Ειδήσεις

14 Νοε 2008

Παρέλαση κρατούμενων στο κέντρο της Αθήνας



Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zougla.gr επρόκειτο για αλλοδαπούς οι οποίοι ετοιμάζονται να απελαθούν. Επειδή όμως δεν υπήρχε αρκετός χώρος στα κρατητήρια του Α.Τ. Ακροπόλεως, έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα τμήματα του κέντρου της Αθήνας. Λόγω στενότητας του δρόμου οι κλούβες ήταν σταθμευμένες στην πλατεία Καρύτση. Έτσι, αποφάσισαν να τους πάνε με τα πόδια.
............
Περισσότερα: http://www.zougla.gr/news.php?id=13265

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παρέδωσε τα πρώτα σπίτια στους κατοίκους του χωριού Μάκιστος

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη τήρησε την υπόσχεση που έδωσε το καλοκαίρι του 2007 δηλαδή ότι θα ξανακτίσει από την αρχή το χωριό Μάκιστος με δικά του έξοδα.
Έτσι το χωριό Μάκιστος που είχε υιοθετήσει αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του καθώς από ό,τι μάθαμε τα πρώτα σπίτια αλλά και δυο εκκλησίες είναι ήδη έτοιμα.
.........
Περισσότερα: http://stavros-marinis.blogspot.com/2008/11/blog-post_14.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζητάει με επιστολή του στη Eurobank να καταργήσει τους καταχρηστικούς όρους στα συμβόλαια με τους πελάτες της

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζητάει από την τράπεζα να καταργήσει τους καταχρηστικούς όρους στις πιστωτικές κάρτες και να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία που επιβάλει τη μείωση του επιτοκίου στους καταναλωτές κάθε φορά που μειώνεται το επιτόκιο βάσης Γιούριμπορ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Αντάρτης, η Αναγέννηση, το Μπουμπούκι και η Ακτινοβολία

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλείται Αντάρτης, η σύζυγός του Αναγέννηση και οι κόρες τους Μπουμπούκι και Ακτινοβολία.

Αυτά είναι τα ονόματα – κωδικοί που χρησιμοποιεί η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ για τον νεοεκλεγέντα Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του.
Ιχνηλάτης ήταν το όνομα – κωδικός του Μπους και Τέμπο της συζύγου του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης & στάθμευσης, διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το Ε.Μ.Π. έως την Πλατεία Κάνιγγος από την Παρασκευή 14.11.2008 έως την Κυριακή 16.11.2008, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17.11.2008 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
………
Συνεχίζεται…


Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμα, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων καθώς και η κυκλοφορία αυτών από τις τέσσερις το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας και από τις δύο μετά το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της πορείας, στο τμήμα ανάμεσα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Μιχαλακοπούλου:
Βεντήρη, Χατζηγιάννη, Μέξη Ηριδανού, Δ. Αιγινήτου, Λούρου, Σεμιτέλου, Λαμψάκου, Κερασούντος, Καρτάλη και Ξενίας.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).
Από τη Διεύθυνσή μας σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι πύλες του Ιδρύματος θα είναι ανοικτές από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σαββατοκύριακο και 9 με 2 τη Δευτέρα, ενώ στις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση μέτρων από την Αγροτική Τράπεζα

Η ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας:

.......
Η ΑΤΕbank, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου, αλλά λειτουργώντας και σε περιβάλλον τραπεζικού ανταγωνισμού αντλώντας αποταμιευτικούς πόρους από τους καταθέτες, αποφάσισε τα εξής μέτρα:
……….
Συνεχίζεται…
Για τον ιδιωτικό τομέα

1. Μειώνει κατά 0,50% το κυμαινόμενο επιτόκιο του βασικού προγράμματος στεγαστικών δανείων και όλων των κυμαινομένων επιτοκίων ιδιωτών που καθορίζονται από την Τράπεζα.

2. Μειώνει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έως 1%. Τα νέα επιτόκια, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, διαμορφώνονται από 14,20% έως 15,75%. Οι ενήμεροι κάτοχοι κάρτας επωφελούνται επιστροφής τόκων μίας ποσοστιαίας μονάδας, ανεξαρτήτως πιστωτικού ορίου.

3. Παγώνει τις δόσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για ένα χρόνο και παρατείνει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου έως 2 χρόνια, χωρίς τόκους ποινής, στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ.

4. Δεν υλοποιεί προγράμματα πλειστηριασμών κατά δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με οφειλές κάτω των 100.000 €.

5. Συνεχίζει να προσφέρει στους δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας το στεγαστικό δάνειο «Στέγη ΟΕΚ», με τους καλύτερους όρους της αγοράς.

