Ειδήσεις

6 Ιουν 2008

«Σε κίνδυνο η περιουσία της Γερμανίας στην Ιταλία», είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβαρύνει τις σχέσεις Ρώμης και Βερολίνου η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της Βέρμαχτ στο Δίστομο, αλλά και στους Ιταλούς στρατιώτες - θύματα αναγκαστικής εργασίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο κύριο άρθρο αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης, πώς δηλαδή έφτασε το θέμα από το Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας. «Οι ιταλοί δικαστές δεν αναγνωρίζουν το προνόμιο της ετεροδικίας στα κράτη, όταν πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», γράφει η εφημερίδα επικρίνοντας την ιταλική δικαιοσύνη για το γεγονός ότι εφαρμόζει αναδρομικά την σύγχρονη αυτή άποψη.
.............
Συνεχίζεται...

Αναφέρεται επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου και για τον λόγο αυτόν δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα. «Νομικοί κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση αναμένουν ότι η Γερμανία θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ιταλίας. Αυτή είναι η τελευταία δυνατότητα που έχει το Βερολίνο, καθώς στην Ιταλία έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες προσφυγής», υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Ο ΟΗΕ να καθορίσει τρόπους επανορθώσεων»

Στο σχετικό σχόλιο υπογραμμίζεται: «Η ετεροδικία των κρατών έχει νόημα, καθώς προσδίδει στα κράτη ευχέρεια κινήσεων και επιτρέπει στα έθνη να έχουν μέλλον ακόμη και εάν στο παρελθόν διέπραξαν τρομακτικά εγκλήματα. Τίθεται ωστόσο το ερώτημα: «Επιτρέπεται να γίνουν όλα αυτά στην πλάτη των θυμάτων. Επιτρέπεται να χτίζονται τα νέα σπίτια των λαών σε θεμέλια γεμάτα πτώματα. Οι ενστάσεις είναι σοβαρές. Συνιστά μια σοβαρή αντίφαση το γεγονός ότι σε έναν κόσμο γεμάτο από νομικούς κανόνες, αποζημιώνεται κάποιος για μια γρατσουνιά που του έκαναν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν αποζημιώνονται τα θύματα αναγκαστικής εργασίας».
Ο σχολιαστής, Στέφαν Ούλριχ, θεωρεί ωστόσο εσφαλμένη την άρση της ασυλία των κρατών για τέτοια θέματα και προτείνει να αποζημιώνονται με διαφορετικό τρόπο τα θύματα. «Θα πρέπει ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσουν στον καθορισμό τρόπων για επανορθώσεις. Τα θύματα θα πρέπει να ικανοποιούνται ηθικά με την δίωξη των εγκληματιών, όπως γίνεται σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Τέλος, προτείνει, τα κράτη που έχουν διαπράξει εγκλήματα να συγκροτήσουν σε εθελοντική βάση ειδικά ταμεία για την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα.
…………….
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αγριότητα με την οποία αντιμετώπισαν τον 34χρονο Ρουμάνο έχει αποτυπωθεί στο σώμα του. Σχεδόν όλο το τμήμα της Κορίνθου σε διαθεσιμότητα.

Όπως καταγγείλει ο 34χρονος Ρουμάνος, αφού τον ξυλοκόπησαν μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος και του έκλεψαν τα χρήματα, τον έβαλαν σε κλούβα και τον μετέφεραν έξω από το Ναύπλιο όπου στην κυριολεξία τον πετάξανε σε ερημική περιοχή.
Σχεδόν όλο το τμήμα της Κορίνθου τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται επτά αστυνομικοί. Οι ίδιοι αρνούνται τα πάντα. Την εντολή για να τον εγκαταλείψουν στα χωράφια φέρεται να την έδωσε ο ίδιος ο Διοικητής του τμήματος.
Ο 34χρονος, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη γιατί προκαλούσε φασαρία χτυπώντας τα κουδούνια πολυκατοικίας στην Κόρινθο, ενώ έβαλε και φωτιά σε δέντρα. Αντί να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξή του, λόγω της κατάστασής του, εξάντλησαν πάνω του όλη τους την βαρβαρότητα. Το Ρουμάνο βρήκε μια ημέρα αργότερα, σε κακή κατάσταση, ένας περαστικός. Οι δυο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν αρχικά, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν και ποινικές ευθύνες, καθώς είναι αυτοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και την κλοπή των χρημάτων του 34χρονου Ρουμάνου.
...............
Από: Apha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράπονα Ντόρας Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό για τη «Siemens» και παρέμβαση υπουργού Δικαιοσύνης…

Σύμφωνα με πληροφορίες -χθες και σήμερα- η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της για επιλεκτική διαρροή στοιχείων σε βάρος του Κυριάκου και της Κατερίνας Μητσοτάκη... Οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν την παρέμβαση και του υπουργού Δικαιοσύνης... Η ανεύθυνη και συκοφαντική "ονοματολογία" και σκανδαλολογία γύρω από κόμματα και πρόσωπα, δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και διαμορφώνει ένα νοσηρό κλίμα, το οποίο βλάπτει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πύρινος εφιάλτης του περσινού καλοκαιριού ξυπνά ξανά, με δραματικό τρόπο, στην Πάρνηθα

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή των Αφιδνών - στην ίδια ακριβώς περιοχή απ' όπου χθες, προειδοποιούσαμε, στη ζωντανή σύνδεση του «Alpha», ότι μια σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή.
Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις μας έπεσαν στο κενό και, τώρα, απειλείται το μοναδικό τμήμα του εθνικού Δρυμού που δεν είχε καεί...
Εκεί έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Κυριακή 15 Ιουνίου τα blogs (!!) στο Σύνταγμα;

Το έχω γράψει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Στην ελληνική blogoσφαιρα κάνουμε ένα τραγικό λάθος και θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας! Προτάσσουμε την ιδιότητα του blogger και το blog μπροστά από την ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Όσο συνεχίζουμε αυτή την τακτική τόσο θα βγάζουμε τα ίδια μας τα μάτια!Αυτό κάνουμε και τώρα με την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με νόμο την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ειδήσεων στα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο. Τσιμπάμε και εμείς θεωρώντας ότι είμαστε ένα κομμάτι των νέων ΜΜΕ. Και όταν ο νόμος θα ψηφιστεί , γιατί θα ψηφιστεί αν μείνουμε σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, τότε κάποιοι λίγοι από μας…
……….
Συνεχίζεται

