Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Ληγμένα φάρμακα: Απειλή για την υγεία και το περιβάλλον

H απόσυρση ληγμένων φαρμάκων με ασφαλή τρόπο για τους πολίτες και το περιβάλλον θα πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα τόσο για τις αρχές των κρατών μελών όσο και για τους φαρμακοποιούς. Ειδικότερα στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα ομογενοποιημένο σύστημα απόσυρσης, αξιόπιστο και αποτελεσματικό.
………..
Συνεχίζεται


Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που σχετίζονται με την προστασία του καταναλωτή και τη διασφάλιση της υγείας του, ο Ευρωβουλευτής της Nέας Δημοκρατίας, Mανώλης Aγγελάκας, κατέθεσε ερώτηση στην Επιτροπή αναφορικά με την απόσυρση ληγμένων φαρμάκων. H Επίτροπος για θέματα υγείας, κα Aνδρούλα Bασιλείου, στην απάντησή της υπογράμμισε την ουσιαστική ευθύνη των κρατών-μελών ως προς "τα κατάλληλα συστήματα αποκομιδής για αχρησιμοποίητα φάρμακα και φάρμακα των οποίων έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης[1] ", ενώ δεν παρέλειψε να κάνει διεξοδική αναφορά τόσο στις οδηγίες [2] που πλαισιώνουν τις δράσεις της Επιτροπής όσο και στα μέτρα που η ίδια λαμβάνει.



Από την απάντηση της Επιτροπής καθίσταται σαφές ότι τα απόβλητα που περιέχουν φάρμακα μπορούν να ταφούν μόνον εφόσον πληρούν τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την αποδοχή των αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής, όπως αυτά διαμορφώνονται στην κοινοτική νομοθεσία[3] . Τα εν λόγω κριτήρια αποσκοπούν στην αποφυγή των ανεπιθύμητων επιπτώσεων της υγειονομικής ταφής στην υγεία και στο περιβάλλον.



Στην ερώτηση του κ. Aγγελάκα σχετικά με την εκπόνηση μελετών όσον αφορά στους κινδύνους που εγκυμονεί η λήψη ληγμένων φαρμάκων, ιδιαίτερα από παιδιά, για την υγεία των καταναλωτών, η Επίτροπος απάντησε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, έχουν, ωστόσο, πραγματοποιηθεί σχετικές έρευνες για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των φαρμάκων[4] , καθώς επίσης και για την αξιολόγηση των γνώσεων και των αναγκών για φαρμακευτικά προϊόντα σε περιβαλλοντικά ύδατα, η τελευταία γνωστή και ως σχέδιο «Knappe»[5]



H κα Bασιλείου γνωστοποιεί επίσης στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, το έγγραφο της φαρμακευτικής ομάδας της ΕΕ (PGEU/2006) με τίτλο «Η προστιθέμενη αξία των φαρμακοποιών για το σύστημα υγείας», σύμφωνα με το οποίο "εφαρμόζονται ήδη συστήματα συλλογής και διάθεσης αχρησιμοποίητων και ληγμένων φαρμάκων μέσω των φαρμακείων στα περισσότερα κράτη μέλη, αν και η λειτουργία των εν λόγω συστημάτων ποικίλλει... σε εθνική βάση και άλλα σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο".

Έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων της ανεξέλεγκτης διάθεσης των φαρμάκων στο περιβάλλον και της ενδεχόμενης δηλητηρίασης, όταν αποθηκεύονται περιττές ποσότητες φαρμάκων στο σπίτι, ο Ευρωβουλευτής κ. Aγγελάκας δήλωσε: "H απόσυρση ληγμένων φαρμάκων με ασφαλή τρόπο για τους πολίτες και το περιβάλλον θα πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα τόσο για τις αρχές των κρατών μελών όσο και για τους φαρμακοποιούς. Ειδικότερα στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα ομογενοποιημένο σύστημα απόσυρσης, αξιόπιστο και
αποτελεσματικό.
Με την ευκαιρία, χαιρετίζω την πρωτοβουλία ορισμένων δήμων μας, που σε συνεργασία με Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών και φαρμακευτικούς συλλόγους, τοποθέτησαν ειδικούς κάδους απόσυρσης φαρμάκων, με στόχο την ασφαλή διαχείριση των οικιακών φαρμάκων και την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες" .

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

- Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας. Σας προβληματίζει η επιστολή Σημίτη; - Θεόδωρος Πάγκαλος: Δε γ….σαι, πρωί, πρωί…

Ο δημοσιογράφος περιμένει έξω από τη Βουλή, περνάει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Γεια σου, τι κάνεις;
Δημοσιογράφος: Σας προβληματίζει η επιστολή Σημίτη;
Θεόδωρος Πάγκαλος: Δε γ….σαι, πρωί, πρωί…

Το είδαμε στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Εxtra3 πριν από λίγο.

Το βίντεο είναι από την εκπομπή "Ελληνοφρένεια"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια του Τατούλη, δυο του Τατούλη, τρεις και δεν πάει άλλο το δούλεμα για τις "αλυσίδες"!



Μια του Τατούλη, δυο του Τατούλη, τρεις και δεν πάει άλλο το δούλεμα για τις "αλυσίδες"!
Οι μόνες αλυσίδες που έχει ένας υπεύθυνος άνθρωπος είναι αυτές που τον δένουν στον κακό εαυτό του.

Από: grbloopers.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτεινή Πιπιλή στο Γιάννη Σγουρό: Δεν πάτε να μαζέψετε τα ξερόχορτα… Έτσι του απαντάει για τα 500.000 ευρώ του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

«Δεν πάτε να μαζέψετε τα ξερόχορτα που καίνε το Αττικό Άλσος, τον Υμηττό και τα Βριλήσσια, να κάνετε και κανένα έλεγχο στα τυριά και τα σαλάμια για να μη μας δηλητηριάζουν -γιατί αυτή είναι η αρμοδιότητα σας από το Νόμο ως Νομαρχία- και να αφήσετε τις τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις σε συνέδρια, εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια».
………….
Συνεχίζεται

Έτσι απαντάει η κ. Φωτεινή Πιπιλή στην ανακοίνωση του Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού αναφορικά με τις καταγγελίες της βουλευτού για τη σκανδαλώδη και παράνομη απόφαση της Νομαρχίας να χορηγήσει στο ΠΑΣΟΚ 500.000 ευρώ για το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Και συνεχίζει :
«Σας υπενθυμίζω ότι την Παρασκευή 18 Απριλίου με απόφαση σας κλείσατε την Νομαρχία Αθηνών, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη κονδυλίων και αμέσως μετά ανακαλύψατε ότι σας περίσσευαν τα χρήματα, ώστε να διαθέσετε 500.000€.»
Προσθέτει :
«Ουδείς αμφισβητεί τη σημαντικότητα του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο συγκρότημα GRAND RESORT στο Λαγονήσι. Όφειλε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει τη συνδρομή της Βουλής ή του Υπουργείου Εξωτερικών, οπότε δεν θα υπήρχε και καμία αντίδραση. Ο Νομάρχης Αθηνών στη γραπτή ανακοίνωσή του γράφει : Εκείνη που δεν είναι σεβαστή είναι η φωνή μιας βουλευτού της Ν.Δ., η οποία κατήγγειλε «δήθεν σκάνδαλο».

