Ειδήσεις

25 Ιουν 2008

Εγκαταλελειμμένο βρέφος βρέθηκε σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου

Γειτόνισσα το άκουσε να κλαίει και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και αναζητούνται οι γονείς του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς να πάρετε πτυχίο σε λίγες μέρες

Δείτε εδώ, πόσο εύκολο είναι να αποκτήσετε το πτυχίο των ονείρων σας, παραγγέλνοντάς το από το internet.
http://www.nd-center.com/Samples.html
......
Από: taxalia.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μάκης Χουλιάρας προτείνει να δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα αντισεισμικού ελέγχου και καλεί όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί του

Μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι θα ελέγχουν την αντοχή κτιρίων σε επικείμενο σεισμό αποφάσισαν να δημιουργήσουν, σήμερα κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας, οι καλεσμένοι μας, Μάκης Χουλιάρας, σεισμολόγος και Θωμάς Ευμενίδης, πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής γραφείου αντισεισμικών ελέγχων.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την ομάδα μπορούν να επικοινωνήσουν στέλνοντας τα στοιχεία τους μέσω του e-mail μας (studioA.blog@gmail.com).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξώδικο έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης, στον Ανδρέα Καψαμπέλη για δημοσίευμα του Press-gr

Το εξώδικο αφορά σε δημοσίευμα στο ιστολόγιο με τίτλο «" Κολλητός" με το Γ. Βουλγαράκη είναι ο Βασίλης Τυρογάλας που "μετέφερε" τις μίζες του Μ. Χριστοφοράκου».
...............
Περισσότερα: http://press-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυρκαγιές από παραλείψεις στην πρόληψη και από κακή διαχείριση. Και μια και μιλάμε για ΜΑ_ _ΚΕΣ, ας θυμηθούμε σκηνές από το περσινό σουξέ τους...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι σιωνιστές απειλούν με αφανισμό το Ιράν

Μήνυμα αναγνώστη

...............
Προειδοποίηση κατά της Τεχεράνης απηύθυνε ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών και πρώην υπουργός Άμυνας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ.
"Αν η Τεχεράνη προσπαθήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, το Ιράν θα αφανιστεί", δήλωσε ο υπουργός, που θεωρείται "γεράκι" της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ, με την ευκαιρία επίσκεψής του στη Ρωσία.
"Δεν σχεδιάζουμε καμία επίθεση εναντίον του Ιράν", πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για τις ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις στις αρχές Ιουνίου στη Μεσόγειο.
Ωστόσο, "για να αποφευχθούν καταστροφές, ο κόσμος πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα πριν να είναι πολύ αργά", τόνισε καλώντας σε κυρώσεις εναντίον των επιχειρήσεων, κυρίως ευρωπαϊκών, που συνεργάζονται με το Ιράν.
......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαλώνουν για το Κτηματολόγιο - Οι δικηγόροι θεωρούν ότι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι παρανομούν εις βάρος τους – Είναι πολλά τα λεφτά…

Μέτωπο με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που επιδιώκουν να συμπληρώνουν δηλώσεις ακινήτων για το Κτηματολόγιο ανοίγουν οι δικηγόροι.
O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης κατέστησε σαφές πως οι μόνοι αρμόδιοι για τη συμπλήρωση των αιτήσεων είναι οι δικηγόροι και προειδοποίησε με μηνύσεις κατά μεσιτών, λογιστών, φοροτεχνικών και άλλων επαγγελματιών.
…………….
Συνεχίζεται

«Η συμπλήρωση της δήλωσης που θα υποβληθεί στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο αποτελεί δικηγορική εργασία που πρέπει να αμείβεται σύμφωνα με τον κώδικα. Στην τελευταία σύσκεψη που είχε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ στις 12 Ιουνίου αποφασίσαμε πως η αμοιβή του δικηγόρου για τη συμπλήρωση της δήλωσης είναι 65 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΘ.
Στην αμοιβή δεν περιλαμβάνεται η υποβολή της δήλωσης από τον δικηγόρο, η έρευνα στο υποθηκοφυλακείο, η λήψη πιστοποιητικών ή αντιγράφων και άλλες εργασίες που θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι, εφόσον κριθεί αναγκαίο.


Όπως έγινε γνωστό, ο ΔΣΘ έχει ήδη εντοπίσει γραφεία μηχανικών, φοροτεχνικών, λογιστών και άλλων επαγγελματιών, που αναλαμβάνουν τη συμπλήρωση των δηλώσεων ακινήτων.


Ο κ. Λαμτζίδης έκανε λόγο για έλλειψη νομικών γνώσεων εκ μέρους των συγκεκριμένων επαγγελματιών και προανήγγειλε τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν εφόσον οι πολίτες δεν εμπιστευτούν τους δικηγόρους για τη συμπλήρωση των δηλώσεων.



Μάλιστα, επισήμανε πως ο δικηγορικός κλάδος θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων ναρκοθετούν το κτηματολόγιο και ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν μηνύσεις για παραποίηση επαγγέλματος και ασφαλιστικά σε βάρος όσων προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους.



Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σεμινάριο που διοργανώνει η Ένωση Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος στις 30 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης χαρακτήρισε παράνομο, ενώ κατήγγειλε και μια τράπεζα (δεν γνωστοποίησε ποια), η οποία, όπως είπε, χρησιμοποιεί ασκούμενους δικηγόρους, για να συμπληρώνουν τις δηλώσεις, αντί αμοιβής 10 ευρώ. «Πρόκειται για παράδειγμά μαύρης εργασίας, αφού οι εν λόγω τράπεζα εκμεταλλεύεται την ανάγκη των ασκούμενων δικηγόρων για εργασία», τόνισε ο κ. Λαμτζίδης.


Από: http://www.makthes.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έζωσαν με χαφιεδοκάμερες το νοσοκομείο - Ο «μεγάλος αδελφός» εισέβαλε και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά!

Η διοίκηση του νοσοκομείου, εγκατέστησε κάμερες στο νέο παιδιατρικό, παιδοχειρουργικό, μαιευτικό τμήμα και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών παίδων, στο όνομα, δήθεν, της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών!
Οι καλωδιώσεις για το σύστημα είχαν εγκατασταθεί πριν από 2 περίπου μήνες. Η εξήγηση που δόθηκε τότε για τα καλώδια ήταν ότι πρόκειται για εγκατάσταση φορητών τηλεφώνων. Ωστόσο την περασμένη Πέμπτη έγινε η εγκατάσταση των καμερών και χτες τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία!
…..
Περισσότερα: www1.rizospastis.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Καρατζαφέρης: Πόσο κομψό είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens να είναι γιος πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας;

Καταγγελίες και αντεγκλήσεις για την υπόθεση Siemens, επεφύλασσε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Κανονισμού της, με αποκορύφωμα φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ Γιώργου Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ) και Πάνου Παναγιωτόπουλου (ΝΔ), σε σχέση με ενδεχόμενη ανάμειξη της ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι σε εκλογές «θα πάμε τώρα, γιατί υπάρχουν πράγματα που συνδέουν ευθέως την κυβέρνησή σας με την Siemens, όπως συνέδεαν τη Siemens με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
.............................................................
.................................
Και συμπλήρωσε: «Είναι κομψό σε μία εταιρεία, η οποία έχει φανεί ότι έχει δώσει μίζες σε υπουργούς, να είναι σήμερα στο ΔΣ της, γιος Πρωθυπουργού της ΝΔ;».
........
Πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων του «Alter» ανέφερε το όνομα του Πέτρου Τζαννετάκη ο οποίος είναι γιος του Τζαννή Τζαννετάκη.
...............................
................................................
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συζήτησης στη Βουλή κάνοντας «κλικ» στις φωτογραφίες.
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτυχία του τμήματος Ασφαλείας Ρεθύμνου - Εντόπισαν χασισοφυτεία και συνέλαβαν τους… «καλλιεργητές» που όμως ήταν αλλοδαποί

Χασισοφυτεία με 531 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα τα χαράματα, το Τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου στο δημοτικό διαμέρισμα Μελιδονίου του δήμου Γεροποτάμου.
Οι αλλοδαποί καλλιεργητές της φυτείας συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ενώ τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πες την άποψή σου και κέρδισε!

Η έρευνα διεξάγεται απο τον Οργανισμό Generation Europe στα πλαίσια της έκδοσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης".
.............
Περισσότερα: websurveyor.net

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπογράψτε και εσείς τη διακήρυξη εθελοντικής δέσμευσης για την εξοικονόμηση του νερού - Διαβάστε και δώδεκα τρόπους εξοικονόμησής του

Ανταποκριθείτε και εσείς στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, του ΣΚΑΪ, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπογράψτε στη σύνδεση αυτή τη διακήρυξη εθελοντικής δέσμευσης για την εξοικονόμηση του νερού.
Διαβάστε δώδεκα απλές λύσεις, που μπορούμε να εφαρμόζουμε περιορίζοντας τη σπατάλη του νερού, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και την καθαριότητα και την υγιεινή των δημόσιων χώρων:
...........
Συνεχίζεται...
1. Αξιολογούμε τις επιπτώσεις των μεγάλων έργων δέσμευσης νερών από ποτάμια, λίμνες και υπόγεια νερά, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των πόλεων και αποφασίζουμε κατά πόσο μπορούν να αντικατασταθούν από μικρότερα τοπικά έργα, τα οποία δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως τα φράγματα ανάσχεσης.

2. Όταν πρόκειται να δοθούν νέες άδειες γεωτρήσεων για την άρδευση των καλλιεργειών, εκτιμούμε τη δυνατότητα ανόρυξης νέων γεωτρήσεων για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις από την υπεράντληση των υπόγειων υδροφορέων.

3. Πρωτοστατούμε στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη διατήρηση των υπόγειων αποθεμάτων, εμπλουτίζοντάς τα με ανακυκλωμένο ή αφαλατωμένο νερό, μέσα από προσεγγίσεις ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης.

4. Παρακολουθούμε και συντηρούμε συστηματικά τα αρδευτικά δίκτυα. Παρέχουμε τόσο νερό άρδευσης, όσο είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε νερό των διαφόρων καλλιεργειών, ή εγκαθιστούμε υδρομετρητές για την αποφυγή της σπατάλης του νερού από τους καλλιεργητές.

5. Βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα των δικτύων ύδρευσης, συντηρούμε το δίκτυο και αλλάζουμε τους σωλήνες, εγκαθιστούμε σύστημα παρακολούθησης των διαρροών και επεμβαίνουμε άμεσα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες.

6. Αξιοποιούμε το ανακυκλωμένο νερό που παράγεται από τους βιολογικούς σταθμούς αστικών λυμάτων για το πότισμα πάρκων και επιλεγμένων καλλιεργειών.

7. Επαναχρησιμοποιούμε το νερό στη βιομηχανία, όσες φορές είναι δυνατόν και, μ’ αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε τη σπατάλη του καθαρού πόσιμου νερού.

8. Σχεδιάζουμε την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης νερού, ώστε να επιδοτούνται τόσο εγκαταστάσεις συλλογής βρόχινου νερού, όσο και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης νερού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

9. Κατευθυνόμαστε στην αύξηση των τιμολογίων για όσες εταιρείες δεν εξοικονομούν νερό και στη θέσπιση προστίμων για όσους καταναλωτές σπαταλούν νερό, μέσω της κλιμακωτής αύξησης των τιμολογίων, με τη δέσμευση ότι οι πόροι από τα πρόστιμα θα διατίθενται για τη συντήρηση του δικτύου και για την καινοτόμο έρευνα τρόπων εξοικονόμησης νερού.

10. Βοηθάμε στη διάδοση και προώθηση πράσινων επαγγελμάτων που έχουν σχέση με το νερό (π.χ. τεχνικοί εγκαταστάσεων συστημάτων εξοικονόμησης νερού, καθώς και προϊόντων που διαθέτουν ανάλογες προδιαγραφές).

11. Διοργανώνουμε εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών με διάφορα μέσα (έντυπα, εκδηλώσεις, αφιερώματα, κλπ) για την έγκαιρη και αποτελεσματική ευαισθητοποίησή τους στη μείωση της σπατάλης του νερού. Μεριμνούμε για την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για μαθητές, όσο και για επαγγελματίες, σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει στην εξοικονόμηση του νερού.



12. Φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες και τους συνεργαζόμενους φορείς για την ιεράρχηση των μεθόδων διαχείρισης του νερού και τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας επιδιώκοντας τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και υλοποίηση των πολιτικών και των σχεδίων βιώσιμης διαχείρισης του νερού σε επίπεδο υδρολογικής λεκάνης.



Από: http://medicitizen.blogspot.com/2008/06/blog-post_24.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το άρθρο 24 θα αλλάξει στην πράξη, όταν όλα πλέον θα έχουν καεί...



Χωρίς πυροσβεστικά μέσα, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό, χωρίς έργα υποδομής και χωρίς συστήματα πρόληψης. Απροστάτευτοι εθελοντές, μόνο εθελοντές. Το άρθρο 24 θα αλλάξει στην πράξη όταν όλα πλέον θα έχουν καεί. Τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από αυτή την θλιβερή μυρωδιά του καμένου δάσους.
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ!!!

snb

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτιά σε χρωματοπωλείο γεμάτο εύφλεκτα υλικά και γκαζάκια υγραερίου στην Ηλιούπολη

Απανωτές εκρήξεις από φωτιά σε χρωματοπωλείο με εύφλεκτα υλικά και με φιάλες υγραερίου, στην Ηλιούπολη.
Υπάρχει φόβος για εγκλωβισμένα άτομα στο κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας με διαμερίσματα στους πάνω ορόφους.
Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηγεμόνες! Πότε θα σταματήσετε να διορίζετε τα παιδιά σας με φωτογραφικές προκηρύξεις; Προσεχώς, τα ονόματα των επιτυχόντων…

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Αγανακτισμένος επιχειρηματίας στη πόλη της Σάμου, διαπιστώνοντας ότι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά έχουν διορίσει τα δικά τους παιδιά σε θέσεις του δημοσίου ανάρτησε στη βιτρίνα του καταστήματός του, την εικονιζόμενη φωτογραφία.
………….
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα είναι Πέμπτη... και κάθε Πέμπτη δεν αγοράζω τρόφιμα - Κάλεσμα του ΙΝΚΑ σε μποϊκοτάζ της αγοράς τροφίμων

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΗ – ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΑΥΘΜΟ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΑΩ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΓΟΡΑ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ, ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ - ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ – ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ.
Στο ταγκό της αισχροκέρδειας, δεν έχουμε τακούνια κατάλληλα και… στο τραπέζι της, να κάτσουν μόνοι τους να την φάνε.
Και… καλή χώνεψη.
Ο τελευταίος γελάει καλύτερα.
Και τέλος, όπως μας τόνιζε ο αείμνηστος Χάρης Κουρής, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελλαντανάμο - Ανησυχία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους ανήλικους πρόσφυγες στο Κέντρο Κράτησης στη Λέσβο

Το βράδυ της Κυριακής, 22 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Γραφείο Ελλάδας της Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην πόλη της Μυτιλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης και με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Λέσβου «Προς Φυγή». Οι εκδηλώσεις αυτές αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και αποτέλεσαν αφορμή για να αναδειχθούν ζητήματα που σχετίζονται με την υποδοχή των μικτών μεταναστευτικών ρευμάτων (μεταξύ των οποίων και αιτούντες άσυλο), που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη Λέσβο, την κατάσταση στο κέντρο προσωρινής διαμονής (κράτησης) αλλοδαπών και τα προβλήματα που σχετίζονται με τους ασυνόδευτους ανηλίκους.
…………..
Συνεχίζεται

Κατά την επίσκεψή του στο κέντρο κράτησης της Παγανής, το κλιμάκιο της Ύπατη Αρμοστεία διαπίστωσε την κατάσταση πολλών δεκάδων αλλοδαπών ασυνόδευτων ανηλίκων, που παραμένουν έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης εδώ και πάνω από δυο βδομάδες, χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την προώθησή τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και κοινωνικής μέριμνας. Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα έκρυθμη κατάσταση. Η Ύπατη Αρμοστεία κάνει έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για άμεση εξεύρεση χώρου φιλοξενίας, κατάλληλου να στεγάσει τους ανηλίκους, και προώθησή τους σε αυτόν, σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης και το Νομάρχη Λέσβου, ο οποίος και έχει διατυπώσει σχετικές προτάσεις.
Η Ύπατη Αρμοστεία διαπίστωσε επίσης σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, που αφορούν τις συνθήκες κράτησης στη Λέσβο, όπως είναι ο μη τακτικός προαυλισμός των κρατουμένων, η μη εξασφάλιση του δικαιώματος για τηλεφωνική επικοινωνία, και οι ιδιαίτερα προβληματικές συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους. Είναι εμφανές ότι το κέντρο της Παγανής πρέπει να αντικατασταθεί με άλλες δομές, που να πληρούν τις ελάχιστες διεθνείς προδιαγραφές κράτησης.
Τέλος, η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι οι αιτούντες άσυλο, κατ’ αρχάς, δεν πρέπει να κρατούνται, και κάνει έκκληση στο Υπουργείο Εσωτερικών να διασφαλίσει στην πράξη ότι, τουλάχιστον, η υποβολή αιτημάτων ασύλου στα σημεία εισόδου δεν συνεπάγεται μακρύτερο χρόνο κράτησης.

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας οργάνων - Συνελήφθησαν Ελληνίδα γιατρός και δυο αδελφές, ιδιοκτήτριες καταστήματος, οι οποίες θεωρούνται μέλη

Σοβαρή υπόθεση εμπορίας οργάνων εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν Ελληνίδα γιατρός και δυο αδελφές, ιδιοκτήτριες καταστήματος, οι οποίες θεωρούνται μέλη διεθνούς κυκλώματος. Κατηγορούνται ότι έβρισκαν νεφροπαθείς στην Ελλάδα και τους έστελναν, έναντι αδρής αμοιβής, για μεταμόσχευση νεφρών στην Ινδία.
Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και «Studio ALPHA» είχε μιλήσει νεφροπαθής ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με μια από τις δυο ιδιοκτήτριες καταστήματος η οποία του ζητούσε χρήματα για να μεταφερθεί στις Ινδίες για μεταμόσχευση νεφρού.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 10 άτομα έχουν πεθάνει από επιπλοκές, μετά τις εγχειρήσεις.
Οι τρεις συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ΝΕΟ ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες, μέλη του και μη, να δημιουργήσουν και να στελεχώσουν Επιτροπές Δράσης και Συμβούλια Γειτονιάς

Η ακρίβεια, η φτώχεια, η αισχροκέρδεια, μας συντροφεύουν στην καθημερινότητα μας. Για αυτό, γινόμαστε ενεργοί πολίτες και αντιδρούμε. Το ΝΕΟ ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες, μέλη του και μη, να δημιουργήσουν και να στελεχώσουν Επιτροπές Δράσης και Συμβούλια Γειτονιάς.
Οι επιτροπές δράσης θα λειτουργούν με πλήρως δημοκρατικές διαδικασίες που θα αποφασίζουν τα μέλη τους.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή:
Μέσω fax: 210 6469982
Mέσω e-mail: inka@newinka.gr
.........
Συνεχίζεται...

