Ειδήσεις

12 Ιουν 2008

Νομάρχες και δήμαρχοι από τις σεισμόπληκτες περιοχές ήρθαν να δουν τον Καραμανλή αλλά συνάντησαν τα ΜΑΤ

Νομάρχες και δήμαρχοι της Αχαΐας και της Ηλείας, ήρθαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, θέλοντας συναντήσουν τον κ. Καραμανλή,
Δυνάμεις των ΜΑΤ όμως τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Μετά την απώθησή τους δήλωσαν, ότι αν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε αυτούς, αντιλαμβάνεται κανείς τι αντιμετώπιση έχει ο απλός πολίτης.
Τελικά οι τοπικοί άρχοντες των σεισμόπληκτων περιοχών κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου τους δέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
.............
Περισσότερα: http://www.alphatv.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση Κώστα Σημίτη σε Γιώργο Παπανδρέου: «Κάνε ό,τι νομίζεις…»

«Αγαπητέ Γιώργο,

Έλαβα το γράμμα σου.
Θέλω να σου επισημάνω τα εξής:
Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά.
Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή.
Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει παλαιότερα δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η Συνθήκη που ψηφίσαμε δεν είναι Σύνταγμα. Θεωρήθηκε σε όλη την Ένωση και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως μία από τις συνήθεις συνθήκες που δεν απαιτεί διαδικασίες όπως το Σύνταγμα.
Αυτή η αρχή ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από όλες τις χώρες.
Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι.
Για αυτό άλλωστε συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα.
Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων. Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις.
Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κ. Σημίτης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ακριβό μου κομπιούτερ» - Ο εξοπλισμός που αγόρασε ο Κυριάκος και η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Siemens έγινε θέμα στο γερμανικό Τύπο

«Ακριβό κομπιούτερ» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφερόμενη στην παραίτηση του συνεργάτη της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη εξαιτίας της μη έγκαιρης αποπληρωμής τηλεφωνικού κέντρου από τη Siemens. Η εφημερίδα σημειώνει:
«Σαν υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας η Ντόρα Μπακογιάννη έχει να ασχοληθεί με τα μεγάλα πολιτικά θέματα. Με τη διαιρεμένη Κύπρο και «το τελευταίο τείχος της Ευρώπης» με τις δύσκολες σχέσεις με τη γειτονική Μακεδονία ή με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Για μικροπράγματα δεν της μένει χρόνος, αλλά τώρα έχει και αυτά. Κομπιούτερ και τηλεφωνικός εξοπλισμός, αξίας 7.000 ευρώ από τη Siemens για το εκλογικό της κέντρο, έμειναν απλήρωτα για ένα χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή.
.............
Συνεχίζεται..

7.000 ευρώ δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό, αλλά αρκετά μεγάλο για να δημιουργήσει προβλήματα στην υπουργό εξωτερικών, στο πρώτο τη τάξει μέλος της κυβέρνησης ενός κράτους μέλους της ΕΕ, σε σχέση με τα ‘μαύρα ταμεία’ της Siemens. O επικεφαλής του γραφείου της, ένας έμπιστος συνεργάτης της Μπακογιάννη, ανέλαβε την ευθύνη για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Η Μπακογιάννη δεν θέλησε να πάρει θέση για το περιστατικό. Το γραφείο της μετά από ερώτηση της Süddeutsche Zeitung απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Για τις συσκευές υπάρχουν αποδείξεις και σε περιπτώσεις διαφθοράς σπάνια υπάρχουν ανάλογα χαρτιά.»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται και στον εξοπλισμό που αγόρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίας 137.000 ευρώ. Στην τελευταία δόση που πλήρωσε ο βουλευτής ύψους 43.850 ευρώ πρέπει να περιλαμβάνονται και τα 7.000 ευρώ για τις συσκευές στο γραφείο της Μπακογιάννη. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η δόση πληρώθηκε λίγες μέρες μετά που η εισαγγελία της Αθήνας έκανε έρευνες στη Siemens. Και η εφημερίδα καταλήγει:«Η Ντόρα Μπακογιάννη ήδη σαν δήμαρχος Αθηναίων είχε σχέσεις με τον γερμανικό όμιλο. Σε συνέντευξή της σε ένα περιοδικό της Siemens το 2004 λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε δηλώσει πως η Αθήνα έχει κάνει τεράστιες προόδους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στη Siemens. Εντωμεταξύ όμως ο τόνος άλλαξε. Την άνοιξη η Μπακογιάννη δήλωσε πως εύχεται να ξεκαθαριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση διότι είναι πολύ δυσάρεστο όταν όλοι οι πολιτικοί τίθενται υπό αμφισβήτηση.»

…………
Από: http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3407338,00.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κροατία-Γερμανία 2-1 – Δείτε βίντεο με τα γκολ της αναμέτρησης

Κροατία-Γερμανία 2-1.
Δείτε βίντεο με τα γκολ της αναμέτρησης: http://www.news247.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το περασμένο Σάββατο 7 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός, τραυμάτισε και εγκατέλειψε στο δρόμο την ξαδέλφη μου...

Το περασμένο Σάββατο 07 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρότατα και εγκατέλειψε στο δρόμο την ξαδέλφη μου Κατερίνα Τσιγαρίδα, καθώς εκείνη διέσχιζε την διάβαση της στάσης Μετρό «Μεγάρου Μουσικής» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα καθόδου με κατεύθυνση το «Hilton».
Παρακαλώ θερμά την προώθηση του μηνύματος προς πάσα δυνατή κατεύθυνση για τον εντοπισμού του οδηγού.
Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την Δ/νση Τροχαίας Καισαριανής ή στα τηλέφωνα 6944 469 667 και 6949 076 887.

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων
Σπύρος Τσιγαρίδας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άλλα έλεγε ο Κώστας Σημίτης το 2005 - «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος…»

Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου, μέσω του κομματικού εκπροσώπου, μετά τη χθεσινή «βόμβα» Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ, ήταν άμεση και μας θύμισε ότι άλλα έλεγε ο Κ. Σημίτης το 2005, που είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σύνταγμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός άλλα είχε πει στις 12-4-2005 στη συζήτηση για το Ευρωσύνταγμα στην ολομέλεια της Βουλής: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ακριβώς για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης δυναμικής...».
……………
Συνεχίζεται

Απαντώντας στην αιχμή του ΠΑΣΟΚ ότι το 2005 ο Κ. Σημίτης είχε άλλη θέση, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν τα εξής: Το 2005 το θέμα ήταν το Σύνταγμα της Ευρώπης, το οποίο από τη φύση του είναι διαφορετικής ποιότητας θέμα από μια αναθεωρητική ευρωσυνθήκη. Όλες οι συνθήκες αυτού του είδους είχαν κυρωθεί από τη Βουλή. Και πρόσθεσαν ότι ούτε οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ούτε αυτές του Κώστα Σημίτη έθεσαν ποτέ θέμα δημοψηφίσματος γι' αυτές τις συνθήκες. Η διαφορά των δύο θεμάτων εξηγεί τη σημερινή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, κατέληξαν.
…………..

