

Τα τέσσερα ντουβάρια του δωματίου μας και το κομπιούτερ;
Δεν υπάρχει πια ελεύθερος χώρος να παίξουμε, να κάνουμε ποδήλατο, μόνο τα προαύλια των σχολείων μας υπάρχουν και εκεί πάλι μας κυνηγούν οι γείτονες γιατί τους ενοχλούμε.
Μήπως τελικά οι πόλεις χτίζονται για τα τροχοφόρα και όχι για μας τους ανθρώπους;
Τότε ας σταματήσουν οι γονείς μας να μας φέρνουν στον κόσμο.
Γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι για παιδιά.
Ελπίζουμε ο Δήμος μας να μας σκεφτεί και να μην προβεί σε αυτή την πράξη κοπής των δέντρων.
Γιατί κόβοντας τα δέντρα σκοτώνεις το περιβάλλον, σκοτώνεις την ίδια τη ζωή!

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Βαθέος.
…………………Από: http://www.samosnet.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της Siemens

Δείτε και: Μαύρο χρήμα με τιμολόγια δεν διακινείται…
.................................
Σε απάντηση φημών που εμπλέκουν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σε υπόθεση προμήθειας εξοπλισμού από την εταιρία Siemens ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση.
«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:
.................
Συνεχίζεται...


Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40,248,25 Ευρώ
Ι. Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 16,400, 58 Ευρώ
Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36,628,20 ευρώ
Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43,850,17 ευρώ
Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.
Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.
Θα ζητήσω αύριο συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά. Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση.»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτελειώνουν την Ηλεία παράνομες χωματερές και αμμοληψίες

Ασυνείδητοι συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά στην Ηλεία. Ερασιτεχνικά βίντεο-ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό που προέβαλε την Πέμπτη ο «Alpha», αποκαλύπτουν εγκληματικές παρεμβάσεις σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενες από την ΕΕ, ποτάμια που χάνονται από παράνομες εργασίες στις κοίτες τους και παράνομες χωματερές όπου κάθε σούρουπο ασυνείδητοι βάζουν φωτιές και καίνε σκουπίδια, πνίγοντας στους καπνούς και τα τοξικά αέρια τους κατοίκους.
Απόγευμα Τρίτης 3 Ιουνίου 2008 ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε ένα βίντεο-ντοκουμέντο στα μαρτυρικά χωριά της Ηλείας.
…………
Συνεχίζεται

Μέσα στο καμένο δάσος κοντά στο χωριό Αρτέμιδα παράνομες χωματερές καίγονται απ’ άκρη σ’ άκρη. Η φωτιά μπαίνει από ασυνείδητους, όταν σουρουπώνει. Ο καπνός είναι ιδιαίτερα τοξικός και καλύπτει –όπως διακρίνεται στο βίντεο- μια τεράστια έκταση. Χωριά που καταστράφηκαν στις φονικές πυρκαγιές του 2007, εξακολουθούν να πνίγονται στους καπνούς, όχι του δάσους που καίγεται, αλλά πλαστικών, ελαστικών και άλλων απορριμμάτων.
Την ίδια ώρα, τεράστιοι όγκοι αμμοχάλικου στις όχθες του ποταμού Νέδα, που φέρει το όνομα της θεότητας του νερού, εξαφανίζεται.
Οι εικόνα καταγράφηκε από ένα ακόμη ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο, που τραβήχτηκε λίγο μετά τις παράνομες εργασίες στον ποταμό και έφθασε στον «Alpha» μαζί με τις καταγγελίες για την έκταση των ανθρώπινων παρεμβάσεων. Όπως είπε στον «Alpha» ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι επιτήδειοι εργολάβοι «βαφτίζουν την αμμοχαλικοληψία αντιπλημμυρικά έργα, χωρίς να υπολογίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και χωρίς να υπάρχει καμία άδεια από αρμόδια Αρχή». Δύο φωτογραφίες που παρουσίασε ο «Alpha» σήμερα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στην πρώτη διακρίνεται το ποτάμι όπως ήταν πριν γίνουν οι εργασίες και η δεύτερη μετά, όπου η κοίτη του ποταμού έχει εξαφανισθεί με κίνδυνο σε περίπτωση που βρέξει, να πλημμυρίσει όλη η περιοχή.
Η καταστροφή είναι τεράστια, ωστόσο οι εργασίες μολονότι διακόπηκαν με εισαγγελική εντολή, δεν σταμάτησαν, αλλά όπως υποδηλώνει η παρουσία εκσκαφικών μηχανημάτων ακόμη και σήμερα στον ποταμό, συνεχίζονται.
Η καταστροφή στην Ηλεία συνεχίζεται και στο δάσος. Η ξηρασία έχει προκαλέσει διάβρωση του εδάφους, οι ρίζες των δένδρων έχουν βγει από το χώμα και πολλά δένδρα έχουν αρχίσει να πέφτουν.
Όπως είπε στον «Alpha» ο δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής, ακόμη και τεχνητή αναδάσωση να γίνει, πρέπει να περάσουν 20 χρόνια για να επανέλθει το περιβάλλον στην κατάσταση που ήταν.
Την ίδια ώρα, ο βυθός στη λίμνη Καϊάφα κινδυνεύει να νεκρωθεί, καθώς κανείς δεν έλαβε μέριμνα και η στάχτη κατακάθισε στον πυθμένα. Το περσινό καλοκαίρι στη Πελοπόννησο κάηκαν 1.785.000 στρέμματα, Από αυτά τα 300.000 στρέμματα ήταν σε προστατευόμενες περιοχές. Οι συνέπειες θα είναι άμεσες, προειδοποιούν οι ειδικοί. Διάβρωση, ερημοποίηση, αύξηση θερμοκρασίας, πλημμύρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Τρίτη 10 Ιουνίου η δίκη για τη λέξη "λεσβία"

