Ειδήσεις

20 Οκτ 2008

Η δικαίωση των απανταχού ουφολόγων; - Αμερικανικά αεροσκάφη είχαν λάβει εντολή να καταρρίψουν UFO κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου!

Δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έλαβαν τη διαταγή να καταρρίψουν ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (UFO) επάνω από την αγγλική εξοχή κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, σύμφωνα με τα στοιχεία απόρρητων φακέλων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Ο πιλότος Μίλτον Τόρες, 77 ετών σήμερα που ζει στο Μαϊάμι, δήλωσε ότι απείχε λίγα δευτερόλεπτα από την εκτόξευση 24 ρουκετών εναντίον ενός αντικειμένου που εκινείτο ακανόνιστα και άφηνε στο ραντάρ ίχνος "μεταγωγικού αεροσκάφους". Το αντικείμενο έμενε κατά διαστήματα ακίνητο στον ουρανό, πριν αναπτύξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 12.000 χλμ/ώρα.
Μετά το συναγερμό, ένα σκιώδες πρόσωπο είπε στον Τόρες ότι δεν πρέπει ποτέ να μιλήσει για το περιστατικό , και εκείνος το κράτησε μυστικό για περισσότερα από 50 χρόνια.
……
Συνεχίζεται…


Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα

Η ιστορία του περιλαμβάνεται σε δεκάδες αναφορές για εμφανίσεις UFO που περιέχονται σε φακέλους του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι παραδόθηκαν σήμερα στην υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων.

Σε γραπτή αναφορά του ο Μίλτον Τόρες, τότε απλός σμηναγός, περιγράφει πώς απογείωσε το αεροσκάφος F-86 D Sabre με καλό καιρό από την βρετανική αεροπορική βάση του Μάνστον, στο Κεντ τον Μάιο 1957.
"Ήμουν ένας απλός σμηναγός και είχα πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Αισθανόμουν σαν άνθρωπος με ένα πόδι σε διαγωνισμό κλωτσιάς", γράφει.
"Η διαταγή ήταν να εκτοξεύσω δέσμη ρουκετών εναντίον ενός UFO. Εκανα πιστοποίηση και επέλεξα 24 ρουκέτες. Το ίχνος του στόχου στο ραντάρ αναφερόταν σε μεταγωγικό αεροσκάφος. Όσο μεγαλύτερο είναι το αεροσκάφος , τόσο ευκολότερο είναι να «εγκλωβιστεί» στο ραντάρ. Αυτό το ίχνος σχεδόν αυτοεγκλωβίστηκε".
Την τελευταία στιγμή το αντικείμενο εξαφανίσθηκε από την οθόνη του ραντάρ και η καταδίωξη ματαιώθηκε.
Ο πιλότος επέστρεψε στη βάση του και έδωσε κατάθεση την επομένη σε ένα πρόσωπο που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και έμοιαζε με "καλοντυμένο πωλητή της ΙΒΜ".
"Με απείλησε με κατηγορία για παραβίαση εθνικής ασφαλείας εάν έλεγα ο,τιδήποτε", γράφει.

Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνεται εξήγηση του περιστατικού, το οποίο συνέβη σε περίοδο υψηλής έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πολεμικά αεροσκάφη στις βρετανικές βάσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού για πιθανή σοβιετική επίθεση.
Ο Τόρες δηλώνει ότι περίμενε 50 χρόνια για μια εξήγηση. "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνη τη νύκτα έλαβα διαταγή να ανοίξω πυρ πριν απογειωθώ. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν", λέει.
Ο ειδικός για τα UFO Ντέιβιντ Κλαρκ δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μέρος μυστικού αμερικανικού προγράμματος για την κατασκευή αεροσκάφους φαντάσματος στις οθόνες των ραντάρ για να δοκιμασθεί η σοβιετική αντιαεροπορική άμυνα.
"Ίσως αυτός ο πιλότος να είδε κάποιου είδους πείραμα ηλεκτρονικού πολέμου ή ίσως να επρόκειτο για UFO. Πάντως, κάτι πολύ ασυνήθιστο συνέβη", πρόσθεσε.


ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δύο νεκροί από σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο και από τα δελτία "ειδήσεων" ούτε κουβέντα;

Μήνυμα αναγνώστη
......
Ακούμε στο δελτίο ειδήσεων του Alter, λίγο πριν το κεντρικό του Χατζηνικολάου, ότι έχουμε δυο νεκρούς από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ στην Άρτα.
Και ότι αιτία είναι μάλλον η προσπάθεια που έκανε το ΙΧ να κάνει αναστροφή στην Εθνική Οδό.
Ο παρουσιαστής «κόβει» τη ρεπόρτερ γιατί πρέπει να πάει σε διαφημίσεις.
Το δελτίο πριν το κεντρικό έχει τελειώσει.
Ξεκινούν τα κεντρικά δελτία και ούτε στο Mega, ούτε στο Alter, ούτε στον Antenna, ούτε στον Alpha ακούμε κάτι.
Τι σόι ειδήσεις είναι αυτές που μας λέτε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ταινία «Για τα μάτια σου μόνο», ο Τζέιμς Μποντ και οι μοναχοί στα Μετέωρα

Σαν σήμερα το 1980 ξεσηκώθηκαν οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο».
Οι ανάγκες του «γυρίσματος» ήθελαν το Τζέιμς Μποντ, προκειμένου να νικήσει τις δυνάμεις του κακού, να σκαρφαλώνει σε ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, αυτό του Αγίου Βαρλαάμ το οποίο είχε μετατραπεί σε κρυσφήγετο του κακού Κριστάτου.
Οι μοναχοί εξοργίστηκαν και κάλυψαν τα κτίρια των μοναστηριών με αδιαφανές πλαστικό για να τα προστατέψουν από την ιερόσυλη κάμερα των Άγγλων τεχνικών.

Σύμφωνα μάλιστα, με τους βρετανικούς «Times», οι καλόγεροι προσπάθησαν να «σαμποτάρουν» τα γυρίσματα κρεμώντας και την... μπουγάδα τους εν μέσω κοντινών πλάνων.

Παρά τις παρεμβάσεις, η σκηνή αναρρίχησης γυρίστηκε και στην ταινία διαρκεί δέκα λεπτά στη διάρκεια των οποίων ο σωσίας του Ρότζερ Μουρ κινδυνεύει να πέσει τέσσερις φορές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση τον αναγνώστη που λέει πως είμαστε «παπαγαλάκια» του Ρουσόπουλου: Το μοναστήρι να 'ναι καλά κι από πρωθυπουργούς...

Απάντηση τον αναγνώστη που λέει πως είμαστε «παπαγαλάκια» του Ρουσόπουλου και μας παραπέμπει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ψάχνει δημοσιεύματα τα οποία θα αποδεικνύουν εμπλοκή και του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Τι να κάνουμε που ο Εφραίμ πηγαινόφερνε την Αγία Ζώνη από σπίτι σε σπίτι; Ψέματα είναι;
.............
ΕΚ



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Bρετανός σεφ, ο οποίος δολοφόνησε τον εραστή του και αφού τεμάχισε το σώμα του, το μαγείρεψε και το έφαγε!

Πρόκειται για τον 36χρονο Άντονι Μόρλεϊ, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μαχαίρωσε τον 33χρονο Ντάμιαν Όλντφιλντ αφού προηγουμένως κοιμήθηκε μαζί του. Το έγκλημα διαπράχθηκε στην πόλη Λιντς τον περασμένο Απρίλιο.
Ο δράστης, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί την ενοχή του, παραδέχθηκε το έγκλημα ισχυριζόμενος ότι φοβόταν πως θα έπεφτε θύμα βιασμού από τον Όλντφιλντ.

"Όχι μόνον δολοφόνησες το θύμα σου κόβοντάς του το λαιμό και μαχαιρώνοντάς το, αλλά το τεμάχισες, το μαγείρεψες και έφαγες ένα κομμάτι του"."Πριν από την υπόθεση αυτή είχα συσχετίσει τον κανιβαλισμό με πολύ παλαιότερες εποχές, με την ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Όχι πια. Εσύ βυθομέτρησες μια άβυσσο που σπάνια συναντάμε στο δικαστήριο", είπε ο δικαστής Τζέιμς Στιούαρτ ανακοινώνοντας την ποινή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

24ωρο "λουκέτο" θα βάλουν στα καταστήματά τους οι έμποροι την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση στο αυτοκίνητο του Κυριάκου Βελόπουλου

Πριν από λίγο άγνωστοι έσπασαν με λοστούς και πέτρες τα τζάμια του αυτοκινήτου του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.
Ο βουλευτής είχε σταθμεύσει το όχημά του επί της οδού Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεάστυ», όπου θα παρευρισκόταν σε εκπομπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ιδιωτικό και όχι για το βουλευτικό του αυτοκίνητο.
.....
Από: www.zougla.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Κλείνω το φροντιστήριό μου εξαιτίας της κατάργησης του αφορολόγητου"

Μήνυμα αναγνώστη

......
Είμαι ιδιοκτήτρια μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και συγκεκριμένα φροντιστηρίου ξένων γλωσσών.
Αποφάσισα να κλείσω την επιχείρηση αυτή και να βρω άλλο τρόπο για να ζήσω διότι τα νέα φορολογικά μέτρα του «κράτους-εχθρού μου» ήταν το κερασάκι στην τούρτα των όλων όσων έχω αντιμετωπίσει έως σήμερα προσπαθώντας να επιβιώσω και να διασφαλίσω τους μισθούς των τριών μου υπαλλήλων.
Η επιχείρηση αυτή για μένα αποτελούσε έως σήμερα πηγή εσόδων ισοδύναμων με ένα μισθό της τάξεως των 900-1000 ευρώ μηνιαίως και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα έσοδα τα κατάπιναν τα έξοδα με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν χρήματα για να μπορώ καν να πληρώσω κάποιον για να βάψει (!!!) τους τοίχους μου κάθε Αύγουστο.
Συνέχιζα όμως τόσα χρόνια να παλεύω πιστεύοντας ότι μελλοντικά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Κακώς το πίστευα αυτό!
Τώρα το κράτος έρχεται να με καταληστέψει ακόμα περισσότερο και με φορολογεί από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ!!!
Δηλαδή αντί για το αφορολόγητο των 10.500 το χρόνο (= 875 ευρώ το μήνα χωρίς φόρο), τώρα πρέπει να δίνω 1050 ευρώ το χρόνο (=87,5 ευρώ το μήνα) επιπλέον επειδή το κράτος θεωρεί ότι μου περισσεύουν και ότι του τα χρωστάω.
Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιος υπάλληλος με τέτοιο μισθό πληρώνει τόσα λεφτά στην εφορία;
Σε τι διαφέρω εγώ από εκείνους;
Γιατί το κράτος προσπαθεί να με εξοντώσει;
Γιατί εγώ να συνεχίσω να ταΐζω υπαλλήλους συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας;
Γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει αυτή μου την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο;
Αν εγώ κι άλλοι τόσοι μικρομεσαίοι κλείσουν και πάνε να γίνουν υπάλληλοι, ποιος θα μείνει για να απασχολεί τον κόσμο που δουλεύει αυτή τη στιγμή στις επιχειρήσεις τους; Ποιος θα μείνει για να απασχολήσει τους ίδιους; Το Δημόσιο; Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ποσώς τους ενδιαφέρει αν θα δώσουν ένα χιλιάρικο ευρώ παραπάνω το χρόνο;
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι που κατακλέβουν την εφορία και δεν "μασάνε" να δώσουν 1000 επιπλέον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπόμνημα Εφραίμ - "Τελώ εν τη πεποιθήσει ότι σε καμιά παράνομη ή αθέμιτη ενέργεια δεν έχω συμμετάσχει σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση"

Από την πλευρά του, ο ηγούμενος Εφραίμ στο υπόμνημα που κατέθεσε στον κ. Κανελλόπουλο, αναφέρει: «Για την εξέλιξη της δικαστικής διαφοράς μεταξύ της Ιεράς μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με τη λίμνη Βιστωνίδα και τις περί αυτήν εκτάσεις ενημερώθηκα από τον πατέρα Αρσένιο Βατοπαιδινό, ο οποίος συμμετέσχε ως μάρτυς στη δίκη ενώπιον του Πρωτοδικείου Ροδόπης και είχε επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της υποθέσεως.
Ο πατήρ Αρσένιος μού ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την πρόεδρο του δικαστηρίου, λόγω της έντονης φημολογίας που ετροφοδοτείτο από διαφόρους εχθρικώς προς την ιερά μονή διακείμενους παράγοντες περί αρνητικού για την ιερά μονή αποτελέσματος της «διασκέψεως» του δικαστηρίου.
Εδήλωσα τότε προς τον πατέρα Αρσένιο ότι σε επόμενο τηλεφώνημά του προς την κ. πρόεδρο, αν υπάρξει, θα επιθυμούσα να εκφράσω προσωπικώς, ως έχων την ευθύνη για την πνευματική καθοδήγηση της ιεράς μονής, τον απόλυτο σεβασμό της ιεράς μονής προς το υψηλό έργο της κ. προέδρου και του δικαστηρίου.
Τούτο πράγματι έπραξα σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του πατρός Αρσένιου με την κυρία προέδρου. Στα ανωτέρω εξαντλείται η ανάμιξή μου στην υπό συζήτηση υπόθεση, η οποία τελικώς τερματίστηκε με κοινή δήλωση των διαδίκων μερών για την μη έκδοση αποφάσεως.
Τελώ γι' αυτό εν τη πεποιθήσει ότι σε καμιά παράνομη ή αθέμιτη ενέργεια δεν έχω συμμετάσχει σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση».
.........
Διαβάστε περισσότερα


