Ειδήσεις

18 Οκτ 2008

Type your summary here

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγικό ατύχημα με Αγγλίδα τουρίστρια στα «Γραδάκια», έξω από το Αργοστόλι - Καρέ - καρέ η διάσωση

Το Λιμεναρχείο Αργοστολίου έχει αυτόματο τηλεφωνητή με ηχητικές εντολές. Δεν υπάρχει ηχητική εντολή για περίπτωση ατυχήματος. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα λιμεναρχεία της Ελλάδας; Κινδυνεύουν ζωές στη θάλασσα και δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας;
Διαδώστε το σε όλα τα λιμάνια, σε κάθε πόλη: Να λειτουργεί ηχητικό μήνυμα σε περίπτωση κινδύνου.
Στις 3:00 μμ σήμερα Σάββατο, νεαρό ζευγάρι Άγγλων τουριστών έκανε πεζοπορία στην διαδρομή Φανάρι - Λάσση, έξω από το Αργοστόλι, όταν η 35χρονη Αγγλίδα ανέβηκε σε ένα βράχο για να τραβήξει φωτογραφίες. Στη προσπάθειά της για καλύτερη θέα, παραπάτησε και έπεσε στο κενό από ύψος δέκα μέτρων!
Το σώμα της σφηνώθηκε στους βράχους καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την προσέγγισή της από τη στεριά.

Ο πανικόβλητος σύζυγος άρχισε να φωνάζει για βοήθεια , όμως η περιοχή είναι εντελώς ερημική , δεν υπάρχουν σπίτια παρά μόνο ξενοδοχεία. Ευτυχώς τις φωνές άκουσε ιδιοκτήτης κοντινού ξενοδοχείου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος- και έτρεξε για βοήθεια.

Ειδοποιήθηκαν αμέσως η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ανδρών της ομάδας διάσωσης ήταν αδύνατη η προσέγγιση της γυναίκας λόγω της μεγάλης κατάβασης του βράχου. Μόνο από τη θάλασσα θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί.
Όμως η επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Αργοστολίου στάθηκε αδύνατη, γιατί πρόσφατα έχει εγκατασταθεί αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο που παραπέμπει τους πολίτες σε υπηρεσίες του Λιμενικού με ηχητικό μήνυμα, χωρίς δυστυχώς να έχει προβλεφθεί ειδική γραμμή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος.

Ειδοποιήθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σάκης Βούτος ο οποίος επικοινώνησε με το λιμενάρχη στο κινητό του τηλέφωνο αλλά όταν τελικά έφθασε το λιμενικό, η ομάδα διάσωσης της πυροσβεστικής μας και του ΕΚΑΒ τοποθετώντας μια σκάλα και με κίνδυνο της δικής τους ζωής κατάφεραν πραγματικά με ηρωικές προσπάθειες να προσεγγίσουν την άτυχη γυναίκα και να την ανασύρουν βαριά τραυματισμένη.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Αυτό το τραγικό περιστατικό θα πρέπει να γίνει μάθημα στο Λιμενικό. Καλή και η τεχνολογία, καλή και η αυτοματοποίηση αλλά έπρεπε να έχει προβλεφθεί ένας αριθμός - πχ το μηδέν που θα αναφέρεται αμέσως, σε περίπτωση ατυχήματος.
Το kefaloniapress.gr έστειλε την είδηση στο ΥΕΝ , με την ελπίδα να λυθεί αμέσως αυτό το τεχνικό πρόβλημα των τηλεφωνικών κέντρων των λιμεναρχείων σε περίπτωση κινδύνου και ατυχήματος.
...
Από: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2454&Itemid=152



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζητούν πίσω το επίδομα των 3.000 ευρώ από 10.000 πυρόπληκτους

Περίπου 10.000 άτομα εισέπραξαν παράνομα, σύμφωνα με την κυβέρνηση το βοήθημα των 3.000 ευρώ αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία και καλούνται τώρα να επιστρέψουν τα χρήματα.
Στα ειδοποιητήρια του υπουργείου οικονομικών αναφέρεται ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να εισπράξουν τα χρήματα, αλλά οι ίδιοι οιπυρόπληκτοι υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν για προεκλογικούς λόγους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ολόκληρη η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στο 2ο Συνέδριο της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας"

