Ειδήσεις

10 Ιαν 2009

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "βγάζει στο σφυρί" το πατρικό σπίτι του Κώστα Λαλιώτη στα Δολιανά – Ολόκληρη η δήλωση που είχε κάνει ο Λαλιώτης το 1996

"Στο σφυρί" βγαίνει στις 28 Ιανουαρίου το πατρικό σπίτι του Κώστα Λαλιώτη στα Δολιανά Αρκαδίας.
Η αγωγή που του είχε κάνει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν ο Κώστας Λαλιώτης τον κατηγόρησε για διακίνηση "μαύρου" χρήματος στα ταμεία της ΝΔ μέσω της Λιβεριανής εταιρείας "Mayo", εκδικάστηκε υπέρ του και τώρα διεκδικεί την αποζημίωση που δεν έχει πληρωθεί έως τώρα από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε τη ολόκληρη τη σχετική δήλωση του Κώστα Λαλιώτη, το 1996, μετά την απόφαση του Εφετείου, που εκδίκασε τις αγωγές για την υπόθεση της «ΜΑΥΟ»:
.......
Συνεχίζεται...

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2006
1. Με την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της Λιβεριανής Εταιρείας «MAYO INVESTMENTS CORPORATION» και την σχέση της με τη ΝΔ για την χρονική περίοδο 1989-1990 νοιώθω δικαιωμένος για δύο βασικούς λόγους.
Πρώτον, γιατί αποδείχτηκε ότι υπήρχε Λιβεριανή off shore Εταιρεία, που διακινούσε με τον τροφοδότη Λογαριασμό της στην ROYAL BANK OF SCOTLAND εκατομμύρια δολάρια προς τα ταμεία της Ν.Δ. μέσα από ένα Ειδικό Λογαριασμό της Ν.Δ. στην Εθνική Τράπεζα – παράρτημα Κολωνακίου.
Δεύτερον, γιατί ανεξάρτητα από τους σημερινούς λεονταρισμούς του για τη δικαίωσή του και την αποζημίωσή του με το ποσό των 100 χιλ. ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι το Εφετείο στην ίδια απόφασή του έχει επιδικάσει στον ίδιο να καταβάλλει το ποσό των 22 χιλ. ευρώ προς εμένα, για προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου από τους εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς του.
Για να διευκολύνω τον κύριο Μητσοτάκη στην απόφασή του, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αν θέλει να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου σε βάρος μου, του γνωστοποιώ ότι όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι διαφανή και περιγράφονται αναλυτικά και στοιχειοθετημένα στην δήλωση (Προσωπική, Συζυγική και Οικογενειακή) του «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» που υποβάλλω κάθε χρόνο στη Βουλή των Ελλήνων.
Όλα τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία προέρχονται από κληρονομιά των γονιών μου, που έχουν κύριο σημείο αναφοράς την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δολιανά Αρκαδίας. Καθώς και ένα γραφείο (70 τ.μ.) στην Αθήνα, που έχω αγοράσει το 1992 με Δάνειο (όπως πολλοί Βουλευτές) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ένα Δάνειο το οποίο ακόμα δεν έχω ξεπληρώσει.
2. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι πάντα σεβαστές αν και στη Δημοκρατία πάντα ισχύει η αρχή ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Όμως ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης, νοιώθω απολύτως πολιτικά και ηθικά δικαιωμένος γιατί μετά τον επίμονο και διαχρονικό αγώνα μου για την διαφάνεια, η τότε ηγεσία της Ν.Δ. αναγκάστηκε, επιτέλους, να ομολογήσει την ύπαρξη της «ΜΑΥΟ» και τη χρηματοδότηση της ΝΔ από αυτήν. Να ομολογήσει δηλαδή όλα αυτά που για 10 ολόκληρα χρόνια αρνούνταν επιμελώς και συνεχώς.
· Αυτές οι ομολογίες των επιφανών στελεχών της Ν.Δ. και με τις δημόσιες δηλώσεις τους και με τις ένορκες καταθέσεις τους στη Δικαιοσύνη, για τη «ΜΑΥΟ», αποτελούν σίγουρα και μια πολιτική νίκη και ηθική δικαίωση και για εμένα και για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες τις είχα κάνει το 2001 με τη θεσμική ιδιότητα του Βουλευτή, του Υπουργού και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης για τη διαφάνεια και το ήθος στη Δημόσια ζωή.