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει ο Αρσένιος στο υπόμνημά του

Στο υπόμνημά του, ο κ. Αρσένιος υποστηρίζει: «Έλαβα μόνος μου την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με την κ. Ψάλτη, λόγω της γνώσεως που είχα για την υπόθεση (είχα εξεταστεί ως μάρτυρας στο ακροατήριο την 5.10.2003) και της εξοικειώσεώς μου με τα νομικά (λόγω των σπουδών μου στη Νομική Θράκης).
Ο θεμιτός, όπως ακραδάντως πίστευα, σκοπός των τηλεφωνημάτων μου προς την κ. Ψάλτη ήταν να διερευνήσω αν τυχόν υπήρχαν σημεία της υποθέσεως, που έχρηζαν διευκρινίσεως από την πλευρά της ιεράς μονής και να επισημάνω τους παλαίφατους τίτλους της ιδιοκτησίας της ιεράς μονής, ενόψει της πολυπλοκότητας της υπόθεσης.
Επίσης, εξέφρασα προς την κ. Ψάλτη την απορία μου για το γεγονός ότι οι ανωτέρω παράγοντες (πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Ροδόπης, Αλεξανδρουπόλεως και Ξάνθης και μητροπολίτης Ξάνθης) εδήλωναν ότι γνώριζαν το περιεχόμενο της εισήγησης ή το αποτέλεσμα της διάσκεψης του δικαστηρίου.
Σε συνομιλία μου με τον καθηγούμενο της ιεράς μονής Βατοπαιδίου, γέροντα Εφραίμ, ανέφερα την πρωτοβουλία που είχα λάβει, και εκείνος πρότεινε σε επόμενο τηλεφώνημά μου προς την κ. Ψάλτη (αν υπάρξει) να συνομιλήσει τυπικά με την ίδια, ως έμπρακτη έκφραση του σεβασμού της ιεράς μονής προς το λειτούργημά της, πράγμα που έγινε χωρίς ο γέρων Εφραίμ να αναφερθεί περαιτέρω στην υπόθεση, την οποία άλλωστε γνώριζε σε αδρές γραμμές και της οποίας την εκδίκαση δεν είχε παρακολουθήσει.
Στα παραπάνω περιορίζεται η δραστηριότητά μου για την υπό συζήτηση υπόθεση η οποία τελικώς τερματίστηκε με κοινή δήλωση των διαδίκων μερών για τη μη έκδοση αποφάσεως με την διαδικασία που περιγράφεται στην κατάθεση του κ. Χειμώνα κατόπιν θετικής εισηγήσεως με ημερομηνία 14.6.2004 του αρμοδίου νομικού συμβούλου προς το β' τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και απόφαση του εν λόγω τμήματος (πρακτικών υπ'αριθμ. 3058)».
.....
Διαβάστε περισσότερα




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αποκαλυπτική κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη του Άλεξ

Μια νέα αποκαλυπτική μαρτυρία προσκόμισε στο δικαστήριο η Αγγελική Νικολούλη. Πρόκειται για τα όσα της είπε πρόσωπο από το ευρύτερο περιβάλλον του Ρουμάνου ανηλίκου. Ο μάρτυρας επιβεβαιώνει πως ο μικρός Ρουμάνος του εκμυστηρεύτηκε ότι διέπραξε με τα άλλα παιδιά το έγκλημα. Ο μάρτυρας είπε στην δημοσιογράφο πως η οικογένεια του ανήλικου Ρουμάνου προσπαθούσε από την πρώτη στιγμή να βρει τρόπους που θα βοηθούσαν τον ανήλικο με την παραβατική συμπεριφορά να πέσει «στα μαλακά».

Η Αγγελική Νικολούλη μετέφερε την μαρτυρία ενός εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων ο οποίος 40 ημέρες μετά την εξαφάνιση της είπε, πως τον Άλεξ τον σκότωσαν πολλοί και προσπάθησαν να τον εξαφανίσουν.
Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπλοκή των ενηλίκων από το οικογενειακό περιβάλλον των κατηγορουμένων στην υπόθεση που προσπάθησαν να συγκαλύψουν την δολοφονία.
Η δημοσιογράφος ανέλυσε τα βήματα της δημοσιογραφικής έρευνας, εξιστόρησε τις μαρτυρίες που συνέλλεξε από τους πρωταγωνιστές ανηλίκους αλλά και βασικούς μάρτυρες που φώτισαν την υπόθεση και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα λάμψει η αλήθεια στο δικαστήριο.
……

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα τραγούδι, ένα βίντεο και ένα blog για το θρυλικό Κανέλο, το σκύλο "μασκότ" του Πολυτεχνείου

Έγινε τραγούδι, blog (http://kanelos.blogspot.com/), σύνθημα και η ιστορία του, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του, κυκλοφορεί ακόμη από mail σε mail αλλά και σε πολλά sites του ίντερνετ, προκαλώντας εκατοντάδες διαδικτυακά σχόλια.

Πρόκειται για τον Κανέλο, τον αδέσποτο σκύλο «μασκότ» του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, που επί πολλά χρόνια συνόδευε τους φοιτητές στις πορείες και σύχναζε μαζί τους στα Εξάρχεια.

Σκύλος- σύμβολο των αντεξουσιαστών, πρωτοστατούσε στις συγκεντρώσεις τους στους δρόμους της Αθήνας και όποτε γίνονταν επεισόδια οι αστυνομικές δυνάμεις τα έβρισκαν σκούρα.
…………
Ο «θρύλος» λέει ότι ο Κανέλος «μισούσε ό,τι είχε να κάνει με εξουσία και αστυνομία», όπως αναφέρεται στο mail που έχει τίτλο «ένας σπουδαίος αγωνιστής» και περιγράφει την ιστορία του. Μάλιστα, λέγεται πως τραυματίστηκε σε μία πορεία «από τα ΜΑΤ ύστερα από ρίψη χημικών» και έμεινε παράλυτος στα πίσω πόδια. Οι φίλοι του τον φρόντιζαν αλλά κάποιοι άλλοι τον μετέφεραν στο κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο. Τότε μάλιστα- τον Ιούνιο του 2007- είχε οργανωθεί διαδικτυακή κινητοποίηση από τους φοιτητές προκειμένου να επιστραφεί ο Κανέλος στο Πολυτεχνείο.

Οι φοιτητές, όπως τονίζεται στο mail, τον βρήκαν παραμελημένο και εξαντλημένο και τον πήραν ξανά μαζί τους στο Πολυτεχνείο ενώ στις τελευταίες του στιγμές τον φρόντισε μία οικογένεια που τον είχε πάρει σπίτι της.
Ενδεικτικό του πόσο αγαπητός ήταν, είναι ότι ακόμη και σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που γράφουν σχόλια στο Ίντερνετ για το τραγούδι («Ο Κανέλος») που είχε γράψει γι΄ αυτόν, το 2006, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. Ένα απ΄ αυτά γράφει: «Καλό ταξίδι. Ακόμα κι εκεί που πας να είσαι μάχιμος όπως ξέρεις. Αντίο».
Μερικοί στίχοι από το κομμάτι λένε: «Θα μιλήσω για τον σκύλο τον Κανέλο που χει μια καρδιά και τέσσερα ποδάρια/ Που γυρίζει στα Εξάρχεια τα βράδια και όλοι τον σέβονται, του βγάζουν το καπέλο/ Στη γωνιά Πολυτεχνείου και Πατησίων- κυνηγούσε λένε έναν ασφαλίτη και μια μέρα εθεάθη στο Θησείο να γυρνά με μια σκυλίτσα από σπίτι/ Ένα τραγούδι για τον σκύλο τον Κανέλο που με δάγκωσε μα τον καταλαβαίνω. Υποστήριξε την άποψη με πάθος. Ό,τι είχα πάρει τη ζωή μου λάθος».

Μορφή των Εξαρχείων
Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο τραγουδοποιός, «εδώ και πολλά χρόνια συχνάζω στα Εξάρχεια και ο Κανέλος ήταν από τα αγαπημένα αδέσποτα της περιοχής. Ήταν σαν γείτονας, σαν άνθρωπος». Προσθέτει όμως ότι και το τραγούδι αλλά και ο Κανέλος έχουν ένα βαθύτερο νόημα. «Εκφράζουν μία προσπάθεια να μην αλλάξει η ταυτότητα των Εξαρχείων που είναι κάπως διαφορετική αλλά συνάμα υποβαθμισμένη». Γι΄ αυτό και ο στίχος «... Κι ούτε αγγίζει όσα κόκαλα πετάνε/ Όλοι αυτοί που ασχημαίνουν τη ζωή μας». Θέλει να δείξει, λέει, ότι κάποιοι παίρνουν αποφάσεις αγνοώντας τους κατοίκους. «Χρειάζεται κάθε γειτονιά να έχει τους ήρωές της. Ο Κανέλος είναι το σύμβολο της μάχης για τη ζωή στους δρόμους, για τη ζωή στην πόλη».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το… «κελί του Ρουσόπουλου», το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και τα σχόλια των αναγνωστών μας

Το μήνυμα του αναγνώστη που δημοσιεύσαμε το πρωί υποστηρίζει ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το οποίο αναφέρεται σε συγκεκριμένο κτίριο στο Βατοπέδι, είναι αναληθές.



Ο ΜΥΘΟΣ: "Γνωρίστε το Βατοπέδιο μέσα από τέσσερις αεροφωτογραφίες - Δείτε το κελί του Ρουσόπουλου!"
Βαγγέλης Περρής, εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", 12 Οκτωβρίου 2008.
Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για τον "δημοσιογράφο" Περρή και την παρέα του: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "κελί Ρουσόπουλου", όπως φαίνεται από τις έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Google Earth (γιατί άραγε η εφημερίδα δημοσίευσε ασπρόμαυρες χαμηλής ανάλυσης;).
Προφανώς, κάποιος εξυπνάκιας (για να μην πούμε κάτι άλλο), με στοιχειώδεις γνώσεις Photoshop, πρόσθεσε τη "σουίτα" έτσι ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις.


Σχόλιο αναγνώστη:

Ο/Η the Bloopers Team (CA) άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Φωτογραφίες από τις... σουίτες της Μονής Βατοπεδίου":

Sorry but... ταλιμπανοφαφαριές...

40°18'50.72"Βόρεια
και
24°12'43.97"Ανατολικά.

Έχει δίκιο η εφημερίδα

αεροφωτογραφία εδώ

και
RWV πλάγια όψη εδώ.


ΝΔταλιμπάνοι,
σόρυ που ερευνάμε ενώ εσείς απλώς... πιστεύετε.
Σε αυτό ακριβώς είναι που διαφέρει διαφέρει η κριτική σκέψη από τον θρησκόληπτο ή τον πολιτικά θρησκόληπτο φανατισμό.
....
..
.
StudioA-Blog: Ασχέτως από το αν υπάρχει ή όχι το συγκεκριμένο οίκημα, πώς αποδεικνύεται ότι πρόκειται για το... "κελί του Ρουσόπουλου";


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πότε και γιατί οι μοναχοί του Αγίου Όρους ικέτευαν το Χριστό να παράσχει στο Χίτλερ υγεία και μακροημέρευση προς όφελος του ένδοξου γερμανικού Έθνους

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Νατοϊκή Δύναμη Standing NATO Maritime Group 2 έφθασε στα ύδατα της Σομαλίας

Μήνυμα αναγνώστη
...
Ο πρωθυπουργός της Σομαλίας κ. Nur Hassan Hussein δήλωσε: " Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την άφιξη των πλοίων του ΝΑΤΟ μέσα στα ύδατά μας και έχουν την πλήρη συγκατάθεσή μας να μάχονται κατά των πειρατών".
.....
Διαβάστε: ww.edition.cnn.com/2008/WORLD/africa/10/19/somalia.nato.pirates/index.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η επιστολή με τις προτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης

ΦΩΤΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΩΡΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ι Κ H Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 37 ΑΘΗΝΑ 106 72

Προς τους Αξιότιμους κ.κ.
1. Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,
Καραγιώργη Σερβίας αριθμ. 10 – Αθήνα και
2. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Αχαρνών αριθμ. 2 – Αθήνα

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2008

Θέμα: Προτάσεις Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Ι. Όπως γνωρίζετε, κατόπιν τηρήσεως της νομίμου διαδικασίας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου απέκτησε την κυριότητα ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου δι’ ανταλλαγής με τις λιμνιαίες και παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.
……..
Συνεχίζεται...
Εκ των ακινήτων αυτών:
1. Τα κτιριακά συγκροτήματα στα Ο.Τ. 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού, στη θέση «Λεκάνες» του Δήμου Αχαρνών περιήλθαν στην εταιρεία «NOLIDEN LIMITED» έναντι συνολικού τιμήματος 41.000.000 € με το υπ’ αριθ. 10051/27-3-2008 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Σοφίας Γεωργιάδου.