Εισήγηση για το 2ο Συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

To γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ προφανώς θέλει τόλμη. Ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αγαπημένη λέξη, αγαπημένη έννοια. Περισσότερο θα έλεγα σαν τον Βελζεβούλ τον αντιμετώπιζαν οι δυνάμεις της συντήρησης, της άγνοιας και των φοβικών αγκυλώσεων του τόπου. Ακόμη περισσότερη τόλμη θέλει σήμερα, με δεδομένες τις διεθνείς συγκυρίες. Τις συγκυρίες μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης, στα κύματα της οποίας πολλοί είδαν το τέλος του φιλελευθερισμού, το τέλος του καπιταλισμού και άλλα τέτοια συναφή. Είναι σαν το τέλος της ιστορίας του πάλαι ποτέ μέντορα των φιλελεύθερων ιδεών, Φράνσις Φουκουγιάμα, που ωστόσο δεν ήλθε ποτέ. Αντίθετα μετά από λίγο καιρό, ήλθε το τέλος αυτής ακριβώς της θεωρίας. Όπως γίνεται με καθετί καταστροφολογικό…
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διατηρώ και μία ισχυρή ακτίδα αισιοδοξίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από αυτή τη σύγχυση θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Πολιτικές απενοχοποιούνται. Κάποιες άλλες απομυθοποιούνται. Και γενικά οι μάσκες… πέφτουν.
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις ύστερες θριαμβολογίες των οπαδών της κοινωνικά ευαίσθητης Αριστεράς, των δεξιών και αριστερών δήθεν κοινωνιστών και βαθιά λαϊκιστών. Περιχαρείς ισχυρίζονται ότι δικαιώνονται οι ισχυρισμοί τους. Καταρρέει ο δαίμονας του φιλελευθερισμού και του καπιταλιστικού συστήματος. Βλέποντας χώρες όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία να προβαίνουν σε μερική κρατικοποίηση μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, τους είναι αρκετό για να πιστέψουν ότι ο κόσμος μπαίνει πλέον σε άλλη τροχιά. Ό,τι αρχίζει πια να ακολουθεί τις αρχές των «ανθρώπινων» σοσιαλιστικών καθεστώτων. Τους αρκεί που ο κόσμος μπαίνει δήθεν σε άλλη τροχιά, άσχετα βέβαια αν δεν ξέρουν καθόλου πού πρέπει να πάει.
Δεν έχω καμία διάθεση, φίλες και φίλοι, να μπω στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση για παρωχημένους ισχυρισμούς και πολιτικά συστήματα. Η ίδια η ιστορία έχει δώσει τις απαντήσεις. Τα σοσιαλιστικά καθεστώτα κατέρρευσαν συνολικά πριν από 20 περίπου χρόνια, υπό το βάρος ενός ιδεολογικού μοντέλου που κατέληγε σε μεγάλο φαγοπότι των λίγων και εκλεκτών της εξουσίας. Διότι αυτό συνεπάγεται ο κρατικός παρεμβατισμός.
Ως εκ τούτου δεν ανησυχώ. Αντίθετα είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό το μοντέλο να αναβιώσει. Οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες είναι σταθερά προσανατολισμένες στην οικονομία της αγοράς, της ανάπτυξης και του υγιούς ανταγωνισμού. Δεν θα ισχυριστώ βέβαια, ότι δεν υπήρξαν κακοί χειρισμοί. Πολλοί κακοί χειρισμοί, που ξεκίνησαν ωστόσο από μια νεοσυντηρητική αμερικανική κυβέρνηση που κατάφερε να μετατρέψει τα πλεονάσματα σε ελλείμματα και να καταποντίσει τα δημοσιονομικά της ισχυρής αμερικανικής οικονομίας του Κλίντον, εφαρμόζοντας ασύδοτες πολιτικές σκληρού κρατισμού.

