Ειδήσεις

4 Δεκ 2008

Ο φορολογούμενος πληρώνει πολύ ακριβά τη σωτηρία της… μουσικής

Από: http://panic-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Αμερική χάνει τον κυρίαρχό της ρόλο

Μήνυμα αναγνώστη
…..
Το τέλος της αλαζονείας

Η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση, θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Αμερικής όχι μόνο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Οι ανεπτυγμένες χώρες ολισθαίνουν προς την ύφεση, η εποχή του υπέρ-καταναλωτισμού πλησιάζει προς το τέλος της ενώ η στρατιωτική ισχύς της Αμερικής εξασθενεί. Παρόλα αυτά, δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς. ……..

Συνεχίζεται…

Ο Τζωρτζ Μπους ο νεότερος έχει γεράσει, και προβάλλει πλέον μία αλλοπρόσαλλη και ωχριάζουσα συμπεριφορά. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να θυμίζει τον ενθουσιασμό που τον διακατείχε στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του. Όταν προσφώνησε την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε στην τρομοκρατία και στα τρομοκρατικά καθεστώτα, και για εκείνες τις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Δεν αντιλήφθηκε ότι οι ξένοι αντιπρόσωποι κουνούσαν απλώς το κεφάλι τους, χαμογελούσαν ή σιγοψιθύριζαν, εκτός και αν το είχε καταλάβει αλλά δεν ήταν πλέον σε θέση να αντιδράσει. Σε 22 λεπτά, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε την λέξη «τρομοκρατία» 32 φορές. Ήταν ο μόνος αρχηγός κράτους που επέμενε να αναφέρεται στην τρομοκρατία, και όχι στο ζήτημα που απασχολεί σήμερα το σύνολο της ανθρωπότητας.
Άνθρωπος του χθες
«Εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ένας Γερμανός διπλωμάτης, ενώ μία Γαλλίδα τον χαρακτήρισε «άνθρωπο του χθες». Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέκαθεν διατηρούσε εχθρούς στο κτίριο του ΟΗΕ, εντούτοις η γελοιοποίηση είναι κάτι το εντελώς καινούργιο, και σηματοδοτεί το τέλος του σεβασμού.Ποιον όμως δεν λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψιν οι υπόλοιποι 191 ηγέτες; Τον ίδιο τον πρόεδρο Μπους ή μήπως ολόκληρη την Αμερική, τον γίγαντα που έχει γονατίσει;
Ενδεικτικά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μούν αναφέρθηκε σε «νέα πραγματικότητα» και «νέα κέντρα ισχύος και εξουσίας στην Ασία, την Λατινική Αμερική και αλλού». Ακόμη όμως και αυτοί οι στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής άρχισαν να αποστασιοποιούνται – με πρώτη και καλύτερη την Γερμανίδα Καγκελλάριο, η οποία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει με θέρμη τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ιδιαίτερη σημασία για μας τους Γερμανούς», επαναλάμβανε κατά κόρον.
Σε ομιλία ενώπιον 1000 επιχειρηματιών στην Γερμανική βουλή, λέξεις όπως πίστη και φιλία απουσίαζαν από το λεξιλόγιο της. Η Μέρκελ επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης, διατυπώνοντας την ίδια στιγμή σαφέστατες αιχμές και κατηγορίες. Μίλησε για την ανάγκη «ισότιμης κατανομής των επιπτώσεων τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια». Δακτυλόδειξε τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε από ενωρίς επισημάνει τα προβλήματα, αλλά οι προτάσεις της για εφαρμογή αυστηρότερου ελέγχου στις αγορές, προσέκρουαν στις αντιδράσεις της Αμερικής.