Περισσότερα: http://www.enet.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Των πρακτόρων η σχολή, είναι δύσκολη πολύ… Κατασκοπεία με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο δεν γίνεται, λέει ο διοικητής της ΕΥΠ



«Κατασκοπεία δεν γίνεται με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έχουν στη διάθεσή τους ετησίως 498 εκατ. ευρώ» είπε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιωάννης Κοραντής, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων της ΕΥΠ.
Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων της ΕΥΠ, έθιξε το θέμα των χαμηλών μισθών των υπαλλήλων, λέγοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότεροι ακόμη και από αυτούς καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θύμα τροχαίου έπεσε αρκούδα στην Εγνατία οδό, στην προσπάθειά της να σώσει το μικρό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά το ζώο σοβαρά

Όπως έγινε γνωστό από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος», η αρκούδα μπήκε στο οδόστρωμα, στο τμήμα της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση τα Γρεβενά, κοντά στο ρέμα Τρουμπέτα, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει το λυγισμένο φράχτη του αυτοκινητόδρομου, που είχε τοποθετηθεί για να αναχαιτίζει τα άγρια ζώα. Χτυπήθηκε, όμως, από διερχόμενο όχημα και τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι και στο αριστερό τμήμα του σώματός της.
………..
Συνεχίζεται

Υπάλληλοι της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ειδοποίησαν τις δύο οργανώσεις, εκπρόσωποι των οποίων έσπευσαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι η αρκούδα, στην προσπάθειά της να διασώσει το μικρό της, που είχε μείνει πίσω και αφού είχε χτυπηθεί ήδη μια φορά από το όχημα, δεν προσπάθησε να φύγει, αλλά συνέχισε την πορεία της προς το παιδί της, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ξανά από το ίδιο Ι.Χ., που επιχειρούσε να την αποφύγει με ελιγμούς. Ο προσανατολισμός του μικρού έδειξε ότι όδευε σε χωράφι με φρέσκο σιτάρι από την άλλη πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, σε αναζήτηση τροφής. Αφού το πληγωμένο ζώο ναρκώθηκε από την κτηνίατρο της ομάδας της «Καλλιστώ», μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας, αλλά όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλλον του ζώου είναι αβέβαιο, όπως και αυτό του μικρού, που μένει χωρίς τη μητέρα του».
Το περιστατικό αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύει «την έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου οι μεγάλοι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, συμπεριλαμβανομένης της Εγνατίας οδού, να μην μετατραπέπονται σε θανατηφόρα τεχνητά εμπόδια για την άγρια πανίδα, αλλά και επικίνδυνες διαδρομές για τους ανυποψίαστους οδηγούς».«Η ακαταλληλότητα του φράχτη στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας οδού «Κόμβος Πολύμυλου - Παναγιά», έχει επισημανθεί εδώ και 3 χρόνια με σχετικές αναφορές προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., τόσο γραπτά, όσο και προφορικά από τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα υπόψη», επισημαίνεται.Το ατύχημα είναι το τέταρτο, που σημειώνεται στο συγκεκριμένο της Εγνατίας οδού, σε διάστημα 10 μηνών.
FLASH.GR

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγικό! Νεκρά εντοπίστηκαν τελικά τα δυο αδέρφια από την Ορεστιάδα που είχαν εξαφανιστεί στις 28 Μαΐου

Δυστυχώς, η έρευνα που γίνεται στο κέντρο της Ορεστιάδας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, έφερε στο φως τα πτώματα των δυο παιδιών ηλικίας έξι και οκτώ ετών, που εξαφανίστηκαν στις 28 Μαΐου από την περιοχή.
Βρέθηκαν στο υπόγειο αναγειρόμενης οικοδομής.
Εκεί βρίσκεται εισαγγελέας και ιατροδικαστής.
και

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαγορευτικό Ραγκούση προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Στα τηλεπαράθυρα να μιλήσετε κυρίως για την αντιπολιτευτική μας ιδιότητα, τους λέει με απλά λόγια…

«Μετά τις σημερινές αποφάσεις του προέδρου πρέπει όλοι στις παρουσίες μας στα ΜΜΕ να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να μην εγκλωβιστούμε σε ένα πεδίο συζήτησης που δεν έχει στο επίκεντρό του την αντιπολιτευτική δράση του Κινήματος και τις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης στην έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε, με εγκύκλιό του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έρευνες αυτήν τη στιγμή για τα δυο παιδιά που αγνοούνται από την Ορεστιάδα σε υπόγειο οικοδομής από το οποίο αναδίδεται έντονη δυσοσμία

Έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στο κέντρο της Ορεστιάδας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως όπου οι αστυνομικές αρχές φοβούνται ότι μπορεί να βρίσκονται τα δυο αδερφάκια που εξαφανίστηκαν στις 28 Μαΐου.
Οι έρευνες γίνονται στο υπόγειο νεοαναγειρόμενης οικοδομής και η αιτία είναι η δυσοσμία η οποία σύμφωνα με τους περίοικους αναδίδεται από εκεί, εδώ και κάποιες μέρες.
Μακάρι να μη βρουν τίποτα.

Διαβάστε σχετικά: Τέσσερα άτομα είναι υπεύθυνα για την εξαφάνιση των δυο παιδιών από την Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τη μητέρα τα παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία
και
Απαισιόδοξα τα σενάρια για τα δυο παιδιά από την Ορεστιάδα που αγνοούνται

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαγραφή Σημίτη από "Πατέρα. Αναπαύσου. Συνεχίζω. Ολοκληρωτική. Καταστροφή"

Από: citypress-gr.blogspot.com



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαγραφή Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ. Πήρε το γράμμα και κάθισε να το διαβάσει. Στο γραφείο του...




«Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου», έγραφε το γράμμα, «ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης, όπως ένα δημοψήφισμα, η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμη τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».
«Ναι...», σκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «αλλά ο πατέρας μου, δεν είναι πλέον βουλευτής... Όπως σε λίγο... ούτε κι εσύ!».
...........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Έχετε χτυπηθεί, πέρσι, από τις πυρκαγιές, από τους σεισμούς και, από ό,τι κατάλαβα, χτυπηθήκατε και από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, σήμερα...»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, με τους Νομάρχες και τους Δημάρχους των Νομών Αχαΐας και Ηλείας. Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής:"Έχετε χτυπηθεί, πέρσι, από τις πυρκαγιές, προ μίας εβδομάδας από τους σεισμούς και, από ό,τι κατάλαβα, χτυπηθήκατε και από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, σήμερα. Είναι μεγάλο κρίμα, αλλά εν πάση περιπτώσει, εγώ θα ήθελα να σας καλωσορίσω. Από την πρώτη στιγμή και με Κλιμάκιο ήμασταν κοντά σας, και ο Γραμματέας του Κινήματος, και ο υπεύθυνος από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τα θέματα άμεσης ανάγκης και αντιμετώπισης κρίσεων, όπως είναι το θέμα του σεισμού.
…………….