Μήνυμα αναγνώστη
..............

Την Τρίτη 10 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στο κτήριο 5 της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων θα εκδικασθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Λέσβου Κοκκώνης Κουβαλάκη, Μαρίας Ρόδου και Δημητρίου Λάμπρου, εκδότη του περιοδικού «Δαυλός» (www.davlos.gr), κατά του σωματείου «Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος ΟΛΚΕ».
Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να αποφασίσει εάν το εν λόγω σωματείο δικαιούται να χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τη λέξη «Λεσβιακή», ή για τα μέλη του τον σεξουαλικό προσδιορισμό «λεσβία», όταν ούτε το ίδιο, ούτε τα μέλη του έχουν οιαδήποτε σχέση με την Λέσβο και τα λεσβιακά πράγματα.
…………..
Συνεχίζεται

Η αναγγελία της κατάθεσης της αίτησης αυτής των τριών κατοίκων της Λέσβου στις 10 Απριλίου 2008 είχε ως γνωστόν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο στα μέσα ενημερώσεως όπως το CNN, BBC, Associated Press, Reuters, New York Times, Guardian, Le Monde, Aljazeera και χιλιάδες άλλα ανά τον κόσμο είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή (βλ. www.davlos.gr/pdf/22150.pdf).

Αναμένεται, ότι και η δίκη αλλά και η απόφαση της Δικαιοσύνης θα προκαλέσει το ίδιο ή και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Προαστιακού

Μήνυμα αναγνώστη
..............
Σύνδεσμος: http://citypress-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_5828.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάρλα Μπρούνι: «Η κυρία πρόεδρος» - Ποιος τελικά κυβερνά τη χώρα;

Η Κάρλα Μπρούνι πόζαρε για το περιοδικό Le Point καθισμένη στο προεδρικό γραφείο με τον Γάλλο πρόεδρο, όρθιο, δίπλα της. Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο, «Η κυρία πρόεδρος» γεγονός που έκανε να ξεσπάσει πολεμική για το ποιος τελικά κυβερνά τη χώρα.
Αφορμή στάθηκε το βιβλίο της που αναφέρεται στον ερωτά της για τον Γάλλο πρόεδρο. Εκεί τονίζει ότι τον ερωτεύτηκε και για την εξαιρετική ευφυΐα του. Όπως αναφέρει «δεν ήταν μόνο η εμφάνισή του που με γοήτευσε, αλλά οι πέντε ή έξι εγκέφαλοί του».
…………..
Συνεχίζεται