2.α) Τα υπ’ αριθ. 7, 30, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 85, 86, 87, 248, 249, 250, 251, 252, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 271, 272, 273, 274, 37, 38, 42, 45, 83, 368, 369 οικόπεδα που βρίσκονται στην Καρδία Θεσσαλονίκης, τα υπ’ αριθ. 35, 36, 38, 39, 54, 62, 40, 55, 56, 67, 162, 163 οικόπεδα που βρίσκονται στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, τα υπ’ αριθ. 556, 557, 558 οικόπεδα που βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα υπ’ αριθ. 444, 445, 450, 451 οικόπεδα που βρίσκονται στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και το υπ’ αριθ. 345 οικόπεδο που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης περιήλθαν στην εταιρεία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» έναντι συνολικού τιμήματος 16.167.830 € με το υπ’ αριθ. 22006/15-2-2007 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

β) Τα υπ’ αριθ. 115 και 339 οικόπεδα που βρίσκονται στην Καρδία Θεσσαλονίκης περιήλθαν στην εταιρεία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» έναντι συνολικού τιμήματος 532.170 € με το υπ’ αριθ. 22007/15-2-2007 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

γ) Τα υπ’ αριθ. 366 και 367 οικόπεδα που βρίσκονται στην Καρδία Θεσσαλονίκης περιήλθαν στην εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΚΑΛΗΣ – ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΑΚΑΛΗ Ο.Ε.» έναντι συνολικού τιμήματος 535.000 € με το υπ’ αριθ. 21751/27-9-2006 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

δ) Τα υπ’ αριθ. 57, 59 και 51 οικόπεδα που βρίσκονται στην Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης περιήλθαν στην εταιρεία «Θ. ΚΑΙ Α. ΔΟΥΡΟΣ Ο.Ε.» έναντι συνολικού τιμήματος 651.500 € με το υπ’ αριθ. 21755/29-9-2006 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

ε) Τα υπ’ αριθ. 116 και 117 οικόπεδα που βρίσκονται στην Καρδία Θεσσαλονίκης και το υπ’ αριθ. 448 οικόπεδο που βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης περιήλθαν στον Αντώνιο Νικολαΐδη έναντι συνολικού τιμήματος 756.120 € με το υπ’ αριθ. 21772/18-10-2006 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

στ) Το υπ’ αριθ. 364 οικόπεδο που βρίσκεται στην Καρδία Θεσσαλονίκης περιήλθε στην εταιρεία «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΥΜΒΕΡΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Ο.Ε. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» έναντι τιμήματος 340.000 € με το υπ’ αριθ. 21810/7-11-2006 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

ζ) Το υπ’ αριθ. 365 οικόπεδο που βρίσκεται στην Καρδία Θεσσαλονίκης περιήλθε στην εταιρεία «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΥΜΒΕΡΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Ο.Ε. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» έναντι τιμήματος 290.000 € με το υπ’ αριθ. 21811/7-11-2006 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Τσατσαρέλη – Θεοδώρου.

3.α) Με το υπ’ αριθ. 4883/4-12-2006 προσύμφωνο μεταβιβάσεως ποσοστών εξ αδιαιρέτου οικοπέδου και εργολαβική σύμβαση της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Αναστασίας Γαβριηλίδου ανατέθηκε στην εταιρεία «ΔΟΜΟΣ 5 Ο.Ε. – Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» η ανέγερση οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής έναντι μεταβιβάσεως προς αυτήν ποσοστού 43,17 % εξ αδιαιρέτου στο υπ’ αριθ. 385 οικόπεδο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
β) Με το υπ’ αριθ. 4884/4-12-2006 προσύμφωνο μεταβιβάσεως ποσοστών εξ αδιαιρέτου οικοπέδου και εργολαβική σύμβαση της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Αναστασίας Γαβριηλίδου ανατέθηκε στην εταιρεία «ΔΟΜΟΣ 5 Ο.Ε. – Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» η ανέγερση οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής έναντι μεταβιβάσεως προς αυτήν ποσοστού 54,997% εξ αδιαιρέτου στο υπ’ αριθ. 161 οικόπεδο στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

4. Τα ακίνητα Ουρανούπολης, Γραμματικού, Καμάριζας Λαυρίου, Καλαμαριάς υπ’ αριθμ. 1649 και 1390 αγροκτήματος Ραιδεστού, αγροτεμάχια 282β και 283α Ξηροποτάμου Ιερισσού και κληροτεμάχιο 2 Αγίου Αθανασίου Πέλλας, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα της Ιεράς Μονής με τα υπ’ αριθμ. 2823/22-5-2007, 3191/17-7-2008, 2821/22-5-2007, 3077/27-3-2008, 2813/9-5-2007, 2815/9-5-2007 και 2814/9-5-2007 της συμβ/φου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη αντίστοιχα, εξακολουθούν να ευρίσκονται στην κυριότητα της Ιεράς Μονής.

ΙΙ. Με την από 23-9-2008 επιστολή του πληρεξουσίου της δικηγόρου κ. Φώτη Κρεμμύδα προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ιερά Μονή αντιδρώσα με σύνεση και ψυχραιμία στην άδικη και συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία της Ιεράς Μονής, το πρόσωπο και το πνευματικό κύρος του Ηγουμένου αυτής, Γέροντα Εφραίμ, με γενικότερες, δυσμενείς, συνέπειες για το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία, πρότεινε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο όσα εκ των ακινήτων περιήλθαν σε αυτήν στο πλαίσιο των ανταλλαγών και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτους.

Δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο ουδέν απήντησε, αλλά ο αξιότιμος κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε την επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά.

ΙΙΙ. Κατόπιν αυτών, και επειδή, ενώ τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ουδέν μεμπτόν βαρύνει τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της Ιεράς Μονής, εξακολουθεί και μάλιστα έχει διογκωθεί η άδικη επίθεση κατά της Ιεράς Μονής, αυτή διακηρύσσει για μια ακόμα φορά την ετοιμότητά της να επιστρέψει άμεσα και με νομικά αδιάβλητο τρόπο στο Ελληνικό Δημόσιο ο,τιδήποτε έχει αποκτήσει από τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής, ώστε τα πράγματα να επανέλθουν – στο βαθμό και με τον τρόπο που αυτό είναι νομικώς εφικτό- στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από τις παραπάνω ανταλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μονή προτείνει:

1. Να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο όλα τα ακίνητα που περιήλθαν στην Ιερά Μονή στο πλαίσιο των ανταλλαγών και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτους και αναφέρονται παραπάνω υπό Ι.4.

Τούτο μπορεί να υλοποιηθεί με την κατάρτιση αντισυμφωνίας (contrarius contractus) μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής, με την οποία θα καταργούνται οι υποσχετικές και εκποιητικές δικαιοπραξίες (συμβόλαια ανταλλαγής) δυνάμει των οποίων α) μεταβιβάστηκαν στην Ιερά Μονή τα παραπάνω ακίνητα και β) περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο τα αναγραφόμενα στα εν λόγω συμβόλαια ανταλλαγής ποσοστά εξ αδιαιρέτου της λίμνης Βιστωνίδας

2. Ειδικά σε σχέση με το Ολυμπιακό ακίνητο και με δεδομένη τη συναίνεση της αγοράστριας εταιρείας:

α) Να καταρτισθεί τριμερής σύμβαση (μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, Ιεράς Μονής και αγοράστριας εταιρείας) με την οποία η αγοράστρια εταιρεία θα μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο την κυριότητα, νομή και κατοχή του παραπάνω ακινήτου, ενώ η Ιερά Μονή θα επιστρέψει ταυτόχρονα στην αγοράστρια το τίμημα που εισέπραξε από αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης προϋποθέτει την αποδέσμευση του τιμήματος των 41.000.000 €.

β) Εναλλακτικά:
Να καταρτισθεί αντισυμφωνία (contrarius contractus) μεταξύ αγοράστριας εταιρείας και Ιεράς Μονής, με την οποία θα καταργούνται η υποσχετική και η εκποιητική δικαιοπραξία (συμβόλαιο πώλησης και μεταβίβασης) δυνάμει των οποίων μεταβιβάστηκε στην αγοράστρια εταιρεία η κυριότητα του ακινήτου, ενώ η Ιερά Μονή θα επιστρέψει ταυτόχρονα στην αγοράστρια το τίμημα που εισέπραξε από αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης προϋποθέτει την αποδέσμευση του τιμήματος των 41.000.000 €.

Να καταρτισθεί αντισυμφωνία (contrarius contractus) μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής με την οποία θα καταργούνται οι υποσχετικές και εκποιητικές δικαιοπραξίες (συμβόλαια ανταλλαγής) δυνάμει των οποίων α) μεταβιβάστηκε στην Ιερά Μονή το παραπάνω ακίνητο και β) περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο τα αναγραφόμενα στα εν λόγω συμβόλαια ανταλλαγής ποσοστά εξ αδιαιρέτου της λίμνης Βιστωνίδας.

3. Σε σχέση με τα ως άνω υπό Ι.2 ακίνητα, η Ιερά Μονή προτίθεται να αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε ποσό που εισέπραξε ως τίμημα των παραπάνω δια δημοπρασίας πωλήσεων, το οποίο σημειωτέον σε όλες τις περιπτώσεις υπερβαίνει την αντικειμενική αξία των ακινήτων αλλά και την εκτιμηθείσα από το ΣΟΕ αξία (υψηλότερη της αντικειμενικής). Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι η υλοποίηση της εν λόγω πρότασης προϋποθέτει την αποδέσμευση των ποσών που αφορούν τα τιμήματα των σχετικών πωλήσεων.

Είναι αυτονόητο ότι για την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερη κατάσταση απαιτείται να καταρτισθεί αντισυμφωνία (contrarius contractus) μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής με την οποία θα καταργούνται οι υποσχετικές και εκποιητικές δικαιοπραξίες (συμβόλαια ανταλλαγής) δυνάμει των οποίων περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο τμήματα των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας λόγω ανταλλαγής με τα ανωτέρω ακίνητα.

4. Σε σχέση με τα ανωτέρω υπό Ι.3 ακίνητα για τα οποία η Ιερά Μονή έχει καταρτίσει με τρίτους (εργολάβους) συμβόλαια ανέγερσης οικοδομών με το σύστημα της αντιπαροχής:

Να καταρτισθεί τριμερής σύμβαση (μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, Ιεράς Μονής και εργολάβου), με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα υπεισέλθει στη συμβατική θέση της Ιεράς Μονής στα σχετικά εργολαβικά συμβόλαια.

Είναι αυτονόητο ότι για την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερη κατάσταση απαιτείται να καταρτισθεί αντισυμφωνία (contrarius contractus) μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής, με την οποία θα καταργούνται οι υποσχετικές και εκποιητικές δικαιοπραξίες (συμβόλαια ανταλλαγής) δυνάμει των οποίων περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο τμήματα των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας λόγω ανταλλαγής με τα ανωτέρω ακίνητα.

Το κατά την άποψή μας ανεπίδεκτο νομικής αμφισβήτησης αποτέλεσμα της εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου αποδοχής της ως άνω πρότασης και η υλοποίησή της είναι ότι τα μέρη (Ιερά Μονή και Ελληνικό Δημόσιο) επανέρχονται ουσιαστικά σε όποια κατάσταση ευρίσκονταν προ των παραπάνω ανταλλαγών. Παράλληλα προστατεύονται τα άξια έννομης προστασίας συμφέροντα των ιδιωτών που συμβλήθηκαν με την Ιερά Μονή, εμπιστευόμενοι τα παραπάνω συμβόλαια ανταλλαγής, ενώ η Ιερά Μονή δεν διατηρεί ούτε μία σπιθαμή γης, ούτε ένα ευρώ από τις παραπάνω ανταλλαγές.

ΙV. Εάν ήθελε εκτιμηθεί ότι, για την πληρέστερη και ασφαλέστερη υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, θα ήταν σκόπιμο η κατοχύρωση των προτεινομένων να γίνει με νομοθετική κύρωση των σχετικών συμβατικών κειμένων, είναι αυτονόητο και δηλώνεται από τώρα ότι η Ιερά Μονή θα ήταν απολύτως σύμφωνη.

V. Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι όλα τα ανωτέρω υπαγορεύονται εκ του γεγονότος ότι η Ιερά Μονή, αν και έχει εδραία πεποίθηση για τα δίκαιά της και την δικαίωσή της από τα δικαστήρια σε Εθνικό, και αν χρειαστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, επιθυμεί να εμποδίσει όσους στοχεύουν και προσδοκούν να πλήξουν την υπόσταση και τη δράση της Ιεράς Μονής, το πρόσωπο και το πνευματικό κύρος του Ηγουμένου της Γέροντα Εφραίμ και γενικότερα το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία. Η Ιερά Μονή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν επεδίωξε αθέμιτο πλουτισμό, και προτείνει τα ανωτέρω ώστε να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατόν από μία κατάσταση για τη δημιουργία της οποίας ουδεμία ευθύνη φέρει.