Συνεχίζεται

Θέλω να ξέρετε ότι δεν είναι απλώς η πρόθεσή μας να σας συμπαρασταθούμε, αλλά είναι και απόλυτη πολιτική βούληση, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος που έχει χτυπήσει την περιοχή, και για τη λήψη των άμεσων μέτρων, και για την ανάγκη να κηρυχθούν οι περιοχές σεισμόπληκτες, αλλά και για την προοπτική των περιοχών της Πελοποννήσου - που χτυπήθηκαν πέρσι από τις πυρκαγιές, φέτος από τους σεισμούς - μέσα από ένα σχέδιο, συγκεκριμένο, συστηματικό, για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της περιοχής.
Ένα σχέδιο, το οποίο έχει πάρει, όχι απλώς τη μορφή προτάσεων, αλλά και τη μορφή νομοσχεδίου, το οποίο έχουμε καταθέσει στη Βουλή και το οποίο, βεβαίως, χρειάζεται μια συμπλήρωση, θα έλεγα μικρή, για να εντάξει και τις ζημιές, ουσιαστικά, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν διαμορφωθεί μετά από τους σεισμούς.
Είναι ένα πρόγραμμα, που έχει ως στόχο, όχι απλώς την ανασυγκρότηση, αλλά να δώσει μία διέξοδο αναπτυξιακή σε αυτή την περιοχή, πάνω σε νέες βάσεις. Σε νέες βάσεις, που θα συμβάλλουν στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα, στο σεβασμό του περιβάλλοντος, της παράδοσής μας, της ιστορίας μας, με βάση την επένδυση στην παιδεία και την καινοτομία. Μία πρόταση, την οποία έχουμε καταθέσει δημοσίως και για την οποία δεσμευόμαστε.
Εγώ, όμως δεν θα ήθελα να μονολογήσω, ο στόχος είναι να σας ακούσουμε και, πραγματικά, να δούμε πώς θα συμβάλλουμε καλύτερα κι εμείς, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους σεισμούς και από τις περσινές πυρκαγιές, που δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση.
Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω και πολλούς και παλιούς και νέους φίλους."
Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε τα εξής:
"Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους όλων μας, όλων των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται εδώ και συνολικά του Κινήματός μας, τη συμπαράστασή μας. Ιδιαίτερα για το απαράδεκτο γεγονός ότι, ενώ ήρθατε χτυπημένοι από τις πυρκαγιές, χτυπημένοι από τους σεισμούς, αντιμετωπιστήκατε, αντί με συμπόνια και έγνοια, με έναν τρόπο απαράδεκτο από την κυβέρνηση και τα όργανα ασφαλείας. Είναι απαράδεκτο.
Δεύτερον. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, και θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνατε και πέρσι με τις πυρκαγιές, που χωρίς εσάς θα είχαμε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, παρά την έλλειψη ουσιαστικής αρωγής, συντονισμένης αρωγής από την κυβέρνηση και την Πολιτεία. Και φέτος πάλι, με τους σεισμούς, ο ρόλος σας είναι καθοριστικός.
Και το λέω αυτό, διότι είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει τον ουσιαστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, κάνοντας, το αυτονόητο, θέμα προνομίων, εκείνων που έχουν κάποιο μέσο, κάποια επαφή με κάποιον κομματάρχη ή κάποιον άλλον, βουλευτή κλπ. Διότι, δυστυχώς, έτσι λειτούργησε πέρσι.
Εάν λειτουργούσαμε μέσα από τα συντεταγμένα και εκλεγμένα όργανα, που είναι η Αυτοδιοίκηση, η Νομαρχιακή και η Τοπική, θα ήταν πολύ πιο καλά τα αποτελέσματα και πέρσι, αλλά πολύ πιο άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα και φέτος, που χρειάζεται πολύ γρήγορη, πρακτική βοήθεια, αφού ξέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τα προβλήματα, και τους ανθρώπους, και τον τρόπο πιθανής διανομής της βοήθειας, είτε οικονομικής, είτε κάποιας άλλης μορφής.
Άρα, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κριθούν άμεσα σεισμόπληκτες και οι δύο περιοχές και να δοθούν όλες οι δυνατότητες στην Αυτοδιοίκηση, Νομαρχιακή και Τοπική, να εκπληρώσει το έργο της. Πάντα με τη βοήθεια και της κεντρικής Πολιτείας και των υπηρεσιών που υπάρχουν στην Περιφέρεια.
Να κηρυχθούν σεισμόπληκτες οι περιοχές, που θα πρέπει να συνδυαστούν, όμως, όχι με απλά μέτρα μπαλώματος, όπως πολύ σωστά είπατε όλοι σας. Όλοι σας είπατε ότι, αυτή τη στιγμή, και έτσι το βλέπουμε και εμείς, παρά το ότι είναι μια μεγάλη πληγή, είναι τεράστιος ο πόνος, και ξέρω καλά τις περιοχές αυτές, όπως ξέρω τους περισσότερους και προσωπικά, αυτή η πληγή είναι και μία ευκαιρία, εφόσον εμείς, ως Πολιτεία συντεταγμένη, την αξιοποιήσουμε ως τέτοια, ως μια νέα ευκαιρία. Να επανασχεδιάσουμε με φαντασία, αλλά και με απόλυτη βούληση, σοβαρότητα και συστηματικότητα, αυτές τις περιοχές.
Να πούμε πώς αυτές οι περιοχές πρέπει να οργανωθούν για το αύριο, δίνοντας την ελπίδα που σήμερα έχει χαθεί, διότι έχει χαθεί η ελπίδα, όπως πολύ σωστά είπατε, από τους κατοίκους αυτής της περιοχής. Θα έλεγα είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον, όμως, ειδικά στις περιοχές αυτές.
Να κάνουμε αυτή την καταστροφή, αφετηρία μιας νέας πορείας ελπίδας. Γι' αυτό, εμείς καταθέσαμε ένα σχέδιο, που δεν είναι ένα συμβατικό σχέδιο - απλώς βοηθήστε λίγο το χωράφι, μερικά ζώα ή να διορθωθεί το σπίτι - αλλά είναι συνολικό σχέδιο, για το πού πρέπει να πάει αυτή η περιοχή. Ένα πρότυπο ανάπτυξης, σύγχρονο πρότυπο ανάπτυξης, σύμφωνα με τις επιταγές της σημερινής εποχής. Και όταν λέω «σημερινής εποχής», δεν μιλώ μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μία ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον, μία ανάπτυξη που θα αξιοποιεί το περιβάλλον, που θα αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, που είναι συνδεδεμένες ακριβώς με τις ήπιες μορφές ενέργειας, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά βεβαίως και με ολόκληρη την παράδοση της περιοχής.
Ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, υπηρεσίες ποιοτικές, στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό. Σημαντικές υποδομές τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, με νέο πανεπιστήμιο, που θα συνδέει βεβαίως όλα τα υπάρχοντα πανεπιστήμια, σε μια λογική να αναδειχθεί αυτός ο τόπος, που είναι τόσο γνωστός σε όλη την ανθρωπότητα, για την προσφορά του, με τις ιδέες, με τον Ολυμπισμό, με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, στην ανθρωπότητα, σε όλη τη υφήλιο.
Πολλοί θα λένε - και αυτή, φαίνεται, είναι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης - πού θα βρούμε τα χρήματα. Τα χρήματα, σας διαβεβαιώνω, υπάρχουν. Τα χρήματα υπάρχουν. Όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, απλώς δεν ξέρει ή δεν θέλει να τα βρει.
Θέλει να κρατήσει μια περιοχή ή μια χώρα στη μιζέρια. Για να μας κάνει τι; Ικέτες. Εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό. Εγώ, πέρσι, είχα εκτενή συνομιλία, λόγω των πυρκαγιών, με τον κ. Μπαρόζο, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κυρία Χούμπνερ, αλλά και με πολλούς άλλους.
Μπορούσε η Ελλάδα και μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει πόρους, μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα όμως, πρέπει να υπάρχει το πρόγραμμα, και να διεκδικήσει σημαντικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόρους που χάνουμε, ούτως ή άλλως, λόγω της μη απορρόφησής τους από το Γ' ΚΠΣ και πόρους που θα μπορούσαμε να πάρουμε επιπλέον από το Ταμείο Αλληλεγγύης και από αλλού.
Υπάρχουν, και το έχουμε καταθέσει, πόροι που αφορούν ειδικές δράσεις για το περιβάλλον, το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής, για τον πολιτισμό και την απασχόληση, πόροι από διεθνείς πηγές χρηματοδότησης. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί, που θα μπορούσαν να συμβάλουν, ιδιωτικοί ή κρατικοί ή διεθνείς φορείς, για την πολιτιστική κληρονομιά. Το σύνολο των εισφορών στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, να μεταβιβάζεται στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης Πυρόπληκτων Περιοχών που είχα προτείνει και, ήμουν δεσμευμένος, αν κερδίζαμε τις εκλογές, αυτός ο Οργανισμός να ήταν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Όχι να ήταν ουσιαστικά ξεχασμένος.
Με χρήματα που έχουν δοθεί, απ' ό,τι καταλαβαίνω, από εισφορές πολιτών 190 εκατ. ευρώ, που τα περισσότερα έχουν επενδυθεί σε διάφορα ομόλογα κλπ. Δηλαδή, ούτε και αυτά αξιοποιούνται. Έχουμε προτείνει παρακράτηση ποσοστού 10% της ετήσιας κρατικής δαπάνης προς τα κόμματα, για χρονική περίοδο 5 ετών.
Παρακράτηση ποσοστού 20% της ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης του κάθε Υπουργείου και κάθε δημόσιου οργανισμού για πέντε χρόνια. Εισφορές ιδιωτών, εισφορές κρατικού προϋπολογισμού. Και, βεβαίως, όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβάλουν και να κινητοποιήσουν δυνάμεις για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Το χρειαζόμαστε. Αλλιώς, δεν θα δώσουμε ελπίδα.
Με μπαλώματα και, μάλιστα, με μπαλώματα που είναι κατόπιν ενεργειών, δεν προχωράει ο τόπος. Και σίγουρα, δεν θα προχωρήσουν αυτές οι περιοχές που είναι χτυπημένες. Έχετε, όχι μόνο τη συμπαράστασή μας, αλλά και την ενεργή μας πρωτοβουλία, συνεχιζόμενη πρωτοβουλία και, θα ζητούσα και από εσάς, πάνω στο σχέδιο το οποίο βεβαίως καταθέσαμε λίγες μέρες πριν από τους σεισμούς, να γίνουν οι δικές σας, απαραίτητες παρατηρήσεις, ώστε να ενσωματώσουμε, σε ένα νέο σχέδιο που θα καταθέσουμε, αυτές τις επιπλέον πια ανάγκες, τις συνιστώσες, που θα αντιμετωπίσουν και το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Εγώ είμαι έτοιμος να ακούσω και άλλα από τους Δημάρχους και φίλους και θα είμαι ελπίζω και σύντομα κοντά σας. Θα τα πούμε και από κοντά στις περιοχές σας.
Να είστε καλά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα βίντεο με ένα κακομαθημένο αλλά και πολύ αστείο μωρό

