Ειδήσεις

12 Σεπ 2008

Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες πολυκατοικιών με ασανσέρ άνω της 30ετίας

Λήγει στις 31.12.2008 η προθεσμία για την ανακαίνιση όλων των υφισταμένων ανελκυστήρων άνω της 30ετίας.
Με επιστολή της (22.5.2008) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η ΠΟΜΙΔΑ, δέκτης των διαμαρτυριών ιδιοκτητών και διαχειριστών κτιρίων από όλη τη χώρα, ζήτησε πενταετή παράταση των προθεσμιών ανακαίνισης των ανελκυστήρων, κατάργηση των επιθεωρήσεων στους υφιστάμενους ανελκυστήρες, και επίλυση του προβλήματος του κόστους της όλης διαδικασίας.
Παράλληλα η ΠΟΜΙΔΑ έθεσε στη διάθεση του κοινού υπόδειγμα συμφωνητικού συντήρησης ανελκυστήρα (http://www.pomida.gr/diaheirisi/syntirisi.pdf) ώστε να είναι σαφή τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις συντηρητή και διαχειριστή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέμα στο «Reuters» αλλά πιο συγκεκριμένα στο blog του διεθνούς πρακτορείου το ζήτημα του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Γιώργου Βουλγαράκη

Σε ένα από τα blogs του διεθνούς πρακτορείου (Global News Blog - Beyond the World news headlines - Blog διεθνών ειδήσεων – Πίσω από τους τίτλους των
παγκόσμιων ειδήσεων) και όχι στον κυρίως ειδησεογραφικό τομέα του (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αξία των blogs), δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;» το οποίο μάλιστα αναφέρεται και στο http://press-gr.blogspot.com/ και βεβαίως και στο http://tatoulis.blogspot.com/.

Διαβάστε το εδώ: http://blogs.reuters.com/global/2008/09/11/what-should-a-ministers-wife-do-in-greece/
Ή τη μετάφραση που ακολουθεί:
………..
Συνεχίζεται…
«Τι θα πρέπει να κάνει μια σύζυγος Υπουργού στην Ελλάδα;»

Ο κληρονόμος μίας από τις πιο διακεκριμένες, πολιτικές οικογένειες, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ανήλθε στην εξουσία το 2004, πείθοντας τους Έλληνες-που είχαν κουραστεί πολιτικά- ότι θα ξεκαθαρίσει την κακοδιοίκηση των σοσιαλιστών.
Όμως, η βραδυκίνητη οικονομική του πολιτική και μια σειρά σκανδάλων ξεσήκωσαν λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον της δημοτικότητας και του κόμματός του.
Ένα από τα κύρια προβλήματα που ο Καραμανλής αντιμετωπίζει είναι το θέμα της συζύγου του πιο στενού του συνεργάτη, Θεόδωρου Ρουσσόπουλου που είναιΥπουργός Τύπου.
Η σύζυγός του, Μάρα Ζαχαρέα είναι δημοσιογράφος που εμφανίζεται στην τηλεόραση σαν σχολιάστρια των ειδήσεων και επίσης συνιδιοκτήτρια μίας εταιρείας ΜΜΕ.
Ο Πέτρος Τατούλης, ένας αντάρτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία κριτική στο blog του (http://tatoulis.blogspot.com/) , μιλώντας για «δίχως προηγούμενο σύρραξη συμφερόντων». Συγκρίνει δε, την κατάσταση με αυτή επιφανών ζευγαριών σε άλλες χώρες, όπου ένας εκ των δύο συζύγων, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την εργασία του, για να αποφευχθούν τυχόν υπαινιγμοί ατοπήματος.
Η μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στο κόμμα των Φιλελεύθερων και στα αντίπαλα κόμματα, εμφανίστηκε αποδοκιμαστική.
Ο Υπουργός και σύζυγός του απάντησαν, λέγοντας ότι έπεσαν θύματα ενός «πολιτικού πολέμου». Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι αντιλήψεις σαν κι αυτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αναχρονιστικές. Εξήραν, μάλιστα, την αντίθεσή τους στο να παίζει η γυναίκα δευτερεύοντα ρόλο στον 21ο αιώνα.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιάς του εμφάνισης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κύριος Καραμανλής αντιμετώπισε έναν καταιγισμό ερωτήσεων, δίχως προηγούμενο, σχετικά με τις υποτιθέμενες ηθικές παρεκτροπές του κόμματος του, που εναλλάσσονταν από ισχυρισμούς για απόκρυψη πλούτου σε off-shore εταιρείες, μέχρι μίζες συμβολαίων μίσθωσης σκαφών.
Όταν ρωτήθηκε για τον κύριο Ρουσσόπουλο, υποστήριξε τον υπουργό του, λέγοντας ότι τέτοιου είδους απόψεις είναι αναχρονιστικές, αν όχι μεσαιωνικές, όσον αφορά στο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
Μία σφυγμομέτρηση έδειξε ότι το 56% από τους ερωτηθέντες δεν πείστηκαν από την απάντηση του Πρωθυπουργού.
Ο Τύπος εμφανίστηκε εξίσου επιφυλακτικός, με τις πιο φιλελεύθερες εφημερίδες να γράφουν ότι με μόλις 152 έδρες στο Κοινοβούλιο, ο κύριος Καραμανλής μόλις θα προλάβαινε να προειδοποιήσει τους βουλευτές του.
Σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, όμως, που οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 16% του Κοινοβουλίου και περισσότερο από το 60% του γυναικείου πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία, η συνέντευξη τύπου το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει ήταν ειρωνικά σχόλια.
«Για ένα πράγμα που θα μπορούσα να χειροκροτήσω δυνατά τον Πρωθυπουργό είναι το ότι-επιτέλους- αναγκάστηκε η Νέα Δημοκρατία να μιλήσει περί φεμινισμού.», γράφει ο blogger, Χρήστος Λουτράδης στο press.gr. (http://press-gr.blogspot.com/).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Σκοπιανοί στη μάχη στα... Γαυγάμηλα!



