Ειδήσεις

16 Ιαν 2009

Πρόσκληση διαμαρτυρίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
ΓΕΙΤΟΝΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ,ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
Τέλος στην εγκληματικότητα που μας αφανίζει λίγο λίγο
Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Η ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.01.2009 ΩΡΑ : 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ
ü ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ü ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
ü ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ, ΕΤΣΙ, κύριε Παπαθανασίου. Για το χάλι φταίει ο Αλογοσκούφης. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Φταίει ΚΑΙ ο Αλογοσκούφης. Όλες οι κυβερνήσεις από το τέλος του Εμφυλίου έχουν βάλει το χεράκι τους σ΄ αυτή τη χάρτινη οικονομία με την κομπραδόρικη, κατάμαυρη τρύπα. Και αν διαβάσουμε προσεκτικά την έκθεση του διεθνούς οίκου που μας κατέταξε τελευταίους στα υπόγεια τα ευρωπαϊκά, ε, τότε όλοι θα πάθουμε εγκεφαλικά. Δηλαδή, ξεπούλημα του Δημοσίου, μηδενική αύξηση αποδοχών, μεγαλύτερο τσουνάμι φορολογικό. Γιατί αυτό; Μα, επειδή η παραγωγή είναι κωμωδία, η φοροδιαφυγή τραγωδία και τα δανεικά σκέτα μεγαλεία. Με ένα λόγο, άδεια τα ταμεία, επομένως, καταχρεωμένη η ελληνική οικονομία. Αλλά τώρα τα αφεντικά της Νέας Δυστυχίας λόγω ήπιων προσαρμογών, δηλαδή ψηφοθηρικών αναγκών, θυσιάζουν το μέλλον των παιδιών. Χωρίς αποτέλεσμα σοβαρό. Γιατί και το δάνειο χοντρό αλλά και γιατί με τα φραγκοδίφραγκα δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν σοβαρά κανένα στρώμα λαϊκό. Ο ντόρος μια τρύπα στο νερό!


Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...


Svarta Ganget - Bjorn Afzelius

Ανώνυμος είπε...

17/1/2009

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Μετά το σφράγισμα με λουκέτο του «αμαρτωλού» τριώροφου της οδού Πιπίνου (όπου διέμεναν αλλοδαποί κάτω από απαράδεκτες για τη δημόσια υγεία συνθήκες), μια ανυπόγραφη απειλητική επιστολή ήρθε να ταράξει την καθημερινότητά τους. Μην αντέχοντας άλλο να παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια τα όσα διαδραματίζονται εδώ και τρεις μήνες στην περιοχή τους, είναι αποφασισμένοι πλέον να βάλουν λουκέτα σε όλα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους σπίτια που έχουν καταληφθεί από αραβόφωνα κυρίως άτομα. Αυτή τη φορά, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τη στάση τους, δηλώνουν ότι δεν διακατέχονται από ρατσιστικά αισθήματα κατά των Αφγανών αφού απαιτούν από το κράτος να δώσει οριστική λύση για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων. «Δεν έχουμε τίποτα με τους αλλοδαπούς. Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτό θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε. Αντιδρούμε όμως κατά των ιδιοκτητών που εξακολουθούν να νοικιάζουν τα σπίτια τους σε Αφγανούς και να τα παρατάνε μετά. Τρώγλες με βασικά προβλήματα νοικιάζονται πανάκριβα με μοναδικό στόχο τον πλουτισμό» καταγγέλλει στην «Espresso» η Αλίκη Παπαδάκη που ανήκει στην κατηγορία των πολιτών που διοργανώνουν τη συγκέντρωση της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου η περίφημη «βίλα»-κοτέτσι, επί της οδού Πιπίνου, στην οποία διέμεναν πάνω από δύο μήνες τουλάχιστον 300 Αφγανοί, σφραγίστηκε ύστερα από έκθεση της Πολεοδομίας που τη χαρακτήριζε επικίνδυνη προς κατοίκιση, γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην τοιχοποιία και το αποχετευτικό σύστημα. Ο ιδιοκτήτης του τριώροφου αναγκάστηκε να διώξει τους ελάχιστους Αφγανούς που είχαν απομείνει βάζοντας οριστικό λουκέτο στην είσοδο. Ο ίδιος αναλαμβάνει ωστόσο να επιδιορθώσει τις ζημιές καθώς από τη διαρροή νερού που υπάρχει έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα και σε διπλανά σπίτια. «Το λουκέτο επιτέλους μπήκε. Την Πέμπτη ήρθε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να αναλάβει την απολύμανση του χώρου και χάζεψαν οι άνθρωποι. Ποντίκια και βρομιά στο μεγαλείο τους» αναφέρει η κ. Παπαδάκη που το σπίτι της έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από υγρασία καθώς είναι μεσοτοιχία με το τριώροφο. «Ακόμη και με το λουκέτο στην πόρτα περνάς και δεν μπορείς να σταθείς ούτε ένα λεπτό από τη μυρωδιά. Λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα».