VΙ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση της υπ’ αριθ. 1098315/6443/Α0010/3-10-2008 Απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που υπογράφεται από τον Υφυπουργό κ. Μπέζα, και με την οποία ανακαλούνται οι εγκριτικές αποφάσεις περί μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου επί των εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας, μόνο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου δεν εξυπηρετεί, αλλά αντίθετα, λόγω της προφανούς έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που να δικαιολογεί την ανάκληση των προηγούμενων νόμιμων διοικητικών πράξεων και της γενικόλογης και αόριστης αναφοράς στην προστασία της δημόσιας περιουσίας πλέον του γεγονότος ότι δεν επιφέρει ανατροπή των εμπράγματων αποτελεσμάτων των συμβάσεων ανταλλαγών, θα έχει ως αποτέλεσμα την εμπλοκή σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

VΙΙ. Ενόψει όλων των ανωτέρω, ευελπιστούμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, στο οποίο εντάσσεται και η προστασία των Μονών του Αγίου Όρους και η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη επιτέλεση του πνευματικού τους έργου, θα αποδεχθεί την ανωτέρω πρότασή μας και σε συνεργασία με τους νομικούς εκπροσώπους της Ιεράς Μονής θα συμπράξει στην υλοποίησή της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου




Φώτης Κρεμμύδας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η επιστολή με τις προτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΦΩΤΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΩΡΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ι Κ H Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 37 ΑΘΗΝΑ 106 72


Προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό
Αξιότιμο κ. Κώστα Καραμανλή
Μέγαρο Μαξίμου
Αθήνα

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2008

Θέμα: Προτάσεις Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέτουμε υπόψη Σας την με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2008 επιστολή, που αποστείλαμε στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία διαλαμβάνονται οι προτάσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για τη διευθέτηση του θέματος των ανταλλαγών.

Επαναλαμβάνουμε και προς Υμάς ότι οι προτάσεις μας αυτές υπαγορεύονται εκ του γεγονότος ότι η Ιερά Μονή, αν και έχει εδραία πεποίθηση για τα δίκαιά της και την δικαίωσή της από τα δικαστήρια σε Εθνικό, και αν χρειαστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, επιθυμεί να εμποδίσει όσους στοχεύουν και προσδοκούν να πλήξουν την υπόσταση και τη δράση της Ιεράς Μονής, το πρόσωπο και το πνευματικό κύρος του Ηγουμένου της Γέροντα Εφραίμ και γενικότερα το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία. Η Ιερά Μονή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν επεδίωξε αθέμιτο πλουτισμό, και οι προτάσεις της αποσκοπούν στο να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατόν από μία κατάσταση για τη δημιουργία της οποίας ουδεμία ευθύνη φέρει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθηγητές με μισθό 300 ευρώ το μήνα!

Πρόκειται για επιστήμονες, εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση και αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι περισσότεροι δεν συμπληρώνουν καν τα 100 ένσημα που απαιτούνται για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας του ΙΚΑ.
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Υπολογίζονται σήμερα τουλάχιστον σε 18.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση -6.000 στο κανονικό πρόγραμμα και 12.000 στην πρόσθετη διδακτική στήριξη (ΠΔΣ)- και σε άλλους 8.000 στην πρωτοβάθμια.
.....
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=96412240

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2008

  • Ακινητοποιημένα όλη τη ημέρα θα μείνουν ΟΣΕ, Προαστιακός και Τραμ.
  • Μετρό, Ηλεκτρικός και Τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα μπλε λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους στις 9 το πρωί και θα αποσυρθούν στις 6 το απόγευμα.
  • Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της στάσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων έχουν ανακοινώσει Ολυμπιακή και Aegean.
  • Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.
  • Κλειστά θα είναι τα σχολεία.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο Τομέα, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τρίτης.
  • Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν δικηγόροι και οι μηχανικοί.
  • Κανονικά θα λειτουργήσουν τα κτηματολογικά γραφεία, με εξαίρεση το γραφείο του Συντάγματος, το οποίο θα κλείσει λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Μετρό.

Διαβάστε και: Ποιοι απεργούν αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2008


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έδωσαν εξηγήσεις με υπόμνημα Εφραίμ και Αρσένιος

Υπόμνημα υπέβαλαν και σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κανελλόπουλο οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Στο μονοσέλιδο υπόμνημά του ο Εφραίμ παραδέχεται πως επικοινώνησε τηεφωνικώς με τη δικαστίνα για να της εκφράσει την εμπιστοσύνη του και όχι για να παρέμβει στο έργο της.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστρέφει πίσω τα ακίνητα ο Εφραίμ αλλά όχι τη Βιστωνίδα

Σε επιστολή του προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρει ότι επιστρέφει τα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το Ολυμπιακό, αλλά δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της Βιστωνίδας, δηλώνοντας πως θα ξεκινήσει τις συζητήσεις από μηδενική βάση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαμαρτυρία πολιτών – φιλάθλων της Κομοτηνής

Μήνυμα αναγνώστη
....
Διαμαρτυρία πολιτών – φιλάθλων της Κομοτηνής
για τα αίσχη της κρατικής ΕΡΤ στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παχυσαρκία – Πρόληψη και αντιμετώπιση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΩΝ
Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην παιδική και εφηβική ηλικία- έχει κατά κύριο λόγο - τις ρίζες της η νόσος της παχυσαρκίας, από την οποία σήμερα πάσχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο , ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο!!!
Η σύγχρονη αυτή μάστιγα ,που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως επιδημία του αιώνα μας , πλήττει τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις υπό ανάπτυξη χώρες, αλλά και την Ελλάδα, προκαλώντας τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
……….
Συνεχίζεται…

Αυτό επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κ Τζάντ Μούσλεχ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας.
«Παρά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και των φαρμακευτικών και χειρουργικών τρόπων αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, όλα δείχνουν πως η μόνη λύση, η οποία μπορεί να ανακόψει και να μειώσει σημαντικά τον πολλαπλασιασμό των παχύσαρκων των επόμενων γενεών , είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ» τονίζει ο κ Μούσλεχ.
Για το λόγο αυτό η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και η Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων, καλεί την Πολιτεία σε συνεργασία με τους αρμοδίους επιστημονικούς φορείς να προχωρήσει στην υλοποίηση Καμπάνιας για την ενημέρωση του πληθυσμού στον τομέα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
Επίσης με τους φορείς Υγείας , του υπουργείου Παιδείας και τους συλλόγους γονέων να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα στα σχολεία , αλλά και στους άλλους χώρους προσέλευσης των μαθητών, να μην διατίθενται τροφές κακής ποιότητας και πλούσιες σε λιπαρά . Ακόμη να υπάρξει ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
Άλλωστε οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν την πρόληψη από την αρχαιότητα με τη γνωστή ρήση « κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»
ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2005 περίπου 1,6 δισεκατομμύριο άνθρωποι (πάνω από 15 χρόνων) ήταν υπέρβαροι ενώ τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι. Δυσοίωνη είναι η εκτίμηση για τα επόμενα επτά χρόνια, καθώς μέχρι το 2015 οι υπέρβαροι θα είναι περίπου 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από 700 εκατομμύρια οι παχύσαρκοι!!!
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 2005, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι ήταν υπέρβαρα.
Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 35,2% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρβαρο, ενώ το 22,5% είναι παχύσαρκοι.
Ανησυχητικά είναι επίσης και τα στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας καθώς η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας!
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
Ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής με τους γρήγορους ρυθμούς, αναγκάζουν τους εργαζόμενους γονείς να αναζητούν γρήγορους και εύκολους τρόπους διατροφής της οικογένειας με προκατασκευασμένα ή γρήγορα γεύματα, ενώ τα κυλικεία των σχολείων προσφέρουν στα παιδιά διατροφικά σκευάσματα κακής ποιότητας, πλούσια σε λιπαρά.
Αυτός ο τρόπος ζωής, σύμφωνα με την κ Μαρία Σώμαλη, μέλος τους Δ.Σ της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, είναι η βασική αιτία για την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό της παχυσαρκίας, σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και στην Ελλάδα.
Την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τους δυο επιστήμονες επιβαρύνουν:
Το υπερβολικά βεβαρημένο πρόγραμμα των παιδιών της σχολικής ηλικίας.
H διαβίωση τους στα σημερινά Ελληνικά αστικά κέντρα, όπου η μεσογειακή διατροφή ουσιαστικά έχει εκλείψει.
H έλλειψη πάρκων και του οργανωμένου μαθητικού αθλητισμού έχουν εξαφανίσει από την ζωή τους το παιχνίδι, την άσκηση και γενικά την φυσική δραστηριότητα.
Το αποτέλεσμα είναι τα ελληνόπουλα να είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν σημαντικές επιπλοκές στην υγεία τους τόσο στη παιδική όσο και στην ενήλικο ζωή τους καθώς συνήθως τα παχύσαρκα παιδιά εξελίσσονται σε παχύσαρκους ενήλικες.
Οι κρίσιμες ηλικίες όπου τα παιδιά εμφανίζουν παχυσαρκία, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί τα οδηγεί σε παχύσαρκους ενήλικες, είναι τα 2 με 3 πρώτα χρόνια της ζωής τους , τα 5-7 και η εφηβεία.
Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν το παιδί τους ζυγίζει περισσότερα κιλά από αυτά που αναλογούν στην ηλικία του, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον παιδίατρος τους.
Ο παιδίατρος θα πρέπει να παραπέμψει τους γονείς στον ειδικό γιατρό ή τα ειδικά κέντρα ελέγχου βάρους στα νοσοκομεία της χώρας.
ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ενήλικες( γυναίκες και άνδρες) καθώς ένα μεγάλος αριθμός απ αυτούς που πάσχουν σήμερα δεν κουβαλούν την παχυσαρκία τους από την παιδική η εφηβική ηλικία, αλλά στην απέκτησαν μετά την ενηλικίωση τους.
Οι λόγοι,(εκτός από την διαβίωση στα αστικά κέντρα, την έλλειψη γυμναστικής και την εγκατάλειψη της μεσογειακής διατροφής), που συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας στους ενήλικες είναι:
Η εμμηνόπαυση για τις γυναίκες.
Tο χρόνιο στρες.
Η απώλεια συγγενικού προσώπου ή εργασίας.
Η διακοπή του καπνίσματος.
Και η αναγωγή της διατροφής ως τρόπου διασκέδασης και απόλαυσης.
ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Δυστυχώς τα νοσήματα που προκαλούνται από την παχυσαρκία είναι χρόνια και σοβαρά. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι επιπλοκές τους είναι μη αναστρέψιμες και οδηγούν στο θάνατο. Στα νοσήματα αυτά περιλαμβάνονται
Η στεφανιαία νόσος,
Η αρτηριακή υπέρταση.
Τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Η καρδιακή δυσλειτουργία.
Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 των ενηλίκων,(ο οποίος όμως τώρα έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στα παιδιά λόγω παχυσαρκίας).
Η αύξηση της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και του ουρικού οξέως.,
Η χολολιθίαση.
Η αναπνευστική ανεπάρκεια και η άπνοια του ύπνου που αποτελεί αιτία αιφνιδίου θανάτου στον ύπνο.
Επιπλέον ,πολλοί τύποι καρκίνου όπως του μαστού, του ήπατος, της χοληδόχου κύστεως και του εντέρου επίσης συνδέονται με τη παχυσαρκία. Η ουρική αρθρίτιδα καθώς και οι εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων αποτελούν επιπλέον συνέπειες της παχυσαρκίας. Νεότερα δεδομένα ενοχοποιούν την παχυσαρκία στις γυναίκες και τους άνδρες για :
Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως.
Ακμή και τριχοφυΐα στις νεαρές γυναίκες.
Υπογονιμότητα και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών καθώς και σοβαρά προβλήματα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Διαταραχές του σπέρματος.
Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.
Όλες αυτές οι επιπλοκές της παχυσαρκίας, έχουν και κοινωνικο-οικονομική διάσταση καθώς επιβαρύνουν τα Συστήματα Υγείας της κάθε χώρας.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Μετά από έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο με σκοπό να αποκλεισθούν πιθανά παθολογικά αίτια, η πιο υγιεινή αντιμετώπιση συνίσταται σε αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, δίαιτα και σωματική δραστηριότητα.
Ιδιαίτερα στα παιδιά η δίαιτα θα πρέπει να είναι ισορροπημένη σε θερμικές ανάγκες και θρεπτικά στοιχεία που θα επιτρέπουν την φυσιολογική ανάπτυξή τους, ενώ συγχρόνως θα χάνουν και περιττό βάρος.Στους ενήλικες μαζί με την διαιτητική αγωγή μπορούν να χορηγηθούν και φάρμακα μόνο όμως κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του ειδικού γιατρού. Στην σοβαρού βαθμού παχυσαρκία με επιπλοκές μπορεί να απαιτηθεί και χειρουργική αντιμετώπιση. Για την αναγκαιότητα της επέμβασης αλλά και των επιπλοκών της ο παχύσαρκος ασθενής θα πρέπει να ενημερώνεται από τον ειδικό γιατρό πριν αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή την μέθοδο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Καλεντερίδης στην Κύπρο