Φίλες και φίλοι,
Στα καθ ημάς τώρα, η διεθνής κρίση είναι σίγουρα μείζον ζήτημα. Ακόμη πιο κρίσιμα ωστόσο είναι τα χρόνια νοσήματα της ελληνικής οικονομίας. Εκείνοι οι δεκάδες μικροί προστατευτισμοί που προσθέτουν κόστος στα προϊόντα και μαύρο χρήμα στην αγορά. Τα κλειστά επαγγέλματα, το απελεύθερο ωράριο, η απαγόρευση της συγκριτικής διαφήμισης, οι φόροι υπέρ τρίτων, τα τεράστια ελλείμματα του Δημοσίου, οι ανεξέλεγκτες κρατικές σπατάλες, ο ευνουχισμός της επιτροπής ανταγωνισμού και των ανεξάρτητων αρχών και πόσα άλλα παραδείγματα, που είμαι βέβαιος ότι θα αναλυθούν στην πορεία από τους εκλεκτούς ομιλητές του συνεδρίου σας. Ποιος φταίει λοιπόν; Η διεθνής κρίση και ο φιλελευθερισμός, λένε οι ευαίσθητοι του λαϊκισμού. Τι προτείνουν; Επιστροφή στο κράτος. Εδώ έχουμε να απαντήσουμε δύο απλά πράγματα. Πώς φταίει κάτι, το οποίο δεν ίσχυσε ποτέ; ( φιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα της πολιτικής ατολμίας και των συντεχνιών ουδέποτε εφαρμόστηκαν). Όσο για την επιστροφή του κράτους (το οποίο άπαντες χαρακτηρίζουμε θνησιγενές) έχουμε να τους πληροφορήσουμε ότι αυτό το κράτος δεν έφυγε ποτέ... Αντίθετα διογκώθηκε και η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Θα ξεκινήσω από την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, που … πρόσφατα αναθάρρησε. Ξεχνώντας τις ολέθριες συνέπειες του κρατικού παρεμβατισμού, των επιδοματικών πολιτικών και επιχορηγήσεων, την αναλγησία και την αρρωστημένη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης άρχισε να παραδίδει μαθήματα οικονομίας, που πολύ μικρή σχέση έχουν με την διεθνή πραγματικότητα και την οικονομία των αγορών. Οι ενστάσεις μου για την αναβίωση της πασοκικής πολιτείας είναι δεδομένες. Μιας πολιτείας που επέφερε καίριο πλήγμα στη χώρα με τον υδροκεφαλισμό της δημόσιας διοίκησης, με την εξαφάνιση παντός είδους ελέγχου στα δημόσια πεπραγμένα, με τη νοοτροπία του «βολέματος», με την κορύφωση της ρουσφετολογίας, των επιχορηγήσεων και της επιδοματικής πολιτικής, με τη δημιουργία πολλών ειδών από φέουδα που μεσουράνησαν επί δεκαετίες και που ακόμα και σήμερα οι πολίτες αποπληρώνουν την κυριαρχία τους. Και που σήμερα, δυστυχώς δεν έχει εναλλακτικές προτάσεις να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο, παλινδρομώντας ανάμεσα στην παρακαταθήκη του εκσυγχρονισμού και τον παλαιοπασοκισμό του λαϊκισμού.
Ταυτόχρονα ωστόσο και η σημερινή πραγματικότητα δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Και η δική μας πολιτεία, η «νεοδημοκρατική πολιτεία» αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εξαγγελιών μας. Ο μανδύας του λαϊκισμού δεν αποτινάσσεται εύκολα. Λαϊκισμός που ουδεμία σχέση έχει με την προοδευτικό κεντροδεξιό χώρο, στον οποίο εμείς ανήκουμε. Αυτόν τον χώρο που έχει σοβαρές προτάσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις και έχει αποτάξει κάθε ίχνος κρατισμού, συντηρητισμού και εσωστρέφειας.
Πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις, για δομικές αλλαγές, για επανίδρυση του κράτους. Σωστά μιλήσαμε. Καιρός όμως είναι να κάνουμε κι έναν πρόχειρο απολογισμό. Αν και ο Έλληνας πολίτης τον έχει κάνει νωρίτερα από εμάς και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο. Κάνει τον απολογισμό του κάθε φορά που παρακαλά τον εκάστοτε βουλευτή ακόμα και για ένα ράντζο στο διάδρομο του νοσοκομείου. Κάθε φορά που θέλει μία άδεια οικοδομής και καταβάλει «γρηγορόσημο». Κάθε φορά που καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους για η ρηχή του τσέπη φόρους, όταν κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν ή …απαλλάσσονται λόγω υψηλών γνωριμιών και δύναμης. Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά ακόμα παραδείγματα. Είναι παραδείγματα που αντλώ από την δική μου καθημερινότητα, όταν έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα ένα δεκανίκι να στηρίξουν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Και βέβαια, οι συνέπειες αυτής της πραγματικότητας είναι τραγικές. Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα έχει χαθεί. Και δικαιολογημένα εξελίσσεται σε πλήρη απαξίωση και περιφρόνηση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Αφού στην ανακύκλωση αυτής της μετριότητας, της ανάλγητης γραφειοκρατίας και κακοδιοίκησης, προστίθενται τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το είχα δηλώσει επανειλημμένα, φίλες και φίλοι. Δεν με χαροποιεί το γεγονός ότι επιβεβαιώνομαι. Είχα πει ευθαρσώς τότε με το σκάνδαλο της Siemens ότι σε κάθε κρίση πρέπει να επέρχεται η κάθαρση, να αποδίδονται ευθύνες, να επιβάλλονται κυρώσεις. Να οδηγηθούν οι ποινικά υπεύθυνοι στην φυλακή και οι πολιτικά υπεύθυνοι να υποστούν τη δημόσια κατακραυγή και την ατιμωτική τους έξοδο από τον πολιτικό στίβο. Πώς αλλιώς θα πείσουμε τον πολίτη ότι σεβόμαστε τους θεσμούς και ότι πρώτοι εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους; Δυστυχώς, υπερίσχυσαν τα ευχολόγια και οι ηθικολογίες.
Και κάτι επιπλέον. Ακόμα και μέσα στον ιερό χώρο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι πολιτικές συντεχνίες. Και το λέω ξεκάθαρα. Μιλώ για τις συντεχνίες στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ σπάνια έως καθόλου δεν ευδοκιμεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας ακόμα και για τις απλές παραβάσεις του ποινικού κώδικα με τις ευλογίες όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι εμείς οι βουλευτές είμαστε υπεράνω του νόμου; Και από πότε εμείς γίναμε οι αδιάφθοροι και οι ηθικοί της ελληνικής δημοκρατίας; Από πότε εμείς είμαστε υπεράνω πάσης υποψίας;
Ο Έλληνας όμως έχει αντίληψη και έχει πλέον κουραστεί. Έχει απηυδήσει. Δεν έχει ανάγκη ούτε από ηθικοδιδάσκαλους, ούτε από ηθικολογίες, ούτε από ευχολόγια. Διότι αυτά αποτελούν το νόσημα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Η σφαίρα της δημόσιας ζωής περιστρέφεται γύρω από τον αστερισμό της ηθικής, χωρίς κανείς να ξέρει πού, πάνω σε ποιο πολιτικό πρόσωπο θα κάτσει η μπίλια του επόμενου σκανδάλου. Και το χειρότερο. Για όλα μας τα προβλήματα… προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.
Η δικαιοσύνη δεν αποσείει ωστόσο, τις πολιτικές ευθύνες. Ο λαός δεν εκλέγει δικαστές για να τον κυβερνήσουν. Εκλέγει πολιτικούς. Και αυτοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες. Επανέρχομαι στην ανάγκη της άμεσης εφαρμογής του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής: οι πολιτικοί, όταν δημιουργηθούν σκιές και υποψίες για το όνομά τους, οφείλουν να απομακρύνονται. Κι αυτό για να κάνει η δικαιοσύνη απερίσπαστη το έργο της, χωρίς τη βαριά σκιά της εξουσίας και των ηχηρών ονομάτων. Την ίδια στιγμή, ο μη ανεξάρτητος από το θεσμικό του πλαίσιο θεσμός της δικαιοσύνης, μόνο δικαιοσύνη δεν είναι σε θέση να απονέμει. Ακόμη κι οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι όλο και κάποιος «Σαρτζετάκης» θα βρίσκεται πάντα, που θα ανθίσταται και θα επιθυμεί μία άλλη «διαχείριση» των πραγμάτων, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ολιγωρήσουμε. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην ουσιαστική ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης αρχής γενομένης από τις κρίσεις των δικαστών.