Η περιπέτεια όμως και τα προβλήματα των κατοίκων δεν σταμάτησαν από το λουκέτο που μπήκε στο τριώροφο καθώς μια απειλητική επιστολή που άγνωστοι άφησαν επιλεκτικά σε κατοίκους και καταστηματάρχες το περασμένο Σάββατο ήρθε να τους σκορπίσει φόβο. Τα ερωτήματά τους, ακόμη και μία εβδομάδα μετά, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα καθώς προσπαθούν όλες αυτές τις μέρες να εντοπίσουν από ποιους μπορεί να έχει γραφεί μια τέτοιου είδους επιστολή που δεν φέρει καμία υπογραφή. Ο φάκελος της επιστολής έγραφε: «Εκτακτο ανακοινωθέν», ενώ ως υποσημείωση είχε γραφεί το εξής: «Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 24-11-2008 στον Αγιο Παντελεήμονα». «Πρόκειται για την ημερομηνία που έγινε η μεγάλη μας συγκέντρωση. Από τα αναγραφόμενα είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να μας φοβίσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν αφού είμαστε αποφασισμένοι. Αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο ήταν το μήνυμα που μας στέλνουν, αντί της υπογραφής τους, που γράφει: “Είμαστε όλοι μετανάστες, ξένοι εργάτες, αδέρφια μας, ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός. Βίαιος, αδιάλλακτος, κομμουνιστικός”. Τι θέλουν να πουν με αυτό; Ο,τι και να γίνει, η ιστορία αυτή πρέπει να φτάσει στο τέλος της. Ολοι μαζί πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας...»

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ


--------------------------------------------------------------------------------


Τα... βρόντηξε και ο διοικητής του τοπικού τμήματος

«Φωτιές» λίγο έλειψε να ανάψει πριν από λίγες μέρες στην αστυνομία η πρόσφατα υποβληθείσα παραίτηση του διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα καθώς μετά την κατάθεσή της, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πίεση που του ασκούσε η ηγεσία του σώματος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Σύμφωνα, δε, με όσα διαδίδονταν, ο διοικητής του τμήματος φερόταν να έχει πει απευθυνόμενος στους ανωτέρους του: «Δεν θα με... πεθάνετε εσείς. Μπορώ και μόνος μου». Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια το τμήμα βρίσκεται στη δίνη του τυφώνα λόγω των συχνών εγκληματικών ενεργειών αλλοδαπών, το... νέο της παραίτησης δεν άργησε να λάβει διαστάσεις και να διαδοθεί από στόμα σε στόμα αφού θεωρούταν χαρακτηριστικό παράδειγμα της κόπωσης που υφίστανται οι αστυνομικοί κάτω από το βάρος των αυξημένων καθηκόντων τους. Σύντομη έρευνα όμως, τόσο από την πλευρά των συνδικαλιστών όσο και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ όπου έφτασαν οι φήμες, απέδειξε ότι ο αστυνομικός υποδιευθυντής που υπηρετούσε στο τμήμα εδώ και καιρό βρισκόταν σε συνεχείς αναρρωτικές άδειες λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και τα οποία ήταν αυτά που τον οδήγησαν τελικά στην παραίτηση. Με συμπληρωμένα τα απαιτούμενα χρόνια για να παίρνει τη σύνταξη του ταξιάρχου και με τα προβλήματα της υγείας του εν εξελίξει, ο αξιωματικός αποφάσισε να αποχωρήσει πριν από τις κρίσεις του Μαρτίου. Μέχρι τότε, το τμήμα, όπως εξάλλου συνέβαινε όσο διάστημα ο διοικητής ασθενούσε, δεν θα είναι ακέφαλο αφού χρέη διοικητή εκτελεί ο αμέσως επόμενος στην ιεραρχία αστυνόμος.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ
http://espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=917509&pg=1