Ποτέ πριν η Μέρκελ δεν είχε επικρίνει τόσο ξεκάθαρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που μεταφράστηκε στην ολόθερμη στήριξη του συνεργάτη της στην κυβέρνηση, του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών. Η τραπεζική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει κλονίσει μόνο την αφοσίωση της Γερμανίδας Καγκελλαρίου έναντι της Αμερικής, αλλά και τον σεβασμό που απολάμβανε ως οικονομική και πολιτική δύναμη. Οι τεράστιες επιπτώσεις από την κατάρρευση μεγάλων οργανισμών, που κλόνισε συθέμελα το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δικαιωματικά θέτουν σε δεύτερη μοίρα την έναρξη μεγάλης έρευνας από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών FBI, στο μικροσκόπιο του οποίου έχουν τεθεί 26 μεγάλοι οργανισμοί και 1400 μικρότερες εταιρείες και πολίτες για υποθέσεις απάτης.
Μέχρι και σήμερα, ουδείς είναι σε θέση να πει μετά βεβαιότητας πως μπορεί να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης, εξέλιξη που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Πολύ περισσότερο, ο κόσμος είναι σήμερα αντιμέτωπος με μία εξέχουσα δύναμη η οποία δεν είναι πλέον σε θέση να ασκήσει ηγετικό ρόλο και έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αφού άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης, αποδείχθηκε στη συνέχεια ανίκανος να ενώσει την μοιρασμένη χώρα του. Ειρωνεία αποτελεί επίσης το ότι η προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας, με την ουσιαστική παρέμβαση του κράτους, πραγματώνεται στην χώρα του αχαλίνωτου καπιταλισμού.
Μία νέα Αμερική
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι πλέον η ισχυρή και υπεροπτική χώρα που γνώριζε ο κόσμος, η υπερδύναμη που καθόριζε τους κανόνες για όλους τους άλλους, ενώ θεωρούσε ότι ο δικός της τρόπος σκέψης και οι business ήταν ο μοναδικός δρόμος προς την επιτυχία. Ενώπιον μας βρίσκεται μία νέα Αμερική, μία χώρα που δεν εμπιστεύεται πλέον τις παραδοσιακές της αξίες και πολύ περισσότερο τους πολιτικούς, οι οποίοι απέτυχαν να προβλέψουν το πρόβλημα, ως επίσης και τους οικονομικούς ταγούς, οι οποίοι επιχείρησαν να πωλήσουν στους Αμερικανούς έναν επίπλαστο κόσμο ευμάρειας. Ενώπιον μας είναι και το τέλος της υπεροψίας. Οι Αμερικανοί πληρώνουν το τίμημα της συμπεριφοράς τους.
O τρίπτυχος νόμος του φθηνού χρήματος, της ελεύθερης αγοράς και του διψήφιου κέρδους, κύριο χαρακτηριστικό του Αμερικανικού υπερ-καταναλωτισμού, είχε τα τελευταία 25 χρόνια καθορίσει το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία χιονοστοιβάδα, η οποία συμπαρέσυρε στο διάβα της το κύρος της ΗΠΑ ως παγκόσμιας πολιτικής δύναμης. Κάθε τράπεζα την οποία ο Υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον αναγκάζεται να διασώσει, πλήττει καίρια την υπόληψη της Αμερικής διεθνώς.
Φυσικά δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τον ηγετικό ρόλο της Αμερικής στην παγκόσμια σκακιέρα, εισάγοντας την ανθρωπότητα στην «μετά-Αμερικανική εποχή», όπως την χαρακτήρισε ο Φαρίντ Ζακάρια, συντάκτης του περιοδικού Νιούσγουικ. Η Ουάσιγκτον έχει πλέον απολέσει τόσο την πολιτική δυνατότητα και την ικανότητά της να επιβάλλει την θέληση της σε άλλες χώρες.