θα γράψουμε το όνομα μας στο προφίλ μας για να είμαστε σωστοί "κατά νόμον" και οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι θα το κλείσουμε το ιστολόγιο, γιατί θα νοιώσουμε την ίδια ανασφάλεια που νοιώθουμε πολιτικά, πολιτισμικά και οικονομικά και στην πραγματική κοινωνία, δεν θα έχουμε το κουράγιο να αμφισβητήσουμε την κάθε λογής εξουσία, σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε και αντρώνεται παγκόσμια το διαδίκτυο. Και θα μείνουν σε αυτά τα μέσα αυτοί που ήδη έχουν φροντίσει να φτιάξουν τα λόμπυ τους, αυτοί που έτσι κι αλλιώς είναι φερέφωνα αυτών που ελέγχουν τα media.Για να μην γίνουν όλα αυτά, στο Σύνταγμα θα έπρεπε να κατέβουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι τα BLOGS. Θα έπρεπε να κατέβουμε όλοι με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση! Και θα έπρεπε να κατεβάσουμε και άλλους πολίτες, αφού τους ενημερώσουμε για το τι θα συμβεί. με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Και βέβαια, δεν πρέπει να σταματήσουμε σε μια διαδήλωση - διαμαρτυρία. Πρέπει να επιχειρήσουμε όλο και πιο συστηματικά τη δικτύωση όλων των σημειακών πηγών πληροφόρησης - που είναι και τα blogs - κάθε τοπικής κοινωνίας. Να κάνουμε ακόμη περισσότερους κοινωνούς των μέσων. Να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες τι κάνει το διαδίκτυο και το διαδίκτυο τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες. Όπως έγινε π.χ. με το λιθάνθρακα.Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να κάνω γνωστή μια τέτοια περίπτωση φίμωσης μια τοπικής κοινωνίας στο διαδίκτυο, που θεωρώ προσωπικά πολύ πιο σοβαρή από το blogme.gr. Δυστυχώς, παρά το ότι έχω ενημερώσει όσο μπορούσα περισσότερους, μόλις 15 συνιστολόγοι έχουν αναφερθεί στο θέμα! Είναι δε αξιοπερίεργο ότι ορισμένα "πρωτοπαλίκαρα" της ελληνικής blogoσφαιρας, παρότι ενημερώθηκαν άμεσα, αδιαφορούν παντελώς! Όπως αδιαφόρησαν πρόσφατα και για τα γεγονότα στους ταινιόδρομους της Κοζάνης, όπως το βούλωσαν πριν λίγο καιρό για την Μανωλάδα! Θεωρούν σημαντικότερο θέμα τον Σεργιανόπουλο, τους γάμους της Τήλου, τα σκαμπίλια και τις μεταφορές καλπών στα πανεπιστήμια, την αντιπαράθεση Πάγκαλου -Τσίπρα, όσοι βέβαια σήμερα δεν έβαλαν τα "καλά" τους για το περιβάλλον! Θεωρούν με άλλα λόγια τα ίδια σημαντικά με αυτά που θεωρούν σημαντικά τα συμβατικά ΜΜΕ, για να μην πω τα "μεσημεράδικα" της τηλεόρασης. Αυτός ο Νόμος δεν γίνεται για αυτούς, δεν πρόκειται ποτέ να τους αγγίξει! Αυτοί όμως μας καλούν σήμερα στο Σύνταγμα την Κυριακή.Άντε λοιπόν παιδιά... "κατεβάστε" τα blogs στο Σύνταγμα την Κυριακή! Και μην ξεχάσετε να βγείτε φωτογραφίες με τους τσολιάδες και να ταΐσετε με... RSS τα περιστέρια!
…………
Από το blog ‘Θέλω να πω μια γνώμη’

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008, όλοι στη «βουβή» διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στη θέσπιση του νόμου για τα blog

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδέες και τις απόψεις που ανταλλάσσονται στα blogs.
Εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος, ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία. Για αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος, τη Κυριακή 15 Ιουνίου 2008, στις 6 το απόγευμα, ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον κυβερνοχώρο.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogάρω… σημαίνει υπάρχω;

Μήνυμα αναγνώστη
.................

Τα blogs είναι προσωπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεση αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες τους, μιας και, μέσω αυτών, αναπτύσσεται μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ των ιδιοκτητών τους (bloggers) και των «επισκεπτών» τους. Το 1998 υπήρχαν περίπου 30.000 blogs. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 35 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις, κάθε δευτερόλεπτο δημιουργείται και ένα καινούριο ιστολόγιο.
Υπάρχουν blogs αμιγώς πολιτικού περιεχομένου, άλλα που απευθύνονται σε οικονομικούς αναλυτές, ή άλλα που χρησιμοποιούνται ενδοεπιχειρησιακά από στελέχη - μέλη μιας ομάδας. Έτσι, τα στελέχη μπορούν να παρακoλουθούν την εξέλιξη ενός project, αποφεύγοντας την αποστολή ομαδικών e-mail. Επιπλέον, υπάρχουν blogs για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα ή χαρακτηριστικά, όπως οι χορτοφάγοι, οι παχύσαρκοι, οι φανατικοί του αθλητισμού κ.ά..
………….
Συνεχίζεται