6. Για τη διευκόλυνση των κατόχων πιστωτικών καρτών και δανειοληπτών καταναλωτικών δανείων προσφέρεται η δυνατότητα διακανονισμού των υποχρεώσεων τους μέσω προγράμματος αναχρηματοδότησης οφειλών με επιτόκιο 8,25%.

7. Συμμετέχει στο πρόγραμμα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.


Για τον αγροτικό τομέα


1. Μειώνει κατά 0,50% το κυμαινόμενο επιτόκιο του προγράμματος στεγαστικών δανείων αγροτών. Αφορά 48.000 αγρότες

2. Παγώνει, μετά από αίτηση, την καταβολή των δόσεων για ένα χρόνο των επενδυτικών-μεσοπρόθεσμων δανείων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με παράλληλη παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου έως 2 χρόνια. Αφορά 43.000 αγρότες.

3. Αυξάνει έως 20% το όριο των ενήμερων κεφαλαίων κίνησης των αγροτών (Ανοικτό Δάνειο Αγροτών), ώστε να προσφέρει ρευστότητα με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Αφορά 82.000 αγρότες.

4. Ανανεώνει, αυτόματα για μια τριετία, το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Δάνειο Αγροτών, χωρίς υποχρέωση καταβολής κεφαλαίου και μόνο με εξόφληση τόκων, μετά από αίτηση του αγρότη.

5. Παρά την αύξηση των επιτοκίων της Ε.Κ.Τ. για 9 συνεχείς φορές(συνολική αύξηση 2,25%) από το Δεκέμβριο 2005, η Τράπεζα κρατά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια χρηματοδοτήσεων των αγροτών σε κεφάλαια κίνησης(3,75%).


6. Η ΑΤΕbank τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις προς τον αγροτικό τομέα ύψους 1,1 δισ €, που αφορούσαν 54.000 αγρότες με ένταξή τους στο Νόμο για τα Πανωτόκια. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν διαγραφεί 2 δισ € για συνεταιρισμούς, ενώ δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός για αγροτική εκμετάλλευση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άρχισε το "ξήλωμα" στελεχών στην Εθνική Τράπεζα

Μετά την γκάφα της αρμόδιας διεύθυνσης να αναθέσει την είσπραξη των χρεών των δικαιούχων του Οργανισμού της Εργατικής Κατοικίας σε εισπρακτικές εταιρείες, ο επικεφαλής του Διεύθυνσης Στεγαστικών και Καταναλωτικών Δανείων, Αλέξανδρος Γεωργίτσης υπέβαλε την παραίτησή του στον διοικητή της Εθνικής, Τάκη Αράπογλου.
......
Από: Alpha 98,9

....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Υπάρχει αρρυθμία σε αυτήν την κυβέρνηση...

"Υπάρχει αρρυθμία σε αυτήν την κυβέρνηση. Τους φταίω εγώ και με μπλέκουν;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στον Αlpha 9,89 σχετικά με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, της δικηγόρου των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού, Σταματίας Σωτηροπούλου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείχνει Μαξίμου μέσω Ψωμιάδη η δικηγόρος των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού με την κατάθεσή της στην Εξεταστική

Με την παρότρυνση «άνδρας είναι ο κ. Ψωμιάδης και να με διαψεύσει γιατί το είπε ενώπιον μάρτυρα» η δικηγόρος των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού, Σταματία Σωτηροπούλου, ανέφερε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο αρνήθηκε να παρέμβει όταν ο ηγούμενος Εφραίμ θέλησε να καρπωθεί τα οικόπεδα και να τα βάλει στη ρουλέτα της ανταλλαγής με το ολυμπιακό φιλέτο στους Θρακομακεδόνες λέγοντάς της «... Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή» και ότι «αυτή η απόφαση ήρθε από πάρα πολύ ψηλά, πιο ψηλά δεν γίνεται...».
……….
Συνεχίζεται…


«Λέω στον κ. Ψωμιάδη» είπε η κ. Σωτηροπούλου «αν σας έλεγαν να ληστέψετε, να σκοτώσετε, θα το κάνατε; Απ΄ όσο ψηλά κι ερχόταν;». Και μου λέει: «Να σου πω την αλήθεια, μήπως κατάλαβα εκείνη τη στιγμή και τι υπέγραφα;». Επί λέξει. Και στο τέλος μου είπε: «Όπου έχω πάει, έχω σπάσει τα μούτρα μου. Και εσύ τι κατάλαβες με αυτά που έχεις κάνει;».

Στη συνέχεια- όπως κατέθεσε η κ. Σωτηροπούλου- ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τη «χτύπησε στον ώμο» και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον αγώνα της, τονίζοντας όμως πως ο ίδιος «δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο και δεν έχει όρεξη και να βοηθήσει τους δημότες της Νέας Ραιδεστού που διεκδικούσαν τα οικόπεδα».