Συντακτική ομάδα Der Spiegel
The New York Times Syndicate


Από: http://geopolitics-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην Κομοτηνή ο δήμαρχος στέλνει λογαριασμούς 700 € για το νερό!

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του οικισμού της Παραδημής στην Κομοτηνή, παραδοσιακού κάστρου της δεξιάς στον Δήμο Κομοτηνής, με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.
Όλα αυτά χρόνια οι λογαριασμοί κυμαινόταν από 15€ έως 35€, ενώ τώρα καλούνται
να πληρώσουν από 150€ έως 700€!!!
Ένας από αυτούς, όπως μπορείτε να δείτε και από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού περιφερειακού σταθμού ΔΕΛΤΑ, αγανακτισμένος λέει μπροστά στην κάμερα, «…του Κοτσάκη τα φαγοπότια δεν θα τα πληρώσουμε εμείς…»
Η απάντηση της δημοτικής αρχής, μέσω του προέδρου της επιχείρησης Κώστα Ναλμπάντη;
........\
Περισσότερα: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2008/12/blog-post_04.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Νομό Κέρκυρας από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από χθες τα ξημερώματα στην περιοχή μας.
Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετά τετράγωνα στη πόλη και τα προάστια από πτώσεις δέντρων σε στύλους της ΔΕΗ.
Μεγάλο πεύκο ξεριζώθηκε και έπεσε δίπλα στις Φυλακές Κέρκυρας χωρίς να προκαλέσει άλλη ζημιά.

......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταιγίδα πάνω από δέκα μποφόρ σάρωσε τα χαράματα το Αργοστόλι - H θάλασσα τα χαράματα βγήκε στο δρόμο! - Φωτορεπορτάζ

Περισσότερες φωτογραφίες: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3206&Itemid=38

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για τον «Antenna»

Πρόθεση ψήφου

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 34,9%
Ν.Δ.: 29,4%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 8,5%
Κ.Κ.Ε.:6,9%
ΛΑ.Ο.Σ.: 4,9%
Οικολόγοι: 2,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Κώστας Καραμανλής 33,1%
Γιώργος Παπανδρέου 30,1%.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogger και ο Στέλιος Παπαθεμελής


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκαραβαίος ή Beetle – To… ζώδιο του μύθου που έγινε αυτοκίνητο!

Ο σκαραβαίος είναι ένα κατ’ εξοχήν πλάσμα του φεγγαριού και κυβερνάται από τον Καρκίνο. Τι άλλο ζώδιο θα μπορούσε λοιπόν να είναι και αυτό το στρουμπουλό αυτοκίνητο με το ίδιο όνομα;

Είναι γνωστή η επιρροή αυτού του ζωδίου πάνω στη μάζα της ανθρωπότητας.
Όταν ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε το συμβόλαιο για την κατασκευή του «σκαραβαίου» με τον Φέρντιναντ Πόρσε, στις 22 Ιουνίου του 1934, αυτό ακριβώς είχε στο νου του, τη μάζα. Το σχέδιο των εθνικοσοσιαλιστών, ήταν τότε η μαζική παραγωγή ενός φθηνού αξιόπιστου αυτοκινήτου, που θα μπορούσε να αποκτηθεί από το μέσο Γερμανό ακόμη και με κουπόνια, σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα.
…………..
Συνεχίζεται...

Το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη και τον Κρόνο, σε αυτό το προγενέθλιο - αν μπορούμε να το πούμε έτσι - ωροσκόπιο, έδινε όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Βοηθούσε και μηχανολογικά η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα, αλλά το τετράγωνο της Σελήνης με τον αργό πλανήτη –όπως και στο 2CV, είναι που του έδωσε τον μύθο του και το έκανε ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα του 20ου αιώνα.
Με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ουρανό κατέληξε να θεωρείται στην Αμερική, τη χώρα της αφθονίας και των τεράστιων σε όγκο αυτοκινήτων, σύμβολο του αντικομφορμισμού και της απλότητας, λίγο πριν την μερική παύση της παραγωγής του.
Αυτή έγινε την 1η Ιουλίου του 1974 στις 11:19 π.μ. και την κατέγραψαν με ακρίβεια οι σχολαστικοί Γερμανοί.


Εκείνη τη στιγμή και κάτω από τη σύνοδο Ήλιου, Ερμή και Κρόνου, κύλησε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ ο τελευταίος σκαραβαίος.

Ήταν η αρχή του τέλους γι αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο, όταν ο Πλούτωνας του τελευταίου μοντέλου τετραγώνιζε το γενέθλιο Ήλιο, ενώ ο Ουρανός σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη, έκανε τέλειο τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Άρη της 1ης Ιουλίου, που βρίσκεται στις 13 και 45 του Λέοντα, ακριβώς στο μεσοδιάστημα του γενέθλιου τριγώνου του Άρη με το Δία.
Και κάτι ακόμη. Το γνωστό έμβλημα με το λύκο πάνω σ’ ένα κάστρο, συμβολίζει την πόλη που κατασκευάζονται τα Φολκσβάγκεν, το γνωστό μας Βόλφσμπουργκ (βολφ=λύκος, μπουργκ=κάστρο/πύργος, δηλαδή Λυκόπυργος!).
Όλα τα σύμβολα της Σελήνης και του Καρκίνου παρόντα.