Το μέγεθος της επανάστασης που σχετίζεται με τη δημοσίευση προσωπικών απόψεων και πληροφοριών διαφαίνεται και από την έρευνα που διεξήγαγε η ΜΚΟ «Ν.Ε.Ο.Ι.» σε 3000 συμμετέχοντες αναφορικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και νέους 13 έως 24 ετών, το 2007. Σύμφωνα με την έρευνα στην ερώτηση «Ποιες ιστοσελίδες προτιμάς όταν επισκέπτεσαι το διαδίκτυο;» 5,6% των αγοριών δήλωσαν τα ιστολόγια έναντι του 4,9% των κοριτσιών. Διαπιστώνεται έτσι ότι οι περισσότεροι νέοι που έχουν μεγαλώσει με το Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, δεν ακολουθούν πλέον το μονόδρομο των παραδοσιακών ΜΜΕ, αλλά προτιμούν να δημοσιεύουν τις προσωπικές απόψεις τους και παραθέτουν τα επιχειρήματά τους. Μία ολόκληρη γενιά έχει μεγαλώσει χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ως το πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας. Αυτό οφείλεται αφενός στην έκρηξη των on line υπηρεσιών και αφετέρου στην απλή τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να δημιουργήσουν ένα προσωπικό blog χωρίς ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις. Οι νέοι ηλικίας 13 - 21 ετών κατά μέσο όρο δαπανούν περίπου 8 ώρες στο διαδίκτυο, χωρίς αυτό ωστόσο να αποτελεί μία μοναχική δραστηριότητα. Σε αντίθεση με τους γονείς τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών, για να ψωνίσουν ή για να διαβάσουν εφημερίδες, οι περισσότεροι νέοι το χρησιμοποιούν προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
Περίπου τη μισή ώρα από αυτή τη δαπανούν μπαίνοντας σε ανοιχτά δωμάτια συνομιλίας για να επικοινωνήσουν με φίλους τους και την υπόλοιπη ώρα στέλνοντας e-mail ή επισκέπτοντας κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, από τους νέους αυτούς που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους, ένα ποσοστό 31% δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει τη δική του προσωπική ιστοσελίδα ή blog.
Τη χρησιμότητα των blog καθώς και την ανάγκη των νέων για επικοινωνία έρχεται να επιβεβαιώσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το οποίο μέχρι σήμερα απαριθμεί στον ιστοτόπο του περίπου 2000 ιστολόγια από μαθητές και καθηγητές πανελληνίως. Τα θεματικά πεδία των ιστολογίων ποικίλουν από προσωπικές σκέψεις μέχρι θέματα πανελλαδικών εξετάσεων, αφιερώματα σε γνωστά πρόσωπα της τέχνης και σχολικές εκδρομές πράγμα που πιστοποιεί ότι τα ιστολόγια αποτελούν ένα βήμα προβληματισμού και διαλόγου για την κοινωνία μας σήμερα.
Η γρήγορη εξάπλωση των blogs δεν οφείλεται μόνο στην ανάγκη των νέων να ακολουθήσουν τη μόδα ή να καλύψουν τις ανάγκες ενημέρωσης και επικοινωνίας στο πλαίσιο των νέων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Πολλές φορές η δημιουργία τους αποτελεί διέξοδο, ίσως τη μοναδική, σε όσους δεν μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσω των ευρέως διαδεδομένων ΜΜΕ, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι είτε πολιτικοί είτε και απλοί πολίτες.
Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Swinburne της Μελβούρνης, έδειξε ότι μετά από συστηματική χρήση των blogs επί 2 μήνες, οι χρήστες τους αισθάνονται λιγότερη μοναξιά, περισσότερο ενσωματωμένοι στην κοινωνία και βελτιώνονται οι σχέσεις τους τόσο στην καθημερινή τους επαφή, όσο και με αυτούς που επικοινωνούν ηλεκτρονικά.
Ιδιαίτερα ανήσυχοι από τη νέα ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών έντυπων μέσων ενημέρωσης, όπως είναι οι εφημερίδες. Στα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ για το 2008 παρουσιάζεται σημαντική κάμψη της κυκλοφορίας των εφημερίδων (πρωινές, απογευματινές, Κυριακάτικες, εβδομαδιαίες, αθλητικές) σε σχέση με το 2007 που φτάνει το 5,09%.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα blogs αποτελούν αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης.
Έρευνα της εταιρείας GlobalScan, σε 10 χώρες, για λογαριασμό του BBC, του Reuters και του Media Center, δείχνει ότι το 25% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται τα blogs. Συνολικά 10.230 ενήλικοι συμμετείχαν στην έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα το Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Τα ποσοστά για τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εφημερίδες ανέρχονται σε 82% και 75% αντίστοιχα.
Τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε να γίνει ένας παραλληλισμός των blogs και των επίσημων ιστοσελίδων των μεγάλων ΜΜΕ πληροφόρησης, με τα προϊόντα «ιδιωτικής ετικέτας» των μεγάλων πολυκαταστημάτων, τα οποία κερδίζουν συνεχώς την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (το 51% των καταναλωτών τα θεωρεί της ίδιας ποιότητας με τα επώνυμα προϊόντα), και τα εδραιωμένα brand names γνωστών εταιρειών αντίστοιχα.
Έτσι όπως ο καταναλωτής, στην περίπτωση των προϊόντων «ιδιωτικής ετικέτας» τα δοκιμάζει στην αρχή, λόγω της χαμηλότερης τιμής του, με τον ίδιο τρόπο και κάποιος αναγνώστης των blogs επισκέπτεται ένα από αυτά και αξιοποιεί τη δυνατότητα που του δίνεται να ανταλλάξει απόψεις με τον blogger και τους υπόλοιπους αναγνώστες του. Ωστόσο, για να συνεχίσει να επισκέπτεται το συγκεκριμένο blog, και ακόμη περισσότερο για να εμπιστευθεί τις ειδήσεις και τις απόψεις που εκφράζονται μέσω αυτού, θα πρέπει να πειστεί. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και για τον καταναλωτή των προϊόντων «ιδιωτικής ετικέτας». Απαιτείται, λοιπόν, μια περίοδος ελέγχου της αξιοπιστίας των blogs, ώστε να φτάσουν το βαθμό αξιοπιστίας των ιστοσελίδων των μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών.
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι με την εμφάνιση των blogs αποκτά και η λεγομένη 4η εξουσία -ο Τύπος- τα παράκεντρα εξουσίας της. Ιδιαίτερα μεγάλο θα είναι το πρόβλημα όταν κάποια εκ των blogs, λόγω της αυξημένης αξιοπιστίας των bloggers και των επισκεπτών τους, αποκτήσουν τη φήμη και την αξιοπιστία των μεγάλων ειδησεογραφικών sites, με αποτέλεσμα να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στην κοινή γνώμη, ακόμη και από τα μεγάλα ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα κάποιων εξ αυτών, τα οποία ήδη συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε μέρα.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης «Ν.Ε.Ο.Ι.» κα. Άννα Ευθυμίου, τονίζει: «Η διαδραστική φύση του Διαδικτύου δίνει την αίσθηση στους πολίτες ότι συμμετέχουν ενεργότερα σε ό,τι διαβάζουν και σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και για το λόγο αυτό η εξάπλωση των blogs θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό. Η πρόκληση για τους πολιτικούς είναι να εισέλθουν στο νέο στίβο της πολιτικής επικοινωνίας, και συχνά αντιπαράθεσης, με σύγχρονες μεθόδους. Για την πολιτεία η πρόκληση έγκειται στο να διασφαλίσει την κανονικότητα στη χρήση και τη διάδοση των νέων μέσων και μεθόδων επικοινωνίας.
Η ανάπτυξη των blogs είναι άλλωστε ένα ακόμα σημαντικό παράδειγμα - επιχείρημα που ενισχύει τη διαπίστωση ότι το Διαδίκτυο είναι το πλέον δημοκρατικό μέσο επικοινωνίας που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί. Και αυτό, γιατί δημιουργούνται με αρκετά δυναμικό τρόπο, ομάδες πολιτών με κοινή οπτική γωνία, οι οποίες αποτελούν, αλλά και ταυτόχρονα διαμορφώνουν, την κοινή γνώμη και οι οποίες είναι κατά κανόνα αρκετά απαιτητικές στην ποιότητα και το είδος της ενημέρωσης. Παράλληλα, διαμορφώνονται νέες μορφές διαλόγου, πολιτικής επικοινωνίας και ζύμωσης ιδεών, οι οποίες απαιτούν μια νέου είδους αντιμετώπιση και προσέγγιση από τους πολιτικούς και όσους ασχολούνται με την πολιτική. Διαπίστωση η οποία ασφαλώς συνοδεύεται από ένα εξίσου σοβαρό debate. Ωστόσο, για άλλη μια φορά το κακό ή το καλό που δύναται να προκαλέσει οποιοδήποτε μέσο προκύπτει από τον τρόπο χρήσης του και όχι από το ίδιο το μέσο.
Όσο αυξάνεται η χρήση των blogs, ο ρόλος τους γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Ταυτόχρονα αυξάνεται και η ευθύνη τους. Είναι στο χέρι των ιδιοκτητών και των χρηστών των blogs να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και τη μακροημέρευσή τους, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία τους. Και η αξιοπιστία ενός blog εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από την αξιοπιστία του ιδιοκτήτη του, αλλά και των χρηστών του.»
Ενημερώνουμε τους νέους και τις νέες ότι μπορούν να επικοινωνούν με την οργάνωση «Ν.Ε.Ο.Ι.» στα τηλέφωνα: 2310 384025 και 2310 232418