Φίλες και φίλοι,
Μιλάω από την πλευρά της προοδευτικής κεντροδεξιάς παράταξης, την οποία απολύτως συνειδητά σέβομαι και υπηρετώ στην ουσία της. Με ενώνει ωστόσο μαζί σας η κοινή μας πίστη στην φιλελεύθερη ιδεολογία και η έγνοια μας για τον τόπο. Τι φταίει που δεν πάμε μπροστά; Τι φταίει που οι αναγκαίες αλλαγές καθυστερούν μερικές δεκαετίες; Δεν πείθουμε φίλες και φίλοι. Δεν πείσαμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα ούτε για την καλή μας πρόθεση (αυτή αμφισβητείται λόγω των ηθικών ολισθημάτων) ούτε και για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Και αυτό διότι, έλειψε η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ των μεταρρυθμίσεων, ένα συγκροτημένο πλάνο , όπου με σαφήνεια και ακρίβεια θα περιγράφεται το πού ακριβώς θέλουμε να πάμε σαν χώρα. Και το σημαντικότερο ο τρόπος που θα μας οδηγήσει στην πραγμάτωση του οράματος.
Ιδεολογική πενία λοιπόν. Σε συνδυασμό με μεγάλη άγνοια, ανικανότητα και ανεπάρκεια .. Και ασφαλώς ιδεολογική τρομοκρατία και υστερία. Κάποιοι , ΛΙΓΟΙ, έχουν καταφέρει να κάνουν τον φιλελευθερισμό απαγορευμένη λέξη. Η κεντροδεξιά τα τελευταία χρόνια έχει αποβάλει από το λεξιλόγιό της κάθε αναφορά στην έννοια «φιλελευθερισμός». Υπό την πίεση των ακραίων στοιχείων και του λαϊκισμού βρίσκεται σε χαρακτηριστική αδυναμία να διατυπώσει ένα συγκροτημένο πολιτικό όραμα. Έτσι αρκείται σε μία ανούσια φιλολογία περί μεταρρυθμίσεων. Και αυτή η φιλολογία δεν ξεπερνά το επίπεδο των ευχολογίων.
Το χειρότερο όμως είναι ότι εγκλωβίζεται από την αριστερή φρασεολογία και τον λαϊκισμό των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Σαν να έχει στερέψει από ιδέες και από οράματα. Σαν να μην συνειδητοποιεί τις κατακλυσμιαίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των αναπτυγμένων χωρών. Κι ενώ δαιμονοποιούμε τον βασικό κορμό της φιλελεύθερης ιδεολογίας, εφαρμόζουμε ή συζητάμε να εφαρμόσουμε τον απότοκο αυτής της ιδεολογίας.
Και εδώ έρχεται ο δικός μας κρίσιμος ρόλος. Πρέπει να εξηγήσουμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και θάρρος τα αποτελέσματα του φιλελευθερισμού στην καθημερινότητα του έλληνα πολίτη. Να αναδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, που τόσο έχει συκοφαντηθεί. Να περιγράψουμε (προκειμένου μετά να υλοποιήσουμε) με αδρές γραμμές το κοινωνικό πρόσωπο της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Το πρόσωπο αυτό που απελευθερώνει τις αγορές από το κράτος, την επαχθή φορολόγηση και την ανάλγητη γραφειοκρατία.
Το κοινωνικό πρόσωπο που επικεντρώνεται στην παραγωγική αφύπνιση των μεσαίων στρωμάτων και στην ανταγωνιστικότητα των μεσαίων επιχειρήσεων, της μεσαίας τάξης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον βασικό μοχλό της ανάπτυξής της, αυτής που εμείς σήμερα με τις πολιτικές επιλογές μας συνθλίβουμε αργά και σταθερά γιατί είναι η μόνη που έχει απομείνει για να συντηρήσει το Μεγάλο Κράτος.
Το κοινωνικό μας πρόσωπο που εξασφαλίζει καλύτερη παιδεία καλύτερη υγεία, καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα μέσα από τον συνεχή έλεγχο της αποδοτικότητας των κοινωνικών δαπανών και όχι μέσα από την ανεξέλεγκτη αύξηση τους και την απομύζηση της ιερής αγελάδας του κρατικού κορβανά.
Το κοινωνικό μας πρόσωπο που σέβεται τους θεσμούς, μέσα από την εγγύηση της ανεξαρτησίας τους και την ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Το κοινωνικό μας πρόσωπο που εγγυάται την υγιή αγορά, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της κοινωνίας αποκαθιστώντας τη στέρεα σχέση της ανταγωνιστικότητας με τη δημοκρατία.
Το κοινωνικό πρόσωπο του φιλελευθερισμού που βάζει φραγμούς στις μονοπωλιακές πρακτικές και τα ολιγοπώλια του ιδιωτικού τομέα.
Εν ολίγοις δηλαδή, το κοινωνικό πρόσωπο του φιλελευθερισμού που σέβεται τον πολίτη και που έχει τη δύναμη να προστατεύσει την αγορά και την κοινωνία από τους ονομαζόμενους «5 – 6 νταβατζήδες» που θεώρησαν ότι αυτοί είναι η Ελλάδα.
Ε, η Ελλάδα δεν είναι αυτή. Είναι όλοι οι Έλληνες, είναι όλες εκείνες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Οι νέοι που με κέφι και αγώνα προσπαθούν να φτιάξουν το μέλλον τους. Όσο για τους διαβόητους νταβατζήδες νομίζω ότι κι εκείνοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους. Εμπιστεύθηκαν πολιτικούς για να διαπλεχθούν, και τώρα που οι πολιτικοί έγιναν οι ίδιοι επιχειρηματίες οι όροι στο αλισβερίσι έχουν αντιστραφεί.

Φίλες και Φίλοι,
Ο χώρος της κεντροδεξιάς, ως παραδοσιακός εκφραστής των φιλελεύθερων απόψεων της πολιτικής σκηνής, έχει τρωθεί: από τις σταλινικές, ανελεύθερες δομές της κομματικής οργάνωσης και τη διείσδυση ατόμων με ιδιοτελείς και τυχοδιωκτικούς σκοπούς στο ανώτατο κομματικό δυναμικό έως τις άτολμες πολιτικές που στέκονται στο προσωπικό κόστος και όχι το συλλογικό όφελος εις βάρος της προόδου και της ευημερίας των Ελλήνων.
Πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να αντιμετωπίσουμε τα λάθη. Να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Να ξαναβρούμε τον χαμένο, ακρωτηριασμένο φιλελεύθερο εαυτό μας.