Οι μετέχοντες εκτός Αθηνών, μπορούν για την μεν Θεσσαλονίκη να συγκροτήσουν τις επιτροπές δράσης με την συνδρομή του ΙΝ.ΚΑ. Μακεδονίας (fax: 2310 535263), για δε τα Ιωάννινα με την συνδρομή του ΙΝΚΑ Ιωαννίνων (τηλ. / fax: 26510 65178), είτε στους τόπους τους με την συνδρομή μας. Οι πρώτες επιτροπές που προτείνονται, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι οι ίδιες οι επιτροπές και τα μέλη δεν μπορούν να προτείνουν νέες, είναι οι ακόλουθες:
Επιτροπή παρακολούθησης τιμών και ποιότητας διατροφικών αγαθών.
Επιτροπή παρακολούθησης τιμών και ποιότητας υπηρεσιών από ιδιώτες.
Επιτροπή παρακολούθησης και ελέγχου υπηρεσιών Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Επιτροπή ηλεκτρονικών αγαθών, υπηρεσιών και μέσων.
Κάθε φίλος ή φίλη μπορεί να μετάσχει σε περισσότερες από μία επιτροπές του ενδιαφέροντός του ή να προτείνει περαιτέρω επιτροπές.
Με την συγκέντρωση πέντε (5) τουλάχιστον συμμετοχών θα ειδοποιηθούν οι μετέχοντες για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και οργάνωσης της επιτροπής.
Με τους ίδιους τρόπους και διαδικασίες το ΝΕΟ ΙΝΚΑ καλεί τους φίλους και μέλη του να συγκροτήσουν συμβούλια γειτονιάς στα όρια των δήμων τους, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους στις ανωτέρω επιτροπές. Η σύσταση των συμβουλίων γειτονιάς θα γίνει επίσης με την συγκέντρωση πέντε (5) δηλώσεων συμμετοχής ανά περιοχή ή δήμο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης απέναντι σε όσους συλλαμβάνονται για εμπρησμό των δασών και μόλυνση του περιβάλλοντος

Την εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης απέναντι σε όσους συλλαμβάνονται για εμπρησμό των δασών και μόλυνση του περιβάλλοντος, ζήτησε σήμερα ο νομάρχης Δωδεκανήσου από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Οικονόμου.
Συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Σταύρο Παραλούση, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατήγγειλε όσους δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση σεβασμού και υποχρέωσης να προστατεύουν το δασικό μας πλούτο, καλώντας τους δικαστικούς μας λειτουργούς να τιμωρούν παραδειγματικά τους παραβάτες.
Ο νομάρχης παρέδωσε στον κ. Οικονόμου το παρακάτω υπόμνημα:
…………
Συνεχίζεται

«Κύριε Εισαγγελέα,
Είμαστε βέβαιοι ότι αναγνωρίζετε και εσείς την προσπάθεια που καταβάλλουμε, σε καθημερινή βάση, για την αποτροπή των πυρκαγιών στο νησί μας, με το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντικών ομάδων να είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Έτσι εξασφαλίζεται η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή μας, ειδικά σε περιόδους που οι καιρικές συνθήκες πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δυστυχώς, αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια υπονομεύεται από συμπολίτες μας που με τις ενέργειές τους προκαλούν την αντίδραση, και των αρχών και του συνόλου της κοινωνίας μας, καθώς με τρόπο ανεύθυνο δημιουργούν τις συνθήκες, όχι μόνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κάψιμο σκουπιδιών), αλλά και ρύπανσης του περιβάλλοντος (κάψιμο υλικών, όπως καλώδια, λάστιχα κλπ).

Η προσπάθεια των αρμοδίων αρχών για σύλληψη των δραστών είναι αποτελεσματική, και οι παραβάτες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε, όπως σε αυτές τις περιπτώσεις να εξαντλείτε με αυστηρότητα τον νόμο στην εφαρμογή του, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και προς παραδειγματισμό όσων αδιαφορούν επιδεικτικά για το περιβάλλον.

Η δεδομένη ευσυνειδησία των δικαστικών μας λειτουργών είναι αυτή που θα ενδυναμώσει την προσπάθειά μας για προστασία των δασών του τόπου μας, απονέμοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι σε όσους δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση του σεβασμού, του χρέους και της υποχρέωσης για διαφύλαξη του περιβαλλοντικού μας πλούτου, συνολικά.



Με εκτίμηση


Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου


Γιάννης Μαχαιρίδης»
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακόμα τα απαρχαιωμένα «CANADAIR 215» έχουμε για να σβήνουμε πυρκαγιές; Και αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο Κελσίου;

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Β΄ Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, κατέθεσε την εξής ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο.
«Οι περσινές πυρκαγιές έφεραν οικολογική και οικονομική καταστροφή.
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
1. Πόσα και ποιου τύπου πυροσβεστικά αεροπλάνα έχουμε φέτος και πόσα και ποιου τύπου είχαμε πέρυσι τον ίδιο μήνα;
2. Αγοράστηκαν και παρελήφθησαν νέα αεροπλάνα ώστε να αντικατασταθούν τα 13 πεπαλαιωμένα «CANADAIR 215» που δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε συνθήκες άνω των 38ο Κελσίου;»
............
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέσμεση μόνο στις... αφίσες

Μήνυμα αναγνώστη
..............
Χωρίς λόγια...
Τα θυμάστε!
Από: tvstarnews24.blogspot.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει χρήση των εξουσιών του, προκειμένου να ευνοεί τράπεζα μεγάλου ομίλου, στον οποίο ανήκει μεγάλος πελάτης της συζύγου του;

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΚΑΙ
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας

ΘΕΜΑ: «Είναι τουλάχιστον ηθικά ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Οικονομικών, να κάνει χρήση των εξουσιών που του έχουν απονεμηθεί στο όνομα του Ελληνικού λαού, προκειμένου να ευνοεί με χαριστικές διατάξεις, που αποστερούν από το Δημόσιο εκατοντάδες εκατ. Ευρώ έσοδα, τράπεζα μεγάλου ομίλου, στον οποίο ανήκει μεγάλος πελάτης της συζύγου του, που πρόσφατα της απέφερε αμοιβές άνω του 1 εκατ. ευρώ!»
……………
Συνεχίζεται
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, μεσιτική προμήθεια-μαμούθ, η οποία ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ, έλαβε η εταιρεία της συζύγου του Υπουργού Οικονομίας για τη μεσολάβησή της στην αγορά ακινήτου κατασκευαστικής εταιρείας από συγγενή εταιρεία τράπεζας που έχει ευνοηθεί από τον ίδιο τον Υπουργό και τις από αυτόν εποπτευόμενες υπηρεσίες με σειρά χαριστικών ρυθμίσεων.


Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Υπουργού φέρεται να μεσολάβησε στην αγορά ακινήτου αξίας 30,5 εκατ. Ευρώ, ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας, από εταιρεία ακινήτων που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την τράπεζα EFG-Eurobank. Η μεσιτική προμήθεια ανήλθε στο ποσό των 1,22 εκατ. Ευρώ (ποσοστό 4% επί της αξίας της συναλλαγής, ισόποσα μοιρασμένη ανάμεσα σε αγοραστή και πωλητή), σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα.


Μετά την αποκάλυψη της μακράς επιχειρηματικής σχέσης της συζύγου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με αμερικανική εταιρεία που έχει και την ευθύνη της διαχείρισης των ακινήτων της Deutsche Telekom, ο Υπουργός Οικονομικών είχε τονίσει, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές για τον ίδιο εντυπώσεις, ότι η σύζυγός του έπαψε να κάνει δουλειές με το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήδη από το 1996, όταν ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.


Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις καταδεικνύουν, ότι εγείρεται σοβαρό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς όμιλος του ιδιωτικού τομέα με τον οποίο συνεργάζεται με σημαντική οικονομική ωφέλεια η σύζυγος του Υπουργού, φαίνεται να λαμβάνει προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση από το Ελληνικό κράτος, με αλλεπάλληλες αποφάσεις, χαριστικές πράξεις και μεθοδεύσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Σίγουρα, κάθε συγγενής στελέχους της Κυβέρνησης είναι ελεύθερος να πορεύεται επαγγελματικά όπως επιλέγει, ωστόσο ελεύθερος είναι και ο κάθε πολίτης εύλογα να προβληματίζεται κατά πόσο οι
προκλητικά χαριστικές πράξεις ενός στελέχους της Κυβέρνησης προς ένα ισχυρό οικονομικό παράγοντα συνδέονται με την προσοδοφόρα οικονομικά δραστηριοποίηση της συζύγου του στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση.


Η εξουσία που διαχειρίζονται τα Κυβερνητικά στελέχη πηγάζει από το λαό και πρέπει να ασκείται υπέρ αυτού, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Οι ήδη λοιπόν ανεξήγητες και προκλητικές μεθοδεύσεις του Υπουργού Οικονομικών, να επιμένει, στα πλαίσια των εξουσιών που διαχειρίζεται, να ευνοεί με μια σειρά χαριστικών πράξεων και στερώντας το Ελληνικό Δημόσιο από σημαντικά έσοδα, μια συγκεκριμένη Τράπεζα, λαμβάνουν ακόμα πιο ύποπτες διαστάσεις μετά την δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι εταιρεία ακινήτων του Ομίλου της τράπεζας αυτής είναι «μεγάλος» πελάτης της συζύγου του!



Ειδικότερα, όπως σημειώνεται και στο σχετικό δημοσίευμα:



• Δύο φορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η Eurobank ήταν η μοναδική τράπεζα που συμμετείχε στο σχήμα των συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ από τον Υπουργό Οικονομικών. Μεγάλες αμοιβές καταβλήθηκαν, ωστόσο ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά έκανε αυτό το σχήμα συμβούλων, αφού ποτέ δεν έγινε διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.



• Η Eurobank είχε σοβαρά προβλήματα και με τους φορολογικούς της ελέγχους, καθώς είχε επιβληθεί στην τράπεζα τσουχτερό πρόστιμο, επειδή «ξεχνούσε» να παρακρατήσει φόρους για τους τόκους ομολόγων εξωτερικού. Ο Υπουργός Οικονομικών έφερε στη Βουλή «φωτογραφική» νομοθετική ρύθμιση, η οποία κάλυψε και τις υποθέσεις που ήδη εκκρεμούσαν, αδιαφορώντας προφανώς για το γεγονός ότι η γενναιόδωρη προς συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα τροπολογία του Υπουργού κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 150.000.000 ευρώ σε απώλειες εσόδων και άλλα 100.000.000
ευρώ σε απώλειες προστίμων.



• Τον περασμένο Μάρτιο, η ίδια μεγάλη Τράπεζα είχε εμπλακεί και στην υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Γερμανός. Οι ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχαν κατηγορήσει την τράπεζα για ενεργό συνδρομή στη χειραγώγηση, αλλά η εποπτευόμενη από τον κ. Αλογοσκούφη διοίκηση της Επιτροπής μετρίασε τις κατηγορίες και επέβαλε πρόστιμο μόλις 80.000 ευρώ, χωρίς περαιτέρω ποινικές συνέπειες για την τράπεζα.