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εν μέσω αποκαλύψεων για το Μητσοτάκη και τη SIEMENS, το θρήνο για το Σεργιανόπουλο, ας δούμε τι εξελίχτηκε προχτές στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εν μέσω αποκαλύψεων για το Μητσοτάκη και τη SIEMENS, το θρήνο για το Σεργιανόπουλο, ας δούμε τι εξελίχτηκε προχτές στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Λοιπόν, αφού καταλάγιασε, το τεταμένο σκηνικό από πλευράς ΜΜΕ και κλονισμένων πρυτάνεων, να δούμε ήρεμα ήρεμα το τι αλήθεια έγινε με την "ομηρία" των συγκλητικών και του Κουσκουβέλη στο ΠΑΜΑΚ.
Πρώτη αλήθεια: Δεν ήταν ομηρία!!!
Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της "ομηρίας" στο γραφείο ερχόταν από το κυλικείο, νερά, καφέδες, κρουασάν, χυμοί και λοιπά καλούδια για τους αιχμαλώτους Κουσκουβέλη, Πιπερόπουλο και λοιπούς. Επομένως η μαρτυρία του Πρύτανη ότι "δεν έχουμε φαί και νερό" και η έκκλησή του για τερματισμό της ομηρίας ήταν απλά ένα λαϊκίστικο ψέμα.
............
Συνεχίζεται
Δεύτερη αλήθεια: Η διαφωνία με τους φοιτητές άρχισε από τη στιγμή που ο Πρύτανης δεν έδειχνε καν τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Όταν οι φοιτητές έφτασαν στη Σύγκλητο, ζήτησαν τα πρακτικά, για το θέμα του 4ετούς προγραμματισμού, που "υποτίθεται" ότι είχε συζητηθεί πριν την είσοδό τους. Η απάντησή του ήταν πως δεν τους τα έδειχνε. Το όλο ύφος του ήταν προκλητικό και ερειστικό. Έπειτα την πυροδότηση του κλίματος, οι φοιτητές ζήτησαν έστω να τους διαβάσει την απόφαση ο κ. Κουσκουβέλης και εκείνος απαντούσε "αύριο!!!". Σε ερώτηση που του έκαναν αν "δεν έχουν πάρει απόφαση", απάντησε πως αυτή ήταν ομόφωνη.
Τρίτη αλήθεια: Δεν λέει κανείς τίποτα για τους μπράβους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ που παρευρίσκοντο στην αίθουσα.
Όλοι βγήκαν και καταδίκασαν την κίνηση των φοιτητών (σσ. ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ), να κατακλύσουν την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ΠΑΜΑΚ, αλλά κανείς δεν καταδίκασε την παρουσία εκεί, των μπράβων της ΟΝΝΕΔ που απλά υπέμεναν κι αυτοί καρτερικά, επιβλέποντας την όλη φάση.
Τέταρτη αλήθεια: Εκφοβισμός Πιπερόπουλου σε φοιτήτρια: "ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ"
Μέσα στην λιποθυμία και τον πανικό του, ο κ. Πιπερόπουλος, ενώ βρισκόταν στο "πάτωμα", σηκώνεται και λέει σε μια φοιτήτρια, με έντονο ύφος: "Εσένα σε ξέρω…"! Δηλαδή, ακόμη και υπό το κράτος της υπέρτασής του, είχε το νου του στον εκφοβισμό και στην εξαπόλυση απειλών…
Πέμπτη αλήθεια: Η "υποκίνηση" από το ΑΠΘ
Μπορεί η κίνηση και οι πρωτοβουλίες να μην ήταν εξολοκλήρου σχεδιασμένα και εκπονημένα από φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αλλά με την βοήθεια φοιτητών του ΑΠΘ. Βέβαια, το καθεστώς, στο ΠΑΜΑΚ γνωστό όλα αυτά τα χρόνια, με τον φασισμό της ΔΑΠ και της Διοίκησης προς κάθε λογής αντίθετη φωνή μέσα στο ίδρυμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως υπήρχε υποκίνηση από άλλους φοιτητές που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο, αν αυτό έχει κάποια σημασία για τους ενδιαφερόμενους.
-- http://dentnews.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμείς μπορεί να τους ξεχάσαμε αλλά οι κάτοικοι της Λευκίμμης συνεχίζουν να αγωνίζονται

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Κέρκυρας

"κλικ" για μεγέθυνση

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συστράτευση στην οικο-καμπάνια: «Στη Βουλή ο δωδεκάλογος για «άλλα νησιά»

Μήνυμα αναγνώστη
..................