Ο λύκος , το κάστρο, ο σκαραβαίος.
Το νόημα της σύμπτωσης, αντικατοπτρίζει την εξωτερίκευση του εσωτερικού μας κόσμου στον εξωτερικό, και την ταύτισή τους.


Αυτό δεν υποστήριζε άλλωστε και ο μεγάλος Καρλ Γιούνγκ;


Από τον Θανάση Ματσώτα για το περιοδικό "Αστρόπολις"

Από: http://simmoria.blogspot.com/2008/12/vw-beetle.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόσκληση σε έκθεση φωτογραφίας


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Μια γάτα έκλεψε τα σκυλάκια από την μάνα τους και τα θηλάζει λες και είναι πραγματική μητέρα…


Μήνυμα αναγνώστη
.........
Από: http://tvstarnews24.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

It's a wonderful life... Θοδωρή


Το remake της κλασικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας του 1946 «It's a wonderful life».

Πρωταγωνιστούν οι:

Θοδωρής Ρουσόπουλος στο ρόλο του κακού τραπεζίτη
Μάρα Ζαχαρέα στο ρόλο το γνωστό… της συζύγου
Γιάννης Αγγέλου στο ρόλο του βοηθού τραπεζίτη
Γιάννης Ανδριανός στο ρόλο του πνεύματος των Χριστουγέννων
καθώς και η μικρή Ντόρα, στο ρόλο της… μικρής
Guest Star ο ηγούμενος Εφραίμ, στο ρόλο του… ταξιτζή

Μιας και σήμερα καταθέτει ο Θοδωρής στην Εξεταστική επιτροπή, είναι μια καλή ευκαιρία να του υπενθυμίσουμε ότι η ζωή είναι ωραία και να του ευχηθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να αγγίξει και την δική του καρδιά.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία…
Αρκεί να είμαστε ειλικρινείς.

Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελληνική Υφαντουργία στα Γιαννιτσά προηγήθηκε του Μίχαλου

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Εργαζόμενη, Εργαζόμενε της Ελληνικής Υφαντουργίας

Η ανοιχτή στήριξη του ΔΣ του σωματείου σας, καθώς και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, στην απόφαση της εργοδοσίας να σας αλλάξει τις εργασιακές σας σχέσεις (δουλειά μόνο 4 μέρες τη βδομάδα κι ανάλογη πληρωμή-άδειες άνευ αποδοχών), είναι ενδεικτικό του «αναβαθμισμένου» ρόλου που έχει επωμιστεί ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, καθώς η οικονομική κρίση εκδηλώνεται και βαθαίνει.
……
Συνεχίζεται…