Η βουλευτής προσθέτει: «Καθήκον μου είναι να προστατεύω και να ελέγχω το δημόσιο χρήμα και να μην επιτρέπω σε «μαγαζάκια» να δρουν ανεξέλεγκτα. Θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο να συμμαζευτούν οι σπατάλες και τα «τραλαλά» στους Δήμους και τις Νομαρχίες, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών, για να έχουν θέρμανση το χειμώνα οι φτωχοί και για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής,.
Η μη σεβαστή φωνή –κατά το Νομάρχη- είναι της Φωτεινής Πιπιλή.
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μίζες τριγύρω πολλές, πάρα πολλές, αλλά ποτέ, ποτέ δεν είναι αρκετές...

ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ από το http://dentnews.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξέχασαν τα νησιά στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή

Την απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν σήμερα οι νομάρχες, μέλη της Επιτροπής Νήσων και Νησιωτικής Χώρας της ΕΝΑΕ, που συνεδρίασαν στην Αθήνα, διαπιστώνοντας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έλαβε υπόψη του τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον νησιωτικό χώρο, στο πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.
…………
Συνεχίζεται

Στη συνεδρίαση, που συμμετείχε και ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, αποφασίστηκε, με πόρους που θα διαθέσουν οι ίδιοι οι νομάρχες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Νήσων, η πρόσληψη δύο έγκριτων νομικών που θα αναλάβουν την ευθύνη να παρακολουθούν το περιεχόμενο των νομοθετημάτων, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα, στην περίπτωση που δεν λαμβάνεται υπόψη η έννοια της νησιωτικότητας, με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που προβλέπεται από την πρόσφατη αναθεώρηση του σχετικού άρθρου (101) του Συντάγματος (Ο νομοθέτης επιφορτίζεται να μεριμνά ειδικά για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές σε κάθε νόμο που συντάσσει).


Επίσης, αποφασίστηκε με καταχωρήσεις στον Τύπο να καταγγελθεί η στάση των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών καθώς με τη μείωση των δρομολογίων από και προς τα μικρά νησιά, η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα είναι προβληματική.

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι άλλες υποσχέσεις για άγονες γραμμές που δεν εφαρμόζονται ποτέ!

"κλικ" για μεγέθυνση
......
Γιάννης Μ. Νέγρης



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Φώτης Κουβέλης «ρωτάει» για την ξήρανση των πεύκων στο Χολαργό. Για όσα τουλάχιστον γλιτώσουν από τη φωτιά…

ΘΕΜΑ: Ξήρανση των πεύκων του Άλσους του Χολαργού

Το φαινόμενο της ξήρανσης αναφέρεται ότι παρουσιάζουν τα πεύκα που βρίσκονται στο Κεντρικό Άλσος του Χολαργού. Η ξήρανση αυτή δεν συνδέεται σύμφωνα με τους ειδικούς με την ασθένεια της βαμβακίασης ή την προσβολή τους από κάποια άλλη μυκητική ασθένεια, αλλά στο γεγονός ότι τα πεύκα αυτά που έχουν φυτευτεί τη δεκαετία του έτους 1940 έχουν ενηλικιωθεί και έχει παρέλθει το χρονικό όριο της ζωής τους, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της ολικής ξήρανσής τους.
…………..
Συνεχίζεται

Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται απόλυτα αναγκαία η εκπόνηση μελέτης αντικατάστασής τους και αναμόρφωσης της περιοχής του Άλσους με πράσινο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση της περιβαλλοντικής εικόνας της περιοχής .
Επειδή παρόμοιο πρόβλημα ενηλικίωσης παρουσιάζουν και δέντρα σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου και ,
Επειδή τόσο η ύπαρξη και διατήρηση του πρασίνου όσο και η επέκτασή του, στο Αττικό περιβάλλον, αποτελούν προτεραιότητα μείζονος σημασίας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
· Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να προβούν στην καταγραφή του προβλήματος αυτού και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του;

· Ποια μέτρα θα προωθήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αντικατάστασης των ξηραμένων και γερασμένων δέντρων του άλσους Χολαργού ώστε να διατηρηθεί αυτό με την σημερινή μορφή λειτουργίας του ως άλσους ;

26.6. 2008

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και μια καλή ερώτηση στο Γιώργο Παπανδρέου για το δημοψήφισμα…

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»): Κύριε Πρόεδρε το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, τη γνωστή Ευρωσυνθήκη. Την ίδια στιγμή που εδώ ζητούσατε δημοψήφισμα, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις 20 Φεβρουαρίου του 2008 στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου είχαν απορρίψει με την ψήφο τους, συμπαρατασσόμενοι με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τη διενέργεια δημοψηφισμάτων σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριε Πρόεδρε όταν απευθύνεστε στον ελληνικό λαό έχετε άλλη θέση και όταν απευθύνεστε στις Βρυξέλλες και την Κομισιόν έχετε άλλη;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλή ερώτηση, κ. Θεοδωρόπουλε. Να διευκρινίσω τη θέση μας. Εμείς δεν θέλουμε να επιβάλουμε εθνικά δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες. Ζητάμε κατ' αρχήν δημοψήφισμα στην Ελλάδα και, για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους, δεν έχουμε κάνει για την Ευρώπη ποτέ δημοψήφισμα, ενώ οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάνει κάποια στιγμή δημοψήφισμα, για να πάρουν την έγκριση γι' αυτή την ευρωπαϊκή πορεία της εμβάθυνσης.
Αλλά έχουμε προτείνει τη δημιουργία του θεσμού του ευρωπαϊκού δημοψηφίσματος, δηλαδή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο βέβαια θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την έγκριση όλων των Κοινοβουλίων, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μετά, οι λαοί της Ευρώπης να ψηφίσουν σε ένα ευρωπαϊκό δημοψήφισμα, με μια αυξημένη πιθανώς πλειοψηφία.
Αυτή την πρόταση έχουμε καταθέσει και εκεί είχαμε μια διαφοροποίηση από την πρόταση, δεν ξέρω αν ήταν του Συνασπισμού ή του Κομμουνιστικού Κόμματος, για την επιβολή εθνικών δημοψηφισμάτων σε κάθε χώρα.
.....
Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου για το αν ο Κώστας Σημίτης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Δ. ΜΠΟΤΩΝΗΣ («ΝΕΤ»): Εάν ο κ. Σημίτης θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να μην μπούμε στα ψηφοδέλτια της επόμενης περιόδου.
...................................................................
Γ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»): Κύριε Πρόεδρε θα επανέλθω στο θέμα του κ. Σημίτη. Πριν καταλάβαμε όλοι ότι μάλλον ο κ. Σημίτης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, εγώ ήθελα να σας ρωτήσω αν όμως υπάρχει περίπτωση άρσης της ιδιότυπης ποινής που έχετε επιβάλει στον τέως πρωθυπουργό, ώστε να πάψει να δημιουργείται η εντύπωση ότι με αφορμή την υπόθεση της SIEMENS γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς μας με το εκσυγχρονιστικό παρελθόν. Και κάτι ακόμη, έχετε μετανιώσει που την περίοδο του 1996 στηρίξατε για υποψήφιο πρόεδρο και πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη κι όχι κάποιον άλλον από τους ανθυποψηφίους του; Ευχαριστώ.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Για το παρελθόν έχω μιλήσει και δεν έχω αλλάξει γνώμη. Για όσα είπατε, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω. Είναι η φαντασία που διαβάζω βεβαίως, πολλές φορές, στην αρθρογραφία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Λυκουρέζος, αλλά αυτός έχει εξουσία αυτή τη στιγμή επί του πολιτικού κόσμου»

Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε, προχωρήσατε προηγουμένως σε μία μείζονα καταγγελία, αν την έχω καταγράψει καλά, ούτε λίγο ούτε πολύ είπατε, ότι ο κ. Λυκουρέζος, γνωστός δικηγόρος, παίζει ένα ρόλο ροοστάτη για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου SIEMENS και μάλιστα για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή.
Έχετε στοιχεία γι' αυτό; Γιατί είναι σοβαρή καταγγελία.