Όποιες από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν αντιληφθούν…
Πρώτον: τη δυναμική του Φιλελευθερισμού ως μόνη επιλογή ευημερίας και προόδου,
Δεύτερον: την ανάγκη της Φιλαλήθειας και του ανοίγματος ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες προκειμένου να πεισθούν για την αναγκαιότητα και την ιδεολογία των αλλαγών.
Και τέλος: το μονόδρομο της Φιλοτιμίας ως θεμέλιο της νέας συνθήκης εμπιστοσύνης που πρέπει να συνομολογήσουμε με τους Έλληνες…

θα μείνουν στην ιστορία ως μια ακόμη οδυνηρή παρένθεση και η πολιτεία τους ένα ακόμη τρένο για τον τόπο που χάθηκε.

Φίλες και φίλοι,
Πράγματι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ας μην κακοποιούμε κατά το συμφέρον αυτή την άποψη. Τι σημαίνει αυτό; Διέξοδος δεν είναι ούτε εικοτολογίες εκλογών, ούτε τηλεοπτικοί ανασχηματισμοί του συρμού. Η κεντροδεξιά , δηλαδή με απλά λόγια όλοι οι φιλελεύθεροι Έλληνες οι ελεύθεροι πολίτες, οι αποδεσμευμένοι από παρωχημένα κομματικά στεγανά, που νοιάζονται για την ευημερία των οικογενειών τους και το μέλλον του τόπου. Αυτή είναι η κεντροδεξιά που πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την εκφράσουμε και πάλι. Αν όχι…. τότε το νερό βρίσκει πάντα τον τρόπο να διασχίσει τα διαβρωμένα χώματα…
.......
Από: http://tatoulis.blogspot.com/


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζαρντινιέρα: Τιμωρείσθε με εξάμηνη διακοπή ποτίσματος!...

O αρχιφύλακας που κλωτσούσε τον Αυγουστίνο Δημητρίου τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία.
Ο συνάδελφός του που τον ανταγωνίστηκε στα χτυπήματα τιμωρήθηκε με τετράμηνη αργία.
Ο τρίτος της παρέας, ο οποίος συμμετείχε επίσης ενεργά στον ξυλοδαρμό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ!
Οι υπόλοιποι τέσσερις κρίθηκαν αθώοι ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Συντριβανιού όπου συνέβη ο ξυλοδαρμός, αρχικά τιμωρήθηκε με 15ήμερη αργία, αλλά στη συνέχεια προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2008.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου πραγματοποίησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί αεροσκάφος της Lufthansa, λόγω ανάφλεξης κινητήρα

Είχε απογειωθεί από το Ντίσελντορφ και κατευθυνόταν προς την Τουρκία.
Η κυκλοφορία των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου διεκόπη προσωρινά και τελικά όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς τα 34,46 ευρώ που είχα στην τράπεζα το 2004 έγιναν 2,55

Μήνυμα αναγνώστη

Χωρίς να κάνω ούτε ανάληψη, ούτε κατάθεση, έχοντας δηλαδή έναν "νεκρό" λογαριασμό, τα 34,46 ευρώ που είχα αφήσει στην τράπεζα το 2004 έγιναν 2,55.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήνυσε το Θεό για τις φυσικές καταστροφές και το δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση γιατί ο Θεός είναι αγνώστου διαμονής!

Δράστης της «μήνυσης κατά του Θεού» είναι ο Αφροαμερικανός πρώην πολιτειακός γερουσιαστής της Νεμπράσκα, Έρνι Τσέιμπερς, που εκλεγόταν 38 συναπτά έτη, αλλά φέτος αποσύρθηκε από την πολιτική.
Σε μια συμβολική ενέργεια με στόχο τη θρησκευτική Δεξιά και τους κάθε λογής φονταμενταλιστές, ο ακτιβιστής πολιτικός ζήτησε να καταδικαστεί ο Θεός ως αυτουργός «θανάτων, καταστροφής και τρομοκράτησης εκατομμυρίων κατοίκων της Γης».
«Εφόσον είναι παντογνώστης και πανταχού παρών, τότε ασφαλώς έλαβε... γνώση της μήνυσης», τόνισε ο Τσέιμπερς, που σκέφτεται να συνεχίσει την... καταδίωξη του Θεού ασκώντας έφεση!
Γιατί το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη μήνυσή του λόγω του ότι ο Θεός είναι αγνώστου διαμονής!
....
Από το Έθνος ONLINE

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξαναχτύπησε" ο Τατούλης - Αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν αλλάξουν πολιτική θα καταγραφούν ιστορικά ως... οδυνηρή παρένθεση

Χαιρετίζοντας το δεύτερο συνέδριο του κόμματος της Φιλελευθερης Συμμαχίας, ο Πέτρος Τατούλης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμα είπε ότι καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις ενώ μίλησε για καθεστώς ατιμωρησίας όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα.
Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε η αναφορά του πως αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν αλλάξουν πολιτική θα καταγραφούν ιστορικά ως... οδυνηρή παρένθεση.
Πάντως, δήλωσε και ότι θα στηρίξει την Κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφρία της επόμενης Παρασκευής για την Προανακριτκή Επιτροπή...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Σαν σήμερα, το 1918 γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης ο πρώην πρωθυπουργός (1990-1993) και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.




Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε την 18 Οκτωβρίου 1918 στα Χανιά της Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την Μαρίκα Γιαννούκου με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: τη Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τον Κυριάκο.