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του http://www.kykladesnews.gr/ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Ο δωδεκάλογος για «άλλα νησιά» έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από οικολογικές οργανώσεις και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι οποίοι εύχονται οι προτάσεις μας να φτάσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο και να υλοποιηθούν άμεσα. Εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων (WWF, GREENPEACE, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Αρχιπέλαγος, Εταιρία Ανακύκλωσης κ.α) με τους οποίους μιλήσαμε, τόνισαν τη σπουδαιότητα προστασίας του νησιωτικού περιβάλλοντος και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και με σχέδιο που θα έχει βάθος χρόνου.
…………….
Συνεχίζεται

Την προσπάθεια μας, μεταξύ των άλλων στηρίζουν: οι ακαδημαϊκοί Παναγιώτης Τέτσης και Δημήτρης Μυταράς, ο πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουτζούρης, οι πανεπιστημιακοί Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Ευθύμιος Λέκκας, Μαργαρίτα Αριανούτσου, Σπύρος Παυλίδης, Κώστας Συνολάκης, Γιώργος Στουρνάρας, ο Μανώλης Γλέζος, οι ζωγράφοι Αλέκος Φασιανός, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Χάρος, Ειρήνη Κανά, Μίλτος Παντελιάς, Αχιλλέας Δρούγκας, Μιχάλης Μακρουλάκης, η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου, οι καλλιτέχνες: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Αριέττα Μουτούση, Κατερίνα Λέχου, και πολλοί δημοσιογράφοι που αγαπούν τα νησιά μας.
Ο ακαδημαϊκός Χ. Ζερεφός αναφέρει: «Η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει όχι μόνο στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών καταστάσεων αλλά και στην αποσταθεροποίηση του κύκλου του ύδατος παγκόσμια.
Δεδομένου ότι από όλο το διαθέσιμο ύδωρ στον πλανήτη μόνον το 0,3% είναι πόσιμο, η διατάραξη του υδρολογικού κύκλου αποτελεί πράγματι το μείζον πρόβλημα του εξελισσόμενου ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η παρατηρούμενη υποβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα συνδέεται με το φαινόμενο αυτό».
Ο καθηγητής Υδρογεωλογίας-Τεχνικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει συντελέσει να ανατραπεί η φυσική ισορροπία του εδάφους.
«Από τη στιγμή που τα αυτοφυή φυτά εκχερσώνονται, τα εδάφη που ποτίζονται από τη βροχή απειλούνται από τη διαβρωτική δράση του νερού, του αέρα και της υγρασίας. Σε συνθήκες ανεπαρκούς στραγγίσεως του εδάφους, συνηθισμένης σε πολλές άνυδρες περιοχές, η συσσώρευση αλάτων στο έδαφος αποτελεί μια πρόσθετη απειλή.
Εκτιμάται ότι το 15% των γεωργικών εδαφών έχει επηρεαστεί άμεσα από μεγάλη συγκέντρωση υδατοδιαλυτών αλάτων. Σε ανάλογα αποτελέσματα οδηγεί και η καταχρηστική άρδευση, καθώς τα εδάφη αποπλύνονται και τα θρεπτικά συστατικά απομακρύνονται.
Επίσης, η παρατεταμένη χρήση βαρέων γεωργικών ή άλλων μηχανημάτων, προκαλεί συμπύκνωση του εδάφους, ενώ η χημική πλευρά είναι εξίσου σοβαρή.
Τέτοια είναι η περίπτωση συσσωρεύσεως τοξικών ουσιών, όπως βαρέων μετάλλων, παρασιτοκτόνων και βιομηχανικών αποβλήτων».

Για παραπάνω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με εκτίμηση,
η δημοσιογραφική ομάδα του ειδησεογραφικού portal http://www.kykladesnews.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το συγκεντρωμένο πλήθος στη Βουλή στο Γάλλο πρόεδρο που παρέκαμψε πρωτόκολλο και ασφάλεια πλησίασε και χαιρέτησε τον κόσμο.

Ο κ. Σαρκοζί έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου τον υποδέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και λίγο πριν την ομιλία του στην Βουλή κατέθεσε με όλες τις τιμές στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Όρθιοι όλοι οι βουλευτές πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μόλις τελείωσε την ομιλία του στην Βουλή. Ο κ. Σαρκοζί καταχειροκροτήθηκε επίσης όταν εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στις θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
……………
Συνεχίζεται

Κάνοντας αναφορά στον στρατηγό Ντε Γκολ και τους κοινούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες στην Ευρώπη, ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Τάχθηκε ακόμη υπέρ μιας δίκαιης λύσης στο κυπριακό. Προσδιόρισε ως προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ από την 1 Ιουλίου την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλεια και άμυνας, την θέσπιση κανόνων για την μετανάστευση, καθώς και την ανάπτυξη της μεσογειακής συνεργασίας. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στην ελληνική του καταγωγή ενθουσιάζοντας πολλούς βουλευτές από τα δυο μεγάλα κόμματα.
Ο κ. Σαρκοζι είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και παρακάθεται σε γεύμα που του παραθέτει ο Έλληνας πρόεδρος στο προεδρικό μέγαρο. Η γαλλική προεδρία της ΕΕ, η Μεσογειακή Ένωση, η ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας και Σκοπίων, αλλά και διμερείς συμφωνίες βρίσκονται στην ατζέντα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.
…………
Από: Alpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάνω από το 50% όσων «μπαίνουν» τώρα σε αυτό το blog πληκτρολογώντας κάτι στις μηχανές αναζήτησης, ενδιαφέρονται για το Νίκο Σεργιανόπουλο…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συμφέροντα του Άγιου Όρους θέτουν τις ζωές 107 μοναχών σε καθημερινό κίνδυνο και μιλούν για αυτές ως παράπλευρες απώλειες!

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Το 2008 σε μια Ελλάδα μέλος στην Ε. Ε. οι ζωές των μοναχών είναι αναλώσιμες; Όλοι γνωρίζουμε για τα επεισόδια τα τελευταία χρόνια κατά της Μονής Εσφιγμένου, όπου συμφέροντα σκηνοθέτησαν κατηγορίες, αφαίρεσαν δικαιώματα που όλα τα Μοναστήρια έχουν, όπλισαν χέρια άλλων μοναχών με λοστούς και βαριές, αφαίρεσαν το όνομα της που εδώ και δεκαπέντε αιώνες τιμούσε αλλά και «καταδίκασαν» 107 μοναχούς σε καθημερινό θάνατο χωρίς τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
………….
Συνεχίζεται