Στο βιβλίο καταγράφεται και η αντιπάθεια της για την υπουργό Δικαιοσύνης Ρασίντ Ντατί. Περιγράφει πως την πείραξε επειδή δεν κατάφερε να γοητεύσει εκείνη τον Σαρκοζί. Ήταν οι δυο τους, στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του προεδρικού Μεγάρου και περνώντας μπροστά από ένα διπλό κρεβάτι, η Κάρλα της είπε: «Θα ήθελες να ήσουν εσύ μέσα σε αυτό, έτσι δεν είναι;».
Όμως και πολλά κυβερνητικά στελέχη της επιτίθενται για την στενή σχέση της με τον πρόεδρο, αλλά και για τις ακριβές επιλογές της στο ντύσιμο.
Ωστόσο ο ίδιος ο Σαρκοζί εξακολουθεί να τη στηρίζει.
………..
Από: Alpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ματαιώθηκε τελικά η επίσκεψη του σκοπιανού προέδρου στην Αθήνα, μετά το «βέτο» στο αίτημα να έρθει με αεροπλάνο των λεγόμενων «Μακεδονικών Αερογραμμών

Όπως ανακοινώθηκε από τον σκοπιανό πρόεδρο «δυστυχώς αυτή η απόφαση αντιβαίνει στους κανόνες και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, ούτε συνάδει με τις ευρωπαϊκές, δημοκρατικές αξίες».
.............................................................................
...............
Από: "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δολοφονημένη με μαχαίρι βρέθηκε 30χρονη γυναίκα αλλά είναι Ουκρανή και ο σύζυγός της, ο οποίος τη σκότωσε, το ίδιο, οπότε λέμε να μην ασχοληθούμε…

Κανένας από τους δύο δεν ήταν καλλιτέχνης, δεν ξέρουμε αν ήταν χρήστες κοκαΐνης, αλλά και να ήταν δε μας ενδιαφέρει, ο φόνος έγινε με μαχαίρι, για λόγους ζηλοτυπίας, η γυναίκα βρέθηκε σε μια «λίμνη αίματος» στη Σαρωνίδα…
....................

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος λοιπόν…



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαύρο χρήμα με τιμολόγια δεν διακινείται…

Αυτή ήταν με λίγα λόγια η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή «φωτογραφίστηκε» ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση προμήθειας εξοπλισμού από την εταιρία Siemens αφού
είναι κάτοχος τεσσάρων τιμολογίων της Siemens, για εξοπλισμό του νέου του γραφείου, το καλοκαίρι του 2007.
Εξοργίζομαι όταν ακούω να αναμιγνύεται το όνομά μου σε αυτήν την υπόθεση, στην οποία δεν εμπλέκομαι, παρά μόνο με την ιδιότητα του πελάτη εξήγησε και ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2007 προμηθεύτηκε από τη Siemens ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τηλεφωνικό κέντρο αξίας περίπου 120.000 ευρώ.
Για τα χρήματα αυτά, είχε κάνει προφορικό διακανονισμό με την εταιρεία, για να τα εξοφλήσει με δόσεις, σε διάστημα ενός χρόνου.
Πλήρωσε τα ¾ Ιανουάριο και Φεβρουάριο και εξόφλησε την τελευταία δόση, την τελευταία εβδομάδα για να μην υπάρχουν υπόνοιες.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη γιατί εξόφλησε εκπρόθεσμα τιμολόγιο της Siemens

Ο συνεργάτης στο πoλιτικό γραφείο της υπουργού Εξωτερικών, κύριος Λεωνίδας Δραγουμάνος, αμέλησε να εξοφλήσει αμέσως ένα τιμολόγιο της Siemens, 6.800 ευρώ και το εξόφλησε εκπρόθεσμα.
Είπε λοιπόν στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ότι δεν αντέχει άλλο αυτήν την πίεση και… παραιτήθηκε, επισήμως τουλάχιστον…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Α... και για να μη ξεχνιόμαστε με δολοφονίες, παιδόφιλους, Siemens, ακρίβεια και άλλα... Έκαψαν ξανά το βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη...