Ο Μητσοτάκης προέρχεται από οικογένεια Κρητών με μακρά πολιτική παράδοση. Ο παππούς του Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898), επ' αδελφή γαμβρός του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε ιδρυτής του "Κόμματος των Ξυπόλητων", το οποίο αργότερα παρέλαβε από αυτόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετονόμασε σε "Κόμμα των Φιλελευθέρων". Ο γερο-Κωστής Μητσοτάκης, σύζυγος της Κατίγκως, το γένος Βενιζέλου, υπήρξε από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της εποχής του. Μετά τον θάνατό του, το 1898, η ελληνική κυβέρνηση τον τίμησε, ψηφίζοντας στη Βουλή νόμο για την απονομή τιμητικής σύνταξης στη χήρα και τα ορφανά παιδιά του.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης (1883-1944), ήταν βουλευτής Χανίων και στον Βαλκανικό Πόλεμο του 1912, ηγούμενος σώματος Κρητών εθελοντών, πολέμησε στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Ο αδελφός του πατέρα του, Αριστομένης Μητσοτάκης (1884-1941), ήταν επίσης βουλευτής Χανίων, διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην Κυβέρνηση Παπαναστασίου και αντιπρόεδρος της Βουλής. Ηγήθηκε του κινήματος που εκδηλώθηκε στα Χανιά της Κρήτης, το καλοκαίρι του 1938, εναντίον του καθεστώτος Μεταξά, μετά την αποτυχία του οποίου κατέφυγε στην Κύπρο όπου και πέθανε εξόριστος το 1941.

Αλλά και από την πλευρά της μητέρας του, ο παππούς του Χαράλαμπος Πλουμιδάκης (1866-1943), πρωτοξάδελφος του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε και αυτός βουλευτής και υπουργός την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας.



Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με βίζα θα συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε στην Αμερική – Δε μας συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων

Με βίζα θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι Έλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού η χώρα μας δε συμπεριλήφθη στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Η βίζα καταργήθηκε για τις χώρες της Βαλτικής, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Νότιο Κορέα.
Εμείς πρέπει να περιμένουμε…
Και επειδή δεν είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η αμερικανική πλευρά δεν εκπληρώσει τη δέσμευσή της να συμπεριληφθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στο πρόγραμμα κατάργησης βίζας ως το τέλος του έτους, θα λάβει μέτρα όπως για παράδειγμα την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τους κατόχους αμερικανικών διπλωματικών διαβατηρίων.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η φωτογραφία του Χίτλερ σε περίοπτη θέση σε μοναστήρι του Αγίου Όρους - Βίντεο



Σε ένα γερμανικό φιλμ του 1944 καταγράφεται επίσκεψη Γερμανών στο Άγιο Όρος.
Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες που γύριζαν την περίοδο της κατοχής, οι Γερμανοί κατακτητές προκειμένου να ανυψώσουν το ηθικό των στρατιωτών τους.
Στον τοίχο μιας Μονής, ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες βρίσκεται και αυτή του Χίτλερ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η "έκρηξη" του Πάνου Παναγιωτόπουλου το 2005

Μήνυμα αναγνώστη
….
Σας αποστέλλω συνημμένα τις δηλώσεις του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου (υπουργού απασχόλησης τότε) που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου 2005 στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ερωτώ λοιπόν… Από τότε μέχρι σήμερα τι άλλαξε;
("κλικ" για μεγέθυνση)
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η φωτογραφία του Χίτλερ σε περίοπτη θέση σε μοναστήρι του Αγίου Όρους

Πρόκειται για ένα καρέ από ένα φιλμ του 1944, από τα δεκάδες που γύριζαν την περίοδο της κατοχής, οι Γερμανοί κατακτητές προκειμένου να ανυψώσουν το ηθικό των στρατιωτών τους. Να τους κάνουν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα…
Στο φιλμ αυτό καταγράφεται επίσκεψη Γερμανών στο Άγιο Όρος.
Στον τοίχο μιας αίθουσας κάποιας μονής, ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες βρίσκεται και αυτή του Χίτλερ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πωλείται θαλαμηγός λόγω κρίσης;

Χωρίς να υπάρχει αναφορά στους λόγους του πωλητηρίου, αλλά πιθανότατα επειδή, μετά τη βαθειά χρηματοπιστωτική κρίση, πολλά πράγματα θα αλλάξουν, αναγγέλθηκε στα ΜΜΕ της Βοστώνης πως ζητείται αγοραστής για την πολυτελή θαλαμηγό του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Καρλ Άικαν, τη «Starfire».
Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής με πολλές ανέσεις, για 12 συνολικώς καλεσμένους, μοιρασμένους σε έξι ευρύχωρες καμπίνες, δεδομένου ότι το μήκος του αγγίζει τα 59 μέτρα!
Ο μεσίτης στην αγοραπωλησία της πολυτελούς θαλαμηγού, θα είναι ο "Οίκος Νόρθροπ και Τζόνσον".
Ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού αρνήθηκε να κάνει σχόλια για την πώληση της θαλαμηπόλου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πότε και γιατί οι μοναχοί του Αγίου Όρους ικέτευαν το Χριστό να παράσχει στο Χίτλερ υγεία και μακροημέρευση προς όφελος του ένδοξου γερμανικού Έθνους

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 26 Απριλίου 1941. Γράφτηκε δηλαδή μια μέρα προτού μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Οι ηγούμενοι «παρακαλούν θερμώς» το Χίτλερ να αναλάβει την προστασία και την κηδεμονία τους.
Στο τέλος της επιστολής τους ικετεύουν τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό να παράσχει στο Χίτλερ υγεία και μακροημέρευση προς όφελος του ένδοξου γερμανικού Έθνους.
Ο Θεολόγος Γιώργος Μουστάκης, είναι αυτός που ανακάλυψε και μετάφρασε αυτήν την επιστολή, από το γερμανικό περιοδικό «Σύνθημα» το οποίο βρήκε σε ρωσικό μοναστήρι το 1963.
.
Η γνησιότητα αυτής της επιστολής επιβεβαιώνεται και από την επίσημη έκδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το βιβλίο «Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή».
Στο βιβλίο αυτό, αποκαλύπτεται ότι η επιστολή συντάχθηκε με την υπόδειξη Γερμανού ταγματάρχη, ενώ η συγκεκριμένη στάση των Αγιορειτών αποδίδεται στη βουλγαρική απειλή.
......
Διαβάστε την επιστολή των Αγιορειτών προς το Χίτλερ:
...
Συνεχίζεται...

Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον
.

Εξοχότατε,

Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.

Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ην ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μέν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών. Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών καί Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος(882), Ιωάννου Τσιμισκή(972), Κωνσταντίνου Μονομάχου(1046), Στεφάνου Δουσάν(1346) καί άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τά κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.

Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως καί Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.


Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ψωμιάδης απεργεί την ερχόμενη Τετάρτη

Κλείνει τη νομαρχία Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τετάρτη διεκδικώντας κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής στέγης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η Νομαρχία μας είναι στην άγονη γραμμή. Επειδή ανήκω στους απροσκύνητους, επειδή δεν προσκυνάω κανέναν, δεν είμαι πειρατής, εγώ θα συνεχίσω να διεκδικώ επιπλέον χρήματα για τη σχολική στέγη. Αυτό το νόημα έχει το κλείσιμο της Νομαρχίας μας την ερχόμενη Τετάρτη».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο από επίθεση νεαρών σε πάρτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ



Βίντεο αναγνώστη
.....
Από επίθεση νεαρών σε πάρτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή της δημάρχου Βέροιας στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την εκπομπή του σχετικά με την υπόθεση Άλεξ

Μήνυμα αναγνώστη
……

Η παρακάτω επιστολή έχει αναρτηθεί στο blog της Νατέλας…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Βέροια 16 Οκτωβρίου 2008
Αρ. Πρωτ. 306
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση Μητροπόλεως 46
Τ.Κ. 59100
Τηλέφωνο 23313 50506
Fax 23310 22330
ΠΡΟΣ : κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Ως Δήμαρχος της Βέροιας, σας διαβεβαιώ ότι μπορώ να εκφράσω με ακρίβεια και πιστότητα τα αισθήματα των συμπολιτών μου, μετά την σειρά εκπομπών σας για το θέμα της εξαφάνισης του Άλεξ: απορία, έκπληξη, στεναχώρια και - γιατί όχι - οργή.
Η απορία δημιουργείται εξ αιτίας της χρονικής στιγμής που επιλέξατε να ασχοληθείτε με το θέμα, μετά από 32 μήνες μη ενασχόλησης. Η δίκη διεξάγεται ήδη, οι κανόνες, γραπτοί και άγραφοι απαιτούν σεβασμό, εμπιστοσύνη στους δικαστές, αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα, από όλους.
Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν επηρεάζεται από αβασάνιστους ισχυρισμούς ή υποθέσεις τηλεθαμώνων - μόνο τα στοιχεία της δικογραφίας έχουν σημασία. Προς τι λοιπόν οι εκπομπές;
Βεβαίως, η αλήθεια, όλη ή μέρη της, δεν βρίσκεται στα λεγόμενα των τηλεοπτικών στούντιο αλλά εδώ, στην πόλη μας, όπου η ερευνητική δημοσιογραφία έχει το πεδίο της. Θα μπορούσατε να το κάνετε, όπως - μέχρι τώρα - το έκανε η κυρία Νικολούλη, και να καταθέσετε τα ευρήματα στον Εισαγγελέα, όπως αυτή.
Θα σας ήμασταν ευγνώμονες.
Η έκπληξή μας, που μεγαλώνει από εκπομπή σε εκπομπή, έχει να κάνει με την επίθεση στο πρόσωπο της τραγικής μάνας. Είναι μία επίθεση που ξεκίνησε αργά και διαβρωτικά, εσχάτως γίνεται κατά κύματα...
Δεν θα σας έχει διαφύγει της προσοχής κύριε Τριανταφυλλόπουλε, ότι η Νατέλα έχει επιλέξει την έννομη και άψογη στάση. Δεν παρεμβαίνει, δεν απαντά στις επιθέσεις, δεν προσπαθεί να επηρεάσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Προς τι άλλωστε; Αυτό όμως, ας μην εκληφθεί ως αδυναμία.
Η Νατέλα δεν είναι μόνη της. Κάθε άλλο: όλη η πόλη πονά μαζί της, είναι δίπλα της.
Υποσχέθηκα δημόσια, μπροστά στους συμπολίτες μου, ότι θ' ανεβώ τον Γολγοθά μαζί της. Κι' αυτό κάνω. Και το κάνω, το κάνουμε εδώ στην Βέροια, γιατί γνωρίζουμε άριστα ποια είναι η Νατέλα, σαν μητέρα, σαν δασκάλα, σαν προσωπικότητα, και είμαστε περήφανοι γι' αυτήν. Σας θυμίζω ότι ανακηρύχθηκε από τον Τύπο "Πρόσωπο της χρονιάς " για το 2006, για τα μαθήματα αξιοπρέπειας και ηθικής που παρέδωσε στην τρικυμισμένη κοινωνία μας.
Ας τη σεβαστούμε, όσοι δεν τη βοηθάμε...
Η στεναχώρια, δημιουργείται, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, επειδή, με τον λόγο, τον τρόπο και - ενίοτε - την διάθεση ορισμένων, από το πολυπληθές κάθε φορά, πάνελ σας, αναβιώνουν συνθήκες ζόφου και ηθικού πανικού, παρόμοιες μ' αυτές που ζήσαμε το 2006.
Ζητήματα χιλιοειπωμένα, επαναφέρονται. Άνθρωποι αμφίβολης νοητικής ικανότητας και ψυχικής κατάστασης προσφέρουν "μαρτυρίες " που γίνονται άξονας συγγραφής βιβλίου, άλλοι, σπεύδουν προς την δημοσιότητα παντί τρόπω και μέσω...

Όμως, το κεντρικό πρόσωπο, είναι η κυρία Αντωνοπούλου, για την αντιφατικότητα των ισχυρισμών της οποίας είμαι αυτόπτης μάρτυς, εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δημαρχείο.