Ολοένα και πιο καθαρά καταδεικνύεται ότι και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές μαζί με τις πλειοψηφίες, τόσο στη ΓΣΕΕ, όσο και σε κλαδικές Ομοσπονδίες, συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση που έχει στηθεί από το κεφάλαιο και τα κόμματά του να καταστήσουν τους εργαζόμενους συνένοχους στην καπιταλιστική κρίση, ώστε να πληρώσουν αδιαμαρτύρητα το κόστος για την επανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η τακτική τους. Τα ίδια έκαναν και την περίοδο που η μεγαλοεργοδοσία της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.» απομυζούσε τεράστια υπεραξία από το βάθεμα της εκμετάλλευσης σας για να συγκαταλέγεται, σήμερα, στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και να είναι η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα. Τα ίδια κάνουν και τώρα, που δυσκολεύεται να αναπαράγει αποδοτικά τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά της.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές καλούν σήμερα τους εργαζόμενους να δεχτούν νέες απώλειες στα δικαιώματά τους, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνειδητά δεν έκαναν τίποτα, και δε θα μπορούσαν να κάνουν, για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να απαντήσουν με επιθετικό τρόπο στην όξυνση της επίθεσης της πλουτοκρατίας.
Η απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ανάπτυξη σκληρών ταξικών αγώνων, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο εργατικό κίνημα, η αποδυνάμωση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ενίσχυση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ, αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και δείχνει τον αντίπαλο που δημιούργησε την προηγούμενη και θα γεννήσει την επόμενη κρίση. Με αιτήματα και στόχους πάλης επιθετικούς, το ταξικό κίνημα μάχεται για να θωρακίσει τους εργαζόμενους απέναντι στις συνέπειες της κρίσης. Απαιτεί και παλεύει, το μάρμαρο να το πληρώσουν οι εργοδότες, ανάμεσα τους και ο Ακκάς, από τα αμύθητα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Να παρθούν μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος με κατάργηση του ΦΠΑ και των διοδίων. Να διασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους και στο σύνολό τους τα αποθεματικά των Ταμείων. Μ' αυτά και άλλα αιτήματα δίνει τη μάχη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ (ΒΑΕ)
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Νοέμβρης 2008 Γραμματεία Πέλλας του Π.Α.ΜΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελληνική Υφαντουργία στα Γιαννιτσά προηγήθηκε του Μίχαλου

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Εργαζόμενη, Εργαζόμενε της Ελληνικής Υφαντουργίας

Η ανοιχτή στήριξη του ΔΣ του σωματείου σας, καθώς και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, στην απόφαση της εργοδοσίας να σας αλλάξει τις εργασιακές σας σχέσεις (δουλειά μόνο 4 μέρες τη βδομάδα κι ανάλογη πληρωμή-άδειες άνευ αποδοχών), είναι ενδεικτικό του «αναβαθμισμένου» ρόλου που έχει επωμιστεί ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, καθώς η οικονομική κρίση εκδηλώνεται και βαθαίνει.
……
Συνεχίζεται…

Ολοένα και πιο καθαρά καταδεικνύεται ότι και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές μαζί με τις πλειοψηφίες, τόσο στη ΓΣΕΕ, όσο και σε κλαδικές Ομοσπονδίες, συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση που έχει στηθεί από το κεφάλαιο και τα κόμματά του να καταστήσουν τους εργαζόμενους συνένοχους στην καπιταλιστική κρίση, ώστε να πληρώσουν αδιαμαρτύρητα το κόστος για την επανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η τακτική τους. Τα ίδια έκαναν και την περίοδο που η μεγαλοεργοδοσία της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.» απομυζούσε τεράστια υπεραξία από το βάθεμα της εκμετάλλευσης σας για να συγκαταλέγεται, σήμερα, στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και να είναι η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα. Τα ίδια κάνουν και τώρα, που δυσκολεύεται να αναπαράγει αποδοτικά τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά της.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές καλούν σήμερα τους εργαζόμενους να δεχτούν νέες απώλειες στα δικαιώματά τους, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνειδητά δεν έκαναν τίποτα, και δε θα μπορούσαν να κάνουν, για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να απαντήσουν με επιθετικό τρόπο στην όξυνση της επίθεσης της πλουτοκρατίας.
Η απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ανάπτυξη σκληρών ταξικών αγώνων, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο εργατικό κίνημα, η αποδυνάμωση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ενίσχυση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ, αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και δείχνει τον αντίπαλο που δημιούργησε την προηγούμενη και θα γεννήσει την επόμενη κρίση. Με αιτήματα και στόχους πάλης επιθετικούς, το ταξικό κίνημα μάχεται για να θωρακίσει τους εργαζόμενους απέναντι στις συνέπειες της κρίσης. Απαιτεί και παλεύει, το μάρμαρο να το πληρώσουν οι εργοδότες, ανάμεσα τους και ο Ακκάς, από τα αμύθητα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Να παρθούν μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος με κατάργηση του ΦΠΑ και των διοδίων. Να διασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους και στο σύνολό τους τα αποθεματικά των Ταμείων. Μ' αυτά και άλλα αιτήματα δίνει τη μάχη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ (ΒΑΕ)
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Νοέμβρης 2008 Γραμματεία Πέλλας του Π.Α.ΜΕ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ημέρα Πανευρωπαϊκής Έκκλησης για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας

Μήνυμα αναγνώστη
...
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008, ώρα 13:00
Πρεσβεία Αιγύπτου
(Βασ. Σοφίας 3, απέναντι από την είσοδο στη Βουλή)
….
Από: sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βατοπέδι: Το μοναστήρι με την ηλεκτρονική μπάρα

Το μοναστήρι δεν είναι φτωχό και αυτό φαίνεται. Έντεκα στρέμματα καλύπτει το βασικό τμήμα του. Οι μοναχοί είναι στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας και μιλούν με τη χαρακτηριστική κυπριακή προφορά. Στο Βατοπέδι γίνονται αυτήν την εποχή εργασίες στα κτίσματα προς τη νότια πλευρά του. Ένας πανύψηλος γερανός ξεπερνά τα κελιά και διακρίνεται από μακριά. Στο μαρμάρινο πηγάδι δίπλα στην είσοδο του μοναστηριού έχει σταθμεύσει περιπολικό της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός με τα πολιτικά συζητά με τους γέροντες στην πύλη. Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής που τους στοχεύει αντιδρούν. «Μη τραβάτε φωτογραφίες. Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε», αντιδρούν έντονα...

Το αυτοκίνητο ανηφορίζει στον δρόμο της επιστροφής προς τις Καρυές. Λίγο έξω από το μοναστήρι του Βατοπεδίου ερχόμαστε και πάλι «αντιμέτωποι» με την ηλεκτρονική μπάρα που υπήρχε και στην είσοδο.
Είχαμε δώσει στον μοναχό που φυλά το πέρασμα τα στοιχεία μας. «Είναι απλοί προσκυνητές, γέροντα. Όπως πηγαίνουν έτσι θα γυρίσουν», βιάστηκε να τους πει ο οδηγός.
«Γιατί κλείνετε με μπάρα τον δρόμο;». «Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαμονητών μας», απάντησε... .........


Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ξύλο στον Άρη και οι θεωρίες συνομωσίας

Μια φωτογραφία από τον Αρη στην οποία διακρίνεται ένα αντικείμενο που μοιάζει με κούτσουρο στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει νέος κύκλος θεωριών συνομωσίας για τον Κόκκινο Πλανήτη.
.............
Περισσότερα: Εspresso και Ελεύθερος Τύπος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θρήνος στην κηδεία του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη

Την πιο δραματική σκηνή της... καριέρας του «γύρισε» χθες ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης. «Θεατές» της, όλη η παρέα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και τραγικοί ήρωες, οι γονείς και τα αδέρφια του. «Βλέποντάς τον εκεί μέσα, μόνο για σκηνοθετικό τρικ κατόρθωσα να το αντιληφθώ» είπε ο Τόνι Λυκουρέσης, σκηνοθέτης της τελευταίας ταινίας του αδικοχαμένου ηθοποιού, «Σκλάβοι στα δεσμά τους». Κι ενώ όλοι περίμεναν να ακούσουν το «cut» του σκηνοθέτη, ξαφνικά συνειδητοποιούσαν πόσο τραγικά αληθινή ήταν η εικόνα που είχαν μπροστά τους.

.......\
Περισσότερα: Εspressonews.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

2009 - Το έτος του βιομετρικού εφιάλτη

Μήνυμα αναγνώστη

....
Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής της 30ης Νοεμβρίου 2008 υπό τον τίτλο "Τι κρύβουν τα νέα βιομετρικά διαβατήρια" http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=244778 & μερικές εβδομάδες πριν το κλείσιμο της φετινής χρονιάς επιβάλλεται να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τι εκπλήξεις του επιφυλάσσονται τη νέα χρονιά που θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα του & τον τρόπο ζωής όπως το γνωρίζαμε τόσο οι νεότεροι όσο & οι παλαιότεροι ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
…….
Συνεχίζεται…


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είναι εδώ & επιχειρεί τόσο με την κυβερνητική επιβολή όσο & με την αντιπολιτευτική συνενοχή να εισβάλλει στην κυκλοφοριακή μας αγωγή (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ 19.01.2009) την ταυτοποίηση μας (ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ το β'εξάμηνο του 2009 & ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ με ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση έως τις 28 Ιουνίου 2009)την εργασία μας & την περίθαλψη μας (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)που από 01.06.2009, καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της
Χώρας, άρθρο 153 Ν.3655/03.04.2008 σε ενιαία ηλεκτρονική κάρτα εργασίας & υγείας όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ).

