Ειδήσεις

29 Ιαν 2009

Διαβάσατε το ανέκδοτο στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ;

Μήνυμα αναγνώστη

............=
Διαβάσατε το ανέκδοτο στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ;

"Αποζημιώνει ΔΙΚΑΙΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ" λένε…

Όπως με τους πυρόπληκτους στην Ηλεία;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να καλύψουν τα χάλια του Καραμανλή με το εύρημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» !!!

Οταν ο αρχηγός της Δεξιάς προσπαθεί για πολλαπλή φορά να αυτοπροταθεί σαν ο μονάρχης ελέω λαού, υπεράνω δημοκρατικών θεσμών και πολιτικών κανόνων, αγνοεί το ρίσκο. ΄Η το γνωρίζει πολύ καλά και το κρύβει πίσω από τη μάσκα του σωτήρα του έθνους. Διαβάζοντας τα όσα γράφουν τα μιντιακά παπαγαλάκια του μάλλον το αγνοεί πιστεύει ότι ο ρόλος που υποδύεται θα αποτρέψει την πτώση του.

Kάνει λάθος. Δεν υπάρχουν εξωτερικά πλάνα σε αυτά τα φιλμάκια που γυρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής σκηνοθετεί ένα ριμέικ της επικοινωνιακής χειραγώγησης των προηγουμένων ετών αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κοινό για να το δει. Αν στην προσπάθειά του να παραμείνει ηγεμόνας ο κ. Καραμανλής χρειάζεται να αποκρύψει από τους πολίτες (ή από τους υπηκόους του, όπως τους αντιλαμβάνεται) την πραγματικότητα μιας κολοσσιαίας κρίσης (οικονομικής - πολιτικής- κοινωνικής) σκεπάζοντάς τη με πέπλα εύκολων λαϊκιστικών συνταγών, εικονικής πραγματικότητας και πλαστής αισιοδοξίας, σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή του έχει χαθεί.

Eίναι αλήθεια ότι συχνά με την παραπλάνηση ένας ηγεμόνας διατηρείται στην εξουσία. Αλλά το ίδιο συχνά όταν η παραπλάνηση είναι υπερβολική, ιδίως όταν απευθύνεσαι σε κοινωνικούς χώρους και τάξεις που έχεις παίξει μπουνιές μαζί τους, γίνεται μπούμερανγκ και ο λαός βλέπει ότι ο βασιλιάς είναι τσίτσιδος.
Και τον παίρνει στο ψιλό.

Karl Marx Jr