Δημήτρης Τσαβδαρίδης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι περιπέτειες της οδοντογλυφίδας από την ανακάλυψή της μέχρι σήμερα. Ένα χρονικό που αναδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία του μηδαμινού

Και να σκεφθεί κανείς ότι η οδοντογλυφίδα είναι αρχαιότατο σκεύος, εξυπηρετεί δηλαδή μια από τις πρωταρχικές ανάγκες του ανθρώπινου είδους, τον καθαρισμό των δοντιών από τα υπολείμματα της τροφής. Και όχι μόνο του ανθρώπινου. Ήδη ο Αριστοτέλης αναφέρεται σε κείνα τα πουλάκια, ένα είδος σκαλίδρας, που τσιμπολογάνε υπολείμματα από τις δοντάρες των χορτάτων κροκόδιλων την ώρα που παίρνουν έναν υπνάκο μετά το γεύμα τους. Έχουν μάλιστα βρεθεί απολιθωμένα ανθρωποειδή με σχισμές ανάμεσα στα δόντια που κάνουν τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι χρησιμοποιούσαν λίγο χοντροκομμένες για τα σημερινά δεδομένα οδοντογλυφίδες: σπασμένα καλάμια.
............
Περισσότερα: http://www.dw-world.de/


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η επιστολή Παπανδρέου σε Σημίτη: Έχεις αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ. Μπορώ να το κατανοήσω, δεν μπορώ να το δεχτώ

ΠΑΣΟΚ — Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου απέστειλε προς τον τέως Πρωθυπουργό και τέως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, την ακόλουθη επιστολή:
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2008

Προς Κύριο Κώστα Σημίτη
τ. Πρωθυπουργό

Αγαπητέ Κώστα,

Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες.
Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσεις καθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.
Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη.
Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας.
Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.
Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.
Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.
Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.
Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις. Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.