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η καταγγελία μου είναι προς την κυβέρνηση, όσο δεν πηγαίνει συντεταγμένα, σύμφωνα με τις δημοκρατικές μας αρχές και τους θεσμούς, για να διαλευκανθεί η υπόθεση της SIEMENS μέσα από μια Εξεταστική Επιτροπή. Τι άλλο θέλει η κυβέρνηση; Εδώ έχει βουίξει ο τόπος. Εδώ έχει συγκλονιστεί το πολιτικό σύστημα. Και δεν προχωράς στη βασική προϋπόθεση, να διαλευκάνεις αυτό το ζήτημα μέσα από Εξεταστική Επιτροπή;
Αυτό νομοτελειακά οδηγεί στο να διαχειρίζονται την υπόθεση της SIEMENS άλλοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων και αυτός. Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Λυκουρέζος, αλλά αυτός έχει εξουσία αυτή τη στιγμή επί του πολιτικού κόσμου. Ενώ ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση ο ίδιος. Και αυτό αρνείται η κυβέρνηση να κάνει. Το αρνείται και έχει ευθύνη για την απαξίωση των θεσμών και έχει ευθύνη για την κατάντια της χώρας.
...
Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: Πρώτα Εξεταστικές Επιτροπές και μετά εκλογές.

Π. ΣΩΚΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, υπονοήσατε κάτι στην εισαγωγή σας και θα ήθελα να γίνει πιο καθαρό και πιο σαφές. Ζητάτε πρόωρες εκλογές με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ζητάω μια διαδικασία που ξεκινά από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Μάλιστα, θα συμπληρώσω αυτή την πρόταση, να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι, να λειτουργήσει ως Ολομέλεια, για να μπορούν να λειτουργήσουν Εξεταστικές Επιτροπές. Να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, να αποδοθούν οι ευθύνες, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να πάμε τότε στον Ελληνικό λαό. Προσφυγή στον Ελληνικό λαό.
Δεν είναι για να αντιμετωπίσουμε μόνο τη διαφθορά. Είναι για να καταθέσουμε προτάσεις και να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαχειριστεί, όχι το πρόβλημα που λέγεται διαφθορά, αλλά το πολιτικό σύστημα, που τελικά θα τον εκφράζει γνήσια και δημοκρατικά, κάτι που δεν γίνεται σήμερα. Και μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει, αφού όμως έχουμε όλοι καταθέσει τις προτάσεις μας με ανοιχτή διαδικασία και έχουν διαλευκανθεί αυτές οι υποθέσεις και έχει δει ο Ελληνικός λαός τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο.
Όχι κουκούλωμα. Και μην πάμε σε εκλογές πριν αυτά διαλευκανθούν, για να προσπαθήσει η Νέα Δημοκρατία να παραγράψει αυτές τις υποθέσεις. Πρέπει να γίνουν αυτές οι Εξεταστικές Επιτροπές και μετά να πάμε στις εκλογές.
............
Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «Εspresso» μίλησε με 27χρονη που πρωτοσυνάντησε την ηρωίνη στα 13 της χρόνια! "Μου έφερναν τη δόση μέσα στο νοσοκομείο", λέει.

Την περασμένη εβδομάδα η 27χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε πολύ γνωστό δημόσιο νοσοκομείο. Εκεί όχι μόνο έπαιρνε ανενόχλητη τη δόση της, αλλά της την έφερναν κιόλας μέσα στο θάλαμο. «Οι φλέβες μου ήταν σπασμένες και τα πόδια μου πρησμένα από θρομβοφλεβίτιδα. Είπα στους γιατρούς πως είμαι χρήστρια. Είχα αρχίσει να έχω συμπτώματα στέρησης. Δεν άντεχα, ήθελα να πάρω τη δόση μου. Ζήτησα να πάω στην τουαλέτα. Εκεί τράβηξα μια “μυτιά” και ήρθα στα ίσα μου για λίγο. Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν» λέει και περιγράφει πώς της πάσαραν την άσπρη σκόνη. «Στα επισκεπτήρια ερχόταν άνθρωπος και μου έδινε πρέζα. Δεν μου έπαιρνε λεφτά. Ημουν καλοπληρώτρια. Με εμπιστεύονται και δεν ήθελαν να με χάσουν από πελάτισσα. Αλλωστε τους βοηθάω κιόλας. Δουλεύω μαζί τους. Στο νοσοκομείο, παρ’ όλο που ήξεραν πως παίρνω ναρκωτικά, δεν αναρωτήθηκαν γιατί δύο μέρες που νοσηλευόμουν δεν είχα παρουσιάσει στερητικό σύνδρομο»!
............
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Συγγενείς θυμάτων από την Αθήνα ενημέρωσαν την Αστυνομία για τους τραυματίες αστυνομικούς στους Μαλάδες.

Δεν έπαθαν εμπλοκή τα όπλα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που παρακολουθούσαν τη μικρή φυτεία με τα χασισόδενδρα έξω από το χωριό Μαλάδες, αλλά οι… ασύρματοί τους! Όταν έγινε το μακελειό, δεν λειτουργούσαν και κανείς δεν θα μάθαινε για την αιματηρή κατάληξη, αν δεν τηλεφωνούσε συμπτωματικά στο κινητό ενός από τους τραυματίες ένας φίλος του από την… Αθήνα!
Λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και ενώ οι κάτοικοι της περιοχής πίστευαν ότι πρόκειται για… μπαλωθιές από κάποιο γάμο, οι τραυματίες καλούσαν απελπισμένα σε βοήθεια μέσω από τον ασύρματό τους και διαπίστωναν με απόγνωση ότι ήταν "νεκρός"! Αιμόφυρτοι, όπως ήταν, δεν είχαν τις απαραίτητες δυνάμεις για να βγουν από τη φυτεία και να καταφύγουν στα έτσι κι αλλιώς όχι τόσο κοντινά σπίτια…
........
Περισσότερα: www.protothema.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσοχή! Νέος τρόπος απάτης σε βάρος συναλλασσόμενων μέσω ΑΤΜ

Στο Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών καταγγέλθηκε τελευταία ο παρακάτω τρόπος απάτης σε βάρος των συναλλασσόμενων μέσω ΑΤΜ, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.
Την ώρα της συναλλαγής, κάποιος μας χτυπά ελαφρά τον ώμο και μας ερωτά αν το νόμισμα των 20 ευρώ που είναι στο πάτωμα είναι δικό μας. Εμείς αφελώς στρέφουμε ή σκύβουμε στο νόμισμα που μας δείχνει. Την ίδια στιγμή εκείνος αποσπά την κάρτα μας από το ΑΤΜ και εξαφανίζεται. Εμείς, νομίζοντας ότι παρακράτησε την κάρτα μας το μηχάνημα, αποτεινόμαστε στην τράπεζα για να μας τη δώσει.
Εκείνος έχοντας τη γνήσια κάρτα και το ΡΙΝ μας, που αποσπά οπτικά ή με κάποιο μηχανισμό, προβαίνει ανενόχλητος σε αναλήψεις από τον λογαριασμό μας.
………
Συνεχίζεται

Κατόπιν αυτού ο Μεσολαβητής υπενθυμίζει τις διαπιστώσεις και συστάσεις του προς τους συναλλασσόμενους και συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση των ΑΤΜ, να βεβαιωνόμαστε ότι στο χώρο δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, να μη διακόπτουμε τη συναλλαγή πριν πάρουμε πίσω την κάρτα μας και να φροντίζουμε να καλύπτουμε το ΡΙΝ κατά την πληκτρολόγησή του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το αυτοκίνητό τους που είχε τυλιχτεί στις φλόγες!

