Ειδήσεις

18 Ιαν 2009

Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το Ισραήλ - Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στην Παλαιστίνη - Θα συνεχίσουμε την αντίσταση, λέει η Χαμάς

Η εκεχειρία που κηρύχθηκε μονομερώς από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τέθηκε σε ισχύ στις 02.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, μετά τη μεγαλύτερη επίθεση του εβραϊκού Κράτους κατά των παλαιστινιακών εδαφών, η οποία διήρκεσε 22 ημέρες , ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. "Από τις 02.00 σταματούμε τα πυρά", ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

"Το Ισραήλ θα επαναλάβει τις επιθέσεις του εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας "εάν χρειαστεί" , δήλωσε χθές το βράδυ ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ. "Θα επαναλάβουμε και θα επιτείνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Λωρίδα της Γάζας εάν αυτό καταστεί αναγκαίο" δήλωσε ο κ. Μπαράκ και επισήμανε : "Εμείς σταματάμε τις εχθροπραξίες, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση από την πλευρά της Χαμάς ότι θα κάνει το ίδιο. Ο στρατός μας θα παραμείνει για όσο καιρό χρειαστεί στη Γάζα".

Το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι δεν αποδέχεται την παρουσία "ούτε ενός ισραηλινού στρατιώτη" στη Γάζα και τόνισε ότι η δική του αντίσταση θα συνεχιστεί, παρά την ισραηλινή ανακοίνωση για μονομερή κατάπαυση του πυρός από τα ξημερώματα της Κυριακής. "Δε δεχόμαστε με κανένα τρόπο την παρουσία ούτε ενός ισραηλινού στρατιώτη στο έδαφος της Γάζας όποιο κι αν είναι το τίμημα. Η Χαμάς είναι πάντα παρούσα, η αντίστασή μας γενναία και η ηγεσία μας ακέραιη", δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση από τη Γάζα.

ΑΠΕ

1 σχόλια:

Dimos Dimaresis είπε...

πολλή φασαρία δημιουργεί ένα παράνομο κράτος....τυχαία έχουμε κατάπαυση πυρός αυτές τις μέρες;μήπως ο λόγος είναι ο Ομπάμ...γκουχ γκουχ...