Φτιάχνουν τηλεοπτικά σποτ με το Μέγα Αλέξανδρο στα Γαυγάμηλα να κατατροπώνει τον Δαρείο προκειμένου να υποστηρίξουν επικοινωνιακώς τη μάχη που δίνουν για το όνομα.
«Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...
Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό των Σκοπίων λόγω του υψηλότατου κόστους του σποτ -στο οποίο σημειωτέον πρωταγωνιστούν πραγματικοί ηθοποιοί.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο «χτύπημα» Τατούλη – Ανακάλυψε ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει στους πολίτες πρόσβαση στην κρατική πληροφορία και δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ απέστειλε σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που δίνει το πράσινο φως στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην κρατική πληροφορία. Η οδηγία αυτή αφορά το δικαίωμα των πολιτών να πληροφορούνται για κρατικές υποθέσεις και, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρηξη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με έναν εργαζόμενο σοβαρά τραυματισμένο

Νέο εργατικό ατύχημα αυτή τη φορά στον υποσταθμό του ΟΛΠ, που ηλεκτροδοτεί τα πλοία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έκρηξη στον υποσταθμό, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται στο Θριάσιο ένας 55χρονος ηλεκτρολόγος του οργανισμού και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κείμενο παραίτησης του Γιώργου Βουλγαράκη

«Κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναθέτοντάς μου συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, σημαντικές κυβερνητικές θέσεις.
Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία στα οποία υπηρέτησα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτήν την ανήθικη και συκοφαντική τακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.
Κύριε Πρόεδρε,
Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά.
Είμαι από παιδί στη Νέα Δημοκρατία Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου.
Όλοι γνωρίζουν ότι, από όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτα να με κατηγορήσουν, γι΄ αυτό έχουν βάλει τώρα, στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.
Κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια.
Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιώργος Α. Βουλγαράκης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναστάσης Παπαληγούρας ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και ο Πάνος Καμμένος στη θέση του

Γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1948 στην Αθήνα και ήταν γιός του πολιτικού Παναγή Παπαληγούρα. Σπούδασε[1] νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, πάνω στο συγκριτικό ευρωπαϊκό δίκαιο με ειδίκευση στο δίκαιο της κοινής αγοράς, στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.
Την περίοδο 1976-1977 ήταν αρχηγός[2] της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Απο το 1981 εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια του νομού Κορινθίας, με εξαίρεση τις εκλογές του Ιουνίου του 1989 που δεν είχε θέσει υποψηφιότητα. Την περίοδο 2002-2004 διατέλεσε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και απο το 2004 μέχρι το 2007 ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή.
Ήταν παντρεμένος με την Ζαΐρα Ράλλη, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη και έχει μια κόρη, την Λένα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μπαράζ των δηλώσεων κατά του Γιώργου Βουλγαράκη

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, υπουργός Εσωτερικών («City»)
«Εγώ, όταν έγινα υπουργός, το έκλεισα το δικηγορικό μου γραφείο».
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, υπουργός Υγείας (σε debate της εφημ. «Μακεδονία»)
«Είναι υποχρέωσή μας να αναστρέψουμε το κλίμα το συντομότερο δυνατόν. Χωρίς λόγια αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες, με συγκεκριμένες πράξεις. Η ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία είναι συλλογική αλλά είναι και ατομική. Και ο καθένας από εμάς ξέρει πώς πορεύεται και τι πρέπει να κάνει».
Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, υπουργός Άμυνας
«Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά από μια παραίτηση Βουλγαράκη. Δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Το τι θα κάνει γι' αυτό, θα φανεί. Θα πάρει αποφάσεις όχι σε τηλεοπτικό χρόνο αλλά με νηφαλιότητα».
Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, πρώην υφυπουργός
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της αποβολής από τον δημόσιο βίο».
Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην υφυπουργός (98,9)
«Νομίζω ότι είναι μια λύση να έδινε τη δυνατότητα στον πρόεδρο, στην παράταξη, στους οπαδούς και φίλους της εκτόνωσης της κατάστασης με μια παραίτηση. Ούτε κανένα έγκλημα διέπραξε, αλλά δημιουργούνται κάποια θέματα έτσι, λεπτής πολιτικής ηθικής τάξης, που μοιραίως εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε αυτές τις προσωπικές μας ευθύνες».
Μάλιστα, ο κ.Γιαννόπουλος δεν δίστασε να τονίσει ότι υπάρχουν και τα σωφρονιστικά καταστήματα για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ακόμη κι αν είναι πολιτικοί.
Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ, βουλευτής Ν.Δ. (89,9)
«Το τι είμαι εγώ, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος όλοι μας το χρωστάμε στην παράταξη. Αν σε κάποια στιγμή μας φέρνουν εμπλεκόμενους, φταίμε δεν φταίμε, δεν λέω ότι φταίμε, αλλά από τη στιγμή που αρχίζει να δημιουργείται ζημιά στην παράταξη, το καλύτερο από όλα είναι να διευκολύνουμε τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος κάνει μια ζωή καλογερική».
Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, βουλευτής Ν.Δ. (105,8)
«Ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε θυσίες ή σε αλλαγές. Αν ο κ. Βουλγαράκης έπρεπε ή θα το κάνει ή επρόκειτο και δεν το έκανε, να διευκολύνει, αυτό αφορά τον ίδιο προσωπικά. Πιστεύω ότι καθημερινά τα σύννεφα, τα οποία πυκνώνουν, ενδεχομένως να βοηθήσουν σε μια λύση».
Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ βουλευτής Ν.Δ. (105,8)
«Ο Γιώργος ο Βουλγαράκης είναι ένας πολιτικός με πολλά χρόνια πείρα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Νομίζω ότι ο ίδιος ξέρει τι πρέπει να κάνει».
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ, πρώην υφυπουργός
«Αν ήμουν στη θέση του, θα είχα διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Γιώργος Καλαντζής Α 9,89
Υπέρ της παραίτησης των υπουργών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, λέγοντας ότι έτσι θα είχε κανείς τη δυνατότητα να αποδείξει πως ό,τι έκανε ήταν νόμιμο. Αναφερόμενος στη δράση των συζύγων των υπουργών, ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι θα ήταν ρατσιστικό να μην μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρόσθεσε με νόημα πως "πρέπει να προσέχουμε και να μην προκαλούμε".

Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτής Πειραιά
Από το βήμα της Βουλής στις 11 Σεπτεμβρίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Βουλγαράκη ζητώντας από τον πρωθυπουργό να του δείξει το δρόμο της δικαιοσύνης και της αποπομπής από το δημόσιο βίο.

Πέτρος Τατούλης, www.tatoulis.blogpot.com
«Έσυρε» το χορό, στις 3 Σεπτεμβρίου, με την ανάρτησή του [Η πολύτιμη διεθνής εμπειρία (απαντώντας στα επίμονα ερωτήματά σας)].

Ευάγγελος Πολύζος, βουλευτής Πιερίας, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 10 Σεπτεμβρίου
Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» ο βουλευτής Πιερίας Ευάγγελος Πολύζος ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2005 έμαθε από το δελτίο ειδήσεων του «Alpha» την ανακοίνωση «απομάκρυνσής» του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είπε σε γενικές γραμμές ότι ήταν ένα ατύχημα και όχι αποπομπή η διαγραφή του από την κυβέρνηση, ότι ο Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τα όσα τότε είχε πει και ότι δε γνωρίζει ποιος εισηγήθηκε τη διαγραφή του.Σε ερώτηση σχετική με το πώς συνδυάζεται η περίπτωσή του με τη σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση, απάντησε ότι ήταν άλλη εποχή τότε και δε συνδέονται τα γεγονότα, αφού σήμερα, ακούγονται ορισμένα πράγματα που μπορεί να ανταποκρίνονται αλλά μπορεί και όχι, στην πραγματικότητα.Πάντως τόνισε ότι αν ήταν αυτός στη θέση του Ρουσόπουλου ή του Βουλγαράκη θα είχε υποβάλει την παραίτηση του για να διευκολύνει την κυβέρνηση και όταν ρωτήθηκε για το τι είπε με τον πρωθυπουργό όταν τον συνάντησε στη ΔΕΘ, απάντησε: «Δεν πρέπει να τα λέμε όλα».Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής έπεσε «θύμα» δήλωσής του ότι σε όλα τα κόμματα, και στη ΝΔ, υπάρχουν τίμιοι και μη. Είχε κληθεί να σχολιάσει την τοποθέτηση που αποδίδεται στον αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ Αθ. Κοκκινούλη για υπουργό που χρηματίζεται.
Η αντίδραση του κ. Πολύζου μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του ήταν η εξής: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο μου. Θα τον πιστεύω και θα τον στηρίζω για πάντα».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Βουλγαράκης - Αναμένεται η απάντηση του Καραμανλή

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης Βουλγαράκη

Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις πολιτικό σκηνικό, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περί παραίτησης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Βουλγαράκη, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων των 12:00 του ραδιοφώνου του «Alpha».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάγκας δεν είναι εκείνος που υπονομεύει τον αρχηγό του, απαντάει με νόημα ο Μιχαλολιάκος στο Βενιζέλο

Αισθάνομαι ότι έπραξα το καθήκον μου στον ελληνικό λαό την ελληνική κοινωνία και την παράταξη η απάντηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος χαρακτήρισε φραστικό ατόπημα σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για ''τζάμπα μάγκες''.
''Μάγκας δεν είναι εκείνος που υπονομεύει τον αρχηγό του, αλλά εκείνος που αντικρίζει τους πολίτες στα μάτια'', πρόσθεσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Kάποιες από τις ερωτήσεις της προφορικής συνέντευξης για τον διαγωνισμό της ΕΥΠ


