Ειδήσεις

3 Ιαν 2009

Ο Μπους επιρρίπτει στην Χαμάς όλη την ευθύνη

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, στις πρώτες του δηλώσεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή, προέτρεψε σήμερα όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πίεση στην Χαμάς ώστε να σταματήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του Ισραήλ και να επιτρέψει μια εκεχειρία που "θα σημαίνει κάτι".
Στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία που θα μεταδοθεί σήμερα Σάββατο, ο Μπους επιρρίπτει στην Χαμάς όλη την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και απορρίπτει μια "μονομερή εκεχειρία" που δεν θα συνοδεύεται από μηχανισμούς επιτήρησης και θα επιτρέπει στην Χαμάς να συνεχίζει τις επιθέσεις με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ.
….
Συνεχίζεται…

"Η Χαμάς, μια παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία και ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ ευθύνεται για την σημερινή κλιμάκωση της βίας", επισήμανε ο Μπους.

"Οι υποσχέσεις από την Χαμάς δεν αρκούν--πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί ελέγχου επί τόπου που να διασφαλίζουν ότι θα σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα", πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πλευρές να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς και να στηρίξουν τους νόμιμους παλαιστίνιους ηγέτες που εργάζονται για την ειρήνη", τόνισε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν "μια εκεχειρία που να σημαίνει κάτι και να είναι απολύτως σεβαστή", κατέληξε.

Από: ΑΠΕ