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου και σχεδόν όλες οι Μονές του Αγίου Όρους εδώ και δεκαετίες εναντιώθηκαν στις προσεγγίσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς το Βατικανό γιατί ως ζηλωτές, που στις μέρες μας έχει πάρει λάθος ερμηνεία από την πραγματική που δεν είναι άλλη από το να λατρεύουν και να ακολουθούν με ζήλο και χωρίς καμία απόκλιση τα όσα γράφουν και επιτάσσουν γραφές και συνοδικές αποφάσεις των πατέρων της εκκλησίας μας, θεώρησαν την όποια προσέγγιση προδοσία του ΟρθόδοξουΧριστιανισμού. Ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους, που δεν είναι τίποτα άλλο από το «Σύνταγμα» της Αθωνικής πολιτείας, τους επέτρεπε ως μόνη διαμαρτυρία το να μην μνημονεύουν το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη στις λειτουργίες των εκκλησιών τους.
Μετά από πιέσεις του Φαναρίου όλες οι Μονές υποχώρησαν των θέσεων τους εκτός της ΜονήςΕσφιγμένου. Ήξερε βλέπετε ότι η «έκπτωση» της πίστης θα επέτρεπε και κοινή λειτουργία με τους Καθολικούς ακόμα και στο Φανάρι, πράγμα που έγινε.Αργότερα στο Άγιο Όρος ήρθαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, η Μονή Εσφιγμένου δεν είχε αγγίξει ποτέ το μερίδιο της διότι πιστεύει ότι αυτά τα χρήματα είναι ο «δούρειος ίππος» για την άρση του Άβατον. Ας ελπίσουμε να μην βγει αληθινή και σε αυτό. Το μερίδιο της Μονής Εσφιγμένου λένεανέρχεται γύρω στα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κύκλοι του Άγιου Όρους ήθελαν να εκμεταλλευτούν το κακό κλίμα της Μονής με τον Οικουμενικό, ώστε να καρπωθούν τα χρήματα και έτσι τον έπεισαν να πάρει το όνομααπό τους «κακούς» Εσφιγμενίτες και να το δώσει σε έξι μοναχούς που μέχρι τότε ήταν γνωστοί ως Κατσουλιέρηδες.
Ο Οικουμενικός το έκανε και τώρα οι δρόμοι σε κάποιους να εισπράξουν τα λεφτά της Μονής είναι ανοιχτός αφού η νέα Μονή Εσφιγμένου μπορεί να υπογράφει ως Εσφιγμένουμε τις ευλογίες του Φαναριού.Ταυτόχρονα η εκεί έννομη τάξη με ψευδείς κατηγορίες που τα γνωστά συμφέροντα μαζί με την επιρροή του Φαναριού στις κατά τόπους αρχές μπορούν και σκηνοθετούν, αποκλείει και απαγορεύει τα στοιχειώδη στους μοναχούς. Επίσης προσπαθεί να διώξει τους πια «καταληψίες» και«σχισματικούς» όπως τους αποκαλεί κατά καιρούς ο τύπος, (βλ. κ.Σταυρο Τζίμα στην "Καθημερινή" 6/6/08) θέλω να πιστεύω από άγνοια, από το Μοναστήρι πουεδώ και δεκαπέντε αιώνες έχουν."Καταληψίες" γιατί ψευδώς, ως νόμιμοι, ενάντια του ίδιου του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους θεωρούνται οι νέοι Εσφιγμενίτες.Παρανομίες έχουν «βαπτίσει» νόμιμη αδελφότητα, τους μοναχούς που κατά καιρούς επιτίθενται με λοστούς και βαριές κατά το κονάκι της Ιστορικής και νόμιμης Μονής Εσφιγμένου. Αυτή είναι η νομιμότητα στο Άγιο Όρος;"Σχισματικοί" γιατί η Ιστορική Μονή Εσφιγμένου δεν δέχεται καμία εκκλησιαστική επικοινωνία με το Βατικανό επιπλέον θεωρεί προδοσία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού την παρουσία του Πάπα στο Φανάρι σε κοινή λειτουργία με τον Οικουμενικό μας, χωρίς πρώτα αυτά που επιτάσσουν οισυνοδικές αποφάσεις των πατέρων της εκκλησίας . Αν λοιπόν αυτό θεωρούν στο Φανάρι «ορθό δρόμο» τότε σίγουρα οι Εσφιγμενίτες είναι «σχισματικοί». Για τους Εσφιγμενίτες η έκπτωση της πίστης είναι από ταμεγαλύτερα αμαρτήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.Έτσι λοιπόν αφού η Μονή Εσφιγμένου είναι η μόνη φωνή που αντιστέκεται στην αλλοτρίωση της Ορθοδοξίας πρέπει να βγει από την μέση... Επιρροές από το Φανάρι έχουν σκηνοθετήσει τα εξής:

1. Ποινικές διώξεις
2. Καθημερινούς εκφοβισμούς από τα σώματα ασφαλείας του Αγίου Όρους.
3. Βίαια επεισόδια από άλλους μοναχούς.
4. Κατάσχεση ιδιοκτησιών της Μονής.
5. Οι μοναχοί μας ζουν αποκλεισμένοι.
6. Χωρίς δικαίωμα στην φαρμακευτική αγωγή, απαγορεύεται η είσοδος στο Μοναστήρι σε οποιοδήποτε αγαθό.
7. Χωρίς το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε, ακόμα και στον γιατρό της Μονής.
8. Χωρίς να έχουν δικαίωμα να μεταφερθούν επειγόντως εν πλω με δικό τους μέσο (ο μόνος τρόπος μεταφοράς στο Άγιο Όρος) ούτε για άμεσους λόγους υγείας.
9. Χωρίς το δικαίωμα στην τροφή, απαγορεύεται η οποιανδήποτε προσέγγιση στο Μοναστήρι μας για ανεφοδιασμό τροφίμων.
10. Αφαίρεση του ονόματος της Μονής μας αλλά και κάθε άλλου δικαιώματος που είχε σαν Μοναστήρι του Αγίου Όρους.
11. Και κυρίως χωρίς δικαίωμα επίσκεψης των πιστών στο Μοναστήρι, δεν πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες σε ένα εκ προ μελέτης αφανισμό μοναχών.
12 ...και πάνω από όλα, τα δείνα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου απορρέουν από μια θρησκευτική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου (καθόλα άδικη και αβάσιμη) και ενώ όλα τα δικαστήρια της χώρας δηλώνουν αναρμόδια να την κρίνουν παρόλα αυτά όλοι οι κατασταλτικοίμηχανισμοί της χώρας δηλώνουν πρόθυμοι να επέμβουν στο Μοναστήρι μας.
Με λίγα λόγια απαγορεύεται σε οτιδήποτε στοιχειοθετεί το δικαίωμα των μοναχών στην ζωή, σε μια Ελλάδα του 2007 πεθαίνουν κάθε μέρα γερόντια αδιάγνωστα. Σας παρακαλούμε παλεύουν για την επιβίωση. Δεν ζητάνετίποτα άλλο από το δικαίωμα στη ζωή, μην αφήνετε συμφέροντα να το ποινικοποιούν.Έλεος…φτάνει πια, όχι άλλο.……………………………………….