Φιλικά,

Γιώργος A. Παπανδρέου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανοιχτό τελικά το λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή

Γιώργος Αλογοσκούφης και Παναγιώτης Φασούλας τα… βρήκαν για τα οικονομικά του δήμου και έτσι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαγραφή του Κώστα Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Στη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, λόγω της παρέμβασής του στη συζήτηση για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας στη Βουλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεογέννητο σώθηκε με παρέμβαση... εισαγγελέα

Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός νεογέννητου στο νοσοκομείο Τρικάλων. Αιτία η αδυναμία των υπευθύνων να βρεθεί συνοδός ιατρός για τη μεταφορά του νεογνού σε άλλο νοσοκομείο.
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα έτσι κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.
Λόγω εφημεριών όμως δεν υπήρχε συνοδός ιατρός για τη μεταφορά του μωρού με ασθενοφόρο.
Ο πατέρας, μη έχοντας άλλη επιλογή, κατέφυγε στον εισαγγελέα Τρικάλων με παρέμβαση του οποίου τελικά έγινε η διακομιδή.
Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σταθερή ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Γρηγόρης Βλαχάκης έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.
...............
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Facebook: «Σε ευχαριστούμε που μας «γνώρισες» το Νίκο Σεργιανόπουλο… Αλέξανδρε, καλή δύναμη…»

Με αμέτρητα μηνύματα, δεκάδες νέες αιτήσεις φιλίας, ακόμα και ηλεκτρονικά λουλούδια(!), βομβαρδίζεται, τελευταία, το προφίλ του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ρήγα στο Facebook.
Μέσα σε δυο μόλις ημέρες στο προφίλ του επιστήθιου φίλου του Νίκου Σεργιανόπουλου προστέθηκαν 300 νέοι διαδικτυακοί φίλοι που σπεύδουν να του εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους είτε στέλνοντας προσωπικά μηνύματα, είτε αναρτώντας δυό λέξεις στο «Wall» του σκηνοθέτη: «Αλέξανδρε, ποτέ μην ξεχνάς ότι ο Θεός παίρνει γρήγορα κοντά του, τους καλούς ανθρώπους… ίσως χρειαζόταν έναν άγγελο ακόμα… Σε ευχαριστούμε που μας «γνώρισες» το Νίκο μέσα από τις τηλεοπτικές σου εικόνες… Καλή δύναμη και καλό κουράγιο…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προφίλ, παρόλο που έχει φωτογραφίες και την ημερομηνία γέννησης του Αλέξανδρου Ρήγα (5 Μαϊου 1965), δεν έχει διασταυρωθεί το αν πράγματι ανήκει στον ίδιο, καθώς παρά τα αμέτρητα μηνύματα που δέχεται καθημερινά, δεν έχει απαντήσει σε κανέναν από τους «φίλους» του.
Στη σελίδα εμφανίζεται πως ο σκηνοθέτης είναι επίσης μέλος στο μεγαλύτερο γκρουπ του Facebook για το θάνατο του ηθοποιού (Rest in Peace: Nikos Sergianopoulos). Στο συγκεκριμένο γκρουπ τα μέλη αγγίζουν πια τις 40.000(!), ενώ εκεί προτρέπουν τους φίλους τους να στείλουν ακόμα πιο πολλά συλλυπητήρια μηνύματα στον Αλέξανδρο Ρήγα.
.............
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μας θυμίζει τις ημέρες του σεισμού του 1978 με φωτογραφίες από τα ερείπια και εκδηλώσεις

Εκδήλωση με θέμα: «30 χρόνια μετά το σεισμό της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης και φωτογραφίες.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12/6/2008

Εκδήλωση με θέμα: «30 χρόνια μετά το σεισμό της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης και φωτογραφίες.

Έναρξη από το Διευθυντή του Τομέα Γεωφυσικής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Παναγιώτη Χατζηδημητρίου.
Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο.
Προσφώνηση από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Καθηγητή Ιωάννη Παπαδογιάννη.
Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Καθηγητή Σπύρο Παυλίδη.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Γεώργιος Πενέλης, Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ.: «Η αντισεισμική Πολιτική της Χώρας 30 Χρόνια μετά το Σεισμό της Θεσσαλονίκης».
Δημοσθένης Μουντράκης, Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.: «Ο Σεισμός του 1978 και η Επίδρασή του στην Έρευνα των Ενεργών Τεκτονικών Δομών του Ελληνικού Χώρου».
Βασίλειος Παπαζάχος, Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ.: «Παραγωγή Ενόργανων Σεισμολογικών Παρατηρήσεων και Ανάπτυξη της Πρόγνωσης των Σεισμών στο Α.Π.Θ. μετά το Σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι κ.κ. Γεώργιος Πενέλης, Δημοσθένης Μουντράκης, Βασίλειος Παπαζάχος, Γεώργιος-Αχιλλέας Λεβεντάκης†, Κυριάκος Πεφτιτσέλης.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τον κ. Τριαντάφυλλο Σολδάτο, που ήταν τότε φοιτητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα αυτό.
(1) Νικος_5: άποψη των ερειπίων από την οδό Μανουσογιαννάκη της οικοδομής που έπεσε.
(2) Νίκος_4: άποψη των ερειπίων από τη γωνία Τσιμισκή-Γεωργίου Θεοχάρη της οικοδομής που έπεσε.
(3) Παλιά Δικαστήρια_2: Βλάβες στην οδό Μανουσογιαννάκη
(4) Πολυκατοικίες: Άνοιγμα μεταξύ 2 πολυκατοικιών
(5) Πανεπιστήμιο_1: Σκηνές στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκάδες μοσχεύματα πετιούνται κάθε χρόνο ενώ την ίδια στιγμή ένας στους τρείς ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία πεθαίνει λόγω έλλειψης δότη!

Σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, για τις σοβαρές ελλείψεις σε τράπεζες μοσχευμάτων κ,α,λ θα δώσει σε Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1 του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά της λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άκης Τσοχατζόπουλος: Στην οικοσκευή μου έχω αγοράσει και Miele και Siemens και Pitsos...

Δήλωση Άκη Τσοχατζόπουλου
........
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

«Επειδή κάποιοι επιχειρούν να με εμπλέξουν προσωπικά σε ειδησεογραφία των ημερών δηλώνω ότι: Τζάμπα ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές δεν έχω πάρει ποτέ. Ούτε με «μίζες» έχω σχέση, ούτε με «δωράκια».
Στην οικοσκευή μου έχω αγοράσει και Miele και Siemens και Pitsos.
Ως εκ τούτου δεν προσφέρομαι για συμψηφισμούς και καταγγέλλω αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ασθενούντα πρόσωπα» οι ομοφυλόφιλοι που κάνουν «παράχρηση» σωματικών οργάνων που προορίζονται για άλλες… χρήσεις...

