Ειδήσεις

30 Ιαν 2009

Τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σημαία του δημοσιογράφου της ''Σφήνας'' στα Ίμια

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Σφήνα», που παρουσίασε χθες η zougla.gr με το δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοδούλου να φωτογραφίζεται στα Ίμια με την ελληνική σημαία, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Dunya», με τίτλο «Πρόκληση για το Καρντάκ από ελληνική εφημερίδα», δημοσιεύει τις φωτογραφίες που ανήρτησε χθες η zougla.gr.

Σας παραθέτουμε ατόφιο το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας:

«Πρόκληση για το Καρντάκ από ελληνική εφημερίδα»


«Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σφήνα» δημοσίευσε ρεπορτάζ, δικού της δημοσιογράφου, που κρατούσε ελληνική σημαία και ισχυριζόταν ότι βρίσκεται στο Καρντάκ. Σύμφωνα με το site «zougla.gr», ο Γιώργος Χριστοδούλου έμεινε στο νησί μέχρις ότου εμφανίστηκαν σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος. Το site χαρακτηρίζει προκλητικό αυτό το περιστατικό και θυμίζει ότι παρόμοιο περιστατικό είχε φέρει στα πρόθυρα πολέμου τις δύο χώρες το 1996.»


Παρατηρώντας το κείμενο, οι Τούρκοι αποκαλούν συνεχώς τα Ίμια, Καρντάκ, ενώ δε διευκρινίζουν ή δε θέλουν να θυμηθούν –αναφερόμενοι στα γεγονότα του 1996- ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος τότε είχε ανέβει σε ελληνικό έδαφος.

Από: http://www.zougla.gr/news.php?id=22227