Ενόψει των παραπάνω:


 Επειδή καθίσταται προφανής η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της πολιτικής ιδιότητας του Υπουργού Οικονομίας και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της συζύγου του,



 και επειδή η σωρεία ευνοιοκρατικών μεθοδεύσεων του ίδιου Υπουργού προς συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα υπό τον ίδιο επιχειρηματικό Όμιλο πελατών της συζύγου του, διευρύνει δυστυχώς τις υποψίες ότι το συμφέρον των πολλών θυσιάζεται για το συμφέρον «λίγων» ισχυρών, που συναλλάσσονται με συγγενικά πρόσωπα Υπουργών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει,
ερωτάσθε:




1. Θα ισχυρισθεί και σε αυτήν την περίπτωση η Κυβέρνηση Καραμανλή ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν γνώριζε πως η εταιρεία της συζύγου του συναλλάσσετε με εταιρεία Ομίλου, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τον ίδιο και τις υπηρεσίες που αυτός, στο όνομα του Ελληνικού λαού, εποπτεύει;




2. Πώς επελέγη η εταιρεία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ανάμεσα σε εκατοντάδες αντίστοιχες εταιρείες για τη διαμεσολάβηση σε αυτή την αγοραπωλησία ακινήτου μεγάλης αξίας; Θεωρείτε ότι πρόκειται για μια ακόμη σύμπτωση, όπως αυτή της συνεργασίας της με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Deutsche Telekom;




3. Θεωρεί η Κυβέρνηση Καραμανλή ότι οι εταιρείες που προσεγγίζουν την σύζυγο του Υπουργού Οικονομικών, δεν προσμετρούν στα κριτήρια της επιλογής τους την Υπουργική ιδιότητα του συζύγου της, αλλά και την ευκολία με την οποία ο τελευταίος προβαίνει σε χαριστικές φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων;




4. Γιατί τόσες προκλητικές χαριστικές ρυθμίσεις στον συγκεκριμένο Όμιλο;



5. Ποιες ήταν οι αμοιβές της Eurobank για τη συμμετοχή της στο σχήμα συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ;



6. Ποιο ήταν το οικονομικό όφελος της τράπεζας από την ευνοϊκή φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που προώθησε ο Υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τη φορολόγηση των ομολόγων εξωτερικού;




7. Ποια είναι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας Αθηναϊκή Οικονομική για όλες τις χρήσεις από το 1996 και μετά; Να κατατεθούν στη Βουλή οι ισολογισμοί των χρήσεων 1996-2007.




8. Ποια τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνονται από τη σύζυγό του Υπουργού Οικονομικών από την ανάδειξή σας ως βουλευτή και μετά; Να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές δηλώσεις πόθεν έσχες της περιόδου 1996-2006.




9. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις η εταιρεία Αθηναϊκή Οικονομική ενεπλάκη σε συναλλαγές με μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες από το 1996 και μετά και ποιες ήταν αυτές οι επιχειρήσεις και τράπεζες; Ποιες ήταν οι προμήθειες που καταβλήθηκαν στην εταιρεία για καθεμιά από αυτές τις συναλλαγές και ποιο το συνολικό τους ύψος;




10. Θεωρείτε ηθικά αποδεκτό και πολιτικά ορθό να συναλλάσσεται η σύζυγός του Υπουργού Οικονομικών μέσω της εταιρείας της με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες, οι επιχειρηματικές αποφάσεις των οποίων είναι προφανές ότι μπορεί να επηρεάζονται από τη δική σας υπουργική ιδιότητα;




11. Θεωρείτε ότι τέτοιοι συσχετισμοί οικονομικών δραστηριοτήτων και ρυθμιστικών εξουσιών, που λαμβάνουν μορφή σύγκρουσης συμφερόντων, ευνοούν την έξοδο του πολιτικού μας συστήματος από την αξιακή κρίση την οποία διέρχεται, με σκιές αδιαφάνειας και διαφθοράς, στην οποία η Κυβέρνησή σας, για λόγους δυστυχώς προφανείς, αρνείται να ρίξει άπλετο φως με την σύσταση εξεταστικών επιτροπών για την απόδοση πολιτικών ευθυνών;





Οι ερωτώντες Βουλευτές


Μιχάλης Καρχιμάκης


Χρήστος Αηδόνης


Δημήτρης Τσιρώνης


Μιχάλης Τιμοσίδης


ΜιχάληςΠαντούλας


Λεωνίδας Γρηγοράκος


Παναγιώτης Ρήγας


Γιάννης Σκουλάς


Βαγγέλης Παπαχρήστος


Δημήτρης Βαρβαρίγος


Μάρκος Μπόλαρης


Γιώργος Πεταλωτής


Χρύσα Αράπογλου


Γιάννης Δριβελέγκας

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα πύρινο τρίγωνο σχηματίζει το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στον Υμηττό. Από τα Γλυκά Νερά κατευθύνεται προς Χολαργό, Παπάγου και προς Παιανία

Περισσότερα: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πέτρος Τατούλης υπερψήφισε τελικά το νομοσχέδιο για το χωροταξικό να και είχε ασκήσει έντονη κριτική. Διαβάστε γιατί.

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή βρέθηκε χθες ο Πέτρος Τατούλης ο οποίος τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το χωροταξικό, αφού ο πρωθυπουργός μέσω του κυρίου Τραγάκη, του διεμήνυσε ότι αν πράξει διαφορετικά, θα διαγραφεί.
Διαβάστε τι γράφει στο ιστολόγιό του για αυτήν του την κίνηση:
Χωροταξικός Σχεδιασμός, Κομματική Πειθαρχία και Υπό Περιορισμό Δημοκρατία
Οι διαφωνίες μου σχετικά με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού που υπερψηφίσθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή, είναι από την πρώτη στιγμή γνωστές. Πλην όμως για να προκαταλάβω τις γνωστές αντιδράσεις πολλών από εσάς που δικαίως αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να διαφωνεί και κατόπιν να ψηφίζει, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Ξέρετε, όπως εγώ γίνομαι αποδέκτης πολλές φορές των δικών σας προβληματισμών και προβλημάτων, αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουμε συχνά πυκνά όλοι. Οπότε, όποια συνδρομή και άποψη καλοδεχούμενα.
………………….
Συνεχίζεται...
α) σε όλα τα νομοσχέδια ή ρυθμιστικά πλαίσια που κατατίθενται στη βουλή, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε αντίθετη περίπτωση, το κόμμα λαμβάνει διοικητικά μέτρα εις βάρος του βουλευτή που δεν συμμορφώνεται, που συνήθως δεν είναι άλλο από τη διαγραφή και την συνεπακόλουθη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.


β) η ιστορία έχει δείξει ότι συχνά το πολιτικό σύστημα σε περιόδους μεγάλης κρίσης, όπως αυτή που αναμφισβήτητα διανύουμε, αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, συμπεριφορές λίγο πιο ελεύθερες από το επιτρεπόμενο (ως εκ τούτου μιλώ για υπό περιορισμό Δημοκρατία), προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα ουσιαστικά προβλήματα.


γ) οι σύγχρονες επικοινωνιακές τακτικές αρέσκονται στα "ερωτικά" καβγαδάκια. Ως εκ τούτου, η πολιτική γραμμή και οι εφαρμοστές της (πληρωμένα παπαγαλάκια του τύπου) αναζητούν με αγωνία τέτοιες αφορμές προκειμένου να εξαθλιώσουν τον δημόσιο διάλογο.


Αυτά είναι πάνω κάτω τα δεδομένα. Έκρινα ότι δε θα έπρεπε να βγάλω κανέναν από τη δύσκολη θέση να απολογηθεί/κριθεί για τα κακώς κείμενα oλόκληρου του πολιτικού συστήματος, όπως αυτά αναδεικνύονται ελέω Siemens. Είναι βέβαιο ότι το μέλλον είναι μακρύ και οι ανατροπές σύμφυτες με την εντροπεία του σύμπαντος...


"...Είναι η ώρα να ξανασυζητήσουμε σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν εδώ την αίθουσα για την ποιότητα της δημοκρατίας που θέλουμε να υπηρετήσουμε. Πρέπει όλοι μαζί ρητά να καταδικάσουμε όλες αυτές τις πρακτικές ολοκληρωτικών αντιλήψεων που επιβάλλουν κάθε φορά στους βουλευτές μέχρι ποιοι σημείου (και αν) μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους. Ο όρος της κομματικής πειθαρχίας είναι μια έννοια που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, που μπορούμε να διατυπώνουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν μπορεί κάθε φορά να ερμηνεύεται από διάφορους κύκλους ως επιχείρηση υπονόμευσης της παράταξης και του κύρους των θεσμών.. Και ανακεφαλαιώνω. Πέραν του ζητήματος του προϋπολογισμού και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καμία άλλη ψηφοφορία δεν πρέπει να ξεκινά από δεδομένες αφετηρίες. Διότι, αν αυτό δεν ισχύσει σύντομα δεν θα μπορούμε να μιλούμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά για μια υπό περιορισμό δημοκρατία. Και ας μη γελιόμαστε. Σε μια τέτοια δημοκρατία πλησιάζουμε, αν κρίνουμε από τις απόψεις που με κατάπληξη ακούσαμε τελευταία, ότι δήθεν «όλοι εμείς κρινόμαστε από την συνεισφορά μας στην κυβέρνηση και το κόμμα»! Λες και εκλεγόμαστε για να υπηρετούμε/ εξυπηρετούμε εμάς τους ιδίους και όχι τον Τόπο! Ενδιαφέρουσα άποψη πράγματι! Πλην όμως άκρως επικίνδυνη, ιδιοτελής και ωφελιμιστική!

...Επίσης, όλοι μιλούμε για συναίνεση. Το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές από διαφορετικά κόμματα κατέληξαν σε ένα κοινό αίτημα, όχι κατ’ ανάγκην με βάση την ίδια συλλογιστική, ασφαλώς και θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι δεν είναι ούτε αξιόποινη πράξη ούτε και επικριτέα ενέργεια. Πώς είναι δυνατόν να μιλούμε για συναίνεση, όταν δεν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες; Πώς εννοούμε εμείς τη συναίνεση; Συναίνεση με τον εαυτό μας; Ας το πάρουμε απόφαση. Η ελληνική κοινωνία θέλει ριζικές λύσεις στα προβλήματα της. Ούτε οι λύσεις ούτε τα προβλήματα έχουν χρώματα, όπως συχνά αναφέρει ο κ. πρωθυπουργός. Και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι πλέον υπερκομματικές".

Όλο το κείμενο της ομιλίας μου, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=253&Itemid=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστικός έλεγχος στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια;

Επίκαιρη Ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, κατέθεσε η Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, για τον έλεγχο και τον δραστικό περιορισμό των δαπανών στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αφορμή για την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης στάθηκε η απαράδεκτη και παράνομη απόφαση της Ν.Α. Αθηνών και της πλειοψηφίας του Νομάρχη κ. Σγουρού, για την διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ στην διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ύστερα από το αρχικό αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την συμμετοχή της Νομαρχίας στην διοργάνωση του συνεδρίου με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.
………….
Συνεχίζεται

Με την Επίκαιρη Ερώτησή της, η Βουλευτής, ζητά τον έλεγχο της συγκεκριμένης απόφασης, την δραστική μείωση της σπατάλης στην Τ. και Ν. Αυτοδιοίκηση για την εξοικονόμηση πόρων υπέρ του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, και τέλος τον ουσιαστικό έλεγχο στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια που τους έχουν δοθεί.