Άγιο είχαν τρεις επιβάτες δυο αυτοκινήτων που κινούνταν στο εθνικό δίκτυο Γρεβενών - Καλαμπάκας, καθώς λίγο πριν την γέφυρα Μουργκανίου, τα οχήματα συγκρούστηκαν για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα να εκτραπούν της πορείας.
Μάλιστα, το ένα από αυτά τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο όχημα επέβαιναν δυο νεαρά άτομα ηλικίας 22 και 24 ετών, τα οποία ευτυχώς και με την βοήθεια ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν και βγήκαν από το αυτοκίνητο. Στο άλλο όχημα επέβαινε ένα άτομο από τα Γρεβενά που τραυματίστηκε ελαφρά.
.......
Από: www.news247.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχέδιο εμπρήστων οι σημερινές φωτιές στην Αττική;

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Ανατολική Αττική είναι
  • Στο Ντράφι Παλλήνης στις 16:09.
  • Λίγο αργότερα στη Λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά.
  • Λίγο αργότερα στην περιοχή του Παπάγου, πάνω από τις σήραγγες της Αττικής οδού.
  • Στις 16:45 στην περιοχή Χέρωμα Βάρης.
  • Στις 19:15 στο Πάτημα Χαλανδρίου

Όλες αυτήν τη στιγμή έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά πέντε πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις περιοχών της Ανατολικής Αττικής μέσα σε λίγη ώρα σαν σχέδιο εμπρηστών μοιάζει.
Άλλωστε, σύμφωνα με όσα ακούσαμε πριν από λίγο στον «Antenna», υπάρχει μάρτυρας που είδε μοτοσικλετιστή να πετάει στουπιά σε δασάκι που βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμπρησμός η φωτιά στο Πάτημα Χαλανδρίου

Σχέδιο εμπρηστή είναι η φωτιά που ξέσπασε πριν μια ώρα στο Πάτημα Χαλανδρίου, αφού σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του «Antenna» υπάρχει μάρτυρας που είδε μοτοσικλετιστή να πετάει στουπιά σε δασάκι που βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καμία διαρροή δεν έχω κάνει, βαρύ ατόπημα του Γιώργου Παπανδρέου το ότι δήλωσε κάτι τέτοιο, λέει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Αυτό είπε πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων του «Antenna» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα, ότι οι διαρροές σχετικά με τη Siemens γίνονται από αυτόν.
Ίσως θέλησε να δώσει πολιτικό χρώμα στην υπόθεση, επειδή υπήρξα βουλευτής της ΝΔ, πρόσθεσε.
Όσο για το υπόδικος που του προσάπτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Λυκουρέζος είπε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ζητάει από τον Κώστα Καραμανλή παράταση των εργασιών της Βουλής για την υπόθεση Siemens

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ τον κύριο Πρωθυπουργό

Θέμα: Παράταση της Α' Συνόδου της Βουλής

Συνεχίζεται επί μήνες τώρα, όταν στη Γερμανία οι ένοχοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές ή στο εδώλιο των ποινικών δικαστηρίων, η προκαταρκτική εξέταση για το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης Siemens, ενώ θα έπρεπε όπως γνωρίζετε ως νομικός προ πολλού να διεξάγεται, τουλάχιστον, τακτική ανάκριση μετά τη διαπίστωση της διάπραξης κακουργημάτων και άλλων ποινικώς κολάσιμων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά, θα είχαν ήδη διωχθεί και ενδεχομένως θα είχε διαταχθεί και η προσωρινή κράτησή τους, για τους ίδιους λόγους, γεγονός που θα διευκόλυνε το έργο της ανακρίσεως και θα δυσχέραινε την εξαφάνιση πειστηρίων και στοιχείων των διαπραχθέντων εγκλημάτων, που -υποτίθεται... ότι κρατείται η Ε. Τσέκου στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
………………
Συνεχίζεται

Δημιουργείται, προφανώς, εύλογη ανησυχία στο νομικό, τουλάχιστον, κόσμο, ότι καταβάλλεται προσπάθεια χειραγώγησης της διεξαγομένης έρευνας. Παραλλήλως, το ενδεχόμενο να προκύψουν από μια δυσχερή χειραγωγούμενη τακτική ανάκριση ποινικές ευθύνες προσώπων για τα οποία πρέπει να ακολουθήσει η σύσταση προανακριτικής επιτροπής από τη Βουλή, επιβάλλει να παραμείνει ενεργός η Βουλή παρατεινομένης της παρούσης Συνόδου.

Τούτο, επιβάλλεται κυρίως, για ν' αποκλειστεί η δυνατότητα παραγραφής αδικημάτων που έχουν τυχόν τελεσθεί κατά την προηγηθείσα ΙΑ' περίοδο και κατά την παρούσα Σύνοδο, στην περίπτωση που, όπως φημολογείται αλλά και ευλόγως συνάγεται από τις εξελίξεις που σημειώνονται, είτε οικειοθελώς και επικαλούμενος οποιοδήποτε, έστω και μη σοβαρό λόγο, όπως επράξατε τον Αύγουστο 2007, είτε κατόπιν ενδοκομματικής κυβερνητικής κρίσεως, ακόμη και λόγω της υπόθεσης Siemens οδηγήσετε και πάλι τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Κατόπιν των ανωτέρω


ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Πρωθυπουργέ,

αν θα επιμείνετε στη δημοσίευση του σχετικού διατάγματος λήξεως των εργασιών της Α' Συνόδου αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου, όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2008

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι κράτησε δυνατή τη Νέλλη Μυλωνά, τις δεκατρείς δύσκολες ημέρες της απαγωγής του συζύγου της

Οι στιγμές της αγωνίας πέρασαν. Πώς είναι η επόμενη μέρα;

Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε. Όπως καταλαβαίνετε, το στρες που βιώσαμε ήταν τεράστιο. Μετά από μια τέτοια εμπειρία αναγκάζεσαι να επαναξιολογήσεις τα πράγματα, να δεις με άλλο μάτι τη ζωή. Καταλάβαμε ότι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Να είναι καλά εκείνοι. Όλα τα άλλα, τα οικονομικά για παράδειγμα, ξαναγίνονται. Ήμασταν μια αγαπημένη οικογένεια. Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Το παίρναμε όμως συχνά ως δεδομένο. Τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι σημασία έχουν μόνο τα πρόσωπα που αγαπάς. Πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι καθʼ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής εκείνο που με βοήθησε ήταν η μεγάλη μου πίστη στο Θεό. Ήξερα και πριν ότι πιστεύω βαθιά, όμως δεν ήξερα πόση δύναμη θα αντλήσω από αυτή την πίστη σε μια κρίση.
…………..
Συνεχίζεται

Είδαμε τον κ. Μυλωνά, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απελευθέρωσή του, απόλυτα ψύχραιμο, να κάνει ακόμη χιούμορ. Περιμένατε ότι θα αντιμετώπιζε έτσι την κατάσταση;

Ξέρω τον άντρα μου. Είναι τέρας ψυχραιμίας. Δεν περίμενα όμως να λειτουργήσει έτσι σε μια τέτοια κατάσταση. Όταν χτύπησε την πόρτα και μπήκε μέσα, μετά την απελευθέρωσή του, είδα κυριολεκτικά μπροστά μου τον ίδιο άντρα που άφησα πριν από 13 ημέρες.