Οδηγείται κατ'αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα που είχε αναδειχθεί το 2007 η δημοκρατικότερη χώρα παγκοσμίως σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα Privacy International του Λονδίνου σε συνεργασία με το Electronic Privacy Information Center της Ουάσιγκτον http://tinyurl.com/3bt4a4 από γενέτειρα της δημοκρατίας & του σκέπτεσθαι σε τριτοκοσμικό Big Brother όπου κάθε έννοια σεβασμού του ανθρώπου & ιδιωτικότητας θα είναι κενό γράμμα. Οι δε αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που απαγορεύουν την χρήση της ηλεκτρονικής δακτυλοσκόπησης ως μέθοδο
ταυτοποίησης προσωπικού & ιδιαίτερα η απόφαση περί "ταυτοτήτων" της 15.05.2000 που ρητά αναφέρει ως προς το δακτυλικό αποτύπωμα "...Το στοιχείο αυτό δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση της ταυτότητας του υποκειμένου αφού αυτή καταρχήν προκύπτει από την προβλεπόμενη φωτογραφία. Επιπλέον, κατά την κοινή αντίληψη, το αποτύπωμα (η “σήμανση”) συνδέεται με την υποψία ή διαπίστωση εγκληματικής δραστηριότητας (“σεσημασμένοι”), η απόδοση της οποίας έστω και εν δυνάμει στο σύνολο του ελληνικού λαού, υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο και
προσβάλλει την προστατευόμενη από το Σύνταγμα αξία του ανθρώπου..." ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ.

Και όλα αυτά προς εφαρμογή της παράνομης & αντισυνταγματικής κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 που τίθεται σε εφαρμογή στις χώρες μέλη της Συνθήκης Σέγκεν & που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σκεπτόμενους πολίτες σε όλη την Ευρώπη.Στη δε Γαλλία γίνεται μια εκστρατεία συλλογής χιλιάδων υπογραφών κατά των βιομετρικών ταυτοτήτων υποστηριζόμενη τόσο από τις Ενώσεις Δικαστών & Δικηγόρων της χώρας όσο & από διάφορες οργανώσεις δικαιωμάτων http://www.ines.sgdg.org/petitions/index.php?petition=2&signe=oui ενώ έχει ήδη κατατεθεί & προσφυγή στο Γαλλικό
Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινοτικής οδηγίας για τα βιομετρικά διαβατήρια http://iris.sgdg.org/info-debat/comm-passeport0708.html Στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιρούμενο της Συνθήκης Σέγκεν γίνεται μια πολύ πετυχημένη εκστρατεία με δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές που τρενάρουν εδώ & χρόνια τις προσπάθειες επιβολής βιομετρικών ταυτοτήτων & διαβατηρίων http://no2id.net Στη δε Ελβετία μέλος της Συνθήκης Σέγκεν συγκεντρώθηκαν πάνω από 60.000 υπογραφές κατά της κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 & η χώρα οδηγείται σε δημοψήφισμα στις 17.05.2009 για τη συνταγματικότητα της
εν όλω οδηγίας που επιβάλλει την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση στα διαβατήρια http://scaenae-mundi.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html & http://referendumcontrelespasseportsbiometriques.ch

Στη δε Ελλάδα αρχίζει να λειτουργεί ευτυχώς & εδώ η αντίδραση των πολιτών & διοργανώνεται από Χριστιανικά σωματεία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 11 έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρία κατά των ερχόμενων νέων διαβατηρίων, ταυτοτήτων, βιβλιαρίων υγείας & εργασίας και διπλωμάτων οδήγησης με μικροτσίπ http://agiooros.freeforums.org/5-11-t2377.html

ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ιωάννης Ανδριόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...