Επισυνάπτεται η με αριθμό πρωτοκόλλου 1085/25.06.08 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη.

Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτής Α’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία
« Πιο Αθήνα δεν γίνεται »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη

Θέμα: «Δαπάνες Τοπικής & Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

κ. Υπουργέ,

Η πρόσφατη απόφαση (110/2008) της Ν.Α. Αθηνών και της πλειοψηφίας του Νομάρχη κ. Σγουρού, για την διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ στην διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Και αυτό, γιατί έγινε κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων της, που ορίζονται στο άρθρο 49 του Π.Δ. 30/1996, αφού πρόκειται για συμμετοχή της Νομαρχίας σε ένα κομματικό συνέδριο, που επιπλέον, πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, δηλαδή εκτός των διοικητικών της ορίων. Ακόμα πιο προκλητικό όμως είναι το αρχικό
αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την συμμετοχή της Νομαρχίας στην διοργάνωση του συνεδρίου με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Επειδή τέτοιες αποφάσεις μετατρέπουν τον όρο αυτοδιοίκηση σε ασυδοσία και προσβάλουν τον θεσμό, ως φορολογούμενος πολίτης, κατέθεσα προσφυγή προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Μανιάτη, καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή και ενημέρωσα την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, που «εξηγεί», γιατί ποτέ δεν επαρκούν τα κονδύλια στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν πρόκειται για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, όπως αντιπυρική προστασία, υγειονομικοί έλεγχοι κ.α..

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστικός έλεγχος στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια ;
2. Θα ελεγχθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Ν.Α. Αθηνών, και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να περικοπούν δραστικά τα έξοδα, αναφορικά με τα πολυπληθή ταξίδια στο εξωτερικό τις δημόσιες σχέσεις και τις εκδηλώσεις, ώστε να περιοριστεί η σπατάλη στην Τ. και Ν. Αυτοδιοίκηση με δεδομένη την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ;


Αθήνα 25/6/08

Μετά τιμής,



Φωτεινή Πιπιλή

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Στ. Βίος μιλάει για πρώτη φορά για την πολύκροτη υπόθεση - Είμαι εξοργισμένος με τον Τσουκάτο, δε μου είπε για τη Siemens

«Βλέποντάς τα εκ των υστέρων και με τα σημερινά δεδομένα φέρθηκα χαζά στην υπόθεση Τσουκάτου – Siemens».
Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο "Ράδιο - Αλήθεια", ο χιώτης επιχειρηματίας, Στ. Βίος, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν του ζητήθηκε μια φιλική εξυπηρέτηση απ’ το Θ. Τσουκάτο, για να μεταφερθούν χρήματα του ΠΑΣΟΚ απ’ τη Γερμανία στην Ελλάδα, ποτέ δεν πίστευε ότι πρόκειται για «μαύρο χρήμα».
Φέρθηκα αφελώς, είπε, όμως ούτε είδα ούτε έπιασα ποτέ τα χρήματα αυτά, και μίλησε μιλώντας για «αγριανθρωπισμό» των ΜΜΕ της Αθήνας, τα οποία επιχειρούν βοηθούντων και κάποιων απ’ τη Χίο να συνδέσουν τη δική του δραστηριότητα με εκείνη της Ελπίδας Τσουρή, που την περίοδο που μιλάμε δεν ήταν καν βουλευτής.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε εξοργισμένος για τη στάση του Θ. Τσουκάτου, που εκμεταλλεύθηκε τη φιλία τους εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση Siemens και θεωρεί ότι η αθωότητά του θα φανεί απ’ τη δικαστική έρευνα.
…….
Συνεχίζεται

