Ειδήσεις

10 Ιαν 2009

"Ποιoς το είπε;" - Ένα ανέκδοτο να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας... - Θα μπορούσε να ήταν και αληθινή ιστορία!

Η δασκάλα παρουσιάζει στους μαθητές ενός αμερικάνικου κολεγίου έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι.

Το μάθημα αρχίζει με ερωτήσεις αμερικανικής ιστορίας. «Για να δούμε», λέει η δασκάλα. «Ποιος είπε: Δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο;»

Κανείς δεν σηκώνει το χέρι του εκτός από τον καινούριο. «Ο Πάτρικ Χένρι, το 1775, στη Φιλαδέλφεια», απαντά. «Μπράβο, Σουζούκι .
…….
Συνεχίζεται…

Και ποιος είπε: Κυβέρνηση του λαού από το λαό και για το λαό;»,ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα. «Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863, στο Γκέτισμπουργκ», απαντά και πάλι ο Σουζούκι .

Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει: «Ντροπή! Ο Γιαπωνέζος Σουζούκι ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας!» .

Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια ψιλή φωνή από τα πίσω θρανία: «Ρε, δεν πάτε να πηδηχτείτε όλοι, μαλάκες Γιαπωνέζοι!» .

«Ποιος το είπε αυτό;», φωνάζει η δασκάλα. Ο Σουζούκι χωρίς να περιμένει λέει: «Ο στρατηγός Μακ Άρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα το 1982, στη γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς»». Η τάξη σιωπά.

«Θέλω να ξεράσω» ,ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή . «Ποιος το είπε αυτό ;» ,ξαναρωτάει αυστηρά η δασκάλα .
Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι : «Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος στον πρωθυπουργό Τανάκα ,το 1991 ,κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο» .

Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει : «Ρε ,δεν μας παίρνεις καμιά πίπα ;» !
Και ο Σουζούκι ψύχραιμα : «Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λεβίνσκι ,το 1997 ,στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου» .

Δυο τρεις μαθητές ουρλιάζουν : «Αϊ γαμήσου ,ρε μαλακισμένο Σουζούκι» . Ατάραχος ο Γιαπωνέζος : «Βαλεντίνο Ρόσι ,Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλέτας ,Ράλι Νότιας Αφρικής ,το 2002» .

Κόλαση στην τάξη ,οι μαθητές πετούν καρέκλες, η δασκάλα έχει λιποθυμήσει και ξαφνικά μπαίνει ο διευθυντής : «Ε, μα την Παναγία, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο», λέει...

Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι : «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, στο τελευταίο - προ του ανασχηματισμού - Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησής του!!!...»

http://trifylianews.blogspot.com/2009/01/blog-post_2860.html