Μήνυμα αναγνώστη
....
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/10/blog-post_7058.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Oι εννιά συμμορίες που ελέγχουν τη νύχτα

1. Ομάδα Πειραιά (Πειραιάς-Γλυφάδα-Καλλιθέα).
2. Ομάδα Ανατολικής Αττικής (Παιανία-Σπάτα-Μαρκόπουλο-Παλλήνη).
3. Ομάδα βορείων προαστίων
4. Μπουρνάζι, Ψυρρή.
5. Κέντρο Αθήνας και ευρύτερο κέντρο (Κυψέλη, Σεπόλια, Περιστέρι, Κολωνός).
6. Ηλιούπολη, νότια προάστια.
7. Χίλτον.
8-9. Δυτική Αττική.
……
Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56721


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» πού μπορείτε να συναντήσετε πολιτικούς. Για όποιους λόγους επιθυμείτε…

Πού πάνε οι πολιτικοί όταν λύνουν τις γραβάτες

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρίστανε το δικηγόρο, υποσχόταν ότι θα καταθέσει τις δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο και εξαφανιζόταν

Είκοσι δύο πολίτες εξαπάτησε 40χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν ως δικηγόρος και υποστήριζε ότι θα καταθέσει τις δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο.
Έτσι καρπωνόταν και το κτηματόσημο και το αντίτιμο του… κόπου του και εξαφανιζόταν.
Είχε μάλιστα κολλήσει και αγγελίες στους δρόμους της Πεύκης στις οποίες διαφήμιζε τις υπηρεσίες του!
Ο 40χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία, απάτη, υπεξαγωγή εγγράφων και παράνομη κατασκευή ιδιωτικών σφραγίδων κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μοναστήρι να 'ναι καλά κι από πρωθυπουργούς...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

700 δισεκατομμύρια δίνονται για τη σωτηρία της «οικονομίας», όμως τα 30 δισ. που απαιτούνται για την καταπολέμηση της πείνας είναι δύσκολο να βρεθούν…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε στην εφημερίδα "Έθνος" πώς οι μάρτυρες στη δίκη για το θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου αναιρούν τις αρχικές τους καταθέσεις

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1738625#

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποζημιώνουν (επιτέλους) τις οικογένειες των θυμάτων του Αττίλα

Τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνισή τους (16-8-1974), στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι το Δημόσιο οφείλει να αναγνωρίσει τις πολεμικές υπηρεσίες δέκα αγνοούμενων στρατιωτών που ανήκαν στη Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και να επιδικάσει σε συγγενικά τους πρόσωπα αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
Στην αγωγή τους γονείς και αδέλφια των θανόντων, σημειώνουν ότι οι συγγενείς τους πολέμησαν εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο έπειτα από εντολή του Ελληνικού Δημοσίου και υπέστησαν το φοβερό και ψυχολογικό σοκ των τραυματικών εμπειριών της καθημερινότητας του πολέμου μέχρι την εξαφάνισή τους.
Ακόμα, αναφέρονται στην απαξιωτική συμπεριφορά του κράτους που επί 24 χρόνια δεν αναγνώριζε την περίοδο εκείνη ως πολεμική.
Τώρα, το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση (κυμαίνεται γύρω στα 20.000 έως 40.000 σε κάθε συγγενή, συν τους νόμιμους τόκους) λόγω ηθικής βλάβης και προσβολής της προσωπικότητάς τους.

.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ιερείς κατέσχεσαν το δημαρχείο!

Πρόσφατα οι μοναχοί - που συνήθως δικαιώνονται από τα δικαστήρια- δεν δίστασαν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατάσχεση του Δημαρχείου Αμβρακικού, επειδή ο Δήμος αρνούνταν να καταβάλει μισθώματα που όριζε η διοίκηση του μοναστηριού.
Στο χωριό Κορωνησία, μια λιμνοθάλασσα την οποία εκμεταλλεύονταν οι κάτοικοι, εμφανίστηκαν ξαφνικά οι μοναχοί επισείοντας τίτλους κυριότητας και ζητούσαν μισθώματα για τη λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια κατέφυγαν στα δικαστήρια και πρωτόδικα κέρδισαν οι μοναχοί την υπόθεση με συνέπεια στη συνέχεια να προχωρήσουν στην κατάσχεση του Δημαρχείου Αμβρακικού.
.....
Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1738612



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μυρίστηκαν" εκλογές και άρχισαν τα ρουσφέτια;

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" παρουσιάζει:

Έγγραφο με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει τα στοιχεία υποψήφιας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

και

έγγραφο με το οποίο ο Γιώργος Βουλγαράκης ζητά από συνεργάτιδα της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνίκης Προστασίας, ρουσφέτι.
.......
Περισσότερα: http://83.149.104.2/~protothema/downloads/191soma.pdf

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εφραίμ, υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Η Μονή εγγυάται τις καταθέσεις


Μήνυμα αναγνώστη


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφίες από το Ηγουμενείο του Αγίου Γερασίμου - Αφιέρωμα στους απανταχού Κεφαλλονίτες…

Μήνυμα αναγνώστη
......
...και στο Νίκο Μάνεση!
....
Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2459&Itemid=38

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκαεπτά μήνες απλήρωτοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης

Μήνυμα αναγνώστη
...
Η κατάσταση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης έχει
φθάσει στο απροχώρητο και έχει ως εξής:
Είμαστε 125 εργαζόμενοι στην εν λόγω οργάνωση η οποία οικονομικά είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης .
Έχουμε να λαμβάνουμε μισθούς 17 μηνών και η ψυχολογία μας είναι
πλέον στο ναδίρ της.
Οι οικογένειες μας φυτοζωούν και πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε
σοβαρά προβλήματα υγείας .
Και το κυριότερο είναι πως κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς ενώ
τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα της εξουσίας των οποίων ζητήσαμε
την παρέμβαση αδιαφορούν.
Μα δεν καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα μας είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και όχι κομματικό.
Το μόνο που μπορούμε εμείς οι εργαζόμενοι να κάνουμε είναι να μας
ακούσει κάποιος .


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πέτρος Τατούλης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Περικλής Κοροβέσης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να ακούσουν και να τοποθετηθούν για τους αστέγους

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Εντός Εστίας»Άστεγοι, κοινωνικός αποκλεισμός, και ο δρόμος της επανένταξης
Διοργάνωση: Περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ - Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων

Πού κοιμούνται οι άστεγοι των Αθηνών τις νύχτες του χειμώνα; Πόσοι είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας; Ποιοι είναι;
Πώς αντιμετωπίζεται το τραγικό φαινόμενο των αστέγων από την επίσημη πολιτεία;
Ποιες είναι οι εμπειρίες και οι δυσκολίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που σκύβουν πάνω από ένα πρόβλημα
το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και στην Ελλάδα;

Ο κ. Πέτρος Τατούλης από τη Ν.Δ.,
η κα Άννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και
ο κ. Περικλής Κοροβέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ
ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να ακούσουν και να τοποθετηθούν
για τη φτώχεια και τους άστεγους της ελληνικής πραγματικότητας.

Τι: Ημερίδα
Θέμα: Εντός Εστίας. Άστεγοι, κοινωνικός αποκλεισμός και ο δρόμος της επανένταξης
Πού: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50
Πότε: Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 13.00-16.00

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσπάθησε να σώσει το αυτοκίνητό της από τον κλέφτη και αυτός την έσυρε δυο χιλιόμετρα, στη Λεωφόρο Μεσογείων

Σταμάτησε με το αυτοκίνητο της να αγοράσει τσιγάρα, άφησε αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου της και όταν επέστρεψε για να μπει μέσα είδε έκπληκτη στη θέση του οδηγού έναν νεαρό, έτοιμο να της το κλέψει.
Πιάστηκε τότε από το παράθυρο του συνοδηγού για να τον σταματήσει αλλά αυτός προτίμησε να τη σύρει για δύο χιλιόμετρα, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.
Το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου νοσηλεύεται.
Ο δράστης για να εξαφανίσει τα ίχνη του έκαψε το αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία στην Παιανία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού για την επανεμφάνιση της αρκούδας στην περιοχή Πιερίων

Δελτίο Τύπου
.
Ο "Αρκτούρος" επισκέπτεται ορεινές περιοχές που έχει επαναποικήσει η αρκούδα με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους των περιοχών, να απαντήσει σε ερωτήσεις και προβλήματα που τους απασχολούν καθώς και να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δασαρχείων, του ΕΛΓΑ, της Θηροφυλακής, της Αγροφυλακής και της Αστυνομίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Δημήτριο Πιερίων, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 17.30, στο Δημοτικό Σχολείο και με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
…….
Συνεχίζεται…

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ειδικές εισηγήσεις για την δασική πολιτική και τη λήψη των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την ενίσχυση των κατοίκων της υπαίθρου στο θέμα της συνύπαρξής τους με την άγρια ζωή, καθώς και για την άμεση εφαρμογή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την επιδότηση των αγροτών και κτηνοτρόφων για την αγορά ηλεκτροφόρων περιφράξεων και ελληνικών ποιμενικών σκύλων, που μπορούν να προστατεύσουν το αγροτικό κεφάλαιο από πιθανές ζημιές αρκούδας και λύκου.
Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στις περιοχές που επανεμφανίστηκε η αρκούδα, καθώς οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι οι μόνοι που μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της ύπαρξής της.
ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαλλιά κουβάρια σήμερα στη γιορτή του Αγίου Γερασίμου η Κεφαλονιά - Κόκκινο πανί για τη ΝΟΔΕ ο γαλάζιος Περιφερειάρχης!

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Αιτία; Η παρουσία στον γιορτασμό του ΓΓ της περιφέρειας Σωτήρη Βόσδου, ο οποίος είναι το κόκκινο πανί για τη ΝΟΔΕ εξ αιτίας της αλαζονικής συμπεριφοράς του.
Αμήχανος και να μην βλέπει την ώρα να τη κοπανήσει από το νησί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος.
….
Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2466&Itemid=38


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Και τώρα ανακαλύψαμε ότι οι μετανάστες κάνουνε δημόσιο στριπτήζ για να διευκολύνουν την αστυνομική έρευνα!!!

Ανακοίνωση Τύπου
Αθήνα 20/10/2008

Οι Πακιστανοί ασκούν το σπορ των απαγωγών μεταξύ τους…
Ο Κύπριος φοιτητής χτυπήθηκε από την ζαρντινιέρα….
Ο Αφγανός πρόσφυγας στον Αγ. Παντελεήμονα μάτωσε μόνος του το πρόσωπο του
Μετανάστες σκοτώνονται μονίμως από σφαίρες που εξοστρακίζονται στα κεφάλια τους
Και τώρα ανακαλύψαμε ότι οι μετανάστες κάνουνε δημόσιο στριπτήζ για να διευκολύνουν την αστυνομική έρευνα!!!

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις εξηγήσεις των αστυνομικών οργάνων είναι ανατριχιαστικά και επικίνδυνα. Η φωτογραφική οφθαλμαπάτη όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί αλλοιώνει το γεγονός ότι «λύθηκε το κορδόνι της φόρμας του όταν του είπαμε να ψάξουμε τις τσέπες του». Είναι ψέμα έτσι και αλλιώς για η φωτογραφία δείχνει ότι οι τσέπες είχαν ήδη γυρίσει ανάποδα!
Η σοβαρότητα τέτοιων γελοίων ισχυρισμών για τον ρατσιστικό εξευτελισμό του μετανάστη στην οδό Αναξαγόρα στις 7 Οκτώβρη προβάλλεται ως εκδοχή της άποψης των αστυνομικών που εμπλέκονται την ώρα που εξαγγέλλεται για πολλοστή φορά η διεξαγωγή έρευνας που ανατέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση!
Την ίδια ώρα ο Προκόπης Παυλόπουλος πίνει στην υγειά των εντεταλμένων οργάνων της τάξης το αμίλητο νερό.
Το προκλητικό είναι ότι αυτά τα μέτρα αστυνόμευσης ασκούνται με βιαιότητα και βαναυσότητα που θυμίζει συμπεριφορά αποικιακής κατοχικής δύναμης όπως γίνεται στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν: τσεκ πόϊντ και ξεγύμνωμα.
Απαιτούμε να σταματήσει το θεσμοποιημένο αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που τους μετατρέπει σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης επιδρομής της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Το Σάββατο 18 Οκτώβρη χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η κυβέρνηση να σπαταλάει εκατομμύρια για την επέκταση της βάσης της Σούδας και να ανοίξουν τα σύνορα για τα θύματα των πολέμων.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν προβλήματα που τους τα προκάλεσε ο πόλεμος του Μπους και η φτώχεια που σπέρνουν οι πολυεθνικές και οι άπληστοι τραπεζίτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις χώρες τους. Η ελληνική κυβέρνηση αντί να στέλνει στρατό στο Κόσοβο, νοσοκομειακή μονάδα στην Καμπούλ και φρεγάτες για να κυνηγήσουν δήθεν τους πειρατές της Σομαλίας ας τα δώσει για μια καλύτερη ζωή για τους πρόσφυγες, για φαγητό, στέγη, εκπαίδευση.
Είναι ώρα η Νομαρχία, οι Δήμοι, τα συνδικάτα και οι φοιτητικοί σύλλογοι να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αλλά και για να μην αφήσουμε την αστυνομία να εξευτελίζει βάναυσα τους μετανάστες.