3. Είναι γνωστό ότι η τότε ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ, αναγκάστηκαν με τις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά και τις ένορκες καταθέσεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν επιτέλους με τον πιο επίσημο τρόπο την ύπαρξη της off-shore Λιβεριανής Εταιρείας «MAYO». Αναγκάστηκαν να ομολογήσουν και την αποδεδειγμένη πολύχρονη οικονομική συναλλαγή και διαπλοκή της «MAYO» με τη ΝΔ.
· Αναγκάστηκαν, επίσης, να παραδεχτούν και να ομολογήσουν τη συνεχή ροή 2 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή τη ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών από τους «γνωστούς και άγνωστους χρηματοδότες» της «MAYO» προς τα ταμεία της ΝΔ κατά την περίοδο 1989-1990.
Όμως τα ερωτήματα ποιοί και γιατί (όλοι αυτοί οι γνωστοί και άγνωστοι χρηματοδότες) και για πόσα χρόνια χρηματοδοτούσαν τη Ν.Δ., παραμένουν αναπάντητα.
· Αυτή η ροή «αδήλωτου» και ίσως «μαύρου» χρήματος είχε τους εξής σταθμούς:
α. Οι «γνωστοί – άγνωστοι» χρηματοδότες της Ν.Δ. κατέθεταν χρήματα για τη Λιβεριανή Εταιρεία «MAYO INVESTMENTS CORPORATION» στην ROYAL BANK OF SCOTLAND και πιο συγκεκριμένα στον Τροφοδότη Λογαριασμό με τα εξής κωδικά στοιχεία:
ð U.S. Dollar A/c No. MAYINV-USDI
ð Sterling A/c No. 20662557
β. Μετά, με εντολή του Διαχειριστή της «MAYO» εφοπλιστή κ. Σπ. Πολέμη, τα ποσά των εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών έφθαναν στην Εθνική Τράπεζα –παράρτημα Κολωνακίου- στον Ειδικό Λογαριασμό της Ν.Δ. Ο Λογαριασμός αυτός είχε ως συνδικαιούχους και συνδιαχειριστές σύμφωνα με το νόμο, (και σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του Γ. Βαρθολομαίου), τους κ. Μητσοτάκη ως Προέδρου του κόμματος και τους Α. Μπρατάκο και Α. Σγαρδέλη, ως αντίστοιχους υπεύθυνους της Ν.Δ..
γ. Μετά, τα εκατομμύρια δολάρια του συγκεκριμένου Λογαριασμού με δραχμοποίηση και εκταμίευση, έμπαιναν στα ταμεία του κόμματος της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης.
δ. Για να γίνει πιο εμφανής και πιο συγκεκριμένη η αδιαμφισβήτητη ροή των χρημάτων από τη Λιβεριανή Εταιρεία «MAYO INVESTMENTS CORPORATION» προς τα ταμεία της ΝΔ παραθέτω και επισυνάπτω την ένορκη κατάθεση, σχετικά με την υπόθεση αυτή, του κ. Ιωάννη Βαρθολομαίου.
Η ένορκη κατάθεση του κ. Ι. Βαρθολομαίου είχε γίνει στις 30.05.2002 (στη Συμβολαιογράφο Αναστασία Κυριακίδη) με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ.
4. Αποδείχτηκε έτσι περίτρανα ότι την ίδια περίοδο, που οι αποκαλούμενοι «αρχάγγελοι της κάθαρσης» είχαν οργανώσει το «Βρώμικο 1989» για να εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και για να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν ανενδοίαστα τη Λιβεριανή Εταιρεία «MAYO» ως όχημα χρηματοδότησης της ΝΔ έξω και πέρα από κάθε πολιτική και κάθε ηθική αρχή.
Τη χρονική ταύτιση αυτών των δύο δεδομένων πολλοί πολιτικοί, πρωταγωνιστές και θιασώτες εκείνης της αλήστου μνήμης εποχής, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να την ξεχάσουν και να την ξορκίσουν.
· Είναι γεγονός ότι αυτή τη σκοτεινή και άνομη σχέση της «MAYO» με τη ΝΔ, η τότε ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ έχουν αποπειραθεί πολλές φορές πότε να την αρνηθούν κατηγορηματικά, πότε να τη σβήσουν με το σφουγγάρι της λήθης και πότε να θολώσουν τα νερά με παραπλανητικές και ανοίκειες επιθέσεις λάσπης εναντίον μου και εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, αυτή η ιστορική αλήθεια θα ξεσκεπάζει για πάντα τον αμοραλισμό, τον ευτελισμό, όπως και την αντιδημοκρατική και καθεστωτική συμπεριφορά των πρωταγωνιστών του «Βρώμικου 1989», γιατί η ιστορία τελικά δεν γράφεται με λασπολογίες, με συκοφαντίες και με σκευωρίες, αλλά με αναμφισβήτητες αλήθειες.