Στη δισέλιδη επιστολή του προς τους κκ. Παπανδρέου και Αλαβάνο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς δηλώνει:
«Μετά βαθειάς οδύνης αναγνώσαμε εις τον Τύπο την έκφραση συναινέσεως διά τη σύναψιν «γάμων» ομοφυλοφίλων». Όπως προσθέτει «την οδύνη διαδέχθη βαθειά απογοήτευση, διότι ομιλείτε εκπροσωπούντες τμήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού καταδικάζει όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα, τα οποία εντός της τραγικότητας προκαλούν άλγος και συμπάθεια, αλλά την ευτελή πρακτική αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινο πρόσωπο, προξενούσα εν ταύτω τραγικές ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων, άλλως προορισμένων ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προφυλακτικά «γεμιστά» με γιαούρτι στην πρόσοψη μιας γκαλερί αναστάτωσαν περίοικο!

Εξηντάχρονη κάτοικος της πλατείας Κουμουνδούρου τηλεφώνησε κλαίγοντας, ναι κλαίγοντας καλά διαβάσατε, στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του Γιώργου Παπαδάκη για να καταγγείλει ότι στη γκαλερί που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι της, γίνεται εδώ και κάποιες μέρες μια έκθεση έργων τέχνης και οι διοργανωτές της έχουν «διακοσμήσει» την πρόσοψή της με προφυλακτικά παραγεμισμένα με γιαούρτι!
Συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τη γειτονιά μας, πρέπει να κάνετε κάτι, εκλιπαρούσε η καταγγέλουσα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο όνομα του αδιάβλητου της εξεταστικής διαδικασίας, καθηγητής του Εμπορικού Ναυτικού υποχρέωσε εξεταζόμενο να ουρήσει σε ποτήρι!

Ο εξεταζόμενος ζήτησε άδεια να πάει στην τουαλέτα, ωστόσο ο καθηγητής, επικαλούμενος το αδιάβλητο της εξεταστικής διαδικασίας, αρνήθηκε να του τη δώσει.Το συμβάν σημειώθηκε παρουσία δεκάδων πλοιάρχων, αλλά και μίας γυναίκας πλοιάρχου - επιμελήτριας.
.....................
Περισσότερα: http://www.skai.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τελ- ΕΣΠΑ- ντων, εμείς μάθαμε ότι θα Είμαστε Σύντομα Πολίτες Άνεργοι, εσείς ξέρετε από ΕΣΠΑ;

Είμαστε οι εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες της χώρας με συμβάσεις ανάθεσης έργου, που βλέπουμε με θλίψη να γκρεμίζεται μπροστά μας ό,τι χτιζόταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια με την κοινοτική χρηματοδότηση, επειδή το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε να μην εντάξει τη χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στο Δ΄ ΚΠΣ, αυτό που έγινε «γνωστό» στο ευρύ κοινό μέσα από το σλόγκαν «ξέρεις από ΕΣΠΑ;». Κι ο λόγος; Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια (σημειώνουμε ότι το ΕΣΠΑ έχει ως κοινοτική συνδρομή 20,4 δισ. Ευρώ, τα οποία με την εθνική χρηματοδότηση αθροίζονται σε 32 δισ. Ευρώ) ή δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας;
………….
Συνεχίζεται
Αντιθέτως όλα συγκλίνουν στο ότι τα τελευταία χρόνια οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες μέσα από τη σκληρή προσπάθεια όλων μας βρέθηκαν από την αφάνεια στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία.
Κι εμείς νομίζαμε ότι ξέραμε από ΕΣΠΑ. Βλέπαμε στην τηλεόραση το σποτ που πλασάρει όραμα και ανάπτυξη και νομίζαμε πως θα είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της. Δυστυχώς όμως, όταν τρέξαμε να ενημερωθούμε, όπως μας προτρέπει, μάθαμε:
Μάθαμε ότι οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες καταδικάζονται σε μαρασμό
Μάθαμε ότι αναγκαστικά θα μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους, καθώς χάνουν μεγάλο κομμάτι του εργατικού τους δυναμικού
Μάθαμε ότι πάνω από 350 περίπου (σύμφωνα με τη ΜΟΠΑΒ) εργαζόμενοι θα βρεθούμε στο δρόμο στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ ήδη ξέραμε ότι το Υπουργείο από το 1983 έχει βάλει σε «αναμονή» τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χωρίς να θεσμοθετεί τις απαραίτητες οργανικές θέσεις, ενώ την ίδια στιγμή βλέπαμε να ιδρύει ένα τμήμα ΑΕΙ και δύο ΤΕΙ, προκειμένου να παράγει εξειδικευμένους επαγγελματίες
Μάθαμε την λέξη «απαξίωση», καθώς βλέπουμε τα έργα και τις καινοτόμες δράσεις τόσων ετών να θάβονται
Μάθαμε τι σημαίνει πολιτική, καθώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν μας έδωσαν να καταλάβουμε γιατί δεν χρηματοδοτούμαστε και αν υπάρχει ελπίδα να γίνει αυτό στο μέλλον
Τέλος, μάθαμε ότι η αδιαφορία για τη δημόσια παιδεία ξεκινά από το πιο κομβικό σημείο της γνώσης και της έρευνας, τις βιβλιοθήκες

Φαίνεται πως το β-εσπάκι του υπουργείου δεν χωράει τους εργαζόμενους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, οι οποίοι έχουν πάθει αγκύλωση στην άκρη του δρόμου κάνοντας οτοστόπ για την μετατροπή των συμβάσεων έργου σε αορίστου.

Τελ- ΕΣΠΑ- ντων, εμείς μάθαμε ότι θα Είμαστε Σύντομα Πολίτες Άνεργοι, εσείς ξέρετε από ΕΣΠΑ;

Οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγαπητοί bloggerς, το ερώτημα τι θα κάνατε στην θέση μου, είναι ρητορικό, αν και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

Μήνυμα αναγνώστη ......


Προς Bloggers και κάθε ενδιαφερόμενο...
……….
«Μια εικόνα χίλια ψέματα» ήταν ο τίτλος του άρθρου στον «Ιό» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου 2008 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Για όσους δεν το διάβασαν αναφερόταν σε μια συνέντευξή μου στην οποία κατέθεσα τις απόψεις μου, τις γνώσεις μου, και τις εμπειρίες μου, για την χρήση και την κατάχρηση της κρυφής κάμερας από τηλεοπτικές εκπομπές.
Επίσης, σχολιάσθηκε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των ρεπορτάζ στα κανάλια είναι από άγνοια η σκόπιμα, παραποιημένο, υπερβολικό, ανακριβές ή «στημένο».
………….
Συνεχίζεται