....\

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Κλείδωσε" ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος"

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως το γεγονός ότι ο ανασχηματισμός είναι επί θύραις, θα προχωρήσει σε αυτήν την ύστατη, ουσιαστικά, προσπάθεια για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, γράφει η εφημερίδα.
.......
Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1738604

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένσταση του ΕΑΜ Β΄ για ΚΚΕ

Μήνυμα αναγνώστη
.....
ΕΞΩ…. το ΚΚΕ από τη Βουλή.
Το κύριο πολιτικό αίτημα του κόμματός μας είναι να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα. Να πάψει να "βραχυκυκλώνεται" από τους πονηρούς και τους φασίστες. Να πάψει να γίνεται ένα ανενεργό νομικό κατασκεύασμα. Ένα κατασκεύασμα, του οποίου ο ρόλος είναι απλά να δίνει άλλοθι σε φασίστες να μας κυβερνούν. Το γεγονός ότι ο βασικός και θεμελιώδης νόμος του ελληνικού κράτους δεν βρίσκει εφαρμογή, αποδεικνύεται από την ίδια τη λειτουργία του ελληνικού συστήματος. Από την καθημερινή του λειτουργία. Το ελληνικό σύστημα λειτουργεί σαν να έχει προηγηθεί Πραξικόπημα. Δεν υπάρχει δημοκρατία.
……..
Συνεχίζεται…