Φοβηθήκατε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της απαγωγής ότι κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά;


Ναι, σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχα στο μυαλό μου ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Δεν ήταν άλλωστε μια απλή υπόθεση. Δεν είχαμε να κάνουμε με παιδάκια. Εκείνο όμως που με έκανε να αισθάνομαι λίγο πιο σίγουρη ήταν ότι και εκείνοι από την πλευρά τους έδειχναν ενός είδους ωριμότητα, που με έπειθε ότι δεν επρόκειτο να με ξεγελάσουν, αν έκανα ό,τι ακριβώς μου έλεγαν. Φοβήθηκα, το παραδέχομαι. Δεν πίστευα όμως ότι η έκβαση δεν θα είναι αίσια τελικά. Έλεγα συνέχεια στα παιδιά μου “μην ανησυχείτε, ο πατέρας σας θα επιστρέψει, όλα θα πάνε καλά”.


Σας ενδιαφέρει από δω και πέρα τι θα γίνει με τους απαγωγείς;

Καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Πιστεύω πως ο καθένας πληρώνει για τις πράξεις του σε αυτή τη ζωή με κάποιον τρόπο. Δε νιώθω καμία εκδικητικότητα, κανένα θυμό για αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι. Θα είναι για πάντα κατατρεγμένοι. Δεν είμαι Θεός για να αποφασίσω αν θα τιμωρηθούν.


Κυρία Μυλωνά, τι σας δίδαξε όλη αυτή η εμπειρία τώρα που βλέπετε τα γεγονότα από μια απόσταση;


Καταρχήν ανακαλύψαμε παρά πολλούς φίλους. Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιον να πρωτοευχαριστήσουμε. Ήταν όλοι κοντά μου τόσο κατά τη διάρκεια της απαγωγής όσο και στη χαρά μου μετά την αίσια έκβαση. Ευγνωμονώ τον κόσμο, τους φίλους, όλους όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν και να μας στηρίξουν. Υπήρχαν άνθρωποι που είχα να δω χρόνια και εμφανίστηκαν στη δύσκολη στιγμή. Ευχαριστώ επίσης τα μέσα ενημέρωσης, εν προκειμένω και την εφημερίδα σας, που κράτησαν μια διακριτική στάση απέναντι στην υπόθεση της απαγωγής και σεβάστηκαν την επιθυμία μας. Όσο για το τι με δίδαξε η εμπειρία αυτή, θεωρώ ότι ήταν το μέσο, για να επαναξιολογήσουμε κάποια πράγματα. Δίνουμε καθημερινά σημασία σε ανοησίες. Ο Θεός τελικά στέλνει δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες βελτιώνεις τη ζωή σου. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι έρχονται δοκιμασίες και πρέπει να τις περνάμε. Ενδεχομένως κάποιες από αυτές να χρειάζεται να τις περνάμε. Τώρα πλέον θέλω να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με όλα αυτά και να ησυχάσουμε.

Να φανταστώ ότι θα φύγετε για διακοπές το επόμενο διάστημα...


Ναι, θα πάμε κάπου, να αλλάξουμε περιβάλλον, να ξεκουραστούμε. Ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένο να φύγουμε και πριν από την απαγωγή. Θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί, με τα παιδιά, εκτός Ελλάδας. Το έχουμε άλλωστε ανάγκη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πέτρος Τατούλης και "Ο Γελωτοποιός του Βασιλιά"

Διάβασα χθες ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του κ. Νίκου Γεωργιάδη, με τίτλο «Ο Γελωτοποιός του Βασιλιά». Βρήκα το θέμα όμορφο και είπα να γράψω και τη δική μου εκδοχή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://zougla.gr/news.php?id=3440

Ο γελωτοποιός του Βασιλιά

Πρώτη – Παραμυθική Εκδοχή


Στις αυλές των φεουδαρχών του μεσαίωνα υπήρχε ενίοτε ο «τρελός του βασιλιά». Είναι γελωτοποιός: δουλειά του είναι να κάνει τον άρχοντα να γελά αλλά ταυτόχρονα είναι ο μόνος που μπορεί να πει πικρές αλήθειες. Είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις πράξεις του άρχοντα. Ο μόνος που μπορεί να αναδείξει τις ενοχλητικές πραγματικότητες του βασιλείου.
……………………
Συνεχίζεται

Ο τρελός αυτός ( αγγλιστί fool ή jester, γαλλιστί bouffon), είτε εμφανίζεται στα τρίστρατα των πόλεων, είτε στις αυλές των μεγιστάνων, είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς τύπους του Μεσαίωνα - όσο και ο κληρικός, ο μοναχός, ο ιππότης. Η μορφή του, εξαιρετικά οικεία χάρη σε μια παραδοσιακή φορεσιά - την κουκούλα με τα γαϊδουρινά αυτιά, το παρωδικό σκήπτρο ή ποιμαντικό ραβδί, που έχει στην άκρη του ένα κεφάλι γυναίκας ή τρελού, και το παρδαλό ρούχο του από το οποίο κρέμονται κουδούνια - ,είναι ταυτόχρονα αινιγματική και αμφίσημη. Από τη μια ενσαρκώνει τη μωρία, δηλαδή μαζί τη χαζομάρα, την άγνοια και την παλαβομάρα. Από την άλλη, αποκαλύπτεται ένας τολμηρός σοφός που ξεμασκαρεύει το ψέμα, την υποκρισία και την απάτη των κάθε λογής ισχυρών, λέγοντας μεγαλόφωνα όσα ο "λαός" ψιθυρίζει μέσα του.

Δεύτερη- Παραβολική Εκδοχή
Κάποτε ένας βασιλιάς είχε κάποιον γελωτοποιό για να τον διασκεδάζει. Μια μέρα ο γελωτοποιός έκανε τον βασιλιά να διασκεδάσει τόσο πολύ, που για να τον αμείψει του έδωσε ένα χρυσό ραβδί, λέγοντας του: «Πάρε το αυτό και μόνο αν βρεις ποτέ κανένα πιο τρελό από σένα δος του το». Πέρασαν από τότε μερικά χρόνια και ο βασιλιάς αρρώστησε βαριά, έως θανάτου. Λέγει τότε στο γελωτοποιό: «Αγαπητέ μου φεύγω για το μεγάλο ταξίδι». Ο γελωτοποιός, κάνοντας ίσως πως δεν κατάλαβε, τον ρώτησε: «Και πότε βασιλιά μου θα γυρίσεις με το καλό;». Ο βασιλιάς αναστέναξε: «Το ταξίδι αυτό δεν έχει γυρισμό»! Ο γελωτοποιός φανερά ξαφνιασμένος: «Πω, πω, πολύ μεγάλο ταξίδι! Φαντάζομαι τι ετοιμασίες θα έχεις κάνει»! Ο βασιλιάς με βαθιά λύπη είπε: «Δυστυχώς, για όλα τα άλλα εφρόντισα στη ζωή μου, αλλά για το ταξίδι μου αυτό, δεν έκανα καμιά προετοιμασία». Τότε ο γελωτοποιός, δίνοντας πίσω το χρυσό ραβδί, του είπε: «Πάρτο πίσω βασιλιά μου, γιατί δεν βρήκα μέχρι τώρα πιο τρελό άνθρωπο από σένα!...».