Πολύ ευγενικά του ζήτησαν να περάσει έξω και μετά περνούσε ένας, ένας και πετούσε και από μια μολότοφ...
Από ό,τι ακούσαμε πριν από λίγο στο Alter...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των αποζημιώσεων στα θύματα της σφαγής του Διστόμου, συνιστά η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας

Μετά από δικαστικό μαραθώνιο πολλών ετών ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία -στην ουσία- κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς -που έχει επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να εισπράξουν τα θύματα αποζημιώσεις της τάξεως των 28 εκατομμυρίων ευρώ, πιθανότατα από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στο Κόμο της Ιταλίας. Την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης που τότε δεν είχε εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κήρυξαν εκτελεστή τα ιταλικά δικαστήρια, τα οποία απέρριψαν το επιχείρημα της ετεροδικίας που επικαλείται η γερμανική πλευρά.
……………..
Συνεχίζεται

Ο Μάρτιν Κλίνγκνερ μέλος της ομάδας δικηγόρων περί τον Γιάννη Σταμούλη και Γιόαχιμ Λάου, που εκπροσώπησαν τα θύματα σε διάφορες δίκες για την υπόθεση μίλησε στην Ντόιτσε Βέλε για τη σημασία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης:

«Οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου αποκτούν τη δυνατότητα να πραγματώσουν τις αξιώσεις τους επί του γερμανικού δημοσίου, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρισθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό που δεν έγινε στην Ελλάδα, εξαιτίας της απόφασης της τότε ελληνικής κυβέρνησης, είναι τώρα εφικτό στην Ιταλία».
………….
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η νίκη του Μπάρακ Ομπάμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ κυριαρχεί σήμερα στα σχόλια του διεθνούς τύπου...

Το σχόλιο της γαλλικής La Croix: «Βασικά προτερήματα του Μπάρακ Ομπάμα είναι η κομψότητα και η γοητεία του, ωστόσο αυτά δεν αρκούν για τον προεκλογικό αγώνα. Ήρθε η ώρα να δώσει κάτι παραπάνω από την απλή επιθυμία για αλλαγή. Ο Ομπάμα χρειάζεται ένα πρόγραμμα για να καλύψει την απειρία του. Ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του είναι ένας θαρραλέος και σκληρός άνδρας. Η πραγματική μάχη αρχίζει τώρα».
…………
Συνεχίζεται

Στη διαμάχη Ομπάμα – Κλίντον αναφέρεται η γαλλική Le Monde: «Η διάσπαση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών θα παραμείνει. Η Χίλαρι Κλίντον δεν αναγνώρισε την νίκη του αντιπάλου της. Προφανώς θέλει να συνεχίσει την περιπέτειά της και να πιέσει προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για το πρόγραμμα του κόμματός της, όπως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την αποχώρηση από το Ιράκ. Με τον τρόπο αυτό η πρώην πρώτη κυρία προσπαθεί να εξασφαλίσει την υποψηφιότητά της για τη θέση του αντιπροέδρου, τρόπον τινά να την επιβάλλει στον Ομπάμα προκειμένου να μοιραστούν την εξουσία. Αυτό είναι μία ριψοκίνδυνη πολιτική εκ μέρους της Κλίντον».

Το σχόλιο των Times του Λονδίνου: «Στους προκριματικούς προείχε η προσωπικότητα. Στην επόμενη φάση όμως προέχει η δημιουργία μίας συνετής βάσης για την άσκηση πολιτικής. Ο Ομπάμα έχει χάρισμα, ο Μακέιν αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ωστόσο οι Αμερικανοί και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχουν ανάγκη από προσωπικότητες. Θέλουν ένα πολιτικό πρόγραμμα. Σε αυτή τη δεύτερη και αποφασιστική πράξη της ιδιάζουσας αυτής αμερικανικής όπερας σημασία έχουν τα λόγια και όχι η μουσική υπόκρουση».

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau παρατηρεί: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν ο Ομπάμα θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να ψηφίσουν τον νεαρό, μαύρο γερουσιαστή. Αυτό που γνωρίζουμε όμως ήδη είναι ότι ενδεχόμενη εκλογή του θα άρεσε στον κόσμο. Έχει καταφέρει να μεταδώσει στο εσωτερικό ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να δείξει στο εξωτερικό ένα διαφορετικό, πιο φιλικό πρόσωπο της Αμερικής. Όχι ότι με τον Ομπάμα θα βλέπαμε μία διαφορετική Αμερική, οι Αμερικανοί θα συνέχιζαν να είχαν τα ίδια στρατηγικά συμφέροντα, την ίδια ισχύ, αλλά και την ίδια παράνοια. Ο υπόλοιπος κόσμος όμως θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να δει τις ΗΠΑ με άλλο μάτι, να τις δει ως πρότυπο και όχι ως πρόβλημα, ως φίλο και όχι απλά ως εταίρο».
…….
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν πήρε κανένας Έλληνας Βραβείο Νομπέλ. Απλώς, το Νομπέλ Ειρήνης έγινε «47 κομμάτια» και η αξιοπιστία των ΜΜΕ χιλιάδες...

Ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου "βούιξε" το Πανελλήνιο. Για πρώτη φορά Ελληνες επιστήμονες πήραν Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ (και μόνο αυτά), «μαζί με τον Αλ Γκορ κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και ο Αλκιβιάδης Μπάης, καθηγητής στο ΑΠΘ». Κάποιοι άλλοι ήταν πιο λυρικοί: «Σε 47 κομμάτια «έσπασε» το Νομπέλ Ειρήνης για το 2007, δίνοντας μερίδιο συμμετοχής στην ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση σε δύο Έλληνες...», έγραψε μια εφημερίδα.
Η «κατοχή» του Βραβείου Νομπέλ επιβεβαιώθηκε και από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας και επιβραβεύτηκε με τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Κατά περίεργο τρόπο διέρρευσε στα ΜΜΕ η είδηση ότι εκτός του κ. Αλ Γκορ και της «Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την Αλλαγή του Κλίματος» (ICCP) συμβραβεύτηκαν ακόμη 45 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι κ. Ζερεφός και Μπάης. «Γιατί μόνο 45, από τους χιλιάδες που δουλεύουν γι’ αυτό το πρόγραμμα, και γιατί μόνο δύο Έλληνες από τους πολλούς που συμμετέχουν;», αναρωτήθηκε διαβάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ένας Έλληνας καθηγητής…
……………..
Συνεχίζεται…

σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, ο κ. Θέμης Λαζαρίδης. Και έψαξε το θέμα...
Σύμφωνα με όσα γράφει στο blog του (http://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/06/04/nobelistes/) έψαξε στον δικτυακό τόπο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης και δεν βρήκε τίποτε. Ούτε φυσικά στον διεθνή Τύπο, πολύ δε περισσότερο στο site της επιτροπής Νομπέλ. Απευθύνοντας όμως το ερώτημα στην ICCP πήρε μια αφοπλιστική απάντηση: «Το Νομπέλ Ειρήνης δόθηκε στον Αλ Γκορ και τη «Διακυβερνητική Διάσκεψη για την Αλλαγή του Κλίματος»... Οι κ. Ζερεφός και Μπάης «έχουν λάβει πιστοποιητικό (certificate) για να τιμηθεί η συμμετοχή τους (commemorating their involvement) στη Διακυβερνητική Διάσκεψη που βραβεύθηκε με το Νομπέλ. Περί τα 2.000 προσωπικά αντίγραφα του Βραβείου Νομπέλ 2007 μαζί με μια επιστολή του προέδρου Dr Rajendra Pachauri στάλθηκαν σε όλο τον κόσμο σε συντονιστές του έργου, κύριους συγγραφείς, μέλη της επιτροπής, προσωπικό των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και στη γραμματεία, που συνέβαλαν σημαντικά στο έργο του ICCP τα τελευταία είκοσι χρόνια».
Συνεπώς ούτε 45 επιστήμονες πήραν το Βραβείο Νομπέλ ούτε δύο Έλληνες. Με την ίδια λογική, όταν το 1988 βραβεύτηκε ο ΟΗΕ για την ειρηνευτική του δράση, κάθε κυανόκρανος θα ήταν νομπελίστας.
Γιατί όμως ένα αναμνηστικό έγινε Βραβείο Νομπέλ, με αποτέλεσμα να σημαιοστολιστεί η χώρα, να γίνουν τελετές στο Μαξίμου και να βγάζει λόγους ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Για τον ίδιο λόγο που χρειαζόμαστε τον πραγματικά μεγάλο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή ακόμη μεγαλύτερο, και ει δυνατόν συνδιαμορφωτή της Θεωρίας της Σχετικότητας, ή ακόμη και την Καλομοίρα θριαμβεύτρια στη Γιουροβίζιον.Η χώρα νιώθει την ανάγκη διακρίσεων και αν δεν τις έχει τις φτιάχνει. Όχι μόνο στα κινέζικα λημέρια της Σου Λι, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έτσι, το Νομπέλ Ειρήνης γίνεται «47 κομμάτια» και η αξιοπιστία των ΜΜΕ χιλιάδες...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας μπλόγκερ υποστηρίζει ότι τον φίμωσαν από τη Google!

