Ειδήσεις

2 Ιαν 2009

«Έφυγε» η δημοσιογράφος Φρίντα Μπιούμπι

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

.........
Το Διοικητικό Συμβούλιο με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της συναδέλφου Φρίντας Μπιούμπι, η οποία «έφυγε» χθες σε ηλικία 70 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια.
Η Φρίντα Μπιούμπι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Στη συνέχεια, σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ. ...

Συνεχίζεται...



Εκεί ξεκίνησε και τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία, συνεργαζόμενη με διάφορα έντυπα, ενώ από το 1967 δίνει ανταποκρίσεις για το περιοδικό «Γυναίκα». Το 1973 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει τη συνεργασία της με το περιοδικό «Γυναίκα», δημοσιεύοντας έρευνες, σχόλια, χρονογραφήματα και ελεύθερο ρεπορτάζ.
Το 1974 συνεργάζεται με το περιοδικό «Τετράδιο» και στη συνέχεια με την εφημερίδα «Αθηναϊκή», ενώ από το 1974-1976 με την «Καθημερινή» και από το 1976 με το «Βήμα» και τον «Ταχυδρόμο».
Επίσης, διετέλεσε διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης του « Reader ’ s Digest » Η Φρίντα Μπιούμπι, πέραν της σημαντικής δημοσιογραφικής της σταδιοδρομίας, που διέγραψε στον αθηναϊκό Τύπο, άφησε και πλούσιο συγγραφικό έργο. Έγραψε, κυρίως, μυθιστορήματα, διηγήματα και βιογραφίες, μεταξύ των οποίων τα «13 Φεγγάρια», «Σχέσεις οργής», «Και το όνειρο πάγωσε» κ.α. Τα βιβλία της γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και ορισμένα από αυτά έχουν μεταφερθεί στη μικρή και μεγάλη οθόνη. Η Φρίντα Μπιούμπι ήταν ευγενής άνθρωπος με σημαντική δημοσιογραφική διαδρομή και συγγραφικό έργο, πολύ αγαπητή τόσο στους συναδέλφους της όσο και στους φίλους της. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τα παιδιά και τους οικείους της και αποχαιρετά την άξια συνάδελφο, η οποία κόσμησε με το έργο της την ελληνική δημοσιογραφία. Η κηδεία της Φρίντας Μπιούμπι, σύμφωνα με επιθυμία της, θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