Ειδήσεις

8 Ιαν 2009

Το άλλοθι

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να φθάσουμε με την ΕΛ.ΑΣ. από το ένα άκρο στο άλλο είναι ορατός: από τη μια έχουμε σήμερα μια Αστυνομία διαλυμένη από κομματικές διώξεις, αποψιλωμένη από πολλά έμπειρα στελέχη, αποκαρδιωμένη από την έλλειψη επαγγελματισμού και αξιοκρατίας, αναποτελεσματική από απουσία στόχων και επιχειρησιακού σχεδιασμού και ερμαφρόδιτη μεταξύ «ρουσφετολογικού μηχανισμού» και οραμάτων για... στρατιωτικοποίησή τηςβλέπε εκπαίδευση των νέων αστυφυλάκων σε στρατόπεδο... τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς!
……….

Συνεχίζεται…

Από την άλλη, χθες και προχθές επιχειρήθηκε να εμφανισθεί η ΕΛ.ΑΣ. με νέο «καπέλο» κάνοντας επίδειξη δήθεν σοβαρότητας, αποφασιστικότητας, ισχύος κ.ο.κ.
Καθώς όμως όλα αυτά είναι, όπως... προκύπτει από το ρεπορτάζ, απόρροια περισσότερο ενός πολιτικάντικου τακτικισμού προκειμένου να συγκινηθούν οι... νοικοκυραίοι, παρά αποτέλεσμα πολιτικής κατεύθυνσης, επαγγελματικού σχεδιασμού, εκπαίδευσης και συστηματικής δουλειάς, μπορεί εύκολα να εμφανιστούν ακόμα περισσότερα φαινόμενα αυθαιρεσίας, τσαμπουκά, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νέες «ζαρντινιέρες», κατασταλτικές και αντεργατικές πρακτικές κ.ο.κ. Με «άλλοθι», τώρα, την αντιμετώπιση πραγματικών ή και κατασκευασμένων απειλών.
Είναι βεβαίως ηλίου φαεινότερον ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αστυνομία. Ακριβώς γι΄ αυτό οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., είναι σήμερα διπλές: Γιατί κάποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον υπεύθυνο πολιτικό σχεδιασμό και επαγγελματισμό με ψυχολογική «ντόπα»... Κι όποιον πάρει ο χάρος...

Του Λουκά Δημάκα

Από: http://apneagr.blogspot.com/2009/01/blog-post_2740.html