Γιατί διαλέξατε αυτόν τον τομέα σπουδών;
Αισθάνεστε ικανοποιημένος/η από την δουλειά που κάνατε μέχρι τώρα;
Γιατί αποφασίζετε να φύγετε από μια δουλειά και να πάτε σε μια αλλή;
Από που μάθατε για τον διαγωνισμό της ΕΥΠ;
Γνωρίζετε άλλες τέτοιες υπηρεσίες;
Γιατί επιλέξατε να διαγωνιστείτε για την ΕΥΠ;
Πόσες φορές την εβδομάδα διαβάζετε εφημερίδα;
Ποιες εκπομπές παρακολουθείτε στην τηλεόραση;
Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;
Γνωρίζετε με τι ασχολείται η ΕΥΠ;
Αν η γνώμη σας ήταν αντίθετη με των προϊσταμένων σας, πώς θα χειριζόσασταν το θέμα; Θα προσπαθούσατε να τους πείσετε; Θα υπακούατε αδιαμαρτύρητα;
Πώς νιώθετε με την ιδέα των συχνών αλλαγών;
Ποιες μορφές διασκέδασης προτιμάτε;
Τι σας αρέσει να διαβάζετε;
Σε ποιες χώρες έχετε ταξιδέψει;
Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα εθνικά ζητήματα; Ιεραρχήστε τα, με σειρά προτεραιότητας.
Πώς βλέπετε την πρόσφατη κρίση στον Καύκασο;
Τι γνώσεις και εμπειρία προγραμματισμού έχετε; (για τους υποψηφίους στον τομέα της πληροφορικής).
Πώς ήταν ο κύριος που μόλις μπήκε;
Τι σας έκανε εντύπωση από την αίθουσα αναμονής των εξετάσεων;
Ποιες χώρες διασχίζει ο Έβρος και ποιες είναι οι πρωτεύουσες τους;
Ποιες χώρες διασχίζει ο Δούναβης;
Πότε έγινε η εισβολή στην Κύπρο;
Ποιοι οι νομοί της Θεσσαλίας και οι πρωτεύουσές τους;
Ποιες χώρες βρέχει η Μεσόγειος και ποιες είναι οι πρωτεύουσες τους;
Ποιες χώρες βρέχει η Μαύρη θάλασσα;
Πότε έγινε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα;
Πότε μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ;
Πότε έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς;
.........
Μιχάλης Αραμπατζόγλου



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φαρδιά πλατιά η εμπλοκή Δούκα σε έγγραφο για την ανταλλαγή εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα

Έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει την εμπλοκή τριών στελεχών της ΝΔ (δύο νυν μελών της κυβέρνησης και ενός τέως) στο σκάνδαλο της ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου και της Μονής Βατοπεδίου, παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος».
Πρόκειται για την τετρασέλιδη κοινή υπουργική απόφαση, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2006 και αριθμό πρωτοκόλλου 16651, την οποία υπογράφουν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Μπασιάκος, ο τότε υφυπουργός του (νυν υπουργός) κ. Αλ. Κοντός και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας.
Με αυτήν την απόφαση, η οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Δούκα, ο οποίος διατεινόταν μέχρι χθες ότι δεν έχει βάλει καμία υπογραφή σε αυτές τις αποφάσεις, το Ελληνικό Δημόσιο προχωρούσε τη διαδικασία ανταλλαγής εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα με άλλα ακίνητα εκτός νομών Ξάνθης και Ροδόπης.
.......
Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1566531



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκότωσε ακόμα και τον Μπιν Λάντεν

Το βιντεοπαιχνίδι ονομάζεται «Μusslim Massacre», δηλαδή, «Η σφαγή των Μουσουλμάνων».
Μπορεί να το «κατεβάσει» κανείς δωρεάν στο Ίντερνετ.
Οι χρήστες πρέπει να διασφαλίσουν ότι κανείς Μουσουλμάνος δε θα τη γλιτώσει, αφού στο πρώτο επίπεδο ο αμερικανός ήρωας σκοτώνει απλούς ανθρώπους και όσο προχωρά μπορεί να αφανίσει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον προφήτη Μωάμεθ, ακόμα και τον Αλλάχ.
Η Οργάνωση της βρετανικής μουσουλμανικής νεολαίας καταδικάζει το παιχνίδι και ζητά το κλείσιμο της ιστοσελίδας http://www.muslimmassacre.com, σημειώνοντας ότι το να ενθαρρύνονται τα παιδιά και οι νέοι να σκοτώνουν μουσουλμάνους σε ένα βιντεοπαιχνίδι είναι άκρως σοκαριστικό.
.................
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...