Ειδήσεις

3 Ιαν 2009

75 εκατομμύρια δολάρια η ορκωμοσία του Ομπάμα

Η οργάνωση των εκδηλώσεων για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 20 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον θα στοιχίσει 75 εκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των θεμάτων ασφαλείας και των μέσων μεταφοράς, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας και ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του Κογκρέσου.
…..
Συνεχίζεται…


"Η οργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή. Όμως τα θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε στην προετοιμασία αυτού του ιστορικού γεγονότος είναι μια πρόκληση που δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή", επισημαίνει σε επιστολή του σε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Αντριαν Φέντι.

Ο Φέντι ζητεί οικονομική βοήθεια για να καλύψει "τα έξοδα που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τα 75 εκατομμύρια δολάρια" για την πόλη της Ουάσινγκτον και τις δύο γειτονικές πολιτείες, το Μέριλαντ και την Βιρτζίνια.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα φτάσουν στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία και για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες εκπρόσωποι αντιπροσωπειών κυβερνήσεων και ξένοι ηγέτες.

Στα δύο αεροδρόμια της Ουάσινγκτον θα διακινηθούν 300.000 επιβάτες από τις 16 ως τις 19 Ιανουαρίου και στη Βαλτιμόρη, όπου ο Ομπάμα θα κάνει έναν σταθμό πριν φτάσει στην πρωτεύουσα, οι αρχές αναμένουν 150.000 άτομα.


Από: ΑΠΕ