Τις έβλεπα τόσον καιρό αυτές τις μυστηριώδεις επισκέψεις στο συγκεκριμένο blog. Δεκαέξι hits από την πόλη Μάουνταιν Βιου της Καλιφόρνιας τι στην ευχή; Σόι δεν έχω εκεί, κανένα φίλο όχι, λέω και εγώ να ψάξω σε μηχανή αναζήτησης να δω μήπως έχει καμία ελληνική ενορία και πετύχω κανένα πατριωτάκι. Αλλά όχι, δεν υπήρχε καμία Ορθόδοξη ενορία στην συγκεκριμένη επαρχιακή κωμόπολη. Το μόνο άξιο λόγου είναι τα κεντρικά της Γουγλ (εσκεμμένα το γράφω έτσι).
…………….
Συνεχίζεται…

Προχθές μάλιστα στις 3/6/2008 τα ξημερώματα δεχτήκαμε ΔΙΠΛΗ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ επίσκεψη τόσο από το Μάουνταιν Βιου, όσο και από την Νέα Υόρκη και από κάποια γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνέβη όταν αναρτήσαμε στις 2/6/2008 το άρθρο σχετικά με τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, την "Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα" και την Ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ.
Φαίνεται πως η δημοσίευση αυτή αλλά και προηγούμενες για τα δικαιώματα των Πομάκων στη Θράκη που βιάζονται από τους Τούρκους.
για το σχέδιο της Φινλανδικής Πρεσβείας εκκένωσης της χώρας σε περίπτωση ανωτέρας βίας. για την επιστολή μας στον Olli Rehn για το Μακεδονικό.
για την αντιδημοκρατική επιβολή του γάμου των Ομοφυλόφιλων.
για την καταστροφή της Σερβίας από το Εβραϊκό λόμπυ.
για την ανεξέλεγκτη επιδρομή κινεζικών προϊόντων. για την στάση του Μπους να στηρίζει τα Σκόπια.
τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμα και μη Ελληνόφωνου κοινού τόσο στην Καλιφόρνια και την Νέα Υόρκη όσο και σε κάποιους χώρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ξαφνικά οι δύο καταμετρητές επισκέψεων NeoWorx και Statcounter ανίχνευσαν:
Statcounter 3: Επίσκεψη στις 3:24':59" από την Γουγλ στο Μάουνταιν Βιού
Statcounter 4: Επίσκεψη στις 3:25':15" από την Γουγλ στην Νέα Υόρκη! Την ίδια ακριβώς στιγμή η NeoWorx κατέγραψε δύο ΔΙΠΛΕΣ επισκέψεις από το Μάουνταιν Βιου αλλά και από χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνευ γεωγραφικού προσδιορισμού.
Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΜΩΜΑΤΟΣ
Σήμερα που προσπάθησα μέσα από την μηχανή αναζήτησης της γοογλε να βρω την παρούσα ιστοσελίδα είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ και εμφανίζεται μόνο είτε σαν παραπομπή σε άλλα ιστολόγια είτε στα σχόλια άλλων ιστολόγιων.
Ενδεικτικά προσπάθησα να ψάξω μέσω γουγλ να βρω άλλα ιστολόγια και τα βρήκα αμέσως και πάνω-πάνω στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Δοκίμασα επίσης να βρω με άλλες μηχανές αναζήτησης (search.yahoo.com και altavista.com) το Theoprovlitos.blogspot.com και το βρήκα αμέσως και πρώτο στη σειρά. Είναι προφανές ότι κάποιοι στην Γουγλ ερευνούν τα ιστολόγια, με λέξεις κλειδιά και όποιο δεν τους αρέσει το εξαφανίζουν.
Αντιλαμβάνεστε γιατί θα πρέπει να αντισταθούμε και γιατί αυτή η κίνηση της γουγλ είναι πρόδρομος. Αντιλαμβάνεσθε επίσης ότι όλοι αυτοί οι ηλεκτρονικοί κολοσσοί λειτουργούν σαν ρουφιάνοι του συστήματος.
Εγώ πάντως, με την ίδια άνεση που βρίζω και βρίζομαι, ειρωνεύομαι ή αυτοσαρκάζομαι με την ίδια άνεση και κατόπιν συμβουλής της πνευματικόρης μου, γνωστής σας πια Βλόνδης, έχω φροντίσει να στείλω όλα τα πλέον κρίσιμα άρθρα στους Καραμανλή, Μπακογιάννη, Πάγκαλο, στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ κλπ.
Ελπίζω αυτό να μην με καθιστά και εμένα... άνθρωπο του Συστήματος.Ευχαριστώ όσους με διαβάζουν έστω και σιωπηρά.
Ευχαριστώ και αυτούς που με φιλοξενούν και με ανέχονται εκεί που εναποθέτουν τα ξώψυχά τους.
Ευχαριστώ και αυτούς που με βρίζουν ή και διαφωνούν μαζί μου.
Τους προτιμώ από τους Άρχοντες της New Age ηθικής.
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νερό; Δεν υπάρχει αρκετό; Και όμως…

Εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες κυβικά μέτρα χύνονται κάθε μέρα στον Σαρωνικό...
.............
Ψυττάλεια: Το μεγάλο στοίχημα για πράσινη Αττική...
.........
Περισσότερα: http://www.aftodioikisi.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άμα πάρω 400 ευρώ από το επίδομα ανεργίας και άλλα 300 από το Ταμείο Φτώχειας, γιατί να δουλέψω για... 700 ευρώ;

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το «κύμα» ακρίβειας με επίδομα φτώχειας από το νεοσύστατο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Το επίδομα θα είναι ίσο με τη σύνταξη του ΟΓΑ δηλαδή περίπου 300 ευρώ. Σύμφωνα με όσα ακούσαμε στα χθεσινά δελτία, δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 400 ευρώ και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Μέχρι εδώ όλα καλά! Σας ρωτάω όμως θυμόσοφοι οικονομολόγοι μου:
Ο μέσος μισθός για ένα νέο υπάλληλο είναι γύρω στα 700 ευρώ. Γιατί λοιπόν, να κάθεται κάποιος να δουλεύει με τις ώρες χωρίς να του αναγνωρίζονται υπερωρίες και πλείστα αλλά εργασιακά δικαιώματα και να μην…
………….
Συνεχίζεται…


…κάθεται σπίτι ή στην προσφιλή του καφετέρια και να έχει στο τσεπάκι του 700 ευρώ το μήνα (περίπου 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας και άλλα 300 από το Ταμείο Φτώχειας) από την «κρατική φιλανθρωπία»;
Η λύση είναι μια κύριοι… Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση των σημερινών εξαθλιωμένων μισθών με κριτήριο την παραγωγικότητα. Οι φιλανθρωπίες ακόμα και οι πιο γενναιόδωρες εκτρέφουν νέες στρατιές ανέργων και μακροπρόθεσμα αυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Με χάπια για τον πονοκέφαλο δεν θεραπεύεται ο καρκίνος.
…………….

----------

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χαμός στο Facebook από τους θαυμαστές του Νίκου Σεργιανόπουλου

Μέσα σε λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου, χιλιάδες fans του ηθοποιού, έφτιαξαν τρία γκρουπ στο Facebook για να πουν το στερνό αντίο με τον δικό τους τρόπο.
Πάνω από 3.500 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την σελίδα "Rest in Peace - Nikos Sergianopoulos" μέχρι αυτή την ώρα.
Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση του εγκλήματος και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η σορός του ηθοποιού για την ιδιαιτέρα πατρίδα του, τη Δράμα, όπου και θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία.
...........
Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Φονικές" αναμνήσεις από τα κινητά τηλέφωνα

Εκατοντάδες γυναίκες οι οποίες απαθανατίστηκαν από κάποιο κινητό με κάμερα σε προσωπικές τους στιγμές, έχουν θανατωθεί τα τελευταία χρόνια για λόγους τιμής.
Σε μια κοινωνία που το προγαμιαίο ή εξωγαμιαίο σεξ αποτελεί αιτία θανάτου, πυροβολούνται, στραγγαλίζονται ή πυρπολούνται εν ψυχρώ από συγγενείς τους και έτσι δεν υπάρχει κανένας να τις αναζητήσει.
Τριακόσιες πενήντα γυναίκες κακοποιήθηκαν ή δολοφονήθηκαν το 2007 μόνο στο ιρακινό Κουρδιστάν, με αφορμή το υλικό που διακινήθηκε μέσω κινητών τηλεφώνων, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2006.
………..
Από την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκατέσσερις φορές έχουν εξαγγείλει έως τώρα το Ταμείο Φτώχειας