Αυτές οι μέρες ήταν εφιαλτικές για μένα. Έπεσα πάνω στον αγριανθρωπισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας και ακούστηκαν τα πιο απίθανα πράγματα. Με ανακουφίζει που μιλώ με ένα καθαρό ΜΜΕ, ραδιόφωνο της πατρίδας μου. Με ενδιαφέρει κυρίως να πληροφορήσω τους συμπατριώτες μας και κυρίως τους φίλους μου που με γνωρίζουν επί τόσα χρόνια και που δε θα ήθελα με τίποτα να πέσουν κι αυτοί θύματα μιας τέτοιας άγριας παραπληροφόρησης. - Είναι τιμή για τη Χίο που βρέθηκε να έχει τρεις χιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται ότι πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο SIEMENS; - Τιμή δεν μπορεί να είναι ούτε για τους ανθρώπους, ούτε για το μέρος όταν ονόματα αναμειγνύονται σ’ αυτό που λέμε σκάνδαλο. Αλλά πρέπει να σκεφθούν όλοι όλα όσα έγιναν σε ποιο ιστορικό περιβάλλον έγιναν, μέσα σε ποια εποχή και κατά πόσον όλο αυτό που λέμε σκάνδαλο σήμερα, όσον αφορά εμένα και τον Ηλία, ήταν σκάνδαλο. Για μένα δεν υπήρξε προσωπικά και βεβαίως για τον Ηλία τον Πιταούλη κανένα σκάνδαλο. Δεν αναμειχθήκαμε σε κανένα σκάνδαλο. Καμία SIEMENS δεν ξέραμε, κανένα άτομο από τη SIEMENS δεν ξέραμε, δεν μιλάγαμε με κανένα, με κάποιον που ήταν εκείνη την εποχή γραμματέας... - Μιλάμε για το 1999 που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία. Εσείς υπήρξατε μέλος του ΠΑΣΟΚ; - Εγώ δεν ήμουν μέλος. Εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια έχω μπει στο μητρώο των φίλων του ΠΑΣΟΚ και σε κάποιες διαδικασίες τοπικά – όπως τα δημοψηφίσματα – συμμετείχα. Ποτέ δεν έχω συμμετάσχει σε οργανώσεις, σε διαδικασίες, σε συνελεύσεις. Δε λέω ότι θα ήταν κακό. Πραγματικά δεν έγινε. - Η ειδησεογραφία που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι εσείς και ο κ. Πιταούλης ήσασταν οι ενδιάμεσοι του ΠΑΣΟΚ, ώστε να κατατεθούν στο κόμμα κάποια χρήματα ως οικονομική ενίσχυση, τα οποία όμως προέρχονταν από τη Siemens. - Έτσι γράφεται, όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και όσο περνάνε οι μέρες ακόμα και από τα ίδια Μέσα που είπαν όλες αυτές τις υπερβολές – για να μην πω άλλο χαρακτηρισμό – και τις ανακρίβειες, αρχίζει και σ’ αυτά να αποκαθίσταται η αλήθεια για το ρόλο το δικό μου και του Πιταούλη. Εγώ λοιπόν εκείνη τη στιγμή δεν εξυπηρετούσα κανένα ΠΑΣΟΚ ή κανένα οποιοδήποτε κόμμα. Εγώ είχα μία – όλοι το γνωρίζουν αυτό – προσωπική, φιλική, καθημερινή, ανθρώπινη σχέση με το Θόδωρο Τσουκάτο. Είχα μια ανθρώπινη σχέση, όπως ήμουν φίλος επί 40 χρόνια με τον Ηλία Πιταούλη. - Τον Τσουκάτο τον γνωρίζετε το ’99; - Όχι βέβαια. Τη γυναίκα του Τσουκάτου τη γνωρίζω από την περίοδο της δικτατορίας που ήταν συνδικαλίστρια στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, όπου συμμετείχε ενεργά, και τον Τσουκάτο τον γνωρίζω το ’96-’97. - Έχω την εξής απορία. Φεύγουν κάποια χρήματα από τη Siemens για να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι δεν είναι; - Όχι. Αυτό λέγεται τώρα. Τώρα ομολογείται δημόσια από τον Τσουκάτο. Εγώ εκείνη την εποχή γνώριζα - κι αυτό κατατίθεται από πάρα πολλούς ανθρώπους κι όλο και περισσότεροι αρχίζουν και τα λένε αυτά, και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ – ότι εμένα μου ζητήθηκε από το Θόδωρο Τσουκάτο να βοηθήσω εν όψει του συνεδρίου του Μαρτίου του 1999 πολύ καθαρά και ανθρώπινα, και μου λέχθηκε ότι στην εξόρμηση την οικονομική που είχε γίνει και γίνεται από όλα τα κόμματα παραμονές συνεδρίων για συγκέντρωση χρημάτων από μέλη, φίλους κ.λπ. του κόμματος, μου είπε ότι έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό «χ» στη δυτική Ευρώπη, από τις οργανώσεις... - Τι «χ»; - Μου είπε περίπου 1 εκατομμύριο μάρκα και αυτό το ποσό θέλουν να το φέρουν στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνεις, μου είπε, αυτό το ποσό δεν μπορούν να το φέρουν μεμονωμένα κάποια άτομα, γιατί και απαγορεύεται και μπορούν να πέσουν σε κάποια πιθανή άσχημη κατάσταση... - Γιατί απαγορεύεται; - Ε, πώς θα το έπαιρναν; Αν στη Γερμανία ή την Ολλανδία έβγαινε ένας άνθρωπος, ή από την Ελλάδα, με μια τσάντα με τόσα λεφτά και τον έπιαναν δε θα δημιουργούνταν τεράστιο θέμα; - Κε Βίο, είστε άνθρωπος έξυπνος, εύστροφος. Γιατί εκείνη την ώρα δε σκεφτήκατε να πείτε: Ολόκληρη οργάνωση το ΠΑΣΟΚ, ο Τσουκάτος ήταν το δεξί χέρι του Σημίτη, ο στρατηγός, το κόμμα με τις οργανώσεις του στο εξωτερικό δεν είχε έναν τραπεζικό λογαριασμό να κάνει τις μεταφορές των χρημάτων, τις συναλλαγές κ.λπ; Πρέπει να βρίσκει τρίτους πλάγιους δρόμους, αφού είναι χρήματα από οικονομικές ενισχύσεις; - Σωστό το ερώτημα, αλλά είναι σωστό τώρα, μετά από όλα αυτά τα ζητήματα που αποκαλύπτονται για τη SIEMENS και τα μαύρα ταμεία. - Εσείς δεν το αναρωτηθήκατε τότε; - Όχι βέβαια, και γιατί να το αναρωτηθώ; Και σας ρωτώ και σας το ίδιο. Αν είχατε μια τέτοια σχέση με έναν άνθρωπο, στέλεχος του επιπέδου του Θόδωρου και μάλιστα με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν μέλος ενός κόμματος για να γνωρίζει διαδικασίες κ.λπ. αν θα ‘πρεπε εγώ εκείνη την εποχή να αμφισβητήσω πρώτα τα λόγια του Θόδωρου, να με βάλουν σε σκέψεις, να πω: μήπως δεν είναι έτσι; - Εσείς εκείνη την ώρα – μας λέτε τώρα – σκεφτήκατε αγαθά και είπατε «ας εξυπηρετήσω». - Εντελώς καλοπροαίρετα, να μην πω αγαθά. - Δεν μπορεί όμως και κάποιος να πει τώρα κακοπροαίρετα: «τσάμπα μεσολάβησες εσύ για να έρθουν τα λεφτά ή είπες κι εσύ ότι κάνεις τη διευκόλυνση προσδοκώντας οφέλη»; - Αν είναι δυνατόν εγώ, ακόμα και γι’ αυτούς που δε με γνωρίζουν, αν απευθυνόταν κάποιος φίλος σε έναν επιχειρηματία για να βοηθήσει ένα κόμμα με 420.000 ευρώ, αν εγώ θα μπορούσα να σκεφθώ ή να ζητήσω τότε από το Θόδωρο τον Τσουκάτο, να σκεφθώ μίζα, να κρατήσω κι εγώ λεφτά! Μα αν είναι δυνατόν! Και εν πάση περιπτώσει απάντηση σ’ αυτό έδωσε ο ίδιος ο Τσουκάτος, όταν στην ανακοίνωσή του λέει ότι απευθύνθηκε σε εκείνο το πρόσωπο χωρίς κανένα ίδιον όφελος. Και προς τιμήν του το λέει, παρ’ όλο που πρέπει να πω ότι αυτόν τον καιρό είμαι πάρα πολύ θυμωμένος, πάρα πολύ εκνευρισμένος, πάρα πολύ έξαλλος με τον Τσουκάτο, όχι για κανέναν άλλο λόγο εκτός των άλλων, αλλά γιατί τότε μου απέκρυψε – εμένα που ήμουνα φίλος του – ότι αυτά τα χρήματα ήταν χρήματα μιας επιχείρησης – θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε επιχείρηση. - Με τον κ. Τσουκάτο αυτές τις ημέρες έχετε μιλήσει; - Μίλησα όταν πληροφορήθηκα από τον Ηλία, αρχές Μαΐου που ήμουν στη Χίο, το δημοσίευμα – μου το έφερε φοβερά ανήσυχος και πιεσμένος. Από τότε έχω μιλήσει τρεις με τέσσερις φορές μαζί του. - Και τι σας έχει πει; - Κατ’ αρχήν μου ζήτησε συγνώμη που δε μου είπε για τη Siemens, μου είπε πού να τα φανταστώ κι εγώ αυτά, ρε Στέλιο, αυτά συνηθίζονται, εντάξει. Όλα τα κόμματα παίρνουν ενισχύσεις εκείνη την περίοδο. Έκρινα ότι δε χρειαζόταν να πω για μια επιχείρηση η οποία – οποιαδήποτε επιχείρηση – ίσως σκέφτηκε ότι εγώ δε θα το ‘κανα. Και να σας πω κάτι. Εγώ δε θα το έκανα γιατί δεν είχα δικό μου λογαριασμό. Γιατί απευθύνθηκα σε ένα φίλο μου. - Ο Πιταούλης λοιπόν εμπλέκεται όταν εσείς λέτε ότι δεν έχετε ο ίδιος λογαριασμό αλλά ένας φίλος σας. - Όχι, ακριβώς έτσι. Μου είπε «έχεις κανένα φίλο σου, αφού δεν έχεις εσύ λογαριασμό, που να του έχεις εμπιστοσύνη ότι θα φέρει τα λεφτά;” - Στ. Βίο δεν είναι περίεργο που ο Τσουκάτος, ο στρατηγός, «ο λύσε και δέσε το ’99 μέσα στο ΠΑΣΟΚ» απευθύνεται σε ένα φίλο του για να πει ο φίλος του στον άλλο φίλο του να φέρουν χρήματα του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι οικονομικές ενισχύσεις των μελών; Δεν είναι αυτό περίεργο; - Γιάννη, σ’ αυτό το ερώτημα σου απήντησα και προηγουμένως. Ο Τσουκάτος αποδεικνύεται ότι αυτός γνώριζε από πού είναι τα λεφτά, γιατί το ομολόγησε, το παραδέχθηκε. Εγώ όμως δε γνώριζα. Και να σου πω και κάτι πολύ απλό που δείχνει πόσο καλοπροαίρετα, πόσο απλά λειτούργησα εγώ και ο Ηλίας κατά προέκταση. Όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες ημέρες περί off shore εταιρειών, περί Κανάριων νησιών, περί παραδείσων που τρέχουν τα λεφτά της SIEMENS γύρω - γύρω και εξαφανίζονται και κρυφοί λογαριασμοί. Εδώ δεν υπήρχε κανένας κρυφός λογαριασμός. Δύο άνθρωποι εντελώς καλοπροαίρετα, χαζά, εντελώς ερασιτεχνικά, γιατί αυτό γνώριζαν, έβαλαν το ονοματάκι τους. Ο Ηλίας έβαλε το όνομά του και εγώ όπως φέρθηκα. Αν ξέραμε ότι ήταν μαύρα, θα κάναμε αυτές τις λειτουργίες; Δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι. Φερθήκαμε ηλίθια αλλά όχι όμως κι έτσι. - Κάθε άλλο. Δεν είστε ηλίθιος και ξέρετε πολύ καλά ότι τελικώς όπως είναι κοινά παραδεκτό οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές βοηθάνε τα κόμματα για να έχουν κι αυτά κάποιο όφελος... - Ακριβώς. Αυτά ποιος δεν τα γνωρίζει...; - Τώρα όμως πρέπει να το πονηρέψουμε το πράγμα. Δηλαδή ο Στέλιος ο Βίος κάνει τη μεγάλη εξυπηρέτηση που του γυρεύει ο στρατηγός του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, χωρίς να σκέφτεται ότι έχει μια μεγάλη κατασκευαστική επιχείρηση; Βλέπουμε για παράδειγμα ότι παίρνετε ένα μεγάλο έργο που είναι η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον... - Τι σχέση έχει τώρα αυτό; Κατ’ αρχήν να πω γι’ αυτό. Είναι περίεργο να συνδέονται κάποια πράγματα. Εγώ νιώθω πάρα πολύ υπερήφανος που η εταιρεία μου πήρε και κατασκεύασε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και έχει πάρει και επαίνους. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ένα πολύ σύγχρονο κτήριο, πολύ ευαίσθητο, δίπλα στο Λευκό Οίκο. Έγινε διαγωνισμός για την πρεσβεία και έγινε ο διαγωνισμός στην Ουάσιγκτον. Έγινε το 1996 – 1997, καμία σχέση με τα χρόνια που μιλάμε. Το ’99 εμείς κοντεύαμε να το τελειώσουμε το έργο. - Το ’96 – ’97 ήσασταν – όπως μας είπατε – φίλος με τον Τσουκάτο. - Και τι σχέση έχει αυτό; Επαναλαμβάνω, ο διαγωνισμός έγινε όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ουάσιγκτον. Έγινε διαγωνισμός δημόσιος με κλειστές προσφορές στην πρεσβεία μας και κλήθηκαν και συμμετείχαν εκτός από εμάς άλλες 6 – 7 μεγάλες, τεράστιες εταιρείες αμερικάνικες και, αν θυμάμαι καλά, και μία - δύο ελληνικές. Εμείς δώσαμε τη μικρότερη προσφορά. - Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα στους δημόσιους διαγωνισμούς δεν μεσολαβούν οι πολιτικοί; - Συγνώμη, στην Ελλάδα όταν γίνεται ένας δημόσιος διαγωνισμός με επιτροπές μεσολαβούν άλλοι. Επικεφαλής ήταν ο έλληνας Πρέσβης. - Εδώ είναι Ελλάδα... - Ελλάδα μπορεί να είναι αλλά εγώ παρ’ όλα τα μυστήρια και τις διαπλοκές που λέγονται... - Εμείς θα κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου. Εμείς δε δεχόμαστε ότι εσείς κάνατε μια εξυπηρέτηση στο ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή δε σκέπτεστε ως επιχειρηματίας – μα και τίποτα να μην πείτε – τα οφέλη. Είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι τα δύο μεγάλα έργα που γίνονται στη Χίο, το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και το Νοσοκομείο, τα αναλαμβάνει να τα φτιάξει η εταιρεία του κου Βίου, η «Όμηρος»; - Δεν ξέρω αν η λέξη τυχαίο είναι η δόκιμη. Η πραγματικότητα είναι ότι εγώ ανέλαβα το μεν «Κόρης Γεφύρι» σε ένα δημόσιο διαγωνισμό που συμμετείχαν 96 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Υπέγραψα τη σύμβαση το Νοέμβρη του 2005, όχι επί ΠΑΣΟΚ. Ξέρω από τη φύση της δουλειάς μου ότι τα κόμματα σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς... - Θέλετε να μας πείτε ότι τα έχετε καλά και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ; - Όχι. Ακριβώς το αντίθετο λέω. Ότι τα κόμματα, σαν φορείς του δημοσίου, οι εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο σ’ αυτού του είδους τους διαγωνισμούς. Δεν μπορούν και να θέλουν. Όταν πάω και δώσω μια έκπτωση 50% και ανοίξει ο φάκελός μου και ο άλλος έχει 45%, δε θα μου το δώσουν; - Καμιά φορά δε συνεννοείστε οι εργολάβοι... - Άλλο τι κάνουν οι εργολάβοι μεταξύ τους και άλλο το τι γίνεται σε συνεννοήσεις – όπως υπονοείτε – με τους εκπροσώπους κομμάτων. - Δεν καταλαβαίνω, πώς γίνεται δύο μεγάλα έργα στη Χίο να τα παίρνετε εσείς; - Συμμετείχα σε διαγωνισμούς. Κατ’ αρχήν το έργο του «Σκυλίτσειου» δεν το έχω πάρει εγώ, το έχει πάρει