5. Πιστεύω ότι η υπόθεση της «MAYO» θα στιγματίζει διαχρονικά το κόμμα της ΝΔ για μια κρίσιμη περίοδο και θα προβάλλει ως μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη διαπλοκής ενός κόμματος με οικονομικά συμφέροντα. Θα προβάλλει ως ένα μείζον, προκλητικό και δυστυχώς σκόπιμα συγκεκαλυμμένο πολιτικό, θεσμικό και ηθικό σκάνδαλο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Κατά γενική παραδοχή αποτελεί ιστορικό παράδοξο και θεσμική πρόκληση να μην προχωράει εις βάθος μια διεξοδική έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Εάν προχωρήσει δυναμικά και αποτελεσματικά μια τέτοια έρευνα ίσως μπορεί να αποδειχθεί ότι η «ΜΑΥΟ» αποτελεί μία από τις μαύρες τρύπες του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος στη χώρα μας.
6. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποδειχθεί η ροή τεράστιων χρηματικών ποσών και τελικά να αποκαλυφθεί η αδιαφάνεια, η συναλλαγή και η διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
· Οι ιδρυτές και οι διαχειριστές της «ΜΑΥΟ» έχουν πια αποκαλυφθεί και είναι γνωστοί γιατί ιδρύθηκε και λειτουργεί ως «Τροφοδότης Λογαριασμός» από το 1980. Δεδομένοι και γνωστοί είναι και οι τροφοδότες λογαριασμοί της «ΜΑΥΟ» στη ROYAL BANK OF SCOTLAND. Αρκεί μια δικαστική συνδρομή για να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί και να χυθεί άπλετο φως.
Μόνον έτσι μπορούν να αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά, όλα τα μυστήρια και όλες οι αλήθειες για τη «ΜΑΥΟ». Δηλαδή ποιοί, πότε και γιατί κατέθεταν τεράστια χρηματικά ποσά, πού πήγαιναν ή πού βρίσκονται τώρα αυτά τα ποσά.
Άλλωστε σε αρκετές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα μαζί με συνταρακτικές αλήθειες για τη διαπλοκή κομμάτων και πολιτικών με επιχειρηματίες και οικονομικά συμφέροντα, στις πρόσφατες δεκαετίες του ’70, του ’80, του ‘90 και του 2000.
7. Η σιωπή και η συγκάλυψη για τέτοιες «σκοτεινές» υποθέσεις σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν τη Διαφάνεια και το ήθος στη Δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με την Δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία.
· Στην εποχή μας από όλα τα κόμματα, από όλους τους πολιτικούς και από όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της συντεταγμένης πολιτείας μας (Δικαιοσύνη και ΜΜΕ) θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και η δημοκρατία, η διαφάνεια και η αλήθεια.

· Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τον καθένα ξεχωριστά για να κατοχυρωθεί η Διαφάνεια Παντού και Πάντα, η Διαφάνεια για τους Πάντες και τα Πάντα.