Ηρακλής Μωραϊτης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εντυπωσιακά πράγματα συμβαίνουν με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών που δόθηκαν σαν χορηγία για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων

Μήνυμα αναγνώστη
..........

Για άλλη μια φορά, οι ελληνικές αρχές ξεπερνούν κάθε σκληρότητα, αλλά και κάθε Δίκαιο.
Πριν μήνες είχαμε το θάνατο ενός μικρού παιδιού, επειδή η Τράπεζα αρνούνταν να δώσει τα χρήματα στον πατέρα για να νοσηλευτεί στο εξωτερικό το παιδί του. Χρήματα τα οποία είχαν δοθεί από τους Έλληνες πολίτες, αλλά η Τράπεζα δεν δέχτηκε να τα δώσει χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια.
Σήμερα 10 μήνες μετά τις καταστροφές του καλοκαιριού, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο ταμείο αρωγής πυρόπληκτων από εισφορές ιδιωτών, εταιρειών και φορέων έχει ξεπεράσει τα 195 εκατομμύρια ευρώ.
Από αυτά έχουν διατεθεί μόλις 23,5 εκατομμύρια περίπου.
…………….
Συνεχίζεται

Ας μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα από τους πολίτες δόθηκαν για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων. 10 μήνες μετά έχει διατεθεί το 8.5% περίπου. Άμεση ανακούφιση για τους πληγέντες.
Επίσης παρόλο ότι κατατέθηκαν ερωτήσεις ακόμη και στην Βουλή σχετικά με το που βρίσκονται τα χρήματα το ταμείο επέλεξε αντί να παρουσιάσει αντίγραφα των λογαριασμών από την τράπεζα της Ελλάδας, αναρτά πίνακες και ενημερωτικά σημειώματα. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά σε ποιους λογαριασμούς ή κωδικούς κατατέθηκαν τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί για έργα. Πόσο πιο απλό είναι να δημοσιοποιηθούν τα αντίγραφα των λογαριασμών και των κωδικών ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά;
Επίσης πιο είναι το σκεπτικό της χρηματοδότησης με 2,76 εκατομμύρια ευρώ για αντιδιαβρωτικά στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και με 4,45 εκατομμύρια ευρώ την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αντιδιαβρωτικά έργα στο νομό Ηλείας από δασικούς συνεταιρισμούς.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από όλους τους ανθρώπους για την άμεση ανακούφιση των ίδιων των πληγέντων, ούτε για αντιδιαβρωτικά έργα, ούτε για τον Κρόνιο Λόφο.
Το κορυφαίο όλων όμως συνέβη στην ανοικτή σύσκεψη του παρατηρητηρίου αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών που οργανώθηκε σε αίθουσα του ΤΕΕ, την Τετάρτη 28-5. Ο κύριος Χαράλαμπος Μπούρας μέλος του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείο Αρωγής Πυρόπληκτων) με πρόεδρο τον κύριο Μολυβιάτη, έκανε την εξής πρόταση:
Να κρατήσει το ταμείο μερικά χρήματα από της εισφορές για μελλοντικές καταστροφές!!!
Τα χρήματα τα οποία εθελοντικά έδωσε ο κάθε Έλληνας πολίτης αλλά και ο κάθε μετανάστης, το κάθε παιδί και ο κάθε γέροντας από το υστέρημά του, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προτείνεται να κρατηθούν για άλλους σκοπούς. Βέβαια έτσι κι αλλιώς κάποια από τα χρήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για έργα άλλου είδους (Αρχαία Ολυμπία) και όχι άμεσα για τους ίδιους τους πυρόπληκτους.
10 μήνες μετά κάποιοι επιλέγουν και προτείνουν να αξιοποιήσουν χρήματα που δόθηκαν με διάθεση από τους πολίτες για άλλους σκοπούς από το λόγο που δόθηκαν.
Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια δια παντός:
Τα χρήματα δόθηκαν εθελοντικά για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων, ήδη 10 μήνες μετά δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους, και ο προορισμός τους ήταν η κατασκευή σπιτιών, βοηθητικών οικημάτων, αγορά οικοσκευής, αγορά μηχανημάτων.
Δεν ήταν να κρατήσουμε χρήματα για μελλοντικές καταστροφές.
Για αυτό λοιπόν δώστε γρήγορα τα χρήματα στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αφήστε γραφειοκρατικές δικαιολογίες,
μηχανορραφίες αργοποριών και προσπάθεια χρησιμοποίησης των χρημάτων για άλλους σκοπούς.
Στάθης Διομήδης
Συντονιστής εθελοντικής ομάδας
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τις χθεσινές επιθέσεις σε βιβλιοπωλεία

Το απόγευμα ένα από τα θέματα του greekalert ήταν η αναγγελία της είδησης για την παρουσίαση στην Πάτρα και τον Πειραιά του βιβλίου «Το τέλος μίας ουτοπίας: η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη» του Ιωάννη Κολοβού από τις εκδόσεις "Πελασγός" του Γιάννη Γιαννάκενα...
..................


Συνεχίζεται

Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα...το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων "Πελασγός" δέχτηκε άνανδρη επίθεση από τους δήθεν αντιεξουσιαστές... ξέρετε τους "απόφοιτους χημικούς" του Λαζόπουλου...τα "παιδιά των Εξαρχείων" του Αλαβάνου!! κάμποσοι από αυτούς τους ψευτοπαλληκαράδες επιτέθηκαν χτυπώντας τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βενζίνη που έφεραν μαζί τους σε μπιτόνια!!! και αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους ...πέρασαν την Ακαδημίας... ανενόχλητοι... και έφτασαν στην Σόλωνος στο βιβλιοπωλείο του Α. Γεωργιάδη όπου το έκαψαν για ...11η φορά!!!...τους πείραξε ο Γεωργιάδης γιατί ξεφτίλισε το Κοροβέση και το Ουράνιο Τόξο;...τους πείραξε ο Γιαννάκενας γιατί δίνει ωραίους και παλικαρίσιους αγώνες εδώ και χρόνια;...η απλά αυτοί εκτελούσαν εντολές;σας παραθέτω τον δεκάλογο των δήθεν αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού χώρου που μου έστειλε φίλος.. και που νομίζω πως δίνει απαντήσεις στα περισσότερα που αφορούν τα παιδιά - πρότυπα του Λαζόπουλου!
· υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... κάνοντας επιθέσεις σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους...
· υπέρ της ελευθερίας του λόγου... καίγοντας βιβλιοπωλεία και ιδιωτικές περιουσίες...
· υπέρ της δημοκρατίας... καταλύοντας τους νόμους...
· υπέρ του λαού... καταστρέφοντας δημόσια περιουσία...
· ενάντια στον ρατσισμό...γιατί αυτό επιδοτείται...
· κατά του συστήματος... στηρίζοντας το σε κάθε κακοτοπιά...
· ενάντια στην εξουσία... τραβώντας επάνω τους τα φώτα όποτε αυτή έχει ανάγκη απεμπλοκής από την δημόσια κριτική...
· ενάντια στον Εθνικισμό... αλλά όχι στους Εθνικισμούς των άλλων κρατών...
· ενάντια στην παγκοσμιοποίηση... αλλά ταυτόχρονα οι καλύτεροι υποστηρικτές της εντός Ελλάδος...
· υπέρ της κοινωνίας... προβοκάροντας τους κοινωνικούς αγώνες και δίνοντας άλλοθι στην κρατική επιστασία...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!
………..
Από: http://www.greekalert.com/2008/06/blog-post_06.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είδηση σοκ! Μέχρι 2.000 κυβικά θα είναι τα αυτοκίνητα των βουλευτών από το φθινόπωρο.