ο ΑΚΤΩΡ με μια μεγάλη γαλλική εταιρεία. Ο ΑΚΤΩΡ τα περισσότερα έργα που έχει στην Ελλάδα έτσι τα υλοποιεί. Με ήξεραν, γνώριζαν ότι είχα εταιρεία στη Χίο... - Είχατε και την ανιψιά σας υφυπουργό Υγείας... - Τι σχέση έχει τώρα η Ελπίδα μ’ αυτό; - Ο ΑΚΤΩΡ κάνει νοσοκομείο. Γιατί να μην πάρει υπ’ όψιν του ότι έχει επαφή με έναν συγγενή της υφυπουργού; - Μα κι αυτή η σύμβαση του Νοσοκομείου υπογράφτηκε το 2003, προς το τέλος, και αμέσως μετά σταμάτησε το έργο λόγω της αρχαιολογίας. Άρα ο ΑΚΤΩΡ και κάθε ΑΚΤΩΡ γνώριζε ότι σε τρεις μήνες γίνονταν εκλογές. Και τότε το κλίμα – για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους – ήταν αρνητικό. Όλοι γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ. Να πω κάτι επειδή αναφερθήκατε στην Ελπίδα; - Ό,τι θέλετε. - Όπως σας είπα εισαγωγικά, εκτός από τον εαυτό μου που έχω στενοχωρεθεί πάρα πολύ, όπως και για τον Ηλία τον Πιταούλη που δεν έφταιγε σε τίποτα, έχω στενοχωρεθεί όμως πάρα πολύ για όσα λέγονται στη Χίο και μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί μίλησα για τον αγριανθρωπισμό των ΜΜΕ στη Αθήνα. Αυτοί είναι άνθρωποι που τελικά αποδεικνύεται κάθε μέρα σε τέτοιες περιπτώσεις ότι δεν τους ενδιαφέρει η είδηση, δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα, δεν τους ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα – και όχι όλα τα ΜΜΕ αλλά τα περισσότερα- αλλά τους ενδιαφέρει να πιουν αίμα και γι’ αυτό δε σταματάνε μπροστά σε τίποτα να παραποιούν την αλήθεια με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, όπως δεν έχουν και κανένα πρόβλημα την επόμενη μέρα να πουν άλλα. Εδώ λοιπόν φτάσανε – επειδή είχαμε συγγένεια με την Ελπίδα και μιλάω για τη Χίο που ακούω- να αμφισβητούν το ήθος και την εντιμότητα της Ελπίδας και να λένε διάφορα απίθανα πράγματα. Αν θυμάστε, η Ελπίδα το 1998 – 1999 ήταν (μια συμβολαιογραφούλα), μια συμβολαιογράφος που δεν ήξερε προσωπικά καν τον Τσουκάτο – και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Τώρα μπλέξανε την Ελπίδα επειδή εμπλέκομαι εγώ – να πω κακώς αυτοκριτικά με τα σημερινά δεδομένα. Δεν ντρέπονται να μπλέκουν την Ελπίδα σε τέτοιες ιστορίες, για λεφτά, ότι μεσολάβησε, ότι κι αυτή κάτι είχε...; Είναι απίθανα πράγματα. - Εκ των πραγμάτων, την εποχή στην οποία αναφερόμαστε εμείς η Ελπίδα Τσουρή δεν είναι βουλευτής. - Όχι μόνο δεν είναι βουλευτής αλλά δεν ασχολείται καν με τέτοια ζητήματα. Ζει στην επαρχία. Δεν ήξερε κανέναν Τσουκάτο, ποτέ δεν τον είχε δει. - Δεν παύει όμως να είναι ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλει να ανέλθει στα κλιμάκια, βάζει υποψηφιότητα και μια γνωριμία την οποία έχει ο Στέλιος Βίος και με τον Τσουκάτο και με το ΠΑΣΟΚ και με το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που κάνει εξυπηρετήσεις τέτοιου είδους, μετράει στους πόντους, σπρώχνοντάς την προς τα πάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Βουλευτής δεν εκλέγεται από το λαό. Ο λαός βγάζει τον Βουλευτή αλλά όσο να ‘ναι όλα αυτά βοηθάνε. - Δεν το κατάλαβα. Τι, βοήθησα να εκλεγεί για να την ψηφίσουν οι Χιώτες; - Δεν αμφισβητείται ότι ο βουλευτής εκλέγεται από το λαό. Αλλά εκ των πραγμάτων η είσοδος στους μηχανισμούς, ίσως και οι γνωριμίες οι δικές σας την βοήθησαν να γίνει υφυπουργός. - Αυτό είναι εξίσου αστείο να λέγεται. Τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δεν τους έβαζε ο Τσουκάτος αλλά ο κ. Σημίτης, ο Πρωθυπουργός της Χώρας τους έβαζε. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε και το πολιτικό ήθος του Σημίτη... - Ο κ. Σημίτης δεν ήξερε τι κάνει ο Τσουκάτος; - Θεωρώ ότι είναι αδύνατο να γνώριζε όλες αυτές τις διαδικασίες όπως δεν τις γνωρίζει κανένας πρωθυπουργός. Έχει γραμματείς, έχει «Φαρισαίους» που κάνουν κάποιες συγκεκριμένες εργασίες. - Ένα κόμμα ξεκινώντας να κάνει εκλογές γνωρίζει τις δαπάνες στα ΜΜΕ. Στο ερώτημα λοιπόν πού θα βρεθούν τα χρήματα, βγαίνει και λέει ο στρατηγός: Αρχηγέ, άκου να δεις έχουμε από Siemens ένα εκατομμύριο, από άλλη εταιρεία ένα εκατομμύριο κ.ο.κ. Είναι καλυμμένο το πράγμα και από εκεί και πέρα το πώς θα έρθουν τα λεφτά το κανονίζει ο Τσουκάτος. Δε δέχομαι ότι ο Σημίτης δεν ξέρει και είναι αθώος και ότι ο Τσουκάτος είναι ο κακός της υπόθεσης. - Κατ’ αρχήν εγώ είμαι πολύ θυμωμένος με τον Τσουκάτο. Δεν υποστηρίζω τώρα πλέον που έγιναν όλα αυτά, κανέναν Τσουκάτο και δε με ενδιαφέρει προσωπικά όλη αυτή η ιστορία «τα πήρε ο Τσουκάτος, τα πήγε, πήγαν, δεν πήγαν στο κόμμα». Δε με απασχολεί καθόλου αυτό το ζήτημα. Εγώ σας αναφέρομαι πάρα πολύ συγκεκριμένα και πάρα πολύ ειλικρινά και θα φανούν στην πορεία όλα αυτά που σας λέω, χωρίς ίχνος ψέματος. - Έχετε καταθέσει στον Εισαγγελέα; - Αυτοβούλως πήγα και κατέθεσα. - Δε σας κάλεσε εκείνος; - Όχι, αυτοβούλως. Κι ο Ηλίας το ίδιο. - Ο Βόγιας πώς μπαίνει μέσα σε όλη αυτή την ιστορία; - Άλλη αυτή η ιστορία... Ο Βόγιας είναι ανιψιός της αδελφής μου, της Λέλας Βόγια, που νομίζω ότι όλοι τη γνωρίζετε, όχι μόνο από το «Ερύθα» αλλά και από την προσωπική της ζωή και την επαγγελματική της επάρκεια. - Βεβαίως, αξιόλογη και σεβαστή κ.λπ. - Η Λέλα εκτός των άλλων έχει μεγαλώσει δύο πάρα πολύ καλά παιδιά. Το Μιχάλη και την κόρη της τη Μαίρη. Ο Mike είναι 44 χρονών σήμερα. Ήρθε στα 8 του χρόνια εδώ με την οικογένειά του από την Αμερική, ήταν τρίτη δημοτικού και ενώ ήρθε για να πάρουν και την ελληνική παιδεία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και πήγε σε αμερικάνικο σχολείο. Ακόμα και τώρα αν τον ακούσεις να μιλάει μιλάει σπαστά ελληνικά και δεν ξέρει και την ελληνική ορολογία καλά. Ο Mike αφού τελειώνει εδώ το σχολείο σε ηλικία 17-18 χρονών πηγαίνει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής. Είναι ένας προικισμένος άνθρωπος, ένας άριστος επιστήμονας με εργασίες επιστημονικές κ.λπ. - Με τη Siemens πώς μπλέκεται; - Δεν μπλέκεται καθόλου. Το φωνάζει αλλά ποιος τον ακούει σ’ αυτόν τον αγριανθρωπισμό που λέμε; Λέει συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία κι εγώ δεν ήξερα λεπτομέρειες. Ήξερα λεπτομέρειες ως προς την επιστημονική του πλευρά. Ήξερα ότι στο Πανεπιστήμιο ακόμα ως φοιτητής στο διδακτορικό του έβαλε σε μια ροή τα πράγματα για το «έξυπνο μάτι». Αυτό το έχει παρουσιάσει στη NASA, σε διεθνείς εκδηλώσεις κ.α. Επιστημονικές λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά το «έξυπνο μάτι» είναι μια λογική για το πώς ένας Η/Υ μπορεί να αντιλαμβάνεται με κάποια ηλεκτρονικά σήματα και να καταγράφει και από εκεί και πέρα να δίνει οδηγίες ακόμα και στο φυσικό μάτι ενός ανθρώπου που είναι παραπληγικός, για παράδειγμα, και δεν μπορεί να έχει καμία επικοινωνία, πώς μπορεί λοιπόν αυτός να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Κι αυτά τα σήματα να φτάνουν στο κομπιούτερ και να φτάσει στο σημείο να επικοινωνεί και ένας παραπληγικός. Αυτό σε πληροφορώ, ο Mike το έκανε σε ηλικία 24 – 25 χρόνων. - Δηλαδή είναι μια ιδιοφυία; - Ήταν μια ιδιοφυία από μικρός. - Πώς μπλέκεται με τη Siemens; - Αυτό προσπαθώ να σας πω αλλά για να το καταλάβετε πρέπει να μάθετε πρώτα ποιος είναι ο Mike. Ξεκινάει με ένα θείο του, άντρα της αδελφής του πατέρα του στην Αμερική, έναν πολύ ευκατάστατο, έξυπνο άνθρωπο και με διεθνείς επιχειρήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, προγράμματα και όλα αυτά, βλέπει το ταλέντο του και του λέει να κάνουν μια εταιρεία μαζί, να την αναπτύξουμε, να κάνεις εσύ το επιστημονικό κομμάτι κ.λπ. Την κάνουν την εταιρεία, προχώρησε κάπως και στη συνέχεια για λόγους δικούς του και επιστημονικούς ήθελε να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του – έχει τρία παιδάκια – και έρχεται το ’99, συνεχίζει αυτό το πρόγραμμα εδώ, συνεχίζει ο θείος του και του βάζει απευθείας αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό του. Λέει και αποδεικνύει ότι αυτά τα λεφτά είναι δικά μου, τα διαχειρίζομαι εγώ, είναι στο λογαριασμό μου, δεν τα έχω δώσει πουθενά. Τους φέρνει στοιχεία. - Η Siemens πού είναι; - Πουθενά. Κι έχει μπλέξει ο άνθρωπος και σου λέει – και τα παρουσιάζει παντού και στον Εισαγγελέα – και νομίζω ότι χτες που τον είχε καλέσει απ’ ό,τι ξέρω για δεύτερη φορά έδωσε πλήρεις διευκρινίσεις. - Δηλαδή λέτε ότι τα 3,3 εκ. γερμανικά μάρκα που φαίνεται ότι η Siemens κατέθεσε σε εκείνον ήταν δικά του και δεν έχει καμία δουλειά η Siemens; - Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να είναι ξένα λεφτά; - Πώς τον έμπλεξαν με σας; Επίτηδες; - Γιάννη, μου βάζεις κάποιες ερωτήσεις που δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε εν μέρει από τη Χίο και το ξέρω από δημοσιογράφους. Κάποιοι γνωστοί εκεί παράγοντες οι οποίοι αγαπούν πάρα πολύ την Ελπίδα κι εμένα, τα ξέρετε αυτά, δίνανε συνεχώς σε ΜΜΕ – κάποια στιγμή θα λεχθούν και επώνυμα όλα αυτά και από τους δημοσιογράφους τους ίδιους – ότι τους παίρνανε και τους πίεζαν λέγοντας : να η συγγένεια του κου Βίου με το Βόγια, να της κας Τσουρή. Φτάσανε να βγάζουνε φωτογραφία σε ένα ΜΜΕ, τη δική μου και στο μέσον της φωτογραφίας την Ελπίδα και το Βόγια. - Το Λαμπρινούδη εννοείτε; - Ε, δε θέλω να πω ονόματα και ούτε θέλω να ανακατέψω τέτοια ζητήματα, δεν είναι της ώρας. Εκείνο που λέω και είναι πραγματικό γεγονός είναι ότι για παράδειγμα ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε λάβει φάκελο με όλη τη δραστηριότητα την επαγγελματική τη δική μου για τη μαρίνα της Χίου, για το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», για τον Κορακάρη, με στοιχεία, με εταιρείες, με το «Α» με το «Β» με το «Γ»... - Βλέπετε και εσωτερικό πόλεμο στην Τσουρή, μέσα από αυτό, δηλαδή; - Όχι βλέπω εγώ. Σας είπα, αφήστε να καταπέσει αυτή η σκόνη, αυτή η βρομιά αυτή τη στιγμή και θα φανούν όλα. ...Εχτές είχες κάποιες συνεντεύξεις του κου Κοτσακά και του κου Τριαντάφυλλου και οι δύο γνωστοί, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο χρόνια. Δείτε το πολιτικό τους ήθος σε σχέση με την Ελπίδα και δείτε και κάποιες άλλες πρακτικές σε σχέση με την Ελπίδα. Όταν την Κυριακή μαθαίνω ότι κάποιοι γύριζαν στην πλατεία και είχαν φωτοτυπίες της Ελευθεροτυπίας, η οποία «Ελευθεροτυπία» ανέγραφε σε μια στήλη όλες τις εταιρείες που έχω εγώ λες και είναι έγκλημα να έχει κανείς επαγγελματική δράση και τις συνέδεαν με το Βόγια και την Τσουρή. Είναι απίθανο, μόνοι τους κράζουν. Μόνοι τους απροκάλυπτα φανερώνονται. Δείτε από τις δηλώσεις Κοτσακά – Τριαντάφυλλου πόσο διαφέρουν οι μεν από τους δε. Εγώ τον κο Τριαντάφυλλο ούτε προσωπικά δεν τον έχω γνωρίσει. - Εμένα μου μένει η απορία πώς ένας εύστροφος άνθρωπος, ένας επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που είναι μέσα στην πιάτσα, του λέει ο Τσουκάτος «κοίτα να δεις δώσε μου ένα φίλο σου»... - Δεν μου είπε δώσε μου ένα φίλο σου, μου είπε «δώσε μου ένα λογαριασμό». - Ναι, ένα λογαριασμό σου για να μεταφέρουμε κάποια χρήματα από τη Γερμανία στην Ελλάδα και δεν του είπε αυτός ο εύστροφος άνθρωπος «ρε Θόδωρε, ολόκληρο ΠΑΣΟΚ, π’ ανάθεμά το, εσύ είσαι το δεξί χέρι του Σημίτη, εγώ θα ‘ρθω ο Στέλιος, ο φίλος, να σου δώσω ένα λογαριασμό που δεν έχω και σου δίνω ένα λογαριασμό φίλου μου». - Γιάννη αυτό το ερώτημα μου το ξαναέθεσες και σου απάντησα με πάσα ειλικρίνεια και με όλη την πραγματικότητα. - Είπατε εμμέσως ότι φερθήκατε αφελώς. - Φέρθηκα αφελώς, αλλά πιστεύω ότι φέρθηκα όπως θα φερότανε ο κάθε άνθρωπος σαν κι εμένα - ούτε μέλος του ΠΑΣΟΚ να είμαι, να έχω μια προσωπική φιλία και σχέση, να βλέπω έναν Τσουκάτο ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν όπως ήταν και που τον πίστευα και σαν φίλο και σαν άνθρωπο. Σε ένα δυομισάρι έμενε στα Κάτω Πατήσια, έναν άνθρωπο που επανειλημμένα σε συζητήσεις έλεγε ότι εγώ δε θέλω ποτέ μου να περάσω από την πολιτική ζωή και να πουν, νά ορίστε πέρασε κι ένας ακόμα πολιτικός κλέφτης – σε συζητήσεις τα προηγούμενα χρόνια σε ένα ποτό, σε ένα φαγητό, φιλοσοφικού χαρακτήρα όλα αυτά. Εγώ γιατί να αμφισβητήσω αυτό που μου λες εκείνη την εποχή; Μπορεί τώρα που τα σκέπτεσαι κι εσύ και ένας τρίτος αυτό το ερώτημα να είναι πολύ φυσιολογικό. Αυτό όμως που σου απαντώ είναι η αλήθεια. Τώρα αν ήμουν χαζός ή όχι, εκ των υστέρων έτσι αποδεικνύεται.


