Ειδήσεις

3 Ιαν 2009

Ισραήλ - Παλαιστινιακά Εδάφη: Συνεχίσθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στην διάρκεια της νύχτας

Η Ισραηλινή αεροπορία συνέχισε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η επιχείρηση εναντίον της Χαμάς που εξαπολύθηκε την 27η Δεκεμβρίου εισήλθε στην δεύτερη εβδομάδα της, ενώ ο εξόριστος ηγέτης της οργάνωσης Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε πως εάν "ανοήτως" ο Ισραηλινός στρατός αρχίσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα, τον περιμένει "μαύρη μοίρα". Εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονταν το πρωί του Σαββάτου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
…….

Συνεχίζεται…

"Οι απώλειες της Χαμάς είναι μικρές, πολύ μικρές", δήλωσε εντωμεταξύ ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Ισλαμιστικής παράταξης, χθες Παρασκευή στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Jazeera.

Στην δεύτερη τηλεοπτική του εμφάνιση από την έναρξη της επιχείρησης επτά ημέρες πριν, ο Μεσάαλ υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν κατάφερε να πλήξει σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους. Την εβδομάδα που πέρασε πάνω από 700 "στόχοι" στη Γάζα επλήγησαν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό. "Ο εχθρός πέτυχε να καταστρέψει τις υποδομές της Λωρίδας, αλλά θα ήθελα να πω στο λαό μας σε όλο τον κόσμο ότι η αντίσταση στη Γάζα είναι μια χαρά", δήλωσε ο Μεσάαλ, ο οποίος ζει στη Συρία.

"Γνωρίζουμε ότι οι πόροι που διαθέτουμε είναι περιορισμένη, αλλά η θέλησή μας δεν είναι. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση σε αυτήν την μάχη που μας επιβλήθηκε", πρόσθεσε.


Από: ΑΠΕ