Αυτό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι μια σκληρή ολιγαρχία μερικών κυρίαρχων οικογενειών. Οικογενειών, οι οποίες ελέγχουν απόλυτα τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι ίδιοι άνθρωποι των ίδιων οικογενειών, όταν δεν ασκούν την εκτελεστική εξουσία, ασκούν την αντιπολίτευση. Οι ίδιοι άνθρωποι συνεννοούνται μεταξύ τους για την εκλογή των κορυφαίων παραγόντων του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής ή αυτόν του Αρείου Πάγου οι πάντες είναι επιλογές αυτών των οικογενειών. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Υπάρχει κληρονομική "ολιγαρχία". Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Υπάρχει το "μέσον" προς αυτές τις οικογένειες. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Υπάρχει η εύνοια αυτών των οικογενειών.
Ο δικομματισμός δηλαδή είναι η απόδειξη του εκφυλισμού του ελληνικού συστήματος. Είναι η απόδειξη ότι δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα. Ο δικομματισμός ευθύνεται για όλα τα δεινά που αυτήν τη στιγμή κατατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Οι ιδιοκτήτες των δύο μεγάλων κομμάτων ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχουν το κράτος και —με την εξουσία που μονίμως κατέχουν— ευνοούν τους καναλάρχες, προκειμένου να διαιωνίζονται στην εξουσία. Οι κομματάρχες, με την εξουσία που διαχειρίζονται, παραδίδουν τον λαό στη διαπλοκή και αυτή ανταποδίδει, παραδίδοντάς τους τον λαό με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Το ένα αρνητικό φαινόμενο συντηρεί το άλλο και η κατάσταση γίνεται μόνιμη.
Όλα αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι τα κόμματα, με τον παράνομο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, "διαπλέκουν" τις κυρίαρχες εξουσίες. Οι κυρίαρχες εξουσίες διαπλέκονται και γίνονται ένα "κουβάρι", το οποίο ελέγχεται αποκλειστικά από δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν στη Ρηγίλλης και στη Χαριλάου Τρικούπη. Από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν όλα τα άσχημα. Τα κόμματα δεν λειτουργούν όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και παύει να υπάρχει πολιτική παραγωγή. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία ούτε εθνική ανεξαρτησία. Οι κομματάρχες ελέγχουν τα πάντα και εξυπηρετούν όλους όσους τους βοηθούν σ' αυτήν την κυριαρχία. Οι κομματάρχες ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και οι Αμερικανοί ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους κομματάρχες. Ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές "τρωνε και πίνουν" εις βάρος του κορόιδου του καναπέ.
Ο κομματισμός του κράτους θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πραξικοπηματική πράξη. Αλλοιώνει το ίδιο το πολίτευμα. Παραδίδει το κράτος σε συγκεκριμένους ιδιώτες, οι οποίοι είναι οι κομματάρχες. Διχάζει τον λαό και τον αναγκάζει να στηρίζει τους κομματάρχες προκειμένου, είτε να ευνοηθεί είτε απλά για να κάνει την δουλειά του. Ο κομματισμός καταλύει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, εφόσον αυτοί που κάθε φορά κυβερνάνε είναι πιο "ίσοι" από τους υπόλοιπους. Πιο "ίσοι" απ' ό,τι μπορεί να ανέχεται ένα δημοκρατικό Σύνταγμα. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι ο σημερινός δικομματισμός αποκαλύπτει ένα "βουβό" πραξικόπημα, το οποίο απλά δεν έχει γίνει αντιληπτό στην εκδήλωσή του.
Για να υπάρχει όμως δικομματισμός, θα πρέπει πρώτ' απ' όλα να δημιουργηθούν οι συνθήκες που γεννούν τον ίδιο τον κομματισμό. Εκεί παίζει το ΚΚΕ τον ολέθριο ρόλο του. Χωρίς την ύπαρξη του ΚΚΕ τα αστικά κόμματα δεν θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε ημικρατικές οργανώσεις και να μονοπωλούν την εξουσία, κάνοντας παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος και μέσων. Δεν θα μπορούσαν να εξοντώνουν τους πολιτικούς ανταγωνιστές τους, παριστάνοντας τις παρατάξεις. Τα ελέω Στάλιν "πνευματικά δικαιώματα" του ΚΚΕ πάνω στον κομμουνισμό είναι αυτά τα οποία δίνουν ανάλογα "δικαιώματα" σοσιαλισμού και φιλελευθερισμού στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το ΚΚΕ γι' αυτόν τον λόγο είναι υπερπολύτιμο για τα αστικά κόμματα. Λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο και επιτρέπει σε απλά αστικά κόμματα να το μιμούνται. Το ΚΚΕ από τη φύση του επιδιώκει τον κομματισμό του κράτους. Γιατί; Διότι δεν έχει άλλο μέσον για να καταλάβει την εξουσία. Θεωρητικά ένα κομμουνιστικό κόμμα έχει μόνιμο και αποκλειστικό στόχο να επιβάλλει τη "δικτατορία του προλεταριάτου". Έχει ως στόχο να καταλύσει τη δημοκρατία, την οποία προφανώς μισεί. Τη δημοκρατία, που προκαλεί "αλλεργίες" σε "πατερούληδες" τύπου Στάλιν, Τσαουσέσκου, Μάο κλπ.. Τον στόχο της κατάληψης της εξουσίας μπορεί να τον επιτύχει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ένοπλη επανάσταση και ο δεύτερος είναι η σταδιακή "απαλλοτρίωση" του κρατικού μηχανισμού. Ο πρώτος είναι απαγορευτικός και ο δεύτερος είναι ο μόνος που του απομένει για να επιβάλει αυτήν τη δικτατορία στον λαό.
Από τη στιγμή λοιπόν που το ΚΚΕ εγκατέλειψε την ιδέα της ένοπλης επανάστασης, περιορίστηκε στον μοναδικό δρόμο που του απέμενε για την κατάληψη της εξουσίας. Συμμετέχει στις εκλογές όχι για να τις κερδίσει αλλά για να παραμένει πάντα σε απόσταση "βολής" από το κράτος. Να συμμετέχει στη νομή των θέσεων εξουσίας αυτού του κράτους. Να διατηρεί τη θεωρητική δυνατότητα να ελέγξει με στελέχη του τον κρατικό μηχανισμό, ώστε, όταν οι συνθήκες του το επιτρέψουν, να επιβάλει στον λαό με "δημοκρατικά" μέσα την ιδεολογία του. Από τη στιγμή που ο λαός δεν εκτιμά το "μεγαλείο" του το ΚΚΕ, περιμένει να τον αναγκάσει κάποτε να το εκτιμήσει με τα όπλα του κράτους. Αυτή είναι η άποψη του ΚΚΕ για τη δημοκρατία. Δημοκρατία για το ΚΚΕ είναι να μην το ενοχλούν όταν επιχειρεί από θέση αδυναμίας να καταλάβει την εξουσία. Αν καταλάβει αυτήν την εξουσία, η άποψή του περί δημοκρατίας είναι τα "γκούλαγκ" της αντιπολίτευσης. Αν καταλάβει την εξουσία "ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ".
Αυτός λοιπόν ο αντιδημοκρατικός μηχανισμός, που στοχεύει μόνιμα στην άλωση του κράτους μέσω του κομματισμού, σήμερα είναι ο μεγαλύτερος καταγγέλων του δικομματισμού. Ένας πραγματικός επαγγελματίας του είδους. Ένα πραγματικό μονοπώλιο. Γιατί το κάνει; Διότι αυτό συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα. Υπερπροβάλλεται το ΚΚΕ σαν ο μεγαλύτερος εχθρός του δικομματισμού, για να "καπελώνονται" όλοι οι δημοκράτες που τον πολεμούν. Υπερπροβάλλεται ο "ευνούχος", για να επιβιώνουν οι "ανίκανοι". Οι συγκεκριμένοι "ανίκανοι", εφόσον για το ΚΚΕ οι πάντες "μη ευνούχοι" είναι εχθροί του.
Αυτός είναι ο ρόλος που επιτρέπει στο ΚΚΕ να επιβιώνει. Εξοντώνει τον ανταγωνισμό του φασιστικού δικομματισμού. Το ΚΚΕ εξοντώνει όλους τους "μικρούς" της δημοκρατίας, που θέλουν να γίνουν "μεγάλοι". Είναι το "φράγμα" τους για τη Βουλή. Είναι ο επαγγελματίας "μεγαλύτερος" από τους "μικρούς". Από όλους τους "μικρούς" αυτό τα λέει πιο "ωραία" εναντίον του δικομματισμού. Αυτό υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ, για να τα "λέει" κατ’ αποκλειστικότητα. Έχει τα "πνευματικά δικαιώματα" των αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων, των κοινωνικών αγώνων, των εργατικών δικαιωμάτων κλπ.. Τα δύο μεγάλα κόμματα τού αναγνωρίζουν αυτά τα δικαιώματα, για να μην τα πάρει κάποιος άλλος και τους απειλήσει.
Από εκεί και πέρα ο ρόλος του δεν σταματά εκεί. Το ΚΚΕ θα βρει τους "μικρούς" δημοκράτες στα πεζοδρόμια, στα συνδικάτα, στους συλλόγους και θα τους "εξοντώσει" πριν φτάσουν να γίνουν γνωστοί και άρα απειλητικοί για τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ΚΚΕ και το μίσος του θα τα συναντήσει κάποιος δημοκράτης πολύ πριν βρεθεί απέναντι στους δύο μεγάλους του δικομματισμού. Τον πόλεμο του ΚΚΕ θα έχει ν' αντιμετωπίσει πρώτον από όλους. Αυτή είναι η ευχάριστη "αγγαρεία" του ΚΚΕ. Εχθροί του είναι όλοι οι δημοκράτες και αυτό είναι κάτι που το κάνει με ευχαρίστηση. Μια ευχαρίστηση, που γίνεται ηδονή, όταν συναντά "μικρούς" και τους καταστρέφει, νομίζοντας ότι εξυπηρετεί τα ιδεολογικά του συμφέροντα.
Με τον τρόπο αυτόν το ΚΚΕ γίνεται το "μαξιλάρι" των δύο μεγάλων κομμάτων, που δεν επιτρέπει στους δημοκράτες να τα "χτυπούν". Με τον τρόπο αυτόν παραμένουν στο πολιτικό προσκήνιο μόνον οι δύο "μονομάχοι" και κανένας άλλος. Όλοι οι άλλοι απλά δεν μπορούν να πλησιάσουν. Κολλάνε στην "πόρτα" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, την οποία φυλάει με νύχια και με δόντια το φασιστικό ΚΚΕ. Στην "πόρτα" του συνδικαλισμού, των κοινωνικών αγώνων, των εργατικών κινητοποιήσεων, των κοινωνικών ευαισθησιών κλπ.. Στην "πόρτα", που οδηγεί στο πολιτικό "προσκήνιο". Για όσο διάστημα το ΚΚΕ είναι ο αποκλειστικός καταγγέλων του δικομματισμού, ο δικομματισμός θα διαιωνίζεται και άρα θα επιβιώνει και το ΚΚΕ. Το ένα δηλαδή συντηρεί το άλλο.
Τα παιδιά του Στάλιν γίνονται οι "πορτιέρηδες" της δημοκρατίας μας. Όποιοι πρόλαβαν να μπουν, μπήκαν. Οι υπόλοιποι θα "μαλώνουν" με τους "πορτιέρηδες". Δημοκράτες θα πολεμούν με φασίστες, απλά για να φτάσουν στην πολιτική σκηνή "πληγωμένοι" και ταλαιπωρημένοι από τους "πορτιέρηδες". Ψάχνουν να βρουν οι Έλληνες γιατί δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες για να τους ψηφίσουν. Ψάχνουν να βρουν γιατί δεν υπάρχουν νέα κόμματα για να τα στηρίξουν. Ας ρωτήσουν την κυρία Παπαρήγα και τους "συντρόφους" της πόσα νέα κόμματα έχουν διαλύσει, όταν αυτά βρίσκονταν στα "σπάργανά" τους. Πόσους δημοκράτες έχουν "εξοντώσει" πολύ πριν γίνουν γνωστοί. Πόσους έχουν εξουθενώσει, μέχρι να τους φτάσουν σε σημείο να τα παρατήσουν. Πόσους έχουν ταλαιπωρήσει, μέχρι να τους αναγκάσουν να καταφύγουν στα μεγάλα κόμματα, για ν' απαλλαγούν από αυτούς. Μια πραγματική πληρωμένη "ύαινα", που εξοντώνει τα μικρά "λιονταράκια" της δημοκρατίας πολύ πριν αυτά γίνουν απειλητικά για τα αφεντικά της. Μια πραγματική μάστιγα για τον πολιτικοποιημένο "ανθό" της κοινωνίας.
Πανηγυρίζουν στον Περισσό κάθε φορά που καταστρέφουν έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. Πανηγυρίζουν, κάθε φορά που χαλάνε μια νέα πολιτική "φωλιά" κάποιων νέων δημοκρατών. Χαίρονται, όταν βγάζουν από τη "μέση" κάποιον φέρελπι δημοκράτη. Κάποιον ενοχλητικό και χαρισματικό "μπουρζουά". Κάποιο "κακομαθημένο" παλιόπαιδο, που τολμά να μπει στα "φέουδά" τους και να μιλήσει για εργατικά δικαιώματα, κοινωνικές ευαισθησίες ή την παγκόσμια ειρήνη. Χαίρονται όταν κατασπαράζουν ένα μικρό σκύμνο (λιονταράκι) της δημοκρατίας. Ηθικό πρόβλημα δεν έχουν, εφόσον, λόγω δόγματος, ανήκουν σε άλλο "είδος". Από τη στιγμή που δεν μπορούν να εξοντώσουν τους μεγάλους του δικομματισμού, αντλούν ευχαρίστηση από την εξόντωση των μικρών.
Οι υπηρεσίες του ΚΚΕ στον δικομματισμό γι' αυτόν τον λόγο είναι πολύτιμες κι αναντικατάστατες. Η καλή του κομματική οργάνωση σε συνδυασμό με τη φυσική του αδυναμία να πάρει την εξουσία δημιουργεί ένα συμπαγές "φράγμα" γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό δημιουργεί τον "μύθο" του ανίκητου δικομματισμού. Καταγγελλόμενοι και καταγγέλλοντες αποκτούν μονιμότητα και βολεύονται από αυτήν την ισορροπία. Με τον τρόπο αυτόν το ΚΚΕ απαλλάσσει τον δικομματισμό από τους πραγματικούς αντιπάλους του. Σταθεροποιεί τις δομές του.
Το "πλάτος" των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ δίνει ένα ανάλογο "πλάτος" και στα αστικά κόμματα. "Πλάτος" το οποίο δεν θα μπορούσαν ν' αποκτήσουν μόνα τους. Οι Κνίτες, για παράδειγμα, δίνουν στα δύο μεγάλα κόμματα νεολαία μέσα στα πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχαν οι Κνίτες, ο δικομματισμός δεν θα έμπαινε ποτέ στα Πανεπιστήμια. Αυτοί που χειροκροτούν την Παπαρήγα αναγκάζουν κάποιους άλλους να χειροκροτούν τους Μητσοτάκηδες. Οι ΚΚΕδες φροντίζουν για την απρόσκοπτη επιβίωση των άχρηστων γόνων του δικομματισμού. Η Παπαρήγα είναι η ασφαλιστική "δικλείδα" για να επιβιώσουν χωρίς αντίδραση ο κάθε Κώστας, ο Γιώργος ή η Ντόρα. Χωρίς αυτήν όλοι αυτοί οι άχρηστοι κληρονόμοι θα είχαν προ πολλού εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή. Οι ιδεολογικοί εχθροί μετατρέπουν σε επιλογές τους άχρηστους ομοϊδεάτες. Οι εχθροί είναι το "χείρον", που μετατρέπουν το "μη χείρον" σε "βέλτιστον".
Αυτό είναι όλο το μυστικό του σημερινού φαινομενικά ανίκητου δικομματισμού. Οι "ορκισμένοι" εχθροί τρώνε από το ίδιο "πιάτο". Το ΚΚΕ με την ύπαρξή του προστατεύει τα δύο μεγάλα κόμματα και δίνει στον κομματισμό την ευκαιρία ν' αναπτυχθεί. Ο μόνιμος στόχος του αντιδημοκρατικού ΚΚΕ για εξουσία δίνει το άλλοθι στα δύο μεγάλα αστικά κόμματα να φέρονται αντιδημοκρατικά, υποτίθεται για να προστατεύουν τη δημοκρατία. Υποτίθεται ότι τα δύο αυτά κόμματα κομματικοποιούν το κράτος, για να μην προλάβει να το κάνει το ΚΚΕ, το οποίο έχει αυτό ως μόνιμο στόχο. Αυτός ο κομματισμός, ο οποίος ξεκινά από τον Περισσό, γεννά τον δικομματισμό, ο οποίος με τη σειρά του νομιμοποίησε και επί δεκαετίες στηρίζει με όλα τα μέσα το ΚΚΕ. Στον Περισσό βρίσκονται τα θεμέλια τόσο της Ρηγίλλης όσο και της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό είναι ένα παιχνίδι ρόλων, που συμφέρει αυτούς που τους αναλαμβάνουν.
Αυτό κάνει το ΚΚΕ. Γι' αυτόν τον λόγο προβάλλεται από τα ΜΜΕ σχεδόν ισότιμα με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα. Γι' αυτόν τον λόγο εισπράττει τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις. Είναι ο αφανής συνέταιρος του δικομματισμού. Είναι ο κρυφός "ρολίστας", που στηρίζει τον δικομματισμό. Αυτό καταγγέλλει τον κομματισμό, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, τον έχει ως μόνιμο στόχο. Αυτό καταγγέλλει τα βολέματα, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, έχει βολεμένα όλα τα στελέχη του στον κρατικό μηχανισμό. Αυτό καταγγέλλει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, προοδεύει από σπατάλες του κράτους. Αυτό καταγγέλλει την αδικία που υφίστανται οι εργάτες και είναι το ίδιο το οποίο δεν έχει στις τάξεις των στελεχών του ούτε έναν πραγματικό εργάτη. Αυτό δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για το ΚΚΕ. Έτσι ζούσε πάντα και έτσι ζει και τώρα. Προδίδει και στη συνέχεια ζει πολυτελώς σαν "μάρτυρας", που αναζητά τον προδότη. Εξυπηρετεί τους συνεταίρους του και διατηρεί ατσάλινη πειθαρχία στα τρομοκρατημένα μέλη του.