Από: http://www.alithia.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς καρδιολόγο έχει μείνει το νησί της Κω

Χωρίς καρδιολόγο έχει μείνει το νησί της Κω με συνέπεια να προκαλείται έντονη ανησυχία στους νοσηλευόμενους ασθενείς στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και να διογκώνεται η ανασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Την ανεύθυνη και επικίνδυνη πλέον πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει για άλλη μια φορά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.
…………..
Συνεχίζεται

Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ερωτά τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις του καρδιολογικού αλλά και παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου της Κω επισημαίνοντας παράλληλα πως το νοσηλευτικό ίδρυμα είναι αδύνατον όχι μόνο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου αλλά ακόμα και να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες των μονίμων κατοίκων του νησιού.

«Ο διασυρμός της χώρας θα είναι τεράστιος αν υπάρξει καρδιολογικό περιστατικό σε τουρίστα κατά την θερινή περίοδο και αποδειχθεί ότι το Νοσοκομείο της Κω δεν διαθέτει ούτε έναν καρδιολόγο» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Γ. Νικητιάδη έχει ως εξής:


ΕΠΙΚΑΙΡΗ Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: Χωρίς καρδιολόγο και παιδίατρο το Νοσοκομείο της Κω

Κύριε Υπουργέ,

Είναι πλέον απογοητευτική η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κω εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Με την αρ. 4657/17.1.08 ερώτηση είχα επισημάνει αναλυτικώς τις τεράστιες ελλείψεις τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο ασθενεί βαριά. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι χρειάζεται εντατική.

Σας ενημερώνω, σε περίπτωση που σας διαφεύγει, ότι εδώ και δέκα μέρες δεν υπάρχει κανένας Παιδίατρος ενώ τους τελευταίους έξι μήνες οι ανάγκες καλύπτονταν εκ περιτροπής από εξωτερικούς ιατρούς. Από σήμερα το Νοσοκομείο δεν έχει ούτε Καρδιολόγο με συνέπεια να προκαλείται έντονος προβληματισμός για τους πέντε νοσηλευόμενους ασθενείς στο Καρδιολογικό. Ήδη έκτακτο περιστατικό τη νύκτα που πέρασε είναι προς διακομιδή σε άλλο Νοσοκομείο. Αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί ακόμα και να έχουμε απώλεια ζωής σε περιπτώσεις σοβαρών
περιστατικών.

Επειδή η μείωση του αριθμού των ασθενών πρέπει να είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και όχι της διαρκώς αυξανόμενης έλλειψης γιατρών εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης με την συνεχή απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,

Επειδή ο διασυρμός της χώρας θα είναι τεράστιος αν υπάρξει καρδιολογικό περιστατικό σε τουρίστα κατά την θερινή περίοδο και αποδειχτεί ότι το Νοσοκομείο στο νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, με χιλιάδες τουρίστες δεν διαθέτει ούτε έναν καρδιολόγο,

Ερωτάστε

- Θα καλύψετε αμέσως τα σοβαρά κενά Καρδιολόγου και Παιδιάτρου και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε καταφέρει να δώσετε σταθερή λύση στα προβλήματα;
- Πότε επιτέλους το Νοσοκομείο της Κω θα πάψει να προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους τους οποίους δεν μπορεί να καλύψει και πως θα ανταποκριθεί κατά την θερινή περίοδο με την σημαντική αύξηση τουριστών και περιστατικών;


Αθήνα 25 Ιουνίου 2008 Ο ερωτών βουλευτής




Γιώργος Νικητιάδη

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...