Ειδήσεις

16 Ιαν 2009

Ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 16/1/2009

Τις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, μέσα από τη σύγκλιση των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας και της ψηφιακής τεχνολογίας, θα εξετάσουν ειδικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου.
……….
Συνεχίζεται…

Η ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ που φέρει τον τίτλο «Οι εξελίξεις στο χώρο των μέσων επικοινωνίας: νέα φαινόμενα και κοινωνική δυναμική», θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, και ώρα 09:00-20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) στην οδό Ακαδημίας 7, 6ος όροφος.


Έπειτα από την κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών, τη δυναμική εμφάνιση της κινητής τηλεφωνίας και την πολλαπλή επίδραση του διαδικτύου, ο παγκόσμιος χάρτης των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας άλλαξε άρδην, καθορίζοντας εκ νέου τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των παραδοσιακών δημοσιογραφικών οργανισμών και των ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας.


Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές της εκδήλωσης στις προοπτικές που διανοίγονται για τη γενιά του facebook και του myspace, με τη διαδραστική επικοινωνία και τη δυνατότητα παραγωγής επικοινωνιακού και ενημερωτικού περιεχομένου που παρέχουν τα νέα τεχνολογικά πολυμέσα.

.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας στη σελίδα του ΙΣΤΑΜΕ: www.istame.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ, ΕΤΣΙ, κύριε Παπαθανασίου. Για το χάλι φταίει ο Αλογοσκούφης. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Φταίει ΚΑΙ ο Αλογοσκούφης. Όλες οι κυβερνήσεις από το τέλος του Εμφυλίου έχουν βάλει το χεράκι τους σ΄ αυτή τη χάρτινη οικονομία με την κομπραδόρικη, κατάμαυρη τρύπα. Και αν διαβάσουμε προσεκτικά την έκθεση του διεθνούς οίκου που μας κατέταξε τελευταίους στα υπόγεια τα ευρωπαϊκά, ε, τότε όλοι θα πάθουμε εγκεφαλικά. Δηλαδή, ξεπούλημα του Δημοσίου, μηδενική αύξηση αποδοχών, μεγαλύτερο τσουνάμι φορολογικό. Γιατί αυτό; Μα, επειδή η παραγωγή είναι κωμωδία, η φοροδιαφυγή τραγωδία και τα δανεικά σκέτα μεγαλεία. Με ένα λόγο, άδεια τα ταμεία, επομένως, καταχρεωμένη η ελληνική οικονομία. Αλλά τώρα τα αφεντικά της Νέας Δυστυχίας λόγω ήπιων προσαρμογών, δηλαδή ψηφοθηρικών αναγκών, θυσιάζουν το μέλλον των παιδιών. Χωρίς αποτέλεσμα σοβαρό. Γιατί και το δάνειο χοντρό αλλά και γιατί με τα φραγκοδίφραγκα δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν σοβαρά κανένα στρώμα λαϊκό. Ο ντόρος μια τρύπα στο νερό!


Karl Marx Jr