Επίλογος΄

Σε αυτόν τον τόπο τρελούς του Βασιλιά πολλούς δεν έχουμε. Αντίθετα έχουμε πολλούς τζουτζέδες – διανοούμενους. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ύφος βλοσυρό και άκρως σοβαρό, αναμασούν την ημιμάθεια τους, έχουν στην τσέπη τους πάντα τη μεζούρα της ηθικής. Με αυτήν μετρούν το μπόι τους και ανάλογα εξηγούν τον κόσμο. Γνωρίζουν τα πάντα, έχουν κάνει και ψυχαναλυτές. Είναι λένε αριστεροί. Και ως εκ τούτου θρηνούν διαρκώς για την ανθρωπότητα, μίζεροι, μεμψίμοιροι. Λένε ότι ο Λάιος ο Βοιωτός εκ Θήβας έχει κάνει και Αρκάς. Μεταμοντέρνοι συλλογισμοί έχουν διαβρώσει τη σκέψη τους. Έχουν πάρει διαζύγιο από τον Ορθό Λόγο. Κουνούν το δάκτυλο επιδεικτικά και έχουν χριστεί (από ποιόν άραγε;) Κριτές και Σταυροφόροι της Αλήθειας. Μηδενιστές και Αλαζόνες υπηρετούν αφέντες, μικρούς ή μεγάλους. Το τίμημα του σαρκίου μικρό ή μεγάλο, ανάλογα με τη συγκυρία. Προκαλούν φόβο και θλίψη. Με σοβαρό ύφος περνιούνται ότι λένε αλήθειες. Κάνουν τα πάντα εκτός από αυτό.



Από: http://tatoulis.blogspot.com/2008/06/blog-post_26.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρέθηκε η 15χρονη Σιντορέλα Πρίφτη

Βρέθηκε η 15χρονη Σιντορέλα Πρίφτη, στις 24 Ιουνίου, εκτός Ελλαδικού χώρου και είναι καλά στην υγεία της.
Το "Χαμόγελο του παιδιού" παρακαλεί να αφαιρέσουμε την ανακοίνωση της εξαφάνισής της από όπου την έχουμε αναρτήσει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραλίες στην Κίνα. Πώς μπορούν και κολυμπούν εκεί;













Συνεχίζεται...


Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι καταστηματάρχες που επισκέπτονται τη μοναδική δημόσια τουαλέτα της Νέας Αγοράς Ρόδου, πληρώνουν 50 λεπτά τη… φορά!

Στην Ρόδο, στα καταστήματα που βρίσκονται στη Νέα Αγορά τα οποία σημειώστε ότι δε διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ο δήμος επέβαλε «χαράτσι» 50 λεπτά σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τη μοναδική δημόσια τουαλέτα.
Ο κύριος Σεϊτής λέει ότι στο κατάστημά του, στη Νέα Αγορά δουλεύουν τρία μέλη της οικογένειας του και αναγκάζεται να πληρώνει 15 ευρώ κάθε μέρα, καθώς ο ίδιος είναι διαβητικός και πηγαίνει στην τουαλέτα πολύ συχνά.
Η απάντηση του Δήμου είναι πως οι τουαλέτες είναι υπέρ λουξ και για αυτό έχει μπει ο… φόρος.
.......
Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Σούρλας: Θα αποχωρήσω από τη ΝΔ αν αποδειχτεί εμπλοκή «γαλάζιου» στελέχους στο σκάνδαλο Siemens

Με τέτοιους δε συνυπάρχω ούτε δευτερόλεπτο» είπε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας στον «Alpha 9,89», προαναγγέλλοντας έτσι την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία εάν αποδειχτεί εμπλοκή στελέχους της στο σκάνδαλο Siemens.
«Ο Κοσκωτάς είναι «μπουμπούκι» σε σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα», πρόσθεσε, τονίζοντας με νόημα ότι δε θα είναι ο μόνος που θα φύγει, αν και εκτίμησε ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής θα αποπέμψει όποιον αποδεδειγμένα εμπλέκεται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η έρευνα λέει ότι η παραλία είναι μολυσμένη, αλλά οι λουόμενοι λένε ότι το πετρέλαιο που βρίσκεται στη θάλασσα τους κάνει καλό!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (http://www.pakoe.gr/), οι παραλίες Περάματος, Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς στις μετρήσεις, τα κολοβακτηρίδια και τα κολοβακτηριοειδή, ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο. Για παράδειγμα, στην παραλία Ελευσίνας, φτάνουν στο 456, με όριο τα 250 ανά 100 ml νερού, στο Πέραμα το 481, το ίδιο και στον Ασπρόπυργο.
Στις παραλίες του Ασπροπύργου και του Περάματος μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, οι οποίες προειδοποιούν τους λουόμενους ότι τα νερά είναι μολυσμένα και ότι απαγορεύεται το κολύμπι.
Παρόλα αυτά, οικογένειες με μικρά παιδιά, κυρίως λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, αλλά και της απόστασης, αναγκάζονται να πηγαίνουν στις συγκεκριμένες παραλίες για μπάνιο.
Σκουπίδια, σκουριασμένα σίδερα και πετρέλαιο, είναι αυτά που αντικρίζει κανείς στις εν λόγω ακτές.
Κάποιοι όμως επιμένουν ότι κάνουν πολλά χρόνια μπάνιο εκεί και δεν έχουν πάθει τίποτα, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να πουν ότι το πετρέλαιο τους κάνει και καλό!

"Από το να υποχρεώνομαι στην κυρά να μου κάνει εντριβές με πετρέλαιο, έρχομαι εδώ και τρίβομαι μόνος μου" μας είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κολυμβητές στο Σκαραμαγκά.
....
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γνωστός από το σκάνδαλο των ομολόγων «γαλάζιος» χρηματιστής εμπλέκεται και στις «μαύρες» πληρωμές της Siemens;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Σκανδαλώδες καθεστώς συγκάλυψης παρανομιών του γνωστού από το σκάνδαλο των ομολόγων «γαλάζιου» χρηματιστή Ράμμου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται τώρα και στις «μαύρες» πληρωμές της Siemens – Υψηλόβαθμο δε στέλεχος που μετέχει στην εταιρεία του, είναι συγγενής πρώτου βαθμού πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.»
………….
Συνεχίζεται