Εκτός και αν οι βουλευτές επιλέξουν υβριδικά στα οποία δεν θα υπάρχει περιορισμός κυβικών γιατί είναι φιλικά προς το περιβάλλον και καλό θα ήταν να προσανατολιστούν σε αυτά.
Ό,τι και να επιλέξουν πάντως, έως τα 1.500 ευρώ θα φτάνει το ποσό που θα καταβάλλει η Βουλή σε κάθε βουλευτή με τη μέθοδο της χρηματοδοτική μίσθωσης...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθαιρέθηκε από επίτροπος της εκκλησιαστικής επιτροπής Τήλου ο δήμαρχος του νησιού Τάσος Αλιφέρης

Την απόφαση έλαβε ο μητροπολίτης Σύμης- Χάλκης και Τήλου Χρυσόστομος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα τετράχρονο αγόρι στην Ταϊβάν οδηγήθηκε σε κέντρο απεξάρτησης λόγω του εθισμού του στο να καπνίζει τα πούρα και τα τσιγάρα του πατέρα του!

Ο πατέρας έπιασε του δυο γιους του, 4 και 9 ετών, να κλέβουν τα τσιγάρα και τα πούρα του. Τα παιδιά παραδέχτηκαν πως είχαν γίνει καπνιστές λέγοντας ότι παρασύρθηκαν βλέποντας τον πατέρα τους! «Η απάντηση ήταν σκληρή και δύσκολο να την δεχτεί κάποιος,» είπε ο πατέρας. Απεγνωσμένος ο πατέρας οδήγησε τα δυο παιδιά σε κέντρο απεξάρτησης λόγω του εθισμού τους στην νικοτίνη!

....................
.......
Δείτε κάποια από τα βίντεο στο Youtube στα οποία παιδιά καπνίζουν...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξέρεις την απάντηση, παίρνεις ευρώ! Είναι μια νέα παιδαγωγική μέθοδος που εφαρμόστηκε στο 134ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στου Γκύζη

Στο μάθημα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της Έκτης Τάξης, δεν απάντησαν σε μία ερώτηση του διαγωνίσματος - ποιες ήταν οι κοινωνικές τάξεις στην Αρχαία Αθήνα - (ερώτηση η οποία ήταν εκτός ύλης). Η δασκάλα πήρε, λοιπόν, όλο το τμήμα και πήγε στη Τετάρη Τάξη όπου διδάσκεται η αρχαία ελληνική ιστορία κι αφού διέκοψε το μάθημα, έβαλε το ίδιο ερώτημα στους μαθητές της Τετάρτης Τάξης. Ένας μαθητής και μια μαθήτρια της Τετάρτης Τάξης, απάντησαν σωστά και ανταμείφθηκαν από τη δασκάλα με πέντε ευρώ και δύο ευρώ αντίστοιχα. Όταν τα παιδιά της Έκτης Τάξης επέστρεψαν στο τμήμα τους, άκουσαν τη δασκάλα να τα εγκαλεί γιατί έγιναν η αφορμή να χάσει η ίδια 7 ευρώ!
Τις επόμενες μέρες η δασκάλα ζήτησε συγνώμη αλλά η ζημιά είχε γίνει...
............
Περισσότερα: www2.rizospastis.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποινική δίωξη κατά Δρυμωνάκου

Ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, για χρήση απαγορευμένης ουσίας, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, σε βάρος του πρωταθλητή κολύμβησης, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
Η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας μετά την έρευνα που διενήργησε, αφορά το αδίκημα της χρήσης απαγορευμένης ουσίας από αθλητή, προκειμένου να βελτιώσει τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Ο κατηγορούμενος πρωταθλητής παραπέμπεται με απευθείας κλήση να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πιτσιρίκος ψαρεύει στο... δρόμο

Η ιδιομορφία της φωτογραφίας είναι ότι το νερό που βλέπετε δεν είναι λίμνη ή ποτάμι ή θάλασσα αλλά αυτοκινητόδρομος στη Τζακάρτα.
Έβρεξε πολύ, φούσκωσε η θάλασσα και βγήκε στη στεριά μαζί με τα ψάρια της…
Έτσι ο μικρός ψαρεύει στην άσφαλτο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θρίλερ με «Φάντομ» σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα «Φάντομ» που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, παρουσίασε πρόβλημα και ζήτησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.
Κατά την προσγείωση βγήκε από το διάδρομο, πήρε φωτιά και ευτυχώς, οι δύο χειριστές κατάφεραν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα, τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν σε κατάσταση αναμονής και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν επέτρεψαν στους καλόγερους της Μονής Εσφιγμένου να γυρίσουν στο μοναστήρι τους

Οι δυο μοναχοί είχε χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο και όταν θέλησαν να επιστρέψουν στο Άγιο Όρος, τους εντόπισαν λιμενικοί και τους απέλασαν εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις που προβλέπουν την αποβολή των μοναχών της Εσφιγμένου από το Άγιον Όρος.
Μέχρι χθες η Ιερά Μονή Εσφιγμένου βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό για να μην μπουν μέσα προσκηνητές χωρίς άδειες διαμονής, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αναλήψεως.
Τελικά δε χρειάστηκε να επέμβουν αλλά τη… νύφη πλήρωσαν οι δυο μοναχοί..


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...