Η κυρία αυτή, η οποία όπως γνωρίζω εγκαλείται από την μητέρα του Άλεξ για απιστία τόσο ενώπιον των Δικαστηρίων, όσο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσήλθε στην εκδοχή της απαγωγής, αφού προηγουμένως διατείνονταν παντού ότι ο Άλεξ είναι σίγουρα νεκρός ( διάλεξη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση), πιέζοντας μάλιστα τη Νατέλα να το αποδεχτεί και προκαλώντας της νευρική κρίση (Δημαρχείο Βέροιας).
Αυτή η αντιφατική γυναίκα, που - με τη βοήθεια εκτάκτως δημοσιογραφούντων τοπικώς - τόσο κακό έκανε στην πόλη μας, είναι καιρός να συγκρατηθεί.
Έχοντας προδώσει την εμπιστοσύνη της Νατέλας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα ν' ασχολείται μαζί της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Το μυστήριο που περιέβαλε την υπόθεση και πήρε εφιαλτικές διαστάσεις, ανατροφοδοτείται συνεχώς με αποτέλεσμα πολλά κέρδη. Η υπόθεση Άλεξ πλούτισε πολλούς. Η Νατέλα δεν συνεργάστηκε, δεν υπέκυψε, δεν συνήργησε. Ζει από τον μισθό της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Επέλεξα να μιλήσω για όλα αυτά με την γλώσσα της μάνας, του συμπολίτη, του απλού ανθρώπου. Μας έτυχε η πρώτη μεγάλη συμφορά στην χώρα - αποτέλεσμα της παιδικής βίας και εγκληματικότητας. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις. Το κάνουμε ήδη εδώ και καιρό με επιστημονικά συνέδρια (Απρίλιος 2007 ), πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ( ολόκληρο το 2008 ), αλλά κυρίως με την δημιουργία Δικτύου για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο, των κακοποιημένων γυναικών, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Όλοι οι σύλλογοι εθελοντών που υπήρχαν, αλλά και αυτοί που είναι γεννήματα των γεγονότων και της νέας εποχής ("Πρωτοβουλία για το Παιδί ", "Έρασμος ") συνεργάζονται με τις Δομές του Δήμου. Η σκύλευση της πόλης πρέπει να σταματήσει. Οποιος θέλει να βοηθήσει, ιδού η Βέροια.Εμείς θα συνεχίσουμε, βέβαιοι ότι τόσο η τραγική μάνα, όσο και η πολύπαθη πόλη μας, θα λουστούν σύντομα στο φως της Κάθαρσης.
Σήμερα η πόλη γιορτάζει την Απελευθέρωσή της.
Εμείς εδώ λέμε σ' όλους Χρόνια Πολλά.ΦιλικάΗ Δήμαρχος της ΒέροιαςΧαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδου

http://natela-veria-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαρτυρία σοκ Σύρου που έγινε "δωρητής" έναντι αμοιβής στην Κύπρο - Έτσι πούλησα τον νεφρό μου...

Συγκλονίζει την Κύπρο η είδηση ότι ένας Σύρος, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα συμφώνησε να πωλήσει τον ένα του νεφρό σε Κύπριο νεφροπαθή για περίπου 40 χιλιάδες ευρώ.
H μεταμόσχευση έγινε πριν από ένα χρόνο σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Κύπρου, χωρίς οι γιατροί να γνωρίζουν ότι επρόκειτο περί αγοραπωλησίας, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».
Σύμφωνα με το χειρουργό, που έκανε τη μεταμόσχευση, ο λήπτης μετέβη στο κέντρο ως ασθενής, φέροντας μαζί του και έναν αλλοδαπό από τη Συρία, ο οποίος δήλωσε ότι δώριζε το νεφρό του, επειδή δεν ήθελε να υποφέρει ο νεφροπαθής.«Τους εξήγησα», λέει ο γιατρός, «ότι η δωρεά οργάνου είναι αλτρουιστική ενέργεια και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει οικονομικό όφελος. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι μας ξεγέλασαν και είχαν συμφωνήσει κάποιο ποσό», υποστηρίζει.Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Σύρος δότης είπε ότι αρχικά εισέπραξε τις 8 χιλιάδες λίρες και αργότερα άλλες χίλιες λίρες. Τέσσερις μέρες μετά την αφαίρεση του νεφρού του, βγήκε από το νοσοκομείο και έκτοτε, όπως είπε, δεν μπορεί να εργαστεί κανονικά.«Με ξεγέλασαν και με πέταξαν σαν σκύλο», είπε χαρακτηριστικά.Τώρα, η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια, όπου, όμως, κατηγορούμενοι θα είναι και οι δύο εμπλεκόμενοι, και ο λήπτης και ο δότης, αφού η αγοραπωλησία οργάνων απαγορεύεται αυστηρά.
Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου επεσήμανε ότι το εμπόριο οργάνων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα διεθνώς και γι' αυτό, τόνισε, πρέπει να παταχθεί.
........
Περισσότερα: Εφημερίδα "Πολίτης" Κύπρου"


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς μετρό σήμερα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό από τις 12 και τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 2 και τέταρτο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κτηματολόγιο: Σιωπηρή παράταση

To «πράσινο φως» για την προσκόμιση δικαιολογητικών σχετικά με το Kτηματολόγιο, ακόμη και μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Οκτωβρίου έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ με τη μέθοδο των ραντεβού.
Προϋπόθεση είναι μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν παραλάβει το αποδεικτικό κατάθεσης του φακέλου τους.
Τα γραφεία κτηματογράφησης θα λειτουργήσουν αύριο, αλλά και την επόμενη Κυριακή στις 26 του μηνός, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διπλό φονικό για καυσόξυλα

Διπλό φονικό στο χωριό Σπήλιο της Καστοριάς, όταν ένας 69χρονος σκότωσε μάνα και γιο, για μερικά καυσόξυλα. Θύματα είναι μια 60χρονη και ο 37χρονος γιος της με τους οποίους καυγάδισε ο δράστης γιατί θεώρησε ότι του έκλεβαν τα ξύλα και τους πυροβόλησε με μία καραμπίνα. Μετά το φονικό ο δράστης πήγε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε στις αρχές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...