Σε πλήρη καταρράκωση των θεσμών φαίνεται να επιμένει η Κυβέρνηση Καραμανλή, αδιαφορώντας για τα πλήγματα που επιφέρει στο κύρος τους, αλλά και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, αφού πεισματικά κρατά όλες τις υποθέσεις αδιαφάνειας μακριά από τη Βουλή αρνούμενη την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, ενώ παράλληλα έχει επιβάλλει στη Δικαιοσύνη δια της διορισμένης ηγεσίας της ένα καθεστώς διαφορετικών ταχυτήτων απονομής της.Και ενώ το όνομα συγκεκριμένου χρηματιστή, βασικού μετόχου Χρηματιστηριακής που είχε, βάσει προανακριτικού πορίσματος, έντονη εμπλοκή σε ζημιογόνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία συναλλαγές ομολόγων, αποκαλύπτεται δημοσιογραφικά ότι εμπλέκεται τώρα και στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, πληροφορίες θέλουν την «εκλεκτή» της Κυβέρνησης αυτή εταιρεία να απολαμβάνει την ίδια προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση «προστασίας» που της επεφύλαξε το σύστημα Καραμανλή και στο θέμα των ομολόγων.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή φέρεται να έχει συσχετισθεί με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα BNP Paribas Γενεύης (με αριθμούς 07876Ζ και 3090872), στους οποίους κατατέθηκαν συνολικά ποσά 2,3 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2003-2004, από εταιρείες που σχετίζονται με την Siemens.Μείζον ηθικό ζήτημα δημιουργείται για την Κυβέρνηση, αλλά και υποψίες σκόπιμης αντιθεσμικής «προστασίας, καθώς σε κορυφαία διοικητική θέση της εν λόγω εταιρείας, όπως προκύπτει και από δημοσιευμένο ισολογισμό της για το οικονομικό έτος 2006 (δημοσιεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2007), εργαζόταν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα πρόσωπο με στενή συγγενική σχέση (πρώτου βαθμού) με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, διατελέσαντα υπουργό στις κυβερνήσεις Καραμανλή μετά το 2004 και σήμερα τοποθετημένο σε νευραλγική δημόσια θέση, χωρίς ανάλογο – δυστυχώς – έργο, κατόπιν διορισμού από την Κυβέρνηση Καραμανλή.


Δυστυχώς, σωρεία γεγονότων αφήνουν αλγεινές εντυπώσεις για την λειτουργία των θεσμών και δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι η ιδιαίτερη μεταχείριση της εν λόγω «εκλεκτής» εταιρείας και παρεπόμενα των διοικούντων αυτήν από τους υπάκουους στα Κυβερνητικά κελεύσματα διορισμένους δικαστές στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης συνιστά μία ακόμα περίπτωση ασύδοτα ευνοιοκρατικής «προστασίας εκλεκτών» συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.


Τα στοιχεία είναι αμείλικτα:

• Η χρηματιστηριακή αυτή εταιρεία είναι μία από τις τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες που προκάλεσαν συνολικές ζημίες 15.748.315 σε ασφαλιστικά ταμεία, μέσω αγοραπωλησιών ομολόγων, σύμφωνα με το προανακριτικό πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το οποίο έχει καταρτισθεί από τον Ιούνιο του 2007 και βασίσθηκε σε στοιχεία που προσκομίσθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

• Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης είχε προτείνει την άσκηση διώξεων για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και εις βάρος του χρηματιστή Προέδρου της εταιρείας.


• Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, μετά τις εκλογές του 2007, και αφού είχε σχηματισθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή του προαναφερθέντος κυβερνητικού στελέχους που έμμεσα είχε σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο μόλις 240.000 ευρώ στην εταιρεία αυτή, για παραβάσεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο των ομολόγων. Στη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, η οποία ανακοινώθηκε στις 31-10-2007, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωνε ότι «για την ανωτέρω υπόθεση έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά».


• Παρά ταύτα, στους υπευθύνους της εταιρείας Πήγασος «άπληστους χρηματιστές» και παρά το σχετικό εκδοθέν εδώ και ένα χρόνο πόρισμα του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν ποινική δίωξη, για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της λεηλασίας αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.Επειδή, η μέχρι στιγμής παρατηρούμενη συγκάλυψη της παράνομης δράσης του εν λόγω «εκλεκτού» χρηματιστή, δημιουργεί εύλογα υπόνοιες ότι και στην περίπτωση της εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens θα ακολουθηθούν ανάλογες πρακτικές «συσκότισης ευθυνών»


Και επειδή, εν μέσω ιστορικής κρίσης του πολιτικού συστήματος, η Κυβέρνησή σας ανεύθυνα, προκλητικά και ύποπτα επιμένει στην συγκάλυψη, αρνούμενη κάθε πρωτοβουλία και κάθε πρόταση ικανή να ρίξει πραγματικά άπλετο φως.

Ερωτάσθε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των πιθανών ευθυνών των υπευθύνων της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας στο σκάνδαλο των ομολόγων;

2. Ποια ήταν η τύχη της μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2007 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά των υπευθύνων της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ; Μήπως τέθηκε και αυτή στο αρχείο, κατά τη συνήθη πρακτική της Δικαιοσύνης, όταν πρόκειται για υποθέσεις που «αγγίζουν» το κυβερνών κόμμα;

3. Μπορείτε ενώπιον της Βουλής να εγγυηθείτε ότι θα συνεχίσει ανεπηρέαστη από παρεμβάσεις η Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, έστω και αν σε αυτή εμπλέκεται έμμεσα πρόσωπα με στενό συγγενικό δεσμό με πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή;


4. Θα διερευνηθεί τελικά πλήρως και σε όλες τις πτυχές της η εμπλοκή του «γαλάζιου» χρηματιστή στο σκάνδαλο της Siemens, δεδομένου μάλιστα ότι η σχέση του με συγγενή πρώην υπουργού συνδέει την υπόθεση και με το πολιτικό προσωπικό του κόμματός σας;



Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Δημήτρης Τσιρώνης

Χρήστος Αηδόνης

Θεοδώρα Τζάγκρη

Μιχάλης Τιμοσίδης

Μιχάλης Παντούλας

Χρύσα Αράπογλου

Μάρκος Μπόλαρης


Γιάννης Δριβελέγκας

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Γιώργος Πεταλωτής

Γιάννης Αμοιρίδης

Γιάννης Σκουλάς

Βασίλης Κεγκέρογλου

Παναγιώτης Ρήγας

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Μιχάλης Κατρίνης

Χρήστος Χάιδος

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα υποθηκοφυλακεία λόγω Κτηματολογίου - Δίνουν πιστοποιητικά μεταγραφής σε ενάμισι μήνα!



Για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, οι πολίτες καλούνται να προσκομίσουν το αποδεικτικό πληρωμής πάγιου τέλους κτηματογράφησης, φωτοαντίγραφα του τίτλου κτήσης, αλλά και του πιστοποιητικού μεταγραφής.
Εάν κάποιος έχει χάσει το πιστοποιητικό μεταγραφής του ακινήτου του, πρέπει να αποταθεί στο Υποθηκοφυλακείο.
Εκεί όμως επικρατεί το αδιαχώρητο. «Άμα έρθετε σήμερα, μέχρι 31 Ιουλίου θα το πάρετε» μας είπαν σε υποθηκοφυλακείο της Ανατολικής Αττικής, όταν ρωτήσαμε σχετικά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με κινητοποιήσεις απειλεί ο Βοσκόπουλος του «Ουράνιου Τόξου»