Μέσω του νέου Ταμείου κατά της Φτώχειας η κυβέρνηση σκοπεύει έως το Σεπτέμβριο να στηρίξει τις οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες.Το βοήθημα που πρόκειται να δοθεί μέσω αυτού του ταμείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 330 ευρώ το μήνα.Θα το πάρουν άποροι και όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 400 ευρώ το μήνα.
Διαβάστε ("κλικ" για μεγέθυνση στη φωτογραφία), σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα", πόσες φορές η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη δημιουργία του Ταμείου κατά της Φτώχειας.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε...

Μήνυμα αναγνώστη

Κάναμε μικροαλλαγές στην εμφάνιση του blog μας, προσθέσαμε και μερικά χιουμοριστικά φωτομοντάζ, ανεβάσαμε και νέο υλικό. Και όλα αυτά εν αναμονή του δεύτερου blog μέσα από το site του περιοδικού Top Scorer.Σας περιμένουμε στο http://panic-gr.blogspot.com/ για να… «σκοτώσετε» ευχάριστα (ελπίζουμε) μερικά λεπτά από την καθημερινότητα σας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην... ουρά για έναν λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας...

Εκατοντάδες ατόμων περίμεναν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη για να πάρουν δωρεάν, έναν λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας και να κάνουν με αυτόν τον τρόπο οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ ζητάει διπλασιασμό των τιμών, των λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος…
………….
Φωτογραφία από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέχεται ερωτικές επιστολές στη φυλακή!

Αποδέκτης περίπου 200 ερωτικών επιστολών έχει γίνει ο 73χρονος Αυστριακός Γιότζεφ Φριτζλ στο κελί όπου κρατείται μετά την αποκάλυψη ότι είχε φυλακίσει επί 24 χρόνια και βίαζε την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού τους ενώ στο διάστημα αυτό είχε αποκτήσει και εφτά παιδιά μαζί της.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάχνουν ακόμη για 2.260 τόνους ηλιέλαιο...

Έναν μήνα μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου, το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητάει ακόμα μια ποσότητα 2.260 τόνων επιμολυσμένου ηλιέλαιου.
Την ίδια ώρα το υπουργείο δε δίνει στη δημοσιότητα κανένα από τα στοιχεία των έως τώρα ελέγχων, σε σειρά προϊόντων σε εκατό βιομηχανίες τροφίμων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέλαβαν δυο μοναχούς από τη Μονή Εσφιγμένου

Ενώ τα ΜΑΤ εδώ και μέρες είναι παραταγμένα και έτοιμα για εισβολή στη Μονή Εσφιγμένου πριν από λίγο ακούσαμε στην εκπομπή "Καλημέρα σας" ότι δύο μοναχοί έχουν συληφθεί και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού.
...........
Διαβάστε σχετικές αναρτήσεις μας:

Αγώνας για τη δικαίωση της Μονής Εσφιγμένου, με ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία.

Για τη Μονή Εσφιγμένου: Ποιος εισαγγελέας θεωρεί, ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Μονή θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Όρους;

Μηνυτήρια αναφορά του Βασίλη Καπερνάρου για τη Μονή Εσφιγμένου
Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου

Επιστολή της Μονής Εσφιγμένου με θέμα την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επέκτεινε 600 οπλισμένους αστυνομικούς για να απομακρύνει βίαια τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από το μοναστήρι

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαθητές από τον Αϊ-Στράτη έγιναν μπλόγκερ και δημοσιεύουν την καθημερινότητά τους.

«Φτιάχνουμε αυτή τη σελίδα, γιατί θέλουμε κι εμείς από το μακρινό και απομονωμένο νησάκι μας, τον Αϊ-Στράτη, να σας δείχνουμε τις φωτογραφίες μας και να γράφουμε κομματάκια από τη ζωή μας».
Με αυτά τα λόγια, μία ομάδα πέντε μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου του Αϊ-Στράτη, αποφάσισε πριν από ενάμιση χρόνο τη δημιουργία ενός ιστολογίου, το xamogelaste.blogspot.com.
...................
Περισσότερα: www.tanea.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...