Το ΚΚΕ επιβιώνει χάρη στα κρατικά χρήματα και χάρη στις δημόσιες θέσεις, οι οποίες του διατίθενται για να τις διαχειριστεί με βάση τα συμφέροντά του. Με τα κρατικά χρήματα διατηρεί ακμαίο τον μηχανισμό του και με τις κρατικές θέσεις συντηρεί το στελεχιακό του δυναμικό. Αυτός δηλαδή ο οποίος καταγγέλλει τον κομματισμό είναι αυτός ο οποίος επιβιώνει αποκλειστικά από τον κομματισμό. Από τον παράνομο κομματισμό. Αν λοιπόν υπάρξει κάποτε η πιθανότητα να γκρεμιστεί ο δικομματισμός, το πρώτο που θα καταστραφεί θα είναι το ΚΚΕ. Αυτό θα είναι το πρώτο που θα πάψει να υπάρχει, όταν θα σταματήσει να "ρέει" το δημόσιο χρήμα προς τα κόμματα. Αυτό θα πάψει να υπάρχει, όταν η αξιοκρατία θ' αρχίσει να γίνεται καθεστώς στις προσλήψεις του δημοσίου τομέα. Το ΚΚΕ, χωρίς κρατικά χρήματα και χωρίς δημόσιες θέσεις να μοιράζει στους κηφήνες του, δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μία μέρα.
Το ΚΚΕ, ως κομμουνιστικό κόμμα, πρέπει να φύγει από τη Βουλή των Ελλήνων. Επιβάλλεται να φύγει, γιατί τη "βραχυκυκλώνει". Επιβάλλεται να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, γιατί "νοθεύει" το πνεύμα της. Ακόμα και στο τυπικό μέρος η ύπαρξή του δημιουργεί πρόβλημα στην πολιτική ορολογία. Αν το ΚΚΕ είναι κόμμα, τότε θα πρέπει ν' αλλάξει ο όρος ο οποίος χαρακτηρίζει όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διεκδικούν τη λαϊκή εντολή. Αν αυτά εξακολουθήσουν να ονομάζονται κόμματα, τότε το ΚΚΕ θα πρέπει να στερηθεί αυτόν τον τίτλο. Το ΚΚΕ δεν είναι άλλο ένα από τα πολλά κόμματα της δημοκρατίας. Το ΚΚΕ είναι το "ιερατείο" μιας άλλης ιδεολογίας.
Η συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές αλλοιώνει το ίδιο το νόημα των εκλογών. Γιατί; Διότι μετατρέπει μια απλή —διαχειριστικής φύσεως— δραστηριότητα της Δημοκρατίας μας σε δημοψήφισμα. Κάθε φορά που το ΚΚΕ συμμετέχει σε εκλογές, έχουμε παράλληλο δημοψήφισμα. Παρανόμως διεκδικεί συνεχείς ευκαιρίες. Παρανόμως δοκιμάζει την τύχη του. Ενώ για παράδειγμα το θέμα της Βασιλείας λύθηκε άπαξ με δημοψήφισμα, δεν συνέβη το ίδιο με τον κομμουνισμό, που πρεσβεύει το ΚΚΕ. Ενώ οι βασιλόφρονες από το 1974 δεν είχαν άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά την εξουσία, οι ΚΚΕδες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι παράνομο. Αν υποθέσουμε ότι αντιπροσωπεύει το 5% των Ελλήνων, αυτό σημαίνει ότι το 95% δεν επιθυμεί την ιδεολογία τους. Τέρμα. Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να "εκβιάζεται" κάθε τέσσερα χρόνια.
Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φύγει από τη Βουλή. Δεν δικαιούται θέση μέσα σ' αυτήν. Δεν δικαιούται να διεκδικήσει την εξουσία βάση ενός Συντάγματος, το οποίο, σε περίπτωση που θα την αποσπάσει, λόγω δόγματος θα πρέπει να το καταλύσει. Το αν πιστεύει κάποιος ότι ένα "παλιόχαρτο", το οποίο υπέγραψε το ΚΚΕ, είναι μια ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα για τη Δημοκρατία μας, αυτό είναι αστείο. Αν δηλαδή είχε το ΚΚΕ την πλειοψηφία του λαού, θα σεβόταν την υπογραφή του; Αυτοί πήραν τα όπλα και μας βύθισαν στον εμφύλιο όταν αποτελούσαν μια μη ανιχνεύσιμη μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Θα είχαν την πλειοψηφία και θα αυτοπεριορίζονταν, επειδή θα σέβονταν την υπογραφή τους; Αυτοί ονειρεύονταν εξουσίες τύπου Τσαουσέσκου και Χότζα. Γιατί υπέγραψαν; Γιατί γνώριζαν ότι δεν είχαν ελπίδες να πραγματοποιήσουν το ιδεολογικό τους όραμα και άρα αναζητούσαν την "εναλλακτική" οδό της απλής αλλά πλούσιας επιβίωσης. Η υπογραφή τους δεν τους κόστιζε τίποτε και ταυτόχρονα τους απέφερε κέρδη. Τόνους χρημάτων έχει αποσπάσει το ΚΚΕ από το ελληνικό κράτος, για να παίξει τον ρόλο που βολεύει τον δικομματισμό.
Το σημαίνουν όλα αυτά; Εμείς σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει το ΚΚΕ ως φορέας ιδεολογίας και ότι πρέπει να βγει στην παρανομία. Δεν λέμε ότι οι ΚΚΕδες δεν πρέπει να έχουν πολιτικά δικαιώματα. Λέμε ότι πρέπει το ΚΚΕ να βγει από τη Βουλή και όχι από την κοινωνία. Να δραστηριοποιείται μέσα στην κοινωνία με τον τρόπο που προβλέπεται από τον νόμο. Τα ίδια ισχύουν και για τα μέλη του. Όπως έχει ο κάθε πολίτης δικαίωμα να ιδρύει κόμμα, έτσι έχουν κι αυτοί ανάλογο δικαίωμα. Το ΚΚΕ ως μηχανισμός είναι αυτό το οποίο δεν πρέπει να μπαίνει στη Βουλή και όχι τα κόμματα, τα οποία ενδεχομένως να ιδρυθούν από ΚΚΕδες.
Ας ιδρύσει η κυρία Παραπαρήγα και τα "συντρόφια" της το "κόκκινο ρόδο" και ας συμμετάσχουν στις εκλογές. Ας καταθέσουν το πρόγραμμά τους και ας ζητήσουν την ψήφο του δημοκρατικού λαού. Προγράμματα κατατίθενται στις εκλογές. Ιδεολογίες κατατίθενται στα δημοψηφίσματα και το ΚΚΕ με την παρουσία του στις εκλογές καταθέτει προς ψήφιση την ιδεολογία του.
Ποια είναι η λογική αυτού του οποίου λέμε; Είναι η λογική του συνταγματικού νόμου. Το κόμμα ενός ιδιώτη πολιτικού δεν είναι φορέας ιδεολογίας και είναι αναγκασμένο να λειτουργεί με βάση την ιδεολογία που πρεσβεύει το Σύνταγμα, άσχετα με την ιδεολογία που διέπει τον ιδρυτή του. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει θρησκόληπτος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη της Εκκλησίας. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει άθεος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη των άθεων. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει ομοφυλόφιλος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη των ομοφυλόφιλων.
Το κόμμα ενός ιδιώτη δεν μπορεί να επιχειρήσει κομματισμό στο όνομα του ιδρυτή του. Το κόμμα ενός ιδιώτη δεν μπορεί να εκφράζει κοινωνικές δυνάμεις σε μια μόνιμη βάση. Συγκροτείται και διαλύεται με την ίδια ευκολία, εφόσον δεν έχει μόνιμους οπαδούς, αλλά συγκυριακούς ψηφοφόρους. Η οπαδικότητα της κοινωνίας αποδίδεται στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας, καθιστώντας τους πολίτες ομοϊδεάτες μεταξύ τους, ενώ η ψήφος τους είναι απλά μια επιλογή σ' ό,τι αφορά τα πρόσωπα και τα προγράμματα που αυτοί οι ομοϊδεάτες αντιλαμβάνονται ως καλύτερα. Τα κόμματα των ιδιωτών δηλαδή αντιπροσωπεύουν διαφορετικές διαχειριστικές απόψεις ομοϊδεατών
Το ΚΚΕ δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί ως κόμμα ιδιώτη. Είναι κόμμα, το οποίο διαθέτει ειδικό δόγμα. Είναι κόμμα-παράταξη ομοϊδεατών. Είναι συγκεκριμένο μέρος του ελληνικού λαού, το οποίο έχει μια φυσική ηγεσία, που εκλέγεται με ειδικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το δόγμα του. Ως τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή για κανέναν άλλον, παρά μόνον για τους οπαδούς του. Γι' αυτόν τον λόγο και παρά τη μόνιμη συμμετοχή του στις εκλογές δεν μεταβάλλεται το ποσοστό του. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να λειτουργεί ως συμβατικό κόμμα και να διεκδικεί την εξουσία με βάση κάποιο πρόγραμμά του. Ως πολιτικός μηχανισμός δεν εξαρτάται από την πορεία και τις δυνατότητες της εκάστοτε κυρίας Παπαρήγα, η οποία εμφανίζεται ως ηγέτης του.
Η κυρία Παπαρήγα είναι διορισμένη από το ΚΚΕ, για να παριστάνει την αρχηγό του. Η κυρία Παπαρήγα είναι αυτή η οποία εξαρτάται από το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ από αυτήν. Οι ψηφοφόροι του είναι μόνιμοι οπαδοί του και υπάκουοι ομοϊδεάτες της ηγεσίας του. Εφόσον λοιπόν το ΚΚΕ είναι φορέας αντισυνταγματικής ιδεολογίας, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περιοριστεί στη δραστηριότητά του. Είναι πάντα κοντά στον κομματισμό, γιατί υπάρχει κοινή ιδεολογική πλατφόρμα μεταξύ των οπαδών του. Είναι πάντα κοντά στον κομματισμό, όταν ο Περισσός ελέγχει σε απόλυτο βαθμό ένα σεβαστό μέρος μιας από τις κυρίαρχες εξουσίες, όπως είναι η νομοθετική εξουσία.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν δικαιούται την είσοδό του στη Βουλή ως κόμμα. Αυτό το οποίο λέμε δεν είναι εξωπραγματικό. Το αναγνωρίζει και το ίδιο το ΚΚΕ ως πρόβλημα, αλλά μόνον για εκείνες τις περιπτώσεις οι οποίες δεν αφορούν το ίδιο. Το ΚΚΕ είναι κόμμα "μεταβλητής" εξυπνάδας. Είναι έξυπνο μόνον για τα όσα αφορούν τους άλλους. Για τα όσα αφορούν τα δικά του είναι μονίμως κουτό. Το ΚΚΕ, το οποίο δικαίως καταγγέλλει συχνά-πυκνά παρεμβάσεις της Εκκλησίας στην πολιτική, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά σε πολύ χειρότερη μορφή. Δεν παρεμβαίνει απλά στην πολιτική ζωή, αλλά συμμετέχει το ίδιο στις δημοκρατικές διαδικασίες. Όσο παράλογο και αντιδημοκρατικό είναι να υπάρχει κόμμα της Εκκλησίας με κομματάρχη τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, άλλο τόσο παράλογο είναι να υπάρχει και το ΚΚΕ με κομματάρχη τον εκάστοτε Γραμματέα του.
Αν κατέβει η Εκκλησία της Ελλάδος στις εκλογές με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, το ΚΚΕ θα ξεκινήσει επανάσταση, καταγγέλλοντας σκοταδισμό και μεσαιωνισμό. Λογικό είναι και δίκιο θα έχει το ΚΚΕ, αν το κάνει. Δεν είναι δυνατόν ο αρχιεπίσκοπος να κατέβει στην εκλογές και να διεκδικήσει την εξουσία με τα πλεονεκτήματα και τις ιδιομορφίες της θέσης την οποία κατέχει. Ως "διορισμένος" από το Άγιο Πνεύμα αρχηγός της Εκκλησίας, δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές. Ας βγάλει το "σχήμα" του και ως πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ας αφήσει το "Άγιο Πνεύμα" στον ναό και ας συμμετάσχει στις εκλογές με το δικό του πνεύμα. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να μετατρέψει τη Δημοκρατία μας σε μια θεοκρατική "Τζαμαχιρία". Το ανάλογο συμβαίνει και με τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές υπό την ηγεσία της Γενικής Γραμματέως του. Μετατρέπει τη Δημοκρατία μας σε μια κομματοκρατική "Τζαμαχιρία".
Για τα ίδια φαινόμενα μιλάμε. Τόσο η Εκκλησία όσο και το ΚΚΕ είναι δογματικοί μηχανισμοί. Μηχανισμοί, οι οποίοι έχουν ειδική άποψη για τη σωτηρία της κοινωνίας. Μηχανισμοί "σωτήρων", οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ωριμότητα του λαού να λύσει τα προβλήματά του μόνος του και ερήμην τους. Μηχανισμοί, οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνον στους "φωτισμένους" ηγέτες τους τέτοιες δυνατότητες. Η μεν Εκκλησία αγωνίζεται να σώσει τον λαό με βάση τον Λόγο του Κυρίου, διατηρώντας για τον εαυτό της το αλάθητο, εφόσον είναι "θεόπνευστη", το δε ΚΚΕ αγωνίζεται για τον ίδιο στόχο με διαφορετικό Λόγο, διατηρώντας το ίδιο αλάθητο. Γι' αυτόν τον λόγο, Αρχιεπίσκοποι, Βασιλιάδες, Μουλάδες, αλλά και Γραμματείς κομμουνιστικών κομμάτων δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές με τα αξιώματά τους.
Τι σχέση έχουν αυτοί οι "αλάθητοι" με τη δημοκρατία; Πώς μπορούν τα "ιερατεία" τους να μπουν στη Βουλή των θνητών δημοκρατών; Των ταπεινών ανθρώπων, που κάνουν λάθη; Για τα μέλη τους δεν τίθεται λόγος. Όπως ο κάθε χριστιανός, μουσουλμάνος ή βασιλικός μπορεί να ιδρύει κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπαίνει η Εκκλησία, η Σαρία ή ο Θρόνος μέσα στη Βουλή, έτσι μπορούν να κάνουν και οι ΚΚΕδες. Το ΚΚΕ όμως ως "κόμμα" δεν μπορεί να διεκδικεί θέση στη Βουλή. Το σταλινικό "ιερατείο" του μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα μόνον στο Περισσό και εκεί να απευθύνεται στους "μουτζαχεντίν" του.
Μόνον εκεί μπορεί η "αρχιεπίσκοπος" του κομμουνισμού Παπαρήγα να πολεμά από άμβωνος τον καπιταλισμό και τη "χαλαρή" δημοκρατία των μπουρζουάδων. Μόνον εκεί η "αρχιποιμένας" των Ελλήνων κομμουνιστών μπορεί να τους προστατεύει από τους "διαβόλους" του καπιταλισμού. Μόνον εκεί μπορούν οι ιερείς του κομμουνισμού να προπαγανδίζουν τη "Τζαμαχιρία" των προλεταρίων. Ας φτιάξουν κι ένα μιναρέ στο "σπίτι του λαού", για να παριστάνει η Παπαρήγα τον μουεζίνη. Στα έδρανα της Βουλής όμως ο "μουεζίνης" αυτός δεν έχει θέση.
Το ΕΑΜ’ Β μπορεί να είναι ένα νέο κόμμα, αλλά έχει άριστες γνώσεις για το πώς λειτουργεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Από τη στιγμή που ως κόμμα θέλει να "χτυπήσει" τον δικομματισμό, είναι υποχρεωμένο ν' ακολουθήσει τη στρατηγική που θα του επιτρέψει να πετύχει τον στόχο του. Από τη στιγμή που ως κόμμα θέλει να μπει στο πολιτικό σκηνικό, είναι βέβαιον ότι θα πρέπει να περάσει την "πόρτα" που φυλάγει το ΚΚΕ. Πολύ πριν του επιτεθεί η βδελυρή "ύαινα" του Περισσού —για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δύο μεγάλων κομμάτων—, αυτό θα επιτεθεί σ' αυτήν.
Είναι μια καλή ευκαιρία, για να πάρουν αυτοί που πρέπει τα "μηνύματά" τους. Μετά θα έρθει και η δική τους η σειρά. Το ΕΑΜ’ Β φιλοδοξεί να γίνει το κόμμα όλων των Ελλήνων και για να γίνει αυτό, θα πρέπει εξ’ αρχής να ξεκαθαρίσει το πολιτικό "τοπίο" της πατρίδας μας. Θα μπει με δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρχει πιο θεαματική είσοδος για κάποιον νεοεισερχόμενο από το να κουβαλάει ως λάφυρό του τον θλιβερό "πορτιέρη".
Ως κόμμα θα καταθέσουμε ένσταση στις επόμενες εκλογές στην περίπτωση που το ΚΚΕ δηλώσει τη συμμετοχή του σ' αυτές. Θα αμφισβητήσουμε την αξία της "υπογραφής" του για σεβασμό του Συντάγματος σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές. Θα καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική δραστηριότητά του στο σύνολο του χρόνου της "νόμιμης" παρουσίας του.
Αυτό θα το κάναμε ακόμα κι αν δεν ήταν στρατηγικά απαραίτητο. Γιατί; Διότι προκύπτει ως ηθική μας υποχρέωση. Δανειστήκαμε το όνομα του κόμματός μας από τον μεγάλο αδικημένο της ελληνικής ιστορίας, που είναι το ΕΑΜ. "Χρωστάμε" στο ΕΑΜ. Το ΚΚΕ ήταν ο δήμιος του ΕΑΜ. Το ΚΚΕ το παγίδευσε, το πρόδωσε, το οδήγησε στον θάνατο και στη συνέχεια σκύλεψε το "πτώμα" του. Το ΚΚΕ, στο όνομα των κομματικών του συμφερόντων, βρόμισε τον λαμπερό και μεγαλειώδη εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Σήμερα, για τους ίδιους λόγους βρομίζει τη δημοκρατία και πάλι ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Αυτό έκαναν τότε κι αυτό κάνουν πάντα. Κομματικοποίησαν κάποτε το ΕΑΜ και σήμερα κομματικοποιούν την δημοκρατία. "Καπέλωσαν" κάποτε τους ήρωες και σήμερα "καπελώνουν" τους δημοκράτες. Στο όνομα λοιπόν του ΕΑΜ θα στραφούμε εναντίον του ΚΚΕ. Το ΕΑΜ θέλουμε να πάρει τη δόξα της εκτέλεσης του ΚΚΕ. Το θύμα θέλουμε να εκδικηθεί τον θύτη του και ως γνωστόν, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο. Εξήντα χρόνια μετά την προδοσία θεωρούμε ότι αυτό το πιάτο έχει κρυώσει αρκετά, για να το "απολαύσει" ο Περισσός.
Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ β'
www.EAMB.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...