Χθες το κρατικό κανάλι των Σκοπίων μετέδωσε ανακοίνωση του διαβόητου Βοσκόπουλου, ο οποίος όλο περηφάνια ενημέρωνε τους συμπατριώτες του γυφτοσκοπιανούς ότι οι "Μακεδόνες" θα προβούν σε έντονες κινητοποιήσεις, πολύ διαφορετικές από τις ειρηνικές που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν!
Οι ξεκάθαροι αυτοί εχθροί της Ελλάδας αντιδρούν σε προγραμματισμένη άσκηση του Ελληνικού Στρατού που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για... απειλή για την εθνική ακεραιότητα των Σκοπίων!!!
Μάλιστα, το σκοπιανό κανάλι έδωσε την είδηση πως έχουμε επεισόδια στη Μελίτη και το Ξινό Νερό και σύμφωνα με πληροφορίες μας γνωστά σκουλήκια της περιοχής, χρηματοδοτούμενοι απευθείας από τα Σκόπια και άλλα ξένα κέντρα επιτέθηκαν σε άντρες της Εθνοφυλακής Φλώρινας!!!
Στο σκοπιανό κανάλι όσο κρατούσε το "ρεπορτάζ" δεν παρέλειπαν να δείχνουν τον χάρτη της "ενιαίας Μακεδονίας"!Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θα έχουμε πολύ χειρότερα εάν δεν αντιδράσουμε σήμερα, που ο Βοσκόπουλος τολμάει να ισχυρίζεται πως όλα αυτά τα επεισόδια και οι "κινητοποιήσεις" είναι απόρροια της... γενοκτονίας που υφίστανται οι "Μακεδόνες".
Η κατάσταση ξεφεύγει.... Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς γιατί τα πράγματα είναι έκρυθμα στη Φλώρινα!……
...................…………………
πηγή Στόχος
Από: http://www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα γράμμα από μια μητέρα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα αναγνώστη

...........
Είναι μύθος ότι τα Κέντρα Πρόληψης είναι για τους χρήστες ή για ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα.
Είναι λάθος να περιμένουμε να θεραπεύσουμε τους χρήστες και μάλιστα τους χρόνια εξαρτημένους, μόνο με συστήματα μεθαδόνης.
Είναι ψέμα ότι η πρόληψη αφορά μια μικρή μερίδα ανθρώπων.
Είναι αλήθεια πικρή ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται εξαρτημένοι.
…..
Συνεχίζεται
Εξάρτηση δεν είναι μόνο οι παράνομες ουσίες, ηρωίνη, κοκαϊνη κλπ, είναι η κατάχρηση στο τσιγάρο, στο φαγητό στον καταναλωτισμό στην τηλεόραση, στο ίντερνετ, στα τυχερά παιχνίδια, στο αλκοόλ . Εξάρτηση με την έννοια ότι είναι το «μοναδικό» πράγμα που μου προσφέρει ευχαρίστηση.
Τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον άγχους γιατί ο γονιός, ο δάσκαλος, ο καθηγητής, που θα έπρεπε να είναι οι παιδαγωγοί του ζουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση. Ποιος όμως ποτέ τους είπε ότι το παιδί για να γίνει υπεύθυνο θέλει να κρατάμε εμείς οι μεγάλοι τις υποσχέσεις μας, να λέμε αλήθεια και όχι ψέματα και ανόητες δικαιολογίες για τα λάθη που κάνουμε; Nα ξέρουμε τα όριά μας και να είμαστε σταθεροί σε αυτά που κάνουμε για να έχει καυτό όρια;
Να το ενθαρρύνουμε, να το επιβραβεύουμε και όχι συνεχώς να το κριτικάρουμε;
Να εκδηλώνουμε συναισθήματα αγάπης και όχι να ξεσπάμε με φωνές και τιμωρίες γιατί μας έχουμε φταίξει άλλοι;
Σήμερα σε αυτή τη σύγχρονη κοινωνία που σε οδηγεί στον άκρατο καταναλωτισμό, στο άγχος της επιβίωσης, τα Κέντρα Πρόληψης μπορούν να βοηθήσουν.
Κι έχουν ανάγκη οι γονείς να μάθουν πώς πρέπει να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια. Έχουν ανάγκη οι δάσκαλοι να μάθουν πώς θα επικοινωνήσουν με τόσο διαφορετικά παιδιά. Έχουν πολύ ανάγκη οι καθηγητές να μάθουν πώς μπορούν να επικοινωνούν με τους
έφηβους που χρειάζονται σωστά πρότυπα, που ασφυκτιούν στις «ανάπηρες πόλεις», που κανένας δεν κάθεται να τους ακούσει.
Στα κέντρα πρόληψης «Σείριος» στη Θεσσαλονίκη, έμαθα για την ενθάρρυνση, την αυτοεκτίμηση, τον σεβασμό, την επικοινωνία, την ενεργητική ακρόαση. Έμαθα πώς θα βοηθήσω τα παιδιά μου να ενηλικιωθούν. Πως δεν πρέπει να έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις από όσες αντέχουν. Πως πρέπει να έχουν όνειρα και να αγωνίζονται για αυτά. Αλλά όλα αυτά τα μαθαίνουμε εμείς στα παιδιά μας μέσα από τη δική μας «στάση ζωής».
Τα κέντρα πρόληψης είναι απαραίτητο να μπουν στα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια. Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους, γιατί το σχολείο είναι ένας βασικός κοινωνικός ιστός όπου έχουν εισβάλλει τα ναρκωτικά. Η ενίσχυση υγιών «στάσεων ζωής», η στήριξη στα προβλήματα της καθημερινότητας, η ουσιαστική επικοινωνία, είναι «η Πρόληψη», η σωστή «πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών».





Μητέρα τριών παιδιών 21,18 και 16 ετών

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός στις 23:59 στα Καμένα Βούρλα




Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για να δείτε τα στοιχεία.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ερώτηση στη Βουλή για φίλο του πρωθυπουργού με «μαϊμού» πτυχίο!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 25/06/08
Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΜΑ: Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και Αναπληρωτής Διοικητής του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου
Κύριε Υπουργέ,σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», «ΙΟΣ» της Κυριακής (22/6/2008), ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και ταυτόχρονα Αναπληρωτής Διοικητής του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, φέρεται να «έχει μαϊμού μεταπτυχιακό, από εκείνα που πωλούνται μέσω διαδικτύου».
---------
Συνεχίζεται

Επειδή ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση με την ακρίβεια και την κερδοσκοπία.

Επειδή η νεολαία μας πλήττεται από την ανεργία και τους μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ.

Επειδή η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρωθυπουργός διακηρύττει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία με σεμνότητα και ταπεινότητα.

Επειδή ο κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, δηλώνει στο επίσημο βιογραφικό του ότι είναι προσωπικός φίλος του κ. πρωθυπουργού (επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα και το βιογραφικό του κ. Μαργαρίτη),


ΕΡΩΤΑΣΤΕ κκ. Υπουργοί


Πότε, με ποια διαδικασία και με ποιες αποφάσεις κατέλαβε κυβερνητικές θέσεις ο κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης;

2. Ο κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και Αναπληρωτής Διοικητής του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρείου, διαθέτει τον μεταπτυχιακό τίτλο που επικαλείται;


4. Στο βαθμό που ισχύουν όσα περιγράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να θεραπευτεί η βλάβη που υπέστη το ελληνικό δημόσιο;


5. Θα σταλούν όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία που αφορούν τη στελέχωση του ΟΕΕΚ και τη Διοίκηση του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου στη Δικαιοσύνη;

Μιχάλης Τιμοσίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Βαρβαρίγος

Από: sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...