Από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1409112


Διαβάστε και: "Καίει" Αρσένιο και Μαξίμου η δικηγόρος των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού – Και ο Ψωμιάδης θα καταθέσει στην Εξεταστική

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Η ΚΕΔ ολόκληρη εντολές εκτελούσε, όπως ακριβώς εντολές εκτελούσα κι εγώ στην ΚΕΔ», λέει ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ

Επιστολή-καταπέλτη του νομικού συμβούλου διαχείρισης και υπεύθυνου για τις ανταλλαγές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, με την οποία σπάει για πρώτη φορά το φράγμα της σιωπής που έχει επιβληθεί στην ΚΕΔ για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές με τις οποίες χρύσωσαν τη Μονή, αποκαλύπτοντας σημαντικά στοιχεία και ευθύνες τόσο για τους επικεφαλής της ΚΕΔ όσο και για εκείνους άνωθεν που έκαναν τον κεντρικό σχεδιασμό, δημοσιεύει το «Έθνος».

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που βαρύνεται με έντεκα δολοφονίες

Σπείρα Αλβανών και Γεωργιανών που βαρύνεται με έντεκα δολοφονίες και δεκατρείς απόπειρες ανθρωποκτονιών, εξάρθωσε η Ασφάλεια Αττικής.
Η σπείρα δρούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνα Αθηνών.
Ανακοινώσεις θα γίνουν το μεσημέρι από το διοικητή της Ασφάλειας.
………
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέφτουν κεφάλια εντός της ημέρας στην Εθνική Τράπεζα μετά την γκάφα τους να αναθέσουν την είσπραξη χρεών δικαιούχων του ΟΕΚ σε εισπρακτικές εταιρείες

Μετά την γκάφα με την υπόθεση με τα χρέη των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε αργά χθες βράδυ να καρατομήσει τους επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης που αποφάσισε την ανάθεση της είσπραξης των χρεών των δικαιούχων σε εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και τον υπάλληλο που υπογράφει την επιστολή, που έφτασε στον ΟΕΚ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι έγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν στον Αλογοσκούφη

Από τις 3 Νοέμβρη, πάνω από 5.500 κρατούμενοι, 45% όλων των φυλακισμένων στην Ελλάδα, κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι/ες για τις συνθήκες κράτησης τους σε ένα από τα αθλιότερα σωφρονιστικά συστήματα της Ευρώπης.

Ενώ οι χιλιάδες των κρατουμένων βρίσκονται χωρίς καν επαρκή περίθαλψη, το κράτος αρνείται να προσλάβει μόνιμο γιατρό σε κάθε ίδρυμα λόγω της υποτιθέμενης “έλλειψης κονδυλίων” – ξοδεύοντας όμως παράλληλα δισεκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι και κατ΄εξοχήν εγκληματίες όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά τους χαρίζονται κιόλας αμύθητα ποσά δημόσιου χρήματος, προερχόμενου από το μόχθο των λαών, προκειμένου να βγούνε από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Θέλοντας να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους οπλίζονται με κάθε μέσο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, ποινικοποιώντας και καταστέλλοντας κάθε αγώνα αντίστασης στο καταρρέον σύστημα τους.
Ενάντια στη δολοφονική ειρήνη των αφεντικών, των νομοταγών ιδιοκτητών, της σιωπηλής πλειοψηφίας:
Αλληλεγγύη με όσους και όσες επιλέγουν να αγωνίζονται, μέσα και έξω από τις φυλακές. Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απεργών φυλακισμένων
Αλληλεγγύη στους τρεις φυγόδικους αγωνιστές Κώστα Χαλαζά, Δήμητρα Συριανού και Ηλία Νικολάου
Το σύστημα δεν είναι σε κρίση, το σύστημα είναι η κρίση
Νίκη σε όσους και όσες αντιστέκονται στη λεηλασία του κεφαλαίου


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βαρόμετρο της "Public Issue" για το "ΣΚΑΪ" και την "Καθημερινή" για τη δημοτικότητα του Πέτρου Τατούλη

Τελευταία ανάρτηση στο ιστολόγιό του Πέτρου Τατούλη, η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 516 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, η οποία έγινε στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2008 από την Public Issue.
Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού "ΣΚΑΪ" και μπορείτε να τη δείτε «πατώντας» εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέταξαν αυγά στον Αλογοσκούφη - Βίντεο



Περίπου 15 νεαροί εισέβαλλαν σε αίθουσα του London School of Economics την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Οικονομίας, φωνάζοντας συνθήματα για τους απεργούς πεινας στις ελληνικές φυλακές και πέταξαν σχετικές προκηρύξεις και αυγά και στο Γιώργο Αλογοσκούφη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...