Ειδήσεις

8 Ιαν 2009

Να ενεργοποιηθεί το νομικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μήνυμα αναγνώστη
……..

Να ενεργοποιηθεί το νομικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών» ακόμη και τη σύλληψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.
……
Συνεχίζεται…


Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Πέτεριγκ:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.


Στη Λωρίδα της Γάζας, διαπράττονται εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας, τα οποία υπόκεινται στην αποκαλούμενη οικουμενική δικαιοδοσία των εθνικών κρατών.


Είναι επιβεβλημένο αυτή την ώρα, να εκδοθεί ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο να καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πράξουν τα δέοντα για την ενεργοποίηση αυτής της δικαιοδοσίας, προς γνώση και συμμόρφωση των εγκληματούντων ότι θα διωχθούν οποτεδήποτε - χωρίς παραγραφή - και όπου τυχόν ήθελαν ευρεθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους».


Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν ο κ. Παπαθεμελής ζητά την σύλληψη της σημερινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ, σε περίπτωση που στέλεχός της βρεθεί σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της ΕΕ, ο κ. Παπαθεμελής απάντησε: «Αυτό είναι αυτονόητο, προκύπτει από την οικουμενική δικαιοδοσία, η οποία ήδη αποτελεί κατάκτηση του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».

Από: http://papathemelis.blogspot.com/2009/01/blog-post_2268.html