Δεν λείπουν δε και οι περιπτώσεις όπου ερασιτεχνικά ή σκηνοθετημένα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στη σελίδα του «YouTube» προβάλλονται στις ειδήσεις ως αποκλειστικά, βίντεο - ντοκουμέντα.
Για του λόγου το αληθές όλων των ανωτέρω, δημιουργήθηκε η ερασιτεχνική ιστοσελίδα http://www.adena.gr/, όπου υπάρχουν σύνδεσμοι προς το Youtube που παραπέμπουν σε σατυρικά, 8λεπτα βίντεο που αυταπόδεικτα επιβεβαιώνουν τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας. Οι συντάκτες της έγκριτης εφημερίδας κατέληξαν φυσικά στο «Μία εικόνα, χίλια ψέματα» αφού παρακολούθησαν το απίστευτο, εντυπωσιακό οπτικό υλικό.
Ένα μεγάλο μέρος των μη εμπορικών ιστοσελίδων ενημέρωσης δηλαδή, των blogs, αναδημοσίευσε και σχολίασε τις τελευταίες μέρες, τη συνέντευξη και τα βίντεο στο YouΤube.
Σε αντίθεση με τα κερδοσκοπικά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ο οποίος μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε τίποτα, ή δεν τόλμησε να ενημερώσει τη… μάζα για τα κακώς κείμενα και δρώμενα μέρους της Δημοσιογραφικής Συντεχνίας. Εξάλλου το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τελευταία την Κοινή Γνώμη είναι ο «άδικος» θάνατος του ηθοποιού.
Μια από τις αποκαλύψεις αφορούσε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος ξεγελάσθηκε, και εκ μέρους του Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Μπότση, «τίμησε «δημοσιογράφο μαϊμού», για «την πληρότητα και ευαισθησία των ανταποκρίσεών της στη μεγάλη πυρκαγιά της Ηλείας».
Στο YouTube με κωδική λέξη «Skopelitis14» και «Skopelitis15» ή «gerosgeros» αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η «Τιμημένη» με ή άνευ συνεργασίας του σταθμού της, παραπλάνησε τηλεθεατές, Πυροσβεστική και συναδέλφους. Στη τηλεφωνική της ανταπόκριση ψευδώς και χάριν της τηλεθέασης επανειλημμένα ανέφερε ότι το χωριό Φρύξα της Ηλείας όπου βρισκόταν, κάηκε ολοσχερώς (όλα τα σπίτια, δεν έμεινε τίποτα όρθιο, εκτός από μια τσιμεντένια παιδική χαρά όπου υποτίθεται είχαν καταφύγει και κινδύνευαν γυναικόπαιδα).
Ψευδώς κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν φρόντισαν να τους απομακρύνουν έγκαιρα. Όταν δε, τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα πλησίασαν, η Τιμημένη έδινε οδηγίες στου πιλότους, πού να κάνουν ρίψεις νερού.. Φυσικά το χωριό δεν κάηκε, ούτε τα Σούπερ Πούμα παρέλαβαν εγκλωβισμένους αλλά, δείτε το Βίντεο και κρίνετε μόνοι σας κατά πόσο άξιζε το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές, δεν διαθέτουν γρήγορη σύνδεση ίντερνετ για αυτό μέχρι στιγμής δεν αντέδρασαν.
Επίσης, δεν μπορώ να απευθυνθώ στην ΕΣΗΕΑ για να πάρει θέση και να κρίνει αντικειμενικά αν λέω υπερβολές, λόγω του ότι δεν είμαι μέλος. Το καταστατικό απαγορεύει να εγγράφονται μέλη που ξεπέρασαν το 39 έτος της ηλικίας. Έτσι ο σαρανταδυαχρονος τηλεαστέρας, παρουσιαστής και ο τηλεοπτικός σταθμός όπου αγορεύει, είναι οι μόνοι μέχρι στιγμής που κατακρίνουν τις απόψεις μου και τα σχόλια μου μέσω εξωδίκων, ως ψευδή συκοφαντικά και δυσφημιστικά. Υπαινίσσονται ότι η ευαισθησία μου είναι όψιμη, και τα κίνητρά μου ύποπτα. Καταφεύγουν δε σε αγωγές και μηνύσεις και ένας Θεός ξέρει σε τι άλλο, (χάρη στις ισχυρές διασυνδέσεις τους), αν δεν αποσύρω την ιστοσελίδα adena.gr.
Κύριοι Bloggers,
Αλήθεια, τι θα κάνατε στη θέση μου; Εσάς τα θεσμοθετημένα ΜΜΕ σας κατηγορούν ότι ανεξέλεγκτα ενημερώνετε τους πολίτες πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας, άσχετα βέβαια όταν τους συμφέρει δανείζονται τα άρθρα σας.
Εγώ επέλεξα επωνύμως (παρ΄ όλο που γνωρίζω και δύναμαι να το κάνω διαφορετικά) με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου να εκφράσω τις απόψεις μου και ως δημοσιογράφος να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία μου.
Ως πολίτης, μέσω ιστοσελίδας σατίρισα τηλεοπτικά δρώμενα. Το ίδιο κάνουν με αμοιβή, για τα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις και πολύ πιο καυστικά, ο Θέμος, ο Θύμιος, ο Λάκης και ο Γιώργος, αλλά με αυτούς δεν έχουν μεγάλους τους σπερματαδένες για να κοντραριστούν.
Αγαπητοί bloggerς,
Το ερώτημα τι θα κάνατε στην θέση μου, είναι ρητορικό, αν και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Το δύσκολο είναι αφενός να βρεις ικανό προσιτό και έντιμο δικηγόρο, που να μην υπήρξε προσκεκλημένος στους Τηλεδιώκτες σου, αφετέρου Εισαγγελέα που να μη φοβάται μήπως βρεθεί στην θέση του συναδέλφου του που παγιδεύτηκε τηλεοπτικά, με δόλωμα το σεξ.
Απαντώ λοιπόν ότι οι μομφές μου ΔΕΝ στρέφονται γενικά και αόριστα στα Κανάλια που πληρώνουν την νύφη και τα πρόστιμα (αν και έχουν μέρος της την ευθύνης για τις επιλογές των προσώπων) ,αλλά σε μερίδα τηλεσαγγελάτων & συνεργατών που ελαφρά την καρδία παραπληροφορούν. Αν λοιπόν οι κύριοι αυτοί δεν πιστεύουν ότι τα όσα κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ είναι η κορυφή του παγόβουνου, δεν έχουν παρά να με προκαλέσουν αν πιστεύουν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα σταματήσουν το You Τube.
Επειδή όμως είμαι καλοπροαίρετος σας προτείνω τα εξής. Πριν 10 μέρες μέσω γνωστής εκπομπής κατηγορήθηκαν από το σαρανταδυάχρονο παρουσιαστή, ως κλέφτες οι 19 στους 20 βενζινοπώλες σε σύνολο 8500 επαγγελματιών. Στην ετυμηγορία αυτή
κατέληξε η Δημοσιογραφική έρευνα, που έγινε σε συνεργασία και υπό την εποπτεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε δείγμα από 214 Βενζινάδικα.
Προσωπικά, με την λογική αλλά και λόγω πείρας ευθέως αμφιβάλω και αμφισβητώ όχι μόνον τους μαθηματικούς υπολογισμούς αλλά και στο κατά πόσο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχε στην δειγματοληψία αφενός, αφετέρου για τον αριθμό (214) των βενζινάδικων που οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν. Η Ομοσπονδία των θυμάτων, την επόμενη της εκπομπής ζήτησε εγγράφως το αμoντάριστο υλικό το οποίο ο παρουσιαστής πάντα διατυμπανίζει ότι είναι στην διάθεση οποιουδήποτε. Φυσικά, μέχρι στιγμής η εκπομπή δεν έχει ανταποκριθεί, αλλά εάν το πράξει και επιβεβαιωθεί η έρευνα, δημόσια δεσμεύομαι να ζητήσω συγνώμη και να αφαιρέσω άμεσα όλο το διαδικτυακό υλικό.
……………………………..

