Ειδήσεις

22 Ιαν 2009

Σωτήρης Χατζηγάκης (27 Ιανουαρίου 2002) και Σωτήρης Χατζηγάκης (19 Ιανουαρίου 2009)

Σωτήρης Χατζηγάκης, 27 Ιανουαρίου 2002 (για τις αγροτικές κινητοποιήσεις):
"...αν χρειαστεί θα ανέβω ακόμα και στα τρακτέρ μαζί τους".

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης, 19 Ιανουαρίου 2009 δηλώνει μεταξύ άλλων:

Εκείνο που πρέπει να πω και να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση, επειδή αγαπώ τους αγρότες, επειδή αγωνίστηκα στο πλευρό των αγροτών για πολλά χρόνια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα πρέπει να μην φτάσουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Δεν πρέπει να χάσουν το δίκαιό τους.

Και ερωτώμενος αν οι αποκλεισμοί των δρόμων είναι ακραία μορφή κινητοποίησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε:
«Τη θεωρώ ακραία μορφή και όταν ανέβηκα στο τρακτέρ η κίνησή μου ήταν συμβολική, ήταν μια κίνηση σημειολογική για να δείξω ότι υπήρχε πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο και πρέπει να γίνου ριζικές, βαθιές μεταβολές. Ποτέ, όμως, ποτέ και το λέω σε εκείνους που κάνουν ότι δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν θυμούνται ότι ποτέ δεν είπα εγώ “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά” και ποτέ δεν προέτρεψα εγώ τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους. Αντίθετα ήθελα να δημιουργήσω μια ευαισθησία στο ευρύτερο κοινωνικό σώμα και στην αστική τάξη ότι υπάρχει μια ομάδα, μια κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι αγρότες που έχουν προβλήματα και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.

Φωτογραφία από την εφημερίδα Ριζοσπάστης.
Ολόκληρη το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.