Μετά Τιμής
Βασίλης Κουκορίνης

Skopelitis@hotmail.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ομολογία Χριστοφοράκου για «χορηγίες» σε πολιτικούς - Κατέθεσε ότι τα «δώρα» της Siemens σε υψηλά πρόσωπα ήταν συνήθης πρακτική της εταιρείας

Τα «δώρα» και τις «χορηγίες» με... εγγύηση της Siemens και αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα, καθώς και άλλους «υψηλούς» πελάτες, που κινούνται εκτός του κοινοβουλευτικού χώρου, ήταν πάγια τακτική της εταιρείας, όπως παραδέχθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος ελέγχεται ποινικά για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».
……………
Περισσότερα: http://www.tanea.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλιέλαιο ξανά στα ράφια με ευθύνη των εταιρειών. Τώρα ησυχάσαμε...

«Οι ποσότητες ηλιελαίου Ουκρανικής προέλευσης που έχουν εργαστηριακά αποδειχθεί ότι δεν είναι επιμολυσμένες δίνονται προς διάθεση στην κατανάλωση με ευθύνη των επιχειρήσεων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
………
Συνεχίζεται

Σε συνέχεια της προληπτικής απόσυρσης όλων των ηλιελαίων, ραφιναρισμένων ή ακατέργαστων, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης και το βαθμό επιμόλυνσης, σας γνωρίζονται τα ακόλουθα :
- Όλες οι παρτίδες ηλιελαίου Ουκρανικής προέλευσης οι επιμολυσμένες με ορυκτέλαιο έχουν δεσμευτεί και είναι σε διαδικασία κατάσχεσης και καταστροφής ή αξιοποίηση για άλλη χρήση εκτός διατροφικής αλυσίδας με ευθύνη των επιχειρήσεων.
- Οι ποσότητες ηλιελαίου Ουκρανικής προέλευσης που έχουν εργαστηριακά αποδειχθεί ότι δεν είναι επιμολυσμένες δίνονται προς διάθεση στην κατανάλωση με ευθύνη των επιχειρήσεων.
- Οι ποσότητες ηλιελαίου άλλης προέλευσης που βρίσκονται στις αποθήκες των επιχειρήσεων επανατίθενται προς διάθεση στην κατανάλωση μετά από πιστοποίηση χημικής ανάλυσης που θα συνοδεύει τα προϊόντα.
- Σημειώνεται, ότι για όλες τις νέες ποσότητες ηλιελαίου που θα εισέλθουν στην χώρα από τρίτες χώρες ή από ενδοκοινοτικό εμπόριο ή θα παραχθούν στην χώρα, οι επιχειρήσεις με ευθύνη τους θα συνοδεύουν το προϊόν με πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης του Γ. Χ. Κ. ή άλλου διαπιστευμένου εργαστηρίου.
- Ο ΕΦΕΤ γενικότερα εφιστά την προσοχή στους υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων που επεξεργάζονται ή διακινούν ηλιέλαιο ή προϊόντα που περιέχουν ηλιέλαιο ως συστατικό, να αξιολογούν τον κίνδυνο για πιθανή παρουσία ορυκτελαίου, με έμφαση προφανώς στο ηλιέλαιο που προέρχεται από την Ουκρανία, προβλέποντας εξειδικευμένες αναλύσεις στα πλαίσια των προγραμμάτων δειγματοληψιών των συστημάτων αυτοελέγχου, τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να είναι διαθέσιμα στις αρμόδιες Αρχές.
- Με την έναρξη κυκλοφορίας στην αγορά των ηλιελαίων (σε οποιαδήποτε μορφή) έχει δρομολογηθεί ειδικό πρόγραμμα ελέγχων από τον ΕΦΕΤ σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με στόχο τον έλεγχο της ασφάλειας των προϊόντων που διακινούνται στην αγορά. Σε περίπτωση που από τους ελέγχους θα διαπιστωθεί μη τήρηση των οδηγιών, ο ΕΦΕΤ θα εισηγείται αυστηρότατες κυρώσεις. =justify> Ο ΕΦΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του συνεχίζει το ελεγκτικό του έργο με στόχο να συμβάλει τόσο στην κυκλοφορία στην αγορά υψηλής ποιότητας και ασφάλειας προϊόντων όσο και στην αντικειμενική και με αίσθημα ευθύνης ενημέρωση του καταναλωτή

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Aλαλούμ για το επίδομα - Από το πρωί μέχρι τώρα μόνο τρεις το έχουν πάρει

Σήμερα ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων στους σεισμοπαθείς.
Αλαλούμ όμως επικρατεί στην Αγροτική Τράπεζα της Αμαλιάδας.
Σύγχυση για τα δικαιολογητικά όχι μόνο στους δικαιούχους αλλά και στους υπαλλήλους, ακόμα και στο διευθυντή, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή ενημερώνονται για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 8:00 το πρωί έως τώρα, μόνο τρία άτομα έχουν πάρει το βοήθημα από την Αγροτική Τράπεζα Αμαλιάδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ενώ ζύγιζε πάνω από μισό τόνο, για την ακρίβεια 560 κιλά, έχασε 250 κιλά και τώρα ζυγίζει «μόλις» 310 κιλά

Ύστερα από επίμονη δίαιτα που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, ο Μεξικανός Μανουέλ Ουρίμπε κατάφερε να χάσει τεράστια ποσότητα σωματικού λίπους. Ενώ ζύγιζε πάνω από μισό τόνο, για την ακρίβεια 560 κιλά, έχασε 250 κιλά και τώρα ζυγίζει «μόλις» 310 κιλά. Γιορτάζοντας χθες την 43η επέτειο των γενεθλίων του, έκανε μια μεγάλη ευχή: να σταθεί κάποια μέρα όρθιος στα πόδια του για να μπορέσει να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Περισσότερα: www.tovimadaily.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο βίντεο με καψώνια στο στρατό

Ένα νέο βίντεο με καψώνια, αυτή τη φορά στις Ειδικές Δυνάμεις, επαναφέρει τα προβλήματα,τη νοοτροπία και τις συνθήκες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν υποχρεωτικά οι Έλληνες φαντάροι...

Περισσότερα: prezatv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...